Lángol a föld #PrayForTheAmazon

Ég az Amazon ami hatalmas probléma. De nem úgy és nem akkora, mint ahogy a legtöbben gondolják.

Érdekes, hogy mi az a hír ami átüti az ingerküszöböt, és mi az ami nem. Van amikor hatalmas történésekről fogalmunk sincs, de van, hogy egy-egy celeb komolyabb fingása is körbejárja az internetet a híroldalakon keresztül. Az Amazonas minden évben lángol, de valamiért csak most került a címlapokra. Talán politika, ki tudja. Mindenesetre arra mindenképp jó volt ez a sajtófigyelem, hogy egy kicsit összerezzenjenek azok is, akik szerint a klímaváltozás csak a zöld szervezetek lobbija… A videót még hétfőn vettem fel, azóta jó sok érdekes és tévhiteket eloszlató cikk született, ezeket és még pár forrást belinkeltem a videó leírásába.

Szombaton Laptiming Teslával! Patreonon  már lehet is nézni. 🙂

Ezek a videók, a Patreon támogatóim nélkül nem jöhetnének létre:

Kapu.hu, Tiszta energiák, SmartnapelemRackhost.hu, Gabler hűtőkamrák, Tesla Universal, Használt elektromos autók, Holló Gábor, Andrássy Miklós, Plavecz Péter, Ambrus Dani, Kasler Attila, Dobi Csaba, Lepsényi Gábor, Kabay Dávid, Meetupvideo, Attila, Ráth István, Kele Gábor, NEXTFOTO Studió, Rácz Gábor, Vajda Márk, Nagy Balázs, Kisvarga Richárd, Láda-Hartyányi András, Polgár Andor, Meskó Bálint, Alfa Amore, Bak László, Franko Viktor, TöltőPont.eu, Nagy Roland, Faragó Attila, Stefan Hornak, Szép Gábor, Kovács Patrik, Tóth AndrásStreamTrek, Kolbert István, Hadi László, Vitatom.hu, Bencze István, Kele Máté, Kósa János, Veres Lajos, Kanczler Csaba, SomazedMarkert László,  Polonkai Norbert, Misota Richárd, Péter Tamás, Hafra Dániel, Ady Krisztián, Springer Botond mesterfodrász, Szirbik Albert, dr. Koscsó Krisztián, Fehérvári Attila, Sándor Bence, Kránitz Lajos András, Dobi Csaba, István Fidric, Hájas Tamás, Légrádi Zoltán, Orosz Bálint, Csík Nándor, Balázs Géza, Zsolt Kocsmarszky, Péter Örkényi, Attila Mészáros, Kiss Tibor, webeditor.huKreatura Média, Kövér István, Szakonyi Gábor, Tóth Gergő, Gergő Imreh Baksai, Tőzsér Martin, Kőhalmi Péter, Bencze István, Kövér István, Makó Krisztián, Kenesei Tamás, Glacz Bernát, Csobádi Béla, Pergel Dániel, Valuch Máté, Horváth Géza, Németh Roland, Robotka Attila, BurzaChrissHun, Kancsal Tamás, Nagy Norbert, Peter Botyanszki, Zoltán Vörös, Tamás Miklós, Vajda Márk, Miszlik Ádám, Vágujhelyi Gergely, Hangszerdiszkont.hu, Faluvégi Balázs Péter, Mikola Krisztian, Fehér Péter, Rapcsok Patrik, Csaba Sándor, Urbán Viktor, Kovács István, Dávid Lencsés-Tóth, Tamás Borsos, Otto Olah, Bunyevácz Árpád Márk, Weboldal készítés

26 hozzászólás

Köles Ákos

Üdv!

Lassan már ott tartunk, hogy égjen nyugodtan az esőerdő!!!
1. TÉNY: A Földön az ökoszisztéma egy bonyolult rendszer.
2. TÉNY: Amennyiben ennek a rendszernek az egyes elemei sérülnek, vagy eltűnnek, megbomlik az egyensúly és az ökoszisztéma összeomlik.

