Az ember akit a legtöbbet idéztek a hírekben

Kire gondolnál, ha megkérdezném, hogy ki az akit a legtöbbet idéztek a hírekben? Egy filmsztárra? Egy tudósra? Egy elnökre? Tévedés.

Jó régi videó, de csak most találtam meg a bookmarkjaim közt elmentve. Akartam már írni róla, ő az az ember akit a legtöbbet idéztek a hírekben, a neve pedig Greg Packer. Ott volt New Yorkban az iPad sorban is, ahol mondjuk pont eléggé beszopta, mert nem volt előrendelése, így az első helyről kb a századik lett, én meg besétáltam a sor elején. Na mindegy, szóval a csávó iszonyú híres lett, pedig nem csinált mást, mint egy-egy nagyobb eseményre odatáborozott napokkal ezelőtt, a média meg persze mindenhol interjúkat készített vele.

Az iPad rajton például a Gawker írt róla:

Greg Packer az első az iPad sorban a Fifth Avenue Apple Store előtt kedd óta. Őrült Apple fanatikus.

Aztán a Gizmodo megírta a tutit:

Kiderült, hogy Greg Packer nem Apple fan, csak egy megszállott sorbanálló.

Kb kismillió hasonló írást lehet találni Gregről, a videóban mutatnak is jópárat.

Greg jó régen űzi a “szakmát”. Ott volt például 2005-ben az egyik Harry Potter könyv bemutatóján, de Bill Clinton elnökválasztását is végignyilatkozta, volt első több iPhone rajton, Super Bowl és World Series eseményeken, meg egy rakás más sorban is ott trónolt az első helyen. (Velem mondjuk nem tud versenyezni, én ott voltam Párizsban az iPhone 4 rajton, és első meg utolsó is voltam haha. 🙂 )

Érdekesség, hogy az Associated Press szétküldött egy memót, hogy ne készítsen többé senki interjút a fickóval, de ez nem állította meg a médiát. Továbbra is benyalták a dolgot, és lelkesen készítettek interjúkat Greggel, hiszen egy csomó sorban ő volt az első továbbra is. Annak ellenére csinálja ezt, hogy gyakorlatilag le sem szarja például az Apple termékeket, ő egyszerűen csak ott akar lenni, ha sor van. Anyagilag nem hiszem, hogy megérné a dolog, de úgy látszik Gregnek az is bőven elég ha a címlapokon látja magát. Kíváncsi vagyok az Apple Watch rajton ott lesz-e. Lehet kimegyek New Yorkba odatáborozok a Store elé, és ha megkérdezi a CNN, hogy miért várok ennyit, akkor megmondom, hogy azért, hogy ne Greg Packer legyen az első a sorban! 🙂 Na de jöjjön a videó, egész hosszú interjút adott Greg:

Greg Packert több mint 1000-szer idézték az utóbbi években, ha rákerestek a nevére, rengeteg találatot dob majd a kereső. Mostantól ha megkérdezik tőletek, hogy ki az akit a legtöbbet idéztek a hírekben, tudni fogjátok a választ: Greg Packer!

iPhone 5 Launch