Samsung Galaxy S vs iPhone

644 komment

Mostanában az összes iPhone-os postomban előkerül, hogy az iPhone az szar, Android a király, én meg húzom a számat, mert már elég sok Androidos készüléket tapogattam, hogy tudjam, ez nem igaz. Vannak jó dolgok az Androidos telefonokban, de szerintem több a rossz. Ígértem, hogy lesz erről videó, tegnap fel is vettünk több mint húsz percet egy Samsung Galaxy S-ről, természetesen egy iPhone-t is mellé tettünk.

Laci kollégám három napig tesztelte a Galaxy S-t, írt is róla, hogy ne csak videó legyen:

Előre bocsátom, hogy évek óta iPhone-t használok, jelenleg egy iPhone 4-et, tehát mindenképp ezzel tudom összehasonlítani a Samsung zászlóshajóját, illetve az iOS rendszerhez szoktam hozzá. A Galaxy S-t mint abszolút laikus hétköznapi felhasználó közelítettem meg. Ami elsőre szembeötlik a Galaxy S-nél, hogy a kezelőfelület, a betűk, az ikonok, a gombok, csúszkák sokkal kevésbé szépek mint az iOS-ben, az Apple dizájn terén még mindig verhetetlen. Maga az SGS elég műanyag, műanyag a hátlapja, a kijelzője, még a krómhatású kerete is, sokkal gagyibb érzetet nyújt kézben fogva, mint egy iPhone. A dizájnban próbálták lekoppintani az Apple-t, de pl. az alsó keretbe csak úgy belefúrt mikrofonnyílás elég otrombán néz ki, az USB-t takaró kis ajtócska nyitogatása nehézkes. A screen lock gomb nagyon rossz helyre került, simán be lehet nyomni véletlenül, nem érezni rendesen a nyomáspontját, kicsi, csúszik. Szintén tervezési hibának tartom a hátlapra került külső hangszórót (ami egyébként talán kicsit jobban szól, mint az iPhone-é), mert ha letesszük az asztalra, neadj’ Isten a kanapéra a telefont, el is zártuk a hang útját. A kijelző nem rossz, de kisebb a felbontása és a fényereje, mint az iPhone 4-é, valahogy túlszaturáltak a színek, mintha a kontrasztja is rosszabb lenne.

Pár gondolat az operációs rendszerről. Nagyon sokat fejlődött az Android az utóbbi egy évben, kezd egész jó lenni, de még mindig rengeteg hiányossága van. Sokszor, főleg böngészéskor iszonyatosan belassul, és úgy vettem észre, hogy ez nem feltétlenül függ a futó alkalmazások számától. Néha legszívesebben a földhöz csapná az ember, amikor egy weboldalon akar görgetni vagy nagyítani, illetve van hogy a home screenre való visszalépés is hihetetlenül akadozik. Az Android Market még kiforratlan, itthon nem elérhetők a fizetős alkalmazások, sokkal áttekinthetetlenebb, mint az iTunes App Store. Van hogy le akar tölteni egy alkalmazást az ember, nem történik semmi, aztán még egyszer rányom, pár perc múlva elkezd ténylegesen lejönni a program, van hogy kétszer is letöltődik, egyszóval bajos a dolog. A fentről lehúzható értesítés-rész jó ötlet, kár hogy a kijelző a szélein mintha kevésbé lenne érzékeny, van hogy háromszor-négyszer is meg kell próbálni lehúzni ezt az ablakot, cserébe könnyen kapcsolgathatjuk az akkuzabáló eszközöket (Wi-Fi, GPS, stb).

A böngésző sokkal rosszabb mint a Mobile Safari, a kétbökéses “intelligens zoom” össze-vissza működik, van hogy eltalálja mire kéne ránagyítani, van hogy nem. A lassulásokról ugye már írtam, ami még gáz, az a back-forward gombok használhatósága. A backre ugye van egy fizikai érintőgombunk, a forwardot menüből kell előbányászni. A vissza gombhoz még annyi hozzáfűznivalóm van, hogy ha a legelső (tehát backezésnél sorban az utolsó) oldalnál használjuk, akkor kilép a böngészőből. Bravó, ez nagyon idegesítő tud lenni. Elvileg tud a telefon valami butított Flash-t kezelni, gyakorlatban ennek sok értelme nincs, beágyazott indexvideókat például nem sikerült lejátszani vele, bár a Flash-only oldalak egy része így elérhető, viszont iszonyúan szaggat az egész, inkább ki ki is kapcsoltam a francba.

Ami zavaró, az a portrait-landscape mód kezelése, egyrészt nincs animáció, másrészt baromi érzékeny a dolog, nem lehet úgy letenni a telefont az asztalra, hogy pl. a böngészőben ne forduljon át a kép, idegesítő. Rotation lock nincs, vagyis a settingsben ki lehet kapcsolni a forgatást, akkor csak álló módunk van, illetve a böngészőben be tudjuk kapcsolni, hogy csak fekvő módunk legyen, de teljesen inkonzisztens ez a rész. Apropó landscape mód: pl. SMS írásnál vagy IM-nél írhatunk így, de kitölti az egész kijelzőt a billentyűzet, nem látjuk azt amire éppen válaszolunk, ennek semmi értelmét nem láttam, nagyon zavaró. A billentyűzet annyira nem rossz, de valahogy sokkal bizonytalanabbul használható mint iPhone-on, többször ütöttem mellé, és lassabbnak is tűnt, valószínűleg nem annyira pontos a kijelző mint az iPhone-é, ezért lehet könnyen melléütni. Nincs benne magyar szótár, így nem tudja automatikusan átjavítani a szavakat. Az ún. Swype szövegbevitel nagyon jó ötlet és tényleg gyorsan lehet vele írni, kár hogy ezt sem tudtam magyarul használni, így a hétköznapi használatban egyelőre nincs sok értelme.

Van pár ötletes megoldás illetve pozitívum is. Az internet gyorsabb az SGS-en mint az iPhone 4-en, mind Wi-Fin, mind 3G-n. A méréseim alapján a letöltési sebesség mindkét esetben átlag 20-40%-kal gyorsabb, van hogy a duplája (Wi-Fi), a feltöltés viszont mindig lassabb volt. Jó ötlet az ún. feloldóminta, amit PIN kód helyett használhatunk, bár az érintőkijelző pontatlansága miatt néha idegesítő. A QR-kódos appletöltés tetszett, gyorsan leszedegthetünk vele alkalmazásokat pl. ha egy blogot böngészünk az asztali gépünkön. Léteznek igényes alkalmazások is, pl. az Angry Birds, de nem sokat találtam belőlük, valószínűleg amint elérhető lesz itthon a fizetős Market ez a helyzet változik, persze ehhez kellenek a fejlesztők is, illetve nem ártana, ha az alkalmazások legalább fele annyira igényesen meg lennének designolva mint az iPhone appok. Elég nagy hátrány, hogy mindenféle szemetet beengednek a marketbe…

Röviden ennyi jut eszembe a háromnapos használat után, még az akksiról annyit, hogy kb. másfél napot ki lehet húzni vele, bár hétvégén volt nálam a telefon szabadnapon, így sokat nem beszéltem rajta, de nyomogattam illetve játszottam vele. Mindenesetre kevesebbet bír, mint az iPhone 4, az tisztán látszik.

Pár gyakorlati tanács a végére azoknak, akik Macen akarják használni a Galaxy S-t (ha van ilyen :D):
- Google fiókkal tud szinkronizálni, vagyis pl. a kontaktjainkat úgy tudjuk rászinkronizálni, ha Address Book-ot szinkronizálunk Google Contacts-al, elég gördülékenyen működik
- USB-n lehet rá fájlokat másolni, ehhez debug módba kell kapcsolni a telefont a beállításokban, majd amikor rákötjük a gépre, be kell állítani a fentről lehúzható menüben, hogy muntolja fel a fájlrendszerét. Nem elegáns megoldás, de működik.

Ezek jutottak eszembe a videó felvétele után, vannak átfedések, illetve írtam olyan dolgokról, ami ott nem került elő. Összegezve: a Samsung Galaxy S nem egy rossz telefon, ha az iPhone 4 mondjuk 9 pont, akkor ez 6. Semmi pénzért nem cserélném le rá az iPhone-t, de ha az nem lenne, simán megvenném ezt. Persze kérdés, hogy lenne-e Galaxy S, ha nem jelenik meg az iPhone…

A készüléket köszönjük a szifon.com-nak akik maguk is írtak róla, illetve az XXL GSM-nek.

644 komment

D@niel

Komolyan, most hogy írtál valamit, egyből jobban indul a napom :D de tényleg…
idő, meg minden, meg akár miről nem is akarsz írni, de tök jó lenne, ha rendszeresen, mondjuk minden nap nyomnál ki valamit. így csak a kedd reggel jó a többi szar, legyen már jó a többi nap is :D

D@niel

amugy a lehető leghülyébb választás volt samsungos androidot összehasonlítani egy i4-el… htc, moto, nexus one, ilyesmi lenne a korrekt.
bár, samsung vibrant, captivate, epic4g…

klarky

Egész jó kis cikk lett volna, komolyan érdeklődéssel olvastam, de az utolsó mondat visszarántott a valóságba:

“Persze kérdés, hogy lenne-e Galaxy S, ha nem jelenik meg az iPhone…”

Nem is ti lennétek. Hagyjuk már ezt a hülyeséget! Az apple a mobilipar szent grálja, az ősrobbanás, sőt maga a teremtő, a jó isten és minden vallás alapítója?

Nem vagytok komplettek….

Goro

A második bekezdésig bírtam.

Persze nem is igazán számítottam más stílusra, hisz apple fanok tesztelnek androidos telefont, de ez még ilyen előzményekkel együtt is egy szélsőségesen részrehajló cikk.
Persze a folytatás és a videók lehet, hogy javítanának a megítélésemen, de addig már nem jutottam el.

Goro

Werewolfmayer: source or it didn’t happen.

Szerintem meg az Apple nyilatkozta, hogy ha nem lenne a Tiszai Vegyi Kombinát Nyrt, akkor ők ma nem is léteznének.

OpenEye

Goro, keress vissza egypár guglis cikket és megtalálod. Nem kell idézni hónapokkal ezelőtti cikkeket. Klarky neked meg egyszerűen Apple fóbiád van már :D

Hubidubi

Az mindenképpen korrektebb lett volna, ha 2.2-es Androidra le lett volna frissítve a Samsung. Ha már Iphoneból is a legújabb verzióval tesztelitek.

Goro

OpenEye, béna hülye vagyok, keresd meg nekem légy oly szíves.

lajos

Most nem azért, de ha nem az istenített Apple csinálja meg az első okos telefont, akkor megcsinálta volna más. Ez csak mázli nektek, így most van mire verni magatokat. Szóval igazán vissza foghatnátok magatokat.
Mellesleg ha a Microsoft, a HP és még pár kísérletezgető cég anno nem csinál TáblaPC-t, akkor most kurvára nem lenne iPad. (és nem kell a süket duma, hogy de az iPad más, korszak alkotó, zseniális, stb., mert az op.rendszert leszámítva gyakorlatilag ugyan az!)

WTF_János

@lajos :”Microsoft, a HP és még pár kísérletezgető cég anno nem csinál TáblaPC-t”

Pontosan….akkor nem fejlődtek volna az érintőkijelzők és nem lett volna kitől vásárolnia az Apple-nek…..

engusz

A Samsung jól átszabta az Androidot. Tényleg jobb ötlet lett volna pl. egy Nexus One-nal összehasonlítani. Az Apple majmolás pedig mindegyik gyártó saját problémája…

lajos

Azt mondjuk el kell ismerni, hogy az iPhone jelenleg valóban az első helyen áll az okos telefonok versenyében, de az Androidos telefonok olyannyira jönnek fel, hogy egy, másfél éven belül az iPhone is csak egy LEHET a sok közül, és semmivel nem lesz szebb, jobb mint bármelyik másik.

Goro

lajos, gondolom fiatal vagy, esetleg van, mert főleg ezek az emberek szeretnek ilyen hatalmas, drámai megmondásokat csinálni.
El kell, hogy keserítselek, nincs olyan, hogy “legjobb”, és nem tudod megjósolni a jövőt.
Az egyik telefonnak ezek az előnyei, azok a hátrányai, a másiknál mások, egyik ebben jobb, másik abban jobb, csak a fiatalok és a fanok akarnak mindig minden közé relációkat tenni.

zozo2001hu

Egyáltalán kinek jutott az eszébe, hogy egy Apple kereskedésnek odaadja ezt az android-os telefont tesztelésre???

Igazán egy pozitívumot sem írt róla a kolléga csak a fikaáradat jött le. Ha valami pozitív jelzős mondat véletlenül elhagyta a cikk író tollát, azt is lezárja úgy a mondat második felében, hogy értelmetlen ill. használhatatlan.

Ha már mindenképpen negatívumot akartok róla írni, akkor a leglényegesebb hiányosságot is írjátok meg: Nincs a készüléken vaku! (Ez tényleg gáz …)

Ízlések és pofonok, nekem pl. sokkal jobban bejönnek a Samsung amoled ill. super amoled kijelzői, mint az iPhone4 retina kijelzője. Láttam mindkettőt.

Tavasszal áprilisban váltottam egy ősöreg SE 750d-ről egy HTC Desire készülékre, úgy voltam vele, hogy ha nem jön be az android világa akkor most ősszel eladom és veszek egy iPhone4-et.

Azóta kijött rá a 2.2-es froyo frissítés is, a rendszert és a készüléket megszerettem így egyenlőre marad.

Handras

“Az mindenképpen korrektebb lett volna, ha 2.2-es Androidra le lett volna frissítve a Samsung.”

Mindenkepp, ha lenne ra 2.2… Csak hackelve lehetett volna felrakni, az pedig nem megoldas egy atlagusernek.

Handras

“Tényleg jobb ötlet lett volna pl. egy Nexus One-nal összehasonlítani”

A nexus one egy mar nem kaphato keszulek…

lajos

@Goro: 4x évesen nem kimondottan vagyok már annyira fiatal, fan sem vagyok. És se iPhone-on, se Androidos telefonom nincs, de elég sokszor és sokat volt lehetőségem alaposan tanulmányozni, így merem azt állítani, hogy jelenleg az okos telefonok piacán mindent egybe véve az iPhone áll az első helyen. (már ha valóban beszélhetünk helyezésről) De ha így jobban tetszik: jelenleg az iPhone az a készülék, ami -viszonylag- a legkevesebb bosszantó hibával, hiányossággal rendelkezik a többi telefonnal összehasonlítva. Ez azonban az Android fejlődésével szépen kiegyenlítődik hamarosan.

Csomesz

Klarky: Basszus de hulye vagy! Hiszen minden auto szar, csak a Ford a kiraly,mert o gyartott elsonek az autot. A luzer toyota,meg mercedes meg szanalmas kis.copy-zok mind. En azt csinalnam ha valaki feltalal valamit azt onnantol csak az o termekibe lehetne rakni. Hu de faja lenne. Mennyire jot is tenne ha nem lenne fejlodes meg verseny. Ha legzsak is csak egy fajta kocsiban lenne, a masikban meg ABS, a harmadikban meg kezifek. Hiszen a Toyota sem lenne ha nem lenne ford! Nem igaz hogy ilyen ertetlen vagy. Hiszen mi vegfelhasznalok, fogyasztok,vasarlok etc. azert vagyunk, hogy fanatikusan kovessuk a mi imadott termek managerunket. Na ná! Hiszen kell nekunk hirdetes a mobilunkra,nem? Dehogynem. Ugy kell mint egy falat kenyer. Ide nekem azonnal a betonban zart oprendszert, nem akarok szabad szoftvert, fuj! ;)
Na szatiramat befejezve, egesz jo a teszt, mert tenyleg fos (bocs minden Galaxi S tulajtol) a tesztelt telefon,de… De konyorgom, kernenk egy hasonlo kivesezo tesztet az uj szifonrol is es ne az ocska tucat samsung-hoz hasonlitsunk,ha mar hasonlitunk,hanem pl egy HTC hez,mert az en Legendem veri, felhasznaloi elmenyben meg minosegben a Xsamsung S-t. Egyebkent respect, lehet savazni.

Lajos Vanka

“Vajon lenne-e Apple, ha nem lett volna a Mikroszoft?”

Akkor Neumann felé már ne is nyissunk..

Erről a ki kinek köszönhet dologról az jutott eszembe, hogy igaz, a lehetőség mindenkinek ott volt, hogy éljen az érintőkijelzős iPhone típusú kézülékek piacra dobásával, ám senki nem tette meg. Kivéve az Apple-t, neki volt mersze kiállni a piacra ezzel, veszik vagy sem.
Elszarták a gyártók, leesett az álluk, hogy egy informatikai cég azzal az ötlettel baszta földbe a legnagyobb mobil óriásokat, amiket ők a fiókban tartogattak. Ilyen ostoba hiba után viszont joggal mondható, hogy az Apple-nek köszönhető ez a terméktípus. Az sem hanyagolandó, hogy amióta iPhone van, azóta tolonganak a gagyitól a felső kategóriáig az érintőkijelzős “okostelefonok” az összes gyártónál a Sagemtől a Nokiáig.

Ne@don

Egyáltalán nem volt fair a teszt, miért nem tettetek rá egy Froyo-t, vag miért nem vártatok a hivatalos megjelenéséig a tesztel?? Az iPhone-on a legfrissebb volt…

Miért futott a Touch wizz -ami egyébkénet legalább 30%al lassítja a telefont, közismerten a legaszarbb home program- az iPhone-on nem volt home program telepitve….

Miért nem teszteltétek a HTC Desire HD-val??

klarky

A Benz csinálta az első, belső égésű motorral hajtott automobilt, azaz, ma minden autó a Mercedes-t másolja.

Érdekes elgondolás…

Goro

Lajos Vanka, Appleblogot olvasol?
Nemrég volt egy kép statisztikákkal.

Az utolsó kördiagramot emelném ki:

World mobile Phone Market Share
Nokia – 40%
Samsung – 20%
LG – 10%
Motorola – 6%
Sony Ericson – 6%
BlackBerry – 3%
Apple – 2%

Chriss

Áááá kamu videó. fotosoppoltátok az egészet :D:D:D

Amúgy tényleg flém mentesen. Speedshopban meg szoktam taperolni mindig az Androidos cuccokat. Az egy dolog, hogy lassú, de az első dolog ami eszembe jut róluk:

KIFORRATLAN. Még legalább 2 év, hogy ott legyenek ahol most az Apple.

Handras

“miért nem tettetek rá egy Froyo-t”

Elmondtam a videoban, hogy miert nem.

“Az iPhone-on a legfrissebb volt…”
Sorry nem tehetunk rola, hogy az iPhone-on fenn volt a hivatalosan megjelent szoftver.

“Miért futott a Touch wizz”
Igy jott ki a dobozbol. En peldaul azt sem tudom, hogy mi az a Touch wizz, egy atlaguser pedig meginkabb nem fogja tudni, csak hasznalni szeretne. De ezt is elmondtam a videoban.

“Miért nem teszteltétek a HTC Desire HD-val??”
Egyreszt mert nem kaptunk, masreszt Androidos oldalak szerint a Samsung jobb. Nem fogok 40 fele Androidos telefont videora venni, semmi ertelme, mindegyiknek van valami kinja.

Handras

Goro: ennyi erovel bemasolhatod az autopiacot, es azon belul mondjuk a Ferrari reszesedeset….

Lajos Vanka

Goro:

1. Nem, soha nem szoktam olvasni. Tényleg :)
2. A Nokiának van 30 telefonja, az Applenek egy. Nem mindegy, ha az eladási számokat nézzük.
Nem azzal döngölte a földbe az Apple a Nokiát (pl.), hogy többet adott el, hanem a készülék minőségével. Pont a Nokia volt csúcskategória. Ma már nem az. Sokaknak nem az.

Dervenkál Egon

Azt sem árt figyelembe venni, hogy főleg a kisebb gyártók ugrottak először az iPhone után, mint a HTC. A Motorola, a Samsung csak jóval később indult rá az touch smartphone ügyre. A Nokia pedig (amelyik a legnagyobb telefongyártó még mindig darabszámban) még mindig csak keresi önmagát, és az N8-cal ígérgeti a nagy visszatérést.
Szerintem a Galaxy-val ugyanaz a baj, ami a legtöbb android telefonnal. Kijön egy új verziószámú OS, és az update az rohadtul nem egyértelmű. Ha 3.0 majd annyit tud, hogy a szifon elbújhat, akkor tuti, hogy az eleve 2.2-vel addig piacra kerülő készülékek felére elérhetetlen lesz. Persze az Apple is korlátoz, de ott tök egyértelmű, hogy mi játszik 3G-n és mi 3Gs-en.
Az androidot továbbra is kísérleti oprendszernek tartom. A Galaxy-t meg perctelefonnak, amely jövő márciusban már fennt sem lesz nagy európai szolgáltatók készüléklistáján.

diceman

2 éve van iphone-om (3g), most van egy 4-es (szervízben).
Meg kellett barátkozni vele, de aztán nagyon jól összeszoktunk.
Mielőtt megvettem volna a 4-et, kipróbáltam több Androidos készüléket is, mert szimpatikus volt a platform.
Sajnos azt kell mondjam, hogy bár dicséretes a Samsung törekvése, hogy eljuttatja a tömegeknek az Androidos telefonokat, de kivitelezés nem az igazi.
Viszont a HTC. A Legend design nagyon megfogott, a Desire működés közben győzött meg.
Aztán a végén győzött 2 tény, az iphone4 a kettőt tudja egyben és a desire hd még nem elérhető.
2 év múlva adok egy újabb esélyt az Androidnak.

Methos

“Vajon lenne-e Apple, ha nem lett volna a Mikroszoft?” (ePTOn)

Ez azért baromság, mert 1 év eltéréssel alapították a két céget, és míg Bill Gates vállalat szoftverfejelsztéssel indult csupán, addig az Apple saját számítógép piacra dobásával próbálkozott…

Szóval mielőtt baromságokat beszélnénk, nézzünk utána picit a dolgoknak.

Goro

Ne legyetek már értetlenek, nem azt mondtam, hogy jobb lenne a nokia hanem Lajos Vanka földbedöngölős sztorijára reagáltam.
Ahhoz azért 2%nál több fog kelleni. :)

Dervenkál Egon

Methos: ráadásul a MS még a DOS-t foltozgatta, amikor az Apple letette az asztalra a Macintosh-t.

Lajos Vanka

Igen. Én pedig újfent leírom. Nem az eladási szám a lényeg. Főleg mert a Nokia 20.000 forintos telefonja teszi ki az eladásai 30-40%-át. Olcsóbb, azért veszik. Ez nem jelenti azt, hogy jobb.
Földbedöngölés. Gondolkozz el. A Nokia készülékei például sokáig a legpopulárisabb készülékek voltak, a legjobbaknak titulálták. Ma? Ma is sokat eladnak, de kizártnak tartom, hogy 10 emberből 5-nél többen mondanák azt, hogy a Nokia a legjobb. (lehet hogy mindegyiknek Nokia van, de elképzelhetően azért, mert nem telik 600 eurós készülékre) Pont.

Ne@don

““Miért futott a Touch wizz”
Igy jott ki a dobozbol. En peldaul azt sem tudom, hogy mi az a Touch wizz, egy atlaguser pedig meginkabb nem fogja tudni, csak hasznalni szeretne. De ezt is elmondtam a videoban.”

Nálatok az átlag júzer, hülyét jelent, ti nem tudjátok hogy amit megvesztek abban mi van, és mit tud?

Elmondjam neked mint “átlag júzernek” mit jelent a Jail Breake ?? Vagy esetleg hallottál róla átlagjúzer

P.S: annyira nevetek most :) :)

Rischard

Most nézem, hogy a uk store-ba 499 font az iphone4 16gb ami a mai középen számolva 156ezer HUF. Így nem mondanám annyira ólcsónak a samsungot ha az 140ezerbe kerül.

Sent from my Ericsson 450Mhz

sanyi

Handras!

Nem egy nagyon komoly művelet felrakni a 2.2es rendszert, gondolom ha Apple boltod van, akkor valamennyire otthon vagy informatikai dolgokban. már a Samsung is ajánlja hogy akik nem tudnak várni, rakják fel azt a verziót, mert az már majdnem végleges, illetve pont Te próbáltad ki az iPad-en az új op. rendszert.

NexusOne egy jelenleg kapható készülék, sőt a Google hivatalos fejlesztői készüléke, valamint külföldön lehet kapni még bőven, pl. Vodafone-nál.

amúgy nagyon jó lett a teszt, tényleg objektív volt és semmi fikázás nincs benne.

ui.: hétvégén én meg az iphone4-et fogdostam meg jobban és antennaprobléma VAN. elsőre sikerült produkálni, szóval erről ennyit. de amúgy tényleg egyik legjobb teló, ehhez nem fér kétség, kijelző atom pro és egyéb dolgokban is rendkívül kényelmes és szép. nem fogom csak azért élből fikázni, mert androidot használok.

Dervenkál Egon

Ne@don: az átlagjúzer nem hülye, csak rohadtul nem érdekli a csiribiri a motorháztető alatt. Azt akarja, hogy megveszi, bekapcsolja és használja. Mindegy, hogy számítógép, hajszárító vagy elektromos belezőkarmoló.

Goro: az Apple 2 százaléka semmit sem jelent, mert más összevetésekben meg a Nokia nem fér rá a chartra. Ugyanis bizonyos szempontból a symbian nem okostelefon OS. A lényeg viszont az, hogy most épp mindenki az N8-at várja, mint a messiást, egyik azért mert azt várja, hogy megint mekkora barom a Nokia, a másik meg azért, mert hátha most kivételesen eszükbe jutott a Finneknek megnézni, hogy hol tart a mobile device innováció.

Handras

“Elmondjam neked mint “átlag júzernek” mit jelent a Jail Breake ?? Vagy esetleg hallottál róla átlagjúzer”

Jo. Nem akartam, de akkor most idezek egy Androidos blogrol, egy mult heti postbol:

A cikk elejen ir, hogy galaxy vagy desire, meg, hogy mit szeret a galaxyban, aztan:

“De… GYŰLÖLÖM, hogy néha nincs olyan kedve. Néha teljesen érthetetlen módon, 5-6 másodpercekre befagy, és használhatatlanná válik a telefon. Jellemzően pont akkor, amikor nagyonnemkéne, meg amikor munkahelyen ájfónos marhák előtt lehetne demózni, hogy ez az Android mekkora királyság. Utálom, hogy rádugom az USB-t, és ez a Kies nevű szar (ami leginkább az iTunes-ra emlékeztet, ami számomra az egyik legfőbb ellenérv az iPhone-nal szemben) egyszerűen b@szik felismerni ezt a szart. A rohadt GPS nem talál holdat akkor, amikor a legnagyobb szükségem lenne rá a munkám során, és az elvileg a Kies-szel telepíthető, a GPS problémát javító frissítéshez nem férek hozzá, csak mert a Kies egy rakás szar. Persze én, az androidbuzi, megoldom buherált rommal, vagy bármivel, akár az M3-as autópályán egy benzinkúton állva is, de hogy várhatja el ezt a Samsung egy átlagos felhasználótól, aki csak annyit vár el a nettó havi magyar átlagfizetésért vásárolt telefonjától, hogy az MŰKÖDJÖN?

És csak várom, mint a messiást, hogy jöjjön a Froyo, ami elvileg kihozza ebből a telefonból amit valójában tud.. De még erről is csak bizonytalan hírek vannak. Így, ebben a formájában nem tudnám tiszta szívből ajánlani a Galaxy S-t, kizárólag valóban türelmes zöldrobot-buziknak. Mindenki másnak a HTC Desire, illetve annak utódjai jelentik a tökéletes választást.”

Goro

Jól van, akkor földbbe lett döngölve a nokia.
Kitalált, befantáziált “érvek” egy láthatóan Apple fantól
KONTRA
tények.
Szerintem is az előbbi nyert.
Nem semmi, hogy az Apple mit vitt végbe! Igazad van, régen a legpopulárisabb gyártó volt, bezzeg ma! Már csak kétszer annyi a piaci részesedésük, mint a második helyezettnek!
Csak 10 emberből 5? Tekintve, hogy van vagy 120 telefongyártó cég tök szánalmas, hogy az egyikkel közülük csak minden második ember elégedett.
Bárhonnan is származzanak a “statisztikáid”… :)
Téged látványosan beszippantott az Apple fanatizmus, de nem baj, ilyen emberekre is szükség van! :)

A vicces az az egészben, hogy nekem is iphone-om van (igaz “csak” 3G). :D

Handras

sanyi: utananeztunk, es nem olyan egyszeru feltenni a 2.2-ot, es nem is mukodik rendesen. A legnagyobb kocka Androidos bloggerek is szoptak vele kemenyen, mi nem akartunk, es az atlag user sem akar szopni ilyesmivel. Az otthoni iPademen peldaul nincs fenn a 4.2-es beta, mert azzal is lehet szivni.

Az iOS-nel sztem hatalmas elony, hogy miutan bemutattak, pontosan lehet tudni, hogy mikor es milyen keszulekekre lesz telepitheto.

SeRapH

Tegyük hozzá hogy a pozitívumként bemutatott “fentről lehúzzuk a cuccot és ott vannak a kapcsolók” az iPhoneon SBSettingsről lett koppintva, ami úgy a 2.0 jailbreak óta biztosan létezik. Egyébként érthetetlen hogy miért nem rak bele hasonlót az apple, mikor évek óta létező dolog, és sokkal kényelmesebb mint hogy kilépjek az appból, bemenjek a settingsbe és kibasszam a wifit. Helyette elhúzom az ujjam az óránál és leugrik a menü, rányomok a wifire és kikapcsol.

Zorro

http://www.mall.hu/mobiltelefon/apple-iphone-4-32gb?gclid=CJzE4dvIu6QCFQkgZwodYTjTfw
iphone 4 32Gb 309khuf. megalol. samsung galaxy s 120éert már van, 15khuf-ért feltolod 32 gigára akkor is félár alatt vagy. biztos hogy jobb az apple, de nem ennyivel.
én áttértem a galaxy-ra iphone 3g-ről mondjuk, és szerintem teljesen ok, van amiben az apple tetszett jobban, de samsung is kezelhető. A másik, eladtam a macbookomat mert fele annyi pénzből akkor inkább a win-es notim fagyjon le (igen lefagyott , sőt ujra kellett telepíteni- ilyen is van). Egy ipad-et viszont veszek, ott nincs alternatíva (még). Az apple fanboyok miatt van egyébként, hogy nagyon megútáltam az apple közösséget, ez a stílus visszataszító, Handras-sal az élen.

Lajos Vanka

Nézd meg a linket. A Nokia elad 20-szor annyi telefont, és harmad magával is képtelen annyi bevételt produkálni, mint az Apple. Itt mutatkozik meg, hogy ugyan 20-szor több telefont eladnak mint az Apple, de azt nem a csúcskategóriát képező termékeikből teszik.
Nokia: 25-30 telefontípus 5-200 ezer forintig, 200 millió eladott darab
Apple: 1 telefon (!), 200 ezer forint. 17 millió eladott darab

A Nokia vezetőség meg tépi a haját a meetingen, hogy miért keres többet az Apple a mobilokkal, mint ők…
Földbedöngölték? Igen. Fanatizmus kell ehhez? Nem. Egyszerű logika.

(Jelenleg iPhone 4-es van a kezemben, de például a sima 3G-t anno eladtam, gyenge volt. Lecseréltem Nokia E71-re, majd azt most tavasszal E72-re. Csak annyit mondok, nem bántam meg most a négyest. Csak hogy lásd, nem vagyok elkötelezve az iPhone mellett, azt mondom, számomra most érett meg a készülék a legjobb címre. Idáig Nokia volt. )

Zorro

ja ha már a szoftverfrissítésnél tartunk, felraktam a 3g-re az IOS 4-et, ezáltal gyakorlatilag 0 értékű használhatatlan vasdarab lett belőle. Köszönöm Steve. És nincs UNDO.

sanyi

ez egyértelmű, de továbbra is állítom hogy nem egy felhasználói réteg. én gond nélkül felpattintanám fél perc alatt a 2.2-t. az android azoknak való akik szeretik használni a telefont, fejleszteni, próbálgatni mit tud. az iPhone meg azoknak akik ezekkel nem foglakoznak. 80%-a az iphone felhasználóknak telefonálásra és sms-re használja a telefont és csak azért veszi meg mert az egy szimbólum. 2hete láttam olyan első generációs iPhonet, amit most cseréltek le 4-re és soha! nem volt gépre dugva. 1-es szoftvert használt a mai napig. ha ez az átlagfelhasználó, akkor senkinek nem való az iPhone, mert egy iTunes frissítés is durván bonyolúlt.

Lajos Vanka

Zorro, ennek azért utánna kellett volna nézned előtte :(
Én nagyon sok helyen olvastam, hogy nem a legjobb 3G-re föltenni. Nincs meg a vas hozzá :(

Methos

Zorro: Ne ilyen idióta helyeken nézd már, ahol szürkeimportból 310e (néhol 100%-os haszonkulccsal) egy iPhone 4… Így persze, hogy lehet ekkora árkülönbséget találni. És egyébként nem te vagy az első, aki Media Markt szintű árazásokkal dobálózik, holott valójában a telefon kategóriákkal olcsóbb (mégha így is viszonylag drága).

Dervenkál Egon

Zorro: tájékozódj update ügyben szerintem

sanyi: épp ez az, hogy az átlagfelhasználó az, aki pénzt termel egy gyártónak. Ha azoknak gyártanak, “akik szeretik használni a telefont, fejleszteni, próbálgatni mit tud”, akkor a telefongyártó tönkremegy.

idavid

Az a baj a SGS-sel, hogy ha kézbe veszem gagyi hatást kelt. Eddig 2 iPhone-om volt (3G, 4). Előtte rengeteg telefonom volt, nokia, se, samsung. Az összeset 1-2 hónap használat után cseréltem le mert rossz minőségű műanyagból készült. Talán a nokia 8xxx-res sorozata készült minőségi anyagokból. Nokia 8910, titánim ház. 3G előtt egy Nokia N82-esem volt, anno 130e Ft környékén vettem és 1 hét után recsegett ropogott a ház és hozta a gagyi hatást. Tudását tekintve elég jónak számított az akkori mezőnyben,de az 3G fényévekkel előrébb járt nála.
Az Apple termékeknél, telefon, szgép látszik, hogy használják az agyukat a tervezésnél. Röhej, hogy hova rakták a SGS-en a hangszórót és a kikapcsológombot.

Steve Jobs

Velem lehet vitatkozni, a számokkal már nem!
Majd ha a nokia vagy bármelyik gyártó el tud adni egy készülékéből a megjelenése után 3 nappal 1.7 millió darabot akkor bizti hogy jobb lesz.
A nokia már csak az “apu telefonja”!
muhaha

Goro

Steve Jobs, ne is haragudj meg, de ez hatalmas baromság, az első 3 nap eladásai egyáltalán nem a készülék minőségének szólnak.
Előrendelni, az első komolyabb tesztek, visszajelzéshullámok előtt vásárolni kizárólag fanok szoktak.
Az Apple egy olyan cég, amelyik látványosan hajt arr,a hogy fanatikus fanbázis vegye körül, akik mindent megvesznek – lehetőleg azonnal – ami Apple termék.
Ez más cégeknél nem így van, ők nem egy szűk, megszállott réteggel operálnak, hanem olyan tömegekkel, akik számára ez is csak egy használati cikk és tök mindegy, hogy milyen logó van rajta.
Épp ezért SOHA nem lesz olyan, hogy mondjuk egy Nokia telefont akkora hisztéria övezze, mint egy új Apple terméket.

gergel

Ez tényleg nem volt korrekt teszt. Egy pontosan egy éves oprendszerrel összehasonlítani a nemrég megjelentet… Semmi értelme.
Legalább egy Desire HD-val lett volna értelme…

Goro

Lajos Vanka, fura ez a statisztika, visszavadásztam a 2009-es negyedévi jelentéseit a nokiának, az jött ki, hogy 2.2 mrd profitjuk volt (dollárba átváltva) 2009ben.

Az Apple-nek iapdból, ipodokból, appstore-ból, reklámokból, macekből, laptopokból, itunes-ból, iphone-ból együtt volt 8.24 mrd.

Kötve hiszem, hogy ha a 2.2-höz hozzáadjuk a másik két mobilcég profitját, az Apple-től pedig levonunk mindent az iphone-on kívül, akkor ez az eredmény jön ki, de legyen…

Illetve még azt is olvastam, hogy valamiért legendásan gyenge éve volt a 2009-es a nokia-nak, de ez nem lett tendencia, 2010 első két negyedévében ég és föld volt az eredmény a 2009eshez képest, szóval 2010 végére egészen más lesz a profitmutató.

Ugyanakkor éves összbevétele a nokiának 56 mrd dollár, az apple-nek 43 (ipaddal, laptoppal, itunes-szal, satöbbivel együtt).

Handras

gergel: a TV-ben ugy reklamozzak, hogy a vilag legfejlettebb oprendszere. Most akkor mi van? :)

Goro

Handras, aki reklámokból tájékozódik az sikeres ember nem lehet…

A reklámokban jeges hullámok lesznek körülötted az Orbittól, remélem voltál már reklamálni… :)

Lajos Vanka

Szeretnélek tájékoztatni, hogy a nokia sem csak mobilelefonokat készít. A Vodafone magyarország hálózatát 2007-ig ők biztosították Magyarországon, ezután lett Huawei. Szerinted hány milliárd bevétele lehet a Nokiának abból, hogy rengeteg ország rengetek mobilszolgáltatójának biztosítják a 3 illetve 4G tornyokat és azok karbantartását? Én mondom barátom, a legtöbb bevétele ebből származik. Maradjunk csak a mobiloknál, és ha konkrét számokat akarsz felhozni a nokiától, akkor a fentieket is vedd figyelembe. Máskülönben hiteltelen az összehasonlításod.

