Samsung Galaxy S vs iPhone

Mostanában az összes iPhone-os postomban előkerül, hogy az iPhone az szar, Android a király, én meg húzom a számat, mert már elég sok Androidos készüléket tapogattam, hogy tudjam, ez nem igaz. Vannak jó dolgok az Androidos telefonokban, de szerintem több a rossz. Ígértem, hogy lesz erről videó, tegnap fel is vettünk több mint húsz percet egy Samsung Galaxy S-ről, természetesen egy iPhone-t is mellé tettünk.

Laci kollégám három napig tesztelte a Galaxy S-t, írt is róla, hogy ne csak videó legyen:

Előre bocsátom, hogy évek óta iPhone-t használok, jelenleg egy iPhone 4-et, tehát mindenképp ezzel tudom összehasonlítani a Samsung zászlóshajóját, illetve az iOS rendszerhez szoktam hozzá. A Galaxy S-t mint abszolút laikus hétköznapi felhasználó közelítettem meg. Ami elsőre szembeötlik a Galaxy S-nél, hogy a kezelőfelület, a betűk, az ikonok, a gombok, csúszkák sokkal kevésbé szépek mint az iOS-ben, az Apple dizájn terén még mindig verhetetlen. Maga az SGS elég műanyag, műanyag a hátlapja, a kijelzője, még a krómhatású kerete is, sokkal gagyibb érzetet nyújt kézben fogva, mint egy iPhone. A dizájnban próbálták lekoppintani az Apple-t, de pl. az alsó keretbe csak úgy belefúrt mikrofonnyílás elég otrombán néz ki, az USB-t takaró kis ajtócska nyitogatása nehézkes. A screen lock gomb nagyon rossz helyre került, simán be lehet nyomni véletlenül, nem érezni rendesen a nyomáspontját, kicsi, csúszik. Szintén tervezési hibának tartom a hátlapra került külső hangszórót (ami egyébként talán kicsit jobban szól, mint az iPhone-é), mert ha letesszük az asztalra, neadj’ Isten a kanapéra a telefont, el is zártuk a hang útját. A kijelző nem rossz, de kisebb a felbontása és a fényereje, mint az iPhone 4-é, valahogy túlszaturáltak a színek, mintha a kontrasztja is rosszabb lenne.

Pár gondolat az operációs rendszerről. Nagyon sokat fejlődött az Android az utóbbi egy évben, kezd egész jó lenni, de még mindig rengeteg hiányossága van. Sokszor, főleg böngészéskor iszonyatosan belassul, és úgy vettem észre, hogy ez nem feltétlenül függ a futó alkalmazások számától. Néha legszívesebben a földhöz csapná az ember, amikor egy weboldalon akar görgetni vagy nagyítani, illetve van hogy a home screenre való visszalépés is hihetetlenül akadozik. Az Android Market még kiforratlan, itthon nem elérhetők a fizetős alkalmazások, sokkal áttekinthetetlenebb, mint az iTunes App Store. Van hogy le akar tölteni egy alkalmazást az ember, nem történik semmi, aztán még egyszer rányom, pár perc múlva elkezd ténylegesen lejönni a program, van hogy kétszer is letöltődik, egyszóval bajos a dolog. A fentről lehúzható értesítés-rész jó ötlet, kár hogy a kijelző a szélein mintha kevésbé lenne érzékeny, van hogy háromszor-négyszer is meg kell próbálni lehúzni ezt az ablakot, cserébe könnyen kapcsolgathatjuk az akkuzabáló eszközöket (Wi-Fi, GPS, stb).

A böngésző sokkal rosszabb mint a Mobile Safari, a kétbökéses “intelligens zoom” össze-vissza működik, van hogy eltalálja mire kéne ránagyítani, van hogy nem. A lassulásokról ugye már írtam, ami még gáz, az a back-forward gombok használhatósága. A backre ugye van egy fizikai érintőgombunk, a forwardot menüből kell előbányászni. A vissza gombhoz még annyi hozzáfűznivalóm van, hogy ha a legelső (tehát backezésnél sorban az utolsó) oldalnál használjuk, akkor kilép a böngészőből. Bravó, ez nagyon idegesítő tud lenni. Elvileg tud a telefon valami butított Flash-t kezelni, gyakorlatban ennek sok értelme nincs, beágyazott indexvideókat például nem sikerült lejátszani vele, bár a Flash-only oldalak egy része így elérhető, viszont iszonyúan szaggat az egész, inkább ki ki is kapcsoltam a francba.

