Indulunk Audi e-tronnal Erdélybe online követéssel

Mindig is el akartam jutni Erdélybe, de valahogy mindig kimaradt ez a túra. Most egy teljesen elektromos Audi e-tronnal vágunk neki Erdély legmagasabb és legcsodálatosabb hegyláncának plusz van egy meglepetés is.

Szerdán reggel indulunk egy jó kis több napos túrára Erdélybe. Egyrészt érdekes lesz kipróbálni hogyan bírkózik meg az elektromos Audi a 2100 meteres hegycsúcsokkal, a másik érdekesség pedig, hogy ez alkalommal élőben lehet követni az utunkat, akár csatlakozni is lehet egy-egy megállónál. A Járműkontroll támogatásával készül a videó, és ha már ezzel foglalkoznak, arra gondoltam érdemes lenne kihasználni a rendszerüket és lehessen látni az útvonalunkat, a töltöttséget és egy csomó más érdekes adatot. Ide klikkelve már meg lehet nézni az oldalt, reggel indulás előtt majd nullázódni fognak az értékek.

Szóval, szerda reggel kövessetek minket, a videóban említett városokban biztosan megállunk majd. Íme:

ű

Ezek a videók, a Patreon támogatóim nélkül nem jöhetnének létre:

Kapu.hu, Tiszta energiák, SmartnapelemRackhost.hu, Gabler hűtőkamrák, Holló Gábor, Andrássy Miklós, Plavecz Péter, Ambrus Dani, Kasler Attila, Dobi Csaba, Lepsényi Gábor, Kabay Dávid, Meetupvideo, Attila, Ráth István, Kele Gábor, NEXTFOTO Studió, Rácz Gábor, Vajda Márk, Nagy Balázs, Kisvarga Richárd, Láda-Hartyányi András, Polgár Andor, Meskó Bálint, Alfa Amore, Bak László, Franko Viktor, TöltőPont.eu, Nagy Roland, Faragó Attila, Stefan Hornak, Szép Gábor, Kovács Patrik, Tóth AndrásStreamTrek, Kolbert István, Hadi László, Vitatom.hu, Bencze István, Kele Máté, Kósa János, Veres Lajos, Kanczler Csaba, SomazedMarkert László,  Polonkai Norbert, Misota Richárd, Péter Tamás, Hafra Dániel, Ady Krisztián, Springer Botond mesterfodrász, Szirbik Albert, dr. Koscsó Krisztián, Fehérvári Attila, Sándor Bence, Kránitz Lajos András, Dobi Csaba, István Fidric, Hájas Tamás, Légrádi Zoltán, Orosz Bálint, Csík Nándor, Balázs Géza, Zsolt Kocsmarszky, Péter Örkényi, Attila Mészáros, Kiss Tibor, webeditor.huKreatura Média, Kövér István, Szakonyi Gábor, Tóth Gergő, Gergő Imreh Baksai, Tőzsér Martin, Kőhalmi Péter, Bencze István, Kövér István, Makó Krisztián, Kenesei Tamás, Glacz Bernát, Csobádi Béla, Pergel Dániel, Valuch Máté, Horváth Géza, Németh Roland, Robotka Attila, BurzaChrissHun, Kancsal Tamás, Nagy Norbert, Peter Botyanszki, Zoltán Vörös, Tamás Miklós, Vajda Márk, Miszlik Ádám, Vágujhelyi Gergely, Hangszerdiszkont.hu, Faluvégi Balázs Péter, Mikola Krisztian, Fehér Péter, Rapcsok Patrik, Csaba Sándor, Urbán Viktor, Kovács István

22 hozzászólás

Geza Balazs

2.400 kg onsuly, mondjuk 2.550 kg veletek, 2.000 m szintkulonbseg (tudom, kevesebb, mert nem 0-rol indultok), az testverek kozott is 14,17 kWh helyzeti energia, az akksikapacitas 15%-a. kossetek fel a gatyatokat! 🙂

W

Na, ahelyett hogy a jannyal mentel volna 😀
3 het mulva en is megyek arrafele, gyonyoru hely.

Lorincz Molnos

Szia, Lőrincz vagyok. Hol álltok meg Temesváron?

Gyula Fekete

na, atment a hagon? Hany km volt a toltotol a csucs, s mennyi maradt benne? 🙂

Valentin

Szégyenlem, hogy magyar vagyok:

Csütörtök este Magyarország, Lengyelország és Csehország ellenállásán elbukott a javaslat, ami 2050-re klímasemlegessé tette volna az Európai Uniót.

https://444.hu/2019/06/21/miert-kene-mar-most-eldontetunk-mi-lesz-2050-ben-kerdezte-a-cseh-miniszterelnok-mielott-blokkolta-az-unios-klimacelt

Ehhez képest Orbánnak még volt képe 4 napja ezt nyilatkozni (tehát az uniós cél megszavazása előtt):

„A kormánynak fontos a környezetvédelem és a klímaváltozás elleni küzdelem, mert tisztább vizet, tisztább levegőt, és elviselhető klímát szeretnénk”

… és a gusztustalan ultimátuma, nehogy ne folyjon be az a töménytelen milliárd az ő és holdudvara zsebébe Paks 2-ből!

