iPad 3 – Retina Dispay! Összefoglaló.

Eljött végre ez a nap is, ma bemutatta az Apple az új iPad-et. Tim Cook vezette a bemutatót, aminek az elején a post-PC korszak fontosságáról beszélt, illetve megtekinthettük a szoksásos szám- és chartdömpinget. 

Bejelentették a Store-ban a 1080p-s filmeket, és természetesen ezzel együtt megjelent az új Apple TV is, az ára nem változott, viszont örömteli, hogy végre 1920-szor 1080-ban tölthetjük le a filmeket illetve a sorozatokat.

Durva számok érkeztek: tavaly több iPad-et adott el az Apple, mint ahány PC-t a HP, illetve felmérések alapján az emberek a legjobban az iPad-jüket szeretik az eszközeik közül.

És természetesen megérkezett az új iPad, Retina Display-el! Resolutionary RETINA DISPLAY!!! 🙂

Végül A5X processzort kapott, négymagos grafikus vezérlővel, erre szükség is lesz a 3.1 milliónyi pixel meghajtásához, egészen elképesztő lesz 9.7 inchen a 2048×1536-os felbontást tartani a kezünkben. Az A5X négyszer gyorsabb a sima A5-nél. 5 megapixeles hátlapi kamera is került az új iPad-be, ami 1080p Full-HD videórögzitésre képes, szoftveres stabilizátorral. Diktálás funkció (magyarul sajnos nem tudom minek fordítsam), illetve 4G LTE, aminek itthon még sok haszna nincs, bár a T-nek már van 4G hálózata, ezért sokan örülhetnek ennek a fejlesztésnek is. Maradt a 10 óra akkumulátoridő az új funkciók dacára, 9,4 mm vékonyságú, és az árak és kapacitások is maradtak, tehát ugyan az a design lesz, ugyanazon az áron. Megjelenés: március 16. USA, Magyarország március 23, természetesen a hazai rajtról szólni fogok időben, hosszu sorokat vizionálok az XMS elé. Az iPad 2 16 GB-os iPad is forgalomban marad 400 dolláros áron, hamarosan pontos hazai árakat is tudni fogok.

Ezután különböző appok demói jöttek, játékok, stb, lesz új Infinity Blade Dungeon, ezzel biztosan fogunk játszani, de persze szeretettel várjuk az eddigi kedvenc játékaink Retina Display-re optimalizált változatait is.

Szoftver téren bemutatták az új iOS-es iWork-öt, illetve a továbbfejlesztett GarageBand-et. iPhoto for iPad: új gesztusok, új effektek, multi-touch szerkesztés és eszközök közti képmegosztás. Akár 19 megapixeles képeket is támogat. Az iPhoto bemutatása azt is jelenti, hogy mostantól az egész aktuális iLife csomag elérhető iOS-en is. Bónuszként mától elérhető az iOS 5.1-is.

Nyertek azok, akik arra tippeltek, hogy megmarad az iPad 2 a kínálatban: az Apple továbbra is árulni fogja a 16GB-os Wi-Fi modellt, 100 dollárral csökkentett áron. 

Dióhéjban ennyi a lényeg, szerintem az új iPad egyértelműen INSTANT GET. Én azt gondolom, hogy ezekkel a fejlesztésekkel az új iPad, de hívhatjuk iPad 3-nak is TÖKÉLETES LETT! Bármiben lefogadom, hogy az eddig is sikeres első két generációt, magasan fogja felülmúlni az iPad 3, már az első negyedéves eladási statisztikák is igazolni fogják ezen állításomat. Retina iPadet mindenkinek!

Comment: “Egy valamit nagyon hiányolok a poszt végéről, de azt a valamit nagyon. Egy mondatot… “Az Apple nem szarral gurigázik.” :D”

Íme, most már itt van: Az Apple nem szarral gurigázik! 🙂

Update: Jó kis összehasonlitó fotó az iPad 2, és az új iPad kijelzője közti minőségi ugrásról:

https://tctechcrunch2011.files.wordpress.com/2012/03/ipad_compare.jpg

Update 2: Az Apple feltöltötte a keynote-ról készült videót, lehet nézni ezerrel: klikk ide.

Update 3: Az iOS 5.1 megjelenésével egy időben tölthető az iPhoto, a Garageband és az iMovie appok hármasa is iPadre. Természetesen az iOS-t frissíteni kell a telepítésük előtt. Az iPhoto appot megnéztem, félelmetesen jó app lett.

109 hozzászólás

dewfah

“A kamera arcfelismerése kiemeli az összes felismert arcot”
ez hogyan működik?

amúgy aranyos lett az új lock screen a kamerával, ugrik egyet amikor rábökök és felfele kell elhúzni 😀 eyecandy

Nincsnev

instant izé. De már mindenkinek tele a szekrénye ipad-del.

raczgabor

Ehh. Az összes kütyüm közül az iPad2-t szeretem a legkevésbé. Panasonic és Acer noti, Galaxy S teló, vízforraló, mikrohullámű sütő, páraelszívó, hajszárító a többi).
A lányom is megunta az iPad játékokat, csak néhány rajzfilmet néznek ezen, mert ez köthető össze a legkönnyebben a régi tévével (a méregrdága AV kábel segítségével).
Ja, és nehéz rendesen, kényelmesen megfogni.
Szóval nem akkora szám ez a kütyü.

Zoltan

raczgabor ez oylanmintha azt mondtad volna, nem olyan nagyszám az ecset, és a ceruza sem.

érzed amit át akarok adni ezzel?

raczgabor

Zoltan,
csak erre reflektáltam:
“illetve felmérések alapján az emberek a legjobban az iPad-jüket szeretik az eszközeik közül.” én meg nem. 🙂
A ceruzát használom, mert alap eszköz. Az iPad-et meg nem, mert nem olyan könnyen használható, meg nélkülözhetetlen mint egy ceruza (vagy egy telefon).
De nyugi, _vettem_ Apple cuccokat jó pénzért, szóval a lehetőségeimhez képest hozzájárultam a részvényárfolyam növekedéshez.

horie

Igazából a Retina Displayen kívűl nincsen sok újítás “az új iPad”-ben. Gondolom, több RAM, ugye a gyorsabb A5X processzor és a nagyobb akkumlátor. De ahogyan az Apple eddigi termékeit ismerem nem is gond, hogy nem négy magos az új iPad mert az Apple termékeket sosem az befolyásolta, hogy milyen alakatrészek alkották – azon kívűl, hogy minőségileg,bár a DVD írokhoz lenne egy két szavam… – szerintem hasítani fog az új iPad és az Apple újabb eladási rekordokat fog vele dönteni. Azonban a mint írtam a RetinaDisplayen kívűl nincs sok újítás, a Retina Displayt még a Jobs alatti Applenél “fedezték fel”… Ezek után fog eldőlni, hogy mire képes az Apple Jobs utá.