iPad Launch Day in London Regent street Apple Store (exkluzív videó)

Az alábbi videót Németh Attila küldte nekünk Londonból, ott volt az iPad értékesítésének kezdetén, filmezett is ezerrel. Amint az a videón is látszik az iPad őrület nem kevésbé durva Európában, mint az amerikai rajtnál volt, hatalmas sorok a boltok előtt, veszik az emberek mint a cukrot az Apple deszkáját. Az magyarországi megjelenésről továbbra sincs semmi hír, pedig annyira jó lenne végre hasonló ovációval és sorokkal ünnepelni egy várva várt Apple termék elrajtolását az itteni Apple boltokban is. Rajtunk nem múlna az biztos…

iPad és iPhone használók ide kattintsanak, mert a Vimeót még mindig nem lehet beágyazni, a Youtube meg leszedte a zenét…

iPad Launch Day in London Regent street Apple Store from Attila Nemeth on Vimeo.

 • Hollóssy Boni

  Hello!

  Bocs hogy itt zavarok,de nem találtam más elérhetőséget.Anno csináltál egy videót az 5DMark-al,amiben ilyen kis guruló állványod volt.Annak mi a neve?:)

 • p84: az apple nem sok nagy dolgot talalt fel, nincs fluxuskondenzator se semmi, csak design meg trend
  ameg az iphone,ipad inditasara hasznalt ujjal vegighuzol egy csikon is lopott, meghozza a predator 1 filmbol, ugyanis a predator inditja igy be a kezen levo komminikatort
  az amigatol is csomot lopott, csakhat jokor van jo helyen , meg mar penze is van igy megteheti

 • sickboy

  bill gates sem a saját ötleteiből gazdagodott meg. Az szerintem jó dolog, hogy látok 1 dolgot nekem ugyan nem tetszik de megpróbálok valami hasonlót csinálni persze az én ízlésemmel és újításaimmal. Így halad előre a technika meg a tudomány. De ha 1 fórumon csak fikázni tudok felmutatni semmit az nem épp építő jelleg.

 • gergel

  @version
  a dizájn számomra egyenlő a funkcióval!! és a formával, együtt, egységben. Én egy vaskalapos xp-android user vagyok, de elismerem hogy ezzel mesterien játszik apple, és most nem az anyagminőségről van szó, mert az a gyártás hibája…

  ‘csakhat jokor van jo helyen’
  Szerintem ez rohadtul nem igaz. Az Apple kurvára nem volt soha ‘jó időben’!
  pont ez a lényeg ők abból tudtak növekedni hogy a ‘rossz’ időben is maximálisan figyelembe vettek miden fogyasztói igény, sőt ezeket variálták és folyamatosan innoválnak e téren. Szerintem pont ezek az apró figyelmességek pozicionálták lassan oda az Apple-t, ahol most van.
  Nem ők csinálták meg az első érintős telefont, netes táblát, mégis olyan egyedire tudták szabni ami leszűkíti a felhasználói igényeket, amennyire csak lehet. Pont ezért vesznek az emberek az Ipod mellé egy Iphone-t majd egy Ipadet és a rengeteg alkalmazást.
  Nem tudom hova fog tartani ez az egész, azon sem lepődnék meg, ha műholdakat lövetne fel Steve valami spéci alkalmazáshoz, új apple fícsőrhöz.

 • Touch-Kó

  Sajnos szerintem MO-n az ár miatt nem lesz akkora ováció, és kereslet,mint az elmúlt hónapban látott launch-okon 🙁
  Azért rossz nézni,hogy az USA átlagos minimálbérből majdnem 2 db-ot tudsz venni, addig Mo-n egy egészhavi átlagfizetés kell….
  Kicsit szomorú,hogy itt minden több 10%-al drágább…

 • Touch-Kó

  Ez lemaradt, mivel elolvastam a kommenteket:

  Matty:

  “mivel win 7 fog futni rajta, ezért sokkal több és hasznosabb program fog futni rajta, mint iPad-en. Nekem ez szimpatikusabb megoldás.”

  Az App Store-ban már most 1,5 hónap után több mint 200,000 apps tölthető le!
  Ne fikázzunk már zsigerből mindent ami Apple!

  Jah, aki meg egy netbook-ot,vagy DELL notit hasonlít hozzá, annak csak gratulálni tudok!!!

 • bmp

  handrás: miért nem lehet vimeót beágyazni?

 • p84

  Touch-Kó szerinted csak Apple létezik? Konkrétan a 3 évvel ezelőtt vásárol Dell hardvere megegyezett az épp aktuálisan kiszuperált MacBookPro-val. plusz az aksi is bírta (új aksi bírja) a 4,5 órát. az oprendszerben van különbség. Ja és nem ígértek 10 órás üzemidőt, ja ha alig használod működik c. történetet már ismerem. Három azaz 3 év a különbség a hardver ugyan az. Szóval akinek a fejét a homokba dugja az Ne gratuláljon! Az tény, hogy amire én használom tökéletesen megfelel a három évvel ezelőtti hardver is, ez nem fikázás akar lenni csak csalódottság, persze túlélem

 • Norbi

  hallo mindenkinek!nekem lene egy erdekes kerdesem!azt szeretnem megkerdezni leginkabb handrast de a ti velemenyetek is erdekel hogyha nem letezne iphone akkor milyen telefont vasarolnatok koszi!!!
  SZERETEK MINDENKIT AKINEK IPHONEJA VAN!!!