Ami zavaró, az a portrait-landscape mód kezelése, egyrészt nincs animáció, másrészt baromi érzékeny a dolog, nem lehet úgy letenni a telefont az asztalra, hogy pl. a böngészőben ne forduljon át a kép, idegesítő. Rotation lock nincs, vagyis a settingsben ki lehet kapcsolni a forgatást, akkor csak álló módunk van, illetve a böngészőben be tudjuk kapcsolni, hogy csak fekvő módunk legyen, de teljesen inkonzisztens ez a rész. Apropó landscape mód: pl. SMS írásnál vagy IM-nél írhatunk így, de kitölti az egész kijelzőt a billentyűzet, nem látjuk azt amire éppen válaszolunk, ennek semmi értelmét nem láttam, nagyon zavaró. A billentyűzet annyira nem rossz, de valahogy sokkal bizonytalanabbul használható mint iPhone-on, többször ütöttem mellé, és lassabbnak is tűnt, valószínűleg nem annyira pontos a kijelző mint az iPhone-é, ezért lehet könnyen melléütni. Nincs benne magyar szótár, így nem tudja automatikusan átjavítani a szavakat. Az ún. Swype szövegbevitel nagyon jó ötlet és tényleg gyorsan lehet vele írni, kár hogy ezt sem tudtam magyarul használni, így a hétköznapi használatban egyelőre nincs sok értelme.

Van pár ötletes megoldás illetve pozitívum is. Az internet gyorsabb az SGS-en mint az iPhone 4-en, mind Wi-Fin, mind 3G-n. A méréseim alapján a letöltési sebesség mindkét esetben átlag 20-40%-kal gyorsabb, van hogy a duplája (Wi-Fi), a feltöltés viszont mindig lassabb volt. Jó ötlet az ún. feloldóminta, amit PIN kód helyett használhatunk, bár az érintőkijelző pontatlansága miatt néha idegesítő. A QR-kódos appletöltés tetszett, gyorsan leszedegthetünk vele alkalmazásokat pl. ha egy blogot böngészünk az asztali gépünkön. Léteznek igényes alkalmazások is, pl. az Angry Birds, de nem sokat találtam belőlük, valószínűleg amint elérhető lesz itthon a fizetős Market ez a helyzet változik, persze ehhez kellenek a fejlesztők is, illetve nem ártana, ha az alkalmazások legalább fele annyira igényesen meg lennének designolva mint az iPhone appok. Elég nagy hátrány, hogy mindenféle szemetet beengednek a marketbe…

Röviden ennyi jut eszembe a háromnapos használat után, még az akksiról annyit, hogy kb. másfél napot ki lehet húzni vele, bár hétvégén volt nálam a telefon szabadnapon, így sokat nem beszéltem rajta, de nyomogattam illetve játszottam vele. Mindenesetre kevesebbet bír, mint az iPhone 4, az tisztán látszik.

Pár gyakorlati tanács a végére azoknak, akik Macen akarják használni a Galaxy S-t (ha van ilyen :D):
– Google fiókkal tud szinkronizálni, vagyis pl. a kontaktjainkat úgy tudjuk rászinkronizálni, ha Address Book-ot szinkronizálunk Google Contacts-al, elég gördülékenyen működik
– USB-n lehet rá fájlokat másolni, ehhez debug módba kell kapcsolni a telefont a beállításokban, majd amikor rákötjük a gépre, be kell állítani a fentről lehúzható menüben, hogy muntolja fel a fájlrendszerét. Nem elegáns megoldás, de működik.

Ezek jutottak eszembe a videó felvétele után, vannak átfedések, illetve írtam olyan dolgokról, ami ott nem került elő. Összegezve: a Samsung Galaxy S nem egy rossz telefon, ha az iPhone 4 mondjuk 9 pont, akkor ez 6. Semmi pénzért nem cserélném le rá az iPhone-t, de ha az nem lenne, simán megvenném ezt. Persze kérdés, hogy lenne-e Galaxy S, ha nem jelenik meg az iPhone…

A készüléket köszönjük a szifon.com-nak akik maguk is írtak róla, illetve az XXL GSM-nek.