[Az ítélet napja]
Emberek nem tiszteltétek a természetet, és az élet minden formáját… Ezért, most hatalmas
erejével lesújt rátok!!! A minden napjaitokban egymás ellen küzdötök ahelyett, hogy össze
fognátok… Gyermekeiteknek poklot hagytok hátra nem egy szép világot… Az emberiség sorsa
szörnyű véget és egy ígéretes kezdet után!!!

[A vég himnusza]
Nemzetek írjátok meg vég himnuszaitok, hogy emelt fővel távozhassatok!!! Emberek milliói
állnak majd a véget várva, miközben szól a vég himnusza…

[Gyilkosok]
A matadorok a leggyávábbak, akik agyon kínzott bikákat gyilkolnak!!! Na végre ezt is megértük,
nemzeti hős lett belőlük… Mivé fajult ez a rég szép volt világ a gyilkos az valaki a jóra meg
halál???

[A Háború]
Háború dúl a földön… A gyermekeitek háborúja!!! Nincs másuk, csak a rájuk hagyott világ
pokla… Mind esélytelen harcot vív a túlélésért, egymás vérét ontják némi vízért…

[A csapda]
Ember-ember… Csapdát ástál saját embertársadnak és magad estél bele!!! Ne is álmodj róla,
hogy ki tudsz mászni belőle, hisz jól megástad…

[Az eredet temploma]
A világ fejvesztve keresi az eredet templomát, hogy ne kelljen megírni a vég himnuszát… De az
ember sajnos annyira ostoba, hogy nem fogja megérteni, amit rejt az eredet temploma…

[A gyűlölet]
Szívek, melyek a gyűlölettől égnek… Emberek, akik égő szívvel ölnek… A gyűlölet az, ami
felemészti az embert, aki parancsot teljesít, mert ellenszegülni sohasem mert!!!

[A lázadás]
Lázadás tört ki a Földön, őseink földjén… Hírnökök ezrei viszik a hírt, amit a kiválasztottak
vezére írt… A levélben, csak ennyi áll: ELÉG!!!

[A Hold]
A Hold az egyetlen szemtanúja, az emberiség csúfos bukásának… Még mindig fényesen ragyog,
várván kik lesznek a következő nagyok…

Valentin

Az eredet temploma a Földi piramisok ( rengeteg van belőle szerte a világon, szinte minden kontinensen (nem kepődnék meg, ha később az Antarktiszon is találnának egyet)), és azt mutatja, hogy a “csillagokból” jött Földön kívüli civilizációk segítették az embereket a fejlődésben (genetikailag), és tanításban (matematika, csillagászat, építészet).
Igazából ezt már egy ideje tudjuk, mégse hiszi el az emberiség, a tudós és politikai társadalom, vagyis tényleg igaz a prófécia, annyira ostoba az ember, hogy a saját orránál nem lát tovább!

Köles Ákos

Ez így van!
Engem is mindig azzal oltogatnak, hogy már megint egy összeesküvés elméleted van. De én csak legyintek rájuk, már nem érdekel… A jelenlegi vezetőket, csak a harácsolás érdekli, meg az, hogy irányíthassák a több milliárd agyatlan, ostoba embert. És lássuk be jól csinálják… Annak ellenére, hogy ez nekem nem tetszik. De az örök igazság erre is használható: “Mindenki azt kapja, amit megérdemel…”

Valentin

Esküszöm Ákos, nagyon szimpatikus ez a két hozzászólásod, pedig nem szoktalak dícsérni, de most nagyon egyetértek veled!
A legröhejesebb a tudós és politikus társadalomra az, hogy egy csomó Földön lévő és látható ősi építményre és égbolton ide-oda cikázó (azaz hirtelen irányváltással, e mellett nagyon nagy sebességgel, vagyis nem ballon, nem repülő, nem helikopter, nem meteorit)
objektumra nem tudnak adekvát választ adni se a tudósok, se a politikusok, vagy a katonaság:
hogy épülhetett akkor ilyen, egyáltalán mi célból, és hogy lehet az, hogy ma akkor sem tudnak ilyet építeni, ha akarnának, ráadásul olyan irdatlan kőtömbökről van szó, amit ma a legerősebb daru sem tud mozgatni, sem egyéb gép 2000-3000 tonna.
Az az elmélet meg egyszerűen nevetséges, hogy görgették, és emelőkkel rakták a fa görgőkre.
Az életben nem végeztek volna így egy nagy piramissal, elég csak elképzelni egyetlen több tonnás kötömbnek a 100 m-es magasságokba faló “felförgetését” egy “rámpán”.
Aki ezt a több sebből vérző, röhejes mesét elhiszi, az meglehetősen egyszerű ember, s nem sokat tud a fizikáról és egy munkavégzési folyamat idő és munka/energia igényéről.

