Vicces

Nem szoktam apple kereskedőket cseszegetni (nem is írom ki a nevüket), mert nem etikus, de ez a mai sztori mindenképpen említésre méltó, mert jól jellemzi az itthoni kereskedelmet.

Történt, hogy felhívott egy ügyfelünk és arról érdeklődött nálunk miért nem jár ingyen iPod touch az iMac 24-es gépekhez. Korán reggel volt, épp egy fotózásra indultam, kicsit kábán ültem le a gépem elé megnézni az említett kereskedő honlapját, hogy mi a fene van.

Az alábbi bannert látom:

466 480 Ft a 24-es iMac, ajándékba meg jár hozzá egy iPod Touch 8GB-os modell.
Számológép, közben az ügyfél türelmetlenül kérdezi, hogy akkor most mi van.

Az XMS-ben 379 900 bruttó az iMac 24, iPod Touch 84 900 bruttó. Ez összesen 464 800 Ft, tehát gyakorlatilag még olcsóbb is. Hmmm…

Mondom ügyfélnek a telefonba, hogy hát ez a helyzet és hát nem is tudott mit mondani csak annyit, hogy ez pofátlanság és a vásárlók megtévesztése mivel egy olyan termékről írja, hogy ingyen van, amit teljes egészében kifizet az ügyfél.

Szerintem meg egyszerűen hülyeség egy ilyen kamu akciót csinálni, ha a vásárló rájön a turpisságra, akkor az egy elbukott vásárlást jelent. Ezt a személyes jó tanácsot ingyen adtam most az illetékesnek 🙂

Az XMS.hu iMac termékoldala.