iPad launch Live

Persze még nem a hazai rajtról van szó, hanem azokról az országokról, ahol most indul az iPad 3. Konkrétan: USA, Kanada, Anglia, Németország, Franciaország, Svájc, Japán, Hong-Kong, Szingapúr és Ausztrália, az itt élő szerencsések már 16-án reggel hozzájuthatnak az új iPadhez. Japánban és Ausztráliaban már holnap van, ott már sokan meg is vásárolhatták a cuccot. Itt jegyezném meg, hogy kommentekben semmit ne kérdezzetek a hazai rajtról, úgysem mondhatok semmi konkrétumot.

Gondolom sokan azt hittétek, hogy én is kimegyek az angolokhoz és beállok a sorba, de ahogy azt a keynote alatt már mondtam is, ez most elmarad. Egész egyszerűen azért, mert annyira közel van a hazai rajt, hogy nincs értelme kiutazni, épp elég móka lesz nekem levezényelni az XMS-ben az iPad rajtot.

Tehát itthon maradtam, viszont több csapatról is tudok, akik nem bírtak magukkal, és most indulnak vagy már kinn vannak, az ő tudósításukat össze tudom foglalni.

Az egyik csapattól már kaptam is infókat, Pulai G aki a barátnőjével ment ki németországba az alábbiakat küldte:

16:50 G: Délután négykor már kinn voltunk a egyik Müncheni Apple Store előtt, ekkor már több mint 15-en álltak sorba.

klikk a folytatáshoz

Időközben láttam Facebookon, hogy a szifon.com-os srácok is elindultak Németország felé, gondolom hajnalra odaérnek, és ők is tolják majd a kontentot.

19:15 G: Azóta beálltunk a sorba, 35 én vagyunk kb. gecihideg van, a wifi néha elszáll előttünk németek mögöttünk oroszok állnak. De van egy kb 13 éves kissrác egymaga üldögél.

Közben ugyancsak Facebookon láttam, hogy Londonba is sokan elindultak. Nekik üzenem: ha küldtök képeket, akkor Londont is szívesen postolom.

20:35: New Yorkban a kockánál is keményen gyűlnek a népek, pedig ott még csak du 4 óra van. PS: továbbra is a cube a kedvenc boltom:

Talán vannak páran akik nem régóta követik a handras.hu-t, nekik összeszedtem a korábbi iPad Launch közvetítéseimet.

iPad 1 launch 2010 New York az éjszaka.
iPad 1 launch 2010 New York videó a rajtról.
iPad 1 launch London 2010 videó
iPad 2 launch Las Vegas 2011
iPad 2 launch Budapest XMS 2011 képekben
iPad 2 launch Budapest XMS videó

21:00: Pulai G unalmában küldött esti képeket az Apple Store-ról. Nem irigylem most őket, tudom milyen órákat ácsorogni a hidegben. PS: Nemsokára írok róla, hogy miért teszik meg mégis ezt az emberek.Látszik, hogy a boltban már pakolgatják a cuccokat, készülnek a reggeli rohamra.

Naszóval. Még több mint 10 óra van hátra a rajtig, és mint fent írtam, ez elég kemény tud lenni a hidegben, sokan mégis bevállalják ezeket a sorbanállásokat, köztük én is.
Hogy miért? Sokat gondolkoztam ezen, aztán arra jutottam, hogy több dolog játszik össze. Az Apple baromi jó termékeket készít, látatlanban vettük-vesszük az iPhone-t vagy az iPadet, már a bejelentés pillanatában AKARJUK a terméket. Tökmindegy szükségünk van-e rá egyszerűen kell. Tehát egy nagyon kívánatos termékről van szó, amit a lehető leghamarabb akarunk megkaparintani, ez az egyik oka, hogy az emberek beállnak a sorba. Ezekben a sorokban egyforma érdeklődési körű emberek állnak, tehát gyarkorlatilag bárkivel lehet beszélgetni, igazán jó kis közösségi élmény. Persze a várakozás hosszú, az utcán többnyire hideg is van, álmos is az ember, tehát vannak holtpontok, és tényleg nagyon fárasztó az egész. Aztán ahogy kivilágosodik és közeledik a rajt időpontja, kezd felpörögni mindenki, míg végül a nyitás pillanatában egy hatalmas adrenalinlökettel elszabadul valami olyan érzés, amit nem igazán tudok mihez hasonlítani. Mindenki mosolyog tapsol, tapsolnak a store-ban is, egészen elképesztő amit a sok-sok óra várakozás után átél az ember, tényleg hatalmas a pörgés a rajt pillanatában. Miután sikerült megkaparintani a terméket, még utána is jó sokáig nagyon jó érzés, legalábbis mintha a Mount Everestet mászta volna meg az ember, azt érzed: Megvan, megcsináltam!.
Hát ilyesmi egy launch, de nagyon nehéz elképzelni annak aki még nem élt át ilyesmit.