https://martelyman.blogspot.com/2016/01/az-okor-mernokei.html?m=1

Köles Ákos

Amikor rájöttem mi folyik az iskolában hirtelen leromlott a tanulmányi eredményem. Kb. arra mentem, hogy görbüljön, mert megelégeltem az agymosást, ami ott folyt és folyik. Tovább megyek az emberekkel sajnos nem, csak az a baj, hogy nem gondolkodnak, hanem a rosszindulat is. Létrehoztam egy oldalt, aminek az a célja, hogy az embereknek megtanítsam ezt a másképp gondolkodást, vagy csak szimplán a gondolkodást. Azt hinné az ember, hogy ha valaki az oldalamat olvasgatva mondjuk “megvilágosodik”, megosztja az oldalamat, hogy másokhoz is eljusson az üzenet, de nem. Ráadásul ez egy ingyenes oldal társadalmi munkában csinálom és nem a pénz meg a nézettség hajt. Amíg a fejekben nincs rend nem lesz változás rohanunk neki a falnak, ahogy András fogalmazott!!! Ha érdekel rám kereshetsz Facebook-on és átküldöm az oldalam.
Persze sokaknál kiveri a biztosítékot az amiket szoktam írni,de egyet megtanultam az elvakult hit bármiben is az soha sem jó. (pl. TESLA). Persze, akik ismernek tudják, hogy érvekkel meggyőzhető vagyok, de a: “Mert, csak!!! Meg a fogadd el, így van és kész!!!” Az nálam nem érv. Kb. ugyan ez a piramisok építése is. Fogadjam el a tankönyvben leírtakat, mert nincs jobb elmélet??? Kb. majdnem megkérdeztem a töri tanárt, hogy ugye ezt Ön sem hiszi el, hogy így volt! 😀

Valentin

:-DDDDD
Kár, hogy fitalabb korunkban nem vagyunk még elég bátrak (tisztelet a kivételnek)!
Igen, érdekel az oldalad, szívesen megnézem, beleolvasok!
Rakd be ide a linkedet légyszi’!
Köszi Ákos!
Most már értem, miért volt annyi ellenállásod a Tesla és más kérdés kapcsán!
Azt viszont ne felejtsd el, hogy az emberek nem tudják magukat függetleníteni az érzelmeiktől, és szerintem nem is szabad!
Az viszont már baj, ha nem gondolkodnak, és tényleg nem, mert fárasztó számukra, egész egyszerűen az emberek legnagyobb része nem szeret gondolkozni.

Valentin

Nagyon nagy dolog volt anno a GDI motorok bevezetése a nagyobb és változó kompresszióval terheléstől függően, emlékszem, ráadásul imádtam a Mitsubishik elejét, nagyon markáns, szép front képük volt.
Most valahogy eltűntek, lemaradtak, épp tavalyelőtt tűnt fel, és ezt bizony sajnáltam!
Köszi az oldalad, meg fogom nézni, de nem ma a sok tennivalók miatt.
Üdv Ákos!

