Retina MacBook Pro 13″ videóteszt

MCS jóvoltából a 13-as MacBook Pró videótesztjét sem kell megcsináljam, mert Csaba megcsiálta helyettem. Nagyjából egyébként egyet is értek mindennel, tényleg kicsit a senki földjén tanyázik a retinás MacBook Pro 13-as, nem véletlenül fogynak jobban a 15-ös retinás gépek. Persze nagyon kellemes és jó kis gép a 13 RMBP, biztosan sokan nagyon is jól ellennének egy ilyen géppel, de az árazást (szerintem) a sima MacBook Pro 13-as szintjére kellene lőnie az Apple-nek. (írtam is erről nemrég, ha valaki nem olvasta, akkor klikk ide)

 • Freddy

  Ügyike, hűtsedár le magad: http://napiapp.blog.hu/2013/02/12/az_androidos_felhasznalok_elegedettebbek_mint_az_iphone_5_hasznalok

  Hihetetlen meggyőződéssel tudsz beszélni hülyeségeket. Maximum egy tükör előtt pózoló tizenévest tudsz meggyőzni ezekkel a dogma mondatokkal. Egyik sem igaz már. Azért figyeli az Apple-t a piac, mert várják a kiégett cég újbóli felvirágzását. De jövő héten kezdődni fog Freddy féle videósorozat, ami helyrerakja a butácska kis fejeket. Már támogatókat is találtam!

 • Ügyike

  @freddy: szerintem te hűtsd le magad, mert már megint szövegértelmezési problémáid vannak. Arról is, amit te linkeltél és arról is, amit én írtam. Nem vagyok meglepve. Ötödször is.

  Amit te linkeltél az arról szól, hogy ki mennyire elégedett a készülékével. Simán igaz lehet a chart, én személy szerint az iPhone 5-öt a legrosszabb eddigi iPhone-nak tartom, de összességében még mindig jobbnak mint a rivális platformokat. Alapvetően nem vagyok elégedett a telómmal, többet vártam volna tőle, legalább is 4-ről lépve.

  Amit pedig én írtam, hogy addig egy Lumiának, de még egy S2/S3-nak nehéz dolga lesz, amíg a cikkek arról szólnak, hogy itt az iPhone killer. Nincs az a Samsung hír, ahol az iPhone meg ne jelenne hírként. Te magad vagy a legjobb példa rá, hiszen itt pörögsz ezen a fórumon, mert a saját telódat is az iPhone-hoz méred. Érdekes, hogy nem láttam még sose olyat, hogy az S2 végre legyőzte a Sonyt. Még a te blogodban is megjelenik az első cikkek között az a szó, hogy iPhone/Apple.

  Tanulj meg szöveget érteni, Ember!

 • Ügyike

  @version: “ez tenyleg igy volt, de lassan elmulik az iphone a merce dolog meglatod”

  Nos ez lehetséges. Elmúlt az újdonság varázsa, mindenki leutánozta az alapvető ismérveit és egy csomó nagyon hasonló készülék pörög már. Ráadásul az árszintje lassan fenntarthatatlanná válik és az okosteló is el fog szaladni a tucatkészülékek irányába. Samsung már most belekezdett, de amikor S2/S3 szintű telók kerülnek majd 20-30 eFt-ba, akkor bizony komoly gondban lesz az Apple.

  Remélem végre visszatérnek a számítógépek fejlesztéséhez és rendet raknak kicsit az OSX táján.

 • Kriszti

  “ekozott es az ipad kozott az a kulonbseg hogy ez hasznalhato termek , beviheted egyetemre jegyzetelni, a munkahelyeden officolni, autocadezni, photoshopozni”

  Tableten Photoshopolni meg Autocadet hasznalni… Abból lesz ám a minőségi munka. 🙂

 • Ügyike

  @Kriszti: ott a pont 🙂 Mondjuk lehet minőségi, de hogy sok ideig tart az biztos.

 • chuck

  Ez a Freddy most melyik Freddy? Nem 2 van? Minden esetre ha a blogos Freedy, akkor légyszíves takarodj vissza a blogodra osztani az eszet, szánalmas ahogy a Handrás blogjából próbálsz látogatottságot generálni a szánalmasan fos, még androidoshoz mérten is igénytelen blogodnak.

 • chuck

  Freddy

 • chuck

  Ja, és leszarjuk a videóidat. Nem fogod fel, hogy a kutyát nem érdeklik a teljesítmény tesztek. Működik? Nem működik? Igényeg, ha kézbe veszem? Nem igényes? Ne haragudj, de a műanyag az műanyag, az akadás az akadás, ami erőltetetten túl bonyolított szar az az és kész. És nem azért mert hülye vagyok az androidhoz, lényegesen bonyolultabb az életem, a munkám, mint ez a fostos program. Pont ez a lényeg, eleget dolgozom, és pörgöm, nehogymár nekem kelljen szoftvereznem ahhoz, hogy a munkaeszközeimet tudjam használni. Nem vagyok hajlandó fejlesztgetni, állítgatni, működjön rendesen, ahogy én akarom, és kész. Az android erre alkalmatlan.

