Nokia Lumia 920 iPhone killer, MS Surface iPad killer. NOT!

562 komment

Hónapok óta olvasom a kommentekben, hogy majd jön a Nokia Lumia 920 az lesz a világ legjobb okostelefonja, alázni fog, bla bla bla. Ugyanez megy az iPades postokban, ott meg a Microsoft Surface dicsőítés. Látatlanban persze. Borzasztó idegesítő, nem is reagáltam ezekre a kommentekre, majd most ebben a postban. (Most az ilyen fos androidos cuccokat felejtsük is el, mert az már tényleg szürreális amikor egy Kindle Fire-t fényeznek egy iPaddel szemben. Ha megint jönnek a robotok habzó szájjal, egyszerűen törlöm a kommenteket, mert már rohadt unalmas)

Térjünk vissza a címben szereplő két istenített termékhez. Most, hogy megjelentek, és végre teszteket is láttunk, nem csak a marketing rizsát lehet ismételgetni, lehet valós dolgokról is értekezni.

Szóval Lumia 920 az iPhone 5 killer. iPhone killer az, meg a f@…m. A Nokia egy csőd szélén álló vállalat, kínkeservesen próbálkoznak valami ütőset alkotni, csak hát az 5 év lemaradást nem lehet csak úgy behozni. Öt évig ültek, és röhögtek, hogy mit akar itt az Apple, hát hülyék ezek, probálkoznak itt a telefon piacon a kis hülyék. Aztán mire észbe kaptak, hogy kb a fasorban sincsenek a Nokia szarjaikkal, már késő lett. Nézzük csak meg ezt a Gizmodós tesztet a Lumia 920-ról, és azért a Gizmodót, mert mióta összekaptak az Apple-el, nem lehet őket elfogultsággal vádolni. Persze millió tesztet lehet még találni a neten, amik hasonló következtetésre jutnak, nekünk most elég ez is, a lényeg benne van.

Gyönyörű design, szépen összerakott oprendszer, teljesen jó kamera, minden szép és jó, csupa jóságot írnak egy oldalon keresztül. Aztán jön a fekete leves: Túl nagy és túl nehéz. Majdnem kétszer nehezebb mint egy iPhone 5, de még egy iPhone 4S-nél jóval nehezebb, pedig az iPhone 4S nem volt könnyűnek nevezhető. Lumia: 185 gramm (képzelj el majdnem 20 deka párizsit), iPhone 4S: 140 gramm, iPhone 5: 112 gramm (10 deka parizer).

Szóval egy rohadt féltégla. (Volt régen Nokia Communikatorom, az is egy féltégla volt, utáltam is.) Kit érdekel, hogy sötétben egy kicsit jobb képet készít, ha egyszer egy féltégla. Nappal meg pont ugyanolyan képet csinál, viszont nappal is egy féltégla. Itt jön be az a faktor, hogy egy készülék készítésekor kompromisszumokat kell kötni, a Lumiánál ez ismét nem sikerült, és ezért nem lesz soha iPhone killer. Bele se megyek még egy oldalnyi szövegbe, ahol ki lehetne tárgyalni, hogy miben maradnak el még az iOS-től Androidtól, stb, ott a cikk végén: a tesztelő megtartja az iPhone 5 telefonját, mert a Lumia nem jobb. A gizmodo egyébként 3 csillagot adott az 5-ből neki. Aki iPhone killert akar, minimum a 4.5 csillagra kell mennie, de inkább az 5-re. A Nokiának ez nem sikerült, nem lepődnék meg, ha a közeljövőben eltünnének a süllyesztőben. Ennyit a Lumia 920-ről, nem akarom többet látni a postok alatt emlegetve, hogy milyen f@sza, mert nem az.

Microsoft Surface: Ez is elrajtolt dirrel durral. Mondjuk inkább csak pukkant egyet… Pl venni akarsz egyet, a közeljövőben nem fogsz tudni, alig pár országban kapható. Még csak azt sem mondom, hogy a Microsoft egy rakás fost pakolt össze, mert látszik, hogy azért tényleg mindent megpróbáltak. Sikerült is egy elég jó terméket összerakni, de csak magukhoz képest. iPad killer? No fuck’n way.

A Surface egy félkész termék. Félkész az oprendszer, félkészek az appok, félkész a keyboard cover (mágneses Smart Cover mi? :)). Gizmodo teszt erről is van, itt lehet elolvasni. A szoftveres része olyan jó Microsoft módra bugos mint az állat, tehát például Office-t ne akarj használni rajta, mert nincs a touch kijelzőre optimalizálva, meg úgy általabán nem azt csinálják az appok amit kellene. Nyilván ez javulhat, kérdés, hogy mikorra. Azért egy iWork szintű cuccot ami már három éve létezik, nehéz lesz összerakniuk.

Hardveresen? Lassú. Ilyen egyszerűen: lassú. Persze MAJD lesz belőle intel procis cucc is, az majd talán nem lesz lassú, cserébe majd lesz más baj vele, de mindegy is, az még nem kapható.
Mindez egyébként mindegy is, most jön a legjobb rész amivel az egész hype-ot elkúrták: a kapacítás. A 32 GB-osnak hirdetett cucc, igazából csak 16 gigás, mert egy halom helyet elfoglal maga a rendszer, meg a recovery partíció. A fél világ ettől volt hangos, megy is a fikázás rendesen. Ha lett volna eszük, akkor a 32 gigást 16-osnak hirdetik, és akkor ők lennének a jó fejek. Most meg magyarázkodhatnak. Így:

Nyilván minden tableten foglal valamennyi helyet a rendszer, de NEM A FELÉT!

Közben ahogy egyre többen kezdik használni a Surface-t, derülnek ki a problémák, nem túl jó a keyboard, nem jó rajta gépelni, szét is szakad, túl gyenge a mágnes benne, a touchpad része csak egy gesztust ismer és lassan is reagál, semmire nem jó, valami hang problémákra is sokan panaszkodnak, stb stb stb. Mennyire értékelte a Gizmodo például a Surface-t? 2.5 csillagra az 5-ből. 2.5!!! Ennyi, ennyit tud a cucc. Még az iPad mini is kapott 3.5 csillagot, pedig az sem nevezhető Killer terméknek Apple mércével.

Nem azt modnom, hogy az Apple tökéletes termékeket gyárt, mert nem. Például az előbb említett iPad mini sztem kifejezetten közepesre sikerült. De legalább működik, és ami a legfontosabb: olyan kompromisszumokkal készült, hogy bár nem egy hiper szuper termék, mégis szerethető. Veszik is mint a cukrot. Ez az amit a fenti gyártók nem éreznek. Hiába a Smart Cover, bocs Touch Cover, ha egyszer nem jó rajta gépelni, előbb utóbb csak ideges lesz a user. Hiába a beharangozott csúcsszuper kamera, ha a user egy féltéglát érez a zsebében. Nem fog szeretni egy féltéglát.

Ennyi. Már egy hete meg akartam írni ezt a postot, most végre kerítettem rá időt. BTW: a Lumia egyáltalán nem érdekel, a Surface-t majd kipróbálom, bár az olvasott tesztek alapján egyre kevésbé érdekel, majd talán egy év múlva lesz érdemes visszatérni rá, hátha addigra komoly ellenfele lesz az iPadnek. Most még nem az.

PS: elhiszem, hogy van akinek ettől függetlenül bejön a fenti két termék, de, hogy a világ legjobbjai lennének a kategóriájukban azt erősen kétlem.

562 komment

khom

Amúgy nekem kifejezetten nem tetszenek a lumiák… Handras, iPad 4 teszt lesz?

H2CO3

A Microsoft Surface pedig fejlesztoi szempontbol is egy rossz vicc. Ma a piacon egyedul az Apple realizalta, hogy a kisteljesitmenyu embedded rendszereken nativ kod kell, kulonben lassuak lesznek az alkalmazasok. Ennek megfeleloen iOS-re lehet (Objective-)C-ben, C++-ban fejleszteni. Ezzel szemben az Androidon alapertelmezetten Javaban lehet programozni, ami lassu. Hiaba a JIT manapsag, hiaba az ilyen-olyan trukkozesek, lassu. Viszont legalabb Androidra van NDK. Azzal lehet C-t hasznalni.

Meanwhile at Microsoft: tegyuk fel a meg a Flashnel is lassabb es bugosabb Silverlightot a Surface-re, es ne is lehessen mast hasznalni, ezt is csak C#-bol! Hat koszonom szepen, nezze meg a Microsoft, hogy en erre mikor leszek hajlando (hint: NEM).

Rudolf

Egy dolgot kifelejtettél :D Windows alapú gépeken olyannyira hiányos a Store hogy az olyan mintha bemennék egy áruházba és ugyanugy távozok… én megvettem a PRO 8 -at gépemre de szintén van asszem kb 50 alkalmazás aminek 80% 3-10 euró között mozog :/ . Szerintem is nagyon le van maradva igaz próbál valamit de nincs jövője… az Apple termékei mellett pedig nem is nagyon hoznám fel. Nemvagyok nagy Apple rajongó mert minden készülékem más de az egyetlen Apple készülékem iPhone ami már 5ik éve gond nélkül müködik ^_^

khom

ok, bocs, az iPad 4 tesztről azért kérdeztem mert szeretnék venni, de nem tudom hogy mennyire jó

MaverickM1

Ez gyönyörű. :)
A Mikroizét eleve röhögtem világ életben, először a CompFair-en sokszáz másik valódi user-rel együtt, mikor a win95 bemutatót tartották a 8×8-as projectoron és a fickó elmagyarázta nekünk, hogy a win95 ikonvezérelt oprendszer, ami egérrel meg blablabla, és hogy ezt sokan le is másolták róluk….. Mi 85 óta Amigán egérrel használtuk az akkor mindent 100 évvel verő OS-t, amiben akkor volt már beépített beszédszintetizátor és hasonlók. És az Apple os is hasonló utakon járt, csak a hw volt akkor még silány.
Szóval lehurrogtuk, de szerencsére nem csak mi, hanem szinte mindenki aki ott állt akkor. Vicc egy cég, béna hazug faszok gyülekezete. Ez itt most ismét megnyilvánult. A M$ simán a “hááát ez még nem tökéletes, de majd hamarosan jön egy……” jellegű cég. BUKÁÁÁS!

A Nokia a másik örök vesszőparipám. Szinte mindenféle mobilom volt már, de Nokia csak egyszer. Egy 3210, ami fejnehéz volt, szar volt és falhoz sikerült vágnom, mert a kínszenvedve beírt sms végén bejövő hívás állandóan eldobta az addig kiizzadt karaktereket. Primitív göncök gyártója. Ennyi. Ha valamijük színes volt és szép volt, ahhoz fogantyút kellett gyártani a súly miatt. Ami könnyű volt, az nem tudott semmit.

Mivel rühellem a göncöket, hajrá Apple. Ez van.

engusz

Az egyik asztali gépen már Windows 8-at használok, szerintem nagyon szuper az új felület. És nálam többnyire (=kivétel nélkül) azt csinálja, amit szeretnék. Szerintem az appok is jók, használok 10-15 darabot a gyáriakon felül. Sajnos egyelőre tocuh eszközök nélkül, egy sima TFT-n, de biztos vagyok benne, hogy tapizható felülettel sokkal jobb lehet. Tehát pl. egy Surface (RT)-n

Rettentően jól használható a task váltó, az appok bezárása és a “start gomb” előhívása is. Nem is tudom, hogy más cégnek, akinek egységesen van a kezében a hardver és a szoftver, miért nem csinálták még meg

Amúgy pedig minden rendszer rendelkezik negatív és pozitív vonallal. Tegnap pl. az iPad 2 cseszte fel az agyam, amikor szembesültem azzal a ténnyel, hogy nem támogatja a DLNA-t. Miközben a három éves telefonom minden gond nélkül (tudom, ott az Apple tévé, de miért vegyek egy plusz eszközt, ha csak szoftver kérdése a technológia kihasználása?)

mocskos féreg

A méretet fikázni nem túl hiteles,mert ugye az ideális méret a4-s iPhone-nak van. Ja az 5-ös nagyobb? INSTANT GET!!!
Gyere Version! :D

Krisztian

Ha nem lenne ilyen nagyképű megfizethetetlen ára és nem rombolnák a cégimázsot pl. a leleplezett videófelvételi demo-val és az iPhone-killer megnevezésekkel, biztos hogy többen vennék. Így az ár-érték aránya nagyon rossz. Van még mit tanulniuk Apple-től mint pl. a legújabb iOS elérhető szinte minden készülékre, míg a régi Lumia userek le vannak szarva.

boone

(na erre verzson ha szerencsenk van ugy megsertodik, hogy nem jon tobbet :D)

On:

Egyetertek a cikkel, foleg azon reszevel mikor leteglazod a lumia 920-at. Ok, meg nem jott ki, de a napokban direkt sok videot neztem rola, foleg osszehasonlitasos videot iphone 4-el illetve 5-el. Egyszeruen ronda, komolyan mondom olyan sarka van, hogy te jo eg, embert lehetne olni vele. Nagy es nehez. Nincs ingerem arra,hogy pihe konnyu legyen a telefonom, mert nekem az vmiert kicsit azt kelti bennem, hogy konnyen kicsuszhat a kezembol. Az i4 sulya szerintem eleg korrekt, az i5 meg tenyleg a kenyelmesseg hataran belul van. de azert ne legyen majd 20 deka egy telefon csak azert, hogy elmondhassuk,hogy ez is meg az is benne van. Mer’ a nagy kijelzo! Sokak tenyleg nem birjak felfogni, hogy nem mindenkinek kell 4,5″+-os kijelzo. Egyszeruen nem. STAHP!

A kinezettel kapcsolatban felhozok egy, szerintem mindenki altal jol ismert peldat. Mikor az apple haterek nyomjak a fuj csak fekete feher van dumat ezt kombinaljuk a minden kis szaros bekepzelt ficsurnak ajfonja van tortenettel. Most oszinten, mindenki tudja, hogy borzaszto sok fiatal gyereknek lesz lumia 920-a. Szakadjon a szulovarosomra az eg, ha nem lesz olyan aki eloadja a” nekem citrom sarga telefonom van bibibiii neked meg gagyi fekete ” jatekot. Ez az erv, hogy a lumia szines. Bazeg, leszarom. Parasztvakitas nagyon csunyan felsofokon. Es kepesek beleirni tesztbe pro-nak hogy sok szin kozul lehet valasztani. Te jo eg.

Ettol fuggetlenul en elfogadom hogy valakinek ez tetszik, es meg veszi. vegye. de az nagyon irrital ha engem is meg akar gyozni a sajat izlesvilagarol miszerint velem van a baj ha nem tetszik meg hulye vagyok ha iPhone-t veszek. Igen, ezzel az a baj, hogy szinte csak olyan emberrel talalkoztam meg, aki egyszeruen keptelen elfogadni, hogy nem mindenkinek tetszik. es ez gaz.

Jo otlet volt mar ez a cikk. kivancsi leszek a komment frocsogesre :D

Somez

Handrás újra a régi önmagad vagy, ez tetszik, meg a post is.

Tegnap este voltunk a Plazában, remek lett a bolt. Kifejezetten iPad összehasonlítás miatt mentünk, szeretnék pár hónapon belül venni egy Minit. Látom neked annyira nem jön be. Mik azok a pontok, amiket nem szeretsz?

Elmondom mire kell nekem. Kanapén feküdve/ülve akár órákat is netezni, FB-zni, kis pages/numbers az otthoni dolgokhoz. Erre egy 32 GB wifit néztem ki smart coverrel.

iPad retina 4gen isteni cucc volt, de dögnehéz és forró a Minihez képest. A Mini kijelzője nekem szép, 4S-hez szokott szememet nem bántja.

IPad 2 nehéz es 32 Gb nincs már belőle.

Komolyan érdekel a véleményed a Miniről, amennyiben jogodban áll kifejteni itt a blogon. Mostanában mintha le lennél tiltva a tesztek írásáról…

Köszi.

Ui: mások véleménye is érdekel, több szem többet lát.

eXant

Én szerintem az Apple termékek használójának a 80%-a az iOS, iTunes és App Store miatt szereti a készülékét.Én simán megvenném ezt a lumiát ha iOS futna rajta de mivel hányok minden más oprendszertől még 1 videót se fogok nézni róla azis biztos..

Magyar Windows Közösség

-Mondja az Apple bolt tulajdonos. Mond csak Handrás mi alapján mondod ezeket? Lassú a Surface? Próbáltad? Nem! Olvasol néhány cikket a neten, aminek a fele nem igaz mert tudjuk sok gyártó fizet blogokat hogy őket istenítsék, és azokat mondod itt. Elmondod mindennek a surface-t, pedgi nem is próbáltad… Lumia 920? Fél tégla? Nem! Azért azt, gondolom véletlenül, kifelejtetted a posztból hogy a lumiának mennyivel jobb a kijelző ppi-je mint az iphone 5-é… A kamerája 1000x jobb (tapasztalat), windows phone 8 fos? Ne röhögtess, a wp-s facebook integrációt az apple soha se fgoja tudni így megcsinálni! Tömege 185 g, oké, nehezebb mint az iPhone. Kit érdekel? Talán a farmerünk zsebe nem fog kiszakadni a telefon súlyátol és nem szakadunk bele abba hogy tartunk egy 180 grammos telefont… Szóval kérlek tapasztalatból beszélj, ne úgy hogy még nem is próbáltad..

marpad

Handras azért valamit elfelejtesz. Ökoszisztéma. Neked valószínű a csúcs az iPhone, mivel mindened almás. De akik a Windows érában élnek, azok nem tudják jól kihasználni az iPhone-t. Egyébként, aki nem bír el 185 grammos készüléket az menjen el gyúrni, de most komolyan. :) A The Verge review-ban például iPhone 5-re azt mondták, hogy bizarrul könnyű… Ez nem negatívum? Sok review-ban megemlítették, hogy eltűnt a prémium érzés a radikális súlycsökkenés miatt. De azokat sem értem, akik iPhone 5 killernek nevezik a Lumiát. Ki nem szarja le, hogy melyikkel vetekszik?! Van, akinek a Lumia tetszik, vérpistikének egyikse, mert hülye, másnak pedig az i5… Ennyi. Nem értem mit kell ezen lovagolni és flamelni…

Magyar Windows Közösség

Krisztian: IOS 6 mióta elérhető iPhone 3g-re? És aki megvett mindenféle kocsis dokkolót iPhone 4s-hez, és kijött az iPhone 5 lightning-gel azok nem vannak leszarva? Már boccs..

boone

@Zolee

az en szubjekitv velemenyem, az egyben az en izlesvilagomat is tukrozi nem? Tehat en szeretem az iOS-t es kurvara hanyok a droidtol ( igen, volt droidom :D ) Mutathatnak a szamok akarmit, meg lehet akarmilyen ajfon killer. A droid az en szememben meg mindig egy kiforratlan szar. Majd par ev mulva mar megemlitheto egy ilyen cikkben, de ez a poszt most nem a droidrol szol, de baromira magadra vetted es rogton oltottad handrast :D

A droidnal alapbol mar a google play aruhaz egy nagy para, tele minden szemettel. Mar itt nem tud felerni az iOS-hez..

Tiblá

Verzsön még nem kommentált :-( tuti nehéz lehet idegtől remegő kézzel habzó szájjal gépelni, de szerintem előbb-utóbb elkészül majd egy frappáns (NOT) kommenttel :DDD

Amúgy ez a poszt annyira troll feeder, hogy direkt nem fog senki sem trollkodni (WIN:D)

brumi1024

“Hardveresen? Lassú.” : Azért a Tegra 3-ra nem mondanám, hogy lassú, szerintem itt arra gondolsz, hogy szoftveresen lassú. Amúgy van egy elírás kicsit később: “kapacítás”->kapacitás.

mocskos féreg

@boone
jó, hogy te “free hot girl wallpaper” alkalmazásokat szedted le, és benyeltél valami vírust, de ez még nem jelenti azt, hogy a rendszer szar lenne. ilyen alapon az internet is egy nagy szar,mert rákattintasz az “anal fisting a horse in public” videóra, és benyelsz valami férget :D:D

martin

version épp RAID-ben teszteli az új 7200-as HDD-it, hogy gyorsabbak-e már az SSD-nél :D:D

asssssssss

szóval a lumia 920 mindenben jobb csak nehéz?:D akkor ilyet kell venni

asssssssss

amúgy a note II-re miért nem írták hogy nehéz? az is ugyanennyi

boone

@mocskos fereg

jo hogy te magadbol indulsz ki es kivetited masra is. :D en veled ellentetben nem szoktam erdeklodni ““anal fisting a horse in public” videok irant ;)

A droid normal hetkoznapi hasznalatnal szar. sok sok sok sok embernel, majd szolok nekik, hogy ne toltsek le a ” free hot girl wallpaper” alkalmazast azt akko’ jo lesz.

istenem de kreten vagy :)

Telek

jót tenne már ennek a blognak is egy plastik-féle komment-stop…

tDr1v3r

Windows 8-at csak az első két béta idején (Developer, Consumer Preview – ezutóbbi rövid életűen vm-ben) és haveromnál (végleges Pro) használtam, a normál felületre “belógó” Modernesített biszbaszokon (Charm-os Settings, Network manager, ilyenek) kívül semmi gondom se volt vele, az árát bőven megéri akkor ha valakinek van régi XP-Vista-7 licensze amit használhat upgrade-nek. Másként nem… mondjuk most pont nem tudom fejből az árakat, de dobozosban nem venném meg.

A Surface (főként a Pro) viszont érdekes, igazából nagyon bejön nekem a koncepciója, pont azt adja ami nekem kell – ha akarom tablet, ha akarom notebook. Simán el tudom képzelni azt, hogy pl. asztali gép (iMac, Hackintosh, esetleg ígéretes hardverrel / árral Mac Pro) mellett egy W8-as slatet használok terepen… ugye notebook meg tablet is kéne, de azt meg horror lenne egymás mellett cipelni. :S

kispero1997

Milyen 10k-s tokokról beszélünk. Felejtsd már el! Amúgy meg aki Lumia 920-at akar venni az úgyis azt fog venni aki meg iPhone 5-öt az meg úgy is iPhone 5-öt. Az iPhone brutálisan király lett a Lumia 920-at meg még nem láttam!

mocskos féreg

@boone
Jaja,magamból indultam ki! Imádom az animal pornót! XDXDXD Amikor dugom az asszonyt, néha megkérem,hogy nyerítsen, vagy ugasson. Hatalmas élmény! Ohhhh!:D:D

zsolt

A rosszvasat is kilora merik :D telen a kabatban meg elfer,de mi lesz nyaron? mikor majd a strandra kell cipelni :D
jo kis post volt Andras.remelem lesz meg ilyen utos post :D

Attila

Hát ez a post hatalmasra sikeredett! :D Egyébként sokszor az a baj azokkal az emberekkel akik istenítik ezeket, hogy “igénytelenek” a jó dolgokra.. Ahogy Handras is, én is annak a híve vagyok, hogy először kipróbálom, aztán alkotom a véleményt. Ez az új vindózos rendszer felkeltette az érdeklődésem, de pár perc használat után szinte szégyeltem magam, hogy időt szántam rá.. Akinek nem kell egy kiforrott, szép termék, az vegye meg a (csúnya szó)-okat. Drága az apple, de legalább jó :)

mocskos féreg

Egyébként Handrás a méret miatt ne izgulj! Attól,hogy más “készüléke” nagyobb mint a tiéd,nem kell habzó szájjal köpködni. :D:D Emiatt ne legyen kisebbségi érzésed,a méret nem számít! :D:D:D

b

Imádom!
A Lumia szar, mert kicsit nehezebb. Tehát szar. Kész. Ne mondjátok, hogy neked esetleg mégis az kell, amit nyújt, mert akkor is szar :D

Richi

Igazad van Handras, teljes mértékben, egy apróságot felejtesz el:
mégpedig, nem mindenki 3,5, netán 4 colra (200k-ért persze) vágyik, és nem mindenki szereti az extrakönnyű cuccokat sem. Az én telóm 170 g önmagában, és kifejezettem stabil érzést ad a súlya, meg legalább érzed ha a zsebedben van.
Ne essék félreértés, nem vagyok apple hater, sőt van ipodom is, és ipad is van a közelemben.. szeretem őket használni, de van az a pillanat amikor aztmondod, hogy najó, lehet felőlem 40g-mal több, de akkor a kijelzőn érdemes legyen netezni.
Nem b@sztatásból mondom az iphone fanoknak, de azért a többieket (bárkit: Windows phone, android, blackberry, Symbian, vagy bármi más akár) is meg lehet érteni.

lakbal

Sziasztok,

muszáj hozzá szólnom az “unalmas iOS” kérdéshez

kifejezetten örülök, hogy amikor upgrade-elek egy új telefonra nem kell semmi ismeretlen felülettel/szoftverekkel szenvednem, hanem csak letöltöm a cloud-ból a backup-ot és zavarom tovább a napomat…

Szóval kéretik megérteni, hogy nem mindenki tini diszkósztár meg egyetemista ezért a csillogó villogó új bigyuszok elmaradása nem hiánytüneteket csalnak elő hanem biztonságérzetet és a megszokott felület által nyújtott azonnali produktivitást.

Magyar Windows Közösség

kispero1997 : azért az iphone 5 brutálisan jó lett szerintem kicsit túlzás. Be vallom még 1 hónapja én is iPhone 5-öt akartam ,rendeltem is, Angliából meg is jött 1db iPhone 5 FEHÉR 64gb. 28%-on volt az akksi amikor bekapcsoltam beraktam nano simet, minden oké, közben felraktam töltőre, és amikor lehúztam 23%-on volt, nem töltötte. Természetesen kicserélték egy ugyanolyanra annak meg berácsozódott a kijelzője. ennyit a brutálisan jóságról… Az apple manapság már nem a minőségéről a híres, hanem az áráról.

gergg

csak egy kicsit venni észre hogy egy apple fan írta….
a Nokiának meg a microsoftnak minden szar problémáját felsorolod amit csak úgy találtál a netten, közben meg az iphone 5 gate(ek)-ről egy szó se esett. Az iphone 5-nek amúgy hol jobb a kamerája mikor az erős fényt lila színként fogja fel??
ezt szerintem kár volt elolvasnom….

kíülálló

Ez valami hihetetlen. Eddig nem tudtam, miért röhög mindenki Handráson, de most látom, hogy milyen elvakult hittérítő. Egyszerűen nevetséges ez a post. Nem értem hogy engedhet meg magának ilyeneket. Sebaj, a célközönsége úgyis vakon követi és egyetért. Csak ez már szánalmas vallási háború és feszültség keltés. Kicsit több felelősségtudattal kellene nyilatkozni.

brumi1024

Handras:
“Hany videot linkeljek amin latszik, hogy lassu?”

Én meg hány videót linkeljek amin látszik, hogy nem lassú? Továbbra sem értem, hogy pár ismeretlen eredetű videó megnézése után miért lettél hirtelen ilyen mindenttudó a Surface-el kapcsolatban, ha még nem is láttad előben, messziről sem.

cserepesajku

@handras

Ez felesleges volt, és röhejes… először mérges lettem, aztán jót röhögtem.. mit próbálsz kompenzálni? mitől vagy ilyen frusztrált? Ezidáig sem voltál szimpatikus, ezután még ennyire sem. Viszont jó idejárni röhögni. Köszönöm!

Iajos

1. Úgy beszélsz a Touch Coverről, mintha egy Smart Cover lopás lenne egy az egyben. Csak mert mágneses és puha. Az, hogy van benne egy billentyűzet meg touchpad, az nem számít?
2. A lumia 920 nehéz? Lehet, de az iphone 5 méreteibe és súlyába nyugodtan számold bele a tokját is, azzal már kb ugyanakkorák. http://www.youtube.com/watch?v=TGlXYhqE_OA (2:10-nél)
3. A kamerájuk ugyanolyan? Hát sztem nem: http://www.youtube.com/watch?v=bA46H1njweQ
4. A surface valóban lassabb, de cserébe többet tud.
5. A gizmodos cikk egy vicc, ír róla 20 sort?!??!

kispero1997

Hahó Magyar Windows Közösség! Azt már megint elfelejtettétek, hogy ilyen nem csak az Apple-nél fordul elő! Gondolom a Windows meg a MS se tökéletes!