Köles Ákos

Vissza térve egy kicsit az elvakult hitre. Én MITSUBISHI fan vagyok annyira, hogy András a TESLA rajongásával hozzám képes a kanyarban sincs. Mégis, amikor arról van szó, hogy értékelnem kell a mai MITSUBISHI-ket tudom objektíven azt mondani, hogy hát ez harmatgyenge teljesítmény. Túlárazott benzinzabálók, miközben a zöld irányt hirdetik. De még annyi sincs bennük, hogy pl. az új ASX-be bele rakjanak egy elektromos motort, illetve egy 50 kWh-s akku pakkot. Pedig annyira adná magát, de nem. Most senkinek nem ajánlanám a MITSUBISHI-t.
Többek között ezt hiányolom az emberekből. Ezért is tart itt a világ, ahol tart…
Sajnos a legtöbb ember, ahogy érdeke fűződik hozzá úgy változtat álláspontot és köpi szembe magát, hogy… Pl. Ha most valami csoda folytán azt mondaná nekem a MITSUBISHI Magyarország, hogy legyek a márka nagykövete azt mondanám rá, hogy bocs, de NEM!!! Még, ha kapnék egy OUTLANDER PHEV-et, akkor sem!!!
https://uploads.disquscdn.com/images/635d2f3ffcc5b307ea7a627ad03792fa85beb5f4a7bfcdd6e91c972c61502ba7.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/2d01bb345e33b2102203c95d5aaa7b24a4184a0e8fd4549259c130bc433b7d4a.jpg

Valentin

Elég korrekt, amit írtál, tetszik!
Igen, ahogy írtam, 1-2 éve vettem észre, hogy eltűntek a Mitsuk az utcákról, s ezek szerint ez az oka.
Sajnálatos tény. 🙁

Valentin

Olvastam az idézeted (ill. akár saját magadtól), aztán egy másikat is, és nagyon találók, nagyon igazak!!!
Gratulálok Neked, jó lecke nekem is, még ha tudtam is, hogy így van, de hasznos időről időre emlékezetembe vésni ezeket a gondolatokat!
Köszi és üdv Ákos!

Rorschach

Kar, hogy csak a marhakat hibaztatod az egetesert, amikor a felegetett foldeken szojat eppugy termesztenek. 2018-ban Brazilia megelozte USA-t szojatermelesben es ezzel ok lettek a vilagelsok.

Lacquo

Igen, amit főleg a marhák takarmányozására használnak. Persze esznek belőle más állatok is, de a tej- és marhahúsipar jár az egyik legnagyobb környezetterheléssel.

Treil

Nem lesz változás.
A nyugati ember a fotelből akar marhahúst zabálva zöld lenni, éppen amikor rájön a nyári kánikula hatásait a bőrén érezve. Az ott élők pedig megélhetést akarnak, ha választani kell az éhenhalás, vagy a gyors gyarapodás és majd mi lesz 100 év múlva a környezettel között, akkor nem is kérdés mit választ.

Politikusok 4 éves ciklusokban gondolkoznak, és az érdekük hogy az önjelölt zöld nyugati továbbra is a fotelből érezze magát zöldnek, mert akkor a következő ciklusban is rájuk szavaz. Jelenlegi választási rendszerben politikai öngyilkosság drasztikus környezetvédelmi intézkedések bevezetése, a következő ciklusig nem húzza ki az a kormány.
Az ember pedig nem fogja belátni, mert jobb esetben is 10 évre gondolkodik előre, de ha megnézed a nagy többség még a következő hónapig sem. Erre akarunk 100 éves terveket építeni, szigorú szabályozásokkal? Az a párt pedig még nem lesz környezettudatos aki kampánycélból elültet pár tucat fát. Akkora képmutatás hogy nem tudom nevessek vagy sírjak.
Megmondom mi lesz, pontosan mint a gazdaságban. Fújjuk a lufit a jólétben, néha jobban, néha kicsit lassabban, de soha nem sikerült még megállítani. Egyszerűen nem képes rá az ember és kész. Ki fog pukkanni, ahogy az ökológiai katasztrófák is, a gazdasági hatásokkal együtt. Ez biztos hogy be fog következni, valós környezettudatosság a mértékét tekintve ezen 0,01%-ot lassít. Azért mondom hogy valós környezettudatosság, mert a jelenlegi legyünk zöldek 99%-ban üzlet, és valami terméket akar neked eladni, amit le kell gyártani. Vicc az egész.