644 hozzászólás

herp

Szerintem itt arról van szó, hogy valakinek van pénze arra, hogy megfizesse a kényelmet amit az apple nyújt, és nem akarja agyon moddolni meg témázni. Aki meg sokallja az iPhone-t az próbálja elhitetni magával, hogy az övé jó… Ugyanez volt az mms küldéssel, a flashel (ami az androidos szemeteken is szopik) most a térerő eldobással stb… Egyszerűen tartsák meg a szarjukat, örüljenek, hogy mások, hogy egy ropogós műanyag fost nyomkodhatnak, aminek nem reagál a kijelzője. Lehet szídni az iPhone-t, de ha van pénzed rá, beállsz a sorba és imádni fogod! 2G óta mindegyik készülék megvolt, szeritnem a galaxy netezést már a 2g is veri… Az apple találta ki az összes ilyen többujjas vezérlést, így érthető, hogy nekik volt a legtöbb idejük fejlesztgetni… Azért nincsen 4 féle iPhone termékcsalád, mert ez az egy minden funkciót ellát, amit az Androidok szétosztanak…

Ne belém kössetek, a betonba 😉

Muffi

cööhhh ezt a tesztet az origosat elolvastam.. hagyj ne mondjak véleményt… látsziik amugy, hogy a tesztelők meik telora pártolnak!…-.-
Háát egyáltalán nincs jobb kijelzője az iPhonenak.. na de mind1

Kelemen

Kedves FAN! Igazad lehet! Én inkább a Samsung miatt raktam ki, mert szerintem jó telefon, csak az OS nemjön be nekem. Régen Win mobilt használtam utána Android és most iOS (3GS), nekem az androiddal az a bajom, hogy minden kicsit túl bonyolúlt és nincsen rendesen a telóra optimalizálva(tudom mert használtam). Viszont Iphone4-et nem vennék, mert nekem kicsit kevés hogy érdemes legyen 3GS-ről váltanom, majd esetleg a következő. Amúgy mindenki maga dönti el mi jó neki, vagy melyik jobb neki. Hál Istennek nem vagyunk egyformák. Lehet összehasonlítani készülékeket, gépeket, autókat, mindenkinek más jön be és mást tud megengedni magának. Ez a véleményem erről a blog-ról.

Xavier

Muffi:

“Háát egyáltalán nincs jobb kijelzője az iPhonenak.. na de mind1”

Végül is csak 4x nagyobb a felbontása, jobbak a betekintési szögei és szín hű a megjelenítése. De biztos nem jobb 😀

Szenky

Xavier!

A színhűsége tényleg jobb, de a leírásod alapján az iPhone4 kijelzője 181fok fölött is látható valamint a felbontása 3200*1920?

Bah 🙂 Őrület ami itt folyik.
Objektív vélemény: Az iPhone4 egy k..v@jó telefon, de nekem a Galaxy S PDA jobban tetszik.

cisco

A 16 gigás GS 134e ft, ugyanazon a helyen a 16 gigás i4 210eft. Ennyivel azért nem jobb az iPhone. A DIVX lejátszást és a többi pozitívumot miért nem említettétek meg? Vagy éppen az iPhone negatívumait? Van bőven ebből is és abból is. Had idézek valakitől: “Én ilyenkor egyet szoktam mondani az elvakult jonatán-hívőknek.
Hadd küldjek már neked Bluetooth-on egy névjegyet a telefonkönyvemből!
A zavart szöszmötölésre válaszul fel szoktam tenni a mentőkérdést: – Vagy küldjem inkább SMS-ben?”
Vaku: Az tényleg gáz, hogy semmilyen vaku nincs a GS-nek, de arra a kis ledecskére nem nagyon kéne vernetek a melleteket szerintem, mert azt sem lehet vakunak nevezni.

moco22

MIt össze nem tudtok veszekedni 😀
Szerintem a kettőt egyáltalán nem lehet összehasonlítani. Max. 3GS-t a 4-gyel. Egyforma oprendszert igen, de különbözőt….
Nekem Galaxym van. Amiért vettem, az elvárásaimnak megfelelően hozza. Gyors, könnyű, szeretem. Sosem hasonlítanám össze az Almával, mert felesleges.

Xavier

Szenky:

Ajánlom figyelmedbe a pentile matrix technológia leírását és a Galaxy S valós fizikai felbontásának utána járását (nem, nem 480×800, az csak a marketing 🙂 ).

A láthaósági szöge meg jóval kisebb, mint az S-IPS panelé, rakd egymás mellé a két készüléket és nézd meg, az iP4 szinte teljesen fektetve is aránylag szín hű megjelenítést ad, az SGS meg nem.