Kistvan

Persze mindenki ezt irja. Majd ket ev mulva Androidos telefonok ott lesznek mint az Iphone.

Addig az Applenel sakkozni fognak szerintetek.
Ok is haladni fognak a korral es, dobalni fogjak kifele a telefonokat.

Speciel Moi , nem lepett meg a dolog, akinek nem tetszett, felhozott valamifele indokot, miert is szar. Eddig Mindenki a Galaxy -t nevezte “GOD” nak , mikor megvan a teszt video akkor mar Galaxy szar HTC a nyero.

“Ma már a világ túl kicsi ahhoz, hogy ne legyünk testvériesek egymással.s”
Arthur Powell Davies

gergel

@Handras
:D
Igen, de a 2.1 kereken egy éve jött ki.
Nyilván jobb az áfonya, de nem ennyire szar a samsung.
Én biztos vagyok benne, hogy az emberek nagy része inkább az áfonyát választaná, ha a kezébe adnák. Nem hiába. Viszont túl van árazva. Ha azt nézzük egyik sem érik meg az árát.
Egy Nexus One vagy a Desire keményebben alátett a 3GS-nek.

Goro

Kistvan, idézet ide vagy oda, ezen a blogon 2 év múlva is fikázva lesz az Android, az Android blogokon pedig 2 év múlva is fikázva lesz az iphone. :)

Dervenkál Egon

Hagyjuk már a Nokiát! A finneknek nincs versenyképes okostelefonja. Majd lesz állítólag. Most csak ígérgetnek Maemo-t meg Symbian3-at meg ilyenek. Nokia a low-endben és bizonyos országokban szürke üzleti vonalon erős és kész. Aki le meri írni az n97-et az nyomi.

Goro

Lajos Vanka
Megint elkezdesz fantáziálni és találgatni ahelyett, hogy utánanéznél.
Attól, mert valami Neked tetszene még nem lesz igaz.

Itt van a Nokia honlapjáról a Nokia 2010 első negyedévi bevételmegoszlása (millió euróban):

Devices – 6515
Services – 148
NAVTEQ – 189
Nokia Siemens Networks – 2718

Tehát kábé 3szor annyi a bevétel készülékekből, mint a hálózatkiépítésből.

De te profitot kérdeztél, abból az előbbi 804 az utóbbi 15 (!!), tehát több, mint 50szeres a különbség!

Methos

Egyébként én azt várom, hogy új jöjjön ki egy Androidos telefon, ami a következő generációs iPhone specifikációjának ismerete nélkül nyújt többet és jobbat. Mert ha kijön az iPhone, aztán fél évre rá kidobunk egy telefont, ami teljesítménybe és tudásban elveri, az úgy nem annyira menő. :-)

Nekem nincs bajom az Androiddal, használja aki szeretné. Egy dolgoz nem igazán értek:

MIÉRT JÁR MINDEN ANDROID FAN APPLE BLOGRA FIKÁZNI?

De komolyan. Én az iPhone mellett tettem le a voksom, de nem megyek át más oldalakra (főleg nem Androidosra) kommenteli, hogy dobd a szemétbe, mert egy fos! Az Intel fórumában láttatok már olyan kommenteket, hogy AMD használóktól, hogy “nézd már a hülye Intel buzit! Hehe!”. Szerintem nem :)

Ne@don

“De… GYŰLÖLÖM, hogy néha nincs olyan kedve. Néha teljesen érthetetlen módon, 5-6 másodpercekre befagy, és használhatatlanná válik a telefon. Jellemzően pont akkor, amikor nagyonnemkéne, meg amikor munkahelyen ájfónos marhák előtt lehetne demózni, hogy ez az Android mekkora királyság. Utálom, hogy rádugom az USB-t, és ez a Kies nevű szar (ami leginkább az iTunes-ra emlékeztet, ami számomra az egyik legfőbb ellenérv az iPhone-nal szemben) egyszerűen b@szik felismerni ezt a szart. A rohadt GPS nem talál holdat akkor, amikor a legnagyobb szükségem lenne rá a munkám során, és az elvileg a Kies-szel telepíthető, a GPS problémát javító frissítéshez nem férek hozzá, csak mert a Kies egy rakás szar. Persze én, az androidbuzi, megoldom buherált rommal, vagy bármivel, akár az M3-as autópályán egy benzinkúton állva is, de hogy várhatja el ezt a Samsung egy átlagos felhasználótól, aki csak annyit vár el a nettó havi magyar átlagfizetésért vásárolt telefonjától, hogy az MŰKÖDJÖN?

És csak várom, mint a messiást, hogy jöjjön a Froyo, ami elvileg kihozza ebből a telefonból amit valójában tud.. De még erről is csak bizonytalan hírek vannak. Így, ebben a formájában nem tudnám tiszta szívből ajánlani a Galaxy S-t, kizárólag valóban türelmes zöldrobot-buziknak. Mindenki másnak a HTC Desire, illetve annak utódjai jelentik a tökéletes választást.”

—–

Tudtommal az androidot hasonlítjátok össze az iOS-al. Az hogy az a szerencsétlen Samsung meg a kies nem akar megfelelően működni, fagy az a TELEFON hibáaj nem az Androidé.

Teszteljetek Desrie-el.

Goro

Methos, remélem érzed a történetedben azt, hogy mennyire szubjektív.

Évente jön ki erősebb iphone.
Az adott iphone megjelenése után fél évvel kijön egy annál erősebb android.

innentől már csak preferencia kérdése, hogy azt mondod, hogy az iphone után fél évvel jön az adott android csak hogy azt felülmúlja, vagy az android után fél évvel jön az új iphone csak hogy azt felülmúlja. :)

Imi

@Goro: es most akkor mit is akarsz kihozni ebbol? a legviccesebb a nokiatol, hogy multheten telisirtak a mediat, (origon, vagy indexen volt cikk) hogy igazabol annyira ostobak voltak, amiert lesoportek az asztalrol 2006-ban az erintokepernyos telefonuk bevezeteset, mert akkor meglovagolhattak volna az iphone sikeret. konyorgom 2010-ben nem tudjak a firstgen iphone felhasznaloi elmenyet letenni az asztalra…

Goro

Imi, semmit nem akarok kihozni, csak Lajos Vanka szerint az Apple a földbe döngölte a nokiát, ezzel szemben a számok nem erről tanúskodnak, erről próbálom őt meggyőzni bár túl sok reményt nem fűzök hozzá.

Methos

Goro: Persze, de igazából a lényegi mondanivaló a komment másik fele lett volna. :) Mindenkinek más a jó, feleslegesnek találom ezt a szándékos vita-gerjesztést. :) Érdekes módon ez főleg csak az iPhone egyéb telefonok (Android-os, stb.) alakult ki az interneten (legalábbis napi szinten). Pedig totál értelmetlen, és képesek emberek a másikat lehülyézni / faszozni / Apple-buzinak nevezni, mert vett egy Apple által gyártott telefont, neadjisten használja is egyéb terméküket. Ha én Samsung TV-t veszek egymás után kétszer, akkor Samsung buzi vagyok? :)

Dervenkál Egon

Szerintem telefon ment telefon ellen, nem OS teszt volt. A nagyon hype-olt SGS a hype-olt, ámde oltott szifon ellen.

Goro

Methos, szerintem ez egy eltúlzott önsajnáltatás.
Többet látok ezen a blogon Android fikázó postokat, mint applebuzizó kommentelőket, például most is itt egy totálisan részrehajló bejegyzés és egy applebuzizás se volt a kommentekbe.
És ez fordítva is igaz.

Sokkal jellemzőbb az, hogy az Apple-sek rohannak ki, hogy “mindenki applebuzizza őket” vagy az Androidosok, hogy “androidbuzizzák őket”, mint az, hoyg ez tényleg megtörténne.

Egy nagy adag üldözési mánia állhat ez az egész mögött mindkét oldalon vagy én nem tudom…

lajos

Amúgy S.J.-nek milyen telefonja volt az iPhone előtt?
Tudja valaki?

Dervenkál Egon

lajos: állítólag látták WinMo-s telókkal, de bennfentesek azt terjesztették, hogy nem is volt mobilja….

Lajos Vanka

Nos Goro, vegyük úgy, meggyőztél. Tényleg!
Én akkor is azt gondolom, hogy felsőkategóriának már nem nevezhető a Nokia. Azt is gondolom, hogy az általam adott link fél évre vonatkozik, és nem látom okát annak, hogy ne így alakuljon a többi negyed illetve fél év. Márpedig ha ez így van, az bukta a piacon veteránnak számító óriásoknak.
Végezetül visszatérve a többiek által emlegetett példához, Suzuki és Ferrari. Nem nézek utánna, hogy melyiknek mennyi a bevétele, vegyük úgy, hogy majd te megnézed. A Suzukiból vagy Lanciaból biztos vagyok benne hogy több fogy, de ettől még szardarabok az autók hierarchiájában a Ferrarihoz képest. Így lehet, hogy a Suzuki éves bevétele meghaladja a Ferrari éves bevételét (persze lehet, hogy ez sem biztos), de az én szememben mint autó, a “földbe döngölte” a Suzukit.
Az sem véletlen, hogy ezeken a fórumokon és blogokon senki nem hasonlítgat Nokiát iPhone-al vagy Android alapú készülékkel (legalábbis elenyésző ezen cikkek száma), mert halott az ügy. El tudják adni a telefonjaikat, mert olcsóak. A McDonalds is többet termel mint a Gundel. Ettől még szar.
Ez a szubjektív. Pont. :)

beni

“Folder van?”

Muhaha

iOS-be most került bele, de akkor máris szar az Android, mert abba nincs!

Muhaha

beszarás

Amúgy egy HTC Androidot kellett volna kézbe kapnotok (Desire, Evo 4G, Legend…), a Samu nekem se kellene ;)

Galahad

Amúgy vannak folderek. Nyomj már egy hosszút a háttéren, sokkal egyszerűbb widgetet, foldert kreálni. Talán el kéne olvasni a manualt mielőtt használod.

Hunbaly

Nagyon szörnyülködve látom, hogy egy 2.1-es android-ot pötyögtettetek. Nyilvánvaló borzalmasan van összerakva(mai viszonylatban) a telefon, és bizony vannak hibái. Handras! Szerinted a HTC Desire-el mi a helyzet? Azért mondom, mert a HTC Sense felülete jóval gyorsabb, átláthatóbb, szebb, gördülékenyebb, ráadásul minden egy kicsivel jobban van összerakva a Desire-ben, mint a Galaxy S-ben. Döntenem kellett, mikor pár hónapja lecseréltem a jó öreg Samsung Omnia I900-at, hogy Galaxy S vagy Desire legyen, végül a Desire mellett voksoltam, és teljesen meg vagyok vele elégedve. Olyannyira, hogy bárhogy bénázok, nekem minden sikerül bennt ami nektek nem… Ezernyi oka van, miért érdemes Android-ot venni, és ezernyi oka van, miért Iphone-t. De könyörgöm! Ha már videótesztet csinál az ember, ráadásul pont ti, akkor miért nem készítettétek fel a telefont legalább egy fw update-el? Hogy direkt mindenféle szar hibát elmondjatok?
Android user vagyok, de nem fanatikus, és remélem érted, mire próbáltam rávilágítani ezzel.

Goro

Lajos Vanka, ilyen szinten viszont értelmezhetetlen földbedöngölésről beszélni.
Más célközönsége van egy Suzukinak, mint egy Ferrarinak (mi amúgy annak az oka, hogy az Apple rajongók ennyire bele vannak szerelmesedve az autós hasonlatokba? Semmi köze a két eszköznek egymáshoz).
Attól, mert a Suzuki célja az átlagember pénztárcája számára megfizethető, megbízható, jól működő autókat gyártani a Ferrari pedig gazdagoknak gyárt autót annyiért, amennyi pénzt más egész életében nem gyűjt még nem fogja a Ferrari sárba döngölni a Suzukit.
Ha a Suzuki célja az lenne, hogy ők is 100milliós csodajárgányokat gyártsanak, akkor gyártanának olyanokat, és ki tudja, talán meg is vernék azon a piacon a Ferrarit, de ez lényegtelen.
Még szerencse, hogy nem kezd el az összes autógyártó cég 100milliós kocsikat gyártani mert 1-2 naiv ember azt mondja, hogy ők sz*rt gyártanak, különben a kocsikázás a felső tízezer hóbortja lehetne csupán…

Épp ezért is hülyeség sárba tiprásról beszélni, más a célközönség, más az elsődleges piac. Ha ugyan olyan termékeket gyártanának, akkor lehetne a termékeiket összehasonlítani, de így legfeljebb az anyagi helyzetüket van értelme hasonlítgatni, azon pedig nem látszik az, amiről beszélsz.

Galahad

beni: folder már az 1.5-ös androidban is volt, korábbiakról nem tudok nyilatkozni azt nem használtam még :)

Amúgy sokban igaza van a cikknek, és még ők is megállapítják, hogy az ár/érték megfelelő.

desigo

Még ha olcsóbb is a Galaxy mint az Iphone 4 akadás nélkül kellene futnia egy éves oprendszerrel is a menünek.
Elég sok dolog azért megszokás kérdése a Samsungon.(A menürendszer,a design,a gombok)
Remélem,hogy lesz egy Desire HD összehasonlítás is.
Ha ott is látványos különbség lesz az i4 előnyére akkor azt mondom,hogy le a kalappal előtte.

iPeti

Jó ez az összehasonlítás, bár én a helyetekben nem Samsung telefont választottam volna. A Samsung sosem gyártott szép, vagy jó telefont… Legközelebb egy HTC vagy moto telefont szerezzetek.

Lajos Vanka

Kérek engedélyt meghunyászkodni. Én fogalmaztam rosszul, nem egyről beszlünk. Ez a két ok az, ami miatt nem értünk egyet. Pont.

Zoli

De ugye nem gondolta senki komolyan, hogy két ember, akik az Apple magyarországi “képviselői”, elfogulatlan tesztet fognak készíteni, mert ez minden volt csak komoly nem. Én, aki egyébként olvasója vagyok ugyanúgy egy Apple blognak, mint egy Android blognak évek óta, tehát elfogultsággal nem lehet vádolni, most egy kicsit csalódtam a Handrás-ban, mert ez a teszt inkább csak egy lejáratás volt, de nem objektív összehasonlítás (“itt színesek az ikonok, ott meg nem”, mi van?! “folder-ek vannak?”, mert a 4. generációban már az Iphone-ban is van, stb).
Nekem SGS-em van, de szívesen kipróbáltam volna az Iphone-oket is, mert azok is tetszettek mindig, de azok nekem drágák, ennyi a bajom velük. Egyszerű átlag felhasználóként kivettem a dobozból az SGS-t, beállítottam dolgokat (mindenféle root, meg brake, meg lagfix nélkül) a rajta lévő programok segítségével, és használom. Email, internet, sms, navigáció, stb, és működik, akadás nélkül. Ja, és telefonálni is lehet vele, gumiborítás nélkül (csak hogy visszaadjam a videók gúnyosságát). És még csak sorba sem kellett érte állnom.
Olvasgatva a neten az írásokat meg a telefonok egymás közötti fikázását, csak mosolyogtam, bármelyik volt is éppen soron, de ez a “teszt”, vagy “bemutató” már írásra késztetett. Igen, szar volt.

norbi

nem értem miért aggódnak itt egyesek hogy mivel lett összehasonlítva a galaxy… 3GS is simán verte volna, előző OS-sel… :) Az a szaggatás a képeknél, már ott elvérzett…

Zoli

Ja, és megtaláltátok az egyetlen weblap egyetlen oldalát, ahol szaggat a zoom. Kipróbáltam én is, ott nekem is akadt. A többi oldalon, ahol ugyanúgy sok kép van, azokon nem, csak amit mutattatok.
Ha valaki szakértő megfejti, ott miért, megköszönném. De tényleg.

desigo

Zoli

“egyetlen weblap egyetlen oldalát, ahol szaggat a zoom”

Egy 150 ezres telefonon böngészve ne akadjon már sehol sem.

Kawaii

Na aki szerint ezen a videón nem a Galaxy képe a szebb az nem tudom, hogy mit néz.

norbi

Zoli: egyetlen weblap egyetlen oldalát? konkrétan a 3G-men sem szaggat az oldal, az meg már nem mai gyerek…

Amati

ha valami jobb az önmagáért beszél, nem kell önigazoló, önámító, ferdítő “teszteket” írogatni.

Zoli

desigo: most, hogy elböngésztem egy márványokkal foglalkozó görög weblap egyik akadozó oldalára, elgondolkoztam azon, hogy cserélni kellene egy Iphone 4-re. Azon minden nap gyönyörködhetnék a szebbnél szebb márványok képeiben, akadás nélkül. Istenem, de szép is volna.
Egy 220000 Ft-os telefonnal meg lehessen már telefonálni, ha már ilyen jól kiragadtad a lényeget az írásomból.

Amati

Zoli, látom nem érted, az iPhone esetében a telefonálás csak mellékes fícsör, a fő funkciója, a menőzés, ahhoz meg mindegy, hogy valóban telefonálsz, vagy csak úgy teszel.

Jack

@Handras “klarky: ha nem latod be, hogy mekkora valtozast hozott a mobil iparba az Apple telefonja, akkor te vagy a nem komplett.

Basszus a galaxy S eleve egy giga iPhone masolat…”

Ez mind meglehet, ugyanakkor, egy megtalálós kérdés: hogyan viszonyul egymáshoz az első Iphone megjelenési dátuma, és az Android Inc nevű kis cég alapítása, valamint a Google akvizíciójának dátuma?

Google a barátod, persze csak ha érdekel. :)

Igen, valóban az Iphone hatott az Androidra, mint ahogy az Iphone-ra is hatott a Palm, és a többi érintőképernyős elődje. Tehát nem lenne Iphone, ha nem lett volna Palm. De ugye, akkor sem lenne, ha nem lett volna Motorola… stb. Ugyanmár, srácok, ez erősen szeánszízű utolsó mondat volt. :)

marci

@Handras
Samsung wave tesztet nem akarsz csinálni véletlenül?Sztem az már egy fokkal közelebb áll az iphonehoz (bár inkább 3gshez)

Bálint

Totál egyetértek Handrásékkal!

Én 3GS-ről váltottam, mert 10e Ft-ot kellett csak rádobnom…
Bár ne tettem volna…

2hónapja használom, de erre a fosra nincs értelme alkalmazásokat rakni, mert olyan szinten gyengék, hogy nincs értelme fel rakni..
Már csak telefonnak és email nézegetőnek használom jóformán a samsungot…

iPhone-nál simán neteztem 1GB-ot, addig itt kb 100mb volt a havi adatforgalom.

Alig várom november elejét, hogy lejárjon az 1év, s megvehessem az iP4-et.

wow10

Egyértelmű iphone copy, és az AMOLEDES szarsággal meg el lehet bujni, kevesebbet fgoszat meg szebb mi? ugyanmár :D Iphone akksija többet bír, és szebb a kiejlzője, ez a videón is látszik :D

asdaq

na
azért látszik hogy sok dolgot nem vágtok androidból :D
ájfonról meg mindent tudtok
de amúgy jó

Kawaii

wow10, ott a linkelt avataros videó kicsit feletted, nem kicsit jobb a galaxy s képe.
Lehet, hogy ha valaki zoom nélkül akar indexet olvasni okostelefonon annak ez menni fog az iphone 4gyel (aztán fél év múlva megvakul), de handras videtesztjén kívül soha senki nem használná így a telefonját.

Dave

Az avataros videón is látni amit Handras mond, túlságosan élénkek a színek és nem is olyan részletgazdag.

asdaq

a progi – widgethez
hogy bármelyik proginak lehet widgetje, de nem mindennek van(pl. a játékoknak minek..?)
meg vannak csak widgetek, amiket csak kirakni tudsz, semmi program nem kapcsolódik hozzájuk(pl. óra, időjárás, ilyenek)
beállítások menü kiváltására vannak jó kis progik(pl. quick settings), itt mindent lehet állítani 1 kattintással

gondolom ezeket már leírták, de nem olvasom végig a hsz-eket
Persze egy szifont én is szívesebben fogadnék el, jelenleg egy t-mobile pulse tulajdonosa vagyok, és nekem bejön az android, pedig ha nektek az sgs lassú, akkor ezt kb. 2 perc alatt falhozvágnátok :D

asdaq

sry a dupláért, de egy bada telefont is megnézhetnétek (csak a wave van eddig :D)
na, kiváncsi lennék mit szóltok hozzá

Badát én is megnézném részletesebben. Egyszer nyomkodtam pár percig és nekem ígéretesebbnek tűnik, mint az Android, pláne ha figyelembe vesszük, hogy csak most indult.

asdaq

egyetértek
csak az a baj hogy arra is ez a szenny touchwiz került mint külső
ha most a galaxy-ra rátettetek volna egy launcher pro-t, nem lenne panaszotok a menüvel és a szaggatásokkal kapcsolatban

ronson

Amati:
“Zoli, látom nem érted, az iPhone esetében a telefonálás csak mellékes fícsör, a fő funkciója, a menőzés, ahhoz meg mindegy, hogy valóban telefonálsz, vagy csak úgy teszel.”

Biztos szuperül lehet vele “menőzni” (bár nekem ez nem igen megy, mivel ha nem használom, zsebben hordom), viszont ami engem nagyon meglepett, telefonálásra is kitűnő. És ezt nem viccből mondom.

2 hónapja használok egy 4-est, és gyakran telefonálok rajta.
Kb. 20 órát beszéltem eddig vele) + voip hívásokat is erről bonyolítok vezetékes számokra, ez még plusz néhány óra.

Őszintén mondom ilyen jó hangminőségű telefonom még nem volt, igen tisztán és nagyon erősen hallható a másik fél hangja.

Előtte 3,5 évig egy N95-t használtam (azzal igen jó volt a hangminőség), közben az elsők közt vettem idén januárban egy Nexus One-t, de pont telefonálásra elég gyenge volt (a többi része nagyon tettszett), majd ezt követően egy HD2-t, de az sem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, így mindig visszatértem az N95-höz.
(Most viszont már 2 hónapja a polcon porosodik.)

Persze értem, Te valószínűleg az antenna problémára utaltál, ami tapasztalatom szerint valóban létezik (gyakorlatilag bármikor demonstrálható), viszont furcsa módon hiába tűnnek el a térerő ikonok, mégsem dobja el a hálózatot és kitűnően lehet vele akkor is telefonálni.

Egy szó mint száz, telefonálásra szerintem az egyik legjobb készülék manapság.

üdv.

Endroo

Lenne pár megjegyzésem a “review”-hoz. Az egyik az, hogy a szaggatás meg a belassulás nem biztos, hogy az android hibája, kicsit nehezebb optimalizálni kb 50 féle telefonra egy rendszert, mint 2-re. Amásik dolog, hogy ha valaki nem használta még 3 napnál tovább a rendszert, az miért bírálja olyanok miatt, mint pl, nincs folder (ami persze van, csak tudni kell hol (user manual)). Meg hogy értelmetlenek a widgetek: Legjobb dolog kb az androidban: Nem kell turkálni a programok között, ha pl email-t, sms-t, facebook-ot időjárást…stb akarsz megnézni. Simán jobb e téren az andorid. Meg ne azon akadj már ki, hogy milyen szép színes ikonok vannak a settings-be az iphone-on. Részlehajlónak érzem a tesztet. De voltak azért igazságok is benne: Pl a műanyagok vs. üveg+fém. Design kérdésben is jobb az iphone. Más felfogás mind a két telefon és mind a két rendszer, de attól még nem szar. Hozzá kell tennem nekem egyik sincs, de már kezeltem mindkettőt. Ha nem lenne tetű drága az almafon, és normális lenne a multitasking, nem kéne itunes-t erőltetni, lennének widgetek simán azt venném. Egyelőre az android se győzött meg teljesen, úgyhogy megvárom a MeeGo-t :D Egyébként a desire féle tesztet is megnézném…

alma

Szerintem ez a fém+üveg vs. műanyag+vattacukor akkor vezti értelmét mikor az iphonemra ráadtam először $2-s bumpert majd pedig szilikon ruhácskát kapott (h jövőre jó áron el lehessen adni)
tehát aki itt gyártás technológián drámázik az valszeg még sose ejtette le a telefonját…

Kawaii

Dave, azon az avataros videón SOKKAL szebb a galaxy s képe. :D Tanulj meg élni ezzel… :D
Amúgy ott is van oldalról kamerázás csak handrással ellentétben ott korrektül történik a dolog, egyenlő távol mindkét telefontól.
SOKKAL jobb a galaxy s képe oldalnézetből. :)

Bumpkin

Gyerekek, Androidra nincs Booty Tiles, iPhone-ra meg van :-) Ennyi! :D Ha kell, lásd a link feljebb.

banix

marha egyszerüen le lehet zárni ezt a vitát :) mégpedig úgy, hogy a világon ma két gyártó van aki képes okostelefont csinálni, az pedig az Apple és a HTC. a többi gyártó még mindig a merev sokkhatásból próbálja összekaparni magát, amit az iphone okozott.
és pont….. vita lezárva :D fasza lenne ha ilyen egyszerü lenne mi? :D:D:D:D:D:D

sirLancy

A SGS egy uj telo az iphone4 is, szerintem ugy tesztelunk h bemegyunk a boltba megvesszuk a gyarto altal kinalt oprendszerrel, kivesszuk a dobozbol bekapcs es hajra. Az atlag felhasznalo is kiveszi a dobozbol es hasznalja nem hekkeli szet. Hogy lehet telot tesztelni nem letezo oprendszerrel? Persze fel lehet ra gagyizni de ha akkor valami nem muxik akkor meg rafogom hogy a 2.2 meg nincs a telora?

Rendben nyertek, feldobjatok a 2.2 a SGS-re sikerul minden teren megverni az iphone4 et, akkor odaalltok minden bolt ajtajahoz, azzal hogy csak akkor kapod meg azt a tudast ha szethekkeled a telot.

Nem vagyok elfogult alma fun, volt rengeteg telom szinte minden gyartotol, de rajottem hiaba van iszonyat vas egy telo alatt ha a szoftver nem tudja (vagy csak reszben) kihasznalni. Vennek en olyan telot amit csak akartok de sajna kozel sem adja azt a felhasznaloi elmenyt mint az IOS az iphone4 -en.

Értsétek már

Az egyik és egyben a legnagyobb baja az Android OS-nek, hogy máris szarrátöredezett. Micsoda szánalmas szarság az, hogy nem tudom azonnal feltenni a legfejlettebb oprendszert bármelyik Androidos telefonra?!

Ez az ára már most tízféle hardververziónak, semmi nem kompatibilis semmivel, a gyártók még pluszban szétgányolják a rendszert. Nézegessem basszus, hogy melyik telefonra tudom leszedni melyik rendszert és azon melyik programok futnak?!?!

Linuxgányolás fíling.

banix

Endroo :) akkor pont ezért lesz mindíg jobb az Apple :) a tuti recept az, hogy ne csinálj 800000000félét… csinálj1et de az basszon oda :)

spedyboy

Nem tudom mit lovagoltok ezen hogy az SGS-en lévő op rendszer már 1 éves és hogy az iphone4 en lévő meg vadi új…

Rakjtaok mellé egy szintén 1 éves HW-val megáldott és 1 éves op rendszerrel érkezett iPhone 3GS-t ! bármibe fogadok hogy 3.1.3. as rendszerrel ( ami ugye régi ) és szarrá alázná az SGS-t sokmindenben!

-nem lenének folderek és nem lenne multitasking ez igaz.
de egy szem akadást sem látnátok!

VAGY

rakjatok mellé egy iPhone 3GS-T 4.1 el!
megmerném tippelni hogy az is szarrá alázná!
( a rendszer használhatóságát illetően! )

Galahad

@Értsétek már: gondolkodj már picit. Van olyan régebbi androidos HW, amin el se futna már a legújabb. Ez iphone-nál is ugyanígy van, a 4-es iOS-t _nem lehet_ feltenni 2g-re. A te okos gondolatodat idézve: Micsoda szánalmas szarság az, hogy nem tudom azonnal feltenni a legfejlettebb oprendszert bármelyik Apple telefonra?!

Endroo

Na ja, csak az az egy az sokkal kevesebb emberhez jut el, mint ha több féléből lehetne válogatni, ezáltal, hogy hozza a bevételt azt az egyet sokkal drágábban kell árulni.

Kawaii

Igen banix, ez a pc piacon is meglátszik, az Apple csak egyfélét csinál és odabasznak vele.
Ja nem.

lvs

hogy mennyi hülye androidos ér rá ide irogatni.
inkább fejlesztenétek a szarotokat hogy ne laggoljon :D

lvs

Kisistvannak igaza van jöhetnek az új shuffleek hétezerért :D

WTF

Jaj, Anyám…borzalom ez a flém amit itt megy :S Bár sejthető volt hogy ez lesz belőle. Samsung/android fanok a videó végignézése után (vagy egyáltalán meg sem nézik) is erőlkködnek hogy mennyivel jobb a galaxy. Nem értem. Miért nem lehet bevallani, hogy ok- van amiben jobb a szifon, de neki akkor is a galaxy kell, akár csak azért mert ez a személyes preferencia. Nem értem, hogy miért kell a videó ellen beszélni, hiszen a saját szemünkel láttuk, hogy mit művel a telefon.
Ez a froyo 2.2 duma meg nagyon gáz, mert elméletileg a 2 op rendszer tudásában megegyezik az Android fanok véleménye szerint, csak az apple-é csicsásabb. Hát most bebizonyosodott, hogy nem csak ennyi a külömbség.
Ez a microsoft-apple duma, hogyha nem lenne MS akkor nem lenne Apple, nagyon tetszik, gratulálok MS, Magyarországon sikeres volt az agymosás. Az már más kérdés, hogy itt mindenki úgy kommentel, hogy fel sem merül benne, hogy esetleg utánanézek mielőtt leírok valamit…áh, ugyammáááá.’

Amati

hogy mennyi hülye iPhone-os ér rá ide irogatni.
inkább fejlesztenétek a szarotokat hogy lehessen vele telefonálni, stb. stb.

WTF

Endroo:”Lenne pár megjegyzésem a “review”-hoz. Az egyik az, hogy a szaggatás meg a belassulás nem biztos, hogy az android hibája, kicsit nehezebb optimalizálni kb 50 féle telefonra egy rendszert, mint 2-re”

Vegye a fáradtságot a Samsung basszameg, hogy optimalizálja a cuccot, ezért vannak az emberei, ez nem a gugli dolga. Ő adja a szoftvert, a hardware-gyártó eg oldja meg, hogy jól fusson a cuccán. Én mint vásárló pont leszarom, hogy MIÉRT szar a rendszer a telefonon, csak az érdekel, hogy (nekem) SZAR, és innentől nem kell.

Touch-Ko

Szerintem a videoval semmi gond nincs. A kollegad 3 nap alatt megtapasztalta amit megtapasztalt..
Teny, hogy a Samsung egy hatalmas iPhone 3G/S klon, es egyszeruen rohej, hogy a Galaxy S userek milyen alapon szidjak az iPhone-t, mikor recsegos hatlapja, meg alu hatasu muanyaggal dolgoztak a koreaiak…
Viccesen gagyinak tunik a tologathatos toltovedo, ez kb 8 eve lehetett divat akkor is a 4000 ft-os kategoriaban…

Az erintokepernyo a video alapjan nagyon sokszor nem is mukodott, hiaba az S Amoled.
Android fanoknak lehet sirni, de a kiprobalt programok, az OS illetve maga a keszulek siman elverzett az iPhone-al szemben.

A multitask is vicc volt. Szerintem iPhone-on is vicc, mert folosleges, mivel mindent gyorsan betolt, de a Samsung az elo pelda arra, hogy mit is er a konkurencia multitaskja, illetve a bongeszto is belassul. Ugyanaz a processor (architektura alapjan) es az iPhone-nal nincs ilyen, hogy zoom-nal szaggatna. Ilyet a 2 eves 3G-m csinalt mikor anno feltettem a 4,0-at..

Touch-Ko

Handras

A csikos hatterkepet melyik App-al toltotted le? Nagyon tetszik.
Kerestem mar parszor de eredmenytelenul.

WTF

Kawaii:Na aki szerint ezen a videón nem a Galaxy képe a szebb az nem tudom, hogy mit néz.

Én meg láttam már párszor az avatart, de sajnos Jake olyan kék volt, mint a szifonon (2 monitoron, 2 féle vidikártyával, IMAX-ban vmint sima 3D moziban is láttam) és nem kékeszöld, mint a Galaxy S-en. Frankón látszik amikor Jake leszáll a nagy sárga döggel. Bocsi, nekem színhű legyen, ne 1 túlszaturált moslék.

Handras

“Az egyik az, hogy a szaggatás meg a belassulás nem biztos, hogy az android hibája, kicsit nehezebb optimalizálni kb 50 féle telefonra egy rendszert, mint 2-re”

A loteri kutyat nem erdekli miert szar.

Handras

“Na aki szerint ezen a videón nem a Galaxy képe a szebb az nem tudom, hogy mit néz.”

Videon nem fogod latni a kulonbseget, az iPhone meg levett fenyerovel is kiegett a video soran, ergo max annyit latsz, hogy mennyivel jobb az iPhone fenyereje.

Veled ellentetben, en egymas mellett lattam a ket telefont, es a Samsungnak csak a feketeje jobb egy hajszallal, minden masban szarabb. Kisebb febontas, kisebb fenyero, es gyengebb betekintesi szog.

asdaq

“Az egyik az, hogy a szaggatás meg a belassulás nem biztos, hogy az android hibája, kicsit nehezebb optimalizálni kb 50 féle telefonra egy rendszert, mint 2-re”

ezt megérteném akkor, ha egy alsókategóriás telefonról beszélnénk

de ez egy fullfull teló, minden földi jóval, illene rá varázsolni valamit
mondjuk a htc-nél nincsenek ilyen gondok.

montadi

Nincs eldugva a fényerő beállítása SGSben.

1. Ki lehet teni widgetként
2 Ha a fenti lehúzható részen jobbra-balra húzgáljuk az ujjunkat változik a fényerő, és nem kell kilépni az alkalmazásból mint pl iPhonén:P.

Csomesz

Hu azert komoly vita kerekedett. Szvsz egy HTC Desire teszt jo lenne. Mert itt megy az android pro es kontra, holott sokaknak, az a velemenye a forumokon hogy konkretan a vassal van a problema. Abban teljesen egyet ertek Handrassal, hogy egy atlag user-hez kell viszonyitani es egy atlaguser nem fog root-olni,meg rom-okat rakosgatni. Gondolom azert szuletett a teszt mert hogy a SGS az iphone vetejtarsanak aposztrofalta sajat magat. Ez nyilvan nem jott ossze,de ne mondjunk mar iteletet egy komplett oprendszerre hogy xar,mert azzal sajat tudatlansagunkat vetitjuk,de nagyon. Egy friss android rendszeru telefont vegyunk alapul es azt nezzuk meg, mert tobb eves szifon-ozas utan amikor nemreg valtottam, igen csak neztem amikor kezembe vettem az ultrakonnyu, egy darabba ontott aluminiumhazas Legendemet, es az elso bekapcsolasnal, jelezte hogy kint eppen esik az eso es hogy ne csak egy esofelhovel illusztralja a gyonyoru kijelzon, raadaskent egy komplett zivatart is leanimalt, ugy hogy esocseppes lett az uveg,majd egy ablaktorlo oda vissza szarazra torolte a virtualis “szelvedomet”. Tudom paraszt vakitas, es konkret haszna szinte semmi. De megis megfogott, mert azt ereztem amit regen a szifonomnal, ezen a keszuleken sokat gondolkodtak hogy ne csak hasznaljam , hanem szeressem is. Erre hab a tortan: radio,flash (igen kell,mert van hogy blogot kell telefonon szerkesztenem es baromira jol jon),cserelheto akkumulator,cserelheto sd kartya,a kijelzo tetejerol legordulo info sav marha jo, nagyon jo multitask stb…) Szvsz az eremnek ket oldala van.

Kawaii

Touch-Ko
Nekem a macbook prom kattog, amikor lecsukom a képernyőjét, mekkora gagyi.
Ja és ezen meg nincs semmilyen töltővédő. Egyszer bele is esett egy kis csavar és mivel mágneses a töltő belseje ezért vagy 2-3 órát szenvedtem, mire kiszedtem.

WTF: van itt már mintegy 150 komment. Ebből mutass nekem csak 10-et, amiben samsung fanok erőlködnek, ha már szerinted erről volt itt szó elsősorban.
Megjegyzés: az, hogy valaki leírja, hogy szerinte szélsőségesen elfogult volt a teszt nem jelenti azt, hogy az illető samsung fan.

Kawaii

Megjegyzés 2: az, hogy valaki, aki tudja is használni a galaxy s-ét közli, hogy az a funkció, aminek hiánya miatt nyüszögtek a videón simán ott van a telefonban, csak esetleg körül kéne nézni szintén nem számít samsungfanos erőlködésnek.

