Ha brutál monitort keresel: LG 34” 21:9 UltraWide monitor teszt

Ígértem egy tesztet az LG 34UM95 34” 21:9 UltraWide monitorról még áprilisban. Az akkori példány csak egy prototípus volt, de most végre megérkeztek raktárra a végleges készülékek, ezért itt volt az ideje megcsinálnom a beígért tesztet.

Felszabadító érzés ezen a monitoron dolgozni. Ismét az autós hasonlat: olyan mint az 1-es BMW-ből átülni egy 7-es BMW-be. Egyszerűen kitágul a világ, hirtelen minden nagyon kényelmessé válik. Kivéve egy dolgot. Ezen a 21:9-es monitoron már rendesen forgatni kell a fejét az embernek. Annyira széles, hogy túllóg a látómezőnkön. Nekem ez nem okozott gondot, de volt olyan kolléga aki szerint fárasztó lehet egész nap a fejünket forgatni ide oda, hogy belássuk a teljes munkaterületet. Szerintem megszokás kérdése, mindenképp jobb mintha két monitort használnánk egyszerre.

Rengeteg tényező alapján dönthetünk egy monitor kapcsán, ennél az LG monitornál sincs ez másképp.

Talán meglepő lesz amit most mondok, mert tudjátok, hogy mekkora Apple mániás állat vagyok, de ha most monitor vásárlása előtt állnék, erősen elgondolkoznék, hogy az LG-t válasszam az Apple Thunderbolt Display helyett. 34 vs 27 inch, és még egy hajszállal olcsóbb is az LG. Nem egyszerű dönteni.

A tesztet elolvashatjátok az iMagazin.hu-n. Klikk ide. Nyugalom, nem száraz specifikációkról kell majd olvasnod hosszasan, csak a lényeget írtam meg, hogy megkönnyítsem a monitorválasztás idegőrlő feladatát.

2F1B9312

LG 34UM95 34” 21:9 UltraWide monitor termékoldal és specifikációk itt.
iMagazin teszt pedig itt. Mire vársz még? Olvass, szakérts!