Tomi

Srácok!? microsoftakiraly.hu, androidnalnincsjobb.com, samsungnemcsakhutobenjo.org vagy nincs bármilyen blog amit olvashattok? Esetleg valami hobby? Nem nektek szól a poszt…

turego

Ezzel nagyjabol egyet is ertek, mindketto elegge felresikerult termek lett, nincs igazan erv egyik mellett sem hogy megvegye az ember.

Ellenben a Nexus 4 egy iPhone killer, a Nexus 7 egy iPad Mini killer, a Nexus 10 pedig egy iPad killer. Mindegyik kivul-belul jelentosen erosebb majdnem mindenben az Apple megfelelojenel, mikozben atlagban kb felebe, vagy meg annyiba sem kerulnek. Nexus 4 peldaul nagyjabol 2-szer erosebb es jobb, mint egy iPhone 5, szerintem kb 3 ev mulva sem lesz olyan iPhone ami megkozelitene, megis 299 dollar a fuggetlen ara, mikozben iPhone-nak mennyi is? 800 dollar?
Nexus 7 is jelentosen erosebb az iPad Mini-nel, kijelzoben, hardverben is agyonveri, es alig fele annyi az ara.
Nexus 10 pedig az elso Cortex A15 procis cucc, felmossa a padlot az egesz piaccal, a kijelzoje az iPad-del ellentetben tenylegesen retina (300 ppi) es joval olcsobb nala, 399 dollar.

Imbuszkulcs

@handras Te most megint ideológia szinten elferdíted a valóságot a Lumia-val kapcsolatban. Állítasz valamit, hogy a telefon egy fél tégla mert 70 grammal nehezebb egy i5-nél, de arról már nem beszélsz (érthető okokból) , hogy mi okozza ezt a túlsúlyt hát megmondom, mindössze egy szó: innováció! Amiből az Apple-től az elmúlt két évbe a világon semmit nem láttunk. Lumiába belekerült egy olyan induktív, vezeték nélküli töltési rendszer amiről az Apple mérnökei még csak hírből sem hallottak, cserébe i5 kapott – tök feleslegesen amúgy – egy új töltő csatlakozót csak, hogy újabb pénzeket gombolhasson le a usereketől a különböző kiegészítők vásárlásakor. Egy Lightning-30 tűs átalakító 8 990 Ft, na ne röhögtess! A másik egy olyan kamera rendszer, ami messze veri az i5-ben lévőt, alacsony fényviszonyoknál mindenképp, és kép stabilitásban is ráver az i5-re. Aztán ott az NFC, kérdés persze mennyire használható ki a mindennapokban, de mindenkép jobb hogy van mint az amit az Apple csinált, hogy kiszúrja a userek szemét egy fos, semmire nem jó Passbook appal. Újabb röhej Apple módra…
A részvény piac alakulása is jól példázza, hogy az emberek bizony rájöttek, hogy az Apple az elmúlt évekbe egy hatalmas parasztvakításba ment át. Kezdve a 4S-el, majd az i5 ami a világon semmi újítást nem sikerült rakni egy 0,5” nagyobb kijelzőnél. És itt az iPad mini ami már mindennek a teteje, az hogy egy totálisan elavult, kb. 2 éves hardvert beleraktak egy olyan készülékbe amiből 2” kijelzőt lecsaptak ismét csak röhej kategória. És mindezért 100 ezer kemény magyar forint kérnek. VICC!
De persze handras és a többi apple funboy minden szart le lehet nyeletni, sajna egy ilyen országban élünk. Mit várhat az ember, akkor amikor a mi „drága” vezetőink, hétről-hétre újabb és újabb hatalmas lófaszokat nyomnak az adófizetők seggébe, és mi ezt nem hogy csak eltűrjük, még ki is megyünk a térre azt a bizonyos „V” nevet skandálva. Ugyanez történi az Apple storeok, és a T üzletek előtt is egy nagy átbaszásért álltak sorba több százak.

Valor

1.) Az iPhone 5 túl könnyű ha lehet ilyet mondani, 150-200g között szerintem a jó telefonsúly 4″ fölött, de megintcsak azért szar, mert SZERINTED túl könnyű, meg tégla? Nameg a hű csatlósok is terjesztik a hülységeket, mint hogy azért szar, mert ronda, meg nehéz: Szubjektív szót a kedves Apple-fagek hallották valaha?
Amúgy miheztartás végett, a Windows Phone 8 piszok jól megírt OS, optimalizáltságban, valamint a kernel fejlettségében magasan az iOS fölött helyezkedik el.

2.) Surface: A tárhelyes problémázás azért f@szság, mivel egy teljes rendszervisszaállító partíció van elhelyezve, tehát ha valami fatális hiba okán meghal a Windows RT, akkor egy pillanat alatt helyre lehet állítani az egészet mindentől függetlenül. iPad hol tud ilyet? Naugye, hogy sehol. Ha meg nem kell, elvileg le lehet törölni, és tessék: máris visszakaptál jónéhány gigabájtot, de ha mégis kéne hely, ott a microSD port és az USB (ÉRTED?! USB!) port az oldalán. Tehát szinte infinity tárhely.
(BTW nem sokan tudják, de a SurfaceRT eredetileg egy mintakészülék lett volna, US only / MS store only készülék volt az alapkoncepció, aztán változtattak rajta, és legyártottak néhány milliót belőle.)

3.) Az x86-os tabok alapból egy kategóriával vannak feljebb az egész ARM alapú társaiknál, egy Trinity vagy Ivy ULV egy maggal lealázza az egész iPad / iPhone generációt, de ezek azért komolyabb feladatokra vannak, nem Angry Birds szintű játszadozásra.

4.) A Windows 8 egy nagyon jól optimalizált hibrid-OS, amely tabletként és desktop rendszerként is kitűnően végzi a feladatát. Persze sok egybites user megakad ott, hogy “rondák a csempék -> ergo szar az egész”, de az ilyen laikusokkal nem érdemes foglalkozni.

Egyébként azt mondja meg valaki, hogy miért kell a mai napig használni ezt az iPhone / iPad killer kifejezést? Ez a kérdés akkor lenne helyes, ha a piacon elérhető eszközök között az előbbi kettő lenne a kategóriájában a király, pedig ilyenről jóideje szó sincs, régóta nincs egyértelmű elsőség…

gergg

Tomi
itt most szerintem nem arról van szó hogy apple ellenesek írnak mert András leszarozta más termékét.
hanem egyszerűen arról hogy ez egy elvakult post az egyik terméknek (majdnem) csak az előnyeit még a másiknak csak a hátrányait taglalja. ennek egyszerűen nincs értelme ebből nem lehet ténylegesen megtudni meik termék a jobb/rosszabb. egyébként én is szeretem/használom az apple termékeit, de nekem ez már sok.

Handras
szerintem olvasd el még egyszer mit írtál és gondold át mi lett volna ha ugyan ezek a hibái a termékeknek csak éppen fordítva.

Magyar Windows Közösség

Boccs András, nem akarok vitatkozni a saját blogodon, DE…

,,Hany videot linkeljek amin latszik, hogy lassu?”
-És én még hány surface-t próbáljak ki hogy mondhassam nem lassú? :D

,,tenyeket irtam, szamokat a Microsoft oldalarol. Fele tarhely kuka! mirol beszelunk?”
A tárhely problémával én is egyetértek, nem tudom mi foglal ilyen sok helyet a surfacen…

,,1000szer jobb? Ez az osszehasonlito kepeken miert nem latszik? Sotetben jobb valamivel, de semmi csoda. Es feltegla cserebe. Ha nehez fenykepezogepet akarok hordani, ott az 5D-m.”
Nem pont 1000x, de sokkal jobb.. Linkelnék neked egy videót ahol igazán kijön mennyivel,
http://www.youtube.com/watch?v=ARckSCU8vMw akárki akármit mond az iPhoen 5 felvétele: FAKÓ
Az 5D sokkal jobb képeket készít, valóban, de az 5D-t ne mtudom csak úgy zsebre tenni,míg akármekkora is a lumia 920, azt igen.

,,Facebook az aztan barmi fontos, egesz nap a facebookot hasznalod?”
A Facebook szerintem is egy fos. De tudjuk mindaketten, manapság a kis 12 éveseknek ez a menő, facebook így facebook úgy. De a facebook egy windows phone-n tényleg sokkal jobban fut mondjuk ezt hozzá kéne tenni. Tehát egy windows phonen élvezhetőbb a facebook.

,,Eleg sok embert erdekel.”
Lehet, engem és még sok ismerősömet speciál nem.

(És szeretnék egy tippet adni handrás, minden közvetítésben nagyon titkolod a privát e-mail címed, de mint mondtam a windows phone facebook integrációja elég jó, nekem elgé csak a wp telefonomon bemenni a kapcsolatokba ott vagy a privát e-maileddel együtt, ha mindenkit visszajelölsz, akkor fb-ről szedd le a privát e-mailed ha titkolod)

Attila

Mi a francot keresnek itt azok akik utálják Handrást??? Vagy az Apple cuccokat??? Ezen gondolkozzatok el! Oka van, hogy feszültségkeltő post lett :D mondjuk ez egy nagyon vicces megfogalmazás. Gratulálok hozzá! A feszültség onnan ered, hogy itt vannak a senkiházi, rosszakaró, NULLA emberek, akik nagy ráérésükben mások dolgába ütik az orrukat! Menjetek el egy olyan oldalra, ahol a ti fantasztikus kütyüjeiteket dicsérhetitek!!! Nektek is szebb és FESZÜLTSÉGMENTESEBB életetek lesz :D

joey

Na végre egy jó post. Az ilyenek miatt kezdtelek el olvasni. :)

Magyar Windows Közösség

Én egyáltalán nem utálom Handrást, sőt! Tisztelem, amit ő végig vitt! Az Apple-t se kimondtotan utálom, nekem is voltak iPhonejaim. De, az tény (szerintem) hogy most a Lumia 920, és a Windows Phone 8 lekörözte az iPhone 5-öt illetve IOS-t. A súly és a méret lehet az egyetlen indok amiért valaki iPhone-t vesz, vagy Apple buzi :D

BlackMagic

Handrás “ügyesen” megnyilvánult a Lumia 920-al kapcsolatban, de a fele mellébeszélés volt szerintem.
A Nokianak egyedül azt lehet felróni, hogy jelen pillanatban nem írtak még rá annyi alkalmazást, mint amennyit egy ilyen kategóriájú okostelefontól elvárna az ember. Ebben még valóban le vannak maradva a finnek sajnos még az Androidtól is.
A súly szerintem egyáltalán nem szempont, mert akinek megterhelő ~50 g annak azt javaslom járjon el konditerembe/úszni/kajakozni vagy egyszerűen csak vegyen egy egykezes súlyzót.

Szóval a legnagyobb tisztelettel Handrás most k.vára szubjektív voltál, de azért jár neked egy hatalmas pacsi, mert a rajongóidnak és azoknak a magasan kvalifikált olvasóidnak, akik szerint a Microsft/Nokia egyenesen az ördögtől származik tuti volt (minimum) egy spontán magömlésük a post olvasása közben!

Telek

majd a számok fognak ítéletet mondani. kíváncsi vagyok mennyi lumia fog fogyni, de gyanítom, hogy nem több, mint eddig. a nokiának ez a hajó elment, nyugodtan csinálhatja a nagymama-telefonokat, azokon nagyon nincs mit elcseszni. más: a tokkal nehéz iphone5-ről csak annyit, hogy az enyémen egy gear tok-van, azzal könnyebb, és ugyanolyan vékony mint az i4s tok nélkül.

Zoley

“A súly és a méret lehet az egyetlen indok amiért valaki iPhone-t vesz, vagy Apple buzi ”
vagy csak jobbnak látja a natív, gyorsabban működő, letisztultabb, de egyben cloudos, reszponzív és ezért barátibb IOSt? Én nem akarok officeozni, autocadozni a telefonomon, amire kell bőven elég. Egy nagy tablet már más kérdés, de ARMon se dolgozik az ÁTLAG (ez fontos szó, ÁTLAG) ember komoly dolgokon, amikhez kell egy normál win8. kellhet, jó, de látható, hogy a Nokiával ellentétben az Apple nem a túlélésért kapaszkodik.

Az inteles Surfacere leszek kíváncsi, hogy akarnak táblába rakni teljes értékű, Air-értékű HW-t…

Magyar Windows Közösség

Telek: én ezt most elmondom: sok iPhone 5öt fognak eladni, sokkal többet mint lumiát. És ez miért van? Mindenki tudja,gondolom, az iPhone 4,4s,5 egy divattelefon. Most már ha valaki munkába vagy iskolába megy iPhone-nal azt megnézik az emberek, hogy húha ennek iPhoneja van. És sokan csak a név, vagy akár a logó miatt vesznek iPhone-t. Sokan még klónt is vesznek ,,hogy felnézzenek rájuk” Ezért lesz az Applenek sokkal nagyobb bevétele, mert sikeresen elérte hogy az iPhone egy divat telefon legyen.
És egyetlen egy dolog van amit elcseszett a nokia, és a micrososft: a lumia 920-szal, Windows Phone 8-cal az iPhone 5 előtt kellett volna kijönni.

BlackMagic: igazad van :D

Tomi

gergg
Értelek, de a poszt arról szól, hogy miért nem tartja jobbnak ezeket a termékeket az apple termékeinél. Ha azt akarod elmondani hogy miért nem jobb akkor nem emelheted ki az előnyüket…
Nem írhatja, hogy maradok iPhonenál de amúgy jobb a kamerája, meg érzem hogy húzza a zsebem mikor elindulok ezért tuti nem felejtem otthon… Sok értelme nem lenne így..

kispero1997

Hahó Magyar Windows Közösség! Azt már megint elfelejtettétek, hogy ilyen nem csak az Apple-nél fordul elő! Gondolom a Windows meg a MS se tökéletes! Vagy?

Dervenkál Egon

Mégegyszer valaki leírja, hogy a Surface-en win8 fut, azt elverem lapáttal!
Másrészt handrás jó kis trollbait posztot rittyentett, úgyhogy ne sírjon a szája, ha “lekérik”.
Harmadrészt. Még ha a Nokia is gyártaná a világ legjobb telefonját, akkor is haldoklik. Itt akkor tudott volna robbantani, ha valami nagyon mást csinál. Mire az early adoptereken túl az átlag vásárlók is megismerik a termékeit, amelyeket három hónapja bejelentett, azt még most se nagyon lehet kapni, addigra a Samsung (igen, nem az Apple) hozza ugyanazt, amit a Lumiák. Ergo, átlagvásárló telefonnézéskor nem lát oltári különbséget. És mivel oly sok már az android user, nekik inkább a meglévő (pénzért vett) appok további elérése lesz szempont, mégcsak nem is a csempe.

Kamera: ha az átlagusernek lenne fogalma arról, milyen a jó kép, nem lenne tele az internet szemét minőségú fotókkal. Ergo ha a lumia kamerája verné a MarkIII-ast, azt se vennék észre, ergo nem ez alapján döntenek (kis százalék kivételével).

Surface: nem egy helyen írták le, nem bloggerek (szánalmas, hogy a blogokat és az újságokat ti egy kalap alá vonjátok, mert kurvára nem azonos felelősség, és szakmai szabályok vonatkoznak rájuk): a surface kissé félkész, maga sem tudja kinek szól, és mire való. Majd egy-két generáció múlva, talán.

Személyes megjegyzés: úgy tűnik sokaknak tetszik, ahogy a surface kitámasztója kattan. Hát tényleg baszott gyönyörű, mintha a TVK-s polisztirol tálcát basznám az asztalhoz. Muhaha.

cserepesajku

Hát ezen jót nevettem: http://subba.blog.hu/2012/04/17/handras_uzenet_a_trolloknak

Már megértem handras-t.

a kommentek is megérnek egy misét. A kedvencet azért beillesztem, hangosan kitört belőlem a röhögés:

“”””dr. belaman 2012.04.17. 23:08:37
és látjátok gyerekek, ezért ne drogozzatok””””

jó kis videó, mintha a ezt látnám, http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=T9kyB8Li6XE

És ezt: http://www.youtube.com/watch?v=XigxuyjWfhc

Tökéletes egyveleg!

a skizofrénia tipikus példája!

Emese után szabadon…Köszönjük András!

Bye-bye

na jó én akkor most búcsúzom. Nem azért mert a nokia/surface nem jó hanem mert ezen a blogon régen voltak érdekes dolgok, de egy jó ideje csak egy apple konzumidióta fröcsögése. Az apple jó ez kétségtelen, de az ahogy tolod az igét az már tényleg szánalmas. (főleg, hogy úgy csinálsz mint az egyszeri fideszes: ha van egy fél mondat jó/rossz azt kikapod és aztán azon fröcsögsz egyébként meg csak nyomod az “igazságot” )

na további sok sikert

Telek

el vagy tévedve. azért veszik, mert nem kell megtanulni használni, minden megy magától intuitívan. édesanyám örökölte meg az én levetett telefonomat, és 55 évesen egy “elmutogatás” után tudta használni. pedig korából adódóan nem egy műszaki zseni. ugyanezért használnak a szüleim már kizárólag ipadet netezésre/facetimera. és ezért gurul az apple szekere…

kispero1997

Handras!
“iPad olyat tud, hogy nem hal meg rajta a rendszer ” Ezt akartam hallani! Már jó ideje használom az iPhone-omat és nem nagyon fagyott le!
Ennyi!

Trollok KUSS!

cserepesajku

@kispero1997

Nem vagy százas ember….

“””Handras!
“iPad olyat tud, hogy nem hal meg rajta a rendszer ” Ezt akartam hallani! Már jó ideje használom az iPhone-omat és nem nagyon fagyott le!
Ennyi!

Trollok KUSS!””””

Most akkor lefagyott vagy nem????? Vagy mit jelent az, hogy nem nagyon fagyott le??? Csak deres lett???

Ilyen vagy te szerencsétlen: http://www.youtube.com/watch?v=rooPPLtK9pg&feature=related

BGy

Olyan ez, mint régen az autóskártya. Emlékeztek? Volt rajta egy autó, alatta néhány műszaki paraméter és eldöntöttük, az aktuális játékban melyik a nyerő. Nem változtatok semmit, csak most telefonkártyának hívjátok.
Mint mérnök, egyiket sem tudom fikázni, mert látom, mennyi meló, gondolkodás, tervezés van mindegyik készülék mögött.

Egyébként pedig fingom sincs, hány grammos a telefonom és a pöcsöm méretét sem tudom. :)

Magyar Windows Közösség

kispero1997 : ,,Windows meg a MS se tökéletes! Vagy?” nyilván nem tökéletes. Mindannyian tudjuk hogy egy termék nem tudja minden ember igényeit kielégíteni. De! Én is használtam sokat iPhone-t, főleg iPhone 4s-t és az is kicsitt fagyott, míg a Windows Phone nálam egyszer se fagyott be. Hardveresen: Egy Lumia 800 kényelmesebb mint egy iPhone 4,4s, (szerintem) persze itt is a vélemények megoszlanak

kispero1997

@cserepesajkú Lefagyott EGYSZER de nem úgy, mint a fostos Nokia! Megpróbálod feloldani de még azt se tudod, mert lefagy!

rézfán fütyülő rézfaszú bagoly

bakker, egy apple bolttulajdonos, személyes és apple blogjára idejön ugatni valami köcsög vindóz meg andrójíd kutya, hogy hogy merészeli aztat mondani handrás, hogy a retek lumia féjjjjtéggjjaaa aaa aaaaaaa

guruljatok vissza a vinfos magyar közösségre és csattogtassátok ott a fitymeszt a surface-re

qki

András!

Tuti van, volt pár barom aki kikiáltotta ezeket a termékeket a világ legjobbjának (verzsön) vagy jobbnak mint az Alma termékei… kit érdekel?
De!
Kb az Ő szintjükre mentél le a fenti véleményeddel!
Írod: látatlanba. Te most mi faszt csináltál? Látatlanba hoztál ítéletet ill mások véleménye szerint hoztál következtetéseket…
Sokszor belekötnek ájfonba ezért azért lényegtelen dolgokba. Te most mit csináltál? Ha már másba nem lehet belekötni egy telefon esetébe akkor kössünk bele a súlyába? Szánalom…
ááá hagyjuk nem is folytatom totál agy mosott vagy…

Dervenkál Egon

Tessék már olvasni: Handrás nem a súlyba kötött bele, hanem: súly, méret, form factor.

Az viszont 1értelmű, hogy jobban tetszett, amikor Samsung Galaxy-t böködött és úgy kalapálta.

Applepro21

Rázzátok ki a laggolós fos windows és android szarotokra a sarokba aztán mondjátok el anyucinak is milyen ügyesek vagytok…

Ki kérte hogy kommentáljátok azt ami nem is nektek szól?

Lefogadom hogy a legtöbb ember közöttetek nem teheti meg hogy megvegyen egy Apple terméket fájdalmában pedig ide látogat…

Le merem fogadni hogy élőben csicskaként kussban és vigyázban állnátok ha szóváltásra kerülne a sor…

Handras: bevezetnék valamiféle szürést …sajnos a szemetet ide fújta a szél…

Andras Horvath

+ mi ez személyeskedés?! Ha elfogynak az érvek mért kell egybõl teljesen irreleváns dolgokat a másik arcába dörgölni?

@Handras

Rég olvastam ilyen jó cikket :D

Rav3N

@Valor

“A tárhelyes problémázás azért f@szság, mivel egy teljes rendszervisszaállító partíció van elhelyezve, tehát ha valami fatális hiba okán meghal a Windows RT, akkor egy pillanat alatt helyre lehet állítani az egészet mindentől függetlenül. iPad hol tud ilyet? Naugye, hogy sehol.”

Neked annyi eszed van, mint nekem tartalékban.

Aaa

haha, android… Lehet h nagy piaci reszesedes, de hogy lassuegy telefon OS az tuti.
Napokban lattam ahogy a gyari naptarban heti nezetben lapozott a kollegam, hat, megoszulnek ha ennyit kellen varnom az i4s-emen…

boone

Hihetetlen, hogy meg mindig sokan elfelejtik, ez egy MAGAN BLOG. Azt ir ki amit akar, sajat velemenyt, a darazsak parzasarol, epp hogy baszott be hetvegen, hogy fog bebaszni hetvegen, kiraly az apple, szar az apple, szar a nokia, szar a lumia, jo volt a baratok kozt. BARMIT baszod. Nehogy mar par embernek alljon feljebb mert a napi poszt epp nem az o szaj ize, indits sajat blogot, ird le mennyire jo a lumia. Egy iPhone user nem fog atmenni elkuldeni az anyadba

lolsk8er

@Zolee

értem én, hogy a nyelved benne van az android robot seggébe, de miért fáj neked hogy másé nincs?!?!?!?!

Ugyan azt nyomod mint az apple-fanok csak más a borító. Ráadásul egy apple blogon..

=leszarjuk az androidot és kurva unalmas a hozzád hasonlók kommentjét itt olvasni :)

Zolee

Handras: nem személyeskedtem, nem értem miért kell kitörölni a postot, ha reagáltam egy kommentre kulturált módon.

Aaa

I4s egy ev alatt egyszer sem fagyott
Ipad1-et pedig majdnem egy evig ujra sem kellett inditani, vagy merult le. Mikor vegul felraktam ra az uj ios-t…

Stabil, teszi a dolgat, nem kell vele pocsolni, egyszeruen megy. A nokia telefonomon a symbian s60 is jo volt, de megallt a fejlodesben es egy eve meguntam, valtottam. Kompromisszumokat kotottem, de bejott az ios. Inditod es megy, nem varsz, nem homokorazik es az ipad1em is mai napig tokeletes arra, ami miatt vettem, pedig lofasz egy HW.

Zolee

Handras: Nem tértítek én senkit. Reagáltam arra, hogy “laggolós az android”. Én nem fikázom az Apple-t, normális kulturált hangnemben írok – talán ez a baj?

trumi

“talán egy év múlva lesz érdemes visszatérni rá, hátha addigra komoly ellenfele lesz az iPadnek” – a mainak?

Lük

Hát engem meglep néha, hogy mennyire el tud gurulni a gyógyszered felnőtt ember létedre, de persze mindegy hiszen ez a SZEMÉLYES blogod…

gergg

“Most akkor lefagyott vagy nem????? Vagy mit jelent az, hogy nem nagyon fagyott le??? Csak deres lett???”
XDXD ez a tipikus szójárás mikor próbálja valaki eltitkolni hogy a szar büdös..

Lük

Handras: rendben, akkor csak nekem tűnik furcsának a stílus

Aaa

Akit nem erdekel az apple, az ios, az iphone vagy az ipad azok minek olvassak ezt a blogot?

Olyanok mint a nacik, azok is osztjak mindenhol az eszt, az osszes anti-rasszista forumon, oldalakon.

Mig forditva senkinek nem jutna eszebe naci forumokra irogatni, ahogy az iphone rajongoknak sem androidos/wp blogokon.

szifon mester

Nem ezek a iKillerek, temajom, nem olvasol híreket?

Segítek: Samsung Galaxy SIII. Az az iKiller, mert jobb és olcsóbb mint az i cuccok. Szánalmas ez a Nokiás/MS-es vagdalkozás, ki a faszt érdekel?

A SIII jobb mint az iphone5 és a 4.1-es Droid jobb mint bármelyik ios. Ennyi.

gergg

Aaa
grat a hasonlathoz.
egyébként a többség azért olvassa (én is) mert bírom Handras írásait érdekesek, legalábbis engem érdekelnek, de amikor ekkora elvakult postot olvasok akkor úgy érzem kommentelnem kell hogy ez még is mi a lófasz. ENNYI aki meg ide jön hogy a Microsoft meg az android a király azt figyelmen kívül kell hagyni nem kell reagálni a kommentre és pár hét múlva eltűnnének, csak itt az a baj hogy a sok nagyképű apple-s szereti etetni a trollokat.

lecko

Az Apple megszerzett kismillió meg egy szabadalmi jogot a készülékek formájától kezdve az op rendszeren is minden szarságig, akkor meg nem értem, hogy miért baj, ha más formaterve van, mint az iPhonenak? Egy csomó készüléknél most már azt is nézik, például , hogy mennyire simul az ember kezébe, milyen jó a tapintása, stb. Innentől kezdve tényleg nem értem, mi is itt a probléma. Az hogy nehéz, most megint szubjektív. Amikor kijött az iPhone5 mindenki sírt, hogy milyen könnyű, már-már túúl könnyű, de most hirtelen ez lett a mérce, és minden más túúl nehéz. Ok.

És nem, nem lehet megfeledkezni a robotos szarságokról, ugyanis a Google Nexus 10 személyében szerintem igazi kihívóra lelt az iPad, mind specifikáció, mind ár tekintetében.

Bbb

Aaa: mert az ilyen jellegü blog bejegyzések ide vonzzák őket??

Magyar Windows Közösség

Az androidot én sem bírom. Párszor már kipróbáltam, és utálom. Legyen szó 2.3-ról van 4.1-ről mindegyik szar. Egyszerűen szar. Ha már os-ekről van szó, a BlackBerry OS-étől se vagyok eldőlve, a Symbiant nagyon utálom. Az IOS és a WP a legjobb, ez egyértelmű.

cserepesajku

Nyílt levél Handras-hoz!