ákos

Nah mint handrás egyszer már mondta mostanában már sokszor látta hogy különbözö fórumokon jön a sok androidos .uzi hogy az andoid alázza az ios-t na akkor felteszem a kérdést h. az androidosok mit kereanek Mo. legnagyobb apple fan oldalán?
És amúgy az ios alázza az androidot mint a cikk is mutatja.

Ui. : Ezt egy iPhone 2g ről irtam.

Lenny

Akik azért rínak, hogy az iPhone-on a legújabb rendszer volt, a Samun meg valami régebbi annak üzenem, hogy a 3.1.3-as 3Gs-em is jobb ennél… Az összes Androidos cucc félkésznek tűnik nekem, pedig próbáltam ezt is, meg valami LG-t is.

Touch-Ko

Kawaii

Az egyik egy mozdulat miatt recseg, szerintem attol, hogy az anyagok osszeernek.
A masik alapbol recseg, ha kicsit hatarozottabban fogod meg.
A ketto kozott szerintem kulonbseget kellene tenni.

Az en macbookom is recsegnek ha pl allat modjara csuknam ossze, vagy nzyitnam ki…

Bumpkin

OFF
Szerezzetek magatoknak Booty Tiles-t, link abovéé.
ON

Nexus One-om (= HTC Desire) van Android 2.2-vel, fejlesztek rá. Pontosan úgy viselkedik, mint a Samsung a fenti videón, szaggat mindenhol, érintés néha megy, néha nem. Szanaszét hekkelhető, az igaz, de egy átlagfelhasználónál élményben még az iPhone 3G is veri, 3Gs-ről már ne is beszéljünk. Szóval ha lesz HTC Desire-rel összehasonlítás, akkor hasonló eredmény lesz. Szerintem.

Foozy

Hali!Először is leszeretném szögezni hogy igen nekem is bejönnek az Apple cuccai de még igy is kijelentem hogy a videók (én csak azokat néztem meg) részre hajló volt(ez tény!).nem ez nem azt jelenti hogy azt mondom hogy az android jobb volt sőt de azért nem kéne ennyire alázni(az erősebb nem bántja a kissebbeket elven :D )

ja és még valami lehet hogy az ismereteim hiányosak, de a telefon nem telefonálásra max sms-s irrásra való?igen jó hogy ezt a sok dolgot tudják de arról még senkit nem hallotam beszélni hogy milyen rajta telefonálni mert telefonáltam olyan telóval is már hogy annyira zajos volt hogy szinte(enyhe túlzással)nem lehet érteni a másikat (nem nem külső zajok u.n. csatorna zaj)egy nem is olcsó telóval.
Ilyenekről mért nem hallok?
{Fozzy}

Zsolti84

Basszus Handrás ezek a tesztek egyvalamire tuti hogy jók!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A fenti hozzászólásokból kiderül.
Itt most mindenki kiad magából mindent :D :D .Megy a vita mindenki jobban tud mindent.

Ja meg arra is hogy egy jót röhögjek mikor végigolvasom a hozzászólásokat.
De tuti hogy ti is ezt élvezitek a legjobban. :D:D

A többieknek pedig azt ajánlom hogy vegyen mindenki azt amit akar és mielőtt fikázna bármit nézzen utána vagy (mint a fenti tesztben) olvassa el alaposan mert ugyebár egy jó pár tucattal beleszaladtak abba a hibába hogy nem néztek utána hogy mit is jelent az hogy “átlag felhasználó” pedig úgy nézem sokan vannak köztetek.

adamn

Bocs az offért, de tudja valaki, hogy Svájcban, Apple Boltban lehet contract nélkül, független iPhone-t kapni? Vagy ott is csak szolgáltatóval együtt lehet személyesen(!) venni? (Azt tudom, hogy ha online store-on keresztül veszed, akkor unlocked, de nyilván csak svájci címre szállítanak)

Kawaii

netman, O2 XDA Flame, a Sony Ericsson P széria egyes tagjai vagy mondjuk az LG Parada nem mondanak neked semmit?

Amúgy azt is el szoktátok felejteni, hogy az első iphone nem volt valami átütő siker, sőt. 2008 végén kezdett csak felpörögni az iphone őrület.

Edu

Faja a vidi , teljesen igazatok van mindenben. nem olvastam végig mindegyik kommentet de volt 1 olyan hogy: “Vajon lenne-e Apple, ha nem lett volna a Mikroszoft?”
XD hát malyd nem beszartam a röhögéstől, aki hülye, már bocsánat ne kommenteljen.

Kawaii

netman, még egy kis adalék:
Az is marhaság, hogy hirtelen az összes smartphone billentyűzet nélküli touchscreenes lett.
Bevágott 3 képet az író, büszkék vagyunk rá.

Csak így fejből néhány smartphone, aminek van fizikális billentyűzete és iphone után jöttek.
Nem állítom, hogy mindegyik nagyon “okos”, mert a specifikációkat nem tudom fejből.

HTC Touch
LG Shine
LG Xenon
LG Prada 2
Panasonic P001
Sony Ericsson Cyber Shot
T-Mobile G1
BlackBerry Bold
BlackBerry Curve
Samsung Gravity
Samsung Magnet
Palm Treo
Motorola RAZR2
Motorola Q9H
Nokia E90
nokia E71
Nokia E63
Nokia N79
Nokia Xpress music
Helio Ocean

Kell még vagy ez elég bizonyíték arra, hogy a kizárólag érintőképernyős telefonok egyáltalán nem szorították ki a fizikális billentyűzettel rendelkező okostelefonokat a piacról?
Szerintem ez itt felsorolt telefonokból együtt többet adtak el, mint az összes kizárólag touchscreenes telefonból együttvéve.
Az iphone nem forradalom, csak egy fejlődési ág.

Xavier

Amati:

Sajna messze nem reális az általad linkelt teszt.

A 4-ed akkora felbontású, hibás színkezelésű, raszteres képmegjelenítésű SGS-t kihozzák jobb kijelzőnek? Kb. vicc kategória.

Kawaii

Ugyan Amati, itt a tesztek többségében a Galaxy S-t hozzák ki jobbnak, hogy a fenébe lehetne már ez hiteles teszt? hisz itt elolvashatod feketén, fehéren, hogy mekkora szar! :D

Adam

Handras!
Ti milyen tokot, vagy egyéb védelmet használtok az xms-es kollegákkal az iphone megóvása érdekében?

Kawaii

Xavier, negyed akkora felbontás? Te mit szívtál? :D
800×480 az egyik, 960×640 a másik. :D

Amúgy olvasd el, ezeket írja:
- az iphone felbontása kicsit nagyobb, ami akkor, ha belenyomod a szemedbe a telefont előnyt jelent, de normál használat mellett semmi különbség nincs
- az iphone láthatósági szöge valamivel jobb, de nyilván senki nem nézi 5 fokos szögből a telefonját
- a samsungon jobb a szaturáltság, a kontraszt
- a samsung “szélesvásznúbb”, így kevésbé kell összenyomni a képet, ha filmezel

Az első kettő az iphone javára dönt, az utóbbi 2 a samsung javára, de mivel az utóbbi 2 jóval fontosabb szempontok, ezért oda jár +1 pont.

Ez van, tessék lenyelni a békát. :)

Chosen

“A jó dolgokat miért nem koppintották le?”

Ezen jót röhögtem :D

Amati

mindjárt gondoltam, hogy Handrás tesztje a hitelesebb.
asszem a két oldal presztizse nem említhető egy napon.

egyébként meg, egyformára hozták ki a kijelzőt, csak a nagyobb méret miatt kapott plusz 1 pontot az SGS, és így már reális.

Kawaii

Handras, ott van egy 3 és fél perces böngészőteszt videó, amiben párhuzamosan használja a két telefont.

Amati

a túl nagy kijelző tényleg minusz pont (pl dell streak) , de a 4-es az nem túl nagy. már egyszer asszem beírtam a két gép közti méretbeli különbséget, és minimális.
ne ferdíts már megint tudatosan.

Chosen

A teszthez: Abszolút igaz minden, átéltem ugyanezeket, nem térnék vissza Androidra.

billbo

Super Amoled vs Retina display: http://bit.ly/bqygBi
Ha már az engadget összehasonlító tesztből linkeltetek, nézzétek meg a többi részét is.
Ha csak videókat nézegetnék, nekem is az amoled kéne, a nagy on-off kontraszt miatt.
A gond az, hogy sajnos az Samsung féle Super Amoled is Pentile mátrixos (RGBG). Azaz papíron hiába 800×480 a felbontás, ha egyik pixel sem tartalmazza mindhárom színt egyszerre. Valójában így 653×392 a felbontása, ha lcd-hez hasonlítjuk. Ez jóval elmarad a retina display-től. Nekem meg alapból nem tetszik, mert pöttyös is a kép. Az on-off contrast tényleg jó, hogy olyan magas, meg keveset fogyaszt. Azért igyekeztek fekete alapon csinálni a lehető legtöbb dolgot a menüben, mert úgy még kisebb lesz a fogyasztás.

hfeeri

Jó hogy csináltátok ezt a videót, mert reklámfelületet adtatok a Galaxy S-nek. Mellesleg nem tudom hány futó programmal, és milyen lassításokkal idéztétek elő annak a weboldalnak a szaggatását. Soha életemben nem tapasztaltam még ilyet a Galaxy S-emen, és miután megkerestem az oldalt és ki be zoomolgattam, ugyanúgy reccenésmentes volt, mint egy átlag weboldalnál. Mellesleg a Samsung TouchWiz home appja egy szar. Ha vettétek volna a fáradtságot és ráraktok egy launcherpro-t akkor látod te is, hogy nem döcög, nem akad. Ha normális dolgokat is teszteltél volna, mint például fényképezés, vagy HD videó rögzítése akkor jobb támpontokat adhattál volna az összehasonlításhoz. Például elmondhattad volna azt is, hogy játszik a Galaxy S .avi -t és sok más olyan formátumot még, amit az iPhone4 nem. Ha valós problémákat emeltél volna ki, az sokkal jobb lett volna. Adok pár tippet: Pl a Facebook app szar. Elmondhattad volna, hogy a Samsung ad hozzá pár jó kis programot, mint például az Office formátumok támogatását, vagy az Asphalt5 öt. Esetleg megmutathattad volna, hogy hogy néz ki az iP4 en és a SGSen az Angry Birds… ha már mindkettőn fennt volt.

Egyébként annyira nem húztátok le, mint előzetesen gondoltam, de az, hogy a fekete alapon fehér menü téged mennyire idegesít, szerintem senkit nem érdekel. Megmutathattad volna azt is, a Multitouch Vis Test nevű appal, ami nem magától került fel, hogy a képernyő 5 ujjadat sebészi precizitással érzékeli.

A legnagyobb baj az volt, hogy úgy kezeltétek az SGS-t mint ahogy a plázasunák az iPhone-t. Az iP4-et meg egy androidosnak kellett volna odaadni aki hébe hóba foglalkozik vele hétvégén, és úgy próbálja meg elmondani a véleményét a készülékről. Meg sem próbáltatok utána menni egy-két dolognak, vagy megpróbálni mennyire testreszabható a főképernyő, vagy milyen widgetekkel lehet megkönnyíteni az életet. Egyébként jól szórakoztam. Azt, hogy a mini USB-t el lehet ( nem kell, lehet! ) takarni azzal a kis pöcökkel, akkora szarként értékeltétek, hogy ezzel nem is lehet már együtt élni. Mellesleg nem akad. A hangerő gombokat tényleg össze lehet keverni. A képernyőzáró pöcök meg ha billentve nyomod le, akkor lezárja a képernyőt, ha pedig normálisan akkor kiadja a némítás, airplane mód, kikapcsolás lehetőségeket. Az meg, hogy nem tudtátok kirakni az energiagazdálkodás widgetet, amin egy gombnyomással lehet állítani a fényerőt, és utána azt mondtátok, hogy hosszas keresgéléssel a menüből lehet csak, egy nagyon erős ferdítés volt.

Nem olvastam el a kommenteket, az is lehet hogy már minden elhangzott előttem. Azt a listát nem nyomjátok fel, amit összeírtatok? Nem jobb telefon az iPhone nál, sem mint hardver, sem mint rendszer, de azért legközelebb kicsit járjatok utána.

WTF_János

Már bocsánat…többen úgy csinálnak mintha a 3g-nek és a 3gs-nek nem gagyi műanyag hátlapja lett volna….többeknek hosszában berepedt kicsit a töltőcsatinál….

lvs

szerintem a samsung kijelzöje meg elmarad a 27es ledes cinemadisplaytől. mert az kisebb. :D

amúgy meg kawaii. még mindig a dupljáa a felbontás. pedig kisebb a kijelzö mint a hőn áhitott samsungnak :D
akkor miröl is beszélünk? nagyobb is a kijelző meg feleakkora felbontás? :D nevicceljünk

WTF_János

billbo: Ha azt mondom a telefonnak hogy rajzolj egy fehér pixelt az x:800 Y:210-re akkor oda fog rajzolni egyet…vagyis a kijelző 800*480-as…a technológia csak a szem átverhetőségét használja ki… 800*480 képpont vezérelhető szoftveresen….

kerokerokero(kero)

Mindezektől függetlenül Jó Étvágyat a Galaxy S-hez azoknak, akik képesek egy ilyen valóban prémium készülékért prémium árat kifizetni… :)

De a HTC biztos sokkal jobb.

hfeeri

Akkor add már oda egy laikusnak az iPhone-od, és figyeld meg mit kezd majd vele, meg mennyire tudja mi az az AppStore. Ja és miért írsz ékezet nélkül? :))))

Amati

azért egy kicsit gyerekes, hogy a 27-es kijelzőméretet emlegetitek, ezzel ugyan kit győztök meg? de most komolyan kell ez nektek, hogy ilyen kitekert valótlan logikával támogassátok meg a magatokét? elég baj, ha csak így megy…

asdaq

handras: marketről leszedhető ingynesen a launcherpro, és rengeteg launcher, ehhez egy áltaguser tudása elég kell hogy legyen

asdaq

egyébként a kijelzőre: igen, ahogy írtad/írta sok ember, mikor először meglátod, húdeszép, húdealáz, de ha egy filmet akarsz nézni rajta, kb. 15-20 perc után kifolyik a szemed

Amati

ez a ha akarom értem, ha akarom nem értem dolog, elég jellemző, és gyerekes.

Kawaii

hfeeri, na erről beszéltem, mi a p***a értelme van egy ilyen képnek? Vagy te úgy használod a mobilodat, hogy betunkolod a szemhéjad alá????!

asdaq

handras: félreérted, a samsungra gondoltam :D

nem fontos, de ennél a szemét touchwiznél jobb
mondjuk ha most egy htc lenne a videón, most ezt nem írnám, mert azon a sense ui ezerszer jobb.

Adam

Szóval hogy megszakítsam ezt a fierce debate-et, valami ajánlat az iphone 4 védelmére? Tok, fólia ilyesmik? Ti mit használtok? Szerintem ez több felhasználónak lehet fontosabb kérdés, mint az, hogy melyik kijelző a gizdább. Ugyan már. Ne úgy válasszatok és vegyetek telefont, hogy meggyőzitek magatokat és a környezeteteket, hogy a vetélytársa annak a készüléknek szar.

Amati

az nem is baj, hogy szerinted, az a baj, hogy minek kell kitekert hamis logikával védeni, nem elég a normális hangnem?

Aryo

Ugyanezt a tesztet megcsináltatnám egy android fannel. :) Komolyan kíváncsi lennék rá…

Adam

És ilyen hátlapra való fóliát hol tudok vásárolni? XMS-ben elérhető?

asdaq

ezt a tesztet olyannal kéne megcsinálni, akinek mondjuk egy lg kp500-a van, és nemtudja mi az az okostelefon

Tamás

Jó cikk , de azért az a kijelentés , hogy iPhone 3G killer azért az még nagyon nagy szó. Azért a 3G-n sem volt szaggatás/akadás kilépéskor, na jó lehet, hogy többet kellett várni egyes alkalmazások indításakor de szerintem még így is felülmúlja. A 3Gs pedig akkor már messze jár tőle teljesítményben, a 4 meg főként.

Asszem

Szerintem azzal semmi baj sincs, ha a legjobb iPhone-t hasonlítja a Samsung új üdvöskéjéhez. Telefont a telefonnal, és ha a Samsungra még nem bírták rárakni a Froyo-t, akkor az igenis egy rossz pont a Samsungnak.

Én egy dolgot szeretnék megjegyezni, nem tudom, hogy iPhone alatt ilyesmi lehetséges-e jailbreak nélkül: nekem úgy-ahogy bejött a HTC Sense a Desire-n, de azért sokszor éreztem úgy, hogy hiába az elvileg bivalyerős processzor, sokszor beszaggat az ui, nem olyan smooth, mint az iPhone-ok.

És akkor felraktam a teljesen ingyenes LauncherPro-t, ami után úgy éreztem, hogy gyakorlatilag egy új telefont kaptam kézhez. Az UI szinte minden elem megváltoztatható volt, testreszabható (animáció mennyi memóriát és processzort használjon, milyen legyen a sebessége, egyáltalán legyen-e, szóval user dönthet, akar-e eye candy-t, vagy inkább kihagyja), satöbbi.

Tényleg olyan érzésem volt, mintha egy teljesen új telefonom lenne. És ez csak egy, az alternatív launcherek közül.

iPhone ilyet tud?

És mivel megtetszett a program, PayPallal két perc volt megvenni, dacára annak, hogy Marketből nem elérhető.

Az androidos kommentelőknek javaslom, hogy próbálják ki, főleg, ha a samsungos touch wiz nem jön be.

Az iphone-os tesztelőknek meg annyit, hogy arról se feledkezzenek meg, hogy ha egy bizonyos rendszert az ember megszok és megszeret, akkor hajlamos a megszokottól eltérő dolgokat negatívan értékelni. Ebből még nem következik, hogy az adott dolog valóban negatívum. Példa erre a Samsung kikapcsológombjának elhelyezése.

3 nap utána erről szerintem még nem lehet megalapozott véleményt mondani, inkább csak első benyomást.

mazsika

Andras! hatalmas video lett! konnyesre rohogtem magam azon amit a samsung produkal, mivel japanok ezer ne csodalkozz azon hogy masolnak! Mindent lemasolnak es aztan tovabb fejleszteneke… Bar most eppen nem ezt csinaltak. Azert en orulok hogy opensource telefon rendszer mar itt tart. Csak nem ertem miert nem kepesek ujat kitalalni? Jo alairom hogy az Apple ebben a legjobb, de valami fantaziajuk lehetne az Andorid Deveknek is.

Asszem

Na közben látom más is írta a Launcher Pro-t. Kár, hogy nem az a default UI, a Samsung meg béna, hogy akkora erőforrással olyant csinál, amilyent. A Launchert egy ember fejleszti…

Nekem ez az, ami szimpatikus. Nem tetszik az UI? Jönni fognak fejlesztők, akik jobbat írnak mint a gyári…

Nem tetszik a billentyűzet? Lecserélheted pl. Swype-ra. Nincs a Swype-on magyarítás? Akkor tedd fel a sokkal jobb SlideIT-et, azon van magyar és nagyon jól működik.

Nem tetszik a Market, mert nem átlátható? Próbáld ki az AppBrain-t. Vagy bármelyik alternatíváját.

Szeretnél jó appokat találni? Nézd meg, hogy kedvenc bloggereid, ismerőseid miket használnak, tuti találsz valami jót.

Szóval a lehetőségek. Nekem ez tetszik a rendszerben. És a lendülete. Még akkor is, ha valószínűleg ha most leállítanánk minden fejlesztést és azt mondanánk, hogy innentől minden örökre így marad, akkor persze az iPhone lenne a jobb.

De az android már nem az a lesajnálható oprendszer, aminek sokan látják. Szerintem.

Egy hatalmas, lendületben lévő, hátulról előzni gyorsító…mondjuk így, tehervonat :-)

banix

”- a samsungon jobb a szaturáltság, a kontraszt” azért mert valami esetleg túl szaturált, még nem biztos, hogy jó…. nem tudom ti, hogy vagytok vele, de én szeretem ha az elkészített képet olyannak látom amilyen valójában, nem pedig rommászaturálva… megint itt vágjátok egymás torkát…

”az apple egy valamit csinál és odabasz. ja nem.” fix hardware-re optimalizált software… ez a kulcsszó…

a két telefon sem árkategóriában, sem a felhasznált anyagok minőségében nem összehasonlítható… a samsungnak jó marketing fogás volt, hogy iPhone Killernek lett titulálva… legalább figyeltek rájuk.

idavid

Úgy veszem észre, hogy a nagy Android rajongók szövegértési problémákkal küzdenek. A teszt célja az volt, hogy milyen a 2 telefon a dobozból kivéve. Elég gáz,hogy agyon kell moddolni a SGS, hogy normálisan működjön. Adják ide 30e Ftért és akkor talán megérteném, hogy ennyiért nem telepítik a jó dolgokat rá.

A nagy flame hatására délután elugrottam egy gsm boltba és kipróbáltam egy SGS és egy HTC Desire-t, fél óra nyomkodás után egy dologra jöttem rá: HASZNÁLJON AZ ADROIDOS CUCCOT AKINEK KÉT ANYJA VAN!

Amati

ezek szerint sokaknak van két anyja, sőt egyre többeknek…

Vikos

@Handrás: Ez a videoteszt nagyon ott volt a szeren!

Végre egy olyan teszt ahol nem a száraz táblázatokat és egyéb marketing rizsák alátámasztását vagy megcáfolását látom!

Igények->Tudja vagy sem.. kész ennyi.. a többi a bizonyítvány magyarázása…!!!

Egyébként ilyeneket felrakhatnátok sűrűbben – akár termékenként!
(szépen írjátok használat közben az észrevételeket és a végén egy videóban leadni)

A másik oldalról..: Erősen lehangoló volt a cikk ami az androidot illeti.. eddig komolyan tettszett a rendszer hát még a samsung… De a videóban látottaktól tuti szétcsapnám 25 perc után egy baltával a kütyüt…
Számomra első számú igény hogy bárikor akadás mentesen működjenek azok a funkciók amit tud. A többit nem várom el tőle [vagy ha igen meg se veszem] de ami bevállalt a kütyü az igen is tudja 24/7ben azonnal…

Még egyszer Grat a videóhoz.!!! nagyon jó volt!

Amati

ha valaki handrás tesztje, és nem saját próba alapján dönt a telókról, az meg is érdemli…

WTF

Egyébként lehet itt mondogatni az androidos bevett szövegeket, de amikor először kézbevettem a szifont, semmit nem kellett magyarázni, hogy mi hol van, mit kell vele csinálni, Androidon meg semmit nem találtam meg 1 samsung telón (nem galaxy s volt), az meg más kérdés, hogy hol érzékelte az ujjamat, hol nem. De legtöbbször inkább nem. Felhasználóbarátnak egyáltalán nem nevezném a cuccot…egyébként meg azon röhögök, hogy amikor linux-win vita megy, akkor azzal szokták védeni a win-t, hogy a linuxban túl sok idő mire testreszabod, és nyomozgatni kell a működését a cuccnak mert többféle disztró is van. Érdekes, az androidnál ez nem probléma? :D Ami szintén linux, de ez most nem tartozik ide, inkább csak a kontraszt miatt érdekes. Tökugyanaz a szitu számítógépnél hátrány, telónál előny, érdekes.

Handras: “Az iPad kijelzoje is egy rakas szar az iPhone 4-hez kepest, hogy mas peldat is mondjak, sot eddig meg soha a budos eletben nem lattam jobb minosegu kijelzot mint a retina display”
Érdekes, én az iPad-en sem látok már 25-30 centiről sem pixeleket, mivel nagy a kijelző, nem tartom az arcomba, míg a szifont az ember közel tartja a szeméhez, hogy jobban lássa, ott jön ki igazán a külömbség. Ha 30 centire tartom a szifont, már gond lenne elolvasni az apróbb betűket. Én azért erősnek tartom, hogy szar lenne a kijelző. Anno amikor bementem hozzátok kipróbálni az új cuccokat, az iPadtől seggreültem, 5 percig keresgéltem az állam, a szifont is megnéztem, de semmi ilyen effekt nem volt. Nem semmi, nagyon baba, hűdefasza, olyan mintha az üvegen lenne a kép, nagyonremek, de ezért nem kéne. Persze hótziher, hogy rengetegen veszik a retina display miatt.

WTF

Jah, azt hogy nem kellene a szifon 4 úgy értem, hogy megfelel a kis 3G-m, inkább az iPadre fogom költeni a zsét. Vagy egyik vagy másik, ez van. Jah, és a szifon is eladó (ha vkit érdekel, jelezze :P) mert nem kell 2 iKütyü ami ugyanazt tudja (relatíve). Amúgy ha nagyobb pénzügyi erőforrásaim lennének, persze hogy kéne a 4es szifon :D

Kawaii

Vikos, az a baj, hogy a teszt 90%a nem erről szólt, hanem arról, hogy fikázzuk, dobáljuk, fújoljuk a sgs-t.
A maradék 10% pedig olyan fateure-öket hiányol, amikről már írták itt, hogy igazából benne vannak a telefonban. :)
Szóval gratulálok. :D

hfeeri: nem, boccs, egyel feljebb ment billbonak.

Amati: nem semmi statisztikák. Nagyon erősen kontrasztba állíthatóak azzal, hogy itt úgy adják elő egyesek, mintha android telefont használni kínlódás lenne. Pedig szerintem baromira nem az.

banix: jó, ha kevésbé lenne szaturált, mint az iphone, akkor meg most pont azt írtad volna le, hogy nem szereted, ha egy telefon kevésbé szaturált. Szerintem lapozhatunk is akár.

ForRedGlory

Na szép jó estét. SGS buzi vagyok, előre szólok, de megpróbálom objektíven leírni, a videóban látott dolgokat.

Első videó:

1., 00:35 környékén a marver oldal szaggatása. Azt nem tudom hogy tudtátok előcsalni, de van tippem. Ha megnézzük a task managert, 10 program futott a háttérben. Azt illett volna kilőni előtte… Persze ez nem feltétlen mentség, az android nem bánik jól a memóriával. Gondolom iPhone alatt meg sem kottyan 10 háttérben futtatott progival sem.

2., 01:40 környékén a böngészőben való visszalépkedés tényleg idegesítő, ha valaki lúzer, és
a., ha megnyit valamit, akkor ugyanabban az ablakban nyitja meg és nem külön oldalon… tab browsing, gondolom tudjátok mit jelent.
b., mivel ez android, sok alternativ böngésző van, elég csak a Dolhpin-t megemlíteni. INGYENES, amiben van “gesture”. Az arra jó, hogy bizonyos formákat leírsz a telefon kijelzőjén az ujjaddal és csinálja. Nem kell gombot nyomogatni. Hopsz… még kattintani sem kell. Ez kivitelezhető Safarin? :D
c., Aláírom, hogy nem 60FPS a sebesség, mint Safarin, de bőven-bőven hasznáéható, ez a marveres példa direkt lett így csinálva a tesztben, mert fura módon nekem hasonlóan “smooth”, mint i4-en.
Handrásnak külön gratulálok, úgy látom a “szar” szó előkelő helyen van a szótárában, ez mindent elmond.
Arra inkább nm is írok semmit, hogy nem tudtad drága handrás automata fényerőn módosítani a böngésző fényerejét. :D Durván égeti az ember szemét az i4 fehér fénye. Zavaróan fehér… Kb olyan zavaróan fehér, mint az SGS feketéje, mert sötétben nem látod hogy be van-e kapcsolva :)

3.,
Market: LOL handrás. nincsenek toplisták, és esélytelen kikeresni a facebook klienst? Van beépített, csak szólok. Egyékbént van olyan market modifikáció (appbrain…) amiben benne van amit hiányoltál…. Toplista, heti toplista, legjobb értékelések, legtöbb letöltések, legújabb programok, ORSZÁGOKRA LEBONTVA HOGY HOL MI A LEGNÉPSZERŰBB, demográfia szerinti sorrend:
legnépszerűbbek a nők, férfiak, fiatalok, 20 évesek, 30 évesek, vagy az idősebbek szerint. TÉNY
LOL megint. Letöltesz egy progit marketről és 10 perc késéssel telepíti? Aham… na persze. 30 perc késéssel jön meg az email? Talán be kellett volna állítani a frissítési időszakot. Ha kapsz egy emailt, és párhuzamosan nézed a webes gmailt illetve a telefonos gmailt, akkor kb 20 másodperccel később érkezik meg telefonra, de lehet annyi sincs. TÉNY.

4., a Widgetes bohóckodásaitok szánalmasak, de tényleg. Hogy lehet 3 nap után rájönni arra, hogy bármit kitehetsz az asztalra? Bocs, képernyőre? Bár ahogy látom a videó vége felé leesett a tantusz, és rájöttetek közös erővel arra a ficsőrre, hogy ha hosszan nyomjátok az ikont, akkor kitehető az asztala.
09:00… handrás megint jó voltál… nagyot nevettem, amikor mutatod hogy i4-en milyen egyszerű pakolgatni a widgetet… hopsz, a kollégád egyből mondta, hogy “de ezt az SGS is tudja”. Csak kis utána gondolással rájöhettél volna, hogy miért nem olyan. Nem mindegy hogy a sorrendet akarod módosítani, vagy a ki akarod tenni a fő képernyőre. Ezt kétlem hogy máshogy meg lehet oldani.

5.,
10:30 körül a videóban. Jót mosolyogtam az információs sávos szösszeneten. Aláírom, hogy nem mindegy hol nyomod meg a telefont, hogy az ott le és felcsússzon, de ez szokható, és tisztán látszik hogy rossz helyen nyomogatjátok. Tökéletesen működik, csak lehet 3 nap után nem szokik hozzá az ember. Én sem szoktam hozzá. Képtelenség, pláne aki évekig szifont használt. Szóval ez nem hiba, mármint hogy Nektek nem ment. Szokni kell, de a kollégád mondta is.

6.,
10:55:
Kikapcsológomb. Valóban nem a legjobb helyen van, de kétlem handrás hogy megfogtad a telefont és ki is kapcsoltad azzal a lendülettel. Ez baromság… Nem lehet kikapcsolni ha nyomod a telefont, mert
a., ha benyomod 1-2 másodpercre a kikapcsoló gombot, kéri az android a megerősítést a kikapcsoláshoz, és azt a kijelzőn kell megerősíteni…
b., 8 másodpercig kell nyomva tartani, és akkor újraindul a telefon. Szóval “azzal a lendülettel” nem kapcsolható ki. Ha meg 8 másodpercig tapostad a gombot és nem vetted észre, az nem a telefon hibája. Ugyanakkor TÉNY? hogy kicsi a gomb és valóban talán rossz helyen van, nem esik kézre… Persze a másik oldalról: ha kézre esne, könnyebben megnyomná az ember akkor is, ha nem akarja. A hangerő szabályozó gombok is talán kicsik, nehéz elérni. Ez is tény, bár szokható.

7.,
12:58 körül. handrás, grat, ez korrekt volt, a hangszóró tényleg rossz helyen van, kanapén már nem is szól, végre egy olyan hozzászólás, ami ül is részedről :)

2. videó
00:50… jó ez a fekete háttér kontra fehér betűs szösszenet. Miért lenne már gyilkos olvasni így? Pont hogy nem, persze nem 100%-os fényerőn, mert akkor a fehér betű vakít, viszont baromság, hogy rossz olvasni a fekete háttér, fehér betű kombót. Pont fordítva, nyugtatja a szemet, mert tökre eltér a két dolog, könnyű olvasni.

01:35-nél, MEGALOL… kikapcsolt a képernyő amikor nyomogattátok a hangerőszabályzó gombot? Nézzétek már meg hogy a bal kezed/kezetek (nem tudom ki nyomogatta épp, bár gondolom Laci, handrás keze szőrösebb :D) középső ujja hol is volt. Hát nem a bekapcsoló gombon? Szóval ha nem értenétek miért kapcsolt ki, akkor elemezzétek a videót :)

03:40 körül. Az az angry bird azért indult el másodszor sokkal gyorsabban, mert első indítás után a home gombot nyomtátok meg, és olyankor beteszi háttérbe és onnan már nem csak elő kell hozni, nyilván gyorsabb. ha a back gombot nyomtátok volna meg, akkor lép ki a progiból. Viszont nagy parasztvakítás hogy szifonon milyen gyorsan indul a progi. (van ami igen, de van ami SGS-en is, ahogy handrás meglepődtél rajta… bár Laci egyből rákontrázott azzal hogy az csak egy egyszerű program, biztos azért). az hogy betesz egy indító képet, és közben a háttérben tölt bőszen, az csak szemfényvesztés… Gondolom Samsung is megcsinálhatta volna, hogy progi induláskor szépen animálódik egy kezdő képernyő, és bámulod, amíg el nem indul TÉNYLEGESEN a program… jó ficsőr, tény :)

05:25 körül… Üdv a számítógép világában… Ha egy program beállításait akarod matatni, azt értelem szerűen legegyszerűbben a programon belül tudod megoldani.
Ezt hibának felróni…… lol… minden esetre a szifon beállítási sémája is rohadt jó, de hogy nem színesek az ikonok SGS-en, lol…

05:38:
handrás… azért szar a settings, mert olvasni kell? LOOOOL nagy grat :DDDD

Végezetül: a sebességre nem írok semmit, hiszen mondtad is a videóban. Lehülyéznek majd, hiszen lehet rootolni, stb. Tény hogy lehet, és az is tény hogy mivel dobozból vetted ki és átlag userként nézted, bocsánatos bűn :)
Amúgy a telefon nem akad, ha valaki szán rá 5 percet az életéből és beállítja.

Üdv,
Kiss Zoltán
(jah, kiírom a nevem, hátha nem moderálod ki. ez is csak egy vélemény)

Ui… irigylem az i4 minőségi anyagát.

WTF

Kawaii:”banix: jó, ha kevésbé lenne szaturált, mint az iphone, akkor meg most pont azt írtad volna le, hogy nem szereted, ha egy telefon kevésbé szaturált. Szerintem lapozhatunk is akár.”

Pont elég lenne, ha csak annyira lenne szaturált, vagy picit fölé lenne húzva. De én az 1ik T-pontnál állapítottam meg ahol ki van rakva 1 sima (talán LCD) kijelző meg 1 galaxy s, ugyanaz az animáció megy mindkettőn 1más mellett, hogy nézd meg, hogy mennyivel jobb az amoled. Hát a reklám nálam ellenkező hatást keltett, a zöldek, lilák, rózsaszínek mind mind mint vmi neonreklám világítottak az arcomba. Egyértelműen a mellette lévő sima lcd-t vittem vna :D Szó nincs arról, hogy szifon, vagy galaxy s kijelző, nekem önmagában nem tetszik az utóbbi.

galandris

“szidjak az iPhone-t, mikor recsegos hatlapja, meg alu hatasu muanyaggal dolgoztak a koreaiak…
Viccesen gagyinak tunik a tologathatos toltovedo, ez kb 8 eve lehetett divat akkor is a 4000 ft-os kategoriaban…
Az erintokepernyo a video alapjan nagyon sokszor nem is mukodott, hiaba az S Amoled.”
Na ez már az első omnia óta így van, ezen is tök ugyan az a bekapcsgomb, a hangerő, meg a gusztustalan aluutánzat keret. Szétszedéskor az aksi pont úgy esik ki mint a videón. A forgatást letiltottam, mert mikor hívtak éós fel akartam venni folyton animálta magát, fujj.
Már csak fél év és letelik a hűség és megszabadulok. (én hülye nem szifont vettem akkor…)
A legnagyobb Samsung pozitívum a 2 éves gari KELL IS! (legalábbis omnián)
Másfél év alatt a NEGYEDIK érintőképernyő van rajta, szerencsére gariban cserélték mindet, az ismert szériahiba: nem ott érzékel ahol érinted, után a gyári cserealkatrészek is pont olyan szarok 3-4 hónap után. :-I
A vicc, hogy az egyik alkalommal a T szervízben (épp képernyőt cseréltettem mert ugye ez a heppem) bejött egy srác a rommátört képernyőjű szifonjával, mutatta a szervizesnek, az csodálkozott, hogy hogy lehetett így bezúzni (pókhálósra tört a fele, be is volt horpadva) erre a csávó bekapcsolta, és még működött, az érintés a betört részen is. Majdnem kukáztam az omniát, de hát ez is egy csomó lóvé volt anno pedig ráadásul még winfos van rajta..
Na bocs, csak annyi a tanulság, hogy a samsung egy szar jó garival ami kell is neki, szvsz.
ennyi
nesze neked innovation!

WTF

galandris: 1ik ismerősöm fél évig használta a pókhálósra tört üvegű szifonját, a hátlap is durván szét volt menve, nem tudom, hogy mi a francot csinált vele, gari már nem volt rá, és nem akarta kicserélni az érintőképernyőt mert úgysem vigyázrá, meg amúgyis, még így is működik :D srác elvolt…

ForRedGlory

Kösz hogy nem feszítesz keresztre, nem is menne :D
videóban virított az a fehér, csak elfelejtettem írni, mert siettem, mivel vártam a pizzát :)

atkakukac

Én továbbra is az iPhone-t dugnám!

u.i.: kár, hogy belátható időn belül nem engedhetem meg magamnak :(

Jack

@Handras: nagyon agresszíven nyomod, nem érződsz hitelesnek Most néztem meg a videót, és csomó elemi tévedésed van, nagyon bénáztatok az általatok nem ismert telefonnal. Tesztnek ez röhej tárgya lesz. :S

desigo

Szórakoztatók nagyon a kommentek.
Ha nincs anyázás és ész érvekkel van győzködés akkor öröm olvasni.
Jobb mint egy film xD

kukucs

Handras!