“Vagy klímacélok, és akkor Paks. Vagy nincs Paks, és akkor nincsenek klímacélok”

A klímaváltozás érzékenyen érinti Magyarországot is, a mezőgazdaságban az árak meredeken emelkednek, eközben viszont Orbán az autóipar érdekeit képviselte Brüsszelben a múltkor és tegnap is a magyar emberek érdekei helyett.

https://qubit.hu/2019/06/20/az-urbol-latszik-a-legjobban-hogy-a-himalajaban-minden-eddig-hittnel-dramaibb-az-olvadas

W

Te biztos valami fizetett ellenzeki hazaarulo lehetsz… (szarkazmus OFF)

Valentin

:-DDD
Persze, és mert fontos nekem a környezetem, a bolygónk állapota, illetve a saját és családom, illetve mások egészsége, ezért zöldnek titulálnak, aztán meg sorosistának, mert hogy Mo. kormánya szerint az új zöldek és klímavédők az új sorosisták, akikkel vigyázni kell. :-))))))

ROZSE

Szerintem felesleges ezen ennyire kiakadni. A teljes EU szennyezésből kb 1% Magyarországé. Természetesen mindenki tegyen meg minden tőle telhetőt, de azért kicsit igazságtalannak érzem, hogy pl Németország bejelentette, hogy 2038-ig szén alapú lesz az energiatermelésének nagy része. Amikor pont az ilyen “nagyhatalmaknak” kellene sokkal ésszerűbben dönteni a jövőről! És mégis mindenki ezen rugózik. Az atomenergiával meg semmi gond sincs, aki az ellenkezőjét állítja az vagy hazudik, vagy hülye.
“Szégyenlem, hogy magyar vagyok”, ilyen alapon a Németek mind öngyikosok lehetnének, nem beszélve a Kelet-ázsiai országokról.

kaucsuk

Németországban 2038ig kivonnak minden szénerőművet, és már jelenleg is 40% megújuló.
Gondolom ezt sejted hogy nem azt jelenti hogy nagy része szén 2038ig.
Sőt, igazabol egy másodpercig sem lesz nagyrésze szén, soha….
De nyilvan amilyen primitiv mód környezet szennyező egy szénerőmű, eleg szégyen hogy meg barhol is van Európában egy darab is. Az atomerőmű meg nyilvan jo, ha nem az oroszokra van bízva, akiknek hát nem épp valami fényes a track recordjuk….
De amelyik ország még 2019ben is ellenzi az ilyen nagyobb környezetvédelmi egyezségek létrejöttét, egész biztos nem a történelem könyvek kedvező hatású országai kozott lesz felsorolva. Kelet Europa egy élősködő pióca, akik mar a legkisebb dolgokért is a nyugattol várják a kompenzációt, mikozben… na nem folytatom.

W

Tisztaban vagy vele Mo-on Paks most mennyit ad? Nezd meg az orszag energiamerleget es rajossz orulhetnenk ha a nemetek energiamerlegevel cserelnenk es ugyanott tartanank 2038-ban. Ehelyett jon Paks 2. Igen orult biztonsagos, csak ha egyszer teved valaki (es abban biztos lehetsz, hogy fog, a kerdes csak az idopont), akkor nagy lesz a baj. Es ha valasztanom lehetne, nem az oroszoktol vennek 🙂

TöppTöröpp

Ezt azért írtad a végén ilyen hangsúllyal, mert láttad a Csernobil sorozatot? A kérdésem komoly.

W

Nem kellett hozza, de egyebkent lattam. Vegyesz es kornyezetmernok vagyok, sok ipari katasztrofa adatai/informacioi/korulmenyei bizonyos tananyagok reszet kepeztek, Csernobil is kozottuk volt.
Persze az iparban dolgozok mashogy gondolkodnak errol, “itt ez nem tortenhet meg” alapon, BME-n is volt szerencsem a minireaktorhoz nehany het erejeig. Nem vagyok fizikus, nem vagyok nuklearis temakorok nagy tudora, csak valamennyi ram ragadt az evek soran.
Tudom, hogy a magyar energiaszektor Paks 2 nelkul jovo nelkul marad. Szuklatokoru az aki nem igy gondolja. Nekem a beruhazas araval, korulmenyeivel, lebonyolitasaval es technologiajaval van problemam/hanyingerem. Van ennel jobb, olcsobb.
Peldanak felhozhatnam a Margit-hid felujitasat, mashol komplett uj hidat sikerult (nagyobbat) ennel kevesebbol felepiteni, vagy 1km autopalya koltseget (horvatoknal 1km alagut olcsobb mint nalunk 1km az Alfoldon). Es meg sorolhatnam. No ez az ami miatt nem vagyok meggyozve a szakmaisagrol a technologia/kivitelezes/kivitelezo kivalasztasa eseten… hogy finoman fogalmazzak (komolyan).

Valentin

Nem az az érdekes, hogy a szomszéd mit csesz el, hanem hogy mi mit csinálunk jól.
Ha mi jól csináljuk, akkor az jó példaként átragad másra is, mert élen jársz vele!
Nézd meg Ljubljana hulladékgyűjtését, sereghajtóból első lett Európában, s nagyon becsülöm őket ezért!
Németország meg amúgy sem volt soha a szememben egy pozitív kép, most meg olyan szintre süllyedtek az autóipari, CO2 kibocsájtási és atomerőmű bezárási/lignitbányászási/égetési hozzáállásukkal, hogy az szégyen!

W

Te Andras, most akkor eppen toljatok a kocsit felfele es ezert nincs poszt? 🙂