Csodálkozom azon hogy engem moderálsz ki, aki megpróbálta józanul és érvekkel elmondani a mondandóját. De a Te dolgod, hiszen a Te blogod. Viszont mint Apple kereskedés, szerintem felelősséggel tartozol a “józanabb” vásárlók felé is. Kimoderáltad azt is, mikor feltettem azt a kérdést, hogy Apple kereskedőként, nincs-e előírva a megfelelő udvarias kommunikáció az Apple részéről, mint ahogy a bolt berendezését, kinézetét, stílusát előírják. Nem jó takaró az, hogy ez egy magán blog. Mivel “közszereplő” vagy a magad területén “Apple” ezért elvárható lenne megfelelő stílus és önmérséklet mind az üzleti, mind a privát szférában. Többek közt azért nem vásároltam még tőletek, mert a kollégáid stílusa is hagy kívánni valót maga után. Inkább másnál vettem meg (StarKing) mert nyugodt, udvarias, segítőkész volt a kiszolgálás. Nem érdekel az üzletpolitikád, egészen addig míg nem sértő másokra nézve. Viszont roppant módon furcsállom, hogy egy nagynevű cég első számú magyarországi képviselője így nyilvánul meg más termékekről. Hiteltelenné teszed ezzel az általad forgalmazott termékeket. Jelezném, hogy ezen levelemet, konkrét kiegészítésekkel megküldöm az Apple magyarországi képviseletének, hogy véleményezzék az első számú disztribútoruk stílusát. Ha ez az Apple elvárása, elfogadom. Ha nem… akkor meg megy majd a dolog a maga útján.

pupileater

@Handras: A média hibája hogy csődök a nokia, sorra jöttek ki a világon a negatív cikkek róla (nyilván elkezdődött valahogy), egyetlen dolog ami segített a nokiának az elmúlt évben az a nokia3310 mém. Az Apple után a Nokia gyártja a legjobb mobilhardvert, acél, erős, nem recseg ha összenyomod (ellentétben a samsung szappanjaival). A Surface elsősorban a netbook piacot támadta, ezt is a sajtó baszta ki a cikk címeknek, hogy “iPad killer asdasdasd”. A 920-as mérete mellett meg szóljon az, hogy vannak fogyasztók akik nem szeretik ha a telefonjuk nagyon vékony, mert kezükbe fogják és érezni akarják a formáját. Tény, hogy nagyon nagy lett én is siratom, hogy legalább a Nokia ne menjen a 4,5″ piac felé, mert undinak tartom az ekkora kijelzőket. A súlya is egy ilyen dolog van aki szereti ha érzi a zsebében a cuccot. Egy 610-es Lumiám van, ez egy kb 4S súlyú készülék, gyengébb hardverrel, mint amennyit a WP7,5 szeret de így is gördülékeny.

konklúzió: a Nokiának sok esélye van rá, hogy visszakapaszkodjon, mert jók a finnek a hardver gyártásban és ugyanúgy szeretnének jó telefonokat gyártani, optimalizált hardverrel és szoftverrel. Akit itt utálni szabad az szerintem csak is a samsung lehet.

(egyéb információ: 4-es iPod Touchom van, szeretem. Apple-t is kedvelem és az egész Steve-kori filozófiáját. Félek, hogy nagyvállalattá fog változni és lassan eltűnik a minőség.)

pupileater

(droidoknak: ha 8 magos intel proci, 4 giga ddr3 ram, 1giga videóram is lenne akármelyik androidos készülékben akkor is szaggatna a rendszer nem is beszélve a biztonságról, az android elsősorban nem érintésre volt készítve elsőre, azt csak egy későbbi feature volt)

rézfán fütyülő rézfaszú bagoly

cserepesajku: “hogy ezen levelemet, konkrét kiegészítésekkel megküldöm az Apple magyarországi képviseletének”
LOL :) get a life, ez egy személyes blog, el lett mondva tízezerszer, azt ír amit akar, add fel ezt a levelet magadnak is végbélkúp formájában

Christ

(pupileater: próbálj ki egy SGS Note II -t (4.1 JB), majd utána nyilatkozz a szaggatásról)

mocskos féreg

pupileater
nehéz egy olyan ember okoskodását elfogadni, aki attól tart, hogy az Apple “nagyvállalattá fog változni” XDXD
most mi? egy kis családi Bt? :D:D:D:D:D

Xavier

@Imbuszkulcs:

“hogy mi okozza ezt a túlsúlyt hát megmondom, mindössze egy szó: innováció! Amiből az Apple-től az elmúlt két évbe a világon semmit nem láttunk.”

Szerintem nézz utána, hogy mit jelent ez a szó… :D

“Lumiába belekerült egy olyan induktív, vezeték nélküli töltési rendszer amiről az Apple mérnökei még csak hírből sem hallottak”

Még szerencse.
Kevés nagyobb marhaság van a piacon, mint ez a vezeték nélküli töltés, ami a készüléket jobban helyhez köti, mint a vezetékes töltés.
- Bármire akarod használni a készüléket a töltés megszakad, mert elemeled a platformról, ez nem igazán használ a készüléknek, vezetékes töltés közben én tudok telefonálni, te nem :D
- Csak a telepítés helyén használhatod, hacsak nem cipeled magaddal mindenhova a az egész töltőállomást is, egy USB kábelt bárhol használhatsz töltésre, ezt nem
- Ne beszéljünk a töltés sebességéről és hatékonyságáról sem

“cserébe i5 kapott – tök feleslegesen amúgy – egy új töltő csatlakozót”

- A régi lassan 10 éves iPod dokk csatlakozó a kis készüléktestben nem fért volna el (sem az i5-ben, sem a vékonyabb új Touchban)
- Lehetett volna microUSB, mint a többi gyártónál, csak akkor a nagyobb eszközöknél (iPad) mégiscsak be kellett volna vezetni egy másik töltést, vagy maradni a réginél, mert a microUSB nem tud megfelelő áramerősséget átvinni, a digitális hangátvitelről és az egyéb vezérlésekről nem beszélve, amitől az Apple megoldása több mindenre alkalmas

“A másik egy olyan kamera rendszer, ami messze veri az i5-ben lévőt, alacsony fényviszonyoknál mindenképp, és kép stabilitásban is ráver az i5-re.”

Aki fotózni akar, az vegyen fényképezőgépet, a Lumia 920-as tudását is körberöhögi a legolcsóbb digitális fényképezőgép is. Élményfotózásra és a gyerek szülinapi parijának videózására ma már mindegyik készülék alkalmas, ennél többre a vásárlók túlnyomó többsége nem használja a készülékek fotós képességeit.

“Aztán ott az NFC, kérdés persze mennyire használható ki a mindennapokban, de mindenkép jobb hogy van mint az amit az Apple csinált, hogy kiszúrja a userek szemét egy fos, semmire nem jó Passbook appal. Újabb röhej Apple módra…”

Az általad röhejesnek titulált PassBookot már ma több helyen elfogadnak, mint az NFC-t.
Az általam használt készülékben (Note 2) van NFC, de még sehol nem tudtam használni, ellenben ha lett volna Passbook kompatibilitásom, akkor már többször tudtam volna használni fizetésre, vagy kedvezmények igénybevételére.

“A részvény piac alakulása is jól példázza, hogy az emberek bizony rájöttek, hogy az Apple az elmúlt évekbe egy hatalmas parasztvakításba ment át.”

Láttad mostanában a Microsoft és a Google tőzsdei szereplését? A Nokiáról most ne is beszéljünk :D :D

Dervenkál Egon

Handrás: szerintem hagyd őket trollolázni. Viszont mesélhetnél arról, hogy a foxconn bejelentette, hogy nem bír a technológiával. Értsd: nehéz nekik (“NEKIK VAZZE”) iOS eszközöket gyártani ebben a méretben és minőségben. Ez mi ez? Eddig kalapáccsal rakták össze a szifonokat?

cserepesajku

@Magyar Windows Közösség

Sosem lehet tudni ki van egy nick név mögött. Ha a stílusomból még nem jött le, nem egy huszonéves legény vagyok. Hidd el, nem szokásom a levegőbe beszélni, főleg nem írogatni. Mivel az elsők között voltam akinek iphone volt a kezében, és azóta is használok Apple terméket, ezért bátorkodok olvasni is róla minden fellelhető információt, pro és kontra. Ami felháborít az elvakult bigottság bármely oldalról. Mint vezérigazgató én is foglalkoztatok embereket, és tárgyalok rendszeresen. vagy elhiszed, vagy nem. Ha kételkedsz, küldj egy emailt találkozzunk, vagy felhívlak hogy lásd nem hazudozok. Engem mint végfelhasználót a stílus zavar. a termékek meg mind mások, van ami ebben jobb, van ami másban. Nincs jó telefon, csak kompromisszum!

Nox

Handras veled vagyok! :)
Imádom az Apple termékeket. Windows mehet a kukába és az Android is követheti :D

pupileater

@mocskos féreg

Az Apple-t nem úgy tartották nyilván mint egy nagyvállalat. Steve se szerette így hívni, sőt nem hiszem hogy kimondta valaha is azt a szót,hogy “cég” Apple helyett. Nyilván papíron egy nagyvállalat meg egy hatalmas cég, de az egész kultusza meg hangulata egy (jól mondtad) kis családi bt-re hajazott. Steve családja. Steve-t nem érdekelte a felhasználó véleménye, a mérce az ő ízlése volt, de miután elhunyt, eltűnt a mérce is. Steve elmondta, hogy ne úgy vezessék tovább az Apple-t mint ahogy ő akarná. Egy nagyvállalat célja a pénz. Steve célja a tökéletes termék volt (ebből a szempontból). Érted mire gondolok nem?

Feri

Elég gáz, hogy 32 GB-ból csak 16 GB marad, mert nagy a Windows.

Xavier

@Christ:

“próbálj ki egy SGS Note II -t (4.1 JB), majd utána nyilatkozz a szaggatásról)”

Lassan 2 hete használom napi szinten, sajna képes ez is csúnyán lagolni. Mint droidos eszköz a maga kategóriájában a legjobb, de el kell fogadni, hogy az Android soha nem lesz olyan optimalizált és jól működő rendszer, mint az iOS (vagy esetleg akkor, ha a Google feladja az elveit és végül mégis saját termékfejlesztésbe kezd).

Pepinke

Tehát te beszólhatsz “Most az ilyen fos androidos cuccokat felejtsük is el…”, de a kommentelő nem?
:)
Ha te személyeskedésnek veszed azt a pár kommentet, amit Zoleee írt, akkor a kommentek 90%-át kitörölhetnéd…
Szerintem tényleg zárd le egy időre a kommentelést, mert a hülyeségek sem jönnek és te sem járatod le magad a sokszor ellentmondásos és agresszív válaszokkal a részedről.
Plastik Józsi blogjának is jót tett a váltás egyébként.

Feri

Az AppleDNS-ben benne van a tökéletesség, mert Steve Jobs így akarta. » Egyből nem tűnik el a tökéletesség.
Sajnálom a Nokia-t, mert régen tényleg jók voltak. Sajnos nagyon nagy lett az új Lumia és persze nehéz.

Xavier

@cserepesajku:

Kifogásolod Handras kommunikációját? Ne nevettess, láttad már milyen levelekkel válaszolt anno Jobs? No azok valóban lényegre törőek voltak :D :D

Ennyit az Apple-nek küldött panaszodról.

pupileater

(úgy mellesleg akárkinek aki magára veszi:
- az hogy APPLE felhasználó vagy nem jelenti azt, hogy utálnod kell a NOKIÁT és/vagy az ANDROIDOT
- az hogy NOKIA felhasználó vagy nem jelenti azt, hogy utálnod kell a APPLE és/vagy az ANDROIDOT
- az hogy ANDROID felhasználó vagy nem jelenti azt, hogy utálnod kell a APPLE és/vagy az NOKIÁT
a társadalom elfogadja, ha több terméket szeretsz nyugiság van, semmi offenzívet nem mondok csak nem szeretem, ha valaki egy olyan véleményét fejti ki amit még ő maga se gondol csak azt hiszi hogy akkor most úgy jó neki ha ezt írja, hogy ez gondolja.) szeri van na már :33

Dervenkál Egon

Off: Azt tudja valaki amúgy, hogy az androidos Samsungoknál miért olyan fos a wifi modul? Galaxy SII, Ace, Mini (saját és nálam járt vendégek eszközei) mind haldokolnak a wifi kapcsolat esetén, szomszéd szobában már alig látják, és közvetlenül mellette is lassabban forgalmaznak, mintha átváltok mobilnetre. Mindez vonatkozik egy D-Link routerre és egy Airport Express-re egyaránt.

iPhone-nal, droidos motorollával ilyen gond sosem volt.

German

Én megértem Andrást, hogy rossz napja van, hiszen holnap nagyobb apple bolt nyílik, mint az övé, és az ilyen típusú emberek ezt nehezen viselik. Nézzük el neki ezt!

Timi

Azt nem értem, hogy a hülye Android-ok miért vannak itt????

Timi

German!!, hogy te mekkora HÜLYE vagy!!! bocsi, de hülye vagy… bocsi na…. ja hülye vagy.

Dervenkál Egon

German: másik posztnál már írtam, hogy a Duna Plaza XMS akkora, hogy elveszik benne a sok almás cucc, és így is ő egyelőre a legnagyobb árbevételű APR. Persz lehet nagyobbat nyitni, csak kinek?

rep3at

Eddig még nem írtam ide, de ez a cikk nálam kicsit kiverte a biztosítékot. Mielőtt támadva lennék, összesen 69 féle mobil volt a birtokomban, mindig is érdekeltek a telefonok és értek is hozzájuk. iPhone-om is volt 3 db, részben meg is voltam velük elégedve, a rendszer például egy nagyon jól összerakott és nagyon felhasználóbarát példány, de ettől függetlenül ezeknek a telefonoknak is megvannak a maguk gyengeségei. Az igazán elvakult márkafanatikusnak teljesen lényegtelen hogy milyen termék jön ki, mindig talál valamit ami rosszabb a másiknál (ige, de ez szar, az szar..). Én azt mondom: semmi sem szar, csak eltérő célközönségnek készült. Kipróbáltam az Androidot, a Windows Phone-t és a Symbiant is többek között és a kezdeti Android példányokon kívül nem éreztem úgy hogy engem az Isten büntet azzal hogy nem ájfon van a zsebemben. Más elven működnek, más embereknek készültek. Hozzáteszem, én a gyári állapotot szeretem, nem szokásom “mókolni”. Őszintén szólva tetszik az iPhone is de nekem kicsi a kijelző mérete és kicsit unom már hogy ugyanúgy néz ki a rendszer már elég régóta. Elhasználgatom persze, de egyre inkább úgy vagyok vele hogy inkább kivárok, kicsit már kezd unalmassá válni a “jól bevált” felület. Jelenleg egy DHD-t használok 4.0.4-es rendszerrel és meg vagyok elégedve vele, számomra többet nyújt használhatóságban mint egy iPhone. Nem vagyok egyik tábornak sem az elvakult fanja, én azt a készüléket tartom meg hosszabb ideig ami számomra használhatóságát (..) véve megfelelő. Ennek is vannak hibái, ezt el is fogadom, nem mondom azt hogy ez a legjobb teló/rendszer és minden más szar. Bárcsak mindenki hasonlóan látná, megspórolhatnánk a sok internetes tárhelyet a több száz oldalas Android/WP7 vs. iOS háborúkon.

Christ

Xavier: na ne nevetess hogy laggol :DDD Én is jó ideje használom…

Xavier

@cserepesajku:

Nem, de ha az Apple CEO-ja ennél durvábban kommunikált a vásárlókkal, akkor szerinted milyen jogon szabhatnák meg, hogy Handras (aki egyébként sem Apple alkalmazott) mit írhat a saját személyes blogján?

Ha nem tetszik, nem olvasod, ennyi.

Sajnos nem kellett írnod, hogy idősebb vagy.. a feljelentgetős, a hivatalt a másikra szabadító emberkék a te korosztályod…

Emmm

András bazmeg, azért voltak itt már a múltban legalja posztok, de ez mindent visz öregem :D Nem tudsz fogást találni valami és benyögöd, hogy nehéz, mintha érdekelne bárkit is :D Aztakurva, ezt a szintű butaságot múzeumba kéne mutogatni

Tibi

“ilyen fos androidos cuccokat felejtsük is el”

Szívesen olvasnék András egy tényeken alapuló android fikázást már tőled, mert ezt már mondtad párszor. Azonos árkategóriájú cuccokat hasonlíts össze légyszíves, ne a 25e forintos Samsung minit az iphone5-el.

Tibi

ja és igazából nem is a hardverre vagyok kíváncsi, hanem a szoftver részére. Ma beszélgettem a főnökömmel az androidos fejlesztési szívásokról, és mesélte hogy most az új sdk-kal elkezdődött ios-en is a szopás rendesen.

Pepinke

rep3at: teljesen egyetértek veled.
Én ma jutottam hozzá egy ZTE Grand X-hez, 4.0.4-val és a legutolsó androidos telefonom (ZTE Blade 2.1) óta ég és föld a különbség! Amit kiemelnék, hogy nekem sokkal “élőbb” és színesebb ez a rendszer. Eddig 3GS-em volt, amit szerettem is.
Azt mondom, mindenki csak azt használja valóban, amiről ő maga győződik meg, hogy milyen.
Attól, hogy az Apple tökéletes marketingje elhiteti veled, hogy “csak iPhone”, “mi vagyunk a legjobbak”, stb… attól még a gondolkodást nem kell kiiktatni!
Emellett pedig a MacBook Air a legnagyobb jóság, amit valaha elektronikus eszközt használtam!
:)

K.k

Kispero1997….kivancsi lennek mire hasznalod az apple cuccaidat 15evesen :) gondolom nem epuleteket tervezel vele! Amire te hasznalod az iphonet arra egy nokia is jo :p peace

cserepesajku

@Xavier:

Az Apple termékekkel kapcsolatos információkat akarom beszerezni, nem mazoista vagyok! Az Apple CEO nem érdekel, az Amerika, ez meg Magyarország. Senki sem mondta hogy handras Apple alkalmazott, csak azt, hogy Magyarország legnagyobb Apple forgalmazója. Ezért gondolom, hogy az Apple is rendelkezik egy bizonyos “illemkódexel”, nem csak a bútorok, stílusának a meghatározásával. A feljelentgetésről meg csak annyit, hogy mindennek megvan egy törvényes útja. ha egy érdeklődődő, vásárlójelölt nincs megelégedve egy adott szolgáltatással, jogorvoslattal élhet. (panaszkönyv, kereskedelmi kamara, stb) Ez a hivatalos jogi út. Van persze más út is… Mely a szakmámtól nem áll messze, sőt….de nem hiszem hogy az az üdvözítő megoldás. Bár lehet hogy célravezetőbb.

Dervenkál Egon

K.k. vigyázz mit beszélsz! Az én fiam 10 éves és múlt héten elképedve láttam, hogy Wikipedia bejegyzést szerkeszt (ráadásul szépen). El sem tudom képzelni mit csinál majd 15 évesen.

K.k

A mai vilagban ez egyre ritkabb…. De persze mindig vannak kivetelek

belabacsi

cserepesajku: ha valakit meg akarsz szivatni, tedd csendben, akkor vagy f@sz@ gyerek, amíg itt virtuálisan arcoskodsz addig meg csak egy f@szk@l@p :)

mennyire dedó már, apple ovonéni a handráska csúnyát mondott a nénire, tessék megbüntizni…. gááááááz :)

pzstm

Surface-t tegnap tapogattam és 920-at is. betateam.hu-n írok egy nagyon rövidet a fél órás nyomkodós tapasztalatomról. Teljesen szubjektív lesz szólok előre. Mondjuk a touch cover pont az ami szenzációs, és két sort kellett gépelnem nekem hogy megszokjam….

Xavier

@cserepesajku:

“A feljelentgetésről meg csak annyit, hogy mindennek megvan egy törvényes útja. ha egy érdeklődődő, vásárlójelölt nincs megelégedve egy adott szolgáltatással, jogorvoslattal élhet. (panaszkönyv, kereskedelmi kamara, stb) Ez a hivatalos jogi út. ”

Egy magánblognak semmi köze az XMS-hez, az Apple-höz, vagy bármilyen szolgáltatáshoz, ami ellen kifogással élhetnél. Ne haragudj, de Handrásnak szíve joga, hogy mit ír, vagy gondol, ez egyelőre még nem az a világ ahol ez megszabható (bár ahogy haladunk nincs messze).. :(

Zangiel

Kb 4 hónapja vettem egy windows phone a régi 3gs mellé(egyik tmobilos másik telenoros), egyrészt mert anyagilag nem volt esztétikus egy új iPhone, másrészt nagyon innovatívnak találtam a wp csempés oprendszer felületét. Azt kell mondjam, hogy eléggé levan még maradva az oprendszer iostől:( Apró idegesítő dolgok: albumba nem lehet egyszerre több képet kijelölni, multiasking gyenge(5futó programot tud csak kezelni), a fentebb említett Facebook app dícsérésével egyáltalán nem értek egyet, sztem egy rakat sz*r.. Nincs instagram, ami elég nagy baklövés, főleg úgy, hogy a l920at a kamerájával reklámozzák..de a legnagyobb hiba az app áruház.. Alig van valami normális program :O nagyon idegesítő dolog ez annak aki hozzászokott az iOS appok tömkelegéhez. Viszont a wp oprendszer designja továbbra is nagyon tetszik, illetve van még pár pozitív csalódás is, pl nem tudom hogy de normál használat mellett a múltkor 4,5napot bírt az aksija:) röviden nem rossz telefon, de azért mindig a másik zsebemben ott lapul a jó öreg iPhone, és a kettő jól kiegészíti egymást:)

pupileater

@cserepesajku

attól,hogy még megteheted, miért tennéd?

NYC :)

Nokiat hasznaltam nagyon sokaig, 2110-6110-9110-9210-9500, aztan jott az iPhone korszak. Minden cegnek megvannak a sikerkorszakai. A nokiat nagyon jonak ereztem, amikor a fenti termekeit hasznaltam, jott az iPhone egy masik vilag nyilt meg, es jol van ez igy. Ki tudja mit hoz a jovo, jon egy uj csillag, es egy iPhone 5 re ugy fogunk visszanezni, par ev mulva mint most egy 6110-esre.
Windows (mindig Compaq) -ot hasznaltam rengeteg evig, aztan jott egy iPod, es elkezdett erdekelni, hogy vajon mi is az a Mac, es mit tudhat, es jott a valtas. Azota Mac van, csak az Office maradt meg a regi idokbol (ez kotelezo, mert nekem mashogy nem mukodik az munka).
Nagyon “markahu” voltam, nokia/compaq ugyben, es most is nagyon “markahu” vagyok apple -el, de ha eljon a nap, hogy valami nagyon jo es uj jon, akkor valtok. Meg nem jott el.
Ezert a nokia-ert nem dobnam el az iPhonet, sott az iPad-ot sem adnam egy microsoft tablaert.

cserepesajku

@pupileater: Miért ne?

@Xavier: Lehet hogy “magánblog” de közvetlen átjárás van a bolthoz, és emellett már leírtam ma párszor, hogy egy márka “arca” “közszereplője”

khom

Akik egész délután és este itt veszekedtek kommentekben a windowsról az androidról és az iosról, azokhoz egy kérdésem lenne: Ti ilyenkor mit éreztek?
@handras: Lesz The New iPad with retina display teszt?

Alfréd

Én egy qualcomm fejlesztői tableten próbáltam ki a Windows RT-t, nem is csináltam semmi különöset vele, csak lépegettem a menüben, és meghalt. Szarakodni kellett újraindítással, de azt se lehetett egyik másodpercről a másikra.

Mentségére szóljon, hogy lehet hogy nem a végleges RT volt rajta, de nem hiszem…

Nekem amúgy szimpatikus a surface, de ha vennék tabletet, az még mindig ipad lenne.
Alapból tetszik a metro felület, meg az tetszik, hogy van memóriakártyaolvasó, usb port. Ipaden, design, vagy nem tudom mi miatt nincsenek ilyen lehetőségek. max kamera connection kittel, de azzal is korlátozottan, ha jól tudom…
Surface-en kevés a hely?? semmi gond, pár ezresért veszek egy 16gb-os micro sd-t, vagy egy 32 gb-osat valamennyivel drágábban. Bár az gondolom nem elsz oylan gyors, mint mondjuk az ipad belső memóriája, de filmeknek, fényképeknek, zenéknek biztos elég nagy sebességet biztosítana.

Nekem Lumia biztosan nagy lenne, elég kicsi kezem van, haverom iphone 5-ét próbáltam, még azon is kényelmetlen elérni a képernyő bal felső sarkát az ujjammal(jobbkezes vagyok)

A súly valószínáleg nem érdekelne, de a mérete az biztosan idegesítene…

asssssssss

majd ha az epül kijön a 4.5″el akkor az lesz a pont megfelelő méret

Lasi31

Basszus régen még tudtam nevetni az ilyen vitákon de ma már nem megy.(mármint a nevetés) Sok reakciót nem értek embereknél(szerintem lenne olyan IQlight aki még verekedne is). Kicsit sajnálom, hogy András ezt most te generáltad. Nekem nincsenek Apple cuccaim de érdekelnek az almás cuccok.(Ezért olvasom többek között ezt a blogot is). Gondolom elég sok fiatal hozzászóló lehet ezen a blogon, legalábbis ez az “én apukám erősebb” stílus erre enged következtetni. Igazából én mindig örülök egy újabb belépőnek a piacon, emlékezzünk csak milyen jó, hogy 2007(?)-ben jött az iphone azóta nagyon jó kis készülékek jöttek.(úristen még ma is symbian vagy windows 6.1-el szenvednénk a homokórától az ereimet tudtam volna felvágni:) ) Táblagép problémához igazából nincs hozzáfűzni valóm ez az a szegmens ami nem nagyon érdekel, legyen az android,ios vagy windows. Szombat este van, ne kockuljatok… menjetek szórakozni!

Freddy

Kedves Handrás! Megígértem magamnak, hogy ha lehet nem írok ide a fórumra, de a post címe, és a benne leírt dolgok ingerelnek. Gondolom ez volt a célod vele, ezért írtad. Kezd egyre kínosabb Almásnak lenni? A készülékek hardveres és szoftveres minősége, és az eladási adatok nem az eddig elvártat hozzák? Miért kezded Te magad fikázni már megint azokat a dolgokat, amit nem is próbáltál? Mikor hiszed el már végre, hogy minden gyártó már jobbat gyárt, mint az Apple? Kellemetlen a helyzet, de ez van. Írhatsz linkeket, meg szubjektív véleményeket, de hiteltelen az Apple rajongók véleménye a 4 colos teló, és az iPad mini után, ugye nem baj? Ciki mi, hogy a Samsung már 1 modellel többet értékesít, mint az Apple okostelefonokkal? Kérlek tűrj, és ne írj ilyen badar postokat, lesz még roszabb is. Kitartás, én drukkolok azért az Applenek, csak ne hátráltassa már a mobilipart.

Reb

András ne fenyegetőzzél ilyen Surface meg Lumia tesztvideókkal, hanem csináld :)

Zoley

András már csinált anno SGS meg Omnia7 videókat, kapott is rendesen, pedig SGSnél csak 1 oldalt írtak tele hibákkal… jó, az még csak 2.1 volt…
de az talán még lehet, ha már iphone tesztet letiltották..

bmw330d

Handras: osztom a véleményed.
Az Apple a legjobb. Ennyi.
Kategóriát teremt, lásd iphone, ipad, retina macbook, imac, macbook air.
Aki meg azt mondja hogy xar az apple az egy irigy kutya, nem több.

Zoley

“Fáj, hogy 5 éve minden évben ugyanolyan kinézetű, ugyanolyan ui-jü, fejlődést legcsekélyebb mértékben sem mutató szart tuszkolnak le a torkodon háromszor annyiért mint amennyit a konkurencia kér egy messze jobb képességekkel rendelkező készülékért?”
mennyi is volt SGS3 és hasonló telefonok kiadáskor? ja igen: 190 ezer függően… iphone egy hiába ebben, hogy 2 héttel is ugyanannyi, vagy drágább (!) mint frissen… de mutass akkor 65 ezerért i5-től jobb telefont, vagy ha nem megy akkor 600 000 ért iphoet, ha háromszor annyi.

