Viszlát Vimeo helló Youtube

28 komment

Először is boldog új évet kívánok mindenkinek!

Tudom tudom jó rég nem írtam ide semmit, de egyszerűen nem volt kedvem bloggolni, nem is nagyon volt miről.

Most pedig következzen egy fontos szolgálati közlemény.

Az van, hogy elegem lett a Vimeóból. Évente egy csomó pénzt legombolnak az emberről, de a szolgáltatások meg közel sem olyan jók. Nem akarok most ebbe belemenni, ma utoljára fizettem a Vimeónak, most is csak azért, hogy lementsem a régi videóimat és feltöltsem őket Youtube-ra.

Mostantól ha valaki kíváncsi a videóimra, akkor a Youtube csatornámra tessék feliratkozni, ide fogok csak feltölteni videókat a jövőben. Mostanában például elkezdtem sütni – főzni, tervezek egy videót erről, mert elég vicces problémákba futok bele. Sózza meg ízlés szerint… De hát miért nem lehet odaírni a receptbe, hogy X gramm só? Tessék rendesen lespecifikálni. Na mindegy, tényleg inkább videóra veszem majd a küzdelmem brownie-val és pogácsákkal.

Ígértem egy Jaguár F Type videót is, amint jó idő lesz, ezt is elkészítem most már tényleg. Becsszó!

handras_youtube

 • Laszlo Kifer

  Boldog új évet Neked is!
  Annyira leszoktattad innen a népeket, hogy csak na!
  Ha leírnák a receptben, hogy mennyi só kell, azt (is) kimérnéd? Na jó, tényleg vannak olyan dilemmák az életben, amik másnak meg se kottyannak, nekünk meg fejtörést okoz. 🙂

  • Marci

   Szemrebbenés nélkül mérem a grammokat.

   • Én is, de ha nincs megadva, akkor szopó van 🙂

    • Marci

     Akkor jó a recept, ha minden pontosan le van írva, egzaktul. Hány fok, hány perc, hány gramm. Így is probléma az alapanyagok változása, de ha pontos a recept, kisebb a rizikó.

    • Exxon

     Az is gond lehet, hogy vannak sósabb sók is, vagy hogyan fogalmazzam meg. Erősebb a hatása. Emiatt x gramm valamilyen só lehet, hogy már elsózza az ételt, amíg ugyanannyi mennyiségű másfajta só nem..

     • Biff Tannen

      Ennyi. Túl van ez Hisztifikálva. Megsózod, nem elég, teszel még bele. Ha még mindig nem elég, még teszel bele. Rengeteg féle só létezik, és az őrlésük sem egyforma. Másrészt vannak, akik sósabban, mások kevésbé sósan, megint mások teljesen sómentesen szeretnek ételeket. Ezért írják oda, hogy ízlés szerint. A recept Gipsz Jakab ízlése szerint van leírva. Az nem biztos, hogy Kiss Mukknak is ízleni fog. Ennyi. Egy dolgot tudok erre mondani, el kell kezdeni főzni rendszeresen és nem lesz ez gond. Úgy 12 éves koromban még én is fennakadtam ilyesmin, de ha megjön a rutin nem méricskél senki. Melyik profi szakácsot láttad gramm mérlegen sót mérni? A fakanállal méri a só mértékét. 🙂 Megyek feliratkozok a csatornára, szeretek vicces főzős akrembózós videókat nézni 🙂

      • Márton Szigeti

       Ez még meg is állná a helyét, ha főzésről lenne szó, de sütésről beszélünk, ahol nem tudod megkóstolni menet közben, pont ez a lényeg.. azaz megcsinálod és kiderül, hogy vagy elbasztad, vagy nem.

      • Biff Tannen

       Ez pontosan így van. Rutint kell szerezni 🙂

      • Az a baj, hogy én nem érzem, hogy sós vagy sótlan-e valami. Nekem kb mindegy 🙂 Viszont ha csinálok valamit, abból nyilván más is eszik, és ezért parázok rá, hogy most akkor mennyi a tuti. 🙂

    • Laszlo Kifer

     Oké, ez így rendben van, főleg ha most kezded. De azért nem kell ennyire aggódni miatta. Tegyél kevesebbet, mert sózni lehet utólag is, kivenni belőle már nem. De ezt magadtól is tudod. 🙂
     A második alkalom után meg már érzésre is fog működni. Kivéve, ha minden nap újat főzöl a szakácskönyvből.

   • Laszlo Kifer

    🙂

 • Nagyon helyes.

 • Péter Veres

  BÚÉK neked is! Ideje volt a váltásnak! Örülök!