Tudsz arról, hogy megbolondultak az rss figyelmeztetéseid, és bár rendszertelenül, de néha új posztként ír ki régebbieket egyszerre? (kb 5-10ig szokott terjedni nálam)
Remélem nem csak az én RSS Menu-m szart be pont a te blogodnál…

Makiwara

“Maga az SGS elég műanyag, műanyag a hátlapja, a kijelzője,”

Az SGS kijelzője műanyag? Nem egy Gorilla Glass nevű üveg védi? Tehát az Iphone 4 elől hátul műanyag akkor?

A cikk nagyon jó. Gratulálok hozzá! Nagyon ritkán olvasni ilyet egyszerű bótosoktól. Ezt a magas fokú alaposságot tanítják valahol?

joey

Na ez egy korrekt teszt. handras sarkosan fogalmaz egy picit, de nincs ezzel gond, én is ezt teszem. i4 és sgs között vaciláltam, de a videón is tapasztalható dolgok miatt végül i4 lett. na meg persze a nálatok megfogdosott iPhone 4 végleg eldöntötte a kérdést. Remélem egyszer találkozunk egy iMac vásárlás ürügyén, biztos nálatok veszem. de erre legalább tavaszig várnom kell…

Jack

@Handras: ami a belinkelt gsm arena tesztet illeti, ha azt írja, például:

“There isn’t much to say about the sensitivity of the two touchscreens either – they are both superb. We see capacitive at its best here and with screens this big and interfaces so well optimized you’re likely to enjoy yourselves.”

Akkor ez mitől elfogult? :)

kukucs

@Handras: bocs, akkor itt lesz a hiba, csak feltűnt, hogy ma egymás után bukkant fel “újként” 5 régebbi poszt többször is

audittqp

Szerintem, meg ku****ra mindenkinek egy iPhone kellene a kezébe, én egy 3GS boldog tulajdonosa vagyok, előtte mindig Nokia fun voltam, csak Nokia-t vettem. De amióta megvan egyszerűen nem tudok betelni vele, pedig nálam van kb. 8 hónapja. Mindig tud újat mutatni.

A közeljövőben pedig veszek egy iPad és PONT.

Szép napot mindenkinek!
Egy felhasználó, akit megtérített az Apple. Thx Steve.

u.i.: 8 hónapja folyamat nézem a Launch-okat, sokszor nem ismerek magamra.

Ja Handras, még valami ha sorsoltok esetleg egy iMac 27″-est, akkor gondoljatok rám is. Köszi.

Üdv:
Rolee
Pécs ;)

Makiwara

Jack@ Köszönöm ,akkor jól sejtettem. Végül is így is lehet tesztet írni apró részletek ezek… 4″ incses kijelző helyett is írhattak volna 2.4″-et…. Ezek már úgy is részletkérdések.

Jack

@Makiwara: ez egy apple boltos és az alkalmazottjának objektív konkurrencia tesztje volt (fenntartva általuk, hogy nincs objektív teszt), maradjunk ennyiben. Olvasd el a belinkelt gsamarena-s cikket, ott meglátod, mit felejtettek ki az Iphone-ról. A valóságot ne itt keresd. :D

Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy az Iphone szar, a Galaxy jó, csupán azt, hogy ez itt csak szimpla fikázás volt, nem teszt.

Jack

@Handras: “Egy rakas teszt van a neten, mindegyikben az iPhone rendelkezik a legpontosabb kijelzovel. Ergo nem lehet a samsung is superb…”

Egy rakás teszt, ami nem objektív, Te magad mondtad. Nyilván amelyik szerint az iPhone jobb, az azért szerinted objektívebb, mint ami szerint egyforma jó, vagy az, ami szerint a Samsungé. Ajaj! :)

“kepek: nem volt mar idom, meg tele vele a net. Az iPhone elesebb sokkal, cserebe zajosabb, nincs nagy digi. White balance jobb a Samsungon, viszont nincs vaku, es a video is homalyosabb.”

Igen, nincs vaku, így sajnos nem tudnám zseblámpának használni. Hacsak nem akarod azt mondani, hogy egy mobiltelefon vakuja azon kívül jó még valamire…
Viszont a Samsung tud Divx-et… mellesleg érdekelne, hogy miért hagyták ki a vakut.

Makiwara

Jack@ Nyugi pontosan tudom ,hogy kik írják. Meg hogy mi a célja ezzel. Nekem Handrás és stábja csak boltosok sora… Ugyan olyan mintha bemennék egy kínai turiba. Csak itt drágább dolgokat árulnak :).

Azért nem zavar ,ha fikázzák és így próbálják lejáratni ,mert én már döntöttem. Vehettem volna szifont is sőt ,akartam is. De amíg reggelente tudom hallgatni a morning show-t :D…. Meg ilyen árkülönbség van a két készülék közt és ilyen apró különbségek ,addig ez nekem vicc marad. Plusz tudom azt ,hogy fél a verzió kiadások hoznak mindíg valami izgalmasat és mindig van mit várni.

WTF

Handrás: 1 angry birds érdekelt vna még 1más mellé téve, a szifonok között is jól lemérhető a különbség, a 3G-n 1 nagyon picit szaggat, 3GS-en már folyamatos, de még jobb a szifon 4-en. Nagyon kíváncsi lettem vna, hogy mit produkál a galaxy-n. Amúgy próbáltátok?

WTF

Handrás: felesleges megalázni, láttam a kocsit élőben, qrvára nem ilyenek a szinek, aki nem hiszi, vegyen 1 red bull-t és nézze meg a bikát a dobozon, meg a felvételen. Hát, nem kicsit nem olyan vörös. Szal felesleges alázni :D

Handras

Lacit majd megkerdezem milyen volt rajta az Angry bird. Az biztos, hogy jo szinesek voltak a madarak :)

WTF

Handras: :D Tudod mi nálam a döntő? Androidra nincs fruit ninja. Kell még mit mondanom? :D:D:D

P84

Ennyi hozzà szólàs ilyen rövid idö alatt! Màr csak a galaxy tab hiànyzik!!
Én probàlgattam a galaxy s-t ést tetszett. Az iPhone nàl csak az a bajom, hogy van iPad em az meg mindent tud és kényelmesebb hasznàlni mint iPhonet telefonàlni Meg ott a jó kis nokiàm (5800) ami “mindent tud” ha rànézel az az érzésed, hogy a piros gomb megnyomàsa utàn még PEZ cukorkàt is ad. 10 éve nokiàt hasznàlok mindíg megvettem a legújabbat aztàn kinöttem ezt a gyerek betegséget és 23 hónapja bírja az 5800 a legnagyobb baja, hogy az OVI store-ból letöltött alkalmazàsok nem mindíg müködnek. Az N8. Figyelemre méltó de 430EUR!!! Szóval ennyi pénzért inkàbb i4 + ha megunom és el akarom adni a fanboy-ok elviszik mert i :-) ezt talàn egy készülék seem tudja.
Ami az apple mellett szól, hogy nincs baszakodàs a faszom se akar telepíteni Meg fejleszteni azt meghagyom azoknak akiknek nincs mitt csinàlniuk és a màtrixban élnek :-)
Handràs dràgàn adod a hirdetési felületeket?:-)
Mikor jóàrasitotok? EUR/ USD 1.4 talàn 1/2-re lötték be az àrakat a Ft meg reggelre 250:-))))

Xavier

ForRedGlory:

Most Handrásnak az állítását akartad alátámasztani, a kép és a videó amit linkeltél eléggé színszegény és fakó (az a vörös igencsak messze van a Red Bull színétől).

WTF

WTF: bakker, most nézem, már van fruit ninja. Gyorsan néztem is róla videót, nemtom milyen telón ment, de elég furán érzékelte a kaszabolást :S Lassan elfogynak az érveim a szifon mellett :D Ja, nem, mégsem. :P

nakamura

am nemértem miért vannak a androlow userek felháborodva, 1x sem mondták , hogy szar a galaxy s(zar :) )

mazsika

WTF, oh tenyleg! akkor csak en neztem oket tobbnek mint amik! koreai meg joval szarabb mint a japan.

CsőLevivagyok

Handras szerintem, jövőre nevezni kéne a blogodat goldenblogon valami kabaré vagy humor kategóriában. Nem hiszem el hogy egy elvileg technikai eszközökkel profin foglalkozó,felelőségteljes ember helyenként ilyen béna meg óvodás legyen :D
bármikor idenézek jót röhögök :)

amúgy a cikkel kapcsolatbani véleményem eléggé megegyezik fordredglory-éval kiegészítve annyival hogy a saját ízlésvilágomnak szintén nemtetszenek a túlszaturált S-AMOLEDek színviszaadási jellemzői (de az almás telefonokét se tartom olyan túlzottan jónak, inkább egy droid/milestone mondjuk amire aztmondom tetszik)

azért írigyellek hogy 3 napot tudsz arra szánni hogy valamit aztán tesztben leminősíthes (mert hát ne legyünk álszentek, egyenesség az erény, nyilvánvaló hogy nem fogod az általad forgalmazott márkát bármiben is leszólni)

WTF

Werewolfmayer: hát ebben nem sok külömbség van. Inkább semmi…a fruit ninjásnál nagyobb a külömbség, viszont ott nem tudni, hogy milyen telón veszi.

arnold

hihetetlen h képesek vtok telefonnal foglalkozni… tudhatnák, hogy a régi sony telok után csak a butulás jött…

CsőLevivagyok

ja és mégegy dolog olyan columbosan: hagyjuk azt a viccet hogy bármelyik jelenleg nyilvánosság elött létező iphone digitizere a legpontosabb :D ez már csak az alkalmazott kapacitív technológia miatt se lehetséges, egy n900 (de itt lehetne még említeni a TP-t,X1-et, X2-t,és még sok rezisztív wvga cumót) rezisztív kijelzője de valszeg még egy i900-é is pontosabb
persze nyilván csak mondom a semmibe hisz elismerni nemfogod de senki nem mondhatja hogy én nem mondtam :D

WTF

Handrás: a párizsi csöves képednek van esetleg iPad-re optimalizált verziója? Mert csak az eredeti képet találtam meg, amin balról jobbra mennek a csövek, Flickr-ről meg nem tudom letölteni a képet, ott hiába van fönt a megfelelő :P

Kawaii

ForRedGlory: hagyd a francba.
A képernyőjén élénk a piros —> túlszaturált, sz*r
A fényképen nem élénk a piros —> fakó, sz*r
Ha rákot lehetne gyógyítani a galaxy s-sel szerintük akkor is sz*r lenne.

BRicsike

Sziasztok.
Nekem nem lenne bajom a cikkel, ha a hangnem emberi lenne benne, de hát mit is várhatnánk.
Jelzem, nincs Galaxy S-em, sem Iphone-om. Szerintem nem is lesz, jobbra várok.

De ami tény, hogy kb a 2 telefon 1 szinten van, bár én ha választanom kellene a Samut választanám…. több lehetöséget látok benne, és 100ezerrel olcsóbb. ennyi. Semmi plusz nincs az Iphone-ban, amitöl ennyivel többe kellene kerülnie. Ez csak egy nagy lehúzás!! De mivel az apple-nek megvannak az ilyen fanjai, azok megveszik, szal a cég jól ki is használ benneteket, miközben elhiteti veletek, hogy a legjobbat kapjátok. És komolyan, aki ennyire elvakult, az meg is érdemli. Szal a saját istenített cégetek ver át csúnyán benneteket! Szép dolog.

Amugy az anyaghasználat mellette szól. Semmi kétség.

És még annyit, hogy egy átlag user nem vesz sem Galaxy S-t, sem Iphone-t. Szal ez a teszt így sem állja meg a helyét. Ugy meg föleg nem, ahogy ti teszteltétek öket.

Ez nem teszt volt, hanem egy lehúzás, 1 reklám. És ha kedves András kicsit szebben beszéltél volna, lehet pár embert átállítottál volna az apple táborba, de így még magadtól is ellököd öket.

Fura dolgok ezek….

ForRedGlory

WTF:
Már megbocsáss, de most vagy a Samsung T260 monitorom szar, vagy a szemed. A különbség pusztán annyi, hogy a fényviszonyok nem ugyanolyanok. A szín kurvára hasonlít a két képen, lol
Nézd már meg jobban azt a nyomorék képet

Ahhoz a RedBull energiaitalos hozzászólásodhoz külön gratulálok. Normális vagy, hogy egy agyon photoshoppolt, túlszínezett direkt csicsásra csinált doboz színeit hasonlítod a képhez? Láttál már élőben ilyen autót? Nagyon kétlem…

WTF

ForRedGlory: qrvára mindegy, hogy milyen monitorod van, a kettőn a szineknek meg kellene egyeznie, de nem csak a fényviszony más, de mint tudjuk azt látsz, amit látni akarsz. Bazmeg, a csicsás dobozról kerül rá a matrica is, és qrva sokat költenek az ilyen mammutcégek arra, hogy a rekálomokon az utolsó pixelig megegyezzenek a brand szinei. Mind az autón, mind üvegen, mindenhol. És csak a bikát hasonlítottam hozzá, a kocsi nem olyan színű, úgyhogy a szövegértési képességeidhez meg én gratulálok.

Handras

ForRedGlory: az a baj, hogy betolsz ide egy tok semmilyen kepet. En is betolhatok ide akarmennyi kurva jo iPhone-al keszult kepet, ami pont semmit nem bizonyit.

Ha lenne errol az autorol egy iPhone-al keszitett keped, akkor lenne ertelme. Igy meg semmi.

ForRedGlory

WTF te sült galamb, hol látsz TE a képen bikát?????

Dave

“Dave, azon az avataros videón SOKKAL szebb a galaxy s képe. :D Tanulj meg élni ezzel… :D”
Vegyél szemüveget vagy jobb monitort. Esetleg nézd meg a két telefont egymás mellett élőben. Addig is -> http://bit.ly/bqygBi

ForRedGlory

Nem erről van szó Handrás, én arra reflektáltam, hogy azt írtad, Samsungon a kép fakó…

De tessék ennél jobb összahsonlítási alapot így éjfél után nem tudok produkálni. Ha ezen olyan hűde nagy eltéréseket láttok, akkor feladom. Bár sajnos az eredeti kép napfényben készült, a másik meg a Westendben…

Ajánlom szíves figyelmekbe a felső légbeömlő nyílás sárga részének “különbségeit”

SGS:
http://www.kephost.com/images3/lp28abkr9g737iat7ega.jpg

Eredeti:
http://www.seriouswheels.com/pics-2008/r-z-0-9/2008-Red-Bull-RB4-F1-Barcelona-Spain-Side-1920×1440.jpg

ForRedGlory

Látom Handrás, meglehetősen ronda kép, persze exposure, de akkor is szar :)
Itt nem fogunk dűlőre jutni… attól tartok. Csak az zavar, hogy leszaroztad a SGS által készített képeket. Pedig kis beállítási buherával (nem automatán) korrekt képet ki lehet hozni.

ForRedGlory

illetve most adtam egy magas labdát. Itt nem zavarhat, ha lehúzzák a Galaxyt, mert szifon oldal. Inkább az zavar, hogy indokolatlanul húzzák le
Na léptem, ha már betettél egy iphone4 képet, beteszek egy makrót a macskámról. Lehet fikázni, hiszen Galaxyval készült.
http://www.kephost.com/images3/l0eua9krlc3s5muna6yt.jpg
jó8

Fedorino

Van egy bölcsesség…

Az alma a pitébe való, nem az informatikába… Ennyi.

Pláne nem a telekommunikációba….

Amati

joey, ezt az álszentséget, méghogy SGS-t akartál venni, de az iPhone Handrásánál meggyőzőtt, ugyanmár, dehogy akartál te SGS-t venni, ez az agyadban már rég eldőlt mielőtt bementél Handráshoz.

Senator

Android ide vagy oda, az Applenel biztos minden nap jol kirohogik magukat az android teman. Ugyan mar, az android az ios mellett olyan erzest kelt az emberben mintha egy gyorsan osszetakolt linuxos rendszer lenne egyelore megmosolyogtato appokkal, nevetseges sebesseggel es tragikus designnal. Mondom ezt ugy, hogy van android telefonom, tabletem es mindenfele iphoneom es ipadem is :P
Majd talan 2 ev mulva lesz vmi a droidbol. Addig meg a Galaxy Tab-ra leszek kivancsi kizarolag, de annak az itthoni varhato arabol majdnem veszel ketto 16-os wifi only ipadet…

RákÚr

A Samsung is gyárt telefonokat? Múltkor egy kenyérpirítót akartak akartak rámsózni az egyik bevásárlóközpont parkolójában, az sem kellene…..:))

Iamabird

Ti most komolyan azon veszekedtek, hogy egy ingyenes flashjáték színvonalát is alig-alig elérő Angry Birds nevű játék a 120 vagy a 220 ezer forintos telefonon megy jobban? :D
Tök jól alátámasztjátok azt a sztereotípiát, hogy okostelefont csak azok vesznek, akik így kompenzálnak és alapvetően semmi szükségük rá.

Azoknak pedig, akik folyamatosan linkelik a képernyőt ezerszeres zoomban vizsgáló képeket: nektek a retinátokba van építve a telefon, hogy ilyen nagyításban érdekel titeket??? Zoomoljatok rá elektronmikroszkóppal b+ és nézzétek meg, hogy melyiknek szebb a vegyértékhéjelektron-szerkezete.

A fényképeken veszekedés is szánalmas, hisz mindkét gépnél jobb képeket készít egy akármilyen 25-30ezres canon gép.

Egy haverom mondta, hogy nézzek fel ide, mert parádés, ami itt folyik.
És tényleg, komolyan mondom halálra röhögöm magam azon, hogy önmagukat érett, felnőtt embernek tartó egyedek ölre mennek szaros elektronikai cikkek miatt. :D

Sent from my macbook pro, bár lassan eléritek, hogy ezt lassan szégyellni fogom

moxnox

Ez egy kitűnő teszt volt. Kitűnő, mert tökéletes példája annak, hogy miért nem szabadna tudatlan, elfogult és előítéletes embereknek felületes információk alapján úgynevezett “összehasonlító tesztet” készíteniük.

Lajos Vanka

Az itt kommentelő emberek csak élnek a jogaikkal és véleményt nyílvánítanak. A vélemények pedig nem mindig egyeznek meg. Ha ezt nem látja át a haverod, szólj neki hgy többet kellett volna iskolába járni. Rád is vonatkozik, ha már érett ember módjára duzzadó mellkassal vetted a fáradságot, hogy ide írj és megmond a “frankót”. :)

Iamabird

Ugyan már Lajos Vanka, megy a szarozás, fosozás, egymás személyeskedő oltása, a másik oldal indokolatlan fikázása, a más gyártó telefonjának minden alapot nélkülöző lejáratása. Persze akadnak kivételek (az enyém nem kivétel :) ).
Ez egy dolog, de ha te úgy érzed, hogy itt egészséges véleménycsere folyt, az már tényleg gáz. :D
Én tudom, hogy offoltam és okoskodtam az imént, de nem is állítom azt, hogy itt valami komoly véleménycserét folytattam.
Ez az “élnek a jogaikkal” szöveg pedig már hányingerkeltően közhelyes. Éljen a demokráca, egy appleblogon arctalanul fikázhatom a másik gyártó telefonját! Ha neked ez valami csodálatos, Szabadság eszméjét hordozó dolog, akkor egészségedre váljék.
Na mentem is munkába, pár kollégának megmutatok 1-2 kommentet majd, had röhögjenek ők is (ez enyémen is fognak :) ). :)

Lajos Vanka

Nem egészséges. Általános. A kettő között van némi különbség. Elfogadni kell, nem úgy előadni, mint egy virtuális kuriózumot a szemétdombon. Te ezt tetted. Vagy a haverod.
Közhelyekkel élek valóban, mint ahogyan az első kommented 70%-a is közhely.
Mit tegyünk, emberek vagyunk kedves lamabird. :)

Jó munkát kívánok! :)

Padre

lamabird: egyetértek, végre valaki! sokszor írtam volna hasonlót, de úgy gondoltam MINEK, mert az ilyen szánalmas elvakult faszoknak hiába, látod most is magyaráznak el melletted.
Magamat is szánalmasnak tartom hogy egy ilyen blogot olvasok és még kommentelek is, komolyan rohadjon meg mindenki! :D

AdmT

Ez a teszt egy vicc.
Nem a samsung-al kéne összehasonlítani iphone 4 hanem HTC-Desire-el.Lehet hogy a samsung 6 szor akkora hypo-t kapott mint a desire de se 2.2-tőt se teljes flash támogatást nem kapott még.

Nekem volt szerencsém megjelenésénél ott lenni USA-ba és másnap be is mentem meglesni hogy mit tud az apple csodamobil az akkor már 2.2 pontos Desirem mellett.Gyors home made web böngésző teszt után rájöttem hogy igazából semmivel nem nyújt többet az alma,sőt…a web még mindig nem teljes flash nélkül a html 5 elterjedésére meg vár akinek 6 faterja van…majd ha elterjed 5 év múlva akkor beszerzek egy iphone-t.Az tény hogy remek almával böngészni de engem android után kurvára idegesített hogy jelen van végig az alsó meg felső navigation bar (az amúgy is manapság nem nagy kijelzőn miért ne lehetne teljes felületen böngészni??).
A videón látható pinch to zoom samsungon eléggé akad amit nem csodálok mert samsung egy rakat szar,Desiren se képeknél se böngészés közbe se menübe sehol nincs szaggatás akadás, azt elismerem hogy web böngészőbe talán alma 2 fokkal jobban oldja meg ezt mint a desirem de emberek ez még csak android 2.2…azmeg iphone 4.1…azért egy ifjú rendszertől nem hogy jó teljesítmény hanem kimagasló!

Én csak ámulok hogy a Magyarok milyen fogékonyak erre az egész apple hisztériára amit kedves András nagyszerűen meg tud lovagolni (kár h neked jutott hamarabb eszedbe :) ),mikor nyugaton már 120 dollárért lazán tudsz venni egy 3 hónapos Iphone 3GS-t 32 gigásan meg minden tizenéves állatlános iskolás ilyen készülékkel mászkál+ egy ipadal a hátizsákba..:)

BoomBaay

Igazság szerint nekem tetszik az android én szeretem a google összes cuccát csak kár, hogy a desingre és a marketre nem adnak! És szerintem semmi baj sincs azzal, hogy valakinek ez tetszik valakinek az nekem bejön az apple irányelve, azaz, hogy hardware és software egy és ugyanazon csapat tartja szinkronban. Szerintem az android már most is lehetne olyan jó mint az iOS ha ők is egy adott hardware-re fejlesztenének, mert valjuk be nehéz úgy megírni egy operációs rendszert, hogy az 100 telefonból 100-on tökéletesen fusson. Ez csak az én véleményem volt, de ettöl függetlenül iPhone mellett vok és pont az a kettő dolog miatt ami valahol az androidból egyenlőre kimaradt.

Joseph

Hát srácok, tudjátok, ha van egy Ferrarim és azt odaadom két dilettánsnak , hogy teszteljék le, akkor nem szabad meglepődni, ha azt a választ kapom tőlük, hogy ez a kocsi szar. Hiszen azt se tudnák, hogy kell beindítani a szerencsétlen kocsit.

Ha valaminek a működését le akarjátok tesztelni, nem ártana, ha előbb megtanulnátok kezelni azt. Nagyon bírtam eddig ezt a blogot, de ez a poszt most kurva szarul jött ki. 1es.

Handras

Joseph: mar vezettem ferrarit koszi :)

Miert kene barminek is utananezni? Ahogy azt a videoban is elmondtuk, atlaguserkent probaltuk hasznalni. Egy iszonyu lassu bongeszo eseten minek kellene utananezzek?

Meg kellene tanulni kezelni??? Na ne vicceljunk mar, mi a franc ez atomreaktor?

BoomBaay

Szeintem Handrasnak van igaza úgy gondolom, hogy már a világ felnőtt ahhoz, hogy ha egy ilyen jellegű készüléket az ember a kezébe vesz, annyira felhasználóbarátnak kell lennie, hogy ne kelljen megtanulni kezelni!

version

szerintem az androiddal az egyetlen problema a java, eselytelen hogy ugyanolyan gyors legyen mint egy nativat futtato gep pl: iphone,ipad, bada
igaz ugyan androidra is lehet c/c++-t forditani, csak hat picit korulmenyes
ugyanez lesz a winmo7 baja is , mert az meg c# menedzselt kodra epit
azert erdekelne a szakmai velemenyuk a cegeknek hogy ugyan miert is dontenek ezek mellett

speedhorse

Hány éves az átlagéletkor itt tizenhárom? Min vitatkoztok hogy melyik játéktraktor a jobb? Kapjátok össze magatokat és indulás Devecserre segíteni, ne a telefonjaitokba kapaszkodjatok!

Senator

Amiről én beszélek az egy kínaországból importált tablet.
Erről van szó: http://logout.hu/cikk/zenithink_zt-180_android_tablet_pc_3/teljes.html
Egyetlen javára írható tulajdonsága van, az az ára. Hazajött 168 usd-ből.
Mivel a konyhámba vettem receptnézegetéshez és recept-videó tárolásra amolyan elektronikus szakácskönyvnek, arra pont jó lesz. De összehasonlítani egyelőre az ios-t meg az android os-t… senki nem gondolhatja komolyan aki picit is objektív már csak a minőség kontra ár miatt se érdemes… :)

version

azt mondjuk nemertem hogy miert nem gondolt senki arra hogy az amiga OS-t hasznalja telefonra, tablara
mert annal jobb meg nem szuletett

lvs

Handrás
mikor lesz nálatok ipad? vagy honnan vegyek? akár használtat is?

köszi

kis

Vazz ez pont olyan mint amikor a natív OSX-t összehasonlítottad a wmware-s Win7-tel…
Minősíthetetlen!!! Amatőr!!!

Froyo 2.2-n a web 1.5x gyorsabb mint a gumi karimás üveg szifon4-en,

amin 720p videó rőgzítés van, meg videó vágás de a kimenet csak 576p ez ám csúcs,DIVX ? fogadj már vele bluetooth-on valamilyen fájlt zenét vagy képet vagy doskit, ez nincs a videóba!!! Apple= uncompatible system

Android Sales Overtake iPhone in the U.S.
http://gigaom.com/2010/08/02/android-sales-overtake-iphone-in-the-u-s/

korum

“Miert kene barminek is utananezni? Ahogy azt a videoban is elmondtuk, atlaguserkent probaltuk hasznalni.”
A gond ott van, hogy az iPhone-t több éve használjátok, míg a Samsungot 3 napja. Nem csoda hogy a iPhonon mindent megtaláltok elsőre a Samsungon meg nem – pl. mint amikor letagadjátok hogy Androidon léteznek folderek.
Nem hasonlíthatod össze két dolog használhatóságát, ha az egyiket ismered, és aktívan használod, a másikat meg akkor látod először.
Nekem mikor először volt a kezemben androidos telefon, szintén alig tudtam használni. Az iPhone-t dettó.

TóthLevi

@308.Handras
átlagjúzerként? lol ilyen hülyék kezébe nem adnak úgyse ilyet aki csak 1 gombot képes használni :D
Viccet félretéve mellesleg az átlag SGS júzerek akik ittvannak körülöttem valahogy nem esnek pár olyan balfasz hibába az SGS-ükkel mint te a teszt alatt (van akinek első androidja de még ő se bukott fel ezekben), szóval vagy IQkirályokkal vagyok körülvéve vagy nálad vannak problémák

bcssop

“tervezési hibának tartom a hátlapra került külső hangszórót (ami egyébként talán kicsit jobban szól, mint az iPhone-é)”
“Sokszor, főleg böngészéskor iszonyatosan belassul…
Néha legszívesebben a földhöz csapná az ember, amikor egy weboldalon akar görgetni vagy nagyítani”
“A fentről lehúzható értesítés-rész jó ötlet, kár hogy a kijelző a szélein mintha kevésbé lenne érzékeny, van hogy háromszor-négyszer is meg kell próbálni lehúzni ezt az ablakot”
http://www.youtube.com/watch?v=pwIuAxDQcUc
(A video 2009. májusban /M.o./ megjelent Samsung i8910 HD-vel készült, amikor az iPhone még nem tudott videót rögzíteni.)

RákÚr

Kénytelen vagyok felvenni a kesztyűt, és próbálok pár tényszerű dolgot saját tapasztalatból leírni. ( ha valaki annyi készüléket használt mint én akkor hazudik :)
Drága az iphone?
-Nekem az volt drága, hogy évente 4-5 fos készüléket kellett cserélnem, mert az egyiknek a készülékháza kopott a gány anyaghasználat miatt. A másiknak az oprendszere használhatatlan, a harmadikkal nem lehet felvenni videot, mert szaggat, mert a drivert nem tudták hozzá megírni..és még sorolhatnám..félek leírni, de éves szinten 6-800.000 Ft.
Az iphone az egyetlen készülék, amit kevés kompromisszummal lehet lehet használni. Ismétlem itt is vannak kompromisszumok, de nem zavaró. Mérnök ember lévén, minden porcikáját kihasználom, a távoli eléréstől kezdve a naptár push funkcióit, file kezelés. fényképek-videok készítése károkozásnál 4-5 email fiok stb..

Androidos barátaim próbáljatok már kompromisszummentes távoli elérést egyetlen androidos telefonon :)) ( iphone-logmein ) beszarás!!! kompromisszummentes, gyors, mintha a géped előtt ülnél….

Vagy egy egyszerű de mindennapos funkcio: copy-paste
próbáltátok galaxyn????? akkor basztam falhoz, szó szerint..ilyet még nem csináltam készülékkel.
iphonnal vezetés közben: bejövő mail megnyit..szövegrész kimásol, naptár megnyit. naptár notes részbe bemásol. ezt melyik cuccal tudod még, megcsinálni?

utolsó érv: ezt az iphoneommal csináltam fél óra alatt, rövid cégbemutató. Androidos barátaim, lehet utánam csinálni :)

http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/europa-congress-center-ecc-party-8k4rw1pazkqzsoCt

RákÚr

Várom a samsungon, htc-n vágott videokat, valahogy nem jönnek, nem értem miért :)))

Makaveli

Kedves RákÚr!
Azért mert analfabéta pöcs vagy, vagy mert egy idióta és nem tudod használni a kivágást sgs en nem feltétlen a telefon hibája, tlaán tanuld meg kezelni. Érdekes mód én rögtön bármit szépen ki tudok vágni majd beilleszteni…A teszt és stb szánalmas.

version

kis:

a videon a galaxy jobbnak tunik igy elsore, viszont a megjelenites nincs vsynchez idozitve, azert tunik iphoneon jobbnak

version

az idonkenti lassulas azert kovetkezhet be, mert minden manadzselt nyelvnel fut egy garbage collection nevu szemet takarito, ennek feladata a memoria tisztitasa, es a nem hasznal teruletek felszabaditasa, ez eleg bonyolult folyamat es jol belassithatja a gepet

xedamen

http://www.youtube.com/watch?v=e7i9LUKqw_o uhhhh ezen van vaku is :) És sokkal jobban is néz ki :) Csrélem le a Galaxy S-t erre a fajtára xD Viccet félretéve, Andris húzz már át egy divix filmet az iPhone 4-re és játszd már le :D Vagy tölts már le mondjuk egy zenét 4shared-ről és játszd már le! Jah, hogy olyat sem lehet a bluetooth fájlküldésen kívül? :D Akkor hallgassunk FM rádiót! Jah az is csak net-es van :( A fenébe… Nah de videotelefonálni csak tudsz mindenféle internet kapcsolat nélkül, még akkor is, ha a másiknak nem iPhone-ja van! Jah az sem megy :( Sok ám a kompromisszum…
Még jó, hogy az android 1.5-ben is volt már mappakezelés (2 évvel ezelött), az iPhone-ba ez is most került bele… Akárcsak a háttérkép beállítás, ami már a 3310-es Nokiában is meg volt oldva, ami hány éve is volt ? Kb. 10 xD De semmi baj, haj rá iPhone :D

Quka

Androidon is van logmein.
És Androidon sokminden más is van és még több dolog lesz , mert nem egy zárt pénzlehúzásra törekvő rendszer…
Az almás megoldásnak jópár év előnye van a Droiddal szemben de mégis manapság már versenyben vannak.
Lassan kijön a froyo 2.2, aztán eltelik egy kis idő és mindenki felismeri a felhasználói szabadságban rejlő lehetőségeket.
Aki meg nem, az ragaszkodjon csak a szifonjához és csengesse ki a sok lóvét érte, meg az alkalmazásokért… ;-)

kis

Azért beszüljünk az árakról is:

szifon 4 16GB 184e , 32GB 219e( és T-mobile függő)

független Galaxy S 8GB 120e Br. +16GB 20e vagy + 32GB 35e
Nagyon nem mindegy!!!

Asszem

Na, lehetséges, hogy pár hét múlva én is fogok egy ilyen tesztet csinálni, csak androidos tapasztalattal a hátam mögött, három nap iphone használat után, kifejezetten rosszindulatúan a negatívumokat és hibákat keresve, számon kérve mindazt, amit megszoktam és megszerettem az androidon, szóval hasonló objektivitással, mint a fenti cikkben.

Egyékbént itt egy korrekt példa, hogyan lehet normális hangnemben, viszonylag elfogulatlanul jó cikket írni:
http://kispad.hu/torokgeek/201008/androidrol-iphonera.html

verser233

Üdv!

Nekem volt Iphone-om, többször is. Most Galaxy S-em van, de volt már ezelőtt más Androidos telefonom. Azért mert jó, szerintem jobban testreszabhatóbb. Ha majd megint iPhone-t veszek azt össz-vissz egyetlen dolog miatt fogom venni:

- az appstore miatt, vagyis mert a játékok jobban meg vannak az iPhone-ra írva

Ennyi.

Minden másban szerintem a Galaxy S a jobb. Tudok filmet nézni mindenféle átkonvertálás nélkül, tudok rádiózni, és a widgetek is hasznosak.

És aki azt írta, hogy a Galaxy S-en nem lehet copy pastezni, az csak amiatt írta, mert még nem próbálta a Froyo 2.2-t. Ott ugyanis már tökéletesen jól működik a copy is és a paste is. A 2.1 alatt valóban rossz volt, de az nem a Galaxy hibája, henm az Androidé.

nagyBálna

Nekem Desire-m van.
(Ám most már örülök, hogy nem vettem GalaxyS-t.)
Androidos telefon lévén én nem találkoztam a cikkben felsorolt hibák nagy részével. Persze nem is ilyen bonyolult USB-n külön meghajtóként kezelni a telefont. Egy dolog valóban idegesítő – és ez HTC-n is előjön, hogy mikor asztalra teszem, néha nálam is landscape módba vált a kijelző.
Egyébként részben igazat adok Handras-nak: Miért ne lehetne az iPhone kiemelkedően jó, vagy akár a legjobb telefon?!
Természetesen visszahúzó tényező az ára – ez nálam is szempont volt (különösen, hogy függetlenre volt szükségem). Illetve nekem a szinte mindenhez folytonos iTunes szinkron szükség nem annyira tetszik. Ezen felül viszont nem találok kivetnivalót a telefonban. Sokat tud, gyors, elegáns – de ilyen áron hozza is.
Sajnos azonban kis hazánk lakosságának nagy hányada még nincs azon a szinten, hogy értelmesen tudjon értekezni egy-egy témáról, ugyanis sokszor vagdalkozásban merülnek ki a kommentek – nem olvastam végig mindet, azonban legmélyebb tiszteletem a kivételnek. (Jómagam ezen attitűd mögött inkább általános irigységet gyanítok.) Handrás részéről csak annyi, hogy azt a kritikai hangnem szempontjából figyelembe kell(ett volna) venni, hogy ez a telefon is jóval olcsóbb, mint az iPhone (from: XXL Gsm).
Annyiban ténylegesen előnyben van az Apple, hogy míg az Android tömegplatform, és több tízféle típuson kell futnia, addig az iOS-t csak egy termékre (és annak korábbi verzióira kell optimalizálni). Ez viszont tetszik az Apple-ben: ez az optimalizálás minden termékükön tetten is érhető. Véleményem szerint meg is van az eredménye: nem lebecsülendőek a piaci eredményeik. (Sokszor fel is teszem a személytelen felszólítást magamban, mikor az Apple marketingpolitikáját ócsárolják: Mondj még egy céget, amelyik képes erre!)

UFF! Szóltam.

RákÚr

Kedves Makaveli! Tényleg analfabéta vagyok, ( és pöcs is ) ezt a levelet is csak diktálom…magamba szálltam, és maradok, az ilyen butáknak fejlesztett egyszerű készüléknél mint az iphone, amivel egyszerűen lehet, dolgozni. Ti meg rootoljatok, vegyétek el a htc-től, a 2.2, mert nekik már előbb megvolt. Ti csak reménykedhettek, hogy lesz 2.2 ja! BREAKING! Most olvastam, hogy a legújabb samu kenyérpirítón már az fut. Le ne maradj!!!!!! http://www.samu.hu/kenyerpirito/download

Handras

“amin 720p videó rőgzítés van, meg videó vágás de a kimenet csak 576p”

720P a kimenet is…

xedamen

Kedves RákÚr!