Xavier

@cserepesajku:

“Lehet hogy “magánblog” de közvetlen átjárás van a bolthoz, és emellett már leírtam ma párszor, hogy egy márka “arca” “közszereplője””

Nincs átjárás, ez tetszik, vagy sem Handrás sajt blogja, azt ír, amit akar.
Az meg egyszerűen röhejes, hogy egy üzlet tulajdonosát, csak azért, mert az az üzlet egy Apple APR már közszereplőnek gondolsz.
Ennyi erővel gondolhatom azt is, hogy amit te ide írogatsz, az a céged hivatalos állásfoglalása (hisz mint írtad te magad is cégvezető volnál).

bmw330d

Handras: az ilyen freddyket tiltsd már ki innen!
Trollok vesszenek:)
Pontosabban ne tiltsd csak reflexből töröld a kommentjeit.;)

Xavier

Freddy:

“Mikor hiszed el már végre, hogy minden gyártó már jobbat gyárt, mint az Apple?”

Gondolom akkor, ha majd igaz lesz. De sajna egyelőre ez messze nem igaz.
Persze sok gyártó sok termékének hosszabb a feature listája, csak apró gond, hogy használhatóság, minőség ezzel fordítottan csökken.

bmw330d

Olyan szánalmas az is hogy android meg nokiás gyökerek jönnek ide észt osztani, mert ELÉGEDETLENEK a fos, másolat cuccaikkal.
Nekem apple userként meg se fordulna a fejemben hogy androidos témáról vagy surfaceről olvassak, mert
ELÉGEDETT vagyok az Apple-el, nem kell más. Mert nincs jobb.
Olyan mintha valaki azt mondaná hogy az alfa jobb mint a bmw:) a pofájába röhögök

WTF

Hehe Handras, magadra szabadítottad az ms összes bérkommentelőjét XD

1-2 olyan hülye még létezhet mint vörzsön (hol a francban van???pont most mikor egy eccerű’ epülbótos sérgtegeti a windowst, hol a felszentelt papjuk???), de hogy ennyien tapsikoljanak az ms-nek, és védjék itt a szaraikat,azt nem hiszem el. Úgyis a cuccok nagy részén winfos fut, az emberek nagy része csak szimplán használja, nem tud az egészről semmit, “csak a fészbúkot telepíccsék rá”. Az android meg korunk mobiltelefonjainak a windowsa, a 20 ezres dzsunka szartól a 200 ezres cuccokig mindenre ráteszik, mert igazából a gugli fejleszti, 1-2 “egyedi” (v. ios-ről lopott) felületet ráhánynak, és kész is, jóval kevesebb a macera mint saját oprendszert heggesztgetni. A vicces az, hogy egy linux alapú cuccot hogy bírt Így szétgányolni a gugli, hogy 1 giga memória meg x mag alatt szaggasson, meg állandóan újra kelljen indítgatni…ehhez már tehetség kell.

Mellesleg a sok ios-t még képről sem látott hülyének meg üzenem, hogy 2008 óta iphone-t, majd ipadet is használok, a 3G-m 2x fagyott le (érdekes, mindkét alkalommal jailbreakelve volt a telefon, amikor nem volt jb, nem volt fagyás sem),az iphone 4-em, és az ipadek meg sehányszor. Egyetlenegyszer fagyott ki az ipad 3-on a safari amióta megvan (3 hónapos) meg is lepődtem, olyan régen láttam ilyet XD

ferenczig

Azért ez elég elfogult volt.

De! Van igazság abban amit írtál ezt nem vitatom. Sajnos azonban észre kell venni, hogy a Microsoft legalább megpróbál másként viszonyulni a dolgokhoz mint a Google/Samsung páros. Próbál valami újat alkotni. Az pedig egyértelmű, hogy az új dolgokat nehezen fogadják el. Azok nem lehetnek tökéletesek, hiszen nem tesztelték még milliónyian. Az iPhone sem lett azonnal sikeres, elég bagatell dolgok hiányoztak belőle.

A Surface szerintem ott lett elbaltázva, hogy nem készítettek hozzá, egy az ARM-ot teljesítményben és energiagazdálkodásban verő x86-os processzort. Ergo nem jött el az ideje. Így a Surface pont azt nem érte el, hogy a jelenleg Windowst használók megvegyék, mivel a megszokott programjaik nem futnak rajta.

Tamás

Handrás igazad van! Qrvajó az Apple. Nagyon nagyot jött előre az iPhone 5. Imádom. Amilyen hamar csak lehetett egyből megvettem. 40 éves vagyok, és sok telefonom volt 2007-ig. Onnantól csak iPhone. Mindegyiket megvettem. És elég sok emberre voltam úgy hatással, hogy senkinek sem mondtam vegyen iPhone-t. A munkatársaim, barátaim, családtagjaim közül sokmindenki vett már apple terméket. Egyszerűen látták, hogy milyen könnyű vele dolgozni, telefonálni. Megkönnyíti a mindennapjaimat. Én ezért szeretem. Nem érdekel mit szól a környezetem, ha előveszem valahol a telefonom. Az itteni fröcsögésbe nemigazán szólnék bele. A véleményem csak annyi, szerintem azok akik keltik itt a feszültséget, azok gyerekek. Ha nem tetszik a blog, nem kell idejönni, szidkozódni. Ha nincs munkahely, lehet menni állásinterjúra, mert nagyon drága lesz a kenyér jövőre.
Üdv azoknak akik szeretik, használják az apple termékeit, azok akik itt élik ki a ferde hajlamaikat, azok mehetnek más blogra. Rohadt nagy ez az internet.

Somez

Xavier osszad a népet! Messze a te kommentjeid itt a legjobbak, tökéletesen egyetértek veled.

gecimano

Handras!
Viszik mint a cukrot… Aha ehez képest alulmúlt mindent, nem is mertek klön mini darabszámot közölni, hanem ipad 2 től 4-esig mindegyiket magába foglaló eladási számot közöltek…

Egyébként vicces vagy beraksz egy képet, egy esettel, hogy felválik a Surface burkolata, persze az Iphone 5 több ezres visszajelzése a karcolódásra meg szerinted felfújt nem létező esetek… A kijelző problémákról már ne is beszéljünk…

Aztán az ipad 4 -et jól elszarták, lecserélték a kijelzőt LG-ra azátn már a macrumorson panaszodnak, hogy pocsék a bevilágítás, színeződik, foltos, sok pixelhiba. Nesze neked, minőség, Apple már régóta a lejtőn halad lefelé, Samsung mellőzésével pedig csak gyorsítanak a dolgon…

gecimano

Egyébként nem is ezek az iPad killerek hanem a Nexus 10.
Eléggé el lesz picsázva árban és specifikációban az ipad…
Nem kell plusz 15ezret költened hdmi átalakítóra, nem kell 9-10e költeni memóriakártya olvasóra mert 200Ft OTG átalakítóval visz minden pendrive-ot.
Kijelző majdnem 1 millió plusz pixellel több, ráadásul minőségi Samsung PLS, nem szar LG amire lecserélték a 4 et…

egy olvasó

andrás!

elolvastam a postot, az összes kommenttel.
köszönöm, jól szórakoztam.

másoknak beszólogatni, aztán megsértődve fenyegetőzni, mert kimoderálták? ez volt a legmulatságosabb.

Padre

Handrás, téged már nem lehet komolyan venni. Fogalom nélkül fikázol dolgokat, azt sem értem miért ezzel kell foglalkozni, ja hogy az appleről már lassan nem lehet semmi érdekeset írni? Lassan az apple fanboyok mellett is elmegy az idő, akárcsak az apple mellett. Még mindig ott tartotok, hogy a windóz kékhalál az android meg “szar”(?). Az egyik sorbanállós videóban egy fószer vígan ecsetelte hogy az SGS milyen szar és földhözvágná néha, alig várja az új iphonet. Az ilyen embernek pszichológus kéne, nem telefon. Nektek is tudnotok kéne, hogy 1-2 év mit jelent az IT világban. Főként, hogy az apple már ennyi ideje csak toporog, a többiek meg haladnak, elhaladnak. Az apple már nem az “ez már a jövő” érzés. Ajánlanám, hogy próbálj ki egy nexus7-et, ha nem volnál ilyen applebuzi, de nyílván nem méltathatnád, mint APR cégvezető, meg hát amúgy is “szar”.
Sent from my Ipad..erre varrjatok gombot!

ANRO

Handras: picit jobb képet csinál a Lumia sötétben? Majd elolvadtál kevesebtől amikor kijött a 4S :)
Arról nem beszélve, hogy i5 nem fejlődött fényképezés terén, szinte semmit.
Azt, hogy mit írnak a tech portálok nem sokat jelent. Majd a számok eldöntik, hogy mennyire jó/sikeres, és aki egyszer vett egy ilyen keszuléket legközelebb mit választ. Így törtek élre a dél koreaiak is pedig 10 éve sehol sem voltak lassan a ZTE is több leszuléket ed el mint az Apple ami engem nem érdekel, mert nem vagyok részvényes. Szóval Nokiát még nem kell temetni maximum az Apple megveheti a szabadalmait, ha MS nem csap le rá.

Dervenkál Egon

Na kipróbálom, hát ha jó érzés. Troll on:
Semmi bajom a bmw-vel, sőt van tipus, amit szivesen meg is vennék, De 330d? Aztkurva, hogy embereknek ennyi izlésük legyen.
Android: akadós fos. Tele vagyok üres belső memóriával mi a szar az, hogy kiírja a telefon, hogy megtelt az üzenet tárhely és nem képes fogadni az sms-t?
Windows: eddig volt egy 7-es parallels alatt, de május óta nem indítottam el, úgyhogy nemrég röpült a francba. Igazából nem is tudom minek volt fenn. Ja de, a gyerek egyszer ki akarta próbálni az Another World-ot, és csak dosbox-os verzióban tudtam neki megszerezni. OSX mellett fájdalom volt minden winboot, még ha rövid is. A 8 semmilyen felülettel nem tud magához csábítani, amíg egy olyan cég készíti, amelynek a saját office verziói nem kompatibilisek egymással ezért az Office for Mac helyett iWorks-ből kell kiexportálgatni, hogy helyesen jelenjen meg a win officban.
Nokia: az egyetlen innováció az új kamerarendszer, ami ezekben az ajnározott Androidos telókban max részmegoldásaiban van jelen. Ha fényképezőt keresek tényleg tudom, mit vegyek.

Troll off:

ha már ez a hely most tele van ilyen szeméttel, én is kiadtam magamból (ha valakinek nem tetszik, jelensen fel a’la Népszava kommentelők) :D Muhahahaha

Hapci

Mit mondjak, beindult az agyf@aszgenerátor, de teljes gőzzel. Handras kb olyan szint, mint amikor egy autót tesztelnek a “neves” blogok, és írják, hogy hááát nem olyan jó, lomha, sz@r az egész, a valóságban meg beleülsz, és teljesen oké minden, csak ugye a tisztelt tesztelők egy corsa-t is egy ferrarihoz mérnek. Ez az egész apple egy igazi elbódult consumerpéldánynak való, olyan az egész cég, mint azok a kib@szott topshopok, amik egész délelőtt mennek a tv-ben, és teljesen ferdítik a valóságot, pl. milyen nehéz felvágni valamit, de ha megveszed ezt a sz@rt, akkor nem kell többé ezt az irgalmatlanul nehéz munkát elvégezned, mert ez felvágja. Úr isten, néhányan itt teljesen el vannak borulva. Mellesleg a gizmodo az egyik legnagyobb applefan blog, de mindegy.

Asszem

Sajnálattal olvasom, hogy ide fajult ez a blog. Ez már sem nem vicces, sem nem konstruktív. Ilyen flamewarba már bekapcsolódni sincs kedvem. Olvasd már vissza az Apple párti kommenteket és gondolkozz el rajta, hogy nem kéne egy kicsit a saját arroganciátokból visszavenni. Igaz ez a posztra is.

Bunkó és sértő módon fogalmazol, lekezelően azok irányába, akik nem Apple terméket használnak. Mi szükség erre?

Mivel az utóbbi időben az én kommentjeim is “véletlenül” ki lettek moderálva, ezért ehhez sem fűzök nagy reményt, de ha mégis kint hagyod, tekintsd ezt is visszajelzésnek: rossz irányba haladsz így.

Asszem

“Nekem apple userként meg se fordulna a fejemben hogy androidos témáról vagy surfaceről olvassak, mert
ELÉGEDETT vagyok az Apple-el, nem kell más. Mert nincs jobb.”

hát igen, ilyen az igazán szűklátókörű ember, persze honnan is tudnád, hogy nincs jobb, ha még csak nem is olvasol róla.

frisco

Handras, írtam már ide néhányszor, érdekel a blogod és a világlátásod meg kicsit rácsodálkozom persze a fanatizmusodon, de ez nem feltétlen negatív attitűd a világ mai állását tekintve, sokszor ez viszi előre a dolgokat.
A mai cikked szerintem “legalja” cikk, indulattal és vagdalkozásokkal, ugyanolyan lettél mint ami ellen fel akartál lépni.
Sőt rosszabb mert azok csak a medencében vizeltek a vízbe míg te a trambulinról.

MassiveD

Kedves Trollok!

GOndolom láttátok már handrast legalabb videon bezselni 400 ember elott, vagy prezentalni egy adott keynote-ot akar ezer v tobb ember elott….

Roppant kivancsi volnek,hogy ha ti kiallnatok mondjuk egy etteremben, csak 20 ember ele hany ertelmes mondatot tudnatok vegigmondani.

Mert akik csak a neten janik, azok iylen esetben összeszarjak magukat. (remeg a kezuk, dadognak minden 5. mondatban, ööööö, mosolyog a semmin , gondolom megvan)

De illuziokba kergetitek magatokat, es ugy erzitek meltok vagytok egyaltalan Adrassal kommunikalni. En nem ismerem ot, meg sosem fogom megerteni hogy kepes gamelni, es miert nem unja a fotozast, de intelligens korrekt embernek tartom, aki olyan ceg mogott all, ami a mennyisegi uzletpolitika ellen van. Minosegi, es nem csak anynit ad, amennyi PONT kell, hanem joval többet.

Azthiszitek most rossz adnrasnak mert lent van az Apple reszveny, es pont msot nyitott boltot?

Akkor szeretnem megjosolni hogy 3 ev mulva ugyanolyan Stabil lesz az Apple mint most, szummazva max 10%kot vesztenek majd csak a piacbol (mivel a Microsoft atvette az Apple stilusat ( sajat hardwaret gyartott (“sajat”) a WIndows 8- hoz, lelicenszelt effektetket az Appletol stb) es ez eleg jo ut, de aki azthiszi hogy a vilag elso cege a kovetkezo 20-30 evben meghal, az lemerem fogadni,hogy 2 darab 2 jegyu szamot sem tud fejben osszeszorozni 10 masodpercen belül.

Megerdemlitek a magaslo hangnemet, ami at”hallatszik” a poszton. Maskepp nem ertitek meg mert ez a szintetek.
Igenytelen androidos tucat-janik.

kecskebéka

@Hapci

Minn csodálkozol, handras egy igényes komoly ember, akinek fontos a külcsíny és a belbecs. ráadásul bmw-s . ez azért sokat elárul róla:

Handras
2012.11.10. 12:05

“Nem tudom mit szólnál, ha a BMW-t műszerfala 1 év után repedezne.”

2 het utan kezdett kopni a valto markolatnak a fem diszitese, mostanra total lekopott. Ja meg a kormany fekony fekete gumibevonata is elkezdett lejonni, most kilatszik a fenyes muanyag alatta.

En meg soha eletemben nem lattam olyan hasznalati eszkozt ami ne kezdett volna kopni, karcolodni, hasznalatban.

asszem átírhatná a szlogent…. igényes termék igényes embereknek:-)))))

ergo, ki a f@szt érdekel hogy kopik az iphone, kit érdekel hogy benyomódások lesznek rajta ha gyűrűben használod, kit érdekel hogy ha fényképezel rózsaszín glória van a képen, kit érdekel hogy szar a térkép, kit érdekel hogy a frissítés elqrja a telót http://appleblog.blog.hu/2012/11/02/frissitesek_tomege_erkezett lényeg hogy májerkedhetsz vele. szánalmas……………………………

ripthestage

Mielőtt tolod a fosrobotozást, fogtál már kézben Nexus 7-est? Csak mert az iPad mini egy kalap szar, ahhoz képest. Minden tekintetben. A Nexus 10-est meg majd pláne akkor szarozd le, ha fogtad a kezedben. Mert az bizony iPad killer. Az Android 4.2 bármelyik iOS-nél jobb, a készülék felbontása bármelyik iPadnál jobb és így tovább. Fosozzál ész nélkül, ahhoz értesz. Balfasz.

egsrtfxdvsf

az amúgy megvan hogy ez legalább 60 000-el olcsóbb lesz mint az ájfónka?

Pdudas

Handras,

megmondom oszinten megleptel azzal a nemtorodom hanggal amit a posztban megutottel.

Kb. ugyanazt a buta konzumidiota szintet hoztad amit az iphone5 bemutatasakor a nagy tobbseg a kopas problema ugyeben. Ugy minositesz valamit, hogy meg nem is lattad es nem is probaltad. Ez igy eleg meggondolatlan.
Emlekezz, sot akar vissza is keresheted a posztjaimat akkortajt – en pont azt mondtam varjuk meg mit mond majd a hasznalo a kopas problemarol. Az ugye a mai napig nem tisztazott, hogy hibas szeria volt vagy valos problema – talan a tegnapi postban is volt olyan felhasznalo aki a frissen vasarolt keszulekre panaszkodott. Szoval meg mindig nem lehet azt mondani hogy a problema nem letezik/letezett/konkurencia altal hajpolt alproblema volt.

Lehet, hogy epp az volt a celod, hogy a userek szakadjanak le vegre az almas termekekrol – leven most valahogy eleg negativ kicsengesu cikkek jelennek meg reszvenyekrol/darabszamokrol/penzugyi prognozisokrol/szallitokrol…

De azert mint muszaki dolgok irant erdeklodo ember te is belathatod, hogy csak a tesztelokre nem lehet hagyatkozni – a mai vilagban a dolgok nagy resze szubjektiv. Remelem azert annyira erdekelnek a dolgok, hogy ha megjelennek ezek a keszulekek akkor csak a magad kedveert valoban kiprobalod oket!

Tegnap feltettem egy nagyon egyszeru kerdest: Letezik olyan app ami a hatterben kepes feltolteni az elkeszult kepet a Picasara? Minden beavatkozas nelkul. Vagy csak az icloud tud a fotokhoz hozzaferni es valoban a hatterben szinkronizalni? Mondhatnam ugy is, hogy errol nagyon kussol az Apple hasznalok tobbsege… Pedig egyszeru es logikus kerdes. Senki nem fog sok evi szepen osszerakott Picasarol atallni IOS miatt iphotora…. Ugy is mondhatnam, adtam egy tippet mivel lehetne az Android usereket IOS hasznalatra osztonozni (meg az app fejlesztoknek is egy tippet). Persze ha nincs ilyen app (marpedig kurvara nincs hatterben mukodo foto szinkronizacio az icloud-ot kivieve), akkor felesleges is errol beszelni….

Hapci

@MassiveD
Te ez a tipikus tizenéves panelnindzsa lehetsz, aki leült a gép elé, meglátta a handras blogot, és hű meg há, handras a nagyvállalkozó, nála nincs nagyobb az országba, ha nagy leszek, handras leszek, meg olyan autó is kell majd mint neki van, meg az epül a világ első meg legnagyobb meg legszebb, meg minden egyéb vállalata. Ez az “örülök, meg büszke vagyok, hogy az apple market cap.-ja milyen nagy” hozzáállás kb olyan, hogy büszke vagyok, hogy hülye vagyok. Kit érdekel, hogy mekkora cég, úgymond “társadalmi” hasznossága nem túl nagy, csak consumer sh*t.Top 500 hpc-ben miért nincs os x (lehet hogy van, most így nem tudom, ha van is, mérhetetlenül kicsi)? Ha a világ legfejlettebb oprendszere, miért linux van a legtöbb hpc-? Biztos nem azért, mert az osx fizetős. Az osx, meg úgy az egész apple consumerbe elmegy, de aki komoly munka szándékával ül le a géphez, annál nem jöhet szóba. Komoly munka alatt nem a zenebohóckodást, meg a képmaszatolást értem, mert én ezeket nem tartom munkának. Van ismerősöm, évekig gyűjtött imac-re, mert ő megbízható gépet akart zeneszerkesztéshez, mert ez a legjobb. Hű, hát tényleg megérte kb félmilliót kiadni egy gépre, hogy zenét vagdosson.

Tibi

“Az Android 4.2 bármelyik iOS-nél jobb”
ott a pont, de pár év ios használat után nekem a 4.0 is jobb.. ja hogy itt nem pár olyan hiba kijavítása van a 4.0 és a 4.2 között amitől majd beszarik a telefon ha nem frissítik le. .. :)

Amúgy jó ideje próbálok itt tényeken alapuló eszmecserét folytatni, de csupa pökhendi megbántott, felsőbbrendű életérzést pénzért megvásárolt ember fosozását kapom. András mai posztjával alulmúlta magát, pedig sokra tartottam a “hidegvérét” de biztos agyilag menstruál vagy valami ilyesmi. Remélem elmúlik…

Rack

Nokia. :)
…Csodálkoznék, ha megérnék ezzel a stratégiával az elkövetkező 6 hónapot! …aztán majd betöltik a B-plan-t! :)

Asszem

Amúgy eddig nekem úgy tűnt, hogy Apple világban a Surface és a WP cuccok a bezzeggyerekek a nagy csúnya másolós zöld robottal szemben… az, hogy most így nekiestek mutatja, hogy beparáztak tőle. az, hogy a másik oprendszerről meg már vitát sem hajlandóak folytatni, csak a homokba dugják a fejüket, még többet elmond a dolgok állásáról.

kár ezért a blogért.

egsrtfxdvsf

MassiveD
sztem te vagy az a feketepólós gyökér a hvg videójából :DDD

Tibi

Már megbocsáss Hapci!!!
Az osx nagyon is alkalmas a munkára, már ha arra gondolsz hogy több ujjas gesztusokkal gördítesz ablakokat, meg varázs mozdulatokkal váltod át a desktopot meg az exposét meg ilyenek. :)))))

MassiveD

egsrtfxdvsf: :D:D szerintem nem is gyökér!!! inkább UFO!:D

Pdudas

Tibi: meg mondjuk arra, hogy 6-12 havonta cserelj alatta hardvert (laptop/telefon/tabla) amivel parszaz dollart becsengetsz az Apple kasszajaba :)

Akit ez tesz boldogga – nos arr irtak azt, hogy almaszexualis….

MassiveD

Hapci: a 2. sorig olvastam a kommented, ne haragudj. Probalj meg jobb emberismero lenni. Nem jók az általános képleteid mindenkire, mivel kétszer nem lépsz ugyan abba a folyóba. üdv!

MassiveD

kecskebéka: örülök, ha neked ennyi elég ahhoz,hogy sirj, és röhögj. vagy csak divatbol mondod te is? ja okés.

Én inkább ezen röhögök (de nem ‘sirva’).

Régi, de en most lattam eloszor, amikor lehet kerulom az internetet, tul sok pozitiv-iont lövel ki a monitor, megárt a bőrnek :DDD

http://www.youtube.com/watch?v=TtXWWRyJLPw

tomzorz

@Pdudas: WP-re van olyan app (agy ha még nincs, lehet írni, WP8ban létezik pontosan erre API)

Champipi

Magyar Windows Közösség: kispatak az igazi “Magyar Windows Közösség” már rég átállt iOS-re, mert elege lett a Steve Ballmer böszmeségéből. A Te nicked nem is létezik, mert soha senki még ebben az országban nem tömörült közösségbe csak azért mert mindegyikük Windows-t használ. A Windows egy fos, Te is tudod, csak kényszerből használjuk.

Thomas

Mindenki a maga igazát hajtja ahogy látom…
Nekem se iPhone-om, se iPadem, de azért az önmagában is sokat elárul, hogy mindenki iPhone/iPad KILLER akar lenni…most akkor mégiscsak ezek a top 1-ek? Vagy hogyan van ez?

Robot

bmw330d: a “fosrobot” uralja az okostelefon piac 75% -át, talán nem véletlen van ez igy.
A bugos IOS6, “kopós-karcos-hibás kijelzős” szifon5 megjelenése óta nagyon sokan “pártoltak” át Androidra.

mudva

Hapci:

szerinted van ertelme osszehasonlitani a linuxot az OSX-el? Szerintem egyaltalan nincs. A linuxot munkara hasznalom, hiszen a szoftverek nagyresze csak erre erheto el. Az OSX pedig remek otthonra, es meg elfuttat par munkahelyi szoftvert is, ismeros formatumban. Igy kis kiegeszitessel igaz, hogy az OSX a vilag legjobb oprendszere otthoni, es egyszerubb munkahelyi felhasznalasra. En nem szivesen ulnek a linuxos gepem elott este is.

bmw330d

Robot:
az lehet, de ha van 200 fajta telefonod amin android fut,míg iphone-ból 6 darab van…

kecskebéka

@MassiveD:

amit belinkeltél az is vicces, de visszatérve a commentedre, azt találtam rém viccesnek hogy handras előadásmódját kiemelted. x számú ember elött, akik remegve, napokig nyálcsorgatva várják az uj kütyüjüket, nem kell mást tenni, csak cirkuszi kikiáltónak lenni, nem kell meggyőzni őket, mert meggyőzték már önmagukat. ezen röhögtem, mert mint jó marketingest állítottad be. ám a sok agymosottnak nem kell már handrás, kimosta már más az agyát. a meggyőzés a mérsékelteknek kellene, akik ingadoznak, vagy az uj vásárlóknak. na erre viszont alkalmatlan handrás. mert még azok is elitélik a stílusát, akik egyébként apple fanok. most ne beszéljünk a fanatikusokról mert azoknak az érvek mit sem érnek. lényeg, az apple lefele tart, ha nem tesz valamit 6 honap alatt, akkor annyi… lásd jó példa a nokia.. 5 éve a csúcs volt… apple meg még sehol… nem volt iphone. a z élet megy, egyre gyorsabban, uhhogy ennyi

Zalán

ja és egy idézet:

“hogy emberemlékezet óta először nem iPhone a legnépszerűbb okostelefon, hanem a Samsung galaxy S3-a”

bmw330d

Nagyon messze van még az hogy az Apple csődbe megy:)
Előbb a fosrobot tűnik el a süllyesztőben, tudod az a laggolós xar:D

kecskebéka

@MassiveD

idézet a kommentedből: “”””””de intelligens korrekt embernek tartom, aki olyan ceg mogott all, ami a mennyisegi uzletpolitika ellen van.””””””

hát ja télleg az….. a cikk is ezt sugallja, na meg ez is….. http://vimeo.com/40473808

szerintem keress más példaképet, mert sokan fognak utálni mikor majd nagy leszel:-)))))

wiretap

Engem – iOS user-ként – őszintén érdekelne egy WP8 aktív használat közben pár hétre. Ma voltam MM-ban, és nyomkodtam kicsit a Lumia 800-at, és látok fantáziát az MS OS-ében. Nem tudom fícsörügyileg mit tud, nem tom mik a rendszer hibái, de a megvalósítás és pár ötlet tetszett nagyon. És az is szembetűnő volt, hogy szépen futott a cucc, nem akadozott. Engem tényleg nem érdekel hogy a kamera mennyire mennyivel f*szább egy 4S-től, a kijelzők ppi különbsége szerintem csak számokban mérhető, mert szabad szemmel 100 hogy nem látszik (326 vs 332).

bmw330d

Azért az sokmindent elárul hogy még 2012-ben több külföldi oldal is kihozza hogy laggol a fosrobot… ez nagyon gáz :D
mindegy majd talán a 20 magos procikkal megoldható, hogy a képernyőn a scroll-ozás ne akadjon. hehe

Padre

MassiveD MTA körökben szokott vitatkozni. Egyszer lebukott a srác egy privát fotógalériát osztott meg véletlenül, ami az egyik legEPICebb jelenet volt a kommenttörténelemben. Igazi lúzer(tegyük hozzá, hogy aki szombat este itt kommentel az mind kicsit az.. erre nincs mentség :o) ), valami súlyos személyiségzavar folytán kurva okosnak képzeli magát és ezt óvodás módjára próbálja bizonygatni. Én jobban szeretem, mint version-t.

kecskebéka

handras:

nem attól, hanem ettől: “”””Most az ilyen fos androidos cuccokat felejtsük is el, “”””

nem birod megállni hogy ne fikázz, ha összefoglalod, akkor tedd azt, de látatlanban ne mondj véleményt, vagy ha mondassz, ne csodálkozz a reakciokon

kecskebéka

Padre:

mentségemre legyen mondva a Klicsko meccset várom… addig meg elszórakozok..:-)

Asszem

Handrás, bocs, de a te blogod az androidról szól. Gondolj bele…

Fárr Vince

Sziasztok!
Ne haragudj handras! Értem en hogy Apple boltosként nem fikázod az Apple termékeket, de azert az iPhone 5 nem csúcs telefon! Jol mutatja ezt az is hogy eladasban mar jo ideje a galaxy s3 vezet!
Semmi új nincs az iPhone 5-on!
4 inches kijelző!
Es itt meg is állhatunk, mert ennyi ami új rajta! A kamera ugyanaz, a proci nem hoz semmi forradalmit, felbontásban mar csak 3-4-ik helyen van, szóval nem egy csúcs telefon!
SIII azert tud valamit, baromi gyors, Retina Scanner nem kapcsolja ki a kijelzőt amig olvasunk, a Google Voice messze veri az SIRI-t, magyarul is tud pl! A Google Maps hiánya egy másik nagy baj! Ez az Apple maps egy nagy halom szar! A városokban 1 utca nevet sem tud, s legalább 20-szor be küldtem az Apple-nek a nevet mégsem raktak be!

