Szoktál autót mosni? Valószínűleg rosszul csinálod

A legtöbben nem is gondolják, hogy mekkora kárt tehetnek az autójuk fényezésében, pusztán csak azzal, hogy rosszul mossák le. Pedig egy kis odafigyeléssel olyan maradhat a fényezés, mint új korában. Sőt!

Már nagyon régóta szerettem volna készíteni egy videót az autómosás rejtelmeiről, de valahogy mindig közbejött valami. Hétfőn aztán ráírtam a Servface-es Danira, hogy kedden esetleg forgathatnánk-e náluk, mert lett egy szabad napom, ő pedig igent mondott. Persze meg lehetett volna csinálni egy OMV kúton is a videót, de egyrészt nem akartam órákig lefoglalni a helyet, másrészt akartam egy szakértőt is a videóhoz, mert mint majd látjátok nem kevés folyamatot én sem tudtam pontosan, pedig 15 éve magam mosom akkurátusan az autóimat. Íme a folyamat, ami nem teszi tönkre az autó fényezését, és akár sima otthoni mosásnál is alkalmazhatjuk ezeket az apró trükköket:

Ezek a videók, a Patreon támogatóim nélkül nem jöhetnének létre:

Kapu.hu, Tiszta energiák, SmartnapelemRackhost.hu, Gabler hűtőkamrák, Holló Gábor, Andrássy Miklós, Plavecz Péter, Ambrus Dani, Kasler Attila, Dobi Csaba, Lepsényi Gábor, Kabay Dávid, Meetupvideo, Attila, Ráth István, Kele Gábor, NEXTFOTO Studió, Rácz Gábor, Vajda Márk, Nagy Balázs, Kisvarga Richárd, Láda-Hartyányi András, Polgár Andor, Meskó Bálint, Alfa Amore, Bak László, Franko Viktor, TöltőPont.eu, Nagy Roland, Faragó Attila, Stefan Hornak, Szép Gábor, Kovács Patrik, Tóth AndrásStreamTrek, Kolbert István, Hadi László, Vitatom.hu, Bencze István, Kele Máté, Kósa János, Veres Lajos, Kanczler Csaba, SomazedMarkert László,  Polonkai Norbert, Misota Richárd, Péter Tamás, Hafra Dániel, Ady Krisztián, Springer Botond mesterfodrász, Szirbik Albert, dr. Koscsó Krisztián, Fehérvári Attila, Sándor Bence, Kránitz Lajos András, Dobi Csaba, István Fidric, Hájas Tamás, Légrádi Zoltán, Orosz Bálint, Csík Nándor, Balázs Géza, Zsolt Kocsmarszky, Péter Örkényi, Attila Mészáros, Kiss Tibor, webeditor.huKreatura Média, Kövér István, Szakonyi Gábor, Tóth Gergő, Gergő Imreh Baksai, Tőzsér Martin, Kőhalmi Péter, Bencze István, Kövér István, Makó Krisztián, Kenesei Tamás, Glacz Bernát, Csobádi Béla, Pergel Dániel, Valuch Máté, Horváth Géza, Németh Roland, Robotka Attila, BurzaChrissHun, Kancsal Tamás, Nagy Norbert, Peter Botyanszki, Zoltán Vörös, Tamás Miklós, Vajda Márk, Miszlik Ádám, Vágujhelyi Gergely, Hangszerdiszkont.hu, Faluvégi Balázs Péter, Mikola Krisztian, Fehér Péter, Rapcsok Patrik, Csaba Sándor, Urbán Viktor, Kovács István

  • qubit

    Mostanában a nanotechnologiás bevonatokat nem hallom, hogy használnák. Itt sem hallottam, úgy emlékszem elég jól lepergette a vizet. Ha üvegre rakták nem is kellett törölni a lapáttal. És volt fényezésre is.

  • Pom-Pom

    Mindig nagyra értékelem a gyakorlati tudást (is), különösen akkor, ha ezt tovább is adják. A te eddigi munkád példa értékű! Természetesen várjuk a további videókat, hiszen állandóan új, és újabb cuccok, trükkök vannak, és az autós társadalom is folyamatosan frissül. Köszönjük!

  • haban

    Nagyon jo resz volt 🙂 ha lesz ra lehetoseg akkor johet a polirozas bemutatasa, vagy akar egy nagy lelegzetvetelu a belso apolas is 😉