Huawei P20 Pro egy iPhone-os szemével

Bár már 10 éve iPhone-t használok, követem a konkurens telefonokat is, ki is szoktam próbálni az aktuális top modelleket. Most egy Huawei P20 Pro járt nálam és mivel ennek az okostelefonnak a kamerája vezeti most toronymagasan a DxOMark toplistáját, gondoltam megér egy videót.

Az iPhone X megvásárlása mellett, nekem már annyi is elég volt, hogy iPhone 7 méretben megkapom a dupla kamerát. Szerintem itt a blogomon mondanom sem kell, hogy milyen sokat fotózok a telefonommal, másra nagyon nem is használom. Telefonálni nem szoktam, iMessage, mail, Safari, Messenger, meg a telefonról vezérelhető okoskiegészítőimhez kell az iPhone, de főként fotózásra és videókra használom. Legtöbbször például az iMagazin tesztekhez is iPhone-okkal készítettük a fotókat, nem nagyon vették észre az olvasók.

Na de hogy jön a képbe a Huawei P20 Pro? Úgy, hogy a Huawei-től kaptam egyet. Nem örökbe, tesztre. Bár elfogadnám örökbe is. Kacsintó smilie.

Csalódást kell okozzak, azoknak, akik arra számítanak, hogy valamiféle Android vs iOS clickbait videó lesz, én kifejezettem a kamerák tudására voltam kíváncsi, azon belül is leginkább a fotókra. Szóval a P20 Próban összesen 4 kamera található, és sokak szerint ez most a piacon a legjobb okostelefonba épített kamerarendszer. 40 + 20 + 8 + 24 megapixel az nagyon sok pixel, egészen elképesztő, hogy mindezt bele tudták pakolni egy ekkora készülékházba. A Leica felirat is jól hangzik a lencsék alatt, de közben ott visszhangzik a fejemben, hogy a megapixel nem számít, nem attól lesz jó a kép. Nincs ez másképp a Huawei esetében sem, a 40 megapixelből alapbeállításban 10-et kapunk csak meg, tehát a sok információból a P20 Pro csinál kisebb de jobb minőségű képet. Ja meg a 20 megapixeles fekete fehér szenzor képéből is is dolgozik, aminek köszönhetően elvileg csodákra képes. Meg van mesterséges intelligencia is… Mindez iPhone 7 árban? Na jó, nézzétek meg inkább videón. Íme:

Ha szeretnétek, innen letölthetitek a telefonról lementett képeket.

Ezek a videók, a Patreon támógatóim nélkül nem jöhetnének létre:

Hírkereső.huBarna Ervin, PT, Andrássy Miklós, Plavecz Péter, Ambrus, Kasler Attila, Dobi Csaba, Lepsényi Gábor, Kabay Dávid, Meetupvideo, Attila, Ráth István, Kele Gábor, Kis Zoltán, Burza Miklós és Burza Krisztián, NEXTFOTO Studió, Rácz Gábor, Vajda Márk, Nagy Balázs, Kisvarga Richárd, Tőzsér Martin, Láda-Hartyányi András, Szilágyi Péter, Bakonyi Gábor Soma, Polgár Andor, Meskó Bálint, Alfa Amore, Bak László, Franko Viktor, Bihacsy Bence, Mátó Attila, TöltőPont.eu, Farkas Ákos, Nagy Roland, Faragó Attila, Stefan Hornak, Szép Gábor, Kovács Patrik, Tóth András, Jojart Ernő, Mester Gábor, StreamTrek, Kolbert István, Hadi László, Falu György, Vitatom.hu, Bencze István, Kele Máté, Kósa János, Veres Lajos, Dévényi Gábor, Kanczler Csaba, SomazedMarkert László, Bogdán Gergő, Polonkai Norbert, Kőhalmi Péter, Misota Richárd, Péter Tamás, Hafra Dániel, Mezriczki Ferenc Bálint, Lagolit, Károly Izsák, Ady Krisztián, Springer Botond mesterfodrász, Szirbik Albert, dr. Koscsó Krisztián, Fehérvári Attila, Martincsek Zsolt, Sándor Bence, Kránitz Lajos András, Andras Keresztes, Dobi Csaba, Fenyősy György, István Fidric, Hájas Tamás

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél például linket a nevedre, írj nekem üzenetet Patreonon!)

 • qubit

  Jajj, azok a kijelzővel lefele lerakott telefonok a kövön, a víz lever… 🙂
  Az éjszakai képek tényleg nagyon királyok

 • Igor

  Sokszor volt, hogy “átlag ember”.
  Nincs olyan, hogy nem átlag ember, lassan 7.5Mrd ember él a földön.

  Erre azt szoktam mondani: mindenki másképp ugyanolyan

 • sarimarton

  Nem világos, hogy a nagyobb szenzorfelbontás mitől eredményez jobb képet downsamplinggel annál, mintha nem lenne kerülőút. A nagyobb szenzorfelbontás helyből a pixelek értékes területének kárára megy a több elválasztás miatt.

 • W

  Koszi a tesztet!
  Andras tudnal csinalni belteri esti fotokat is vele?
  i7-em van es egyszeruen lehetetlen normalis fotot csinalni vele este, ha csak valami kis feny van bekapcsolva (pl. solampa). Tiszta griz a kep, szarul elesit stb.
  Koszi!