Telefonok terén egyértelmű, hogy az Apple mar nem elso!
Talán jövőre dobnak valami nagyot, de most csak sajnos 2-3-ik, de inkább 3-ik helyen állnak!

Padre

András a gizmodo 4-et adott a Nexus7re. És a legjobban elköltött 200 dollárként emlegette. Így következetlen és hiteltelen vagy, és erre még büszke is.

kecskebéka

Handras:

ez szép próbálkozás, díjazandó is… de szelet vetettél, vihart arattál. ha mindezt tényszerűbben és higgadtabban teszed, ma te lennél az ász. aki nem fikázza más cuccát, hanem korrekten ismerteti az előnyöket hátrányokat. ezzel szemben rögötn támadtál, agresszíven, és ez sok mérsékelt almást is kiakasztott. lehet hogy a sok agymosott kiscsákónak te vagy az ász, de nem ők lesznek a vásárlóid, mert ők megveszik óccón a szürke importot, vagy anyuci megveszi nekik nálad, amig jó kisfiuk. a cikk nem lett volna rossz, ha nem handras írta volna. de ez olyan handrasos volt, az is a rosszabbik fajtából. jól fogalmazta meg valaki, hogy lehet hogy agyi menszeszed van ma.

Asszem

Handrás, talán ha nem úgy posztolnál az időjárásról, hogy “a fostalicska androdos dzsunka szarokkal ellentétben ma szépen süt a nap” akkor ez talán nem fordulna elő…

Unod? Ja persze. Ha kihagynád az android szurkákat és beszólásokat tizedannyi komment lenne a blogodon, szerintem ezt te is pontosan tudod, ezért mondtam, hogy a te blogod valójában az androidról szól és arról, hogyan és mikor tudj beszólni, aztán meg siránkozni azon, hogy milyen bunkók a kommentelők és minek jönnek ide.

Ha ennyire nem érdekel az android, mint ahogy állítod, akkor próbáld ki, hogy mondjuk 10 poszton keresztül meg sem említed…

kecskebéka

@Asszem:

Basszus, rájöttem a titokra!!!!

Mi a francot lehetne írni most az apple termékekről? iphone : kopik? nyomódik? szar a térkép? behal ha frissíted? scrollnál beáll? fotónál rózsaszín körök? stb, stb…

ipad 4: átcseszték az ipad3-sokat?

ipad mini: 2 éves technika? ratyi felbontásban?

sorolhatnám… ezekről ugye nem írhat egy apple boltos.. marad a konkurencia fikázása.

Asszem

kecskebéka: á, szerintem handrásnak komoly önismereti problémája van, ha tényleg nem veszi észre, hogy ő provokálja az embereket, persze enélkül a blognak negyedennyi kommentelője sem lenne, szóval neki minden flamewar valamilyen fokig jól jön, szerintem részben ezért provokál, másrészt tényleg nem veszi észre, hogy a stílusa miatt kapja azokat a kommenteket, amiket utána kifogásol.

handrás, tényleg úgy érzed, hogy nem te vagy a hibás? én biztos vagyok benne, ha elhagynád ezt az agresszív-bunkó-lekezelő stílust sokat változna a hangnem a kommentekben is. és ha nem a véleményük, hanem a stílusuk alapján moderálnád az embereket.

bmw330d

kecskebeka: te vagy az agymosott, elég a nickedre nézni te gyökér. te osztod az észt hogy xar az apple.
te is a fosrobotos dzsunkát használod? :D

Handras szerintem kurva jó lett a post. az irigyek egyből jönnek a “fúj apple, valljuk be az iphone 5 szar lett” ezek igazi kutyák

kecskebéka

@Asszem:

Most abba ne menjünk bele hogy handras milyen pszihologiai állapotban van:-))) nekem is megvan erről a véleményem, de ennyi:-))))) a lényeg, az hogy amit írtál az jogos, mármint a provokáció, hogy ez szándékos vagy nem, nem tudni, csak kéréds hogy ez a jó???? mert sok normális apple felhasználó felháborodott a stíluson, na meg a moderáción… ez egy kétségbeesett ember kapkodásának jelei.. ha nem így van, akkor sorry… az egyszerű emberek érve az, hogy ez az én bloggom, azt írok amit akarok, és törlök ki akit akarok… primitív egyszerű gondolkodásmód. persze ha a cél az, hogy a megrengett önbizalmam helyreállítsam, akkor írok egy fikázó cikket, és a fanatikus kórus számára istenkirály leszek, amásik oldal képviselőit, és az érvekkel kommentelőket meg majd moderálom. ha ez a cél, akkor át kell nevezni a blogot handras és apple fanbloggnak, és zártkörűvé tenni, és csak az szólhasson hozzá, aki mindenben egyetért a cikkiróval. mert ez így hteltelen, és gusztustalan!

Asszem

handrás

na például az ilyen bmw330d stílusú kommentek azok, amiket szerintem azonnal moderálni kellene, többet árt az ilyen “támogató” neked szerintem annál, aki sokadjára sem ért veled egyet egy-egy eszköz megítélésében de képes a véleményét kulturáltan kifejteni.

kecskebéka

bmw330d:

Nem minősítelek, hiszen megteszed önmagad…. (iphonom van te szerencsétlen)

Viszont handrasnak üzenem, gratulálok a nyájhoz…. így tovább, neked ezekre van szükséged, nem a normális vásárlókra…

kecskebéka

@bmw330d:

Amig meg meg nem szerzed a bömöst, jó a BKV.. igaz…:) csak bajban vagy, mert a provident már nem a régi…:-))

bmw330d

Asszem:
ha azzal ártok az Apple-nek, vagy handrasnak ha nála vásárolok, esetleg az ismerőseimnek is ajánlom…
akkor igen elég sokat ártok egy cégnek.
hiszen senkinek sincs szüksége a pénzre, a pénz nem fizetőegység,ugye?
csak 1 kérdés, ami kecskebekanak is szól,nem győzike rokanai vagytok? :)

BlackMagic

2Handras:
A legutóbbi postok után felmerült bennem a kérdés, hogy Te véletlenül nem lánynak készültél baszki??????

kecskebéka

@bmw330d:

Honnan tudtad???? Jaj most lebuktunk… Csak nem rasszista vagy?

MassiveD

kecskebéka:

Szerintem az egy jó jel ha sokan utálnak. Nem fejtem ki miért nézd meg a Facebook-os filmet (igen Facebokos filmet, mert nagyon jo, az most más kérdés mennyi idot egészséges vele foglalkozni)
És ott Sean Parkert figyeljetek.

AKi latta abban gondolom megvan ez a mondat:

Ha sokan utalnak, az mar jo jel arra hogy csinaltal valamit, vagy letrehoztal valamit, ha sok ellenseged van. Nyilvan ha nem csinalsz semmit, es jopoenoskodsz mindenki elott, es megvan benned egy minimal szanalom faktor, jofej leszel mindenki szemében. A többség szemében. De az miért baj ha sokan utaljak handrast?

van 1000 ember.
100 azert utalja, mert szar emberismero, és a félelmei miatt régi emberekhez asszocialja es ezert unszi’ neki.
100 azert mert nincs penze Applere, mert kajara sincs neki, de szerintem ez is hiba, mert csak annak van joga sirni, aki mozgasserult stb ebben az orszagban is vannak lehetosegek, pl van lehetoseget elhuzni a sullyedo hajorol.
100 azert utalja mert elcseszte az eletet, es feltekeny irigy, és nem volt szerencsejea nokkel
100 azert utalja mert kisebbségi komplexusa van, es handras határozottságát (vagy másét, vagy az enyémet) önteltségként indexeli, majd rendeli hozzá az adott személyhez.
100 azért utálja mert hulye de olyan szinten hogy MÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚAAAAAAÁÁÁÁÁÁÁÁOOOOOOO !!
:D

bmw330d

kecskebéka: inkább ajánlom, hogy végezz el egy jó egyetemet, dolgozzál tisztességgel, és akkor megengedheted magadnak hogy bmw-d legyen (nem hitelből, úgy könnyű) , és hogy pl apple cuccokat vásárolj.
légy kitartó, és akkor elérheted.

kecskebéka

@MassiveD:

sok igazság van abban amit írtál… kérdés mi a jobb… az hogy ezzel a stílussal megfogok párszáz ifju fanatikust, vagy elriasztok párezer mérsékeltet… Magyarországon nincs akkora merítés hogy ezt rendesen teszteld. Én biztos nem fogok handrásnál vásárolni, sem az ismerőseim… nem azért nem nem akarok applét, hanem mert nem akarom handrást, és nem akarom azt, hogy egy légtérbe legyek esetleg bmw330d-vel. Nem vagyunk egy platformon… van más apple kereskedés is, azt preferálom és a barátaimnak is azt javaslom.. és biztos vagyok abban, hogy sok mérsékelt apple felhasználó ugyanígy gondolkodik.

És ne felejtsd el, régi marketinges duma.. 1 elégedett ügyfél hoz 10 új vásárlót, 1 elégedetlen viszont elvisz 100-at. döntsd el, hogy handras jól csinálja-e?

gergg

bmw330d
uhhh mellényúltál, nem mintha szégyen lenne swiftet vezetni….

Balazs

Én vagyok az egyetlen, aki szerint már unalmas ez az álandó miért sz.r a Nokia, miért sz.r a Microsoft, miért sz.r az Apple posztok és kommentek?

kecskebéka

@bmw330d:

szánalmas vagy… menj aludni… sosem kell BMW, (már volt 3 napig) iphone-nom meg már van:-)))

Peti77

Na, mondom vajon mi lesz itt, nézem 260 komment. Hát erre nekem most nincs időm elolvasni. De amin meglepődtem, Handrás meg válaszgat. A trolloknak is. :D Lehet, nekem nem lenne türelmem ilyenhez, de úgy látszik Handrásnak jó napja volt, és ilyenre volt energia.
Na a legjobbakat.

bmw330d

kecskebéka:
Hogy kerülsz ide?Nyitva hagyták a ketrecedet? :)

bmw330d

Mi is iyeneken vitatkozunk, miközben a kormány kirabolja az országunkat…

kecskebéka

@bmw330d:

a politikát meg hagyd azokra, akik értenek is hozzá….. ha nem vetted volna észre, ez egy profi szakmai blog… byhandras

Peti77

Ja 1 dolog, felbukkant az origon is egy újabb Apple temető cikk.
A lényeg, hogy furcsa, hogy az Apple csak össz iPad eladásokat mondott az 1. hétvégére, a miniről külön hallgatnak.
Szerintem nem lett kiugró számokat hozó a rajt, hiszen sorok se voltak a boltok előtt, de igazából ezen csak az Apple-utálók élvezkednek. Én pl nem is vártam, hogy itt ebből ugyanannyi megy majd el, mint a nagytesóból. És nem is fogy annyi, nyilván, nincs is milyen számmal felvágni az Apple-nek. DE ez viszont nem kudarc, ugyanis a mini nem a 9.7″-es iPad leváltó terméke, hanem BŐVÍTI az iPad felhasználók táborát, azaz tovább szélesítheti az iPad felhasználói bázist, ami bőven nyereséges lesz, hiszen új hardvert nem kell fejleszteni, csak kisebb helyre berakni. Így az iPad felhasználók egyben lesznek említve, ki minit, ki nagy iPadet vesz. Fölösleges ketté bontani innentől. Az iPod-okat se külön hozzák statisztikában, hanem össz iPod eladások. Nyilván pl Touch-ból nem mehet sok el, de még így is nyereséges az Apple-nek, így marad a palettán.
Így lesz ez az iPad minivel is, nem fog annyi fogyni, mint a nagytesóból, de újabb rétegeket ér el, tovább növeli az Apple hasznát, kiharap egy szeletet a kisebb tablet tortából is a piacon.

gergg

*››››minél több a komment annál jobban távolodunk a témától mind képletesen mind szó szerint :DD‹‹‹‹*

kecskebéka

@neved (kotelezo):

de ez fityma:-)))) mit ahogy a fent leírt post is az… szóval egál…. ki mint vet, úgy arat…..

neved (kotelezo)

akkor úgy mondom, hogy nem annak szántam. volt itt szó róla korábban, ezért bátorkodtam megemlíteni.

kecskebéka

@neved (kotelezo):

Mivel már volt róla szó, ezért fityma:-)))) de fátylat rá…..

xxx

az év posztja nálam!
Jó látni, hogy mennyire megsértve érzik magukat az iphonet mindennap fikázó blog olvasók.
komolyan csapkodom a térdemet a nevetéstől, és közben magyarázkodnak, hogy biztos Andrásnak van valami önismereti és a többi problémája :-)))) baromi aranyos.
Végre András tökös volt és beolvasott nekik.
Igy tovább Andrást, ezt már szeressük!

tugerzlo

“Telek: én ezt most elmondom: sok iPhone 5öt fognak eladni, sokkal többet mint lumiát. És ez miért van? Mindenki tudja,gondolom, az iPhone 4,4s,5 egy divattelefon. Most már ha valaki munkába vagy iskolába megy iPhone-nal azt megnézik az emberek, hogy húha ennek iPhoneja van. És sokan csak a név, vagy akár a logó miatt vesznek iPhone-t. Sokan még klónt is vesznek ,,hogy felnézzenek rájuk” Ezért lesz az Applenek sokkal nagyobb bevétele, mert sikeresen elérte hogy az iPhone egy divat telefon legyen.”

Mi az, hogy sokan? Van konkrét adatod arról, hogy a userek hány százaléka veszi meg csak a divat miatt a telefont és hány százaléka nem az miatt?
Ha nincs akkor csak a levegőbe beszélsz, mert ebben semmi konkrétum nincs.
Épp azt is írhatnám, hogy sok ember vett Lumiát már eddig is. Igaz az állítás? Igen az. Csak éppen semmi konkrétum nincs benne, mivel a “sok” az minden csak nem konkrét adat.

Malachi

sokáig agyaltam, hogy i5, vagy Lumia920, már négy éve iPhone-t használok, szeretem. csak meguntam kicsit, azt hiszem. elolvastam ezt itt és úgy döntöttem, Lumia. teljesen biztos vagyok benne, hogy eszetlenül kurvajó telefon, ha annyira befostál tőle, hogy egy ilyen izét hoztál össze ellene. az egyetlen igazi, kézzel fogható érved az a plusz hetven gramm. igaz, hogy mellette majd másfélszer akkora a kijelző, ami nem feltétlenül hátrány, de az ilyen apróságokat hagyjuk is.

xxx

Malachi: Na ez a beszéd, viszont még mindig nem világos, hogy Andrást hol láttad befosni.
Azért majd számolj be, hogy te is befostál vagy csak András.

mudva

Malachi, azert szerintem probald ki, mielott megveszed. Az mar regen rossz, ha valaki a sajat velemenyet figyelmen kivul hagyva netes tesztek alapjan vasarol…ezt naponta fogod hasznalni, honapokig / evekig.

Malachi

ez elég jellemző reakció, bár lehet, hogy tévedek, de a droidot – amúgy jogosan – errefelé általában elintézik egy legyintéssel. igazából bármilyen érvet fel lehet hozni ellene, az igaz lesz, ismert, kipróbált rendszer, mindenki tudja a minimális előnyét és a számos hátrányát. droid, kuka. ezzel szemben ez itt fönt egy kontrollálatlan fröcsögésnek felel meg kb. jobb fórumokon az ilyen hozzászólásokat is törlik.

leírom, szerintem hogy van.

ez a WP8 (lumia920), Win8 RT (surface) meg az asztali nyolcas egy olyan teljes, minden részében szinkronizált, összedolgozó és amúgy korrekt rendszer, hogy akárhogy is nézzük, teljesen egyenrangú konkurenciája az iOS, macOS megoldásoknak. egy év múlva tutifix, hogy az lesz, most is jól használható, de még köhög azért. pár napja vettünk (vettem barátnőmnek) egy ASUS Zenbookot, (MacBook Air mintájára, az ultrabook izé) amire már Win8 PRO-t vettem és döbbenet a rendszer. a multitouchos táccspeddel úgy, olyan intuitívan lehet kezeni, hogy teljesen meglepődtem. mindegy, most nem reklámozom, nem ez a lényeg, de kurva gyorsan feláll a cucc, nem hazudok max. 8 másodperc, jelszóbeírással együtt, marha jól néz ki, informatív, amúgy is irtó gyors és ennyi. ja, a store napok alatt rengeteget fejlődött, ha valaki tudja használni, akkor nem 60, hanem több ezer alkalmazást talál már most és naponta szemmel láthatóan bővül. alapjában véve felhasználói szempontból király. (az már csak zárójeles, hogy a gép GYÖNYÖRŰ, full alu szálcsiszolt, backlit klaviatúra, i5, 4GB ram, 500GB hdd, ebből 24GB hibrid SSD, 13,3″-os, de nem 400-500k volt, csak 300.)

na, ha ugyanezt sikerült átvinniük a telefonra – és a tesztekből a kedvenc boltosunkkal ellentétben én kb. ezt szűrtem le – és majd sikerül átvinniük a tabletre, ami lássuk be, még egy félkész cucc, akkor egy nagyon, NAGYON patent kis hármast alkot majd ez. szerintem a májkroszoft megcsinálta, ezt innen csak elcseszni lehet. én vagyok a legjobban meglepődve, de tényleg így van. és ennek azért örülök marhára, mert végre van valami, amire válthatok, ha esetleg tényleg annyira megunom az iPhone-t. majd még megtapizok élőben is egy 920-at, meg surface-t, aztán meglátjuk.

na és ennek nem örül H. András. mint az a fentiekből is látszik. bár nem tudom, hogy régen mi volt a divat feléje, de ez a buzizás a kommentek között, meg úgy az egész hangnem, hát… nem egy fesön sztrítes színvonal na. nyilván nem az a dolga, hogy más terméket nyomasson a sajátja ellen, de lehetne ezt azért tárgyilagosan is, és nem ilyen version legszebb napjait idéző stílusban. szar, mer nehéz. igen, elolvastam a gizmodo tesztet is, ott is azt írják, hogy szar, mer nehéz. tippre senkinek nem törne le a keze alatta, de kiderül. a 3Gs-em 135 gramm.

Malachi

mudva – köszi, jogos, de amúgy se veszek 920-at, i5 lesz mindenképp. nem dobom ki az appokat, meg barátnőmmel imessage azért fontos tényező. viszont agyalok egy Win8 táblán, de csak ha nem lesz nevetségesen drága, mert a rendszer tetszik. ha drága lesz, akkor meg bekaphatják, iPad mini és szevasz. pedig de jó is az asztali Win8, hah… mindegy.

Kicsiafaszom

Ohh ezaz, álljunk körbe és verjük egymás szájába!

Handrás (hával), amúgy mi a tosz bajod van? :D Fanboykosdással, meg látatlanban vélemény nyilvánítással vádolsz általad gyökér idiótáknak nevezett embereket, miközben pont ugyan ezt csinálod. Külföldi reviewk alapján mondasz véleményt, pedig egyik termékhez sem ért még hozzá a kicsi faszod.

Majd akkor mondj véleményt róluk amikor már hozzájuk dörzsölted a viszkető makkod!

version

nekem mindegy ki nyer microsoft vagy apple hat beleszarok :D a lenyeg hogy en nyerjek mindenkeppen :XD

version

egyebkent ajanlom mindenkinek hogy nezze meg eloben a lumiat, mert meg a user interface is akadozos foshalomnak fog tunni iphone-on, a lumia utan, sajnos csak 20 frame/sec -el frissul

arnold

ez az ember hihetetlen, tényleg most volt h utoljára elolvastalak, azt is csak félig… ennyi butaságot leirni ugy h van 2 apple boltod… felérsz egy kommunizmossal, azok voltak ennyire önfaszhíperek miközben ideologizálták magukat.

arnold

ez már konkrétan az almának gáz amiket irsz, szerencséd h nem tudnak magyarul

mudva

Malachi:

A hosszu hozzaszolasoddal maximalisan egyetertek. En azt tartom ebben az egeszben szerencsetlennek, hogy mar regebben bemutattak a keszulekeket, viszont az arazasrol nem volt hir. Megnezni szinten nem lehetett, pedig az a legfontosabb. 200 gramm szerintem elviselheto, egyszer majdnem fel kilo aprot talaltam egy kabatom zsebeben. Egy regi nokiam a nagyobb akkuval hasonlo tomegu volt.

version

a surface a szaros arm procijaval egy bukott otlet , gyenge az egy rendes oprendszerhez, csak bohockodni jo, a programjaimnal nem is tervezek armos forditast, 32 bites fos, aki ilyet vett az megerdemli

nem ettol kell felnie handrasnak, hanem ettol :), meg a masik ezerfele hasonlotol..

http://www.youtube.com/watch?v=-vr0c7j6ews

Nes

iPhone 5:
- kopik
- fényképezni lehet, de csak ha kezeddel árnyékolod:
http://ipon.hu/hir/megoldas_az_iphone_5_kamera_gondjara_arnyekold_az_objektivet_kezzel/22599
- gyors mozdulatoknál lefagy az érintőképernyő
http://mobilarena.hu/hir/erintokepernyo_hiba_az_iphone_5-ben.html

“A Surface egy félkész termék.” -> iOS Maps vajon micsoda? Azon talán nem röhög a fél világ?

“Térjünk vissza a címben szereplő két istenített termékhez.” Handrás, és Te mégis mit csinálsz az Apple cuccokkal, talán nem isteníted?

khom

Version: Nem mondom hogy MacBook verő, de ez megfogott! De sehol nem találom az árát. Te tudod mennyiért vesztegetnek egy ilyet?

Pdudas

Irtam tegnap egy posztot amit jol elnyelt a forum motor. Vagy cenzurazva vagyok.
Amikor masodszorra is posztoltam – mert azert annyira amator nem vagyok hogy posztolas elott ne mentodjon el a beirt szoveg- kozolte a forummotor, hogy duplicate post. Szoval hol a postom Handras?

Csak hogy tudjam mi a helyzet…

khom

Nekem ez a sony notebook vagy nemtom mi akar lenni, tetszik. Megfontolom hogy iPadet vegyek-e vagy ilyet! Már csak az ár a kérdéses.

lolsk8er

Te, Version, te megint mi a faszrol beszelsz???? Gyors mozdulatoknal lefagy az erintokepernyo. A napi boszmeseged megvolt megint, menj aludni b+…

beleharapottalma

Hogy andrás te mekkora egy szar vagy b+ :D Ha egy picit több eszed lenne, már lehet, hogy pozitív lenne az IQ-d.

rézfán fütyülő rézfaszú bagoly

cenzúra van :D

na szóval:
mostmár ott tartok, hogy keresek valami @ndro1d vagy WÉPÉ fórumot, és megnézem hány almás kezd ott el fikázódni a termékekre, mint ahány hater jön ide almás blogra…

kotródjatok vissza a barlangotokba hater trollok, örüljetek, hogy nem kopik a telcsitek és menő a fényképezője

Takács A.

Nade hAndrás, nehogy fájjon a való életben is az ilyen viselkedés.. :) Remélem érted ;-)

Nes

“mostmár ott tartok, hogy keresek valami @ndro1d vagy WÉPÉ fórumot, és megnézem hány almás kezd ott el fikázódni a termékekre, mint ahány hater jön ide almás blogra…”

talán azért vannak itt, mert csak Handrás fikázza a többi gyártó termékeit úgy, hogy még ki sem próbálta, persze amikor az iPhone-ról írnak rosszakat a híroldalak, akkor Ő van felháborodva és mondja, hogy ne higgyék el amíg élőben nem próbálták… (pl a telója nem karolódik így leszarja mi van a többi tulajdonossal)

WP7.hu-n egy cikket sem láttam arról, hogy szar lenne az almás telefon

gbr

@Nes

Hogy a WP7-hu-n van-e szarozós cikk almákról azt nem tudom, nem kérdőjelezem meg az állításod. De az összehasonlításodnál azt a tényt vedd figyelembe, hogy a handras.hu egy privát blog, melyen egy magánszemély a gondolataid, érzéseit fejti ki, nem pedig egy tech-site wannabe.

Mikiii

Handras! Hozzad hasonloan en is Applebuzi vagyok, nagyon birlak rendszeresen olvaslak stb. De ez a post egy kicsit tenyleg elvakult lett, en tudom, hogy a surface es a lumia szar, de nem sorakoztattal fel meggyozo, normalis erveket emellett. Ahhoz, hogy meggyozd ezeket a szanalmas kommenteloket, egy igazan utos postot kellett volna osszeraknod. Udv.

Freddy

Nehogy már egy Handrás mondja meg, hogy hogyan sikerült egy Lumia, vagy egy Surface. Majd az eladási adatok mesélnek, úgy ahogy az új Apple termékeiknék is: már nem kellenek annyi embernek.

Malachi

“a handras.hu egy privát blog, melyen egy magánszemély a gondolataid, érzéseit fejti ki, nem pedig egy tech-site wannabe.” – nehéz úgy, az ország legjobb/legnagyobb Apple resellereként, ha gyakran átcsap a dolog féktelen önreklámba, vagy a konkurencia jogos, vagy jogtalan kutyázásába. amihez persze joga van, sőt. de ez a blog legalább annyira marketing (reklám) mint amennyire egy magánszemély privát szelepe. mindegy, ne menjünk bele.

Tibi

ja hogy innen fúj a szél? Remélem majd András is legnyugszik, aztán megint objektívnek tűnő írásokat lehet olvasni tőle.

gbr

@Malachi

ne érts félre, nem védem handrást, felnőtt ember, meg tudja védeni magát, ha akarja.

version

ahogy a titanic kapitanya is meltosaggal merult ala, az apple usereknek is meltosaggal kell viselni kedvenc ceguk visszaszorulasat, teljesen felesleges a hiszteria

abbol hogy nem alltak sorok az uj hardverekert minden leszurheto

TlmN

Handras mi a helyzet a ma nyíló “Mo. legnagyobb APR”- jével?