Mi nem reménykedünk, hogy lesz 2.2 hiszen már most is az van a Galaxy S-emen! Igaz ez még béta szoftver, de így is jól használható, s sokkal jobb a 2.1-nél! Mit vegyünk el a HTC-tôl? Ezt nem értem… A root az kb olyan, mint a jailbreak, csak épp root nélkül is lehet tört cuccokat tenni Androidra! A játékokról meg annyit, hogy látogassatok fel a gameloft.com-ra és keressétek meg az android játékokat! Ugyan az, mint iPhone-ra! Az egyetlen gond, hogy pl a Galaxy és a Droid grafikus gyorsítót használ, mint az iPhone de a Nexus One meg a HTC Desire stb csak a prociba épített grafikus erôforrást használja ki, ami jóval gyengébb! Ezért van az a baj, hogy ha valaki egy tört progit tölt le pl.: nova akkor nem fut rendesen, vagy ha Galaxy S-re tölt le egy sima snapdragon procira való verziót, akkor sokkal csúnyább a grafika, mint iPhone-on! Ezért mindenki keresse a megfelelô verziót! http://www.mobilism.org az erre legalkalmasabb oldal :)

Handras

xedamen: az iPhone-on meg 1 klikk a szoftver update. A froyo pedig beta, tehat nincs. Amig a Samsung fel nem tolja ra, addig nincsen.

Az iPadunkon 4.2 beta van, de ettol meg azt mondjuk: jelenleg nincs magyar nyelv es multitask az iPadben, MAJD novembertol lesz.

WTF

ForRedGlory: a 2. kép amit később linkeltél, SOKKAL jobb mint az első, akkor ez inkább ilyen telefonos nyomor lehet, amit már tipustól függetlenül észrevettem, hogy ha nincs elég fény, fakó a kép, de a 2. (amin nem a kocsi alja van) határozottan jó. Az első képen a red bull feliratra értettem, hogy bika, mert egyforma színű a felirat meg a dög, és nálam nagyon fakó volt a képed. De mondom, az utóbbi viszont fasza, azon kár lenne vitatkozni.

Handras

“Egyékbént itt egy korrekt példa, hogyan lehet normális hangnemben, viszonylag elfogulatlanul jó cikket írni:”

Tehat, ha o azt irja, hogy az iPhone kijelzoje a legjobb a piacon, akkor az szentiras, ha en mondom akkor pedig nem igaz, mert en elfogult vagyok igaz?

kis

Valóban?
Apple Component AV Cable

http://store.apple.com/us/product/MB128LL/B?fnode=MTY1NDAzOQ&mco=MTY1MzgxOTQ#overview

Note: Component video output to television is supported by iPod nano (3rd, 4th and 5th generation), iPod touch (2nd generation), and iPod classic at 480p or 576p resolution; and by iPod touch (1st generation), iPhone, iPhone 3G, iPhone 3GS, and iPad at 480p or 576p resolution.

Állítólag a szifon4 megy az iPad Dock Connector to VGA Adapter-el és arra kell egy vga to HDMI
http://www.youtube.com/watch?v=t0KUPHLN_YQ

http://www.ilounge.com/index.php/reviews/entry/apple-ipad-dock-connector-to-vga-adapter/

Tévednék?

RákÚr

Kedves Xedamen! Úgy van 2.2, hogy rootolt a telefonod. Én ezt nem tudom értelmezni..az iphoneo-m nem jalibreakelt, mert kicsomagoltam és így is használható.
Amikor galaxy-t használtam, és leszopatott az egyszerű copy-paste akkor 2.1 volt rajta ami jelenleg hivatalos. Akkor erről beszéljünk. Egyébként, és saját tapasztalatból mondom, max. a 3gs-hez lehet hasonlítani a galaxyt, és ebben semmi rossz indulat nincs.

Wajk

Handras : ha nem látod a két cikkben a minőségi különbséget, akkor kár is magyarázni. Köszönet a linkért Asszem, tényleg hangulatos és hasznos cikk.

ilyet vártam volna mind2 nagy iPhone blogtól, de ugye nem ezért szeretjük őket ;)
nekem mondjuk persze csalódás volt, de ez már az én bajom.

peace

xedamen

RájÚr: nincs rootolva a készükékem! Egy odin nevû progi kell csak a ROM frissítéshez!

RákÚr

Én várnék még, amíg 10-11 hónapos lesz az iphone 4. addig kifosnak még 40-50 darab iphone killert, lehet, hogy 1.5 Ghz processzorral, és akkor már lehet hasonlítgatni a közel 1 éve kintlévő iphonnal. ( Ezt szokták..a 8 hónapja kint lévő 3 gs-el hasonlítgatták a desire-t) Persze az iphone 5-ös generációnál megint lehervad a mosoly, és megint mindenki kapaszkodik. ez van..

Feco

Kedves Handras!

iPhone használóként figyelmesen olvastam és néztem végig a tesztet, igazából megtetszett a Galaxy S!
Illetve tisztelettel megkérdezném, hogy hallottál-e már olyanról, hogy egy BMW szalonban Mercedes-t tesztelnek.
Szeretném megérdeklődni, hogy azt etikusnak, elfogulatlannak tartanád-e.
Köszönettel

Fecó

slima

@Feco

A BMW szalonban Mercedes teszt az elfogulatlan lenne…viszont ha Mercedes szalonban tesztelnének BMW-t, az már teljesen elfogult….ennyire egyszerű

Vicc az egész, teszem hozzá holnap érkezik az iPhone-om, Androidot nem akarok, de szánalmas ez az egész teszt, meg Handras hozzáállása is úgy általában a dolgokhoz.

henrik

na és arról azért megfeletkeztetek,hogy az iPhone képernője pedig nagyon kékes színeket ad vissza.

qwerty

micsoda partatlan teszt, lol.
lehet az sgs 6/10. de akkor az iphone4 max 5/10. ha pedig az arat is szamitasbaveszed, max 3/10. ugy demonstralsz sebessegkulonbseget hogy kozben sgs-en futtatsz 20 dolgot amit utana meg is mutatsz hogy mennyire terhelik a procit? elobb tanulj meg kezelni egy nem magatehetetlen szerencsetleneknek irt (ios) rendszert ahol valamit meg lehet is csinalni (android), aztan akarj rola tesztet csinalni, ugy talan kevesbe leszel szanalmas az objektiv emberek szemeben.

version

qwerty: azert egy normalis multitaszking az ugy mukodik hogy automatikusan szabalyozhatja az idoszeleteket , es az aktiv taszk annyit kaphat ami nem lassitja le a rendszert
csak valahogy ez nem nagyon akar mukodni sehol , kiveve az amigaOS-t, meg talan a qnx-et, emiatt a blackberry csunyan odavaghat az iosnek :)

xedamen

qwerty: teljesen igazad van! Ez a tesz kb annyira szánalmas, mint a tegnap elötti Galaxy S teszt szifon.com-on…. Pffff, ezzel csak magukat égetik az almamániások :D

Jack

@Rákúr: “Egyébként, és saját tapasztalatból mondom, max. a 3gs-hez lehet hasonlítani a galaxyt, és ebben semmi rossz indulat nincs.”

Igen, a gyári Galaxy-t ahhoz lehet hasonlítani (heves bólogatás), pontosan.
A 2.2 Froyo + Launcherpro + egyéb okosságokkal viszont eszemben sem lenne helyette Iphone4-et venni. Igaz, én nem vagyok sima felhasználó, programozom is, tudom hogy működik, nem csak használom. És itt van a lényegi különbség.

Jack

@Rákúr: “Kedves Xedamen! Úgy van 2.2, hogy rootolt a telefonod. Én ezt nem tudom értelmezni..”

A rootolás nem ehhez kell, hanem ahhoz, hogy átlépd a belső korlátait a rendszernek. A 2.2-t, ha már kihozták, akkor felkerül a telefonra és kész.

Makiwara

RákÚr # Ezt butaságnak tartom ,hogy majd az Iphone 5.. Minden egyes cégnek más a termék frissítési ciklusa. Meg van az ütemük ,hogy mikor adják ki a készüléket…

Most két dolgot is felvetettél. Egy Desire-hez hasonlították a 3GS-t igaz? A két készülék közt kb fél év volt a Desire javára.. Akkor etikusabb volna a már fél éves Desire-t az Iphone 4-hez mérni?

Az Iphone-ok nyaranta szoktak erősek lenni ,mert szinte csak ők frissítik a palettát. (kiadnak egy telefont….) De mi van ,ha decemberbe kihozza a HTC a mondriant? Akkor meg fél évig ők néznek :D. Vagy a Samsung februárban a Galaxy S 2-t ? Márpedig észrevehető ,hogy míg az iphone frissítési ideje konstans 1 év (ami azért csökkent most) ,akkor a konkurens gyártók rendre 1-2 hónapot faragnak.

Xavier

Az Androidról és a Galaxy S-ről sokat elmond, hogy az ismeretségi körömben 8-an vásárolták meg ezt a készüléket. Mostanra közülük már csak kettőnek van meg, ebből az egyikük éppen most rakta fel Twitterre, hogy eladná…

Xavier

Version:

“azert egy normalis multitaszking az ugy mukodik hogy automatikusan szabalyozhatja az idoszeleteket , es az aktiv taszk annyit kaphat ami nem lassitja le a rendszert
csak valahogy ez nem nagyon akar mukodni sehol , kiveve az amigaOS-t, meg talan a qnx-et”

Azért majd egyszer nézzél rá az iOS-re terminalból egy top paranccsal, lehet, hogy meg fogsz lepődni :D

version

a fejlesztok menekulnek az appstorebol, ezert is hozott nemregen az apple donteseket hogy a fosnyelveken osszetakolt szarokat is kirakjak a boltba
a piramisjatek duledezik, mivel nincs eleg uj belepo

version

xavier: nincs is multitask ios-en, csak ez a kiherelt valami, ami messzirol szagolja csak a multitaszkot

Mootehen

Helló András!

Én egy Motorola Milestonet használok, 2.1-es Androiddal.
Ennek ellenére nagyon tetszett a videó, teljesen jogos kritikát fogalmaztatok meg.
Sajnos ma még az Android nagyon messze van az iPhone használhatóságától, könnyű kezelhetőségétől, és fürgeségétől. És stabilitásban sem az igazi.

Ráadásul rengeteg egyszerű dolog is csak rootolással oldható meg.
A fekete menü engem is teljesen kiakaszt, és ötletem nincs, hogyan lehetne átállítani valami barátságosabbra.

Esetleg valaki nem tud erre megoldást?

Üdv
Balázs

Xavier

qwerty:

“lehet az sgs 6/10. de akkor az iphone4 max 5/10. ha pedig az arat is szamitasbaveszed, max 3/10.”

Bizony, végül is a független 16 GB-os hivatalos hazai Samsung garis SGS 165 eFt-ba kerül, a független iPhone 4 meg beszerzéstől függően (hivatalos garanciával) 160-200 eFt.

“ugy demonstralsz sebessegkulonbseget hogy kozben sgs-en futtatsz 20 dolgot amit utana meg is mutatsz hogy mennyire terhelik a procit?”

Ok, indítsunk el 50 alkalmazást mindkét eszközön és nézzük meg mennyire lassul az iPhone 4 és mennyire a Galaxy S. Vagy ez már nem lenne fair a hibás memóriakezelésű Androiddal szemben?

“elobb tanulj meg kezelni egy nem magatehetetlen szerencsetleneknek irt (ios) rendszert”

Ha egy mobiltelefon rendszerét nem úgy készítik el, hogy _bárki_ aki kézbe veszi pár perc múlva eligazodjon rajta, azt a készüléket a gyártó egy laza mozdulattal húzhatja le a klotyón. A WinMo-s eszközök már bebizonyították, hogy a geek társadalom 4-5%-a nem tud eltartani egy platformot – ha nekik kedveznek az egyenes út a bukás felé.

“ahol valamit meg lehet is csinalni (android), aztan akarj rola tesztet csinalni, ugy talan kevesbe leszel szanalmas az objektiv emberek szemeben.”

Az átlag vásárló pedig nagyjából úgy áll hozzá a vásárláshoz és a készülék kezeléséhez, ahogy a videón láttad. Ugye nem gondolod, hogy mindenki aki Androidos készüléket vásárol az fórumokat fog bújni, ROM-ot főz, lagfixeket telepít és a hiányzó alkalmazásokat gyorsan el is készíti a mobiljára… :D

Xavier

version:

“nincs is multitask ios-en, csak ez a kiherelt valami, ami messzirol szagolja csak a multitaszkot”

Ha valamihez nem értesz, akkor nem kellene feltétlenül véleményt mondanod róla, mert csak kinevetteted magad. (Főleg, hogy az iOS4-ben lévő többszálú működést az Androidnál a 4.0-tól szándékoznak majd bevezeti, majd valamikor 2011-ben.)

Xavier

version:

“a fejlesztok menekulnek az appstorebol”

És mégis hova menekülnek? Mert az Androidra ugyan nem, a hülye sem fog ingyen dolgozni egy olyan platformra, ahol egyrészt a világ több mint felén nem elérhető a fizetős tartalom és a rendszerben gyakorlatilag semmi védelem nincs, így a warez melegágya a rendszer.

version

xavier: ne kurja fel :)

Why “limited”? Because iOS multitasking isn’t really multitasking in the traditional sense—it’s certainly not what you get on a desktop computer, or even what you get from Apple’s own iPhone apps. Apple claims that it only allows for certain functionality so that the OS can continue to preserve battery life and performance in a sane manner. So, what exactly can you do with this new feature? Really, the answer isn’t so much that apps will be “multitasking,” but rather that they’ll be “doing a few things in the background”:

version

“És mégis hova menekülnek? Mert az Androidra ugyan nem, a hülye sem fog ingyen dolgozni egy olyan platformra, ahol egyrészt a világ több mint felén nem elérhető a fizetős tartalom és a rendszerben gyakorlatilag semmi védelem nincs, így a warez melegágya a rendszer.

azt nem tudom hova menekulnek, de a top100-on kivul nincs penzugyi mozgas , ami azt jelenti hogy fel-egy szazaleka a fejleszteseknek hoz csak penzt, ami szanalmasan szar, es ez a keves userszamnak koszonheto

Xavier

Version:

Szerintem ne a bulvársajtóban olvasgass, hanem nézz utána, hogy pontosan hogy is működik a dolog.
Az Android userek összetennék a kezüket, ha csak kicsit is hasonló rendszerük lenne, mert akkor nem kéne sportot űzniük a taskmanagerek használatából.

Egyébként megkérdezném, hogy szerinted miért hátrány, hogy egy nem produktív alkalmazás a háttérbe küldve felfüggesztődik és nem foglal erőforrást, és miért hátrány az, ha egy produktív alkalmazás háttérbe küldésekor csak az a szál marad aktív és foglal erőforrást, ami a produktivitás fenntartásához kell?
Mégis mi előnyöd származik az Android ostoba mindent futtatunk, sőt bootolás után gyorsan el is indítunk megoldásából? Hamarabb lemerül az akku? Köszi, nem kérném. Gyorsabban indulnak az alkalmazások? Köszi, de semmivel sem gyorsabban, mint iPhone-on 0-ról betöltve, ráadásul az ostoba Android olyan alkalmazások előtöltését is elvégzi, amit havonta egyszer, ha elindít az ember.

Eredmény? Androidon ugyanolyan használat mellett a nap végén 25-30%-os akku, iOS4-en 85-90%-os.

Legyél rá büszke, én csak röhögök rajta.

wiixd

Na, micsoda meglepetés, hogy Handrásék lehúzzák azt, ami nem Apple, és fényezik azt, ami az. Semmi újdonság srácok. Elismerem én, hogy jó az iPhone, de attól miért szar a konkurencia?…

Mindegy, veletek nem lehet vitatkozni.

adr

Nem vagyok se apple sem android fun, és egyik készüléket sem használtam huzamosabb ideig, de kipróbálásra már volt nálam.Volt Galaxy Spica-m ok nem ez a kategória, de android 2.1-volt rajta, és rövid idő alatt rájöttem hogy nem éppen tökéletes. Akárki akármit mond, az androidnak tényleg vannak még gyerekbetegségei amik nagyon is zavaróak. Többek között egy valamit nem értek.
Ha mondjuk én mint átlag vásárló vennék egy autót, és abban lennének ilyen hibák, hogy néha elfelejt indexelni, vagy alap elvárás lenne hogy miután megveszem az autót le kellene cserélnem a váltót mert a gyári akad, hát biztos hogy nem hagynám szó nélkül. Ok az autó és a telefon nem egy kategória, de ha már egyszer veszek valamilyen technikai eszközt, akkor igen is elvárom hogy működjön, és ezt tegye állandó minőségi szinten. Kicsit furcsa ez a mostani hozzáállás a gyártóknál hogy kiadnak sok sz@rt aztán azután foltozgatják, hogy jó legyen. Az meg nem indok hogy az android többféle hardverre lett megírva ezért vannak furcsaságai, nem érdekel, az számít hogy azon éppen működik e.

version

amugy az iphone processzora nem 1ghz-en fut, hanem csak 800-on
uhogy az apple meg ebben is hazudott, bar lehet hogy nem irtak sehol mennyin megy, de nem annyin mint az ipadban

kis

@Xavier

10 szifonból 8 biztos jailbrakelt, szánalmas nézni ahogy órákat szórakoznak vele mert belassult, meg restore, meg frissít, meg csengőhangot nem tud készíteni,meg a winterboard,

Meg 10 ezreket költ kiegészítőkre és szívja a fogát…(Bumper 8ezer)
Meg nincs nála töltő, meg a kocsiba, meg a kihangosító mert nem jó hozzá semmi ami szabványos…

version

Xavier: hidd el nem az ujambol szoptam, van egy rendszer teszt, mind a processzor, memoria, 20%-al kevesebb ertekeket mutat az ipadehoz kepest

Xavier

version:

sysctl paranccsal szépen le lehet kérdezni az órajelet, talán ha ismét nem a bulvármédiát forgatnád, akkor okosabb maradtál volna ;)

Jack

@Xavier: NEM használunk taskmanagert androidon. Csak van olyan szekta, aki használ, a vélemények megoszlanak. Most Te írsz olyasmiről, amihez nem értesz. :)

2.1, 2.2-es Androidhoz teljesen felesleges task manager.

Makiwara

Xavier@ Az Ipadban 1 GHz míg az Iphone-ban 800 MHz.. Ejnye.. ezt illene tudni.

Xavier

kis:
Tévedésben élsz.
Az iPhone-t nem azért jailbreakeli az ember, mert lassú. Erre Android kell meg lagfix :D

Csengőhanghoz semmi nem kell, talán előbb olvass.
A bumper ingyen járt, én spec tegnap kaptam kézhez :D

A kocsiban meg a fejegységek 99% iPod konnektor kompatibilis, mivel a média területén ez egy picit elterjedt szabvány. Ma már nincs olyan gyártó amelyiknek ne lenne hangrendszere, TV-je, erősítője, autós audió eszköze ami ne fogadna Apple eszközt.

Xavier

Jack:

1 hónapig használtam SGS-t, gondolom a Samsung sem tréfából rakott alapból taszkmanagert a rendszerbe. 2.2 meg még nincs SGS-re (fejlesztői bétát nem tartom annak).

Jack

@Makiwara: tudtommal nincs hivatalos info a sebességéről, csak találgatások. Így pro és kontra sem tudni, kinek van igaza.

Jack

@Xavier:

elhiszem Neked, de én meg 5 hónapja használok előző generációs telcsit (ami egyébként a világ legjobb ár-érték arányú telefonja sztem – spica) – pénteken jön a Desire, és NEM kell, 2.1-re sem. Sose kellett. Csak van néhány ember, aki szereti megmondani konkrétan, hogy mi fusson, és mi nem, és mi ne induljon el, ezek felrakják. De nem kell. Hogy a Samsung pont arra miért tette fel, azt nem tudom, az enyémre pl. nem tette fel, pedig gyengébb sokkal.

qwerty

version: ami azt illeti, a”normalis multitaszking” termeszetes velejaroja hogy ha sok dolgot futtatsz, belassul, es normalis multitaszking az ios-ben nincs is.

Xavier: 140k-ert kapni itthon sgs-t. de te veheted 165-ert is, biztos jo boltod van ami ekkora arressel dolgozik.
“Ok, indítsunk el 50 alkalmazást mindkét eszközön és nézzük meg mennyire lassul az iPhone 4 és mennyire a Galaxy S. Vagy ez már nem lenne fair a hibás memóriakezelésű Androiddal szemben?”
ez 3 szempontbol hatalmas baromsag.
egyreszt ott halott otlet, hogy az iphone4-nek ketszer annyi memoriaja van, masreszt nem tudsz 50 hasonlo memoriaigenyu alkalmazast talalni a ket kulonbozo os-en, harmadszorra fogalmad sincs semmirol, az ios igazi multitaskingra teljesen keptelen, igy alapbol nem is hasonlithatod ossze a 2 dolgot.

“Ha egy mobiltelefon rendszerét nem úgy készítik el, hogy _bárki_ aki kézbe veszi pár perc múlva eligazodjon rajta”
befejezem a mondatot helyesen: akkor azt a rendszert seggeknek keszitettek, igy keszult az ios. az apple tulegyszerusit mindent, aminek az az eredmenye, hogy teljesen alapveto dolgokra alkalmatlan es fel kell torni az egesz rendszert es orakig szarakodni hogy egy olyan dolgot meg tudj rajta csinalni, ami barmelyik masik okostelefon beepitett funkcioja. egyszeruen leri az egesz rendszerrol, hogy seggeknek lett kitalalva. de persze olyan seggeknek, akiknek sok penze van, erre epul az egesz uzlet, es nagyon jol mukodik mint latjuk.
egyebkent alapveto kezelhetosegben nagyjabol ugyanolyan jo az android, csak azzal amellett meg is tudsz dolgokat csinalni, nem vagy lekorlatozva a foldig, mint ios-en.

giko

Van itt olyan, aki végignézte RákÚr irtózatosan gagyi videóját, amit benyomott felvágózni, hogy mit lehet csinálni iphone-nal? :D
Én olyan igénytelen fost ki nem adnék a kezemből, pedig nem is vagyok mérnök.
Még egy kérdés: hol szerezted a diplomád, az ecserin? Milyen már, hoyg egy mérnöknek – akik a világ leggyakorlatiasabb emberei – meghaladja a tudásszintjét egy rootolás, amit a nagyanyám is meg tudna csinálni? :D

Jack

A Samsung egyébként akkor járna a legjobban, ha kibaszná a Touchwizt az ablakon, megvenné kilóra Frederico Carnalest, a Launcherpro fejlesztőjét, és megtenné hivatalos home-jának a Launcherpro-t. A HTC-sek közül is sokan átállnak rá, pedig nekik ott a Sense.

Xavier

Jack:

Használtam Desire-t is 4 hétig, köszi, azon is kellett (főleg, hogy az 2.1-el lényegesen lagosabb volt mint az SGS).

kis

Xavier

Ha Steve meg torpanna a fejed beszaladna a farába :)

Az opció nem jelenti azt hogy benne van, a 10 millás BMW-ben is csak opció több 10 ezres összeg pluszba, ez üzlet mert ezért még fizetsz
:)

version

qwerty: epp azt mondom hogy egy amigaos szintu mulktitask ugy mukodik hogy ezer alkalmazas eseten sem lassul le

mert az aktiv alkalmazas megkapja a processzor ido 90%-at, a maradekon meg osztoznak a tobbiek

termeszetesen ez csak akor mukodik igy ha minden belefer a memoriaba, ha nem , akkor mar virtualis memoria lep eletbe , ott mar az IO muveletek miatt beakadhat a rendszer , legalabbis arra az idore mig a megfelelo mennyisegu memoria fel nem szabadul

Jack

@qwerty: azért helyesbítenék a seggekkel kapcsolatosan. Apám pl. valszeg jobban élvezné a számítástechnikát, ha minden úgy a keze alá állna, mint Apple-nél. És hozzá hasonlóak százmillióan vannak, sokkal többen, mint ahányan olyan dolgot akarnak csinálni, mint amit bármelyik Apple termékkel nem megvalósítható. És az Apple ennek az igénynek megy elébe.

Ettől persze, még egyszerű, de azon vitatkozni, hogy használói szerint az egyszerűség előny, miközben én pl. falhoz baszom, mert nem tudom kihozni belőle amit szeretnék, nem túl értelmes dolog.

De mondok valamit: az Androidnál én már túl vagyok a szarrábasztatós korszakomon, és igenis elkezdett zavarni, hogy pár dolog nem egyértelműen egyértelmű :). És lehet,hogy falhoz baszom az Androidot is.

Xavier

qwerty:

Elég sok butaságot írtál :D

“140k-ert kapni itthon sgs-t. de te veheted 165-ert is, biztos jo boltod van ami ekkora arressel dolgozik.”

Vehetsz az átverlekGSM-től olcsóbban, de a garancia miatt később ne sírjál (és mint írtam 16 GB-osról van szó, nem 8-asról)

“egyreszt ott halott otlet, hogy az iphone4-nek ketszer annyi memoriaja van”

Mindkettőnek 512 MB memóriája van.

“masreszt nem tudsz 50 hasonlo memoriaigenyu alkalmazast talalni a ket kulonbozo os-en”

Tudsz, vannak azonos alkalmazások minkét platformra, ha nagyon utánanézek összejöhet 50 db.

“harmadszorra fogalmad sincs semmirol, az ios igazi multitaskingra teljesen keptelen”

Mondod ezt egy BSD Unixról, ami többszálú működésre is képes, amire az android még egy darabig nem igazán.

“befejezem a mondatot helyesen: akkor azt a rendszert seggeknek keszitettek”

Akkor most leseggezted a szüleidet és az összes idősebb embert, az összes hölgyet, aki szeretne egy okosabb készüléket használni, de nem kíván napokat tanulni a kezeléséhez.
Röviden, ne haragudj, de ilyen véleménnyel te vagy egy szép nagy segg.

Amati

adr
“Ha mondjuk én mint átlag vásárló vennék egy autót, és abban lennének ilyen hibák, hogy néha elfelejt indexelni, vagy alap elvárás lenne hogy miután megveszem az autót le kellene cserélnem a váltót mert a gyári akad, hát biztos hogy nem hagynám szó nélkül.”

cserébe viszont vehetsz egy olyan autót, amin minden működik, viszont csak balra tudsz vele kanyarodni, és csak 1-es sebesség van benne.
na melyiket választanád?

Jack

@xavier: fenntartva persze, hogy van csomó Androidos is aki szerint kell. Akkor Androidosként Te is közéjük tartozol. :)

Xavier

version:

“epp azt mondom hogy egy amigaos szintu mulktitask ugy mukodik hogy ezer alkalmazas eseten sem lassul le”

Ez persze nem igaz. Mondom én közel 10 év Amigás múlt után. bocsi.. :D

“mert az aktiv alkalmazas megkapja a processzor ido 90%-at, a maradekon meg osztoznak a tobbiek”

Ja és a maradék 10% CPU idővel nem lesz lassabb egy CPU igényesebb alkalmazás. Na neeeee… :D
Mellesleg a prioritásokat nem véletlenül vezették be az AmigaOS-ben…

Jack

@xavier: “Mondod ezt egy BSD Unixról, ami többszálú működésre is képes, amire az android még egy darabig nem igazán”

Mondod ezt Te az IOS-ról, aminek nem valódi multitaskja van. :) Kérdezz meg egy programozót.

Asszem

Többen említettük már itt a LauncherPro-t. Kérdezném iPhone tulajoktól: ilyent lehet iphone-on? Lecserélni és testre szabni az UI nagy részét. iPhonera vannak ilyen appok?

Bevigyek egy Desiret xms-be megmutatni?

version

Xavier: az amiga OS kicsit mas feladatra van tervezve, mivel ott a screenen kint lehet 50 ablak , ami mind aktiv, a telefonon meg max egy , termesztesen a prioritasokat nem art szabalyozni

Xavier

Asszem:

Igen, lehet.

Nézzél meg a Youtube-on pár szénné moddolt iPhone-t, van olyan amin Sense Ui, vagy WP 7 felület van :D

Xavier

Version:

iOS-en egy alkalmazásnak 3 állapota lehet:
- előtérben aktív
- háttérben akítv
- háttérben felfüggesztett

Több aktív taszk is lehet, szóval az, hogy csak egy, az enyhén nem igaz.
Ja és itt is léteznek prioritások, bár felhasználóként ezt nem igen tudod irányítani (bár nem lehetetlen, csak felesleges).

Xavier

Jack:

Majd ha használtál iOS-t és megnézted, hogy mi is zajlik a háttérben egy terminálból, akkor térjünk erre vissza, addig kissé viccesnek hatnak a benyögéseid.

Handras

“demonstralsz sebessegkulonbseget hogy kozben sgs-en futtatsz 20 dolgot ”

10 aprosag futott a Galaxy-n, az iPhone-on meg vagy 30. Asszem latszik is az iPhone multitask savnal, hogy tele van futo alkalmazasokkal.

PS: ha nem tudjak megcsinalni Androidon normalisan a multitaskot, akkor inkabb vegyek ki belole. IPhone 4-en meg van csinalva rendesen.

Handras

“10 szifonból 8 biztos jailbrakelt,”

Tudsz erre barmilyen statisztikat mutatni? (en tudok az ellenkezojere, szimplan baromsag amit irtal)

Xavier

Handras:

Az ott alul nem taskváltó, hanem Recent List, ami ott van az nem mind fut, csak mutatja, hogy nemrég futtattad.
JB után megoldható, hogy ott valóban csak a futó alkalmazások látszanak, de gyárilag ez nem azt mutatja.

Jack

@xavier: “Majd ha használtál iOS-t és megnézted, hogy mi is zajlik a háttérben egy terminálból, akkor térjünk erre vissza, addig kissé viccesnek hatnak a benyögéseid.”

Sőt, raktam már össze Iphone-ot, ugye? Mondod te a task managereddel… :D

Jack

@xavier: nézd, Spica 2.1-n nem kell task manager. Ezek után kétlem, hogy Desire-n, vagy SGS-en kéne. Így viszont nem igazán hiteles, hogy használtál volna Androidot azon kívül, hogy nyomogattad. A Spica jóval lassabb, kisebb erőforrással rendelkezik mint a Desire vagy az SGS, és mégse kell.

qwerty

az sgs memoriajat illetoen tevedtem, osszekevertem egy masik android-os teloval. de ez csak az sgs javara hajtja a vizet.
azok az azonos alkalmazasok a legtobb esetben messze nem azonosak, mar csak a ket platform jellegzetessegei miatt sem.
a BSD Unix tobbszalu mukodesre kepes. amihez az apple hivatalosan NEM ENGED HOZZAFEREST. semelyik hivatalos appstore-bol letoltheto program nem kepes ezt a valos multitaskingot hasznalni, csak egy kiherelt apple fele “multitasking”ot, aminek igazabol semmi koze az igazi multitaskinghoz. cydia-val, rendszerszintu hozzaferessel lehet multitaskingrol beszelni bizonyos programok eseteben, de feltehetoleg te nem errol beszeltel. egyebkent ugyanilyen szanalmas hogy az alkalmazasoknak kb semmi joga nincs, csak a sajat mappajukban garazdalkodhatnak, ami kinkeservesse teszi a legtobb kicsit is komoly szoftver megvalositasat.
“Akkor most leseggezted a szüleidet és az összes idősebb embert, az összes hölgyet, aki szeretne egy okosabb készüléket használni, de nem kíván napokat tanulni a kezeléséhez.”
mar bocsanat, de olyan nincs hogy valaki segg egy mobil os-hez, mikozben mobil os-t akar hasznalni. illetve az akkor a sajat hibaja. ha kicsereled az “okosabb” szot egy “dragabb, divatosabb, sznobabb, jobban csillogo, meno”-re, ugy mar lehet benne valaki. az ilyen embereknek nem jo os kell, csak csillogas, villogas, igy nem csoda hogy fel sem tunik nekik hogy sok szempontbol mennyire inkompetens az ios egy normalis mobil os-hez kepest. ui-ban, felhasznaloi elmenyben jok, de lehetnenek masban is jok, hogy meg olyan is hasznalhassa aki nem azert akar 200ezres telefont venni, mert szep vagy mert meno, hanem mondjuk azert hogy meg tudjon is valamit.

kis

Az Apple csúnyán ki is használja azokat az embereket akik annyira nem vágják…

Teljes értékű web: flash nélkül?

Térerő: rossz képlet ( bumper 30$)

Dock 15e
USB kábel 6e
Tv out 15e

Nem várt internet forgalomi díj

Nem fogad névjegy kártyát? Nem tudok rá fileokat másolni
konvertálni kell a filmeket?
Video telefonálás csak másik almással
Navigáció sok pénzért..

Handras

“Mondod ezt Te az IOS-ról, aminek nem valódi multitaskja van. :)

Mindegy, hogy valodi e, ha mukodik es ellatja a feladatat. Sztem probald ki, hogyan mukodik iOS alatt a multitask, eleg jol megcsinalta az Apple. (mas kerdes, hogy nincs szukseg ra nekem, de leglabb nem is lassitja a keszuleket)

Xavier

qwerty:

“semelyik hivatalos appstore-bol letoltheto program nem kepes ezt a valos multitaskingot hasznalni”

Legalább megnézted amit linkeltem? Néha nagyon fájdalmas butaságokat tudtok összehordani…

“igy nem csoda hogy fel sem tunik nekik hogy sok szempontbol mennyire inkompetens az ios egy normalis mobil os-hez kepest. ”

Felsorolhatnád, hogy mi az amit te Androidon meg tudsz valósítani és én iOS-en nem.

Jack

@Handras: “ha nem tudjak megcsinalni Androidon normalisan a multitaskot, akkor inkabb vegyek ki belole. IPhone 4-en meg van csinalva rendesen.”

Amennyiben azt nevezzük multitasknak, hogy csak bizonyos funkcionalitást enged, akkor valóban. Csak nem ezt nevezzük multitasknak.

Handras

“Teljes értékű web: flash nélkül?”

Hagyjuk ezt szerintem… :) A Samsungon megneztunk par flash oldalt, de inkabb ne tettuk volna. Vagy nem ment, vagy recsegett ropogott. Tudom tudom MAJD a 2.2-ben nagyon jo lesz… :)

Xavier

kis:

“Teljes értékű web: flash nélkül?”

Miért SGS-en van flash?

“Térerő: rossz képlet ( bumper 30$)”

Használtál már iPhone 4-et, vagy csak a bulvársajtót ismétled?
Nálam 2 hónap alatt egyetlen egyszer sem szakadt meg hívásom, vagy ment el a térerőm, pedig a tegnapi napig nem volt rajta tok.

“Dock 15e”

SGS-hez mennyi is?

“USB kábel 6e”

Samsung kábel az SGS-hez mennyi is?

“Tv out 15e”

SGS-hez mennyi is?

“Nem várt internet forgalomi díj”

Androidnál mennyi is? Vagy ha az Androidos készüléked megy fel a netre Startnetes előfizetéssel, akkor azt kevésbé fájdalmas kifizetned?

“Nem fogad névjegy kártyát? Nem tudok rá fileokat másolni”

Névjegykártyát az SGS sem fogadott, csak egy katyvasz lett belőle, fájlokat meg köszi, de tudok rá másolni.

“konvertálni kell a filmeket?”

Miért is kéne? Van több lejátszó ami a konvertálás nélküli filmeket is lejátssza felirattal együtt.

“Video telefonálás csak másik almással”

Miért? Videótelefonálás minősíthetetlenül rossz módon aranyáron jobb?

“Navigáció sok pénzért..”

Nem tudom, a Navigon nekem ingyen járt, neked is?

Jack

@Handras: “Mindegy, hogy valodi e, ha mukodik es ellatja a feladatat. Sztem probald ki, hogyan mukodik iOS alatt a multitask, eleg jol megcsinalta az Apple. (mas kerdes, hogy nincs szukseg ra nekem, de leglabb nem is lassitja a keszuleket)”

Most nem egészen értem a problémádat. Az Iphone-ban nem multitask van. Az Androidban multitask van. Tehát azt mondod, hogy vegyék ki az Androidból a multitaskot, mert az Iphone-ban sincs? És ami nincs, az nem lassítja a készüléket?

Handras

Jack: ez mar csak kotekedes amit csinalsz, de tenyleg.

Ha a hatterben elmegy az email mikozben bejon az msn uzenet, fut egy jatek, szol a netes radio, es en kozben netezgetek, az kurvara multitask.

Xavier

Asszem:

Minden rendszerszintű módosításhoz kell jailbreak, ugyanúgy, mint Androidon a rootolás.

Jack

@xavier: “Felsorolhatnád, hogy mi az amit te Androidon meg tudsz valósítani és én iOS-en nem.”

Eddig meglehetősen sok olyan dolog volt, amit Androidon meg tudtál csinálni, iOS-en nem. Most már kevesebb van. :D

Xavier

Jack:

Jó lenne, ha végre kifejtenéd, hogy miért is nem multitask az ami az iOS-ben van.
Esetleg mondjál rá konkrét példát is.

Csak mert eddig nem igazán mondtál semmi értelmeset ezzel kapcsolatban.

Xavier

Jack:

Én eddig is mindent meg tudtam valósítani iOS alatt amire szükségem volt, nem tudnék olyat mondani amit csak Androidon lehetne. Ellenben azért tértem vissza az iPhone-ra, mert több feladat volt, amit androidon nem tudtam jól megoldani, mert vagy nem volt rá egyáltalán alkalmazás, vagy jóval gyengébb volt, mint az iOS-es megfelelője.

Jack

@Handras: nem kötekedés. A multitask egy szó, aminek van definíciója. Ennek a definíciónak az Apple nem felel meg. Az, hogy több programot tudsz használni, önmagában nem multitask. Ezt az Arena LG is tudta, baromi kötött módon, akárcsak a többi buta “okostelefon”.

