iPad 3 találgatásokat tegyük tisztába

Megint eljött a január, beindultak az iPad találgatások is. Bármilyen csetre ha fellépek a napokban, öt percen belül megtalál valaki, hogy akkor most tényleg lesz iPad 4 októberben, meg ilyenekkel fárasztanak. Megpróbálom most összeszedni, hogy mi az ami reálisan várható iPad fronton.

Az iPadnek éves termékfrissítési ciklusa van (lásd Handras app Mit vegyek részleg), az első iPadet kicsit kevesebb mint egy évvel követte az iPad 2, idén is valószínűleg így lesz, tehát, február végén illetve március elején várható a termékfrissítés.

Tavaly az iPad 2-nél még nem volt reális a retina display megjelenése, idén viszont jönni fog a nagyfelbontású kijelző.

Az A6 Quad core proci is biztos, ez kell is majd a 2048×1536 felbontás meghajtásához.

Design terén nem várható jelentős módosítás, talán egy hajszálnyival vékonyabb lesz az iPad 3, mondjuk kb 1mm-el lehet vékonyítani, ha megkapja a Gorilla Glass 2-őt, meg picit paszírozhatnak még az egyéb belső alkatrészeken is.

Nyilván az előlapi és a hátlapi kamerák is fejlődni fognak, az iPhone 4S esetében is így történt. Természetesen a szoftveres képstabilizátort is megkapja az iPad lsd iPhone 4S.

Ami még újdonság lesz az a Siri megjelenése az új iPadben, illetve kaphatnak egy kis frissítést a Garageband, és iMovie alkalmazások is.

A fentieken kívül minden más csak erős találgatás kategória, például kizártnak tartom, hogy megjelenjen egy 7 inches iPad, vagy, hogy oktoberben jöjjön az iPad 4, semmi nem indokolja ezeket a pletykákat, plusz egy két egyéb új kis cuki szoftver is jöhet.

Aminek még esetleg lehet realitása az iPad 2 megtartása és olcsósítása, mondjuk egy 399 dolcsis induló árazással, ez nem lenne meglepő lépés hiszen az iPhone-oknál is ezt a gyakorlatot követik. Aminek meg én örülék, ha nem lenne 12, csak 6 féle modell, mégpedig oly módon, hogy megszűnnek a Wi-Fi only modellek és csak Wi-Fi plusz 3G modelleket forgalmaznának 3 féle tárkapacítással, két féle színben.

Ami biztosan nem lesz az iPad 3-ban:
– USB csatlakozó
– 5-7 inches modell
– Flash
– Fluxuskondenzátor

Ami biztos: ez lesz a valaha gyártott legjobb iPad 🙂