Chino

Version eddig a surfaceel szartad tele az összes postot…most, hogy kijött és egy kalap fost ér, hirtelen elõjöttél a sonyval? Nem érzed, hogy gagyi vagy? Egy szellemi rövidnadrág?

gbr

@version

megkönnyeztem ezt a hozzászólásod! el kell ismerni, te egy polihisztor vagy :D

version

Chino: mutass akar egy hozzaszolast , ahol a surface-t istenitem, szerintem kevered a surface pro-val

version

ha megnezitek ezt a reklamot megerthetitek miert nincs az applenak jovoje az ipaddal, fel- egy ev mulva az ipadosokon fog rohogni a pc-s tarsadalom

Fudge

Attól meg higy papíron jobb a hardvere valaminek, attól meg nem biztos hogy jobb is a telefon vagy a tablet. Azt a felhasználói élmény határozza meg. Es abban az iOS eszközök simán elverik a papíron jobb technikai adottságokkal rendelkező versenytarsaikat. elég volt pár percig nyomkodnom ezeket a i-Killer eszközöket es rögtön kiderült. Aki ezt szajkózza az valószínű meg életében nem használt Apple eszközöket csak nyomja elvakultak a hülyeséget.

Tibi

Fudge: version minden nap ipad-en szeleteli a hagymát meg a petrezselymet, ne mond már hogy nem használja!

lolsk8er

“ha megnezitek ezt a reklamot megerthetitek miert nincs az applenak jovoje az ipaddal, fel- egy ev mulva az ipadosokon fog rohogni a pc-s tarsadalom”

version szard mar ossze magad az ilyen gyoker hozzaszolasaiddal. ma mar eleg microsoft segget nyaltal. koszonjuk :)

Chino

Neked ez a lényeg, hogy röhögni a másikon? Rajtad mióta röhögnek? Ez a különbség, hogy te (ti) istenitetek mindent ami nem apple, meg várjátok, hogy végre legyen valami épkézláb használható windows vagy akármilyen más cucc. Amúgy hány éve vártok?:D Én meg, ha magamból indulok ki élvezem az iphoneom, macbookom és le se szarom, hogy a konkurencia (haha jó vicc annak hívni õket) mivel ötlettel próbál nem éhen halni.

kecskebéka

@Chino:

“”””Én meg, ha magamból indulok ki élvezem az iphoneom, macbookom “”””

te dugod a cuccaidat????????

parizer

@version
“ha megnezitek ezt a reklamot megerthetitek miert nincs az applenak jovoje az ipaddal, fel- egy ev mulva az ipadosokon fog rohogni a pc-s tarsadalom”

Imádom mikor az apokalipszist jósolgatod, remélem neked több sikered lesz mint a majáknak.
Eddig csak simán lázadó természetűnek gondoltalak, most már hülyének.

gbr

elnézést a többiektől, de két kérdést itt kell feltennem version-nek, mert sehol sem találom a válaszokat.

1. ennél a sony csodánál hova teszed a stylus-t, amikor valahova elviszed magaddal? esetleg speckó tok kell az eszköznek, ami van stylus tartó?
2. ha hibernálod az eszközt, akkor a mail kliens, a naptár és egyéb alkalmazások up-to-date-ek maradnak, vagy csak akkor fog szinkronizálni, amikor feléled a gép?

kecskebéka

@Chino:

ne anyázz, mert ez nem jó ómen, különben meg kiszedted az urnából?

khom

version: szerintem jó a Sony, persze drága, de megbízható. Egy ismerősnek odaadtam a sok éves sony laptopomat kb 5 éve, azóta is működik. Persze nem használja, de teljesen működőképes, az volt az első laptopom. Emlékszem mikor megvettem a második laptopomat 5 éve és az egész család csak nézett, hogy aztaa ennek már szélesebb a képernyője, nem kocka :DD

Tomi

Version most komolyan egy sony reklámot linkeltél be!? Sony….., hihetetlen. Remélem meg is veszed majd, legalább egy vevőjük lesz. :)

bmw330d

Takács A.:
Nagy a szád haver, csak valaki be le ne térdeljen. :) remélem érted;)
Ne fenyegesd Handrast.

Botiss

@version
ez a sony tablet (?) ultragáz.mostmár elkellene dönteni h tablet vagy ultrabook/netbook.ellfelejtették a lényegét a tabletnek.könnyű, vékony és könnyen hordozható.szerintem ez a sony egyik sem..18mm és 1.3kg.. LOL.

version

a microsoft igazi utokartyajat meg be se mutatta, jovore varhato az xbox 8 szemelyeben, ami egy hazi szerver lesz , minden kijelzore kepes lesz streamelni a jatekokat , es eroforrast biztosit a gyenge eszkozoknek , pl telefon , olcso tabla
na ha azokat a jatekokat meglatjatok , nem sokaig fogtok ipadban gondolkozni…

sajnos vagy nem sajnos a microsoftnal kibaszott nagy koponyak tervezik a jovot , olyan logikai osszefonodasokban gondolkodnak amiket az egyszeru user fel sem bir fogni

lolsk8er

version mondd mar el miert itt hirdeted a kurva microsoft iget ?! iszonyatsoan faraszto vagy es egy retardalt… bar aki kislanyokrol nez videokat…persze a munka miatt.. nem is ertem mit varunk :)

kecskebeka: te meg ne csodalkozz, hogy anyaznak, te kezdtel parasztkodni meg kotekedni. :D

parizer

@version
De még milyen szerencse, hogy te mindenkinél nagyobb koponya vagy, és fel tudod fogni az ilyen “logikai összefonódásokat”. Szánalmas =))))

Botiss

@version
teis kibaszott nagy koponya vagy hogy egy kalap alá veszed az iPad-et meg az Xbox-ot.A kettőnek semmi köze egymáshoz.

Thomas

Nem vitázom senkivel sem, de előttem szólt valaki egy nagyon érdekeset.
Ezek az emberek mindig várnak valamire, míg én pl. nem követem, hogy mi folyik a többi gyártónál. Van egy iMacem (2008), ennyi a felhozatal itthon és ahogy az előttem szóló is írta, használjuk, élvezzük azt ami van és nem is nagyon vágyunk másra. Nem érzem, hogy most hiányozna bármi is, ezért nem nézegetem a termékpalettát.

Pepinke

Az a jópofa, hogy hihetetlen primitív módon szóltok vissza version-nek, miközben azt hiszitek nagoyn emelkedettek vagytok.
Egyébként ugyanaz igaz version kommentjeire: ne olvassátok, ha idegesít. Ameddig kommentelhet, addig ugyannyi joga van itt leni, mint bárki másnak.
Tudom, szar dolog ez a demokratikus hozzállás, de hát ez van.

belabacsi

legújabb boltmegnyitó meg ha stílusos akart volna lenni akkor 11% kedvezményt ad és akkor lehet recskázni a 11-es számra :)

Pepinke

Azt nem mondtam, hogy az Apple fogyasztók idióták. De elég jól kirajzolódik egy kis agresszív, Handras-fan csapat. Ők azok, akik feljogosítva érzik magukat arra, hogy leugassanak mindenkit aki mást gondol és más eszközt használ…
Különben meg a MacBook Air a legjobb Apple cucc, amit valaha használtam!

Thomas

@ehhhh

Most az, hogy konzumidióta-e vagy sem…láttam az ominózus videót, ilyeneket minden táborból össze lehet válogatni/utólag összevágni, mint videó. Igen, ilyen agyhalottak is járnak köztünk attól függetlenül, hogy milyne logo van a telefonjukon.
Ez a játék, hogy kinek milyen kütyüje van, szerintem maximum a gyerekeknél működik, bár tény, hogy ma egy elég erős vásárló réteget képeznek (a szüleik pénztárcáján keresztül).

Nekem csak az a magas, hogy miért fáj pl. egy Nokia használónak, hogy Handrás rossznak találja azt a bizonyos készüléket. Valamiért mindenki az Apple-el azonosítja őt…ez az ember “csak” egy kereskedő…méghozzá Apple kereskedő, ami magyarázza is, hogy nyilván ő ezt szereti, ezt támogatja és ezt is KELL, hogy támogassa. Ez az ő és boltja érdeke. De ezeket amiket mond/ír, nem az Apple mondja/írja… Ti mégis magát a márkát támadjátok, de ha Handrást támadjátok annak sincs több értelme. Hasztalan és parttalan viták tömkelege…a gyártók meg tojnak az egészre, főleg a sok sárdobálóra. Maximum ingyen reklám nekik.
Nőjetek már fel és lássatok már át a szitán, hogy mire megy ki a játék…

Jozsi

“a microsoft igazi utokartyajat meg be se mutatta”

azzal kivarnak meg vagy 10 evet.. huuu micsoda terveik vannak…addig az osszes tobbi ceg betegre keresi magat :-)

Jozsi

Thomas: “Ezek az emberek mindig várnak valamire, míg én pl. nem követem, hogy mi folyik a többi gyártónál. Van egy iMacem (2008),”

Van egy 24″ iMac-em 2008 november ota. Ha meg elmukodik 5 evet akkor is ez lesz. Gyonyoru gep es nagyon szeretem. Amiota megvan egyszer sem ereztem az igenyet egy masik gepnek. Nem erzem lassunak sem, hasit mint az elso napon.

Jozsi

ehhhh: te vagy a beteg, de nagyon. A video kiraly pedig utalom HAndrast dicserni.

Adam

Handrás!

Nem e-mail címet kellene megadni, hogy valaki kommentelhessen, hanem egy rövid IQ tesztet kellene megcsinálni. Szerintem tized ennyi komment lenne. :-) (és mennyivel értelmesebb)

gergg

version
nekem volt sony vaio laptopom a minősége annyira gáz volt hogy el tudom képzelni a táblaszerűségről hogy ahogy előrecsúszik a képernyő ki is törik a geccibe, majd elviszi a szervizbe és közlik vele hogy ez a típus pont az amit olyan országban gyártottak hogy nincsenek hozzá cserecuccok….úgyhogy baszhatod

gergg

Adam
ha IQ teszt kellene akkor Handrás sok “rajongóját” is elveszítené.
ahhoz nem kell intelligencia hogy megmond handrasnak hogy mennyire igaza van meg hogy mekkora jó (persze néha az is)
viszont ahhoz kell hogy olyan kommentet írja amiben érvelsz a post tartalma ellen.
nem gondolod hogy ez fordítva sülne el??

Valor

Mikiii: “en tudom, hogy a surface es a lumia szar”: Bocs, de Te ezt honnan tudod, ha szabad érdeklődnöm? Fogtál már egyáltalán a kezedben Windows Phone-t vagy Windows RT-t futtató eszközt, és használtad huzamosabb ideig?
Alapveőten nem gond, ha valaki mindenféle racionális indokot nélkülözve ítélkezik, de ez csak azt jelzi, hogy értelmileg kissé elmaradott, vagy csak képtelen érvelni…

lolsk8er

@eehhh

Durva, hogy elkuldtel kb mindenkit a halal faszara es amit te csinalsz, az eddig a leggazabb amit ezen az oldalon lattam :D ( beleszamitva verzsont es handras olyan megnyilvanulasait ami tenyleg kiuti neha a biztositekot )

..de azet remelem jol vagy es szeded a gyogyszereidet.

Harpad

Nokia meg windows együtt hát Nokia már kihaló félbe van szart se csinált az elmúlt évekbe mindig mellé nyúltak …. csőd szélén vannak hogy most ráadásul windows …. szóval lehúzhatják majd a rolót . A Surface hát windows mindig bugos volt nem értem miért nem tudnak egy rendes oprendszert összerakni vagy hülyék és beleszarnak az egészbe vagy azok akik megveszik had szopjanak vele címszó van. Iphone karcolás veszel egy telefont jaj de jó karcoljuk már össze minden karcolodik ami fém és festve van és igen kell venned rá pl hátlapfóliát ha lesz vagy ha van már ilyen nagy dolog … jó a térkép szoftver szar ez tény nem is értem a google félét miért kellett kiirtani . Sok kérdés van minden készülék terén de azért az Apple nem gyárt szart ios használható nincs vele gond .

Freddy

Harpad:

“hát windows mindig bugos volt nem értem miért nem tudnak egy rendes oprendszert összerakni vagy hülyék és beleszarnak az egészbe vagy azok akik megveszik had szopjanak vele címszó van”

Kedvedért megnéztem: 2010.04.01.-én telepítettem a Windows 7-em, azóta gond nélkül használom. Nincs lassulás, nincs bug, nincs leírthatatlan vírus. SSD-t cseréltem is alatta azóta újratelepítés nélkül. Ha nem értesz hozzá, miért nem kérsz segítséget, hogy beállítsa neked normálisan? Ne írj hülyeségeket légyszíves, vagy legalább írj egy eddig nem ki nem javítot Windows 7 “bugot”. Barom…

dani

version, hidd el, hogy senki sem akarja az iPadet a még be sem mutatott, de általad ismertetett Xbox8-hoz hasonlítani :) De amikor kijön a PC-k sem lesznek ismételten sehol sem.

Elhisszük, hogy az MS-nél nagy koponyák tervezik a jövőt, de az Applenél is. Elvégre az MS-nek két év után sikerült belépnie arra a piacra, amit az Apple teremtett meg :D Okostelefonoknál meg vagy 5…

egsrtfxdvsf

“windows mindig bugos volt nem értem miért nem tudnak egy rendes oprendszert összerakni vagy hülyék és beleszarnak az egészbe”
na te se vagy egy tanult ember :D

OpenEye

@Freddy: “miért nem kérsz segítséget, hogy beállítsa neked normálisan?”

De miért is kell egy oprendszert beállítgatni? Ja, mert anélkül magától tönkremegy? Pont ez a gond vele. Ezért kell az átlag usernek olyan gép a végén mint egy Mac.

Freddy

Nyilvánvalóan sorozatosan eltol valamit. A Windows telepítéséhez nem kell diploma, főleg úgy hogy a Windows 7 szinte minden drivert magától letölt. A Windows 8-ban alapból vírusírtó is települ. Szóval 20 perc alatt bárki fel tud telepíteni egy PC-re Windows 7-et vagy 8-at. Annak az 5%-nak akinek ez nem megy éws nem is hajlandó szólni hozzáértőnek, az vegyen MAC-et!

mudva

Freddy, eppen ez a problema ” sorozatosan eltol valamit “. Macen ezt joval nehezebb. Ezt a legjobban az idosebb rokonokon tudom bemutatni. Otletem nincs, hogy mit tudtak elbaszani a win7-en, de sikerult nekik. Par eve lecsereltettem mindenkivel hasznalt mac minikre a win pc-ket, azota nem panaszkodtak semmilyen problemara.

Lehet, illetve remelem, hogy a win 8 valoban olyan lesz, hogy nem igenyel majd beallitast, karbantartast.

Rac

A Lumia 920 tényleg elég fos, a HTC 8X messze a legjobb eddig bejelentett WP8-as telefon szerintem.

Valor

Mudva: tehát ismét user-error a hiba forrása, nem a windows-é. Én sem értek az autószereléshez, nem is állok neki javítgatni meg állítgatni a mélymechanikáját. Az elbaszás-esélyes usereknél egy korlátozott vendégfiókbeállítás bőven elég kéne hogy legyen (teljes beállítástól való eltiltás, ámbár nem tudom, ez most hogy működik a win7&win8 alatt, utoljára ilyennel a WinServer alatt a GPO-ban tudtam finomhangolni)

A Windows ha egyszer be van állítva, igazából nem igényel semmiféle beállítást vagy karbantartást (driverfrissítés mostanában yes->next->finish), csakhogy az egybites-user elhiszi hogy ő ért hozzá, elbasz valamit, és máris a Windows a hibás. Több évig használtam újratelepítés nélkül Windows 7-et, sosem volt vele hiba vagy lassulás, vagy BSOD. Sosem! Win8-at a korai alfáktól, bétáktól kezdve használok élesben (Developer Preview, Consumer Preview, Release Preview), és most a végleges 9200-eset, és atomstabil, szupergyors OS, aki erre azt mondja, hogy szar (ahogy föntebbi kommentekbe egyesek állítják), azok egész egyszerűen totális laikusok a témában, vagy csak a fanboy szól belőlük.

Harpad

Látom elszaporodtak a windows fanok :D mindenki azt használja amit jónak lát
Freddy barom …. édes tudod kid …..

lobby

Handras, a többi apr nem mosdatja ennyire az iphone-t. Látszik, hogy azért nyomatod ennyire, mert aki iphone-t vesz, egy idő múlva lehet, hogy ipadot is, és utána lehet, hogy macet is, szóval érdeked. Mellesleg nem olyan nagy ez az xms, lehet, hogy mégsem volt jó ötlet a fesönsztrít, starking nem kampányol ennyire az apple mellett, nincs szüksége, látszik is, hogy jóval szerényebbek, profibbak, meg nagyobbak is. Azért ennél neked jóval visszafogottabbnak, szerényebbnek kellene lenned, de hát ez van. Ment a marketing, hogy a legnagyobb bolt. És? ugyan az van benne, mint a többibe a világ bármely részén, sablon boltok, most nagyobb lett a terület, hűűűha….nem sokáig tartott

Tibi

Nos akkor összefoglalnám a mai napot:

Android: szar akadós fostalicska
Win8: szar akadós fostalicska
Surface: szar akadós fostalicska
Win7: szar akadós összeomlós fostalicska

BMW: málós kormányú, krómozott műanyagos instant get.
Swift: aki ezzel jár mind androidos buzi ratyi, akadós autó.
Iphone 5: instant get
Ipad: instant get
iOS: instant get

trollok: version, freddy, én és a többiek akik nem almaszexuálisak
királyok: mindenki akinek apple cucca van és almaszexuális

belabacsi

akinek a kommentje ez alatt van az akadozó fostalicska :D
tényleg ovi na…

Adott mondjuk 2x200k elkölthető magyar forint, ki milyen tábla gépet és milyen telefont venne belőle?
A szavazatokat összesítjük és amelyik a legtöbb szavazatot kapja az nem fostalicska hanem instant get :D

Harpad

Lobby most ha azt nézed András veszi a fáradságot hogy van ez az oldala és megoszt dolgokat a gondolatait tök jó ahogy csinálja igaz néha elszalad vele a ló de biztos van oka ….. és az új bolt is jó helyen van és a plázába is jó hogy a földszintre került több ember sétál arra és nagyobb a bolt jó döntés . Az hogy a Starking nem csinál külön ilyen oldalt na és ők nem veszik a fáradságot … meg az hogy melyik a legnagyobb apr mindegy a lényeg hogy xms is már elég nagy több dolgot lehet kipakolni . Mennyivel nagyobb a starking új boltja most komolyan ?

Tibi

2×200 forintból egy 5 tagú roma családot felszerelhetsz nexus7-el :)

Amúgy 135e forintból vennék egy asus transformert, telefonnak meg 25e forintért egy nokiát, a maradékot legóra költeném a gyereknek ;)

AppleLover

Király poszt Adnris jól meg mondtad !!!! Hulljon csak a Microsoft férgese! :))

h_adam87

Nagyon elszaporodtok ezek a fikázó, troll kommentek, mintha tényleg csak azért olvasnák emberek Handras blogját, hogy trollkodhassanak a kommentben.
Jelenleg egy hónapja iPhone 5-öt használok, azelött 3 hónapig Samsung GS3-at használtam. Mindkettö nagyon jó telefon, de nekem sem jön be az Android. Lehet benne akármennyi mag,ram vagy akármilyen grafikai teljesítménye lehet, ha optimalizálatlan a programok nagy része, akad, laggol nagyon-nagyon sok esetben. Ez iOS-nél nem fordul elö, mióta használom nem fagyott le, nem pattog a széle, a térkép-gate is eléggé felfújt sztori, semmi gond nincsen vele Budapesten, majdnem minden nap használom. És ugyebár az a különbség a droid és ios között, hogy míg android van 250 fajta telefonra, iOS csak 6-ra. Az iPhone a szoftverhez készül, és a szoftver is az iPhone-hoz, így hozza ki a legtöbbet a telefon képességeiböl. Sokkal gyorsabb, mint az S3-am volt, élmény használni, fogni és szerintem sokkal szebb is. Nem vagyok elfogult Apple fan, nem vagyok Android ellenes, ez a véleményem. És lefogadnám, hogy a sok fikázó, troll kommentelö még sosem használt egy hónapnál tovább iPhone-t, egy része még sosem fogta meg, csak mert neki nem telik rá, vagy persze csak trollkodik, mert az jó. 3 hónap android használat után, majd egy hónap iPhone 5 használat után sosem szeretnék visszatérni Androidra.

Freddy

Vennék egy Galaxy S3-at, és normális mezei notebookot 150e-ért, a mradék pénzt meg elraknám. A tablet, mint kategória egy bődületes baromság. A Surface Pro-ban látok értelmet, de egy iPad max egy 8 évest foglal le.

Freddy

h_adam87:

“És lefogadnám, hogy a sok fikázó, troll kommentelö még sosem használt egy hónapnál tovább iPhone-t,”

Ember, meg akarsz ölni egyeseket? Samsung Galaxy S2-őt használok, és még ezt sem cserélném le iPhone 5-re. Soha. Még a családom is kiröhögne, hogy mit rohangálok egy hosszú távirányítóval:-)

h_adam87

Freddy:

Nem erröl szólt a hozzászólásom. Azt mondom, hogy android után ios óriási különbség mind sebességben, mint képességben!
Persze vannak olyanok akik ki se szeretnék próbálni, de akkor mondjuk nem értem miért fikázzák nyilvánosan.

lolsk8er

h_adam87

+10000! egyetertek.

Freddy, pont ez az, hogy ki se akarod probalni es meg sokan ki se akarjak probalni, azert egy Galaxy S2-t ne hasonlitsunk mar egy iPhone 5-hoz ( es nem a galaxy javara ugye bar :)

De azert handrasra mehet a fika mert ki se akarja probalni es ugy mondd velemenyt.

rep3at

Kicsit OFF de az Apple szerintem kicsit tényleg kezd a rossz irányba menni, amit persze nem is csodálok, most már nincs Jobs hogy mutassa az utat. Személy szerint csalódtam az új iPhone-ban, de a legnagyobbat az iOS 6 bemutatásakor. Persze a fanok mondhatják hogy minek csiszolni egy TÖKÉLETES felületen, de a baj az hogy ez nem az, inkább elavult. Személy szerint engem nagyon idegesített hogy be kell lépnem a beállításokba hogy bekapcsoljam a wifit mondjuk. Ez azt hiszem az összes konkurens operációs rendszernél elérhető egy mozdulattal, mindenféle mókolás nélkül. Apró dolog, de jelentősen megkönnyíti a hétköznapokat. Nem akarom dicsőíteni a többi rendszert, azoknak is vannak hibái de személy szerint ez engem nagyon zavar. A bt fájlküldés hidegen hagy, az iTunes szerintem inkább előny mint hátrány (kivéve ha az ember utazik és nincs laptopja, akkor már inkább rémálom sajnos). A widgetekért én sem vagyok oda különösebben (bár van egy-két hasznos, pl. gyors check-in), a rengeteg főképernyőért sem, ez már felesleges de van egy-két funkció ami jobban sikerült mint iOS-ben. Ettől függetlenül mind a két rendszert szeretem, de sajnos jelenleg úgy érzem hogy az Apple is kezd a specifikációkra hajtani. Régen nem így volt..

Harpad

Freddy tényleg csak 8 évest foglal le fotósok is elkezdték használni nagyon sok jó program van már rá de szerintem neked felesleges ezt a blogot olvasnod szóval nagy szívességet tennél nekünk ha nem írnál ide .

ANDRÁS TILTANI KÉNE MÁR PÁR EMBERT .

Tibi

h_adam: képességben?:) Ne röhögtess már! kb az a user kategória vagy akinek az összes tevékenysége kimerül ezekben a telóval

webezés
mp3 hallgatás
térkép nézegetés
angry birds
twitter
facebook (ami ráadásul mindkét platformra fos)
pár kép fotózása

h_adam87

Tibi:

Igazad van, de pl. nekem sokkal jobban tetszik az iOS felülete, sokkal letisztultabb – és ez vontkozik az mp3 részre. A facebook tényleg fos mindkettöre, kamerában nincs nagy különbség, de pl. én végigvittem az angry birds-öt, most iPhone-on is folyamatban vagyok, de tényleg sokkal kellemesebb grafikailag, nem akadozik ilyen pici észrevehetetleneket pl. a madár kilövésénél (nekem s3-on picit fagyott néha)
Annak ellenére mindkettö jó telefon, egy átlag usernek, mindkettö csúcskategória. Ha döntenem kéne, mégis iPhone-t választanék nagyon sok minden miatt! :)

Freddy

lolsk8er:

“Freddy, pont ez az, hogy ki se akarod probalni”

Ember, mit próbáljak ki egy olyan rendszeren, amiben a wifit a 3. menü legalján kell ki-be kapcsolni. Egy zenefájl feldobásához meg kelljen nyitni a fostalicska programot (nem is mindegy melyik gépen). Amivel cikiznének a baráti körömben. Összehasonlíthatatlanul le van maradva a fapados IOS egy friss Androidhoz képest. No de kilépek, nincs több hozzászólásom. Látom eltelt 1 év de sem az IOS, sem ti nem okosodtatok, nem fejlődtetek:(

lolsk8er

Freddy : “Amivel cikiznének a baráti körömben ” :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD szar barataid lehetnek :D

rézfán fütyülő rézfaszú bagoly

freddy, azért nem cikiznek mert handrásnál vered itt a nyálad? :) te köcsög

Sermi

Érdekes poszt lett.
Viszont akkor az Iphone 5 se jó mert az meg túl könnyű? A méret egyébként relatív mert más embernek más fekszik. Mondom ezt úgy hogy 4 col fölött már én se szívesen használnék telefont. De lehet az Apple 2 év múlva a 4,5 colra mondja hogy tökéletes mert pont jó az emberi kézbe. :)

Peti

Freddy: iOS-ben nem kell kapcsolgatni a wifit. Nálam amióta fent van iOS 6 nem kapcsoltam ki, ha elmegyek itthonról had keresgéljen (úgyis kibír 1 napot), ha belépek a menübe úgyis feldobja a hálózatokat, ha van valami free wifi, otthon meg alapból csatlakozik az ismerthez (amúgy meg 2 lépésben be lehet kapcsolni), éjjel meg auto Do Not Disturb és nem hallom az üziket ha fent vagyok wifin. Háttérben meg ugyse használja feleslegesen, csak ha jön valami push.

Pdudas

Halad a komment cunami.

W8. Nem vagyok egy informatikai antitalentum. Ki is probaltam. Egy kicsit.
A touchscren drivert nem rakta fel. Sikerult is leszednem a gyartotol.
Azonban mire egy control panelt elovarazsoltm rajta – nos az nem volt egyszeru….
Driver fel is ment. Mukodik is a tsc.

A tobbit meg nem mnagyon probaltam. Elso benyomasra semmi extra. Hanyatt nem esek, nekem ez a csempes dolog inkabb zavaro. Villogjon masnak :)
Szerintem nem jo egy folyamatosan frissulo csempe miatt atfokuszalni – nekem legalabis zavaro volt.

egsrtfxdvsf

Pdudas
marha nehéz elkezdeni beírni h control a start menüben

Pdudas

egsrtfxdvsf: windows+c talalta meg – start menu mint olyan nem igazan van. Lattal mar w8 rendszert?

egsrtfxdvsf

jó akko nem start menü hanem start felület
ps most is arról írok

Pdudas

Nekem nem jott le, hogy az oldalrol elohuzhato menuben barmit gepelni lehetne.
Akkor talan elodobhatna egy billentyuzetet (legalabb ikonkent) vagy valami. Erintokeprenyos gepen nem artana ennyi inuitivitas… Ha most megbokom a W7 kijelzojet ott is megjelenik egy kicsi billentyuzet ikon a kepernyo bal elenel.
Szoval elsore furcsa volt hasznalni.

