Budapest legjobb hamburgere

Teljesen szubjektív post következik, mert ugyebár mindenkinek más-más kaja számít jónak.

Mióta kinn jártam az USA-ban, keresem itthon az ott tapasztalt csodás hamburgerek izeinek megfelelőt itthon. Sokan például az Andrássy úton található Ring étterem hamburgerére esküsznek, de számomra a Ring hamburger az ehetetlen kategóriába tartozik, pedig kétszer is adtam neki esélyt. Mondjuk eleve nem értem miért hívják hamburgernek a Ringben kapható valamit, ha egyszer a húst és egyebeket ciabattába pakolják. Na mindegy, a lényeg, hogy nekem nem jött be.
Hasonló élményekkel távoztam a TGI Friday’s-ből is, össze sem hasonlítható a kinti minőséggel.

De végre megtaláltam az igazit, úgy hívják Hard Rock Cafe és nemrég nyílt a Vörösmarty téren. Szerintem itt lehet most a város legjobb hamburgerét enni.

Maga a hely hangulatos, a kint bevált Hard Rock cafe stílusjegyeket viseli, tele van mindenféle híresség relikviáival, gitárok híres zenészektől, platina lemezek, stb, igényes berendezés, szóval minden ami kell. Az első emeleten 160 szék, a felső szinten további 60 szék, plusz a Hard Rock shop, szóval a keskeny bejárat ellenére igencsak tágas étterem fogadja a betérőket. Egyetlen hátránya van, ez pedig a parkolás. Mivel a belváros közepén található, gyakorlatilag nem érdemes autóval menni, mert a Váci utca környékén szinte lehetetlen parkolni, de ez nem olyan nagy baj, érdemes egy kis belvárosi sétával egybekötni a kajálást. Én például nagyon szeretek végigsétálni a korzón a dunaparton, vagy a Váci utcán, főleg ha szép idő van.

Nade a lényeg, milyen a kaja. Az étlap elég hosszú, de minket a hambik érdekeltek, szóval ezekre mentünk rá. Természetesen több féle burger közül lehet válogatni, két féle méretben, 17 és 28 dekagrammos húsokkal. Én a kisebbikre mentem rá, a többiek a nagyobbikat választották.

Miután kihozták a hambikat, kicsit félve vágtam bele az első falatba, de nem okozott csalódást. A hús csak úgy omlott a számban, mellette a kedvencem, a ropogos bacon szalonna íze keveredett a hagymakarika, a jó kis cheddar sajt illetve a paradicsom, uborka, mustár, és ketchup ízével. A zsemle és a sültkrumpli is perfekt volt, konkrétan egy morzsányi kaját sem hagytunk meg, mindent befaltunk. Tökéletes, pont olyan mint USA-ban, ahol mesterfokon űzik a hamburger készítés mesterségét.

Lényeg a lényeg, szerintem sikerült megtalálni a város, de talán az ország legjobb hamburgerét, de persze ízlések és pofonok, megértem ha valaki máshol találja meg a kedvencét. Az biztos, hogy ha én egy jó hamburgert szeretnék enni, akkor a Hard Rockba fogok ellátogatni.

Annyit azért érdemes még megemlíteni, hogy mindennek ára is van, nem 2 dollár egy hambi mint egy átlagos nyugati parti hamburger, jóval többet kell leszurkolni, 2800-3600 forint között mozognak a hamburgerek árai. (persze ha New Yorkban bemegyünk egy ottani Hard Rock-ba, kb hasonló az árakkal fogunk találkozni, nem ugyanaz mint mondjuk egy sima In-N-Out Burger gyorsétterem.) 5-en voltunk és 30 000 volt a számla jattal együtt, tehát durván 5-6000 forintból lehet megkajálni per fő, ebben benne volt az ital és a deszert is. Nem olcsó, de azt mondom, hogy megéri, javaslom próbáljátok ki, szerintem a többség elégedett lesz.

Én azt mondom, hogy 10/10 pont ez az étterem.

104 hozzászólás

mgergo88

Szerintem az itthoni hard rock cafe nem jó sőt kifejezetten rossz…. a tgi fridays között is van különbség. az oktogoninak a legjobb a konyhája. ha hamburger nálam az a 10/10 de Európában a lehető legjobb hamburgerem viszont a hrc-hez tartozik, méghozzá a barcelonaihoz. Ha egyszer arra jártok feltétlen kóstoljátok meg….

Viszky

pesten a legjobb burgert én csinálom. 12dkg 80-20 marha, cheddar sajt, saját készítésű krumplis buci.

Frank

Hát tény hogy a világon van ennél jobb hamburger, és lehet az országba is van, ezért a a cime a postnak hogy Budapest legjobb hamburgere. Amerikába jobbat ettél? Ne mond.. Ott találták föl.