 • Redbullka

  Király! 🙂 Már múltkor megijjedtem, hogy hova lettek a ferraris videók. 🙁

 • miv

  Az “ízlés szerint” fűszerezéssel pedig minden férfi társunk problémáját feszegeted, bro. 🙂

 • pampalini

  Néha jól kimérik neked a pontos mennyiséget, de csak amolyan “receptes mértékegységgel”, azaz: sózza két csipetnyi sóval, ezzel máris közelebb vagy a megoldáshoz 😉

 • The Norwegian

  Na nem mondod hogy már te is vloggerkedni fogsz? 😀

  • dvs

   Magyarósinak is egészen felfutott, a The Vr-ról nem is beszélve, úgy látszik megéri, feltéve ha van napi/heti szinten is érdekes kontent, amit kellő ízléssel/kreativitással fűszerezve szépen fel is töltik. A kollektív Google accountnak köszönhetően pedig rövid időn belül lehet sok tízezer feliratkozóra szert tenni hiszen már mindenkinek van. Bár ez a lufi is kipukkad egyszer, már így is boldog boldogtalan Youtuberkedésbe kezd.

   • The Norwegian

    Megmondom őszintén, én is rá gondoltam. 🙂
    Tudom hogy ez az egyéni szocproblémám, de az a vlogolás olyan mint telefonokkal vagy autókkal seftelni: Hogy lehet úgy pénzt csinálni, hogy lehetőleg ne kelljen dolgozni.
    Nyílván Handrásnál nem váltaná ki a munkát, mellette meg elég húzós lesz.
    Már ha egyáltalán vlogolni akar. 🙂

    • Két külön dolog. Én leginkább azért akarok videót csinálni, mert sokszor sokkal gyorsabb egy témáról videót csinálni, mint hosszú cikket írni.

     • afloox

      “egyszerűen nem volt kedvem bloggolni, nem is nagyon volt miről.”

      Ó, dehogynem! Mindig van miről! Ezért is vagyunk az olvasóid. 🙂

      2007 óta követlek mióta itt a világ végén is “kapható már” Internet. Bár nem vagyok Apple hívő, és valószínű sosem lesz Apple termékem. Miattad vagyok itt még mindig. Szerettem az utazós cikkeid, a fotózásos cikkeid /termékkapcsolással, ahogyan Mac-en zajlik az utómunka. Szuper volt az Insight projekt. Tök jók voltak Aliennel készített projekjeid. Mai napig megmosolyogtat az ominózis “Handrás ideges” videó. Imádtam Dezső urat (rip), Zsíros Anna werkvideóját az iPhone 4 kapcsán. Szerettem nézegetni a Flickr-re töltött képeid, és tudod mit? Valami változott.

      Akkoriban úgy éreztem egy vagy közülünk földi halandók közül, akinek a haverja/jóbarátja lehetek a blogon keresztül. Egy olyan világot ismerhettem meg, ahova nagy valószínűséggel soha nem jutok el. Mióta jelentősen bővült a céged, egyre inkább távolinak érezlek, és hiányoznak a postjaid. Persze ez érthető, mivel mindenki élete változik idővel. Lehet, hogy user error, vagy csak én gondolom így, de nekem hiányzik a régi blog világa, a régi Handras. Azt kell mondjam, bárcsak ismerhettelek volna sokkal előbb. Ugyan személyesen még nem találkoztunk, de bízom benne hogy egyszer ennek is eljön az ideje.

      Szóval told a contentet, bármi is legyen az. A nép majd szelektál. 🙂

      • payskin

       Heh, mintha én írtam volna. 🙂

       BÚÉK, András! Megyek szábszkrájbolni a Youtube-ra.

 • dvs

  De most a YouTube meg az olyan videók miatt fog szemétkedni ahol zene van. YouTubenak most fizetsz majd?

  • NANA

   Most komolyan hol élsz
   Bár apple ökoszisztémán nevelkedő eszébe meg se fordul az ingyenes zene lehetősége

   Tessék bátran lehet keresgélni szabadon felhasználhatót és tenni videó alá

   https://www.youtube.com/audiolibrary/music

   • Na ja csak ha normális zenét akarsz berakni akkor bukó van. Pont ezért nem tudtam felrakni a mai snowboardos videómat.

 • Fülig Jimmy

  lebuktál a Jaggel az Árpád hídon, szép hangja van, főleg 50 felett:-D

  • Pedig ma csendes módban volt a kipufogó 🙂

   • Fülig Jimmy

    🙂 tegnap volt…, de most, hogy már láttam, jöhet a teszt:-)