Olyan W7-re cspjuk fel a csempes feluletet es probaljuk elrejteni a W7-et erzes….
Mert a rendszer beallitasai es a melyebb funkciok erosen W7-re emlekeztetnek – csak nagyon jol elrejtettek oket…
Na mindegy, ez nem W8 forum.

szmmate

Kérlek, András moderáld kicsit keményebb kézzel a kommenteket, mert nagyon elrontják az összképet a trollok.

haha

“http://www.youtube.com/watch?v=gQhhtvuZwVg”
Megláttam, hogy Pirillo és azzal a lendülettel be is zártam :D Szánalmas cirkuszba való bohóc az ember. El tom képzelni milyen lehet az a review.

Freddy

Peti:

“Freddy: iOS-ben nem kell kapcsolgatni a wifit.”

Gondolom a GPS és a Bluetooth is folyamatosan be van kapcsolva. Sőt továbbmegyek a slicced is folyamatosan le van húzva egész nap a gondolatmeneted követve. Az üzemidőről mást csicseregnek az almaszexuálisak, hm?

Peti

haha: Itt egy rövidebb 4 perces, csak a teljesítményről, függetlenül attól, hogy ki csinálta ezt nem lehet megmagyarázni: http://www.youtube.com/watch?v=d1Bg3SMBJ4o

Freddy: GPS be van állítva mi használhatja, egyáltalán nem nyúlok hozzá. Bluetoothot akkor használtam utoljára amikor butatelefonom volt. Üzemidőről nem tudom mit csicseregnek, nálam jobban bírja iOS 6 óta.

swGuru

Mit mondjak, őszintén jól szórakoztam ezen a poszton, és a hozzászólásokon. Handrás megpróbált “objektíven” megírni valamit, ami kicsit sem lett Apple-párti, nincs tele csúsztatásokkal, és az ezt követő hozzászólások is teljesn nélkülöznek minden indulatot. Nem szóltak hozzá olyanok, akik (hmm, bajban vagyok, hogy jellemezzem az ilyeneket, hogy ki ne legyek moderálva) Handrás minden szavát isteni kinyilatkoztatásnak tekintik, és nem látnak ki az Apple termékekből, és nem szóltak hozzá olyanok, akik még életükben nem próbáltak Apple terméket, viszont mindig leszólják.

Tény, ami tény, az iPhone 4-ig és az iOS 5-ig az Apple mindig példásan elől járt az innovációval. Azóta semmi olyat nem hoztak ki, ami ütött volna. Az elmúlt 8 hónapban Windows Phone-t használtam, mert annyival innovatívabb a felülete, mint az iOS. Viszont nem lehetett egy editoros admint használni az explorerből, és egy weboldalon lévő telefonszámot nem tudtam kimásolni, vagy érintésre felhívni. Ezért visszaváltottam iPhone-ra, de várom, hogy valami történjen. A WP8 biztosan használhatóbb lesz, mint az elődje, és mind a WP8, mind a W8 esetén lehet natívan, C++-ban fejleszteni (http://youtu.be/3Qt828l6Jd4). Ugyanakkor lehetetlen iPhone 5-öt venni hűség nélkül, iPod Touch 5G sem kapható, ahogy WP8 telefon sem, így, mint fejlesztő, nem tudok tesztelni egyik platformra sem. Ezért lesz az idei utolsó tesztkészülék vásárlás egy Android.

Azért a véleményem az, hogy a hitelesség érdekében célszerű objektívebbnek lenni, és nem fröcsögni a konkurrenciára, ami hamarosan nőni fog, ám még sokáig nem fogja az Apple forgalmát veszélyeztetni, feltéve, ha az Apple sebességbe kapcsol.

brumi1024

Valahogy mindig mindenkinek az objektív aki a ő malmára hajtja a vizet…

MassiveD

bocs de nem lattam h irtal! nem fogom komolyan venni az internetet es emiatt nem zavar ha loosernek gondolsz! a valo elet a fontosabb, interneten oszd el kettovel amit latsz! szerintem nem looserseg vasarnap este itt kommentelni es szombaton sem a looserseg az aki minden szombaton itt van. nem?!

Patrik

Alapból kicsit elhatárolódom az apple-től, mert olyan az árkategória (nem kell lehurrogni), de én is azt tartom, hogy jelenleg a világ legjobb rendszere az iOS. DE nem olyan rég kipróbáltam egy Lumia 610-et és olyan élményt nyújtott, hogy azt mondtam: EZ KELL! Persze megnéztem a specifikációt és a leírtak igazolták is a tapasztalatot, hogy néhol lassúnak tartottam ezért úgy döntöttem egy Lumia 800 mellett teszem le a voksom. Nagyon felhasználó barát a felülete, könnyen használható, stílusos. Persze nem hozható egy mai iPhone mellé. Én csak azt mondom, hogy nem rosszak ezek a Lumia telefonok. Egyébként, ha vissza emlékeztek anno a Nokia 5800 volt úgymond “a Nokia iPhoneja” legalábbis nagyon sok helyen így cikkeztek róla. Ja és azért én egy 20 dekás telefont nem neveznék “féltéglának” :)

markusbird

Annyira nem vágom, miért baj, ha más készüléket is hájpolnak kommentekben.

Tényleg egy olyan sztori a Surface és a 920, ahol sorban jönnek ki a hibák, de iPhone5-öt ugyanúgy sokan vettek volna látatlanban. Lumia 920-ról eszembe se jutott volna, hogy nehéz. Vagy, hogy a Pure View kamera, amit annyira nyomatnak nem színhelyes. De erededetileg igéretesnek tűnt (bár csak szerényebb árcédulával üthetett volna nagyot a gyengébb brand miatt). Összességében egyszerűen nem tudok azokra haragudni, akik várnak valamiféle messiás készüléket, mert nyílván azt gondolják, hogy lehet és kell az iPhone-nál jobb készüléket piacra dobni. Én összességében az iPhone-t tartom legjobb hardvernek, de inkább a google szolgáltatásokba vagyok belefonódva, így bármelyik oldalon kompromisszumot kötök. Két készülékkel járni megint csak az.

Minden esetre aki killert kiált, arra kíváncsi lennék, hogy eladásokra, élményre vagy specifikációkra gondol-e. Az elsőre nincs esély. (Tudom, S3 nyerte a negyedévet, de az csak azért, mert az emberek már hízlalták a hitelkártyát az ötösre.) A másik két kategóriában nyitott a pálya.

egyuser

Hát ms szar volt mindig mégis használják sokan mert apple-hoz gépet is kell venned ,a winhez ami van az van kész. Mellesleg nekem ne mondja azt senki h bármi is jött ki valaha hiba mentesen mindenhez jelenik meg patch jah h az iOS-re rendszer és el is érhető? az már más kérdés h szembetűnő vagy csak rendszer javítás, nekem Nokia van egy régebbi nem lumia csak symbiános és nem azért van mert hú de gyors vagy valami , kamera jó elmegy szebb képet csinál mint a többi (de ha olyat kell fotózni és van lehetőségem tuti ,hogy nem telefonnal fogok barmulni akármilyen telefon is az…)
Súly a legkevesebb szerintem legalábbis, én speciel utálom ha nincs súly a kezembe (viszonylag nagy a kezem is..)
Telefon telefonálásra való a többi csak plusz…

iPhone nekem csak azért nem tetszik és nem veszek egyrészt mert macerás a fájlok küldése más telokra zárt rendszerben működik zenélés iTunes kell ilyesmik. Meglehet szokni csak valahogy nem minden második embernek van…

Nokia lumia szerintem jól néz ki az is próbléma vele? Drága ahogy mind2ö munkámból adódóan bármikor összetörhetnek a teloim és azért egy szar 20ezer forintos fém teló elég nekem nem kell h 150-200ezer legyen…

Azt lehet oltani h így meg úgy ha nem gép előtt ülsz és olyan melód van vagy anyuci nem veszi meg akkor nem ez a legnagyobb gondod hanem működjön.
Egyébként külföldön működő képes az apple kompozíció több pénzel megy ez :)
winfosomvan és nokiám. és én sajnálom a nokia balfaszkodását.
-EgyUser

mudva

Valor:

” Mudva: tehát ismét user-error a hiba forrása, nem a windows-é. Én sem értek az autószereléshez, nem is állok neki javítgatni meg állítgatni a mélymechanikáját. Az elbaszás-esélyes usereknél egy korlátozott vendégfiókbeállítás bőven elég kéne hogy legyen (teljes beállítástól való eltiltás, ámbár nem tudom, ez most hogy működik a win7&win8 alatt, utoljára ilyennel a WinServer alatt a GPO-ban tudtam finomhangolni) ”

En nem tagadom, a user error a legtobb esetben a problema. Minden platformon. A problema azzal van, hogy en a win 7 eseteben is azt tapasztaltam, hogy nem lehet egy kevesbe kepzett emberre rabizni.

A te hasonlatoddal elve: veszek egy autot, kihozom a szalonbol. Nem jarhatok vele, hanem el kell menjek egy szakemberhez, aki beallitja a futomuvet, az uleseket, meg mindent, ami elromolhat. Es utana meg azt is megoldja, hogy ne is tudjak semmihez nyulni.

Ezzel szemben az OSX ele odaul valaki, hasznalja evekig, es az elejen sem kell szakembert hivnia. Ezert szerintem otthoni felhasznalasra jobb. Most jutott el oda a windows, hogy pl. kellemes ranezni. Ez nem egy utolso szempont, ha kikapcsolodasra hasznalod a geped. Minden masra ott a linux :)

brumi1024

mudva:
Ezeknél a minden másra ott a linux dolgoknál csak a programok elérhetőségét, külső eszközök támogatottságát..stb felejtitek el megemlíteni. Ebben egy kicsit jobban áll a windows az összes unix rendszernél, beleértve a macet is

Tibi

mudva:
“Ezzel szemben az OSX ele odaul valaki, hasznalja evekig, es az elejen sem kell szakembert hivnia.”
egész addig amíg rá nem dugja a külső ntfsre formázott winyóját hogy lementsen pár adatot.. megnézném hány ÁTLAG USER boldogul a feladattal akármilyen könnyű is ez.

mudva

Tibi:

Mi tortenik olyankor? Amikor en vettem egy sima LaCie kulso vinyot, azt radugtam, megkerdezte a gepem, hogy akarok-e belole time machinet csinalni, ranyomtam, hogy igen. Ennyi volt. Nagyjabol barmit dugok ra a gepemre, felismeri, mukodik. Utoljara valami bad sectoros vinyon akadt fenn.

brumi:

igazad van, kimaradt, hogy “nekem”. Tudomanyos szoftverek 99%-ban linuxon hasznalhatok. Bar szerintem CAD, DTP szoftverek vannak OSX-re is, tehat akar egy rendszeren is megoldhato a munka es a szorakozas. Szerintem ebben volt gyengebb eddig a win.

balcsida

Na most jó megkommentelem:
A Surface egy egész jó kis cucc lett. A TouchCover nagyon tetszik, és szinte azonnal megszokható, a touchpadjét annyira nem nyüstöltem.
Vannak benne finom apróságok, hogy igazából nem 4 mag van benne, hanem 4+0,5, és ha altatod, akkor is aktív a cucc fél maggal, kapod az értesítéseket, csörög a Skype stb. Tudom, Almánál is van hasonló.
De a performansz hülyesége tényleg lehangoló, pláne, hogy a Lumia 920 erősebb nála 2 maggal (bár sokkal kevesebb meghajtandó pixellel, stb)
Lumia 920: Számomra eléggé instant get-es telefon, már a kamera nagyon tetszik benne, tényleg tudja azt, amit beigérnek. Kijelző is nagyon jó. A súlya valóban eléggé nagy, magam sem értem, hogy miért, majd biztos lesz egy jó kis teardown a neten, azt lemérik egyesével.
Működik kesztyűben is, próbáltuk.

A baj az, hogy ilyenkor mindenki egymásnak esik, hogy egyik ebben jobb, a másik ebben, és hogy killer.
Nem. Mindkettő más világ. Férjünk már meg egymás mellett. :)

balcsida

De marhajó, elgépeltem az előzőnél a mail címemet.
András, ha szépen megkérlek, ki tudod javítani, és a végére oda tudod pattintani a kis L betűt , hogy GMAIL legyen?
8)

Hartmann

Nekem volt “szerencsém” kipróbálni egy surface-t Kasselbe. Nos hát addig a pillanatig láttam benne némi kis jövőt amig elnem kezdtem kicsit jobban átnézni az egészet. A Win8 hát…. Szép szép de csak addig amig az ember a főképernyőt nézi. A kinézete valami förtelmes. Nemkell hozzá nagy tudomány, hogy meglássa az ember, egy örült nagy koppintás. Magát a töltő csatlakozót szerintem egyenessen egy MacBook-ból szedték ki… A formáról még annyit, hogy egy undorító mocsok az egész.
Lumia :
Nekem jelen pillanatban egy lumia 710es telóm van. De már nem sokáig. Pár hónapja vettem meg 53000Ft-ért. Most jöttem rá, hogy ez volt életem legrosszabb döntése. Egyre több baj van vele szoftveres téren. És ez, hogy nem kapja meg a régi készülék az új 8.0-ás szoftvert…. Ez volt az utolsó csepp a pohárba.
Ma már megnéztem az új iphone-t a deáknál az xms-be :D pár hét és megyek érte xD

gbr

@balcsida

a surface with windows 8 pro verziót ha altatod, akkor az nem frissít semmit…

tugerzlo

@Hartmann
Barátnőmnek is 710-e van és semmi gondja nincs vele. A gyári meg a custom rommal sem. Sőt sokkal jobban szereti, mint a droidot. Na azt tényleg utálta.

Lui

Handras!

Ezzel a fajta mentalitással csak idő kérdése hogy mikor buksz meg. Úgy viselkedsz mint egy baszatlan picsa. Ügyvezetőként lehetnél kicsit visszafogottabb. Felölem amúgy vergodhetsz, de egy kulturaltabb ember csak röhög rajtad.. A pénzed, a boltod, a sikered ebből nem ment fel.. Ne felejtsd: a fák nem nőnek az égig!

Tibi

Mudva: én rádugtam egy 500 gigás külső winyót, amire rá akartam másolni pár cuccot, és volt már rajta 400 giga meló mentés… nos akkor szerinte rányomtam a time machineos dologra?:)

I R Adrian

Handras: elég régen olvasom a blogod, ez az első kommentem. Habár nincs Apple termékem, de szeretek ide járni. Csak így tovább! :)

A legjobban a kommenteket szeretem olvasni, jó szembesülni azzal hogy az ország tele van informatikai és tőzsde szakértőkkel. :) De persze a kedvencem, version.

Minden jót!

Lui

Atus, ha ennyire műveletlen vagy, hogy nem tudod mire szoktak ezt mondani, akkor legalább guglizz

Istii

Ott voltam a StarKing megnyitón, jó volt a hangulat, nem volt túl nagy sor, Handrást is láttam mankóval bicegve:(

Atus85

Lui: És az égigérő paszulyt nem ismered? Szóval menj aludni.

Valor

Mudva: “Ezzel szemben az OSX ele odaul valaki, hasznalja evekig, es az elejen sem kell szakembert hivnia. Ezert szerintem otthoni felhasznalasra jobb”:
Azért az OSX-nek fényévekkel könnyebb dolga van, mint a Windowsnak. OSX-nél csak egy-két konfigurációra kell megírni a drivereket, nem többszámillióra (mondjuk ennek ára is vannem is képes multi-GPU-ra a kötött hardware-ek miatt). A Windows-ok a telepítést követően képesek alapdriverrel kb. mindent elvinni (legalábbis a Win8 470 millió eszközét alapul véve), nagy beállításokra nincs szükség, ha csak a Windows tudásának netezési képességét akarja kihasználni a user (de ez nagyon félmegoldás, az tagadhatatlan, hogy egy alapfokú beállításra azért mindig szükség van). A Mac játékra alapból alkalmatlan (átlag otthoni gamert alapul véve), otthoni netezésre biztos jó (sima usernek, nem gamer számára), nade ezért az out-of-box netezési lehetőségért kipengetni egy azonos felszereltségű gép árának többszörösét, még mindig nem éri meg, főleg hogy sima netezős konfigot már 100k környékén megkapsz, tehát a hozzá nem értésért kelljen kifizetnie a mezei usernek egy vagonnyi pénzt? Professzionális munkára biztos jó a MacOSX-is, nem tagadom, azonban egy áltagusernek totálisan felesleges a Mac szerintem.
Egyébként a Windows a teljes tudását tekintve nem is átlag embereknek van, akik csak netezni tudnak, hanem inkább munkára / produktív alkalmazásra, bár ezt sokan nem látják benne.

Hartmann: “A Win8 hát…. Szép szép de csak addig amig az ember a főképernyőt nézi. A kinézete valami förtelmes. Nemkell hozzá nagy tudomány, hogy meglássa az ember, egy örült nagy koppintás. Magát a töltő csatlakozót szerintem egyenessen egy MacBook-ból szedték ki… A formáról még annyit, hogy egy undorító mocsok az egész.”:

Tehát azt állítod, hogy a csempés felületet lemásolták az Apple-től, nameg a töltőt is.. Gratulálok, a témában a hozzáértésed mindenek felett áll! Továbbá szerinted azért szar, mert ronda. Bazzeg, Te hol a f@szba tanultál meg érvelni? (Valamint néhány általános iskolai magyarórát sem kellett volna kihagynod, látva kommented koherenciáját…)

Továbbá a kommented Lumiás részénél már világosan látszik, hogy totálisan nem vagy tisztában a (jelen esetünkben) mobil-technikai dolgokkal. Egy Windows NT kernelt mégis hogy a fenébe akarsz Te elfuttatni egy Adreno 205-ös IGP-vel rendelkező 8255-ös Snapdragon SoC-on?! Meg sem közelíti a Windows Phone 8 alapkövetelményeit, és itt nem csak a nyers sebességről van szó, hanem a D3D11, SecureBoot, meg hasonló dolgokról. A WP7 WindowsCE kernelt használ, csak tisztázásképpen.

drop out

“A Windows azoknak való, akiknek nincs szüksége PC-re” Egyszer hallottam ezt valahol és milyen igaz! Nem programozni veszek egy számítógépet, hanem dolgozni akarok vele. Biztos egy primitív hülye vagyok, meg köcsög apple fanatikus. Ja és pont leszarom, hogy mennyi magja van egy vasnak, ha folyton becsokizik az oprendszer.

airmango

Handrás! A 13-as retina macbook pro-t, vagy a sima (nem-retina) 15-öst ajánlanád? Nem hordoznám sokat és a tárhely nekem nem számít (nekem a 128gb is elég lenne), a képminőség viszont annál inkább. Az egyetlen érvem a 13-as ellen, hogy mindig is 15 inches laptopjaim voltak..

Lesz esetleg 13-as teszt? (persze a 15-ös retina lenne a csúcs, de nekem az túl drága egyelőre). Más véleménye is érdekelne :) Köszi!

(A fenti témához már úgyis túl sokat fröcsögtek).

brumi1024

drop out: Te mikor láttál életedben utoljára Windowst? Felejtsük már el ezt a lefagy baromságot. Macen pl katasztrófa a flash(és hagyjuk a nem kell flash hozzáállást). Ja és mi van a Safariban laggoló képnagyítással? Ne mondjuk már olyan tökéletesnek az os x-et.

Seth

Öröm volt olvasni a cikket! Ezzel igazoltad az Apple zombiknak, hogy ennyi: az Applenek vége! Már csak a mások kritizálásból vagytok képesek pozitívan nyilatkozni a túl értékelt eszközeitekről. „Mondj valami rosszat a Lumiáról” – „ Hát ööö…NEHÉZ!”…Most komolyan That’s it ?! That’s the best you got?!?! Milyen a süllyedő hajón? Aki kimarad, lemarad alapon, viszlát Apple. Gyors fellendülés után jön a gyors hanyatlás és csak a legjobbak maradnak. Így megy ez, így :)

M

Ha vassal vernének sem váltanék stabilról instabilra. Tapasztalataim szerint a windows instabil, váltottam os x-re. Továbbá ios-re is kénytelen voltam, mert kínlódtam az előző telefonjaimmal. A váltások után nem csalódtam, azt kaptam amit vártam. Megfizettem az árát. A márkát? Nem, én a kényelmet, a biztonságot fizettem meg. Ha használok egy eszközt nap mint nap, elvárom hogy működjön és elvárom (mert dolgozok érte és elvárhatom) hogy zökkenőmentesen működjön. Az apple termékeim ezt és ennél még valamivel többet: tökéletes felhasználói élményt nyújtottak. Mind a hétköznapi használat, mind a munkám során. A nokia új terméke minden bizonnyal lenyűgöző. Ennek ellenére Andrásnak és még sok embernek meggyőződése, hogy a cég rossz irányba halad, ha kamerában, képben és egyéb olyan dologban akarja térdre kényszeríteni az iPhone-t, amiben már Jobs olyan innovációt ért el, ami átlagemberek számára überelhetetlen. Mindezek mellett még azt sem sikerült elérniük -és ezáltal bizonyítaniuk, hogy náluk is ülnek akkora szakik, mint az apple-nél- hogy versenytársukhoz méltó méretekkel tudjanak előállni. A samsungnál és az androidnál ugyanez a helyzet, csak méretekkel akarták kompenzálni azt a hiányt, amit én tökéletes felhasználói élménynek nevezek. Azért mert így hívom, nem érzem magam fanatikusnak. Egyszerűen belenyúltam az általam vélt legjobba és igényesnek tartom magam a témában. A surface évekkel akarta megelőzni magát és az lett belőle, mint a jó öreg Leonardo oly sok művéből: befejezetlen lett. Külalak: Ha bekötött szemmel laikusként odaállítanának egy asztalhoz, azt mondanák hogy ittvan egy első generációs iPad és egy surface, nyúlj rájuk és mond meg szerinted melyik a régebbi, tuti a surface-t mondanám. Ennél több kell. Lassan 2013… én már repülő autót akarnék vezetni…

Peter

Vettem tegnap egy Lumia 920-at, 2 ev Windows Phone 7 hasznalat (es fejlesztes) utan. Ezt meg iPad3-rol kuldom. Osszatok csak egymast meg parszaz kommentben, valakit biztos erdekel. :) Komolyan elkeserito ez a thread.

Hartmann

Valor, javits ki ha tevedek,de nem azt irtam hogy a csempes megoldast lopta.
masreszt meg ha ennyire belemerulunk itt a dolgokba, enis tudnek neked regenyeket irkalni olyanokrol amihez meg tevagy hulye. Attol hogy jobban ertesz hozza ja es a helyesirasod is olyan fenomenalissan tokeletes meg nemlesz 15 centivel nagyobb a faszod. Ugyhogy errol ennyit.
A velemenyem meg nemfogom megvaltoztatni hogy te jobban aludj. Nemkell itt tovabb ecsetelni a dolgokat.
Szerintem szar es ennyi. Ha nemtetszik akkor ezvan, isten igazabol leszarom hogy milyen reszletes leirast adsz ezekrol, attol meg nemlesz jobb se a lumia se a surface szamomra. :)

Freddy

Igen, hiszek nektek, az OSX rendszer újratelepítése egyszerűbb, mint a Windows-é, csak egy programozónak kell egy 1 nap, hogy újbólrakja a rendszerét: http://plastik.hu/2012/11/10/ha-en-nekem-sok-penzem-lesz/ Igen, OSX-en nincs hibaüzenet: http://plastik.hu/2012/11/09/napi-excel-wtf/ Igen, az Apple rendszerei a legfejlettebbek, csak egy programozó is rácsodálkozik 2012 végén olyan funkciókra, amik kezdetektől fogva az Android rendszer részei (kontaktok, naptárbejegyzések, egyéb beállítások előhívása az Apple ID (Gmail adatok) megadása után. Igen, az IOS nem laggol, csak nekem durcázott az Ipad 3 gyorsabb scrollozás közben. Bár az IOS nagyítási, tördelési algoritmusa, és az ál-multitaskingja nevetséges Androidhoz képest (ez saját tapasztalat). Szóval nem hiszek egyetlen almaszexuálisnak sem.

dgabor

Peter: egy review-ot szívesen olvasnék/látnék a 920-ról!

FrosTi

Srácok, Ti itt mind aberált állatok vagytok, akiket az anyja egy almán keresztül szart a világra. Nah, ennyi a durvulásról és most elírom mit gondolok. A legdühítőbb az egészben, az az, hogy teljesen elfogultak vagytok, ellenben azt állítjátok, hogy ez nem így van. Valamint 20dkg parizert emlegettek, hogy nem bírjátok el. Mik vagytok Ti, kislányok? Hogy vásárolsz be baszod? 10x fordulsz, mert 20dkg párizsi megerőlteti a csuklód? Kiverni se nagyon tudod akkor ugye? Ne értsetek félre, én tényleg nem vagyok se microsoft/nokia elfogult, se apple. Volt már 3GS-em, van iPad-em, és lesz Lumiám (jelenleg egy SGS2-m van, ezzel egyetértek hogy egy kalap szar), windows-t használok otthon, és használtam már Mac-et munkára. Handibandi: A nokia nem barbibabák autójából rabolt gps chippel szereli a telefonjait, így leszarják mennyire nehéz. Amúgy meg teljesen fölösleges összehasonlítani őket, egy új építésű lakás télen jó mert jól szigetelt kevesebbet kell fűteni, egy régi parasztház pedig azért mert nyáron jó hűvös van. A konklúzió, ami egy kicsit off topic: Handi, te egy retardált állat vagy, aki csak arra jó, hogy hergelje a tömeget a kis blogjával meg az almáival. Ui.: Fogok csinálni egy anti-handi-bandi blogot és kommentelni fogom a te kommentjeid. Majd postolok egy linket. :) Szép napot mindenkinek!

OpenEye

@Freddy, nem gondolog, hogy öngól az excel-es hibaüzenetet – ami MS termék – hibaként emlegetni? :D

OpenEye

@brumi1024: Mac-en katasztrófa a flash? Ugyan már akkor miért nem az Adobe-t baszogatod? Elég komolytalan leszel az ilyen hozzászólásoktól.

OpenEye

Mellesleg meg pont ezért tiltja az iOS-en at Apple a flasht… mert egy rakás szar amit az Adobe csinált.

Gábor

“A postokban szo nincs arrol amit irsz, megis a kommentekben jon egy csomo droidos. Pl boltnyito video, apple parodia, barmelyiket megnezheted.

Mondjuk az röhejes is volt :D
“egy csöves ájfonnal is csöves”
Félelmetesemberek voltak ott, szerintem…

Gábor

MassiveD

“Ha sokan utalnak, az mar jo jel arra hogy csinaltal valamit, vagy letrehoztal valamit, ha sok ellenseged van. Nyilvan ha nem csinalsz semmit, es jopoenoskodsz mindenki elott, es megvan benned egy minimal szanalom faktor, jofej leszel mindenki szemében.”

Nah az a nem mindegy mikor filmből veszel bölcsességeket! :) Te sem álltál sorban sajnos. Ez a tipikus facebook bölcsességek kategória.
Gyakorlatilag azt mondod, hogy ha valaki sikeres akkor az törvényszerűleg bunkó lesz, vica versa.
Rengeteg embert ismerek aki sikeres (értsd jómódú) és nem szállt el, de van az ellenkezője is lásd a “csöves iphonnal is csöves” macskajancsit. Most azért mert ő bunkó akkor letett valamit az asztalra? Apuci pénzéből vesz iphone-t közben eljátsza a fasza gyereket akkor őt most tisztelni kéne, avgy tényleg arc lesz?
Szerintem nagyon tré.
Nekem semmi bajom nincs Handrassal az eszéhez értem minden kommentjét így se meglepetés nemér, fel sám háborodom. Azzal sem vádolhatsz hogy androidos vagyok, mert pont apple user, de azért nezzünk már magunkba.

MassiveD

Gabor: nekem az a velemenyem,hogy az, hogy valami tartalmilag mennyire hasznalhato fuggetlen attol,hogy hol olvastad, lattad.