  Tudod mihez tudnám hasonlítani a helyzetet? Ha valakinek nincs pénze vesz egy egy öreg Hondát, vagy valami olcsó kisautót, és szét tuningolja, módosítgatja, és a végén lesz egy csúnya valami belőle, ami valóban lehet, hogy legyorsulja mondjuk Handrás BMW-jét, de kérdezd meg a csajokat, hogy melyikbe ülnének inkább bele….ennyi 🙂 (gyengébbek kedvéért: széttuningolt kisautó=androidos telók, BMW=iphone) És nem az a baj, hogy valaki nem tud Iphonet venni, hanem az ha valaki meg akar győzni erőszakosan mindenkit, hogy az nem hogy jobb, csak az a jó….

 • chuck

  Igényes…na, nem tudok ma írni

 • Dirk

  Biztos az én csajommal van gáz, de valamiért Ő széttuningolt kisautót akart, még úgy is hogy megvolt a lóvé a BMW-re.

 • Janika, az XMS-nek azért van 40 ezer követője, mert jó pár alkalommal bedobtak -játék keretén belül- valami lájkvadász nyereményt 🙂 ezen nem kell csodálkozni. Ha csak azt megnézed, hogy hányan ugrottak a “Mi az indián neved?” marhaságra is, ami ugye “tetszik”-elésért cseribe mondta meg az adott random generált neved 🙂 azt már kevesebben tudták, hogy az oldal amit tetszikelnek, egy ékszereket forgalmazó webáruházé 🙂

  Amúgy, én azt mondom, hogy inkább 6 ezer követő, aki a tartalomért követ, mint sem 40 ezer, aki a lehulló morzsákért.

 • Freddy

  chuck:

  Igazából a hosszú hozzászólásodban kb 3 idejétmúlt dogmát sikerült felfedeznem. Iszonyú milyen beszűkült gondolkodásmódod van. Ideje leporolni a dolgokat, és újból mérlegre rakni. Ezért vagyok itt, ez a küldetésem. Nyilván valami nincs rendben, már ha csak a statisztikákat is nézem, ne próbáld áltatni magad az ellenkezőjéről. Innen legalább olyan szánalmasnak tűnsz, mint gondolom én Neked. A nincs pénzes storyt meg felejtsd el, nem a 30e-es kategóriáról beszélek, hanem a felsőkategóriáról beszélünk. Mivel iPhonenál nincs felsőkategória, nincs is miről beszélni. Vagy egy Galaxy Mini 2-őt engedjünk össze egy 3G-vel, ne nevettess, úgy elveri, mint a…

 • Freddy

  jav: iPhonenál nincs felsőkategória – alsókategória

 • Kriszti

  @Ügyike: 😀

 • Chuck

  Ezért vagyok itt, ez a küldetésem……..Basszus Freddy, te beteg vagy…..

 • Freddy: egy luxusmárkát ne hasonlíts már egy normál márkához! Mondok pár példát: Philips – Marantz, Panasonic – Technincs, Indesit – Ariston, Samsung – Apple 🙂 Az Apple cuccok nagy részét még most is a Samsung készíti, szóval az Apple a Samsung luxus márkája ez nem vitás, csak jól leplezik, meg fenntartják a színjátékot holmi pereskedéssel 🙂

  Csak meg kell nézni handras nappaliát: retina macbook, ipad, iphone, samsung tv
  Ha majd a samsung gyárt apple tv-t is akkor majd lesz ott apple tv is, elhiheted 🙂

 • csebby

  Chino: az igen… Plastikjózsit menő lett szidni vagy mivan? Vagy csak az ilyen hulladékok mint te élveznek el ettől?

 • Vki

  Handras: Szerinted érdemes 13″-os Retinát venni vagy inkább a videón elhangzottakkal értesz egyet, miszerint egy 13″-os Sima Pro és mellé mondjuk egy 256GB-os Vertex 4 SSD?

 • Ügyike

  @Freddy: “Ezért vagyok itt, ez a küldetésem”.

  És mi vagyunk elvakultak. Ez kész.
  Freddy te alapvetően nem érted, hogy az emberek mit írnak le. Egyre jobban látom, hogy szövegértelmezésben komoly gondjaid vannak. Nagyon komoly.

  @vki: bár nem engem kérdeztél, szerintem 13″-os Retinát venni nem jó ötlet. Sima Airt vegyél, sokkal jobban jársz vele.

 • @balaton na ebben igazad van inkab 7000 normalis koveto mint 20.000 troll 😀

 • Pepinke

  Vki: Ügyikéhez hasonlóan szerintem is jobban megéri egy Air. Ha lenne pénzed retinásra, akkor inkább veszel egy Air-t, egy 256-os ssd-t bele (ami benne volt eladód, tiszta haszon) és veszel egy külső monitort.
  Illetve attól függ, mire használnád?