10:07 G: A sorban olyan 35-40-en állnak, 14-től 60 éves korig. A legidősebb egy orosz mami, aki már mindenkinek beszólt. Túlestünk az első vízosztáson is, és a boltban megkezdődött a termék reklámpaneljeinek lecserélése 25 munkatárs és 5 külsős szerelő közreműködésével. A hőmérséklet +7 fok.
Éjfél után érkezik egy újabb magyar társaság a sorba 4 fővel.

10:45 G: Fél 11 van, felépítettek egy 50 fős kordont. A 20-21-22. rajtrács a miénk. A párizsi veszély nem fenyeget, az oroszokat hátrazavarta a security.

Beszéltem a srácokkal Facetime-on, a sorban az oroszok mar rendesen anyáznak, mert valami gondjuk van a kordonokkal, ahogy lattam a videón, már jó 100 ember áll a sorban a német store előtt. Lélekben veletek vagyok srácok! 🙂

11:04 G: Új info: nagyjából 50 ember benyomorgott elénk a sarokba. Ha végig tudnak állni egymás nyakán a hidegben 9 órát akkor csak menjenek be előttünk bmeg…

11:31 G: Rátaláltunk az első helyen álló magyar srácra kokárdával a mellkasán. Németországban él, blogger, iPhone 4S sorbanállásnál az ő posztjaiből és videóiból tájékozódtunk otthonról. Az ajtóban álló szintén magyar secutityvel társalognak magyarul a csajozásról. Az oroszok is megnyugodtak egy kicsit, visszavitték a székeket, és a földre ültek, plusz Apple munkatársak jöttek ki buzdítani a tömeget, az oroszok lelkesen ujjonganak és táncolnak ELŐTTÜNK a sorban. Az egyik épp a lábamnál alszik. A lenti videón ott a kokárda 🙂

11:52:

00:42 G: harmadjára hozzák a KV-t. Hideg van…

01:00: Pulai G sztem bealudt, a szifonos csapat még bőven úton, úgyhogy hajnalban folytatjuk, addig pihenjetek ti is, meg a sorbanállók is.

3:00: Ott az új iPad! Állatkínzás.

4:45: Az emberek hullanak mint a legyek (az oroszok egymáson alszanak), de közben kirakták, hogy “sehvolutionär”.

05:45 Szifon csapat: Mi egyelőre megreggelizünk, háll istennek nem kell kint állnunk a hidegben, valójában így is terveztük. 🙂 Körülbelül 8-ra vissza megyünk, nálunk 9:30-kor nyitnak. – A szifonosok egy kis boltba mentek, ahol nincs egy lélek se, és a bolt is később nyit. Igaz nem kell a hidegben sorbanállni, viszont nagy partyhangulat sem lesz, valamit valamiért 🙂 – Handras

Szifon.com: Zwei ipad bitte!

06:35: Ezeket osztogatják éppen. Ezek ugyebár nem sorszámok, arra vannak, hogy a bolt tudja mikor fogynak ki a készletek. Kiosztják a modelleknek megfelelő cetliket, ha elfogynak a cetlik, elfogytak az iPadek is. Biztos, hogy kevés lesz a készlet, és délutánra kifogyan a ZÚJ iPadből.