SGS – iPhone 4 – iPhone 3GS:
—————————————–

http : // st.gsmarena.com/vv/reviewsimg/samsung-galaxy-s-vs-iphone-4/screen/gsmarena_006.jpg

http : // st.gsmarena.com/vv/reviewsimg/samsung-galaxy-s-vs-iphone-4/screen/gsmarena_007.jpg

http : // st.gsmarena.com/vv/reviewsimg/samsung-galaxy-s-vs-iphone-4/screen/gsmarena_008.jpg

geri

Túlszaturált! Igen, ez nem ugrott be nekem a színeivel kapcsolatban, nem tudtam, mi olyan baromi idegesítő benne.

Jeges

Előre leszögezem, hogy tetszik az iPhone és a Samsung is..mindenki eldönthetp melyik jó neki, de ha teszt akkor csak objektíven…

Jó hogy nem az oldalára fektetve rakod le a Galaxyt…az iPhone mérnem fordul át? mert úgy is raktad le -.-

UV zöld…azthittem az UV az ultraviola..ergó valami lilás szín nem?

Persze frissíthetnénk Froyo ra is, csak mégsem mert lehet hogyha mindkettő uptodate akkor gyorsabb lenne…mer az télleg tök ugyanaz mintha feltörnéd a szifonod…

és ha ennyire erőltetjük az angolt helyesen ejtsük ki a szavakat….

Springer Botond

Uraim!

Hát akkor én vagyok a kivétel.
Jelentem:
lecseréltem az iPhone 3GS-emet egy GalaxyS-re és rohadtul nem bántam meg, sőt!
Kitárult a világ. Szó szerint.
Például ma este, amikor a Corvin mozi előtt tök véletlenül összefutottam egy ismerősömmel és a beszélgetés közben kiderült, hogy kellene neki egy mp3-as rádióinterjú ami a telefonomon volt. Bluetooth beizzít, és voila: 1 perc alatt ott volt a Galaxy-ról a fájl az ő gőöm sincs, hogy milyen telefonján.

Sok minden egyéni ízlés kérdése, ami Andrásnak pozitívum az lehet, hogy nekem negatívum, például a nyitottság kérdése, vagy a kijelzők:
nekem mindenképpen a nagyobb méretű kijelző jön be, még akkor is, ha nincs olyan felbontása, mint az iPhone4-nek. Mások szerint meg pont a nagy kijelző miatt néz ki úgy a GalaxyS mint egy ping-pong ütő. Ízlés kérdése.
Annak idején András behozta hozzám a franciáknál frissen vásárolt iPhone4-ét, és mutatta a retina displayt. Engem nem győzött meg.
Az iPhone4 színhelyesebb, ez így van. A GalaxyS kicsit kékes.
(ez sajnos a Samsung monitorokra is igaz)

Az iOS4-en az úgynevezett “multitasking” viszont egy vicc szerintem.
Meg az asztal – vagy nevezzük kezdőképernyőnek – és ezzel együtt a widgetek totális hiánya sem jött be nekem az iPhone-okon. 1 év használat alatt sem tudtam ezt az idegesítő hiányosságot megszokni.

A GalaxyS tényleg gagyi műanyag, de az iPhone 2/3/3GS is az.
Ezt a problémát se perc alatt megoldottam, egy gyönyörű minőségi bőrtokkal és kész.
Az iPhone 3GS-re is kellett a tok, mert az is csúszott mint a fene.

Szóval szerintem mindkét telefon kiváló a maga nemében, ezen a szinten már tényleg egyéni preferenciák döntenek.
Amikor lecseréltem a 3GS-t a GalaxyS-re, eszembe sem jutott a váltásnál, hogy iPhone4-et vegyek, pedig ezeket a sorokat egy MacBook-ról írom, tehát kézenfekvő lett volna.
Az Android a nyitottságával, nagyságrendekkel jobb testre szabhatóságával vett le a lábamról…
Döntések, döntések, döntések.
Szép napot! 🙂

Xavier

Springer Botond :

“Például ma este, amikor a Corvin mozi előtt tök véletlenül összefutottam egy ismerősömmel és a beszélgetés közben kiderült, hogy kellene neki egy mp3-as rádióinterjú ami a telefonomon volt. Bluetooth beizzít, és voila: 1 perc alatt ott volt a Galaxy-ról a fájl az ő gőöm sincs, hogy milyen telefonján.”

