Cadillac ELR – az ék alakú hibrid

A Tesla Model 3 tesztelése minden fáradtságot megért, ráadásul horogra akadt még egy érdekesség is Vegasban. Egy döbbenetesen jól kinéző hibrid kupé, a Cadillac ELR.

Az i3-at, a Teslákat, Amperákat, Zoékat mindenki ismeri, de a Cadillac ELR név hallatán szerintem a legtöbben csak pislognak. Nem véletlenül, hiszen elég ritka autóról van szó. Mindössze 3000 darab készült belőle, impresszív speckókkal, ami a lóerőket illeti, és a külsőre sem lehet panasz, már első pillantásra is rákíván az ember.

Jól néz ki, elvileg jól is megy, 60 km megtehető vele teljesen elektromos üzemben, de 500 km-t is megtehetünk ha a benzinmotort is használjuk. De akkor miért van belőle ilyen kevés? Kipróbáltam, és természetesen videó is készült. Íme:

Jól megszívtam egyébként ezzel az autóval. Bár a Model 3 már felemésztette a büdzsét, gondoltam kiveszem egy napra az ELR-t, mert nem túl drága a bérlése. Napokkal korábban lefoglaltam a verdát, aztán mire mentem érte, leszakadt az ég, majd két napig esett az eső, mintha dézsából öntenék. Vegasban, ahol ez annyira nem tipikus. Magyarországon 30 fok, Vegasban 11, pedig pont fordítva kéne lennie. Ezt teszi a globális felmelegedés. Na mindegy. Szóval még két nappal meg kellett hosszabbítani a bérlést, pedig egy métert nem mentem vele, de gondoltam ha már kivettem, akkor mindenképp csinálok róla videót.

A Teslások.hu nélkül nem lett volna ez a videó sem, béreljetek tőlük Model X-et! A Hírkereső.hu is sokat segített, és ha az iSTYLE nem ad MacBook Prót, akkor ezt a videót csak hetekkel később látnátok.

Ezek a videók, a Patreon támógatóim nélkül nem jöhetnének létre:

Hírkereső.huBarna Ervin, PT, Andrássy Miklós, Plavecz Péter, Ambrus, Kasler Attila, Dobi Csaba, Lepsényi Gábor, Kabay Dávid, Meetupvideo, Attila, Ráth István, Kele Gábor, Kis Zoltán, Burza Miklós és Burza Krisztián, NEXTFOTO Studió, Rácz Gábor, Vajda Márk, Nagy Balázs, Kisvarga Richárd, Tőzsér Martin, Láda-Hartyányi András, Szilágyi Péter, Bakonyi Gábor Soma, Polgár Andor, Meskó Bálint, Alfa Amore, Bak László, Franko Viktor, Bihacsy Bence, Mátó Attila, TöltőPont.eu, Farkas Ákos, Nagy Roland, Faragó Attila, Stefan Hornak, Szép Gábor, Kovács Patrik, Tóth András, Jojart Ernő, Mester Gábor, StreamTrek, Kolbert István, Hadi László, Falu György, Vitatom.hu, Bencze István, Kele Máté, Kósa János, Veres Lajos, Dévényi Gábor, Kanczler Csaba

 • Bence

  “Szóval két meg kellett hosszabbítani a bérlést”
  Itt kimaradt egy szó szerintem

 • Van akinek tetszik van akinek nem

 • Gergely Zákány

  Az elektromos smart-ban is a kormányon lévő “váltóval” lehet három fokozatban állítani az energia visszanyerést! Vagy itt folyamatosan húzni kell?

 • fects

  Végül rá bírtad venni, hogy váltson a robbanó motorra az autópályán, vagy ezt csak azután tette meg, miután lemerült az aksi?

  • Valentin

   Elképzeltem ezt a robbanó motort az autópályán…. 😀
   Autós üldözős filmek jutottak róla eszembe… 🙂

 • qubit

  A Tesla ua ezen a kontinensen született, mint ez a sz@r kupac. Ha így nézzük, egy csoda, hogy azok ezzel szemben sokkal jobban sikerültek.

 • OptimusX

  Szerintem kedves Bob Lutz barátunkat is odaengedték a tervezéskor az asztalhoz. Aki nem ismeri az ürgét, ő (is) kb. negyedévente megjósolja a Tesla halálát, holott olyan szakértelem van mögötte, amivel majdnem csődbe vitte a fél amerikai autógyártást… 🙂

 • Charles Borroneo

  Nincs rossz vicc, csak hálás közönség kell. 🙂

  • Valentin

   :-DDD Azt akarod mondani, hogy túl hálás vagyok? Pedig nincs miért, nem tartozom neki semmiért, érdekem sem fűződik hozzá!
   Egyszerűen csak HAndrás jól adja magát, természetesen, s ez tetszik (nem utolsó sorban igaza is van)!
   Kéne csinálni egy mémet:

   “HAndrás és a Fekete Zongoralakk”

   • Charles Borroneo

    Én inkább érdekesnek, meghökkentőnek, tanulságosnak neveztem volna. Semmi esetre sem olyan dolognak, amin röhögni lehet.

    • Valentin

     Ezért vagyunk különbözőek.
     Amit te mondasz, az mind igaz, de ezen felül, s pont a stílus miatt, ahogy András előadta, nagyon jó lett, már-már röhej tárgya lett az egész kóceráj, s nagyon jól kifigurázta András.

     Szerintem nem én voltam az egyetlen, aki nevetett rajta.
     Amúgy is már kész röhej ez az autó, annyira siralmas, mint ha egy eszement, bukott nebuló tervezte volna.

     • Alex

      Andras nem szep dolog az alprofil:D

 • Alex

  Mi ez a poszthiany