Öt hónap. Ez már gombócból is sok.

Csapjunk bele a lecsóba, itt a soron következő, immár az ötödik edzős poszt. Az első rész itt, a második rész itt, a harmadik rész itt, a negyedik pedig itt olvasható.

Igazából nekem is jók ezek a posztok, mert mintegy naplószerűen tudom követni, hogy mit csinálok. Most már öt hónapja sportolok szinte napi rendszerességgel. (az Apple Watch érmei senkit ne zavarjanak meg, már az óra érkezése előtt elkezdtem futni, így most már öt teljes hónap telt el.) Sokan mondták amikor elkezdtem, hogy ááá ez csak egy szokásos múló hóbort nálam, hamar abba fogom majd hagyni, stb. Nekik üzenem, hogy tessék itt van, öt hónapja tolom, és nem adom fel!

Az előző posztot ott hagytam abba, hogy próbálok tömeget növelni, hogy visszaszerezzem a futással elégetett izmokat. Augusztus végére 65 kg volt a cél, ezt nem tudtam elérni, a július végi 64,1-ről, 64,4-re sikerült felmenni. Vicces, hogy sokan minden további nélkül tudnak felszedni 1-2 kilót egy hónap alatt, én meg hiába zabálok mint az állat, össz-vissz 30 dekát sikerült magamra pakolni. Mondjuk nem mindegy, hogy zsírt, vagy izmot szed fel az ember, utóbbit kicsit nehezebb, előbbihez elég napi egy filmet megnézni, és közben chipset zabálni. Így nézek most ki mindenféle súly emelése és feszítés nélkül. Sajnos nincs öt hónappal ezelőtti “before” kép, de higgyétek el, nagyon nem ilyen voltam. Vézna karok, pókhas, kb amit 20 év semmittevés tesz az ember testével… Na szóval, itt kép, tegnap lőttem a poszthoz:

FullSizeRender

PS: Az elősző posztnál beszólt valaki, hogy minek kellenek ilyen képek meg magamutogató posztok. Nos azért mert sokkal egyszerűbb egy képen megmutatni a fejlődést, mint oldalakat írni. Arról nem beszélve, hogy ha csak egy embert is motiválok ezzel egészségesebb életmódra, akkor már megérte. Ha meg nem tetszik, akkor csak görgesd át. Egyébként utálok szelfiket, meg ilyen képeket csinálni, de mindent az olvasókért.

Az utóbbi egy hónapban heti négyszer jártam le az edzőteremben, a köztes pihenőnapokon pedig betoltam egy hosszabb sétát, hogy az Apple Watch Activity alkalmazásban szépen tekeredjenek az aktivitást mérő karikák, és az achievementek. Meg is lett természetesen a perfekt augusztus is. Kedd-csütörtök-szombat-vasárnap vált be, ezeken a napokon megyek edzeni, így van egy kis ideje regenerálódnia a szervezetemnek. Mondjuk valószínűleg nem ártana beiktatni egy akár két hetes pihenést, de most már 1-2 nap kihagyás után hiányzik az edzés.

activity_aug

Soha életemben nem reggeliztem, most viszont minden nap. Aztán ebéd, még délután is betolok valamit, majd jöhet egy kiadós vacsora. Így jött fel 30 deka 🙂 Mondjuk nagyon nem aggódok emiatt, ha minden hónapban fel tudok szedni csak 30 dekát, akkor az 10 hónap alatt 3 kg tiszta izom, de valószínűleg nem is kell ennyi, igazából már csak lábra kéne többet dolgozni, mert a felsőtestemmel már nagyjából elégedett vagyok. Persze lábazni mindenki utál, így én is. Mindenesetre beszereztem egy Beats by Dre Powerbeats 2 wireless fülest, hogy ne a teremben szóló lagymatag fos zenére kelljen súlyokat emelgetni, hanem valami jó Rock zenére, de erről írok majd később bővebben. Külön posztot érdemel, hogy Handras Beats fülest használ, tekintve, hogy (Apple-nél dolgozó olvasóim most ne olvassanak tovább!) nem igazán vagyok nagy rajongója a márkának. Na de visszatérve a lényegre, itt vannak a szokásos grafikonok a Withings alkalmazásból:

withings_aug

Írtam az előző posztban, hogy folyamatosan fáradt vagyok, meg nincs energiám. Picit javult a helyzet, egyrészt mert már nem hajtom meg magam annyira az edzőteremben, másrészt elkezdtem egy csomó vitamint tolni, ahogy a hozzászólásokban többen is tanácsoltátok. Plusz ezt a posztot most a tengerpartról írom, ahova leugrottam 6 napra feltöltődni. Persze mondanom sem kell, hogy a hotelben van edzőterem is. 🙂 Kicsike és nagyon meleg van, de arra teljesen jó, hogy formában maradjak. Napi fél óra alatt kipattintom magam, aztán csobbanás a tengerben. 🙂 Sajnos elég stresszes a melóm, nem lehet megúszni pihenés nélkül, bár elég necces volt pont most eljönni. Épp most indult el a Back to School akciónk, és az új iPhone bemutatása is a nyakunkon van. Erre persze hazaérek majd, és feltöltődve várom az új iPhone-t, meg persze hamarosan jön a reményeim szerint Instant Get iPad is. Egy hónap múlva természetesen jön az edzős posztok folytatása is.