ÓRIÁSI, aztán hazament és áttöltötte a számítógépére, mert általában az ember nem a mobilján dolgoz fel egy interjút. Neki is jóval egyszerűbb megoldás lett volna, ha e-mailbe elküldöd neki és egy lépést megspórolhatott volna (ha meg a mobilján is meg akarja hallgatni, akkor ott is le tudja tölteni). A fene sem vacakolna hosszú percekig a készülékek összepárosításán és a lassú BT fájlküldéssel (a mobil net is 8-10-szer gyorsabb, mint a BT fájltranszfer).

“nekem mindenképpen a nagyobb méretű kijelző jön be, még akkor is, ha nincs olyan felbontása, mint az iPhone4-nek. ”

Végül is az öklömnyi pixelek, a szőrös karakterek és raszteres képek jól néznek ki 😀
Én főként az ronda kijelző miatt adtam el (igaz én iPhone 4 után vettem).

“Az iOS4-en az úgynevezett “multitasking” viszont egy vicc szerintem.”

A hozzáértésed 0, szóval nem kéne erőltetni 😀
(Gyk. közel azonos a két rendszer megoldása, szóval, ha az iOS megoldása vicc, akkor röhögj sokat az SGS-eden is. Főként, hogy az iOS-é a fejlettebb technológiai megvalósítás.)

“Meg az asztal – vagy nevezzük kezdőképernyőnek – és ezzel együtt a widgetek totális hiánya sem jött be nekem az iPhone-okon.”

Nekem meg anno a felesleges csicsa miatti kevés üzemidő nem jött be, 1,5 hét után kiirtottam az összes widgetet és lőn csoda fél nappal tovább bírta az akku.
Az, hogy félinformációk lepik el a kijelzőt annak semmi teteje, ha a lényegre vagyok kíváncsi akkor így is úgy is el kell indítani az alkalmazást, no meg mire odalapozok arra képernyőre, ahol a keresett widget van, már rég megnyílt az alkalmazás is az ikonra kattintva.

“A GalaxyS tényleg gagyi műanyag, de az iPhone 2/3/3GS is az.”

Ja, csak egyik iPhone burkolata sem fél mm-es hajlékony műanyaglap (lásd, tejfölös doboz feeling) és nem is recseg-ropog, ha kézbe veszi az ember.

“Az Android a nyitottságával, nagyságrendekkel jobb testre szabhatóságával vett le a lábamról…”

Gondolom, akkor nem is rootoltad a nyitott rendszerű készülékedet 😀
Meg gondolom navigációra sem nagyon használod, mert a GPS-e nem éppen használható.
Az esetlegesen a Marketből letöltött trójaik, rootkitek és egyéb kedves alkalmazások miatti problémák miatt meg majd idővel át fogod gondolni ezt a fene nagy nyíltságot 😉

Springer Botond

Xavier!
Tipikus apple fanboy magatartás. 🙁
No comment.

Egyszerűen csak annyi történt, hogy leírtam, hogy nekem a Samsung jött be.
Neked meg az iPhone4.
Miért fáj ez neked?

Nem árt, ha megjelennek más vélemények is nem?

Továbbra is fenntartom, hogy 1 év iPhone 3GS használat után, 1 hónapja boldog tulajdonosa vagyok egy Samsung GalaxyS-nek, és semmi pénzért nem váltanék iPhone-ra.
…és Mac-et használok. A kettő nem zárja ki egymást.
Szép napot! 🙂
“Az Apple-től csak számítógépet kaptam, küldetést nem.”

Xavier

“Tipikus apple fanboy magatartás. ”

Végül is biztos Apple fanboyság miatt használtam majd fél évig Androidos készülékeket (Desire, SGS). 😀

Semmi baj, ha te boldog vagy vele, mások az elvárásaid és alacsonyabbra teszed azt a virtuális lécet, én csak véleményeztem a kifogásaidat (amik zöme hozzá nem értésből adódik, lásd multitask 😀 ).

