Levideóztam a vizes vébé tornyának első tesztjét. Exkluzív felvételek!

Azon kevesek között lehettem ma, akik saját szemükkel láthatták hazánk egyik új büszkeségének első tesztjét. Na jó, csak ideiglenes büszkeség, de akkor is, a világ talán legdrágább ideiglenes műugrótornya a miénk, melyet a vizes vb-re készítettek. 8-10 milliárd ember láthatja majd a TV-ben, ahogy a műugrók a parlamenttel szemben csobbannak a vízbe, ez simán megér szerintem 3 milliárd forintot. Országimázs na! De nem is ez a lényeg. Egészen véletlenül ott lehettem a legelső ugrásoknál, pedig még nincs is teljesen készen a platform.

Edzés után (rohadt lábnap) gondoltam elgurulok és csinálok egy fotót az instámra a toronyról. Olyan szép a naplemente, és hát alig két hétig lesz már a Duna partján az állványzatból készült ugrótorony. Meg kell örökítenem gondoltam.

Oda is mentem, és hatalmas szerencsémre a külföldiek épp akkor kezdték tesztelni a tornyot. Jó, ezek még nem az atléták voltak, hanem a külföldi építőmunkások, nade mit számít, ha egyszer a szemem előtt íródik a történelem. Budapest tornyának első ugrásai kéremszépen!

Alig páran lehettünk azon szerencsések, akik végignézhettük az első ugrásokat a frissen térkövezett Batthyány térről, illetve a most lerakott betonpadokra felállva. Már megérte megcsinálni őket ugye? Szerencsére minket megverni sem akart senki, nem úgy mint az ATV-seket tegnap előtt. Kis kamerával kell menni, ez a trükk, azt nem veszik észre. Nagy kamerától, dróntól megijednek a biztiőrök.

Elkezdődtek az ugrások. Először csak a legalsó szintről, később egyre feljebb merészkedtek. Mari néni és férje a hátam mögött a betonpad tetején lelkesen kommentáltak minden mozdulatot, Gundel Takács Gábor sem csinálta volna jobban. Rajtuk kívül szinte csak külföldi turisták nézték a tornyot, páran kérdezték, hogy mi ez a nagy torony itt, de mivel nem kaptak választ hamar elkönyvelték magukban, hogy ez biztos valami úri szórakoztatócentrum, melyet a gazdag budaiaknak építettek a nyári meleg enyhítésére. Pedig nem is az, hanem egy jó nagy állványzat, hogy legyen honnan ugrálni a vizes vébén. Így ni:

Kijelenthetjük, hogy a torony jól működik, hiszen még a valószínűleg képzetlen munkások sem haltak meg. Jöhet a vizes VB!

PS: no offense, szeretem a budaiakat 🙂

25 hozzászólás

Fárr Vince

Merészek azért ezek a munkások. De ez félelmetes. Nagyon durva lesz az utolsó szintről ugrani. Brutális

Béla Toller

És hát, a mi igaz az igaz, gyönyörű ! Így együtt, a parlament meg ez a hányadék – elképesztően lélegzetállító ! Micsoda alumínium csövek ! Ahogyan végigfutnak rajtuk, még visszahangzik is ! És még nem is volt drága, mindössze 3 milliárd lesz a vége !

Szalga János

Munkaügyi és munkavédelmi bírság a minimum, ami ezért kijár nekik, de jobb helyeken a vezetőik is elbúcsúzhatnak a pozíciójuktól. Ki engedélyezte nekik? Ez nem egy úszómedencécske a kertben, ahol a haverokkal azt csinálsz, amit akarsz, a munka után.

Lidokaine

Neked se volt gyerekkorod… Kurva nagy kárt okozhattak, hogy beleugrottak.

JamesTKirk

amikor a keletinél munka helyett fociztak a munkások, azt is megmagyarázták, hogy rendben van.
de honnan tudod hogy külföldiek, románul beszéltek? 😀

Valentin

🙂 Én is, 9 évig, de szinte alig tudok valamit belőle, sajnos. Kötelező volt, ezért nem szerettük, a tanárok meg 1/2-1 évente váltották egymást.
Emlékszem, az általánosban állandóan táblázatokat magoltattak velünk!
Csoda, hogy alig ragadt ránk valami?

lapátok kaszát

víz vót má benne vagy egyelőre a dunába huppantak? vagy az még 2 milliárd lesz?

The Norwegian

Külföldi építőmunkások? Magyarok már nem is tudnak felhúzni 20m állványt?
Gondolom ehhez olyan szagértelem kellett hogy Elon Musk-tól kellett elkérni a legjobb mérnökeit.

Ben

Ne viccelj már, sorosbérenc zsidókhoz nem megy a Bölcs Vezetőnk, Mészáros Úr megoldott mindent a zsenialitásával!

Groggerer

Szegényeket majd jól kirúgják és még kitudja mennyi pénzt vonnak meg tőlük, h a magyar propaganda diktatúra millió sebből vérző testén újabb fogást hasítottak ezzel

Groggerer

Gondolom kerül majd rá 10 millióért nyomtatott építési háló delfinnel, vagy más nagyonszimbólikus grafikávaé

Márton Zoltán Szabó

A koncepció nyilván az volt, hogy a medence a Duna szintjén, vagy minimálisan magasabban lesz. Ez, hogy a felsőrakparti mellvédnél is magasabban van nagyon gáz, röhej kategória.

The Norwegian

Viccelsz? A SuperBowl-t kb 114 millióan nézték, az olimpiák olyan 200millió körül mennek, szóval abszolút reális az a 8-10 milliárd.
Na meg ahogy a viccben is van: “nem is vagyunk annyian!”

balage

Tekintettel arra, hogy az átlagos pislogási szám 5-30 között van percenként (legyen 10), ha csak minden magyar nézi száz percet, akkor már kijön a 10mrd pageview. Ezzel már el lehet számolni, ki lehet számlázni.
A külföldi megtekintések már csak az extra – de nyilván azokat is ki kell valakinek fizetni…

Maurice Prins

Munkások? Nem tűnt fel hogy az egyik bikiniben van?

Andras Horvath

Az jó kérdés, hogy a csaj ki volt, de a pasik munkások voltak az tuti, később együtt mentek el melósruhában, egy kisbusszal.

robiv

A vizes vb szervezését, kivitelezését, költségeit kritizálni kell, mindenáron! Utána lehet élvezni, kicsit elfojtva a kognitív disszonanciát.