06:54: A sor vége a kép hátsó részén jobbra fordul de ott is tart.

Kukacwap jelenti Szingapúrból:
“Én Szingapúrban vagyok! Itt 7 órával van előttetek, 10-kor nyitnak a boltok, azaz hajnali 3-kor nálatok. Ahol vagyok ott épp sor nincs, első vagyok itt. 28 fok van, napos jó idő és elég volt csak 8-kor kelni.

Nos, csak azt tudom erre mondani, hogy látni kell. ha meg van nyitva egy lap egymás mellett az iPad2-n és az iPad-en, a vak is látja, hogy ég és föld. Gyönyörű!”

Ugyancsak kukacwap küldte az alábbi képet, aki mostanra már boldog tulajdonosa a zúj iPadnek, gondolom nem kell feliratoznom, hogy melyik oldalon melyik iPad kijelzője látható.

07:15: Ömlenek az App store-ba az update-ek, van már külön lista is a Retina Displayt kihasználó appokról. Aki okos fejlesztő volt, az most kaszálni fog. Star Walk, Infinity Blade 2, már töltheted is őket G! 🙂

Alig fél óra a rajtig, ezért gyorsan csináltam egy miniinterjút Gáborral, mert tudom, hogy később már csak az iPaddel fog foglalkozni, meg aludni fog hazafelé.

– Mennyire volt hideg?
– egész ejjel 3 fok volt de erősen minusznak tűnt éjjel 3 után

– Mennyire volt hosszú az éjszaka? Mikor jött el a holtpont?
– a holtpont nagyjából 5-10perccel a szifonosok posztja után jött el, ugyanis ennyi ideig tartott realizálni az információt.

– Hányszor gondoltad az éjjel, hogy mekkora baromságot csinálsz?
– minden alkalommal amikor a mögöttünk és előttünk álló orosz banda közösen rázendített valami nemzeti indulóra (és azért a 15 óra alatt párszor előfordult)

– Réka hányszor mondta, hogy szakít veled?
– Réka akkor mondta hogy szakit velem amikor a kartyak kiosztasanal reggel 6 kor azt mondtam hogy mostantol mar nem mehet ki a sorbol pisilni.

– Segít, hogy kezd világosodni és a tudat, hogy már csak 1 óra van hátra?
– mar teljesen vilagos van es egesz meleg itt a sajto es a teljesen kikeszult tomeget meg nekiallnak lelkesiteni h kiabaljunk meg hullamozzunk hat mondjuk ez annyira nem segit, de kozel vagyunk az ajtohoz es mar csak 40 perc 🙂 azert az xmsbe is benezunk a launchra, ott legalabb meleg van 🙂

07:30: Kicentizve keményen, de megérkezett egy kamionnyi iPad. Pár ezer darabra saccolom a készletet.

Kitartás, innen már csak a dolog fun része következik. 🙂

7:49: érkezett még egy teherautónyi iPad

10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 Rajt!

Ebben a pillanatban Németországban elindult az új iPad, Gáborék most bejutnak, és kezükbe kapják minden idők legjobb tabletjét. Szívesen ott lennék én is, de hát egy hetet csak kibírok, aztán leemelek egyet az XMS-ben a polcról. Can’t wait!

8:15 Szifon: Tovabbra sincs senki, beultunk egy kavezoba ahonnan ralatunk a “sorra” 🙂 Egybkent beszeltunk mar a bolt tulajdonosaval, 9kor ernek ide az az uj iPadek.

Vagy ilyen jól megy kinn az APR-eknek, hogy nem szerveznek launchot, vagy …

9:45 Szifon.com: “Kezünkben ;)”

Jelenleg sajnos nem volt az osszes verziobol… De parat sikerult beszerezni. Most tovabb indulunk, hatha sikerul a maradekot megszerezni, amint lesz idonk megmutatjuk es beszelunk rola!