Muffi

Ennyi… tökre igazad van Springer…!! Ami most igazi iPhone ellenfél az máár a Windows 7 mobilok.. mint pl a Samsung Omnia 7 😉 az mááár télleg nagyon odaváág 😀

Csokki

én nemrég vettem meg a galaxy s-t és nekem bevált. 🙂

föleg h 30ropiért vágták hozzám a telenorban. néztem 4g-t de 170e ft egyszerüen irreális ár egy telefonért. nagyok jok az apple termékek csak le kéne szállni a földre és nem a burzsujokra méretezni az árakat 🙂

Fan

LOL… Xavier
Pont a mai napon mutattam meg egy iphone 3GS tulajnak a Galaxy S-t… ha ezt olvassa, majd leírja a véleményét, de gondolom sejted hogy nem olyan, mint a Tied. Akármit hadoválsz itt, süt rólad az hogy Steve Jobs-ra vered esténként…

joey

Nos, most hogy megjelent a DHD élhet a korábban cirkuszoló, másokat lehülyéző, szánalmas kommentelő véleménye, nem a SGS a csúcs. Ettől persze a legalább 5 jobb droidos cucc van, meg miért nem ezzel meg azzal teszteltetek hiszti továbbra is alaptalan és szánalmas. 🙂

Vágási Matyi

Voltak folderek, csak nem vettétek őket észre, ahogy a fényerő beállítását is benéztétek.
Ezeket leszámítva nem volt rossz a teszt.

SGS

Én nem tudom nektek milyen galaxitok van de az enyém nem szaggat,netbe gyorsabb az Iphone4 nél és ezt napi szinten látom mert a havernak Iphone4 van,sőt sehol sem szaggat mint a tietek szoval azt lökjétek ki a szemétre.Az Iphone4 még 1 sima zene cserére sem képes 1 átlagos mobil telefonnal és ezzel mindent elmondtam.

zoli

én láttam egymás mellet a két telefont megnéztem ugyan aszt a képet egy más mellet de a galaxy s olyan szinten jobb volt hogy aki aszt mongya erre hugy az iphone a jobb az egy igazi barom.egyenesen szarabb.én mint kívül álló mondom eszt.

Mortah

kritikán aluli teszt… teljességel használhatatlan, szükséges információkat nem tartalmazó / elferdítő, egyoldalú, illetve szubjektív szar az egész videó és leírás. Senkit nem érdekel például, hogy többször is elbasztad a videót, mert neked hívásod jött a szerencsétlen sznob szar szájPhonodon. Designben valóban egy iPhone koppintás, de ezt szerintem pozitívumként kéne említeni, főleg ha ekkora ápplé fanok vagyunk. Kijelzőről annyit, hogy 50% brightness SAMOLED és 100% retina LCD -vel ki lehet hozni, hogy az iPhone legyen a jobb 🙂 Az akksi, hát igen, számokban 1500mAh, és 1420mAh, tehát tekintsük egyenlőnek. Ez a rész volt a legnagyobb hazugság az egészben: az AMOLED kb. tizedét fogyasztja az LCD nek, mivel nincs háttérvilágítás. Nyugodtan nézz utánna, hogy a hátérvilágítás fogyaszt a legtöbbet a vezetéknélküli hálozatokkal egyetemben. Tehát nekem ne meséld be, hogy a SAMOLED többet fogyaszt mint a Retina 🙂 (Ha windows phone ról lenne szó, el is hinném talán…) A fényképező részéről csak annyit, hogy valóban rakhattak volna bele vakut, de tök fölösleges, egy szar telefonnal (értem itt a samsungot és az iphone-t és minden másst) soha nem fogsz tudni rendesen fótózni, sztem tök fölösleges az egész funkció. Ja igen, tetszett még a modnat ami kb. ilyesmi volt: “ez olyan mint a Mac és az Ubuntu …”. Most megemlítsem, hogy a Mac is csak egy szaros Linux disztró, ráadásul messze nem a legjobban kihasznált, “legerősebb” ? És a végére még egy mondatotok: “hol lenne ha nem lenne iPhone” Na igen… Khm,hol lenne Macintosh PC nélkül?! Hol lenne OS X Linux nélkül?! Hol lenne az Apple sok százezer könnyen befolyásolható, ostoba, elvakítható szerencsétlen sznob idióta nélkül?!
köszöntem