Értem én azt, hogy bizonyos dolgokat tudsz szabályozottan a háttérben csinálni, mert ezzel a sebességre mentek. Az Android meg arra ment, hogy multitaskot csinált, és minden mehet a háttérben. Most az, hogy kinek mi a fontos, az ebből a szempontból harmadrangú dolog. De ez két megoldás, aminél a Te preferenciáid szerinti az Apple-é.

A gond ott van, hogy Te követeled, hogy írják meg rendesen a multitaskot, mert az Apple megtette. Nem, nem tette meg. Az Androidba viszont multitaskot írtak.

Ha azt mondanád, hogy az Apple többprogramhasználataegyszerre jobb mert gyorsabb, akkor arra lehetne azt mondani, hogy jó, de 1. Téged amúgy sem érdekel a több program hasznélata egyszerre, mi alapon viszonyítod 2. nekem fontosabb az, hogy multitaskos os van a telcsimen. És itt van a zéró pont, amiben nem lehet megegyezni. De miért is kéne? :D

Handras

“Az én környezetemben 10/10 jailbrakel-t akár szifon,akár touch,akár faPad( kb 100db)”

Ez aztan a statisztika. Az en kornyezetemben meg van 1000 db ami nincs feltorve, tehat 10% a feltort telefonok aranya.

Ha nem tudsz hiteles statisztikakat mutatni, akkor ne mondj ilyen szamokat, mert csak nevettsegesse valik amit irsz.

Egyebkent a legdurvabb becslesek szerint is maximum 10 % iPhone van feltorve vilagszerte.

Asszem

Xavier: ebben ki kell, hogy javítsalak, Androidon a Launcher Pro felrakásához NEM kell rootolás. Sima, ingyenes appként letölthető ő is és az alternatívái is a marketből. Ha pedig meg akarod venni a többet tudó Pro verziót, akkor PayPallal pillanatok alatt megoldható.

Persze erre mondhatod, hogy akkor ez nem rendszerszintű beavatkozás, de engem, mint usert az érdekel, hogy mennyire szabhatom testre a felületet.

Handras

Jack: oke legyen neked van igazad. Az iPhone-ban nincsen multitask, az Androidban pedig van.

PS: az Android belassul, az iOS meg nem. Ennyi.

Handras

Asszem: az a baj, hogy az iPhone kezelofelulete a vilagon jelenleg a legjobb (mindenki ezt masolja)

Ergo ott kezdodik, hogy nem is akarom megvaltoztatni… :)

mortistewe

“Vajon lenne-e Apple, ha nem lett volna a Mikroszoft?” ePtOn

ePtOn, en inkabb azt kerdeznem hogy lenne-e Mikroszoft ha nem lett volna Apple es utana NeXT?

joey

Na gyorsan végigfutottam ForRedGlory hülyeségein, részletesen válaszolnék neki:

1.: “Ha megnézzük a task managert, 10 program futott a háttérben. Azt illett volna kilőni előtte”

Erre saját maga válaszolt is:

“iPhone alatt meg sem kottyan 10 háttérben futtatott progival sem.”

2.: “környékén a böngészőben való visszalépkedés tényleg idegesítő, ha”

Az ezutáni rész hülyeség úgy ahogy van, dolphin meg nincs rajta gyárilag. köszöntem,

“Durván égeti az ember szemét az i4 fehér fénye. Zavaróan fehér”

Ezt Handras már megírta, technikai okai vannak annak, hogy a videóban így látszik, pontosan ezen szakmai tudás hiánya miatt nem fogtad fel egy másik portálon közölt kijelzőkről készült tesztfotók lényegét sem, ahol a kékes beütés jött ki szépen a SGS kijelzőjén.

3.: “nincsenek toplisták, és esélytelen kikeresni a facebook klienst? Van beépített, csak szólok. Egyékbént van olyan market modifikáció (appbrain…) amiben benne van amit hiányoltál”

Annyiban van igazad, hogy ha a keresőbe beírod, hogy facebook, akkor a hivatalosat dobja fel elsőnek. Az, hogy ilyen moddolt appbrain mit tud, senkit nem érdekel…

email, marketből telepítést nem próbáltam sgs-en, de a sok hülyeség után inkább belőled nézem ki, hogy hazudsz.

4.: ez fail. itt igazad van

5.: “Aláírom, hogy nem mindegy hol nyomod meg a telefont,”

és ennyi. ne kelljen ilyen bénaságot megszokni. Egyébként az ötlet nagyon jó, csak a megvalósítás szar.

6.: “Valóban nem a legjobb helyen van”

Akkor miről beszélünk? A többi csak duma

7.: király

8.: “Pont fordítva, nyugtatja a szemet, mert tökre eltér a két dolog, könnyű olvasni.”

ez szubjektív. handras véleménye is, de a tied is.

9.: lásd 6os pont

10.: “Gondolom Samsung is megcsinálhatta volna, hogy progi induláskor szépen animálódik egy kezdő képernyő, és bámulod, amíg el nem indul TÉNYLEGESEN a program”

user experience

de egyébként valóban gyorsabb is:
http://www.youtube.com/watch?v=sQsZfjSo56g

11.: “Üdv a számítógép világában”

Ez telefon

12.: “azért szar a settings, mert olvasni kell? LOOOOL nagy grat”

az a lol, hogy ennyit bírtál belőle felfogni. a könnyű beazonosítás a lényege, pl az emlegetett mail ikon.

13.: “Amúgy a telefon nem akad, ha valaki szán rá 5 percet az életéből és beállítja.”
de

qwerty

Xavier: multitasking ugyileg tovabbra sincs fingod se hogy mirol beszelsz. en tudom hogy mi az hogy multitasking, es tudom, hogy az iphone ilyet nem tud. az hogy milyen hulyesegeket hordasz itt ossze, senkit nem erdekel.
“Felsorolhatnád, hogy mi az amit te Androidon meg tudsz valósítani és én iOS-en nem.”
minek amig az eddig felsorolt 2 dologra sem tudtal semmi ertelmeset mondani?
nincs multitasking ios-en, es az alkalmazasoknak nevetseges jogai vannak, amikkel semmilyen komolyabb programot nem lehet kb megcsinalni. szanalom.

zenemajom

Hihetetlen vagy Jack :)

Még mindig iPhone párti vagyok :D
Már csak azért is mert nem akarok ilyen fura emberré válni mint ti tiltakozók :D

Xavier

Jack:

“Értem én azt, hogy bizonyos dolgokat tudsz szabályozottan a háttérben csinálni, mert ezzel a sebességre mentek. Az Android meg arra ment, hogy multitaskot csinált, és minden mehet a háttérben. Most az, hogy kinek mi a fontos, az ebből a szempontból harmadrangú dolog. De ez két megoldás, aminél a Te preferenciáid szerinti az Apple-é.”

Tévedés, Androidnál sem megy minden a háttérben, az inproduktív alkalmazások ott is felfüggesztésre kerülnek és csak memóriát foglalnak.
A lényegi különbség a két rendszer között, hogy az aktívan háttérben futó alkalmazásnál Android esetén a teljes alkalmazás fut (tök feleslegesen), míg iOS alatt csak az a programszál, ami a produktivitáshoz szükséges.

Szóval az Android megoldása erőforrás pazarló, gazdaságtalan és idejétmúlt.
Nem véletlen, hogy a WP7-ben az iOS4-hez hasonló megoldást használnak majd és az Android is a 4.0-tól hasonló megoldásra fog váltani.

Xavier

Asszem:

“ebben ki kell, hogy javítsalak, Androidon a Launcher Pro felrakásához NEM kell rootolás. ”

Nem javítasz ki, mert nem is ezt írtam.
Én azt írtam, hogy rendszerszintű módosításhoz szükséges a jailbreak és a root.
Androidon a grafikus felület csak egy alkalmazás, nem igényel ilyen szintű beavatkozást a cseréje.

Handras

“Nagyon jól tudod hogy a 2.2 jól viszi a flasht de 2.1-et teszteltél! ”

Mert NINCSEN 2.2. NINCSEEEEEN. Felfogod?

Miota megjelent a SGS azota csak hallgatjuk, hogy a flash… Kozben meg nincsen azon sem. Fel eve ezt a baromsagot kell hallgatni.

Bazz, a 6.0 iOS-ben 3D-s holografikus megjelenes lesz, csak nem tudom mikor lesz feltelepitheto, most meg csak beta van. Ez kurvara nem indok.

Van vagy nincs? Nincs.

RákÚr

Giko!
Eddig nem akartam személyeskedni, de sajnos a rohadék csak a rohadék hangnemből ért…Lehet, hogy gagyi a videó, de ez egy telefonnal készült fél óra alatt. Majd 2015-ben, talán a galaxy xyz-vel hasonlót tudsz, addig meg sorry. A nem akarok rootolni, mint ahogyan jalibreakelni sem, nem azt jelenti, hogy nem tudok, te csökött agyu barom. Egyszerűen szembe megy az elveimmel. Elég volt a windowsos szarokat 10 éven keresztül az xda-ról mókolni. A buherának mindig van hátul ütője. Vagy nagyobb fogyasztás, vagy valami nem működik, aminek a vége hard reset Ezért nekem nyugalmat jelent az iphone, melynek a HARDVARE és SOFTWARE gyártója is ugyan az. Én dolgozom vele, létkérdés, hogy működjön. Ez az egyetlen készülék amely buhera nélkül teszi a dolgát. Tudom, hogy ez fájdalmas, de ez van!

ForRedGlory

Na megjött joey20 az ész is. Kösz hogy hazugnak nevezel. Innentől inkább nem is írok semmit a pontjaidra, leírtad magad végleg. Életedben nem volt 2 percnél többet SGS a kezedben, de azért tudod miről beszélsz.
Mielőtt le akarod csapni a labdát, nekem sem volt szifon4 a kezemben. Viszont lesz. A különbség az lesz a kommentem és a TE illetve hozzád hasonló szifon buzik kommentje között, hogy reálisan fogom értékelni. Látatlanban is látja még a bolond is, hogy a szifon4 ez kibaszott jó telefon, viszont a hülyének is kéne látatlanban látni, hogy az SGS is… Ez az almásokat leszámítva mindenkinek egyértelmű. Akkor kiben van a hiba?

Egyébként itt a 400 komment között már nem tudom ki írta hogy a 3GS-el kellene az SGS-t hasonlítgatni, mert egy színvonal. 3Gs volt a kezemben, nem egyszer, hányadék az SGS után. Munkatársammal cseréltünk fél napra munkahelyen, kb vissza sem akarta adni, persze joey ezt sem fogja elhinni, mert HAZUDOK.

Xavier

qwerty:

“en tudom hogy mi az hogy multitasking, es tudom, hogy az iphone ilyet nem tud.”

Jó, te tudod, én meg használom. Maradjunk ennyibe.

Szerinted nem tud, nálam meg szépen futnak az alkalmazások párhuzamosan és mellékesen erőforrás takarékosan.
Te meg örülj az elavult Androidnak, csak mikor jövőre átveszi a Google az iOS megoldását, akkor meg ne halljam tőled, hogy az milyen jó :D

kis

@Handras

Valóban jól értem, hogy neked 1000 ismerősödből egy sem jailes?

Nekem meg 100/100!

Én kérek elnézést!

Fő a hitelesség!!!

Xavier

Handrás:

Ha még nálatok van a Galaxy S, akkor próbáljátok ki a copy-paste-ot :D
Kíváncsi vagyok milyen hosszan tudsz káromkodni :D :D :D

Handras

Kis: ne egesd mar magad please :)

Napi 50 iPhone/t latok a boltban, latom melyiken van cydia es melyiken nincs. Guglizz mar ra legyszi, egy statisztikara, hogy kb mennyi a feltort iPhone, ne nekem kelljen bakopyzni ide. Jobb ha magadtol rajossz mekkora hulyeseget irtal korabban.

kis

@Handras

Tudom hogy nincs SGS-n de van Nexus One is a világon(tudom az nem volt nálad) és ha már tesztet készítesz akkor a két legfrissebb os-t illet volna össze hasonlítani nem?
Én meg tesztelem iPad-en a multitaskot de NINCSEN!

Handras

“Én meg tesztelem iPad-en a multitaskot de NINCSEN!”

De lesz. Es a froyoval ellentetben en meg tudom mondani, hogy novemberben lesz vegleges 4.2 iOS iPadre, magyar nyelven, multitaskal, es feltelepitheted egy gombnyomassal…

Xavier

kis:

“Én meg tesztelem iPad-en a multitaskot de NINCSEN!”

Kis hozzáértés és nemcsak multitasking, hanem flash is lesz rajta :D

kis

Jó hogy nálad mükődik a Google statisztika ezek szerint napi 50ből 5 jail-es, én elhiszem neked

RákÚr

Hú! Handras gondoltad volna, hogy ennyire megmozgatod az állóvizet? 400 feletti comment. Tanulságos minden esetre.

Jack

@Handras: “Jack: oke legyen neked van igazad. Az iPhone-ban nincsen multitask, az Androidban pedig van.

PS: az Android belassul, az iOS meg nem. Ennyi.”

Agree, pontosan. Ez vitathatatlan tény. Illetve, 3GS-ig nem volt igaz, az iOS is belassult. Iphone4-et nem tudom, még nem használtam huzamosabb ideig. Igaz, 2.2-es Froyo-t sem. :)

Touch-Ko

Kis!

`@handras pont annyira akad a flash 2.1-en mint 3G-n a multitask`

3G-n nincs multitask…

Kar, hogy fogalmad sincs dolgokrol, es irkalsz mindenfele ostobasagot.

Ami a lenyeg:
A videoban lathattad TE is, hogy a Samsung jelzett, hogy sok program fut egyszerre, es ez gaz.
Az iPhone ilyet nem csinal, azalatt a 2 het alatt amiota iPHone 4-et hasznalok jo ha 3 szor lottem ki a futo alkalmazasokat, es nem azert mert lassu volt, hanem mert a 3G-nel megszoktam,hogy ilyen nincs, es teljesen megfeledkeztem rola.
Szerintem ezek utan felesleges barmilyen ervet is mondanod…

Handras

joey

ForRedGlory: Hát ez van, ha egyszer nem mondasz igazat (ugye pl a kijelző színei) akkor az ember nem nagyon hisz neked…
Volt a kezemben tovább is, ne aggódj. A SGS nem szar, csak az iPhone 4 jobb. És valóban, kb a GS kelhet vele versenyre. Persze a user experience tekintetében még a 3G is odaveri. Nem fogod reálisan értékelni, már anno egy másik fórumon a HD2 topikban is kifejtetted, hogy mennyire gyűlölöd az iPhonet. Utalás mindenesetre volt rá.
A buzizásról meg szokjál le, csúnya dolog, és csak magadat égeted vele. Megint, itt is.

Amati

egyszerű, minél nagyobb baromságot írsz, annál több a komment…

ForRedGlory

Amati… Ott a pont. Mindjárt keresek is egy hozzászólást erről, aztán meglátjuk hogy reagál rá. Időigényes lesz, mert sokat írt, de előtúrom, aztán meglátjuk ki is hazudik. :)

Amati

én mindíg mondtam, hogy dehogy akar SGS-t venni, csak hazudozik, ez agyban dől el, a tények nem érdekesek, a hozzászólásai amik között keresgélsz mind ezt támasztják alá.

Asszem

-én: “xavier: remek, akkor megpróbálom majd felrakni rá. jailbreak kell a moddoláshoz?”

-te: “Asszem:Minden rendszerszintű módosításhoz kell jailbreak, ugyanúgy, mint Androidon a rootolás.”

-Én: “ebben ki kell, hogy javítsalak, Androidon a Launcher Pro felrakásához NEM kell rootolás. ”

te: “Nem javítasz ki, mert nem is ezt írtam.Én azt írtam, hogy rendszerszintű módosításhoz szükséges a jailbreak és a root. Androidon a grafikus felület csak egy alkalmazás, nem igényel ilyen szintű beavatkozást a cseréje.”

Namost egyszer azt írod, hogy _ugyanúgy mint az androidon a rootolás_ utána meg azt írod, hogy az androidon az csak egy alkalmazás.

Azt azért lásd be, hogy legalábbis félreérthető voltál, mert amikor rákérdeztem, hogy kell-e jailbreakelni a moddoláshoz a telefont, akkor te azt válaszoltad, hogy igen, majd hozzátetted, hogy de az androidot is. Aztán mikor mondom neked, hogy amit én akarok, ahhoz az androidot nem kell rootolni, akkor meg azt mondod, hogy nem is ezt mondtad.

Nekem tök mindegy, hogy rendszerszintű vagy nem, a kérdésem annyi, hogy tudsz-e iphone-ra jailbreak nélkül felrakni UI-t alapjaiban megváltoztató cuccot, lecserélve a gyárit?

Úgy érzem a válasz erre az, hogy nem. Nyugi, nem kell pánikba esni, ez csak egy, a számos dimenzió mellett, amik mentén a telefont össze lehet hasonlítani… :P

handrás: az valóban jó, ha az alap gyári ui annyira fasza, hogy nem érzi szükségét a user annak, hogy rárakjon másikat, ámbár ha neaggyisten valakinek más az ízlése, akkor kérdés, hogy megteheti-e? Érted?

És most nem is arról van szó, hogy a Launcher Pro jobb lenne mint mondjuk a default iphone ui, de az biztos, hogy kenterbe veri a Sense-t meg a touchwiz-t, de a legjobb az egészben a lehetőség, hogy megteheted….

Ezért érdekel, ha lesz iphone-om és nem jön be a gyári ui, milyen lehetőségeim vannak.

Egyébként a jailbreak sem gond, ha van ilyen alternatíva.

qwerty

Xavier: szoval azt hasznalod ami nincs es azt varod hogy a google eldobja amije van maert az ios-nek nincs. hat, nobelre ezert nem fognak jelolni, maradjunk ennyiben.

qwerty

Handras: az Android 2.2 egyebkent regota megjelent. az hogy sgs-re meg nincs illetve h pont olyan telot kellet tesztelnetek amire hivatalosan meg nincs, a ti balfaszsagotok.

Asszem

Azért lenne jó megnézni egy Samsung Galaxy S-en is a Launchert, hogy lássátok mekkora a különbség a kettő között. Illetve akkor mrá fel lehetne tenni egy AWD-t is, illetve még megnézni appbrain-en, hogy milyen alternatívákat ajánlanak.

Szerintem még akkor is, ha a ti preferált rendszeretek az iPhone, érezhetően tudnátok különbséget tenni pro és kontra a többféle launcher és lehetőségei között. Ez pedig az android ereje, hogy egyre több lehetőséged van cserélni (rootolás nélkül) azt, ami nem tetszik.

Asszem

qwerty: nem, ez szerintem a Samsung Galaxy S balfaszsága, hogy nem bírták még mindig rendesen átírni rá a legújabb Androidot és úgy árulják a telefont, hogy nem teszik rá.

Legjobb az lenne, hogy amint kijön az új android, azonnal frissülnek a tellák. CSakhát a hülye saját felületek miatt erre várni kell, szerintem ez így gáz.

joey

qwerty:
nem az ő balfaszságuk. a sgs az éppen aktuális iphone killer, ezzel kell összemérni. van rá 2.2? nincs. nem kell túlmagyarázni.

ForRedGlory

Asszem:
Inkább ezt nézd meg. Persze kell hozzá kb 3 perc, hogy ilyen gyors legyen, amit bátran állítok hogy a hülye is meg tud csinálni:

http://www.youtube.com/watch?v=KNEunD2Fsrg

Szóval kb itt kezdődik a Galaxy sebessége. Az első rom verziók nem voltak túl optimalizáltak, de hát mindenen lehet javítani. Ahogy az i4 térerő problémáján is. szóval handrás, ilyet teszteljél i4 mellett, és objektíven…

ForRedGlory

Jah, és azon a linken “csak” a 2.1-es Eclair Android fut. Froyo (béta) gyorsabb. Na peace, emésszétek csak, később felnézek hányan nyavalyogjatok hogy szar lassú és akad a telefon :S

joey

szarrá moddolt rom? ez aztán objektív lol. mellesleg az is tud akadni. ahogy az i4 is, csak sokkal-sokkal ritkábban.

Asszem

Megnéztem a videót, király, illetve ki kéne rúgni egy csomó arcot Samsungtól, akik nem tudták ilyenre megcsinálni, ennek így kéne gyárilag kijönnie. 3D app drawer kifejezettten tetszik, nekem most az a gyengém, a videón néhány minimális megakadást láttam, ami már bőven az elfogadható tartományban volt, smoothabbnak tűnt, mint Desire-n a LauncherPro.

Amati

joey, sztem az inkább troll, aki segítséget kér, és kap az SGS fórumon, majd átmegy a sajátjaihoz, és belerúg azokba akik segítettek neki…

qwerty

joey: mi a faszomrol beszelsz? van legalabb 5 ugyanolyan vagy jobb tudasu android telefon mint a galaxy s.

joey

Amati: nem sok segítséget kaptam, kb 2 kérdésre kaptam értelmes választ (böngésző, gyári füles), a többiektől apple buzizást, vagy hülyézést, vagy hazugozást.

qwerty: ez az aktuális iphone killer. ez a jelenlegi legjobb androidos készülék. magasan.

Makaveli

Handriska, folyamatosan mikor olyat kapsz amire nem tudod a választ, akkor azt mondod, hogy de az iphone az egy olyan telefon amit anyám is vagy öreganyám is tud kezelni.
1. Mutass egy öregasszonyt aki frankón iphone használ? lol
2. Mutass egy olyan 40+ os nőt pl, aki ki fog adni 200 ezer forintot azért, hogy jeeee kapjon egy fasza készüléket. Megveszi a 20 ezer forintos lg szarát azt tud telefonálni meg sms ezni.
Konzekvencia: Beláthatnád, hogy igen kevés az olyan ember aki nem ért semmit a technikához, és iphone t fog venni. Természetesen androidot sem fog, de elég szar indok, hogy az iphone hülyegyerekeknek lett készítve.

sirLancy

Handras, meg egy-ket ilyen post es dolgozni se marad idod :)

Köpeczi.Bócz Ákos

már meg bocsásatok de az én iphone 2g-m se akad be netezés-nél vagy ilyesmi pedig szarrá törtem meg minden olyat ami belassíthatná de semmi pont ugyan olyan gyors na jó talán az app-ok kicsit tovább loading-olnak na és kicsit várok. ennyi és pont

Makiwara

ForRedGlory@ bírom az írásaid ,de ne akarj te se minden áron győzni. (mégha lehet is)

Egyébként így az egész lassan olyan mintha egy muszlim a kereszténységről beszélne és fordítva.

zozo

nem olvasom végig, egyrészt mert már a címet elolvasva tudtam mi lesz itt, kb 100 kommentig követtem is, de mindjárt 500 komment?? aztakurva:D

sph

Nem nagyon szokásom hozzászólni az ilyesmikhez, illetve nem vagyok apple fun, de meg kell erősítenem, hogy külföldön mindenféle korosztálynál láttam ip4-et.

De sztm manapság egy kiforrott technikától elvárható, hogy egyszerű és könnyen kezelhető legyen. Nem arról van szó, hogy egy idióta is ki tudja használni maximálisan, nem, nem ez a lényeg, hanem legyen az embernek az az érzése, hogy nem kell szenvednie egy telefonnal azért, hogy jó legyen…

Jó dolog tud lenni amikor az informatika az ember keze alá dolgozik kérdés nélkül és nem fordítva.

15 év informatikai tapasztalattal mondom, hogy nekem nagyon elegem van abból, hogy mindent telepítgetni állítgani, fényezgetni kelljen ahoz, hogy számomra tökéletes legyen, mint a régi motoros korszakban, 1 órát motorozol – 3 órát szereled…

Ez az egy amit apple nagyon jól csinál, h megy, kérdés és szenvedés nélkül, és ezt ell kell ismerni.

Tökéletes és kompromisszum mentes technika meg nem lesz és nem is volt… kár ezen vitatkozni… A lényeg, hogy kinek mi a kompromisszum és az megéri e?

fgergely

Érdekes, hogy Handras pont most ír ilyen posztot….

Mellesleg index.hu és hwsw.hu is pont most írt ilyen posztot:

http://www.hwsw.hu/hirek/45398/samsung-galaxy-s-android-okostelefon-mobiltelefon.html
http://index.hu/tech/cellanaplo/2010/10/06/nem_eleg_utos_az_iphone_4/

Handras, tisztában vagyok vele, hogy egy BMW kereskedő nem írhat jót egy Audiról.
De ezek a posztok mégis mire kellenek? Saját magad meggyőzésére? Mit akarsz ezzel igazolni? Neked nem tök mindegy, mit csinálnak mások? Vagy hiszel a termékeidben vagy nem, de mire föl ez az állandó fikázás és negatív hangulatkeltés?

balázs

Én csak annyit fűznék hozzá, hogy iPhone 4-em van és nem volt még más a kezemben, de nem tudok ettől jobbat elképzelni. Persze lehet, hogy van jobb csak az én képzelőerőm gyenge :)

Asszem

handras: na ez a találkozó jó ötlet, szerintem fontos, hogy mindkét oldalról olyanok mutassák be a telefont, akik értenek hozzá, használják és szeretik. Továbbá a legjobb lenne, ha nem ilyen értelmetlen flém és anyázás meg szarozás lenne a célja, hanem az, hogy lássuk, melyik telefon miben jó és merre tart a fejlődés.

WTF

fgergely: szokásos index szintű cikk…mekkora gáz már, hogy a szifon 4 nem veszi fel a versenyt egymagában az összes Androidos telefonnal, ami SE, Samsung, LG, HTC meg tökömtudjami együttvéve.
Sztem az autóiparnál is lehetne ilyet csinálni, hogy mondjuk a suzuki swift eladások sajnos nem verik az egész szegmenst, hű de übergáz már…

WTF

Asszem: sztem meg anyázás lenne belőle, vki beszól a másiknak és vége a mókának.

WTF

Handras: gondolod? sztem még verekedés is lenne :D “nehogymá a bótosgyerek megmonnya nekem hogy az ő telefonja jobbmá, nehogymá” püff…attól függ, hogy kik mennek oda. De mindenesetre kíváncsi lennék :D Az se lenne utolsó ha mindenki negédesen bazsajogna, és dicsérgetné a másikét, hogy az micsoda csidi-csudi eszköz…

Xavier

“Azt azért lásd be, hogy legalábbis félreérthető voltál, mert amikor rákérdeztem, hogy kell-e jailbreakelni a moddoláshoz a telefont, akkor te azt válaszoltad, hogy igen, majd hozzátetted, hogy de az androidot is.”

Nem egészen ezt írtam, de lehet, hogy félreérthető volt, nem volt szándékos.

“Nekem tök mindegy, hogy rendszerszintű vagy nem, a kérdésem annyi, hogy tudsz-e iphone-ra jailbreak nélkül felrakni UI-t alapjaiban megváltoztató cuccot, lecserélve a gyárit?”

Nem, mert iOS alatt az UI nem egy alkalmazás, hanem a rendszer szerves része, mondjuk ezért is olyan gyors és gördülékeny.

Az más kérdés, hogy az UI cserélgetése nem olyan nagy fontosságú feladat, de visszakérdeznék, tudsz e a készülékeden backupot készíteni, ami menti a beállításokat (rendszer és alkalmazásszinten) root nélkül?
Ez szerintem fontosabb funkció.

Xavier

ForRedGlory:

“Inkább ezt nézd meg. Persze kell hozzá kb 3 perc, hogy ilyen gyors legyen, amit bátran állítok hogy a hülye is meg tud csinálni:”

Ok, csak nézzük meg, hogy 1 hét használat után milyen sebességű lesz, ha nem indítod ezalatt újra :D
Nálam a videón szereplő Voodoo lagfix volt fent, de 2-3 nap után már igen szép várakozások voltak a menübelépéskor, meg alkalmazások indításánál.
Ilyen iOS alatt egyszerűen nincs, volt hogy két frissítés között nem indítottam újra a készüléket, ami 3 hónap volt, de amin én is meglepődtem, hogy segítettem jailbreakelni egy illetőnek és írtam neki MSN-en, hogy akkor kapcsolja ki a készülékét, hogy Recovery módba tehesse, mire visszakérdezett, hogy azt hogy kell, mert háromnegyed év alatt, mióta megvette, még egyszer sem kapcsolta ki, vagy indította újra.

qwerty

joey: vicces vagy. kerdezek valamit erre megismetled azt az istentelen baromsagot amit ezelott mondtal aztan radobsz meg egy lapattal. gratulalok, te se kapsz nobeldijat “hogyan vitatkozzunk ertelmesen” kategoriaban.

Tommy Nagz

az igazi oltás az lett volna ha egy winmob készüléket is odaraktok mellé :D Ahhoz képest még a galaxy is egy iPhone :D

Szeki

Sziasztok!
Van egy haverom 3GS-e van, használtam, a lényeg szerintem, hogy az Apple meg akarja mondani mit, hogyan csinálhatsz, még a kijelző stílusát, az ikonok formáját (könnyebb funkció keresés) sem engedi meghatározni, még a program íróknak sem, nincs aktív kijelző funkció (mail, feed, weather widget, aktív naptár, power control, fotó album, bár ezek előnyei ismeretlen terület almásoknak) alapvető dolgok hiányoznak belőle (bluetooth kommunikáció, java, sync problémák), de ezt a korlátozott létet megszokó embereknek elég és minden furcsa nekik ami nem almás! De ezen korlátozott funkciókat elismerten jól viszi az alma. Nekem egy HTC Desire-m van, a legjobb telefon szerintem jelenleg (már 6 hónapja, persze ez nem sokáig lesz így).

Szeki

Ja bocs a java helyett flasht akartam írni bocs!
Nem fontos? Akkor Ti azokat a weblapokat nem láthatjátok rendesen, mert az Appla azt mondta, Nektek!

ezmegmiez

piktor: az android kb 30fajta telón van rajta míg az iOS nem!!! nem nehéz beelőzni.

de kiváncsi vagyok hány htc desire van az emberek zsebébe és hány 3G mert sztm azokból is több van mint az elöbb említettből :D

Asszem

ezmegmiez: azt azért ne feledd, hogy az egyes készülékek mennyiségi összehasonlításnál (ami azért nem feltétlen jelenti a minőséget) az androidos készülékek egymás konkurenciái is, egy közös vonással, hogy android megy rajtuk.

Azt is érdemes figyelembe venni, hogy az iPhone hány éve van a piacon, hány évig volt gyakorlatilag megközelíthetetlen minőségi etalon és ez milyen piaci előnyt adott a számára.

Tegyük fel, hogy nem létezne iPhone, csak Android, a jelenlegi formájában, és idén nyáron jelenne meg az első iPhone 4-es készülék.

Valószínűleg hatalmas siker lenne, nagyon sokan vennének belőle, de az emberek zsebében azért jóval több Desire és egyéb telefon lenne, mert nem annyival jobb, hogy emiatt mindenki azonnal váltani akarjon.

Ez a sok androidos poszt azért van most itt és az összes appleblogon, mert az android felért arra a szintre, amikor már komolyan vehető versenytársa az apple-nek, még akkor is, ha sokaknak nem jön be. Ezzel nincs is semmi baj, de másoknak viszont bejön és ők az elvesztett potenciális iPhone ügyfelek.

Gondolom nem lövök nagyon mellé, ha azt feltételezem, hogy leginkább azok választanak androidot, akiknek nem volt korábban iPhone-juk (én is ilyen vagyok).

Ha az okostelefonok piacának mérete még eléggé behatárolt és ebben stabil szelet az iphone-é, akkor elég nehéz hirtelen és gyorsan új ügyfeleket találni.

De ismétlem, az értékesített mennyiség nem feltétlen jó mutatója a minőségnek.

Mert akkor az iPhone vs. Nokia lófasztuggyaolcsó összehasonlítás elég brutál eredményt hozna.

Asszem

Handras: az iphone-ból azért fogy annyi most, hogy nem tudnak eleget gyártani, mert már lassan négy éve a piacon van.

Próbáld meg azt elképzelni, hogy vannak idén nyáron jelenne meg az iPhone, ugyanilyen minőségben, úgy, hgoy az androidok is ugyanilyen minőségűek.
Biztos, hogy siker lenne, de az is biztos, hogy nem tarolná le a piacot. Persze kapacitás gondok akkor is lehetnének (ahogy az amoled kijelzővel is vannak samsungnál), de az összehasonlításnál az iphone ilyen előnyét se felejtsük ki.

Vagy egy másik példát mondva: tegyük fel, hogy überistenkirály lesz az új winpho 7 (nem ér röhögni! :D), olyan feature-ökkel, amelyekről mondjuk álmodni sem mertünk (kivetített virtuális billentyűzet, vagy felületdomborzat szimuláló érintőképernyő), na szóval akármilyen jó lesz a telefon, nem fogja tudni fél év alatt letarolni a piacot, mert attól még ott lesz a továbbra is jó alternatíva iphone és android.

Vagy nézzük a tabletek piacát. Az apple iszonyúan tud hasítani, mert nincs alternatíva és mert jó a termék. Ha megjelenik egy hasonlóan jó termék, akkor az már nem fogja tudni megismételni ugyanazt.

wiretap

szerintem egyáltalán nem hülyeség iPhone-ra a multitask…. épp tegnap hallgattam rajta RiseFM-et + olvasgattam az itteni kommenteket…

Nobody

Handras, látva a kommenteket, azt hiszem többé-kevésbé erre mondják, hogy kommunikációs katasztrófa.

Nyilván a saját blogodon azt írsz és azzal foglalkozol, amivel akarsz. De Te elkötelezett vagy az egyik termék irányában. Emiatt nagyon gáz, hogy foglalkozol a másikkal, különösen, még ha bizonyítani is tudod, hogy a másik gyengébb. (Ami valószínűleg így is van, nem ez a hozzászólásom tárgya.)

Egész egyszerűen nem tud hiteles lenni amit mondasz, mindegy, hogy mit és hogyan írsz, vagy mit mondasz a másikról. Ezzel csak a saját hitelességed rombolod, akkor is ha igazad van, akkor is ha nincs igazad – azért mert nem vagy független. Nem egészen értem, hogy ez miért jó Neked. Egy egy ilyen poszttal nemcsak nyerhetsz vásárlókat, de veszíthetsz is, és előre nem tudod megmondani, hogy merre billen a mérleg.

Majd a vevő eldönti hogy mi kell neki, a Te dolgod az, hogy bemutasd, hogy az Iphone milyen jó. Ugyanakkor mások termékeiről vagy jót, de inkább semmit – ez kommunikációs, de talán versenyetikai alapelv is (már ha lenne ilyen) – különösen nem nyilvánosan.

Fojtsd magadba, helyetted ott vannak a tesztelők (akik jobban állíthatják magukról, hogy, függetlenek, még ha nem is azok) ott van az Apple, ott vagy Te, mint a termék élő reklámja. Egy ilyen bármennyire is objektív megközelítésű, ám negatív végkicsengésű teszt az apple kereskedő postjában nem a másik termékre üt vissza, hanem jó eséllyel rád. Ez nem a hosszú élet titka, és már nem egyszer látom, hogy ez a blog erre megy.

Egyszerűen nem értem, hogy miért jó Neked vitákat és vallásháborúkat generálni, különösen, ha ebből élsz. Vagy az a sikeres marketing- és kommunikációs stratégia, ha terméketlen vitákat generálva megosztod azokat, akik kíváncsiak Rád és a termékre?

piktor

azért lássátok be, hogy az iPhone eladási darabszámait nagymértékben a köre tudatosan felépített hype-nak köszönheti, ami tényleg ügyes, de, hogy hosszú távon is beválik-e az még kiderül.

Xavier

Szeki:

“Nekem egy HTC Desire-m van, a legjobb telefon szerintem jelenleg”

Kinek a pap, kinek a papné.

Én 1,5 hónapig használtam Desire-t, majd visszatértem utána 3GS-re, mert lehet, hogy vannak korlátai, de megbízható és gyors készülék, nem fog a zsebemben csontrafagyni, mint a Desire és megvannak rá azok az alkalmazások amik nap, mint nap szükségesek nekem és androidra nem elérhetők, vagy botrányosan gagyi minőségben.

Ha neked a widgettologatás a legfontosabb egy smartphone-ban, akkor a Desire a neked való készülék, de akinek az alkalmazások és a rendszer minősége előrébb való, az pár nap után dobja a sarokba az androidos eszközöket.

moxnox

Xavier, szerintem te is csak a bulvársajtóból tájékozódsz, nagyon úgy tűnik, hogy lövésed sincs hogyan működik az Android multitasking rendszere.

“Egyébként megkérdezném, hogy szerinted miért hátrány, hogy egy nem produktív alkalmazás a háttérbe küldve felfüggesztődik és nem foglal erőforrást, és miért hátrány az, ha egy produktív alkalmazás háttérbe küldésekor csak az a szál marad aktív és foglal erőforrást, ami a produktivitás fenntartásához kell?
Mégis mi előnyöd származik az Android ostoba mindent futtatunk, sőt bootolás után gyorsan el is indítunk megoldásából? Hamarabb lemerül az akku? Köszi, nem kérném”

Na ez úgy ahogy van komplett butaság. Az Android valóban több alkalmazást futtathat a háttérben, tehát pl. egy böngésző folytathatja egy oldal betöltését, amíg te már átváltottál egy másik alkalmazásra, nem olyan limitált a multitaskingja, mint a szifonnak. De ugyanúgy csak azok a szálak foglalnak erőforrást, ami szükséges, ugyanúgy intelligensen felfüggesztődnek processzek a háttérben. A task killerek futtatása pedig erősen ellenjavalt és valójában semmi szükség nincs is rájuk, ez egy hülye divat. Eltér persze az Apple és az Android féle megközelítés, mindegyiknek van előnye és hátránya, de messze nem olyan ostoba az Android, mint ahogy azt te tudatlanságodból fakadóan állítod.