10:30: Tóth András küldött képeket Londonból, ő most ért oda a Regent Streetre, ahol még mindig nagy a pörgés.

Pulai G elküldte az első videót, amit akkor vett fel, amikor több mint 14 óra sorbanállás után végre bejutottak a boltba. Elnézést kér a remegésért, a nagy rohanásban remegő kézzel ilyet tudott csak produkálni 🙂

11:17: fogynak a készletek Londonban:

Azt hiszem mindent sikerült összefoglalni, ha további infókat szeretnétek, akkor a szifon.com -os srácok oldalát érdemes nézegetni, én majd a saját iPademel készült teszteket szeretném postolni, jövő hét végén, most erősen dolgoznom kell, ha megnézitek az xms.hu főoldalát, akkor könnyű kitalálni, hogy min. 🙂

 • Sakos

  @Wanderer:
  Köszi!

 • Sanyibá

  ez a nagymuter edisőn 😀

 • Zoltán

  Version: Ritkán, röhögök azon amit írsz, de ez betalált! :-))))))))

 • Attila

  Mai erzeseim: egymas mellett a zujnak melegebb (kevesbe kekes) a kijelzoje. Viszont a melegseg nem csak a kijelzo szineben hanem a hazon is erzodik, szo szerint. Ahol a logic board van rendesen melegszik ha kicsit csapatod mondjuk valami huzos grafikaval, en Metalstormot toltam pl. A kijelzo elessege, minosege nagyon szep, de az ugras talan nem akkora mint az iPhone 3 GS es 4 kozti valtas volt. Lehet hogy csak azert mert az iPhoneon mar megszoktuk a “retina” minoseget. Szoval jelenlegi iPad 2 tulajdonosoknak eleg kemeny dontes lesz hogy megeri-e a valtas. IPad 1-rol azert mar siman megeri a valtas, plane mert ha kijon egy csomo app update akkor az A4 a 256 Mb rammal eleg karcsu lesz.

 • Botiss

  @ Attila: A4 512 mega rammal van.

 • Zoltán

  Most egy kicsit örülök, hogy nem kell dilemmáznom, az asszony ugyanis olyan szinten lenyúlta az ipad 2-t, hogy muszáj venni mégegyet! 🙂 De már frankón megvan a liliomos háttérkép, meg minden… :-))) Beleköltözött…
  Egyébként hihetetlen, de az itthoni internetezési szokásainkat alapjaiban változtatta meg az iPad, amit nem azért vettem meg, mert kellett, hanem mert tettszett! Ehhez képest így, hogy alig tudom használni, már szarul érzem magam, és az asszony is, amikor néha elveszem tőle! :-))) Úgyhogy kell a másik, így mindenkinek lesz saját! 🙂

 • Botiss

  Bocs, énkúrtam el, tényleg 512 😀 Csak mivel i4-be is A4 van 512 rammal ezért gondoltam iPad 1 -be is az van.

 • Botiss

  tényleg 256*. látszik koránkeltem.. x_X

 • sztibi87

  kukacwap: hogy lehet megnézni a képeidet? Mert mindegyik link hibát dob.

 • apple123

  jók ezek a samsung kijelzők… 🙂

 • Emm

  Sajnos meg kell erősítenem, amit az Index ír. Ott voltunk tegnap a new yorki premieren, de soha többet. Valóban egy csomó helyen megakad a cucc, nem bírja kiszolgálni a grafikus chip a 4X annyi pixelt. Ez így élvezhetetlen. Most így szívesen belemondanám Steve képébe, hogy a kurva anyád, csak már ugye nem él.

 • Emm

  Ennyit arról, hogy instant get, Handrás. Szóval még mielőtt megtartod azt a nagy premiert, nem ártana kipróbálni és nem valami szart rásózni ki tudja hány nyálcsorgató emberre. (Már ha van benned egy kis becsület.)

 • besk

  Köszönjük a kulturált kommentet.