ChrisSmith

Sziasztok!
Én 2.5 évig iPhone 2g-t haszáltam, míg el nem érkezett az a pont, amikor is az Apple bejelentette, hogy 3.1.3-tól tovább már nem fejlesztenek rá. Tény, régi telefon, hardware sem már egy mai darab. Nagyon szerettem, nagyon sokáig iPhone párti voltam, de most sem ítélem el, bár már nem olyan a véleményem róla, mikor még meg volt. (Kb 2 hónapja adtam el). 2 hete vettem egy szolgáltatós Samsung Galaxy S-t. Pozitívan csalódtam benne, mert kicsit tartózkodtam a gyártótól. Igaz, hogy kicsit lassú az alap menü, de bármely átlag ember meg tudja oldani, ha zavarja, maximum egy kis utánnaolvasás kérdése. Részemről tetszik a fekete alapon fehér szöveg, engem idáig nem zavart, sőt… Egyetlen negatívum van csak a szoftverben, amit Ti is elmondtatok, hogy nem látom kinek írok vissza és, hogy mire írok vissza, ha eldöntöm a kijelzőt.
iPhone vs. SGS? – hmmm… Kinek a pap, kinek a papné…
Viszont egy olyan tesztre is kíváncsi lennék, ahol a tesztelők Android “fan”-ok lennének.

Üdv: Krisztián

U.i.: A tesztekben ne káromkodjatok, az nem oda való…

Maci Laci

Apáim én még ilyen oldalt nem láttam. Most vettem egy SGS-t, így kerültem ide szörfözés közben. Elolvastam a cikket, megnéztem a videókat, és elolvestam egy csomó hozzászólást, amik úgy tűnnek számomra rendesen kiosztják a tesztelőket. És ezek nincsenek cenzurázva. Ez roppantul tetszik 🙂
Nagyon korrektek a cikk írói.
Bár nem tetszik amit a teszt során megállapítottak, az ellen vélemények le nem vétele nagyon szimpatikus. Ezekből sokat okultam.

joey

scrag: téged egy szintetikus teszt érdekel? lol…

Sajnos nekem csalódás lett, a sgs simán veri, ezt tapasztaltam a DHD kipróbálása után. a független tesztek is ezt erősítik meg:

“A készülék sebessége az új rendszer megjelenésével sajnos nem lett jobb, amire mondjuk nem is lett volna szükség, hiszen a korábbi modellek kifogástalanok voltak ebben a tekintetben. Alapvetőben megfigyelhető némi lassulás, a görgetések meg-megakadnak, nagyon rövid várakozási idők előfordulhatnak az alkalmazások elindításakor is. Túlzás lenne azt mondani, hogy a rendszer lassú, de kevésbé meggyőző, mint elődei, aminek a 2.2-es rendszer és az új Sense felület egyaránt lehet az oka.”

Szóval még mindig az SGS a legerősebb Androidos készülék. Úgy néz ki, csak a Nexus S lesz erősebb, de az meg egy átdolgozott SGS, szóval…

Jah persze egy másik kérdésem még mindig aktuális, bár választ nem fogok kapni:

ForRedGlory: VoiceOver be volt kapcsolva?

Fan

Joey, ha azt mondod hogy MINDENT összevetve a DHD jobb mint az SGS, akkor tényleg elmentek otthonról nálad… és ha már a szintetikus teszteket lol-ozod, akkor megnézhetnéd az általános sebességét a DHD-nak, lassú, akad, főleg a menüben, de máshol is. Az akkumulátora is egy vicc.. na ez a lol…

ilozv

Jókat szoktam röhögni ezeken a hitvitákon… Nem vagyok meggyőződve arról, hogy az egyik telefon jobb, mint a másik (bár Andriod kontra IOS ügyben a Techradar értékelését hitelesebbnek tartom – valaohgy mélyebb intelligenciát érzek mögötte: http://www.techradar.com/news/phone-and-communications/mobile-phones/20-best-mobile-phones-in-the-world-today-645440).

Értem, hogy a stock állapotot vizsgáltátok, de ettől függetlenül szerintem a Galaxy S lag problémájának néhány kattintással történő megoldása sokkal elegánsabb, mint az utólag osztogatott műanyagtokok.

joey

Fan: látom az értő olvasás nem az erősséged. 😀
a sok homemade rom buhera közben ezt a képességed elvesztetted.

lacusch69: onnan jöttünk. de a vita itt van, itt kéne rá válasz. vagyis a válasz egyértelmű.

anyád

ilyen szánalmas tesztet se láttam még 😀 nevetségesek vagytok

zoltan

majom!

legalabb tudnad mirol beszelsz, volt egy pillanat amikor…

okoskodtok hogy milyen nehez pl fenyerot allitani androidon.
SGS eseteben pl (de szerintem minden androidon) eleg a statuszbart megnyomni majd jobbra-balra huzigalni az ujjacskadat es a fenyero no ill csokken.

ajfon ezt nem tudja sbs setting nelkul.

tobbi okossagotokrol mar nem is beszelve….

joey

zoltan:

pontosan hányszor is érsz a kijelzőhöz ennél a műveletnél?