Batka

Persze, hogy nem lesz. Ameddig be nem következik egy akkora kataklizma, ami az emberiség legalább felét el nem törli a Földről, senki nem hiszi el, hogy baj lesz. Az emberek alapvetően a jólétre, biztonságra törekszenek. De amikor minden kevés, mindig több kell, nem elég egy elfogadható életszínvonal, egy viszonylagos jólét, hanem mindig mindennből még több kell, és ez az értékrend még elismerést is nyer, akkor nem számítanak már más szempontok. Amikor a folyamatos korlátlan gyarapodás válik céllá, és nem válogat az eszközökben, akkor semmi nem számít.
Csak ha a pusztulás egy pillanat alatt teszi értelmetlenné a harácsolást, akkor lehet döbbenet és talán változás…. Ilyenek vagyunk…

Valentin

Most néztem meg a videót, s legnagyobb megdöbbenésemre már a legelején, és utána 2 perc tájékán is Afrika lett feltéve!
Feltételezem, hogy ezt direkt csináltad Handrás.
A videó végén mondtad ki a leglényegesebb szempontot, ti. onnantól hogy kivágnák az egészet -egyébként nem kell kivágni az egészet, ahhoz hogy elsivatagosodjon, elég a kritikus pontig-, a csapadékszállítási körforgás megszűnne, és a terület nagyon gyorsan elsivatogosodna, a fajgazdagság eltűnéséről meg már nem is beszélve!
SOGA NEM TUDNÁ AZ EMBER VISSZAÁLLÍTANI EZT AZ ÖKOSZISZTÉMÁT, ÉS A CSAPADÉKKÖRFORGÁS MEGSZŰNÉSE NEM CSAK ITT JELENTKEZNE, HANEM AZ EGÉSZ FÖDGOLYÓ CSAPADÉKHÁZTARTÁSA BRUTÁLIS MÓDON MEGVÁLTOZNA, AMELY TELJES KATASZTRÓFÁT JELENTENE AZ EGÉSZ FÖLDI KÖRNYEZETRE ÉS AZ EMBERI TÁRSADALOMRA IS, MERT AZ AMAZONAS EGY MŰKÖDŐ EGYENSÚLYI SZISZTÉMA RÉSZE, MÉGHOZZÁ NEM PICI.
Gyanítom, az Amazonas 30%-os eltűnése megállíthatatlan folyamatot idézne elő a Földön, és az ember nem lenne képes úrrá lenni rajta.

Egyébként az ember egy kontár, belenyúl a dolgokba úgy, hogy nem is látja át a folyamatot.
Legjobb lenne, ha inkább csak meditálna és szexelne, jobb dolga volna mindenkinek!

Sojeac

“Legjobb lenne, ha inkább csak meditálna és szexelne, jobb dolga volna mindenkinek!”
Na azért a szex-el csak óvatosan. Így is túlnépesedés van! 🙂

Valentin

🙂 Igen, ezt azért viccnek szántam,de ezt te is láttad!

The Norwegian

Lehet, hogy rosszul tudom, de a folyót hívják Amazonas-nak nem a körülötte lévő dzsungelt.

Valentin

Jól tudod, eredetileg azt hívják, de mára már a körülötte lévő esőerdőt is ugyanígy nevezik, hiszen a kettő lényegében egy ökoszisztéma, a világ legbővízűbb folyólya és a rengeteg csapadékot kapó és adó esőerdő között szoros összefüggés van.

W

Mindenesetre felkészülésként most megnézem a teljes MadMax gyűjteményt 🙂

Valentin

Ide is beteszem:
Ez a belvárosi épület -ma fotóztam- se az elektromos autók miatt feketedett így be…
(…hanem a savasesőktől és a füstől, koromtől, amit jellemzően a hagyományos autók okoznak. https://uploads.disquscdn.com/images/706a84f117d8b603a554aa1b6ac2a4c9c872655f84e30381c81c912cabb7911a.jpg )
Mikor számszerűsítik pénzben kifejezve ezeket a környezeti ártalmakat az emberi, környezeti és természeti károkon kívül, mikor arról beszélnek, hogy mennyibe kerül egy hagyományos autó, míg egy e-autó bezzeg milyen drága?