Szerintem olvasgass egy kicsit, fikázás helyett érdemes:

http://blog.rlove.org/2010/04/why-ipad-and-iphone-dont-support.html

http://android-developers.blogspot.com/2010/04/multitasking-android-way.html

http://geekfor.me/faq/you-shouldnt-be-using-a-task-killer-with-android/

WTF

moxnox: most te gyakorlatilag azt állítod, hogy ugyanúgy működik az androidban a multitask, mint szifonon. Akkor mirefel is a fikázás, hogy a szifonban nincs valódi multitask? (már nem rád értem, hanem általában ezt marhanagy fegyverténynek hiszik az androidosok). Nem mellesleg a szifon is betölti a netes oldalt amíg én mást csinálok, ráadásul a 3G-m, ami elvileg az Apple szerint is kevés, hogy a multitask menjen…ehhez képest vígan elmosolyog rajta.
Másrészt amit leírtál, valóban nem értem, hiszen ha olyan intelligensen megoldaná az Android a multitask dolgot, mivel a videóban is visítozik a rendszer, hogy vmi szopja a háttérben az erőforrást. Ilyet utoljára win alatt kellett csinálnom, hogy emiatt megakad a rendszer és nekem kell kilődözni a processzeket…szóval, kösz nem, És ebben az esetben nem érdekel a technikai rizsa, tapasztaltam, saját szememmel láttam, és nem feltétlenül érdekel, hogy az android v. a samsung hibája volt.

moxnox

Nem állítom, hogy ugyanúgy működik, mert nem ugyanúgy működik, de szerintem mindkettő egy jól kitalált és jól működő rendszer, izlés kérdése ki melyiket választja. Az iPhone-t én nem szidom egyáltalán. A videót nem néztem végig, mert beletekertem kétszer random, és mindkétszer akkora hülyeségeket beszéltek benne, hogy annyi elég is volt. Én szeretem az Ipodomat is, az Androidos telefonom is, utóbbin pedig soha nem használok semmilyen task killert, és nincs is rá szükségem, mert a rendszer tök jól kezeli az erőforrásokat.

ForRedGlory

Xavier:
Én sem ezt a szar voodoo-t használom, mert a RyanZA gyorsabb ennél. Csak nem találtam róla videót. Egyébként, ha karban tartod, akkor nem fog lassulni drámaian. Tény, hogy jobban oda kell a lelkére figyelni gondolom, mint a szifonéra, de én ezt szeretem benne. ugyanúgy szeretem, ha rend van rajta, mint számítógépen.
Aki nem akar bütykölni, nem akarja a végtelenségig tuningolni, annak nem is való, ez tény. Na meg analfabétáknak sem. Nem rád értem ezt :)

Xavier

moxnox:

“Xavier, szerintem te is csak a bulvársajtóból tájékozódsz, nagyon úgy tűnik, hogy lövésed sincs hogyan működik az Android multitasking rendszere.”

Összesen mintegy fél évet használtam különböző Androidos készülékeket, szóval elég jól ismerem őket.

“Na ez úgy ahogy van komplett butaság. ”

Tényekkel szemben vitázol? :D

“Az Android valóban több alkalmazást futtathat a háttérben, tehát pl. egy böngésző folytathatja egy oldal betöltését, amíg te már átváltottál egy másik alkalmazásra, nem olyan limitált a multitaskingja, mint a szifonnak. ”

Tekintve, hogy az iOS alatt is pontosan ugyanígy működik nem egészen értem miről is beszélsz.

De belinkeltem egy terminál screenshoot-ot, ha vetted volna a fáradtságot, hogy megnézd és még értenéd is, hogy mit látsz rajta, akkor az ilyen ostobaságok beírásától megkímélted volna magad.

“De ugyanúgy csak azok a szálak foglalnak erőforrást, ami szükséges, ugyanúgy intelligensen felfüggesztődnek processzek a háttérben.”

Mivel az Android nem multithread rendszer (majd csak a 4.0-tól ígéri ezt a Google), így kicsit nehezen tud ilyesmit megtenni, mivel az alkalmazások nem több szálon futnak.

” A task killerek futtatása pedig erősen ellenjavalt és valójában semmi szükség nincs is rájuk, ez egy hülye divat. ”

Lehet, de mikor a rendszer szépen felkajálta a rendelkezésre álló memóriát olyan alkalmazások előretöltésével, amit soha nem használok, akkor kissé akadozó lesz a működése, persze, ha téged ez nem zavar az a te dolgod. Az emberek zömét piszokul zavarja a lagolás.

“de messze nem olyan ostoba az Android, mint ahogy azt te tudatlanságodból fakadóan állítod.”

Én nem állítok semmit, az olyan hozzá nem értő emberek állítanak ilyesmit, mint az XDA-s fejlesztők. :)

banix

Zorro :D:D:D ”ja ha már a szoftverfrissítésnél tartunk, felraktam a 3g-re az IOS 4-et, ezáltal gyakorlatilag 0 értékű használhatatlan vasdarab lett belőle. Köszönöm Steve. És nincs UNDO.” bocs de közölve lett, hogy 3g-re nem nagyon ajánlott, mert megeszi… ha nem tudsz olvasni az a te bajod

banix

@kis

érdekes hogy az 5 éves bmw hez nem kellett semmit sem vásárolnom azonnal kommunikáltak a telefonnal… hivás lista, contactok minden… hülyeség amiről beszélsz

moxnox

Xavier, nem tényekkel vitatkozok, hanem a te állításaiddal, amelyek légbőlkapottnak tűnnek. Elolvastad a három a linkelt cikket? Érdemes lenne, mert nyomban kiderülne számodra, hogy pár dolgot félreértesz.

Addig is linkeld már be a forrást, amiben az Android fejlesztői csak a 4-es verzióra ígéreik a multithreadinget, és esetleg ezzel a lendülettel magyarázd is meg, hogy ez az oldal akkor a jövőből került-e ide a téridő kontinium durva görbületének következtében
http://android-developers.blogspot.com/2010/07/multithreading-for-performance.html

ForRedGlory

Juhúúú megnyomogattam az iphon4-et. Kár volt, nem is írok semmit róla, de azért egy rövidke videót csináltam róla, tanulságos.

handrás, ezt magyarázd már meg kérlek. Vagy bárki. Ez lenne az “ultra smooth”?
http://www.youtube.com/watch?v=6IpufxxnTIM

Asszem

Na igen, ez így gáz, ámbár szerintem ez is csak azt zavarja, aki kifejezetten hibát akar keresni.

ForRedGlory

Asszem:
ha hiszed ha nem, ezt csak azért tettem be, mert handrás szerint akad a Galaxyn, amikor kianimálódik a menüből a kijelzőre (egyébként kicsit igen, néha, de van rá orvosság, de nem részletezem, metrt hozzá kell nyúlni a telefonhoz és az már nem ér :)… csak egy válasz videó volt. Ezt magyarázza meg a fő muksi :)
Ez irritálóan akad, gusztustalan.

ForRedGlory

Ja, félreértés ne essék, nem azt mondom hogy mindegyiken ilyen, biztos vagyok benne hogy nem, csak az a lényeg, hogy akármennyire megy a “hájp” azért ez is képes akadozásra.

Handras

“handrás, ezt magyarázd már meg kérlek. Vagy bárki. Ez lenne az “ultra smooth”?”

Passz. De tenyleg. soha eletemben nem lattam ilyet, meg regi iPhone-on sem, az enyemen 60 fps a slider.

Bálint

Hello!
Végignéztem a tesztet! Alairom, hogy süt róla az Apple fanatizmus, amivel nem ertem miert van baj, hiszen egy apple boltban apple blogon van a teszt. Amugy pedig mar az androidosokra is jellemzo az android melletti vallasos elhivatotsag. En csak annyit tudok mondani hogy amit a videoban elmondtak, teljesen igaz, Lehetett volna android baratabb is a kritika igaz de nem az, na bummm. En egy oraig hasznaltam baratom samsug galaxyjat, es volt mar mindenfele android telefon a kezembe, de egyig se ragadott meg ugy igazan mint okos telefon, amik elvileg telefon es mindent tudnak, minden fontosabb hordozhato eszkozt helyettesitenek a zsebben, autoban. A videon jol lathato a bongeszesi hianyossagok es az atgondolatlan kivitelezes…. meg igy is hogy olcsobb akkor is na de kerem ilyet…. milyen konkurenciaja van az applenek ezen a teren minosegben semmilyen akkor az arat meg hadjuk mar. Komolyan semmilyen mindig elorebb vannak a konkurencianal mobil teren, ok meg csak probaljak kopintva kicsit maskepp megcsinalni…
Es azt is tudom aki Androidot hasznal egy darabig el el van a bongeszovel az appokkal de eszreveszi hogy 2-3 het es mar nem hasznalja csak telefonnak mint a 1000ftos nokiat, mert rajon hogy inkabb szorfozik a laptopon, nekem iPhone 4 em van lassan 3 honapja es sokkal de sokkal ritkabban hasznalom a laptopom, es mint atlag felhasznalo az iPhone szeretheto, jo hasznalni igen akinek meg nem tetszik ott nem az iPhoneal van baj csak abban keresendo a megoldas hogy kulonbozunk es mindenkinek mas tetszik. Es ez rendbe van igy.

Asszem

Bálint, ne feledd, hogy egy órányi android használat után persze, hogy átgondolatlannak tűnik a kivitelezés. Valamint nem érdemes magadból általánosítani mindenkire, nagyon sok ember van, aki 2-3 hét után sem használja “csak” telefonnak az androidos telláját, mint ahogy nagyon sok ember van, aki az iphone-ját is csak az alap dolgokra használja.

smv

Readerbe láttam a videót, az első gondolatom az volt, hogy “húbazdmeg popkorn, és elolvasom a hozzászólásokat” :D

RákÚr

XAVIER! Itt a “bazdmeg…” “karbantartod, meg jobban oda kell figyelni a lelkére” Nekem ebből lett elegem, 4 éve…azota microsoft nevét sem akarom hallani. Tudod milyen érzés az amikor lecseréled a mac-et, egy újabbra és azt mondja a kereskedő, hogy jöjjön vissza 2 óra múlva? Visszamész és az új gépeden az összes beállítás, az összes program, zenéid, képek, könyvjelzők, de még a wifi! beállítások ugyan úgy vannak. Ez a windowsos korszakban 1 hét volt, és mindig elveszett valami. ( Tudom a ghost ugyan ezt tudja :) de mégsem ugyan ez :))) Miért írtam ezt a litániát? Mert az iphone ugyan így teszi a dolgát..szépen csendesen, mint a leghűségesebb társad. Nincsenek meglepetések. Engem nem érdekel, hogy a multitaskingot hogy oldották meg, de itt működik!! Régi beidegződéssel elkezdtem zárogatni a programokat, hogy elfogy a memoria, meg hogy többet fogyaszt stb..van amikor rápillantok és 20 program van a háttérben, és ugyan úgy teszi a dolgát, mintha csak egy futna. Szóval, lehet azt mondani, hogy az iphone-os társadalom sznob, meg köcsög, biztos ilyenek is vannak…de azért sok-sok millio ember nem téved. Ez van, ez egy életérzés. Van akinek bejön, van aki meg szeret otthon hegeszteni minden nap, meg szereti a meglepetéseket. Én ezeken már rég túl vagyok.

Xavier

RákÚr:

Csak egy kérdésem lenne. Ezt miért nekem írtad??? :D

qwerty

Joey: mit nem ertek? pofam szakad le hogy valaki ekkora baromsagokat hord ossze aztan meg azt hiszi hogy neki van igaza. fogalmad sincs, hogy mirol beszelsz. tipikus balfasz vagy aki tobbszazezret kibaszott egy szaros telefonra ezert hosiesen megvedi, meg akkor is, ha azt sem tudja, hogy mirol beszel. szanalmas vagy.

Attila

Ha tudtok akkor csinálhatnátok majd egy tesztet a Desire HD-vel is.

Joey

ForRedGlory: VoiceOver be volt kapcsolva?

qwerty: ahogy gondolod. Bár hülyeséget inkább te beszélsz, ha a sgs szarrá verné az iPhonet akkor is ezzel kéne tesztelni… Olyan balfasz nem lehetek, aki többszázezret baszott ki telefonra, mivel konkrétan olcsóbb volt, mint egy galaxy S.

Xavier

” pofam szakad le hogy valaki ekkora baromsagokat hord ossze aztan meg azt hiszi hogy neki van igaza.”

Hát igen, hisz te nagyon tudod mit beszélsz :D

Közlöd, hogy nincs az iOS-ben valódi multitask, csak egy utánzat, majd utána arról győzködsz, hogy az Androidé mégis tudja ugyanazt :D megalol

Két problémám van.
- iOS alatt bármennyi alkalmazást futtathatok, még ha 7-8 háttérben is aktív alkalmazás fut és még jailbreakelt készülék révén tucatnyi mobilesubstrate plugin is fut emellett, akkor sem lassul úgy be a rendszer, mint Androidon 9-10 alkalmazás után.

- Az iOS indulása után 512 MB memóriából 360-380 MB van szabadon, Androidon SGS-en 150-160 MB. 1 hét folyamatos használat után az iOS képes 300-nál több szabad memóriát felszabadítani, az Android max 80 MB-ot. Egyetlen Androidos készüléket sem tudtam hetekig használni restart nélkül, mert szépen belassultak, ami ellen semmit nem lehetett tenni.

Szóval mondj amit akarsz, de én maradnék emellett a “nem igazi” multitask mellett, mert ez jobban működik :D

ForRedGlory

RákÚr: az hofy rendben kell tartani a telefont nem hátrány… Mondok valamit, fogadjunk nem találkoztál ezzel a ficsőrrel. Ha feltettél egy programot, az automatikusan szinkronizál apprainnel, és megjegyzi mik vannak fent.
namost ha például újrahúzod a telefont, csinálsz egy factory resetet, akkor appbrainről 1-2 kattintással minden programot újra tudsz tenni, nem kell keresgélni, nem kell elbaszni vele 1 napot… ‘ kattintás és már installálod is… Ja és WEB-ről ám, nem telefonon kell kattintgatni… Remélem érzed a különbséget.
És még hány, de hány ilyen van, amiről állítom fogalmad sincs… Mondjuk nem is csodálom, amekkora androidos tudással megvert a sors :)

Joey… Na ja, olcsóbb a szifon a Galaxynál. Erre befizetek. Mesélj csak. Ja és ne azt meséld, hogy esetleg neked olyan kedvezményeid vannak, amivel olcsóbban meg tudod venni, mert az kutyát nem érdekli. Mutasd a linket, ahol olcsóbb, epekedve várom…
Még a Westendben lévő Samsung hivatalos boltjában is 145.000 Ft függetlenül a Galaxy. Mutasd hol olcsóbb a szifon. Ez tényleg érdekel kis igazmondó… Jah, 5 jobb androidos telefon van a Galaxynál, kac-kac. Egy sem volt a kezedben 5 percnél tovább, de lehet 5 androidos telefont sem tudsz fejből felsorolni :D

ForRedGlory

Xavier. Ezt nem tudom Te írtad-e, vagy valaki más, de azért reflektálnék rá :D

“Az iOS indulása után 512 MB memóriából 360-380 MB van szabadon, Androidon SGS-en 150-160 MB. 1 hét folyamatos használat után az iOS képes 300-nál több szabad memóriát felszabadítani, az Android max 80 MB-ot. Egyetlen Androidos készüléket sem tudtam hetekig használni restart nélkül, mert szépen belassultak, ami ellen semmit nem lehetett tenni.”

Azért szifonban egy csöppet több belső memória van, bár ami a pletykákat illeti, Galaxyban elrejtett Samu bácsi még pár tucat (kb160MB) memóriát, amit XDA-s srácok serényen próbálnak munkára bírni.
Szóval Galaxyban “csak” 326MB a memória, ezek szerint szifonon 512MB? Amúgy azért nem 80MB-ot lehet felszabadítani, nekem folyamatosan 120-130MB szabad memóriám van. De igazad van, ha több a memória, több programmal bír el a cucc.

ForRedGlory

Ha ennek csak a fele igaz, akkor ismét örülhet minden szifon fan, hogy egy porszam kibabrál a telefonnal. Mondjuk gondolom kacsa, de azért várjuk ki a végét :D

http://index.hu/tech/cellanaplo/2010/10/08/ujabb_botrany_az_iphone_4_miatt/

Használói szerint az iPhone 4 a világ egyik legjobb okostelefonja, ennek ellenére úgy tűnik, hogy ez a modell lehet az Apple egyik csúfos bukása [1]. Épp csak véget ért az antenna érintkezési hibája miatt kipattant botrány [2], máris itt a következő: a védőtok alá bekerülő aprócska porszemek összekarcolják az üveg hátlapot, és a karcolások repedéssé alakulhatnak át. A karcolás gyengíti az üveget, ami emiatt könnyebben eltörhet.

A probléma súlyát jelzi, hogy az Apple egy ideig nem árult az üzleteiben olyan tokot, amelyet a készülékre kell felcsúsztatni. Még azokat is levették a polcokról, amelyek megkapták a Made for iPhone matricát.
Sült galamb

Steve Jobs azzal hallgattatta el [3] az antenna miatt panaszkodókat, hogy egy ideig ingyen tokot kaptak. Ez a tok alig érintkezik az üvegfelülettel, de elfedi az antennát. Szeptember végén – amikorra lecsengett az antennabotrány – megszűnt az akció, és a felhasználók maguk kénytelenek tokot választani. Ha a felcsúsztatható tokok lesznek népszerűek, akkor egyrészt a júzerek megszívják, másrészt az Apple partnerei is bajba kerülnek.

A kiegésztők gyártói az iPhone 4 népszerűségére számítva készleteket halmozhattak fel az Apple által elfogadott, Made for iPhone tokokból, de könnyen előfordulhat, hogy azok sohasem kerülhetnek vissza az Apple boltjaiba, nehogy kipattanjon a botrány. Ezt mondjuk nehéz lesz elkerülni, a tokokat nyilván nem fogják elégetni, és más úton eljutnak majd a vevőkhöz.

Úgy tudjuk a hazai szervizek még az iPhone 4 magyarországi debütálása előtt számítottak a törésekre, igaz akkor még csak az iPhone 4 esetleges leejtése miatt. Jól tették, ha extra szállítmányt rendeltek az üvegekből, mert nagyon úgy tűnik, hogy szükség lesz rá.

joey

ForRedGlory: leszarom, hogy kinek mennyibe került. én nem adtam ki többszázezret érte, és te tudod nagyon jól, másik fórumon is írtam, ikon csomag miatt nekem olcsóbban jön ki az i4. se több se kevesebb mondanivalóm nem volt.

az 5 jobb droidos dolgot meg gondold át… segítek, mert magadtól nem jössz rá: nem én mondtam

arra mikor adsz már választ, hogy VoiceOver be volt-e kapcsolva, amikor a videót csináltad?

qwerty

joey: akkor a sok melleduma helyett ami lathatoan nagyon jol megy neked, kanyarodjunk vissza az eredeti vitankhoz: szo szerint ezt irtad az SGS-re: “ez a jelenlegi legjobb androidos készülék. magasan.” erre irtam azt, hogy legalabb 5 ugyanolyan vagy jobb tudasu android telo van.

HTC Desire, Google Nexus One (ezek kb ugyanolyan tudasuak), HTC EVO, Motorola Droid (Milestone) 2, HTC Desire HD (ezek osszessegeben jobbak)

erre mit fogsz mondani? hogy nem is leteznek ezek a telefonok, vagy egyszer az eletben ertelmes vitara hajlasz es beismered hogy mekkora baromsagokat beszeltel?

Xavier

ForRedGlory:

“csinálsz egy factory resetet, akkor appbrainről 1-2 kattintással minden programot újra tudsz tenni, nem kell keresgélni, nem kell elbaszni vele 1 napot… ‘ kattintás és már installálod is… ”

Mint amit az iTunes alapból megcsinál immár 3 éve?

“Még a Westendben lévő Samsung hivatalos boltjában is 145.000 Ft függetlenül a Galaxy. ”

A 8 GB-os, a 16-os mennyi is?
Egyébként nem olcsóbb, mert a Galaxy S ára szépen zuhan, amikor megjelent akkor Angliában drágább volt a 16 GB-os SGS, mint a 16 GB-os iP4, mostanra már olcsóbb lett. Mondjuk aki csalódott benne és eladta pár hét, hónap után az ennek kevéssé örül. Én pont annyiért adtam el a 3GS-emet, mint amennyiért 1 éve vettem, vajon te 1 év múlva mit kapsz a SGS-edért? :D

“Azért szifonban egy csöppet több belső memória van”

Mindkét készülékben 512 MB RAM van, más kérdés, hogy ebből mennyit kap a felhasználó és mennyit zabál el a rendszer.

A porszemes dolog meg hazugság.

Egy keményebb porszem képes lenne erre, de ehhez két dolognak kéne megtörténnie. A porszemnek erős nyomás alatt végig kellene karcolnia egy nagyobb felületet, majd egy kemény felületre felfeküdve a porszemre nyomást kellene kifejteni (mint fentebb írták az üvegesek is így vágják az üveglapokat).
Ezzel az a gond, hogy tokon belül nem szokása a porszemeknek a mozgás, főleg nem nagy erőbehatással, a másik meg, hogy a tokok anyaga puha műanyag, vagy szilikon, no azon keresztül nem fogja senki megnyomni azt a porszemet olyan erővel, hogy kárt tegyen az üvegben, illetve próbálkozni lehet, de akkor nem a porszem fogja eltörni a készüléket, hanem a próbálkozás :D

Joey

qwerty: ebböl a desire hd az egyedüli ami okés, bár az is kb egyenlő és nem kapható. tehát tesztelni sem lehet.

qwerty

joey: a Desire HD-nek masfelszer annyi RAM-ja van, 2.2-vel jon, nagyobb kijelzoje van, lenyegeben kb mindenben legalabb olyan mint az SGS (ez egyebkent az osszes tobbi felsorolt telora igaz, hiaba allitod hogy csak az egyikre, ezzel egyedul sajat magad rohogteted ki es bizonyitod be hogy mennyire nincs halvany fogalmad sem arrol amirol beszelsz), es tobb parameterben alapvetoen joval jobb.
ha az elejen beismerted volna hogy hulyeseget beszeltel, most joval okosabbnak latszanal.

qwerty

joey: nalad ez jelenti azt, hogy “beismerem, segg voltam”?

qwerty

joey: vagyis bebizonyosodott hogy minden erved megbukott es semmilyen racionalis eszkozzel nem tudod a magad hulyeseget bizonyitani ugyhogy inkabb csondesen odanyogsz meg 1-2 gunyos, folenyes megjegyzest, hatha valami szerencsetlen nem veszi eszre hogy mennyire leegetted magad? hat, vesziteni tudni kell, te nem tudsz.

Makiwara

qwerty: Nem szokásom megvédeni joey-t ,de rendben! Én szerzek neked egy I4-et te pedig szerezz egy Desire HD-t és csináljunk összehasonlítást… Jha ,hogy még kint sincs a piacon… vagy csináljunk milestone 2-vel (jha ,hogy ez sincs még) Evo 4G (Jha ,hogy ez is amerika). A N1-el és Desire-vel lehetne még pariztatni ,de nincs értelme(ezek felett egy picivel ott van az SGS) . Csodálkozom ,hogy a Droid Incredible-t nem hoztad fel :D.

qwerty

makiwara: nem ertem h miert i4-et akarsz szerezni. amin a vita megy most, az az sgs es a tobbi android telo, az i4 nem kapcsolodik ide. joey mondott egy HATALMAS hulyeseget sgs-re, idezem: “ez a jelenlegi legjobb androidos készülék. magasan.”
miutan ezt 5 keszulek felsorolasaval, 5szorosen megcafoltam, meg mindig nem ismeri el hogy mekkora baromsagot mondott, es ez az ami botrany. szanalmas, abszolut nem vitapartner, egy ertelmes mondatot nem irt eddig az egesz topicban.

joey: ennyire zavar hogy mas ertelmesen akar vitatkozni? vagy ertelmesen ervelsz, vagy csendben maradsz. az elozot elegszer bebizonyitottad mar hogy nem megy, szoval a legjobb ha az utobbi opcional maradsz. reszemrol befejeztem, egy vicc vagy. ennyi esszel egy szocskevel se akarj vitatkozni.

joey

qwerty: remélem tudod, hogy a legapróbb beleszólásod sincs abba, hogy mit csinálhatok. A felsorolt készülékek mindegyikénél jobb a galaxy s, kivéve a desire hd, de annak megjelenését éppen most tolták el. Érveket azért nem írok, mert csak fröcsögsz a kezdetek óta, így nem látom értelmét. a gyengébb proci, 3d teljesítmény, meg a béna, mt normális kezelésére képtelen kijelző (főleg desire/n1 párosnál) neked ezek szerint semmi. persze ezt is kimagyarázod, megcáfolod, lelked rajta.

Makiwara

qwerty: arra akartam rávilágítani ,hogy ezen készülékek egy része még nem is kapható vagy már nem kapható. Illetve amerikai piacra szánt. Ezeket nem lehetne hasonlítani így. Ha innen nézed a I9002 (asszem ez a neve) is baromi jó lesz. Illetve az SGS 2 is nagyon jó. Csak még nincs. Ami pedig sajnos nincs nem hasonlítható semmihez. Így hiába hivatkozol Joey-nak ,hogy van több jobb készülék. Ha csak lesz vagy mi Európaiak nem használhatjuk.

joey

ForRedGlory meg nagyon eltűnt a topikból…
várnám válaszát, hogy aktív volt-r a VoiceOver a videón, valamint, hogy bocsánatot kérjen, mert éppen ő támadott azzal, hogy azt állítottam 5 jobb droidos készülék van a SGS-nél.
dehát mind a 2 dolog kínos neki, utóbbi helyzetet pedig élvezi, hogy engem szid valaki, meg nem akar a saját oldalán konfliktust. Hiszen az egyértelmű, hogy ő sem ért egyet qwerty kijelentésével. az is érdekes, hogy őt nm pocskondiázza, qwerty pedig konkrétan kinevette az álláspontját: “Jah, 5 jobb androidos telefon van a Galaxynál, kac-kac”
érdekes dolgok ezek…

ForRedGlory

joey barátom. Ha megengeded nem olvasom mindig ezt a szifonos oldalt. Remélem ezt a hibát megbocsátod nekem…
1., elnézést az 5 droidos megjegyzésért, úgy emlékeztem Te írtad
2., fogalmam sincs hogy be volt-e kapcsolva, életemben először fogtam ilyen telefont. Viszont ha be volt kapcsolva, így elkezd akadni? na ne már…. ilyet a szifon nem csinálhat, mert 20 appot futtat folyamatosan akadás nélkül, egy esetleg bekapcsolt voice faszomtól meg szaggat…? Mind1, jó magyarázkodást, az megy :D
Attól függetlenül hogy benéztem azt amiért bocsánatot kérek, ne érezd magad magas lovon, mert egy picikével sem vagy jobb azoktól, akik fikáznak, köztük engem is… hülye voltam hogy beírtam ebbe a szenny oldalba, de hát handrás faszságát nehéz szó nélkül bírni…

egyember

Szerintem az Iphone 4 design-ja sokkal szarabb mint a Galaxy sé kockamobil és az alján ott az a hatalmas rés legalább valamilyen fedőt rakhattak volna rá.

qwerty

joey: ez csak tanacs volt, ha nem akarod magad vicc targyava tenni. ahogy az is tanacs lehet hogy ne ugorj a kutba, ettol fuggetlenul te megmutathatod hogy csakazertis bele tudsz ugrani. tolem egetheted itt magad a vegtelensegig, nem nekem faj, neked fog.
es mi az hogy en frocsogok osszevissza? a te kommentjeid feleben meg torekves sincs epeszu ervekkel valo vitara, mig ram ez egyaltalan nem jellemzo. pontosan a valosag ellenkezojet beszeled es pontosan azzal akarsz besarozni amit te csinalsz. ilyet csak troll csinal.

hiaba jelentesz ki tenykent egy hazugsagot amit tovabbra sem tudtal SEMMIVEL alatamasztani, a felsorolt keszulekek EGYIKENEL SEM egyertelmuen hogy jobb a galaxy. a nexus one es desire ugyanolyan (proci/ram/stb) parameterekkel rendelkezik, valamint mindkettore elerheto joideje a 2.2, ami onmagaban hatalmas elony. a masik 3 felsorolt telo pedig egyertelmuen jobb a galaxy s-nel. raadasul te nem is azt allitottad hogy nincs 5 ugyanolyan/jobb android telo, hanem hogy egy sincs, es a galaxy s a legjobb, MAGASAN. ismetlem ezt mar vagy kb 5-odszorre, mert ugy tunik hogy meg mindig nem jutott el az agyadig. ha nem latod be hogy ezzel mekkora baromsagot mondtal, akkor jobb inkabb most AZONNAL zarjuk le ezt az egesz mizeriat.

Makiwara

qwerty: Miért mondod azt ,hogy van 5 ugyan olyan jó vagy jobb? Ha nincs. Desire aztán ennyivel kalap kabát.(N1 forgalmazása már sajnos nem igazán van ,hacsak nem használtan veszed)
Arra gondolj ,hogyha neked most androidos telefont kellene választanod és bemennél mo-n egy boltba mi közül tudnál választani? Hogyan tudod azt megmondani ,hogy jobb egy még meg sem jelent készülék? Ráadásul a piaci forgalom hiánya miatt nem lehet alternatíva.

Xavier

qwerty:

“a felsorolt keszulekek EGYIKENEL SEM egyertelmuen hogy jobb a galaxy. a nexus one es desire ugyanolyan (proci/ram/stb) parameterekkel rendelkezik”

Kár, hogy nem ismered a platformod készülékeit. :)
A Nexusnak és Desire-nak más a procija (Snapdragon/Hummingbird) és a Galaxy S-ben lényegesen erősebb GPU van.

Tiensin

Engem meggyőzött a teszt. SGS-t fogok venni, pedig iPhone4-et akartam. Igazából némileg jobb az iPhone (persze lehet jönni azzal ,hogy zártabb rendszer, több éves előnnyel stb, de tény ,hogy most perpill ez van) és trónfosztásra nem került sor, de nem annyival ,hogy megérné nekem és sok más embernek a jelenleg +50 E Ft-ot előfizetésben.
Viszont nem ítélek el senkit, aki Apple termékeket használ, hiszen mi baj van abban ,ha valaki kicsit érzelmi alapon dönt? Ha valaki kizárólag az ár/érték arányt nézi, hogy mennyit kap a pénzéért Forintonként, akkor véletlenül se vegyen Apple terméket, járjon Dacia Logannel, meg Keeway robogóval…(ha valaki ezt magára veszi ,akkor sorry, csupán példaként hoztam fel eme márkákat:).

qwerty

Makiwara: ha most bemennel mo-n egy boltba, iphone4-et sem kapnal, mindenhol elfogyott, szoval ennyi erovel azt sem jogos megemliteni.

xavier: a proci,ram parametereirol beszeltem, ertem itt az orajelet, memoria mennyiseget. azt most nem tudom hogy a konkret chip mennyiben kulonbozik, ennyire nem akartam belemenni a reszletekbe.

joey

qwerty: “ha nem latod be hogy ezzel mekkora baromsagot mondtal, akkor jobb inkabb most AZONNAL zarjuk le ezt az egesz mizeriat.”
aha. tehát szerinted ha más a véleményem, akkor nem is érdemes tovább vitázni, ez aztán az igazán korrekt vitapartner hozzáállás. :D:D

És igen, magasan jobb, mert papíron is erősebb, az olyan papíron nem látható dolgok, mint amit említettem is, a normálisan működő mt nagyon sokszor hatalmasat dob a felhasználói élményen, sokkal jobb használni, ezáltal sokkal jobb lesz a készülék.. Ha nem mondok konkrétumot, akkor szar vitapartner vagyok, ha mondok, akkor elintézed annyival, hogy hülyeség. az egyébként, hogy 1ghz mind a 2 proci, semmit nem jelent, a samué jóval erősebb. a gpu pedig nem csak alapból erősebb, de mivel van driver is hiozzá, még rátesz egy lapáttal a HTC-kre.

De igazad van, most zárjuk le, mert nem elég, hogy elfogult vagy, még nem is ismered a szent platform készülékeit. Pluszban már mások is mondják, hogy nincs igazad, de te csak fröcsögsz még. Na ez a szánalmas.

Muffi

Hello!

Az oké hogy szarrá fikáztátok a Galaxy S-et, de egyetlen egy negatív dolgot sem mondtatok az Iphone 4-ről… Pedig annak is vannak hibái… és nem értem h azokat miért nem mondtátok el?
pl. – CSengőhangot nem lehet beállítani az Iphone 4-en (vagyis mp3 számot )
– akkor Iphoneról csk Iphonera lehet küldeni…
– Vagy egyik haveromnak iPhone 4 -e van és otthon rátett számokat a gépéről és átjött hozzám h kell neki xy zene szám és h tegyük fel az iphone jára.. mondok ok. Rátettük a számokat a telojára de amiket számokat rátett otthon azok letörlődtek és csak az én zenéim maradtak meg az Phone-ján!!-.-
- Jah igen meg az is kimaradt a tesztből, hogy az Iphone 4 nem támogatja a normális SIM kártyát, hanem egy kisebb változatát csk… és az nem megoldás ha kivágdossuk a kártyánkat mert nem fog működni akkor!!
- MEg eléggé ragaszkodik az iPhone az iTunes-hoz és a Quicktimehoz…

Szóval én ezt a tesztet igazságtalannak érzékelem, mert az egész teszt csak az iphone pozitív dolgairól szól semmi nagtívumot nem mondanak csak egyfolytában a Galaxyt fikázzák… Szóval a tesztben lehet érzékelni, hogy iphone párti tesztelők készítették a tesztet…. ;)

Xavier

Muffi:

“- CSengőhangot nem lehet beállítani az Iphone 4-en (vagyis mp3 számot )”

Lehet.

“- akkor Iphoneról csk Iphonera lehet küldeni…”

Program kérdése és lehet.

“- Vagy egyik haveromnak iPhone 4 -e van és otthon rátett számokat a gépéről és átjött hozzám h kell neki xy zene szám és h tegyük fel az iphone jára.. mondok ok. Rátettük a számokat a telojára de amiket számokat rátett otthon azok letörlődtek és csak az én zenéim maradtak meg az Phone-ján!!-.-”

Ne lopj zenét.

“- Jah igen meg az is kimaradt a tesztből, hogy az Iphone 4 nem támogatja a normális SIM kártyát, hanem egy kisebb változatát csk… és az nem megoldás ha kivágdossuk a kártyánkat mert nem fog működni akkor!!”

A microSIM is rendes SIM kártya.

“- MEg eléggé ragaszkodik az iPhone az iTunes-hoz és a Quicktimehoz…”

Az SGS meg ragaszkodik a Google-hoz.
(A Quicktime-hoz egyébként nem ragaszkodik semmi.)

qwerty

joey: ez nem velemenykerdes, hanem tenykerdes. raadasul te magad is ezt irtad: “ebböl a desire hd az egyedüli ami okés, bár az is kb egyenlő”. ez (ami egyebkent hazugsag, a desire hd jelentosen jobb) es amit elozoleg irtal (sgs magasan a legjobb) onmagaban is eleg volt ahhoz hogy teljes ellentmondasba kerulj nem csak a tenyekkel, de sajat magaddal is. mivel megint csak osszevissza tereled a szot es nem ismered be amit egyebkent mar reg beismertel azzal h sajat magad megcafoltad, reszemrol ezt a “vitat” ami a reszedrol a nevetseges szardobalasban merul ki ervek es konkretumok nelkul, lezartnak tekintem.

Makiwara

qwerty: Kérlek értsd meg ,hogy:
HTC DESIRE HD : NINCS ELKÉSZÍTVE!!!!
HTC EVO 4G : ONLY AMERIKA
HTC DROID INCREDIBLE : ONLY AMERIKA
MOTOROLA MILESTONE 2 : NEM ELÉRHETŐ ;Európában nincs
HTC DESIRE : Több fontos paraméterében is gyengébb az SGS-nél.
NEXUS ONE : Már nem kapható. (Csak használtan)
MOTOROLA MOTOROI XT720: Multimédaphone-nak jó , kellemes kialakítás ,de sajnos szintén a hardwareben van a gyengepont
ACER STREAM : Ő lehet még pariban ,de szintén több ponton elvérzik.
SONY ERICSON X10: Nagyon jó készülék sokat gondolkodtam rajta ,hogy ilyet vegyek-e ,de a bizonytalan szoftvertámogatás miatt nem szívesen ajánlom senkinek.

Aki ilyen szegmensben és Androidban gondolkodik ma MAGYARORSZÁGON nem tud jobbat venni! (A desire szép jó anyagban, valamivel látványosabb a kezelőfelület, van vaku ,de hardware tekintetében az SGS túlmutat rajta. Illetve a jövőbeni szoftvertámogatás is bizonytalan) Az Iphone 4 pedig csak szolgáltatóknál fogyott el a GSM Boltok árulják.