Szucsii

A sok buzi aki azt álítja h az androidos mobilok jobbak az iPhone-oknál azok egytől-egyig csóró cigányok akiknek nincs pénzük iphonera és ezért fikázzák le.sztem még képről se láttatok iphonet ha azt hiszitek hogy a retkes fos androidokra hiszitek azt h jó. Szégyen.

maricsuy:D

na ezen jókat röhögtem… de az egészbe az a vicces, hogy az iphoneba samsung processzor volt/van… LOL
szóval ha samsung nem lenne, nem lenne iOS, sőt, szerintem i phone sem, ez buta dolog volt a samsungtól, hogy keresztbetettek maguknak, utána meg megpróbálták leelőzni sáját magukat… de ha ezt nézed egy sgs-t jobban megérné venni, ár miatt…
még ha gagyi kívülről akkor is… szerintem az iphone 3g- se volt jobban összeserelve, az a fémcsík a szélén elég műanyag hatást keltett…:D
erre a két telefonra annyit mondok:
Valakinek ez kell, valakinek az, valaki jófej, de valaki nemaz…’
és itt homár, vagy handras, a nemjófej…
majd ha kijön a sgs-re a legújabb android, akkor mehet a kukába az iphone 4 ed…:D
jajaja, a flash támogatás nálam érdekes hogy nem akadozik, sőt! nálam még 1x se lassult be az sgs-em(na jó, ha már 6 programnál több fut, az animásiók nem olyan szépek…de majd jön az új os), pedig nagyon sok programot futtatok… érdekes… nem?

maricsuy:D

jaaah, és még az jó hogy az apple nak, nincs olyan szép 40 éves múltja mint a samsungnak…. (nekem van egy kb 20 éves samsung tévém, amit bécsből hoztam, és a színei még a mai tévék mellett is megállná a helyét… csak rendesen be kell állítani…)egyébként meg a galaxy s nek nem azm iphone legyőzése volt a cél…
személy szerint nekem jobban tetszik a galaxy s mint az iphone…
az androidot meg összehasonlítani nem lehet az ios-al… még sokat kell fejlődni az androidnak… de majd ha eljön a 5.0-ás verzió, szerintem ez is lehet iphone(4) killer…
de nálam most is az… am meg hülye aki iphonet vesz drágábban, mert még a bluetoot on se tudsz küldeni egy kibaszott képet, avgy zenét… nekem ezért nem kell iphone…, valljuk be,: mind két telefonnak vannak hibái… (az iphone antenna…, a kijelző,)
a kijelző az iphoneban egy rakás szar…(3G-ban) mert nekem oylan csíkos volt, meg pixelhibás… na én ezért utálom a szifont… nálam az iphonet még egy samsung s5230 is megverné!:D

Zolibá

Hát írtál róla, jól tetted! Már tudom, hogy milyen sz@r a Galaxy S telefonom! Nem baj. Hát én januárban használtam 2 napig iPhone 4-et. Nem volt vele gondom, szépen működött. Igaz, hogy 0 fok körül már azt sem tudta, hogy fiú-e vagy lány, de azért működött. Sokat vagyok kint, szabad levegőn, így áthült kicsit. Gondolom valahol Floridában gyárhatják, így fel sem merült a tervezőkben, hogy hidegben is menni kéne!
A SGS kijelzője semmivel sem marad el az iPhone mögött. Ha legközelebb SGS-t tesztelsz, akkor vedd le a tükrös védőfóliát! :)))

tadloki

Én már teszteltem Samsugn Galaxy S -et és 1et értek handras al.Tényleg egy rakat Sz@r. Jók vagytok így tovább. 😀

tadloki

ÉS NEM VAGYOK APPLE FABOY 😀 ti vagytok android köcsögök 😀

walker

Ennyi idióta iphone lovagot… A szart is megennétek, ha Apple logo lenne rajta. Gyö*erek.

pacsi

Ha a megfelelő programot használod netezésre, semmi gondja, nem akad, igaz nekem htc a király, mindent megteszek amit iphonnal már nem biztos