 • Állítólag $200 dollárral olcsóbb lett a 13″ retina:

  http://gizmodo.com/5983905/the-13+inch-retina-macbook-pro-just-got-200-cheaper

 • csákópákó

  Hé András! Csinálhatnátok Youtube-ra egy Harlem Shake videót, talán az első lesz amit egy Apple boltban csinálnak :D. http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/harlem_shake_dance

 • http://www.engadget.com/2013/02/13/apple-13-inch-macbook-pro-with-retina-display-price-cut-new-processor/

  ja csokkentettek az arat, ami nem is csoda a karacsonyi szezonban brutalisan visszaesett az osx -es gepek eladasa

 • csákópákó

  nem vágott témába tudom, ne haragudjatok csak áhh de király lenne 😀

 • Chino

  @csebby: Nem kell nekem plasztikjoskaznom ahhoz, hogy meno legyek. Eleg csak kiraknom, aztan valamelyik rokonod segit elelvezni;) Amugy nalatok mi szamit menonek…ott a mezon ket kapavagas kozott?

 • Chino

  Bár én városi gyerek vagyok, de a nagyszüleim vidékiek, így fél gyerekkoromat ott töltöttem. Elmondanád mi lenéznivaló van a vidéki munkában? Ha ők nem lennének, nem lenne mit zabálnod a betondzsungelben. Arról nem is beszélve, hogy kíváncsi lennék, te hány kapavágásig jutnál… Öreganyám 80 lesz idén, de reggeltől estig annyi fizikai munkát végez, amit sok billentyűhuszár itt együtt sem tudna megcsinálni, veled az élen.Tisztelet a kivételnek!

 • Dorm

  Version gyereknek kivételesen igaza lehet, épeszű cégek leárazni csak az szokták, amit nem visznek 🙂

 • Tibi

  Pakos: mondhatod nekik, a többség szonb városi köcsög aki a telefonjára menőzik, közben éhen halna ha neki kéne termelni.

 • Tibi

  mondom ezt úgy hogy egész életemben városi voltam.. csak mielőtt jöttök a “frusztrált vidéki suttyó” szöveggel. .. csak reálisabban látom a városiakat.

 • Daniel

  handraska felrakja, hogy tesztelték a macbook-ot, erre http://index.hu/index2/
  a kurva hiteles csabika, aki csinálja a városban blogot és úgy megy be egy étterembe tesztelni, hogy már a csecsemő is ismeri az arcát.
  na ő leteszteli, tök hitelesen, és felrakja topra az index2–re.
  tök hitelesen.

 • Daniel

  Mellesleg az index2 hatalmas bukta… Nagyon gyengén mennek a posztok rajta, a kutya nem megy át.

 • Chino

  @pajkos,tibi: Tolem akar betonalapot is ashat egesz nap a 80 eves oreganyad, ha ahhoz van kedve. Biztosithatlak a keze munkaja nincs benne abban amit en megeszek, hacsak nem norveg halasz, mert halat azt majdnem minden nap eszek. Azert egy konnycseppet most elmorzsolok erte. Tibi, nalatok meg telefonre menoznek? Az ugy eleg fos

 • BF

  Annyira bánom hogy nekem az utolsó elötti szériás Macbook Pro-m van ami i7 hardveresen 2 magos modell nem az utána kiadott Tunderboltos 4 magos model….
  Ezek a retinás gépek vakvágányok rakás pénz nem bővíthető vásárlás után oszt be azt a tárhelyet amekkora ssd-vel veszed stb….

  Tuti beszmacen fogok vadászni egy utolsó szériás joggal Pro-nak nevezendő bővíthető nem retinás Macbook Pro-t.

  Abban az esetben kéne ez az új retinás eszköz ha lenne 1.5-2 terrás ssd-vel….

 • Chino

  Nekem 2011-es pro-m van, meg en csereltem ki benne ssd-re a hdd-t. Draga volt meg elegge, ezert is csak 128-ast vettem, igaz csak a rendszernek meg a programoknak kellett a gyorsabb toltes miatt. Van melle egy 2 terras wd mypassport studio firewire. Bovithetosegi alternativanak eleg jo, gatyazsebben is boven hordozhato 😀

 • szifonmester

  “nem is tudom hogyan tudtunk létezni eddig…” – MCS

  Ennél a mondatnál Csaba anyukájára gondoltam és bezártam a videót. Köszönöm, nem kérem.

 • Farr Vince

  Handrás, most főleg tőled kérdezek, de más is válaszolhat? Szerintetek miért csökken az iPhone részesedése, miért vesznek inkább többen Androidot? (Itt nem akarok olyan választ kapni, h azért mert olcsóbb, mert itt én a majdnem 1 árkategóriában levő Androidról beszélek. Több barátom is S3-at, Nexus 4-et és One X-et vett iPhone 5/4S helyett. Miért gyengélkedik ennyire az iPhone?)
  Másik kérdés pedig, hogy szerinted Handrás mikor fog újra az Apple óriásit dobni, mikor fog újra hatalmas újítást csinálni a telefonok piacán? Mert ha így megy tovább 1-2 éven belül már 3-ok lesznek csak részesedésben, nem tudnak még 2-nak sem megmaradni! Vajon Ive vezetésével nagyot fog újulni az iOS, végre megjelennek a kapcsolok, a widgetek benne? Válaszod várom itt, vagy az e-mail cimemre!