 • nautilus

  Végig olvastam ezt a sok sok hasznos hozzászólást. Visszatérve a cikkhez, magam is ott voltam délután a Regent street-en, hát tényleg volt egy hangulat.
  Én mindössze péntek óta használom, eddig tényleg meg vagyok vele elégedve. Egy dolgot bánok de azt nagyon….hogy csak 16gb- at vettem és nem 32- et. Úgyhogy lehet eladom és megveszem a középsöt.
  Ahogy András a bemutató videóin elmondta mire használható és hogyan semmiben nem tulzott.
  Ez egy kellemes kütyü egy iPhone áráért és ennyi.
  Ha már meguntam az asztal melett görnyedni de olvasgatnák még egy kicsit egyszerüen a kanapén ücsörögve megtehetem ahogy ezt most is teszem, kényelmesen.

 • LK

  A júliusi harmadik körben csupa olyan ország lesz, aminek nyelvét az iPad jelenlegi szoftververziója is támogatja: Ausztria, Belgium, Hollandia, Szingapúr, Hong Kong, Mexikó, ilyesmik. Mi elvileg a negyedik körbe beférnénk, de valószínűbb, hogy inkább még egy-két körrel később kerülünk sorra: van egy pár olyan ország előttünk, ahol még rendes iTunes Store is van, mégsem kaptak még iPadet. (Norvégia, Finnország, Svédország, Dánia, stb.)

  Ha a 4.0-ás OS változat szeptemberre kész lesz, akkor könnyen lehet, hogy a negyedik körös nyelvek támogatásával megvárják azt, és így az augusztusi kör akár ki is maradhat (úgyis mindenki szabin van olyankor). Mi szinte biztosan eleve a négyes OS változattal kapjuk majd az iPadet, így nekünk szeptember a legkorábbi lehetséges hónap, de az október-november a legvalószínűbb. Az már azért nevetséges volna, ha decemberre sem jutna ide belőle.

  (Szeptemberben jönnek a szokásos iPod/iTunes bejelentések is, akkor jöhetnek hírek az iTMS bővítéséről is. Már itt volna az ideje. Nem volna szép, ha az itthoni iPad mellé egy zenebolt is járna?)

  A magyar nyelv elemi támogatása nélkül értelmetlen volna itthon piacra dobni egy ilyen tömegterméket. Már az iPhone-nál is menthetetlen, hogy csak két év után sikerül az Apple-nek nagy nehezen egy nyomorult magyar kezelőfelületet tenni rá, de az iPadon egyelőre még csak magyarul gépelni sem lehet. Vajon az ország lakosságának mekkora része nem beszél semmilyen idegen nyelvet? Hány magyar nagymama tudna angol nyelvű iPadet használni? A technofób, soviniszta többség a Windowszal szenved, mert a Microsoft hajlandó volt feláldozni pár millió dollárt a rendes magyar lokalizációra: lassan 17 éve(!) van hivatalos magyar nyelvű Windows.

  Az ár miatt nem aggódom: a készüléket nyilván a T-mobile is árulja majd egy szokásos “kedvezményes” előfizetéses megoldással. Különben meg iPod Touchra és netbookokra is telik valahogy az embereknek.

 • féregfecó

  bármennyire is harapnak a láncos kutyák, szerintem akkor is szar

  ez az én véleményem, pont. divatszar divatbuziknak

 • féregfecó: nincs azzal semmi baj hogy itt égeted magad ostobán, önmagadnál senki sem tud jobban jellemezni téged, és te ezt megtetted a kellő részletességgel.

 • attila

  RE: 51. Hollóssy Boni
  http://vimeo.com/10927527
  Itt egy video amit Handras es AlieN forgatott 2 db EOS 5D-vel ami kozul az egyik egy Glidecam 2000 stabilizatoron volt (a “mozgo” snittek nagyresze arrol a geprol van ami a Glidecam-en volt)
  Itt az eszkoz: http://glidecam.com/img/HD-Series_Canon.jpg

 • Touch-Kó

  P84:

  “Konkrétan a 3 évvel ezelőtt vásárol Dell hardvere megegyezett az épp aktuálisan kiszuperált MacBookPro-val”

  -Nem biztos,hogy attól gyengébb valami,ha a hardware gyengébb, hiszen ha a software tökéletesen a hardware-hez van írva, akkor akár egy gyengébb gépen is jól működhet az adott program.
  Nézd meg mennyire gyorsan fut az OSX a MBP-n, hozzáteszem pl, a TE gépeden meg sem mozdulna..Ráadásul minőségibb is a Unibody + pl:Az i5- ös proci 3 éve nem is létezett..Tehát már nem lehet u.a. a konfig…

  Mellesleg olvass vissza, azután írd meg mégegyszer a kommentet!
  Azt írtam, hogy az iPad-hez ne hasonlítgass DELL gépet!

 • Touch-Kó

  Norbi:

  Fogalmam sincs milyen telefonom lenne, de az biztos, ha iPhone nem létezne, valószínűleg nem lenne ennyi érintős telefon,(pl Samsung,LG, 5800,vagy touch screen-es N97,vagy bármilyen érintős és ilyen szintű Android fejlesztés sem.
  Szerintem Blackberry 9000 ,vagy vmilyen symbianos telefon..