 • Emm: almodban voltal te NY-ban 🙂

 • Emm

  Most komolyan ez a reakciód? Azt hiszed, hogy ebben az országban csak neked van pár százezred kiutazni NY-ba te szerencsétlen?

 • Emm: abbol tudom, hogy kamuzol, hogy epp itt van egy a kezemben es nem szaggat. Pont ugyanolyan mint regi, se nem gyorsabb se nem lassabb.

  Egyebkent ha az lenne amit mondasz, a gizomodon mar reg szejjelfikaztak volna. Nem tudom mi volt a celod a kommenteddel, de eleg vicces volt olvasni.

 • Tomifinn

  Sajnálom azokat a lelki szerencsétleneket, akiknek abban van örömük, hogy egy ember blogján szidhatják az embert, vagy bármi mást, ami annak az embernek fontos.
  Get a life, srácok!
  (egyébként meg, mi lenne akkor, ha szaggatna? nem szaggat, de mi lenne akkor? ez csak egy táblagép, nem az atyaúristen. MINDEN kütyü le szokott fagyni, MINDEN kütyüt meg lehet akasztani. Már rég rossz, ha valaki úgy megy neki egy terméknek, hogy akkor most jól lefagyasztom, és most jól felírhatom egy fórumra, hogy hát ez szar. A kocsid is tönkre megy, ha 1-esben nyomod neki 60-al, de ettől még nem a kocsi lesz szar, hanem normálisan kell használni. Márpedi normál használatnál semmivel sem lassabb az új iPad. )

 • máyköl

  Emm: Ha tényleg igazad lenne, akkor ez már elterjedt volna a világhálón, hogy az Apple szarral gurigázik. De nem így van, csak egy szaros index ír ilyen baromságokat. Mondjuk az indexen mindig lehetett hülyeségeket olvasni, szóval ez nem meglepő.
  Bár én még nem próbáltam ki az új iPadet, de megnéztem róla pár videót, és tényleg Handras -t tudom csak igazolni, se nem lassabb, se nem gyorsabb.
  Megkapta az A5X -et, hogy meg tudja hajtani ezt a rengeteg pixelt, de szerencsére nem a készülés gyorsasága itta meg ennek a levét.
  Azért nem kicsit gáz lenne, ha kiadott volna az Apple egy lassabb iPadet az előzőhöz képest…

 • Zoltán

  Én tökéletesen megnyugodtam, ami a zoom-nál emlegetett lassulást illeti, valamint be kell látnom, hogy tényleg nem szabad az index szavára adni semmit!
  És természetesen Emm szavára sem!
  Ehhez elég megnézni ezt a videót:
  http://new.livestream.com/szifoncom/ipadteszt/videos/327631

  Ennyi…

 • Emm

  1-2 darab alapján írtok véleményt, gratulálok. Annyira azért nem érek rá, hogy kamu sztorikat találjak ki, hiszen szeretem a márkát és a termékeiket. Nem tudom, hogy mit jelent nálatok az, hogy “elterjed a világhálón”, de őszintén szólva leszarom, hiszen a saját kezembe fogom a terméket és nem olyan, amilyennek lennie kéne. Az is lehet, hogy garanciális probléma, de nem úgy néz ki. Szimplán lassú.

 • Emm

  És biztos vagyok benne, hogy a premier után lesznek hívások és személyes termékvisszavitelek is..

 • Atthead

  Emm, mi lenne ha nyomnál egy szaggatós felvételt az új iPadról ide nekünk? Ahogy Nálad működik, szarul, muti!
  És mondd el hogy sikerül kihoznid belőle, hogy lassú legyen, hadd lássuk!

 • Emm, tényleg kérjük a bizonyítékot, mert igaz, hogy csak 1-2 darabról tudjuk hogy faszán működik, de ha tényleg szar, akkor posztold ide, meg küldd be az indexnek stb…

  Amúgy az írásaidat figyelve, csak szánni tudlak téged, meg az ilyen trollokat. Csak az irigység beszél belőletek.

 • http://handras.hu/?p=873

  Itt is 1 perccel hamarabb kezdődött…