Oller

Szerintem egy érintőképernyős telefonnál, nagyon fontos, hogy a képernyőn ha valamire rányomsz, akkor az rögtön reagáljon! Ez esetben a Galaxy S elbukott. A 3G-nél is az idegesít, hogy csomószor így akadozik meg minden. A 3GS már jó.

Muffi

Oller!

Jóóó én nem tom neked miért nem regált rögtön az érintésre a Galaxy S… Lehet tiéd gyárihibás vagy nem tudom.. De a haverom Galaxyja 2 napig itt volt nálam agyon nyomkodtam és egyszersem volt olyan h nem reagált elsőre… szóóval ez csk nálad bukott el.. meg érdekes én is letettema telot ahogy a videoban de nekem nem fordult meg a kijelző… sztem alapból egy gyári hibás telot kaptatok vagy nem tom… jaa és a tesztben ha ez egyáltalán teszt na jo haggyuk inkább… igazából egy töredékét mutattátok csak be hogy mit tud a Galaxy S… és a legjelentéktelenebb “ti szerintetek” hibát vettétek elő… én 2 napig nyomkodtam állandoan és még mindig van egy csomó dolog amit nem fedeztem még benne!
Elhiszem h Istenitení kell az iPhone-t mert huu ahh a legjobb.. de így leszarozni lealázni a Galaxy S-et és ugy egy videot feltenni, hogy az iPhone-nak semmi hibája sincs egy tökéletes telonak beállítani.. na ahhoz máár kell egy pofa.. de látom titeket ez nem zavar… Ahm amugy csk megjegyezném nem sértésképpen de más forumokon is a ti teszteteket elég szánalmas, viccesnek találja a többi ember… !
Ja annyi még hogy ha 2 telot akartok máskor összehasonlítani és videot csinálni akkor mind a 2-ről mondjatok pozitív dolgokat és negatívdolgokat mert ebben a tesztben ugy éreztem mintha az egész teszt csak a Glaxy S-ről szólna! -.- Na mind1…

NA csak ennyit akartam! :)

RCH

Ha kártyafüggetlenül akarnám megvenni a telefonok valamelyikét, akkor az IPhone4 pont kétszer drágább, mint a Galaxy S.
De valahogy nem hiszem, hogy az életemhez kétszer többet tudna hozzátenni. Vagy igen? Kétszer nagyobb a kijelzô? Kétszer tovább bírja az akksi? Kétszer gyorsabb a böngészô? Kétszer jobb a felhasználói élmény? Kétszer… ehhh… hagyjuk.
Sajnos úgy látom senki sem tud teljesen objektív lenni.

Xavier

RCH:

iPhone 4 16 GB függetlenül: 499 font (165 eFt), itthon függetlenül 185.990 + 20.000 Ft/205.990 Ft (T-Mobile)

Samsung Galaxy S 16 GB (márkaboltban, hivatalos itthoni garanciával): 152.990 Ft

Lehet, hogy rossz vagyok matekból, de egyik iPhone 4 árhoz képest sem kerül fele annyiba az SGS.

“Sajnos úgy látom senki sem tud teljesen objektív lenni.”

Te sem :D

Makiwara

Everman/ULKESH/Xavier

Függetlenül:
GSMLine:
I4 16G = 240 000 HUF
SGS 16G = 139 000 HUF

Magyarországon szolgáltatónál(T-Mobile):
SGS 8 G = 123 000 HUF
I4 16 G =165 000 HUF

(Az SGS bővíthetőségének hála pár ezer forintért 8 gigával megtoldható a tárkapacitás. Ami tökéletesen megfelel zenék , DIVX filmek , Képek, Dokumentumok tárolására lévőn ,hogy ez nem igényel akkora I/O sebességet így a Flash memória megmaradhat 720P-s videók és egyebek lejátszására. )

Ha ma magyarországon venni akarsz ilyen készüléket és olcsón be akarod szerezni hírtelen nagyobb pénzösszeg befektetése nélkül:
szolgáltató:
T-Mobile: 5000 Huf/Hó egy optimális konstrukcióban minimum fixen 24 hónapra 117 000 HUF.
SGS Telenornál:
30 000 HUF egy kevsébé jó konstrukcióban(5200 HUF) ,de 1 év után tarifát válthatsz .

Ezeket átlagos felhasználóra értem. Akik nem neteznek el havi 5 gigát.. Nem telefonálnak 6 millió percet. (Mert egy pénzszivattyús konstrukcióban megvehető szintén 30 K ért 2 év rablánc mellett az I4)

Márkaképviseletek:

Mivel hivatalos apple bolt MO-n nincs csak egy Premium seller….. De náluk sem kapható I4 viszont a 3GS is 200 felett van.. Rossz ómen.

Míg ,ahogy mondtad az SGS 16 gigás a samsung márkaboltban 152. 990 Ft.

Bárhol néztem ezeket elég komoly árkülönbségek vannak.

GSM Boltban : 100 K
Szolgáltatónál: 42 K (Ugye a 8 gigás memória kártya ezen az értéken ront)
Szolgáltatónál élőfizuval (Hasonló árú ,de nem egyforma értékű konstrukciók mellett):
90 K
Márkaképviselet minimum 50 K (De ez növekedni fog)

Tiensin

Pont objektíven tekintve nem annyival jobb az iphone 4, mint amennyivel drágább. Viszont elég annyit mondani ,hogy azért vettem iphonet, mert nekem EZ kellett ez tetszett akármi. Ősi emberi szokás ,hogy valaki vesz vmit, és próbálja bemagyarázni magának ,hogy miért volt kurvajó vétel (aki marketingben jártas tuti el is tudja mondani, hogy ez hogyan is működik:). Ahogy objektíven tekintve fszér vettem ilyen autót anno, de nemérdekel, nekem ez kellett stb. stb. VISZONT nem próbálom megmagyarázni ,hogy ez igazából jó vétel volt…

joey

Tiensin: szerintem ha tetszik, elégedett vagyok vele, és örömöm lelem benne, akkor kurva jó vétel volt. :D
Az, hogy mennyivel ér többet, szubjektív, nekem konkrétan maga az iOS több, mint 2x annyit ér, mint az összes oprendszer együtt.

Tiensin

Teljesen jogos! Igazából a kommunikációval volt a gond..iphone killer. Alma körte esete (no pu intended:) az egész. Ettől függetlenül a tesztet is inkább úgy hoztam volna ki, hogy akinek az iPhone kell azt ne hagyja magát eltántorítani, de aki árérzékeny az nyugodtan megveheti az SGS-t, mivel jó telefon.

Xavier

Makwara:

“Függetlenül:
GSMLine:
I4 16G = 240 000 HUF
SGS 16G = 139 000 HUF”

GSM boltban csak a hülye vesz iPhone 4-et, mikor hivatalosan a T-Mobiltól is olcsóbb.
No meg a bolti gari az SGS-re sem igen vonzó dolog.

“(Az SGS bővíthetőségének hála pár ezer forintért 8 gigával megtoldható a tárkapacitás. Ami tökéletesen megfelel zenék , DIVX filmek , Képek, Dokumentumok tárolására lévőn ,hogy ez nem igényel akkora I/O sebességet így a Flash memória megmaradhat 720P-s videók és egyebek lejátszására. )”

Ez persze nem igaz, de jól hangzik.
Gondolom a lagfixek azért particionálják át még a belső flasht is, mert annyira nem számít az IO sebesség.
De ha igaz is volna akkor is érdektelen, mert azonos kategóriát hasonlítsunk, ha árat nézel, vagy akkor most a Toyota is egy kategória a Ferrarival, igaz egy picit lassabb, de az ára kárpótol és szakadéknak ez is van olyan gyors?

A Telenorhoz meg akkor sem mennék, ha ingyen adnák az iPhone 4-et, a 3G hálózatuk itt ahol lakom gyakorlatilag olyan, mintha nem is volna. Szóval jó ár az a 30 eFt, de a hozzá tartozó előfizetés kb. vicc kategória és a szolgáltatás minősége is enyhén botrányos. (A cégünk is Telenor előfizető, de valami okból a mobilnetet T-Mobilost használunk :D)

“Mivel hivatalos apple bolt MO-n nincs csak egy Premium seller….. De náluk sem kapható I4 viszont a 3GS is 200 felett van.. Rossz ómen.”

Premium Resellernél hol láttál te 3GS-t 200 felett? :D

“Bárhol néztem ezeket elég komoly árkülönbségek vannak.”

Én egy dolgot tudok biztosra, az én független iPhone 4-em futárral és microSIM-el együtt 170 eFt-ba került.
A 20 eFt-nyi különbség meg bőven kárpótolva van.
Használtam az SGS-t, de örültem, mikor sikerült eladnom. Nem egy kategória a kettő.

http://kepkezelo.com/images/nepvd2r4al1ujcw4clp3.jpg

RCH

Xavier:

OK, bedôltem az elsô árnak, ami szembejött velem. (259.000 Ft)
Figyelmetlen voltam, sorry.

Makiwara

“Makwara:”

Én legalább le tudtam írni a neveid. (Asszem) Igyekeztem átfogó képet adni ,hogy mit hol mennyiért és egy GSM bolt sem marathatod ki.

http://xms.hu/apple.php?tk=iphone Parancsolj!

Az IO sebesség pedig nem számít egy megfelelő minőségű memória kártyánál (Azért vannak különbségek). A zene hallgatás , a DIVX filmnézés pedig memória kártyáról sem akadozik. Ergo tehát jól működik és teszi a dolgát ,ahogy adattárolásra is tökéletesen alkalmas!

Sajnos azért nem írtam 16 gigást ,mert én vettem a fáradtságot és utána néztem a dolgoknak. A szolgáltatóknál pedig én nem láttam (T-Mobile) 16 gigás SGS-t. A Telenoros dologhoz pedig ott volt a megjegyzésem. Nekem nincsenek előítéleteim a szolgáltatókkal szemben. Van egy jó ajánlata. Jó árban megveheti az ,aki szeretné.

Az pedig ,hogy te saját tulajdonként használtál-e már SGS-t hááát….. (olvastam már más fórumban is ezt a megnyilvánulást ,aki ismer az sejtheti ,hogy mi a válasz :) )

RákÚr

ForRedGlory !

Próbáld meg újra értelmezni amit írtam. Ha felfogod, akkor nem írsz még egyszer ekkora f@szságokat…

Xavier

Makiwara:

Bocs az elírásért.

“Az pedig ,hogy te saját tulajdonként használtál-e már SGS-t hááát…..”

Az, hogy mit hiszel az engem kicsit sem érdekel.

Muffi

Ahm én csk annyit fűznék ide méég hogy én most ez a 2 telo között flózok és szerintetek melyiket vegyem meg? Kérlek írjáátok le de csk akkor ha tudtok is jóó indokot , hogy miért a Galaxy vagy miért az iPhone 4-et válasszam!!! Az iylenek hogy fekete a háttér és fehér betűvel van írva a szöveg meg hogy elfordula kijelzőő.. na ilyenekre nem vok kiváncsi… olyanra vagyok ami tényleg igazolja azt hogy az a telo a jobb!!

Előre is köszi!

Felix

Muffi.
Szerintem ha ennyi pénzért szeretnél telefont vásárolni ne hagyatkozz mások véleményére. Amennyiben van lehetőséged kipróbálni a telefonokat inkább az alapján dönts. Akárhogy is nézem nincs olyan hely ahol részrehajlástól mentes választ kapnál.
Előny ha pontosan tudod mire és hogyan szeretnéd használni a telefont.
Ha a felhasználói élmény fontos szerintem (ismétlem szerintem) az iphone jelenleg jobb.
Az android kevésbé zárt rendszer ez is lehet előny. És persze az ár valamint a support.

Fan

Kelemen. Ezt a cikket is az a nagytudású írt az origón, aki pár hete lehúzta a Galaxyt, majd kb 10 percel később eltűnt a cikk a süllyesztőben. Viszont ahogy olvasom, a faszságait benne hagyta. LOL
Origo egyébként is a szifont nyomja, szóval ennyit a pártatlanságról. IGAZI mobilos oldalak tesztjét ajánld inkább, ne ilyen szutykokat :)

vitahum

Szánalmas. Ettől nagyobb lesz az Apple presztizse? esetleg a tiétek?

herp

Szerintem itt arról van szó, hogy valakinek van pénze arra, hogy megfizesse a kényelmet amit az apple nyújt, és nem akarja agyon moddolni meg témázni. Aki meg sokallja az iPhone-t az próbálja elhitetni magával, hogy az övé jó… Ugyanez volt az mms küldéssel, a flashel (ami az androidos szemeteken is szopik) most a térerő eldobással stb… Egyszerűen tartsák meg a szarjukat, örüljenek, hogy mások, hogy egy ropogós műanyag fost nyomkodhatnak, aminek nem reagál a kijelzője. Lehet szídni az iPhone-t, de ha van pénzed rá, beállsz a sorba és imádni fogod! 2G óta mindegyik készülék megvolt, szeritnem a galaxy netezést már a 2g is veri… Az apple találta ki az összes ilyen többujjas vezérlést, így érthető, hogy nekik volt a legtöbb idejük fejlesztgetni… Azért nincsen 4 féle iPhone termékcsalád, mert ez az egy minden funkciót ellát, amit az Androidok szétosztanak…

Ne belém kössetek, a betonba ;)

Muffi

cööhhh ezt a tesztet az origosat elolvastam.. hagyj ne mondjak véleményt… látsziik amugy, hogy a tesztelők meik telora pártolnak!…-.-
Háát egyáltalán nincs jobb kijelzője az iPhonenak.. na de mind1

Kelemen

Kedves FAN! Igazad lehet! Én inkább a Samsung miatt raktam ki, mert szerintem jó telefon, csak az OS nemjön be nekem. Régen Win mobilt használtam utána Android és most iOS (3GS), nekem az androiddal az a bajom, hogy minden kicsit túl bonyolúlt és nincsen rendesen a telóra optimalizálva(tudom mert használtam). Viszont Iphone4-et nem vennék, mert nekem kicsit kevés hogy érdemes legyen 3GS-ről váltanom, majd esetleg a következő. Amúgy mindenki maga dönti el mi jó neki, vagy melyik jobb neki. Hál Istennek nem vagyunk egyformák. Lehet összehasonlítani készülékeket, gépeket, autókat, mindenkinek más jön be és mást tud megengedni magának. Ez a véleményem erről a blog-ról.

Xavier

Muffi:

“Háát egyáltalán nincs jobb kijelzője az iPhonenak.. na de mind1″

Végül is csak 4x nagyobb a felbontása, jobbak a betekintési szögei és szín hű a megjelenítése. De biztos nem jobb :D

Szenky

Xavier!

A színhűsége tényleg jobb, de a leírásod alapján az iPhone4 kijelzője 181fok fölött is látható valamint a felbontása 3200*1920?

Bah :) Őrület ami itt folyik.
Objektív vélemény: Az iPhone4 egy k..v@jó telefon, de nekem a Galaxy S PDA jobban tetszik.

cisco

A 16 gigás GS 134e ft, ugyanazon a helyen a 16 gigás i4 210eft. Ennyivel azért nem jobb az iPhone. A DIVX lejátszást és a többi pozitívumot miért nem említettétek meg? Vagy éppen az iPhone negatívumait? Van bőven ebből is és abból is. Had idézek valakitől: “Én ilyenkor egyet szoktam mondani az elvakult jonatán-hívőknek.
Hadd küldjek már neked Bluetooth-on egy névjegyet a telefonkönyvemből!
A zavart szöszmötölésre válaszul fel szoktam tenni a mentőkérdést: – Vagy küldjem inkább SMS-ben?”
Vaku: Az tényleg gáz, hogy semmilyen vaku nincs a GS-nek, de arra a kis ledecskére nem nagyon kéne vernetek a melleteket szerintem, mert azt sem lehet vakunak nevezni.

moco22

MIt össze nem tudtok veszekedni :D
Szerintem a kettőt egyáltalán nem lehet összehasonlítani. Max. 3GS-t a 4-gyel. Egyforma oprendszert igen, de különbözőt….
Nekem Galaxym van. Amiért vettem, az elvárásaimnak megfelelően hozza. Gyors, könnyű, szeretem. Sosem hasonlítanám össze az Almával, mert felesleges.

Xavier

Szenky:

Ajánlom figyelmedbe a pentile matrix technológia leírását és a Galaxy S valós fizikai felbontásának utána járását (nem, nem 480×800, az csak a marketing :) ).

A láthaósági szöge meg jóval kisebb, mint az S-IPS panelé, rakd egymás mellé a két készüléket és nézd meg, az iP4 szinte teljesen fektetve is aránylag szín hű megjelenítést ad, az SGS meg nem.

SGS – iPhone 4 – iPhone 3GS:
—————————————–

http : // st.gsmarena.com/vv/reviewsimg/samsung-galaxy-s-vs-iphone-4/screen/gsmarena_006.jpg

http : // st.gsmarena.com/vv/reviewsimg/samsung-galaxy-s-vs-iphone-4/screen/gsmarena_007.jpg

http : // st.gsmarena.com/vv/reviewsimg/samsung-galaxy-s-vs-iphone-4/screen/gsmarena_008.jpg

geri

Túlszaturált! Igen, ez nem ugrott be nekem a színeivel kapcsolatban, nem tudtam, mi olyan baromi idegesítő benne.

Jeges

Előre leszögezem, hogy tetszik az iPhone és a Samsung is..mindenki eldönthetp melyik jó neki, de ha teszt akkor csak objektíven…

Jó hogy nem az oldalára fektetve rakod le a Galaxyt…az iPhone mérnem fordul át? mert úgy is raktad le -.-

UV zöld…azthittem az UV az ultraviola..ergó valami lilás szín nem?

Persze frissíthetnénk Froyo ra is, csak mégsem mert lehet hogyha mindkettő uptodate akkor gyorsabb lenne…mer az télleg tök ugyanaz mintha feltörnéd a szifonod…

és ha ennyire erőltetjük az angolt helyesen ejtsük ki a szavakat….

Springer Botond

Uraim!

Hát akkor én vagyok a kivétel.
Jelentem:
lecseréltem az iPhone 3GS-emet egy GalaxyS-re és rohadtul nem bántam meg, sőt!
Kitárult a világ. Szó szerint.
Például ma este, amikor a Corvin mozi előtt tök véletlenül összefutottam egy ismerősömmel és a beszélgetés közben kiderült, hogy kellene neki egy mp3-as rádióinterjú ami a telefonomon volt. Bluetooth beizzít, és voila: 1 perc alatt ott volt a Galaxy-ról a fájl az ő gőöm sincs, hogy milyen telefonján.

Sok minden egyéni ízlés kérdése, ami Andrásnak pozitívum az lehet, hogy nekem negatívum, például a nyitottság kérdése, vagy a kijelzők:
nekem mindenképpen a nagyobb méretű kijelző jön be, még akkor is, ha nincs olyan felbontása, mint az iPhone4-nek. Mások szerint meg pont a nagy kijelző miatt néz ki úgy a GalaxyS mint egy ping-pong ütő. Ízlés kérdése.
Annak idején András behozta hozzám a franciáknál frissen vásárolt iPhone4-ét, és mutatta a retina displayt. Engem nem győzött meg.
Az iPhone4 színhelyesebb, ez így van. A GalaxyS kicsit kékes.
(ez sajnos a Samsung monitorokra is igaz)

Az iOS4-en az úgynevezett “multitasking” viszont egy vicc szerintem.
Meg az asztal – vagy nevezzük kezdőképernyőnek – és ezzel együtt a widgetek totális hiánya sem jött be nekem az iPhone-okon. 1 év használat alatt sem tudtam ezt az idegesítő hiányosságot megszokni.

A GalaxyS tényleg gagyi műanyag, de az iPhone 2/3/3GS is az.
Ezt a problémát se perc alatt megoldottam, egy gyönyörű minőségi bőrtokkal és kész.
Az iPhone 3GS-re is kellett a tok, mert az is csúszott mint a fene.

Szóval szerintem mindkét telefon kiváló a maga nemében, ezen a szinten már tényleg egyéni preferenciák döntenek.
Amikor lecseréltem a 3GS-t a GalaxyS-re, eszembe sem jutott a váltásnál, hogy iPhone4-et vegyek, pedig ezeket a sorokat egy MacBook-ról írom, tehát kézenfekvő lett volna.
Az Android a nyitottságával, nagyságrendekkel jobb testre szabhatóságával vett le a lábamról…
Döntések, döntések, döntések.
Szép napot! :)

Xavier

Springer Botond :

“Például ma este, amikor a Corvin mozi előtt tök véletlenül összefutottam egy ismerősömmel és a beszélgetés közben kiderült, hogy kellene neki egy mp3-as rádióinterjú ami a telefonomon volt. Bluetooth beizzít, és voila: 1 perc alatt ott volt a Galaxy-ról a fájl az ő gőöm sincs, hogy milyen telefonján.”

ÓRIÁSI, aztán hazament és áttöltötte a számítógépére, mert általában az ember nem a mobilján dolgoz fel egy interjút. Neki is jóval egyszerűbb megoldás lett volna, ha e-mailbe elküldöd neki és egy lépést megspórolhatott volna (ha meg a mobilján is meg akarja hallgatni, akkor ott is le tudja tölteni). A fene sem vacakolna hosszú percekig a készülékek összepárosításán és a lassú BT fájlküldéssel (a mobil net is 8-10-szer gyorsabb, mint a BT fájltranszfer).

“nekem mindenképpen a nagyobb méretű kijelző jön be, még akkor is, ha nincs olyan felbontása, mint az iPhone4-nek. ”

Végül is az öklömnyi pixelek, a szőrös karakterek és raszteres képek jól néznek ki :D
Én főként az ronda kijelző miatt adtam el (igaz én iPhone 4 után vettem).

“Az iOS4-en az úgynevezett “multitasking” viszont egy vicc szerintem.”

A hozzáértésed 0, szóval nem kéne erőltetni :D
(Gyk. közel azonos a két rendszer megoldása, szóval, ha az iOS megoldása vicc, akkor röhögj sokat az SGS-eden is. Főként, hogy az iOS-é a fejlettebb technológiai megvalósítás.)

“Meg az asztal – vagy nevezzük kezdőképernyőnek – és ezzel együtt a widgetek totális hiánya sem jött be nekem az iPhone-okon.”

Nekem meg anno a felesleges csicsa miatti kevés üzemidő nem jött be, 1,5 hét után kiirtottam az összes widgetet és lőn csoda fél nappal tovább bírta az akku.
Az, hogy félinformációk lepik el a kijelzőt annak semmi teteje, ha a lényegre vagyok kíváncsi akkor így is úgy is el kell indítani az alkalmazást, no meg mire odalapozok arra képernyőre, ahol a keresett widget van, már rég megnyílt az alkalmazás is az ikonra kattintva.

“A GalaxyS tényleg gagyi műanyag, de az iPhone 2/3/3GS is az.”

Ja, csak egyik iPhone burkolata sem fél mm-es hajlékony műanyaglap (lásd, tejfölös doboz feeling) és nem is recseg-ropog, ha kézbe veszi az ember.

“Az Android a nyitottságával, nagyságrendekkel jobb testre szabhatóságával vett le a lábamról…”

Gondolom, akkor nem is rootoltad a nyitott rendszerű készülékedet :D
Meg gondolom navigációra sem nagyon használod, mert a GPS-e nem éppen használható.
Az esetlegesen a Marketből letöltött trójaik, rootkitek és egyéb kedves alkalmazások miatti problémák miatt meg majd idővel át fogod gondolni ezt a fene nagy nyíltságot ;)

Springer Botond

Xavier!
Tipikus apple fanboy magatartás. :(
No comment.

Egyszerűen csak annyi történt, hogy leírtam, hogy nekem a Samsung jött be.
Neked meg az iPhone4.
Miért fáj ez neked?

Nem árt, ha megjelennek más vélemények is nem?

Továbbra is fenntartom, hogy 1 év iPhone 3GS használat után, 1 hónapja boldog tulajdonosa vagyok egy Samsung GalaxyS-nek, és semmi pénzért nem váltanék iPhone-ra.
…és Mac-et használok. A kettő nem zárja ki egymást.
Szép napot! :)
“Az Apple-től csak számítógépet kaptam, küldetést nem.”

Xavier

“Tipikus apple fanboy magatartás. ”

Végül is biztos Apple fanboyság miatt használtam majd fél évig Androidos készülékeket (Desire, SGS). :D

Semmi baj, ha te boldog vagy vele, mások az elvárásaid és alacsonyabbra teszed azt a virtuális lécet, én csak véleményeztem a kifogásaidat (amik zöme hozzá nem értésből adódik, lásd multitask :D ).

Muffi

Ennyi… tökre igazad van Springer…!! Ami most igazi iPhone ellenfél az máár a Windows 7 mobilok.. mint pl a Samsung Omnia 7 ;) az mááár télleg nagyon odaváág :D

Csokki

én nemrég vettem meg a galaxy s-t és nekem bevált. :)

föleg h 30ropiért vágták hozzám a telenorban. néztem 4g-t de 170e ft egyszerüen irreális ár egy telefonért. nagyok jok az apple termékek csak le kéne szállni a földre és nem a burzsujokra méretezni az árakat :)

Fan

LOL… Xavier
Pont a mai napon mutattam meg egy iphone 3GS tulajnak a Galaxy S-t… ha ezt olvassa, majd leírja a véleményét, de gondolom sejted hogy nem olyan, mint a Tied. Akármit hadoválsz itt, süt rólad az hogy Steve Jobs-ra vered esténként…

joey

Nos, most hogy megjelent a DHD élhet a korábban cirkuszoló, másokat lehülyéző, szánalmas kommentelő véleménye, nem a SGS a csúcs. Ettől persze a legalább 5 jobb droidos cucc van, meg miért nem ezzel meg azzal teszteltetek hiszti továbbra is alaptalan és szánalmas. :)

Vágási Matyi

Voltak folderek, csak nem vettétek őket észre, ahogy a fényerő beállítását is benéztétek.
Ezeket leszámítva nem volt rossz a teszt.

SGS

Én nem tudom nektek milyen galaxitok van de az enyém nem szaggat,netbe gyorsabb az Iphone4 nél és ezt napi szinten látom mert a havernak Iphone4 van,sőt sehol sem szaggat mint a tietek szoval azt lökjétek ki a szemétre.Az Iphone4 még 1 sima zene cserére sem képes 1 átlagos mobil telefonnal és ezzel mindent elmondtam.

zoli

én láttam egymás mellet a két telefont megnéztem ugyan aszt a képet egy más mellet de a galaxy s olyan szinten jobb volt hogy aki aszt mongya erre hugy az iphone a jobb az egy igazi barom.egyenesen szarabb.én mint kívül álló mondom eszt.

Mortah

kritikán aluli teszt… teljességel használhatatlan, szükséges információkat nem tartalmazó / elferdítő, egyoldalú, illetve szubjektív szar az egész videó és leírás. Senkit nem érdekel például, hogy többször is elbasztad a videót, mert neked hívásod jött a szerencsétlen sznob szar szájPhonodon. Designben valóban egy iPhone koppintás, de ezt szerintem pozitívumként kéne említeni, főleg ha ekkora ápplé fanok vagyunk. Kijelzőről annyit, hogy 50% brightness SAMOLED és 100% retina LCD -vel ki lehet hozni, hogy az iPhone legyen a jobb :) Az akksi, hát igen, számokban 1500mAh, és 1420mAh, tehát tekintsük egyenlőnek. Ez a rész volt a legnagyobb hazugság az egészben: az AMOLED kb. tizedét fogyasztja az LCD nek, mivel nincs háttérvilágítás. Nyugodtan nézz utánna, hogy a hátérvilágítás fogyaszt a legtöbbet a vezetéknélküli hálozatokkal egyetemben. Tehát nekem ne meséld be, hogy a SAMOLED többet fogyaszt mint a Retina :) (Ha windows phone ról lenne szó, el is hinném talán…) A fényképező részéről csak annyit, hogy valóban rakhattak volna bele vakut, de tök fölösleges, egy szar telefonnal (értem itt a samsungot és az iphone-t és minden másst) soha nem fogsz tudni rendesen fótózni, sztem tök fölösleges az egész funkció. Ja igen, tetszett még a modnat ami kb. ilyesmi volt: “ez olyan mint a Mac és az Ubuntu …”. Most megemlítsem, hogy a Mac is csak egy szaros Linux disztró, ráadásul messze nem a legjobban kihasznált, “legerősebb” ? És a végére még egy mondatotok: “hol lenne ha nem lenne iPhone” Na igen… Khm,hol lenne Macintosh PC nélkül?! Hol lenne OS X Linux nélkül?! Hol lenne az Apple sok százezer könnyen befolyásolható, ostoba, elvakítható szerencsétlen sznob idióta nélkül?!
köszöntem

ChrisSmith

Sziasztok!
Én 2.5 évig iPhone 2g-t haszáltam, míg el nem érkezett az a pont, amikor is az Apple bejelentette, hogy 3.1.3-tól tovább már nem fejlesztenek rá. Tény, régi telefon, hardware sem már egy mai darab. Nagyon szerettem, nagyon sokáig iPhone párti voltam, de most sem ítélem el, bár már nem olyan a véleményem róla, mikor még meg volt. (Kb 2 hónapja adtam el). 2 hete vettem egy szolgáltatós Samsung Galaxy S-t. Pozitívan csalódtam benne, mert kicsit tartózkodtam a gyártótól. Igaz, hogy kicsit lassú az alap menü, de bármely átlag ember meg tudja oldani, ha zavarja, maximum egy kis utánnaolvasás kérdése. Részemről tetszik a fekete alapon fehér szöveg, engem idáig nem zavart, sőt… Egyetlen negatívum van csak a szoftverben, amit Ti is elmondtatok, hogy nem látom kinek írok vissza és, hogy mire írok vissza, ha eldöntöm a kijelzőt.
iPhone vs. SGS? – hmmm… Kinek a pap, kinek a papné…
Viszont egy olyan tesztre is kíváncsi lennék, ahol a tesztelők Android “fan”-ok lennének.

Üdv: Krisztián

U.i.: A tesztekben ne káromkodjatok, az nem oda való…

Maci Laci

Apáim én még ilyen oldalt nem láttam. Most vettem egy SGS-t, így kerültem ide szörfözés közben. Elolvastam a cikket, megnéztem a videókat, és elolvestam egy csomó hozzászólást, amik úgy tűnnek számomra rendesen kiosztják a tesztelőket. És ezek nincsenek cenzurázva. Ez roppantul tetszik :)
Nagyon korrektek a cikk írói.
Bár nem tetszik amit a teszt során megállapítottak, az ellen vélemények le nem vétele nagyon szimpatikus. Ezekből sokat okultam.

joey

scrag: téged egy szintetikus teszt érdekel? lol…

Sajnos nekem csalódás lett, a sgs simán veri, ezt tapasztaltam a DHD kipróbálása után. a független tesztek is ezt erősítik meg:

“A készülék sebessége az új rendszer megjelenésével sajnos nem lett jobb, amire mondjuk nem is lett volna szükség, hiszen a korábbi modellek kifogástalanok voltak ebben a tekintetben. Alapvetőben megfigyelhető némi lassulás, a görgetések meg-megakadnak, nagyon rövid várakozási idők előfordulhatnak az alkalmazások elindításakor is. Túlzás lenne azt mondani, hogy a rendszer lassú, de kevésbé meggyőző, mint elődei, aminek a 2.2-es rendszer és az új Sense felület egyaránt lehet az oka.”

Szóval még mindig az SGS a legerősebb Androidos készülék. Úgy néz ki, csak a Nexus S lesz erősebb, de az meg egy átdolgozott SGS, szóval…

Jah persze egy másik kérdésem még mindig aktuális, bár választ nem fogok kapni:

ForRedGlory: VoiceOver be volt kapcsolva?

Fan

Joey, ha azt mondod hogy MINDENT összevetve a DHD jobb mint az SGS, akkor tényleg elmentek otthonról nálad… és ha már a szintetikus teszteket lol-ozod, akkor megnézhetnéd az általános sebességét a DHD-nak, lassú, akad, főleg a menüben, de máshol is. Az akkumulátora is egy vicc.. na ez a lol…

ilozv

Jókat szoktam röhögni ezeken a hitvitákon… Nem vagyok meggyőződve arról, hogy az egyik telefon jobb, mint a másik (bár Andriod kontra IOS ügyben a Techradar értékelését hitelesebbnek tartom – valaohgy mélyebb intelligenciát érzek mögötte: http://www.techradar.com/news/phone-and-communications/mobile-phones/20-best-mobile-phones-in-the-world-today-645440).

Értem, hogy a stock állapotot vizsgáltátok, de ettől függetlenül szerintem a Galaxy S lag problémájának néhány kattintással történő megoldása sokkal elegánsabb, mint az utólag osztogatott műanyagtokok.

joey

Fan: látom az értő olvasás nem az erősséged. :D
a sok homemade rom buhera közben ezt a képességed elvesztetted.

lacusch69: onnan jöttünk. de a vita itt van, itt kéne rá válasz. vagyis a válasz egyértelmű.

anyád

ilyen szánalmas tesztet se láttam még :D nevetségesek vagytok

zoltan

majom!

legalabb tudnad mirol beszelsz, volt egy pillanat amikor…

okoskodtok hogy milyen nehez pl fenyerot allitani androidon.
SGS eseteben pl (de szerintem minden androidon) eleg a statuszbart megnyomni majd jobbra-balra huzigalni az ujjacskadat es a fenyero no ill csokken.

ajfon ezt nem tudja sbs setting nelkul.

tobbi okossagotokrol mar nem is beszelve….

joey

zoltan:

pontosan hányszor is érsz a kijelzőhöz ennél a műveletnél?

Szucsii

A sok buzi aki azt álítja h az androidos mobilok jobbak az iPhone-oknál azok egytől-egyig csóró cigányok akiknek nincs pénzük iphonera és ezért fikázzák le.sztem még képről se láttatok iphonet ha azt hiszitek hogy a retkes fos androidokra hiszitek azt h jó. Szégyen.

maricsuy:D

na ezen jókat röhögtem… de az egészbe az a vicces, hogy az iphoneba samsung processzor volt/van… LOL
szóval ha samsung nem lenne, nem lenne iOS, sőt, szerintem i phone sem, ez buta dolog volt a samsungtól, hogy keresztbetettek maguknak, utána meg megpróbálták leelőzni sáját magukat… de ha ezt nézed egy sgs-t jobban megérné venni, ár miatt…
még ha gagyi kívülről akkor is… szerintem az iphone 3g- se volt jobban összeserelve, az a fémcsík a szélén elég műanyag hatást keltett…:D
erre a két telefonra annyit mondok:
Valakinek ez kell, valakinek az, valaki jófej, de valaki nemaz…’
és itt homár, vagy handras, a nemjófej…
majd ha kijön a sgs-re a legújabb android, akkor mehet a kukába az iphone 4 ed…:D
jajaja, a flash támogatás nálam érdekes hogy nem akadozik, sőt! nálam még 1x se lassult be az sgs-em(na jó, ha már 6 programnál több fut, az animásiók nem olyan szépek…de majd jön az új os), pedig nagyon sok programot futtatok… érdekes… nem?

maricsuy:D

jaaah, és még az jó hogy az apple nak, nincs olyan szép 40 éves múltja mint a samsungnak…. (nekem van egy kb 20 éves samsung tévém, amit bécsből hoztam, és a színei még a mai tévék mellett is megállná a helyét… csak rendesen be kell állítani…)egyébként meg a galaxy s nek nem azm iphone legyőzése volt a cél…
személy szerint nekem jobban tetszik a galaxy s mint az iphone…
az androidot meg összehasonlítani nem lehet az ios-al… még sokat kell fejlődni az androidnak… de majd ha eljön a 5.0-ás verzió, szerintem ez is lehet iphone(4) killer…
de nálam most is az… am meg hülye aki iphonet vesz drágábban, mert még a bluetoot on se tudsz küldeni egy kibaszott képet, avgy zenét… nekem ezért nem kell iphone…, valljuk be,: mind két telefonnak vannak hibái… (az iphone antenna…, a kijelző,)
a kijelző az iphoneban egy rakás szar…(3G-ban) mert nekem oylan csíkos volt, meg pixelhibás… na én ezért utálom a szifont… nálam az iphonet még egy samsung s5230 is megverné!:D

Zolibá

Hát írtál róla, jól tetted! Már tudom, hogy milyen sz@r a Galaxy S telefonom! Nem baj. Hát én januárban használtam 2 napig iPhone 4-et. Nem volt vele gondom, szépen működött. Igaz, hogy 0 fok körül már azt sem tudta, hogy fiú-e vagy lány, de azért működött. Sokat vagyok kint, szabad levegőn, így áthült kicsit. Gondolom valahol Floridában gyárhatják, így fel sem merült a tervezőkben, hogy hidegben is menni kéne!
A SGS kijelzője semmivel sem marad el az iPhone mögött. Ha legközelebb SGS-t tesztelsz, akkor vedd le a tükrös védőfóliát! :)))

tadloki

Én már teszteltem Samsugn Galaxy S -et és 1et értek handras al.Tényleg egy rakat Sz@r. Jók vagytok így tovább. :D

tadloki

ÉS NEM VAGYOK APPLE FABOY :D ti vagytok android köcsögök :D

walker

Ennyi idióta iphone lovagot… A szart is megennétek, ha Apple logo lenne rajta. Gyö*erek.

pacsi

Ha a megfelelő programot használod netezésre, semmi gondja, nem akad, igaz nekem htc a király, mindent megteszek amit iphonnal már nem biztos