Xavier

@Freddy:

“Igen, hiszek nektek, az OSX rendszer újratelepítése egyszerűbb, mint a Windows-é, csak egy programozónak kell egy 1 nap, hogy újbólrakja a rendszerét”

Nekem egy OSX reinstall, az összes alkalmazással és azok minden beállításával együtt fél óra. Az, hogy valaki béna, az rendszertől független. Mondjuk megnézném, hogy egy Windows installt 50-60 alkalmazással, azok beállításaival együtt te megoldod-e fél óra alatt :D

“OSX-en nincs hibaüzenet: http://plastik.hu/2012/11/09/napi-excel-wtf

Hát igen, a Microsoft nem csak Windowsra nem tud jól programozni, ez Macre sem megy nekik jobban :D

“Igen, az Apple rendszerei a legfejlettebbek, csak egy programozó is rácsodálkozik 2012 végén olyan funkciókra, amik kezdetektől fogva az Android rendszer részei (kontaktok, naptárbejegyzések, egyéb beállítások előhívása az Apple ID (Gmail adatok) megadása után.”

Kár, hogy itt desktop OS-ről van szó és ilyet még a Windows 8 sem tud.
Bocsika, ez kemény öngól a részedről.

“Igen, az IOS nem laggol, csak nekem durcázott az Ipad 3 gyorsabb scrollozás közben.”

Kár, hogy droidnál nem kell durvább scrollozás ilyenhez, 4 mag és brutális GPU ide vagy oda…

“Bár az IOS nagyítási, tördelési algoritmusa, és az ál-multitaskingja nevetséges Androidhoz képest”

Imádnám ezt az “ál-muiltitaskingot” droidon, esetleg nem fordulna elő, hogy egy ostoba alkalmazás, beragadva lezabálja az aksit a zsebemben. Szóval az inkább nevetséges, hogy egy telefonon desktop OS multitasking képességeit próbálják erőltetni, pedig egyértelmű, hogy felesleges és káros.

“Szóval nem hiszek egyetlen almaszexuálisnak sem.”

Nem is kell, használj csak droidot, ha az tetszik, de ismeretek nélkül nem kéne véleményezned a másik platformot.

Gábor

MassiveD

Kár hogy tartalmilag is baromság lásd amit leírtam. Természetesen nem kell elfogadni.

brumi1024

OpenEye: Érdekes módon, azon a vacak instabil windowson működik… de persze, az os x tökéletes tudom…csak vannak dolgot amiket nem szabad akarni megcsinálni rajta.

Xavier: “Kár, hogy itt desktop OS-ről van szó és ilyet még a Windows 8 sem tud.
Bocsika, ez kemény öngól a részedről.”

Sajnálom, hogy nekem kell ezt közölnöm a rossz hírt, de ilyet a Windows 8 tud.

kis

Ezt itt már szanalmas.hu! Minden második Iphone 5-ön power gomb lötyög mint egy gyerekcsörgő, a home gomb 2 hét után recseg, nyugodtan körbe lehet kérdezni tuti hogy jó páran tapasztalták, hazai Ts vétel. A térképről ne is beszéljünk, meg az új csatiról meg a simről.

Az MS legalább mer új dolgokat csinálni! A Surface teljesen ki fogja ütni az Ipad-ot vállati környezetben.

Az Android 4.2 meg bőven felmúlja az IOS6-t.
Nexus 4 (Quad Core/1280×768 IPS, 2GB ram) 299€ na ezt hívom én korrektnek!
http://www.android.com/whatsnew/

Freddy

Xavier:

“Nekem egy OSX reinstall, az összes alkalmazással és azok minden beállításával együtt fél óra.”

Kimondtad a kulcsszót: Neked, nem rád, hanem egy átlagos felhasználóra vagyunk kíváncsiak. Remélem Plastik Józsit nem átlagon alulizod le.

“Az, hogy valaki béna, az rendszertől független. Mondjuk megnézném, hogy egy Windows installt 50-60 alkalmazással, azok beállításaival együtt te megoldod-e fél óra alatt :D”

3 éve nem telepítettem Windows-t, ha mégis kéne, akkor visszaállok az előző hétvégi aztumata mentésre. 3 év alatt eddig erre nem volt szükség.

“Hát igen, a Microsoft nem csak Windowsra nem tud jól programozni, ez Macre sem megy nekik jobban :D”

Akkor ezek szerint csak az a hiba, amit a rendszer saját maga generál? Csak szűz rendszert vizsgálhatunk hibaüzenetek szempontjából?

“Kár, hogy itt desktop OS-ről van szó és ilyet még a Windows 8 sem tud.
Bocsika, ez kemény öngól a részedről.”

Kicsit olvass utánna, hogy a Windows 8 beépített hibajavító mechanizmusa milyen helyreállítási módokra képes.

“Kár, hogy droidnál nem kell durvább scrollozás ilyenhez, 4 mag és brutális GPU ide vagy oda…”

Sima Index címoldalról beszélek, hogy jönnek ide a magok, meg a GPU? Handrás új boltjában próbáltam a Duma Plázában.

“Imádnám ezt az “ál-muiltitaskingot” droidon, esetleg nem fordulna elő, hogy egy ostoba alkalmazás, beragadva lezabálja az aksit a zsebemben. Szóval az inkább nevetséges, hogy egy telefonon desktop OS multitasking képességeit próbálják erőltetni, pedig egyértelmű, hogy felesleges és káros.”

Multitaskingnak nem nevezném, ha alkalmazásváltásnál nem tudok normálisan visszatérni az előzőleg megnyitott programra. Iphone-ra ha felrakok egy rosszul megírt progit, az is okoz gondokat. Nem használok ilyeneket, továbbá ellenőrzöm képernyőzár előtt, hogy nem 20 program fut a háttérben. Valamit-valamiért.

“Nem is kell, használj csak droidot, ha az tetszik, de ismeretek nélkül nem kéne véleményezned a másik platformot.”

Használok is, de a kevésbé hozzá értőket azért hülyeségekkel ne tévesszétek már meg.

Xavier

“Kimondtad a kulcsszót: Neked, nem rád, hanem egy átlagos felhasználóra vagyunk kíváncsiak. Remélem Plastik Józsit nem átlagon alulizod le.”

Két kattintás telepítésnél és átlagjózsinak áthúzza minden cuccát az új telepítésbe. Plastik Józsi meg jó néhány megnyilvánulása után sajna átlag alattinak van nálam elkönyvelve IT-s ismeret terén.

“3 éve nem telepítettem Windows-t, ha mégis kéne, akkor visszaállok az előző hétvégi aztumata mentésre. 3 év alatt eddig erre nem volt szükség.”

Most én mondom, hogy az átlag felhasználónál ez soha nem jön össze.

“Akkor ezek szerint csak az a hiba, amit a rendszer saját maga generál?”

Nem, de egy külsős alkalmazás hibáját nem róhatod fel sem a rendszernek, sem a platformnak. Az Office Windows alatt ugyanúgy képes marhaságokra.

“Kicsit olvass utánna, hogy a Windows 8 beépített hibajavító mechanizmusa milyen helyreállítási módokra képes.”

Elméletileg, majd meglátjuk, hogy gyakorlatban hogy szerepel.

“Sima Index címoldalról beszélek, hogy jönnek ide a magok, meg a GPU?”

A sima Index oldal is szépen be tud szaggatni droidon, tapasztalat.

“Multitaskingnak nem nevezném, ha alkalmazásváltásnál nem tudok normálisan visszatérni az előzőleg megnyitott programra.”

Miért ne tudnál???

“Iphone-ra ha felrakok egy rosszul megírt progit, az is okoz gondokat.”

Nem tud, mert a sandboxból nem jut ki és nem tud felesleges erőforrásokat lekötni. IOS-re nem tudsz olyan alkalmazást felrakni, ami újratelepítés szintjére legyakja a rendszert, Androidra igen.

“Nem használok ilyeneket, továbbá ellenőrzöm képernyőzár előtt, hogy nem 20 program fut a háttérben. Valamit-valamiért.”

Egy mobiltelefonnál mégis mi értelme lenne a teljes multitaskingnak? Az iOS több szálon való működése és az, hogy a háttérben csak az a szál fut tovább, amire feltétlenül szükség van, lényegesen fejlettebb és energiatakarékosabb megoldás.

“Használok is, de a kevésbé hozzá értőket azért hülyeségekkel ne tévesszétek már meg.”

Ez rád teljesen igaz.

Xavier

kis:

“Az Android 4.2 meg bőven felmúlja az IOS6-t.”

Miben?

“Nexus 4 (Quad Core/1280×768 IPS, 2GB ram) 299€ na ezt hívom én korrektnek!”

Szuper! Apró gond, hogy nincs szinte semmi, ami ki is használja… Semmi gond, használd egészséggel, mint egy túlméretezett smartphone-t, mert tablet alkalmazást azt nem nagyon találsz hozzá.

FrosTi

Xavier, ezt a processoros témát annyira ellenzed (quad core), de ne mondd nekem, hogy nem rántanál rá, ha megtudnád, hogy az iPhone 6 (ami már 2 sorral több ikont fog tudni megjeleníteni) már 4 maggal rendelkezik. Mert ugye ez így lesz. És akkor már szeretni fogod. Miért? Mert számotokra csak az alma a király, de ezzel nincs gond, szeressétek, de nem feltétlen kell fikázni a többi OS-t, pláne zéró tudással. Jah bocs nem, mert gondolom sok almás géniusz (lsd. Apple Genius(akik a boltban rádsóznak egy 10e. Ft.os fóliát mert az kurvajó a 180e Ft.os iPadre)) van köztetek. A baj az, hogy képtelenek vagytok (Ti, mindannyi apple fan) elfogadni, hogy nem csak az lehet a jó amit Sztív, illetve most a kis csicskása csinál(t). Kicsit rosszul érzem magam, mert teljesen jól szórakozom ezen a blogon, így elérte célját, de hát állatkertbe is szeretek járni. Ott is sok majmot lát az ember. :)

ekre

handras, szánalmas a fröcsögés. nem vagyok sem apple, sem ms, sem google fanatic. de ez….
érdekes, hogy most mindenféle cikkre hagyatkozol, bezzeg mikor antenna gate és társai voltak, kijelentetted, hogy baromság, nálad nincs hiba etc etc. ja, ezt – ismétlem – jónak írtad anno, mikor nekem speciel létező hiba volt.
lehetne még sorolni ezeket, van sapka, nincs sapka. mókás vagy na.

ps.: wp8 nem érdekel, telefonon tuti. surface majd talán, de mindenképp a pro, teljes értékű változat

malone

Mióta megjelent az első iPhone nem volt más telefonom csak az éppen aktuális modell. Viszont ennek már 5 éve. Azóta maga az oprendszer kinézete nem változott semmit.

Nem fogok Nokiát vagy bármi mást venni, de ennek ellenére ez a Windows felület tetszik. Pont olyan érzést kelt az emberben mint anno az első iPhone. Örülnék ha már látnék én is valami hasonlót az iPhone-nál mert lehet, hogy stabil meg minden oké vele, de szerintem már elszállt felette az idő. Ki kell mondani, hogy az iPhone unalmas készülék. Persze vékony az új 5-ös meg szuper az anyag felhasználása, de mikor a kezembe veszem már nincs meg az a fajta jó érzés amit az elsőnél éreztem minden egyes használatkor. Nem lelem örömömet ebben az új modellben, csak egyszerűen használom, mint egy tárgyat. (elszállt az Apple varázs belőle)

Az összehasonlító videókon az iPhone mellett a Nokia még akkor is izgalmas és mozgalmas ha a mérete valóban nagynak tűnik.
Örülnék neki, ha a jövőben az Apple arra törekedne, hogy az jöjjön vissza mikor a 2007-es Keynote-on Jobs először húzta végig az ujját az unlock-on (bumm, ha még emlékeztek rá).

ekre

xavier az megvan ugye, hogy a nexus 4 telefon, nem pedig tábla :D szóval miért is akarná bárki tabletként használni? vagy iphone-t mint ipad használod or wtf?

ekre

xav:

“Iphone-ra ha felrakok egy rosszul megírt progit, az is okoz gondokat.”

Nem tud, mert a sandboxból nem jut ki és nem tud felesleges erőforrásokat lekötni. IOS-re nem tudsz olyan alkalmazást felrakni, ami újratelepítés szintjére legyakja a rendszert, Androidra igen.

szent ég.
jb appok? anno jb oldal? érdekes, azok is működtek, van ami működik (bár ios 6 jb nemtom hol tart, nem mozgat a téma).
androidon is root után van lehetőség, egyébként nem. akár csak ios-en :) ha nincs jb, nincs lehetőség, ha van jb, akkor van lehetőség.

Xavier

FrosTi:

“ezt a processoros témát annyira ellenzed (quad core), de ne mondd nekem, hogy nem rántanál rá, ha megtudnád, hogy az iPhone 6 (ami már 2 sorral több ikont fog tudni megjeleníteni) már 4 maggal rendelkezik. ”

4 magos Note 2-t használok és az iPhone 5 2 maggal kiröhögi. Ha nem lenne nekem kicsi a 4″, akkor nem vacakolnék a droiddal…

“de nem feltétlen kell fikázni a többi OS-t, pláne zéró tudással.”

4 éve használok Androidot és gyanítom elég sok itt fröcsögő haternél többet tudok róla… Az ide író droidok hozzászólásaiból viszont süt, hogy jó esetben videón láttak iOS alapú eszközt..

“Ott is sok majmot lát az ember. ”

Tükör?

mocskos féreg

Xavier:
mi az,hogy tablet alkalmazás? :D:D
androidon sikerült megoldani, ami miatt az almánál sírtak (amíg ki nem jött a szifon5,mert onnantól kezdve persze ez a világ legtermészetesebb dolga), hogy kismillió méretű,felbontású stb képernyőn elfut az alkalmazás. nekem tableten és telefonon is elfut ugyan az az alkalmazás.
a másik dolog,hogy ilyenkor ti apple fanboyok szívesen hivatkoztok arra, hogy “felesleges a 253 gigahertzes processzor” de amikor az apple bejelenti, hogy az új processzora 2X olyan gyors mint az előző generációban,akkor meg mered a cerka.

Xavier

ekre:

“xavier az megvan ugye, hogy a nexus 4 telefon, nem pedig tábla”

Hamu fejre, ezt benéztem :D
Természetesen Nexus 7-re gondoltam…

A Nexus 4 más tészta, bár a 8 GB-os sok mindenre nem jó és érdekes módon hirtelen a sok droidnak mennyire bejön az üveg hátlap :D

ekre

mocskos azért számos alkalmazásnál jó tud lenni, ha külön tablet felbontásra, méretre is létezik. jó példa erre a skype.
bár én is teljesen jól használom a telefonos alkalmazásokat táblán, de azért nem mindegy, hogy telefon vagy táblagépes a felhasználói felület. használhatóságban persze.

Xavier

ekre:

“androidon is root után van lehetőség, egyébként nem.”

Téves, megfelelően szar app root nélkül is képes szétcsapni a készüléket (vagy ha szét nem is, de beragadva a háttérben lassítani és akkut meríteni).

ekre

xavier van ez így, időnként mindenki benéz dolgokat, vagy kavarodnak a dolgok :)

Xavier

mocskos féreg:

“mi az,hogy tablet alkalmazás?”

Az, ami képes kihasználni a nagyobb felületű kijelző adta lehetőségeket és nem egy smartphone app-ot húz szét.
Én már Note-on is rühellem ezt, pedig az csak 5,5″.

ekre

akkor az eddigiek alapján elmondhatom, hogy marha szerencsés vagyok, mert egy készülékemmel sem volt hasonlatos probléma :)

Freddy

Gyerekek, akkor most az android, vagy az apple szar, vagy mindkettő, vagy egyik sem? Vagy a Microsoft, vagy mi van? Rakjunk már rendet? Anyámnak szeretnék telót venni karácsonyra, de ilyen zavarral a fejemben nem indulhatok neki bevásárolni:(

dgabor

Freddy: talán tanácsként szolgálhat az, amikor anno hazavittem még az első iPhone-omat (egy 3G-t) és a kezébe adtam anyámnak, le volt nyűgözve tőle, hogy minden kézikönyv nélkül tud rajta sms-t írni, hívást indítani, naptárt nézni, megnézni az időjárás-jelentést :) Ja és a legfőbb, kellően nagyon voltak tárcsázásnál a számok, hogy szemüveg nélkül el tudja olvasni. Ez az idősebbeknél fontosabb, mint a gigahertz-ek és a magok száma. ;)

Gábor

Freddy szerintem evgyél mindegyikből 1 db-t meg 1 iphone4s-t is, hogy érezd a progress-t meg hogy a future is now.
Aztán hagyd anyádat hogy eldöntse, hisz ő objektíven tud dönteni, mert eza blog nem írtotta ki az agysejtejeinek jelentős hányadát.
Miután eldöntötte a maradékot küldd vissza.

figichrome

Aki azt mondja, hogy iPad meg iPhone killer a két microsoftos cucc, az hülye. Nem érdemes tesztet áldozni egy 2 hetes operációs rendszerre, és egy lassan 4 éves operációs rendszerre, nem egy súlycsoport a kettő. Ez ugyanígy jellemző a store -ra is. Tökmindegy, hogy windows már van vagy 10 éve, windows 8 metro felület 2 hete van.

falusi

Én 2 évente veszek telót és most rendelem az új iPhone-t. Sosem volt vele problémám de az asszony akarja az iPhone 4-t, mivel neki a iPhone 3G már kicsit döcögös (lassú). A legjobb választás volt amikor megvettem magamnak a legelső szifonomat, azóta sem csalódtam benne. Volt itt mindenféle botrány de valahogy az én készülékeimen sosem voltak tapasztalhatóak.
Mindenki vegyen olyat amit szeret. Nekem az iPhone minden elvárásomnak megfelel.

Én egy valaminek örülök, nem kell vírusírtó a telefonomra XD

Surgyi

Kedves Handrás,

Sokat gondolkoztam kommenteljek-e vagy sem, Niylvánvaló okokból, érthető, hogy elborult az agyad ebben a posztban. De úgy érzem hosszú ideje bloggerkedsz, egy ilyen érzelmi kitörést tudnod kellett volna kezelned. Ez a hangnem egyáltalán nem vall profizmusra. Hatalmasat csalódtam. Ez a cikk ocsmány, rettenetes, dühös érzelmek által íródott…

Sajnálattal olvastam még pár elvakult kommentet feljebb, amiben ilyen-olyan microsoft fikázás történt. Ezek legtöbbje persze a hozzánemértésből és az olvasattlanságból fakad. A buta emberek meg csak butaságokat tudnak kommentelgetni.
Félreértés ne essék nem vagyok semmilyen termék fan, szeretem az iPhonom és szeretem a windowsos asztali gépemet is.
Véleményem szerint ennyire elvakultan írni valamiről egy bloggernek nem szabad; még akkor sem, ha valaminek a híve.

Freddy

Akkor leírom én is a post tanulságait:

- mindkét oldal füllent-ferdít-túloz (én is, ti is)
- mindkét rendszer használható (IOS, Android), nincsenek nagy különbségek már
- mindenki csak a saját OS-éről írjon, mert a másikhoz nem ért, még ha úgy is csinál

Oranger

Freddy, szerintem a Windows Phone jobb időseknek és az anyukádnak, mert a csempéket bazinagyra lehet növelni, ha akarod. Kiraksz neki 4 nagy csempét, telefonálás, sms írás, email és böngészés, és kész is. :) Akár élő csempében kirakod az időjárást is pluszban…
Lefagyni meg akadozni nem fog, ilyen téren olyan, mint az iphone.

Freddy

Androidon is lehet bütüméretet állítani, és átméretezhető widgeteket bárhova kitehetek a képernyőn. Bár az öregeknek szerintem nem való okostelefon. Ha nincs fizikai gomb, azt nem szeretik. Nekem is vannak ismerőseim, akik azért paráznak, hogy bejövő hívás estén nem tudják időben elhúzni/megnyomni az érintőképernyőn a megfelelő jelet. szerencsére a Home gomb szabadon definiálható.

FrosTi

Xavi, Xavi… Nem szeretnék belemenni abba hogy mi is a különbség a java és az objective-C (és alapból a c nyelvek) között. Maradjunk annyiban, hogy egy virtuális környezetben futó “program” sosem lesz annyira gyors mint egy nativ nyelvel alkotott remekmű. No, de note 2, iphone 5..stb. Hypsternek tartod magad? Ne válaszolj, csak egy kis offtopic. Nem arra akartam célozni, hogy te nem használtál már androidot, hanem pont arra, hogy ha használtál is, akkor is egy molylepke kompetenciájával és rálátásával vetekedő szemlélettel teszed ezt. Ergo, fogalmad nincs, hogy miért lassú az android és miért nem. De igazad van, az android egy kalap szar, sajnos nem nagyon tudnak normális release-t kiadni, mindegyik lassú, mindegyik bugos, mindegyik döcög. Egyetértek. Mint mondtam jelenleg is android user vagyok, és nem szeretem, ellenben a 3GS-el meg voltam elégedve. Amire célozni akartam az az, hogy teljesen mindegy mibe, de te(ti) mindig bele fogtok kötni mindenbe, ami nem apple. Ui.: Tükör? Ne nevetess már, hány éves vagy te…

belabacsi

Peter vagy bárki
valaki tudja kis hazánkban mikortól, kitől, mennyiért lehet 920-at venni?

Axel

Istenem. Az legyen a legnagyobb bajom az életben h 30-40 grammal többet nyom a telefonom mint a többi -.-” Aki ezen kiakad az meg is érdemli h emiatt plusz 50k-t kidobjon az ablakon.

Freddy

Axel:

Muszáj, hogy ez egy érv legyen, mert más már sajnos nem maradt:(

gergel

Szerintem sincs a 920-al semmi baj. Sajnos én sem értem az érzelmi kitörést. 4,5-es kijelzőhöz képest annyira azért nem nehéz. Remélem sikerül egyhez hozzájutnom jövőre.

Xavier

FrosTi:

“Nem szeretnék belemenni abba hogy mi is a különbség a java és az objective-C (és alapból a c nyelvek) között. Maradjunk annyiban, hogy egy virtuális környezetben futó “program” sosem lesz annyira gyors mint egy nativ nyelvel alkotott remekmű.”

Lehet, hogy meglepetést fogok okozni, de Androidra is lehet natív kódot írni :)

“Nem arra akartam célozni, hogy te nem használtál már androidot, hanem pont arra, hogy ha használtál is, akkor is egy molylepke kompetenciájával és rálátásával vetekedő szemlélettel teszed ezt. Ergo, fogalmad nincs, hogy miért lassú az android és miért nem.”

Khhmm… Szerinted a véghasználót érdekli az, hogy miért lassú? Nem magyarázat kell, hanem megoldás.
Attól, hogy ismerem a droidot és tudom, hogy miért tud belassulni, attól még nem lesz jobb a készülék a kezemben.

Az Android megoldása az, hogy aláraknak egy desktop gépnyi hardvert és talán már elviselhető sebességgel képes működni. Az iOS megoldása meg az, hogy optimalizálják az adott hardverre. Droidnál is megoldható lenne, csak a gyártóknak nem éri meg, mert inkább pár havonta kidobnak egy újabb készüléket és majd csak megveszi a kedves vásárló valamelyiket, hisz van akinek a nagyobb képernyő jön be, van akinek a filléres ár, van akinek a hangzatos feature lista.. nem számít, ha már a vevő fizetett akkor majd csak megbékél a készülék árnyékosabb oldalaival is.
Az Apple évente kiad egy telefont, ami megpróbál mindenkinek megfelelni, a Samsung meg söréttel lő, kiad 30 féle készüléket, valamelyik csak célba talál a piacon.

Xavier

@kövidinka:

“Teljesen jogos, az Apple lemaradt!”

Mihez képest? A Nokiához? A Windows Phone-hoz? A Surfacehez?
Ugye most csak viccelsz? :D

Fordfairlane

Ugyan mitől lenne iPhone meg iPad killer a Microsoft termékei? Az utóbbi évtizedben egyetlen sikeres projektjük volt a fogyasztói piacon: az Xbox, és ez sem saját innováció, inkább felzárkózás a Playstation-höz. A Microsoft mindent erőből akar megoldani, csak épp annyiféle szegmensben próbálkozik, hogy nem képes fókuszálni. Sony szindróma.

KA

Handras!

Teljes mértékben egyet értek veled! Anno én is nokia párti voltam. 11 symbian-os telóm volt. Míg a nokia n97 egyszer nagyon felhúzott. Napi 4 szer fagyott le. A szervizben meg mellébeszéltek. 5x volt bent amúgy és ugyan úgy meghalt napi 4x. Aztán egyszer a legfontosabb helyzetben hagyott cserben. Éppen mentőt szerettem volna hívni és a szokásos. Sikerült jól a földhöz vágnom. Túladtam rajta és azóta csak iPhone-t használok. Minden tekintetben kihasználom. Erről netezek havi 1GB-ot, ezen játszom, nem is akármilyen játékokkal. Zenehallgatás napi 2-3 óra és még a munkámhoz is ezt használom + havi 200-300 perc beszélgetés. Facetime, iMessage stb. Szóval véleményem szerint eléggé le van terhelve szegény. 3 év alatt 1szer gondolkodott el kb 30mp-re, úgy, hogy megvolt nyitva az Infinity balde II, a safari 2 oldallal és a facebook. Ennyi és nem több. 3 év alatt! SOHA NEM HAGYOTT CSERBEN!!! 3Gs-em volt, jelenleg iPhone 5-öt használok. Az interneten elterjedt gondokkal nem találkoztam, pedig nekem fekete van. Még mielőtt elkezdené valaki, hogy jól megy nekem, elárulom, hogy nem. Részletre sikerült csak megvennem és nem bántam meg. Mert tudom, hogy 3 évig biztosan egy versenyképes telefonom van. Soha nem fikáznék magamtól egy telefont sem, mert ízlések és pofonok. Kinek az android kinek a wp kinek az iOS. Csak abból van elegem, hogy ha valahol meghallják az iPhone nevet vagy, hogy apple, mindjárt jönnek az androidos marhaságokkal. Sok android mániás ismerősöm van, és elárulom, hogy még ők is negatívumként a fagyásokat és a néha lassú reagálást említik.12 ismerősömnek van iPhone-ja és jelentem semmi probléma nem jelentkezett náluk. Az egyik 3Gs-t kellett 1,5 év után újratelepíteni. :) Belefér szerintem. Éppen a múlthéten volt egy olyan élményem, hogy egy ismerősöm kérdezte, hogy milyen telóm van. Mondtam, h i5. Mire ő:”aaaaaaj”. Kérdeztem mi a gond ezzel? Válasz: MO-n nem lehet kihasználni. Jelzem xperia x8-a van. Nem mondtam semmit. Had haljon meg hülyén. Én már nem vitázom senkivel. Én tudom, vagyis MI TUDJUK. :) Kész! Nem azt mondom, hogy hibátlan, de jelenleg semmi nem közelíti meg a stabilságát!

Handrás, csak így tovább!

Minden jót!

Oliver

Szerintem teljesen felesleges a rendszereket kritizálni: Alapvetően mindhárom OS a mai állapotában korszreűnek nevezhető. Az Android is mióta a 4.1-es verzióhoz ért, megűti az IOS szintjézt is. DE, mint mindenhez megfelelő hardver kell, amit az Apple anno kiválóan felismert. Jelenleg Android vonalon talán a felsőkategóriás Samsungok, amik tudják az Iphone szintet hozni. Az Android talán azoknak az igazi, akik régen megrögzött Symbian használok voltak. Iphone-t az vesz aki használni akarja a készülékét az élet bármelyik helyzetében, mert arra kiváló. Nem vagyok Apple fun, jelenleg egy Galaxy S3-at használok és ezt is nagyon szeretem, de Andrásnak osztom azon véleményét, hogy ez a kijelző méret néha picit tényleg már túl nagy. Bizonytalan egy kézzel a telefon kezelése és tartása. A Nokia szerintem rá fog faragni a MS barátsággal, mert a WP8 koncepció sok embernek nem szimpatikus. Ha anno nem dobják a MeeGo-t nem lenne ekkora bajban a gyártó, pedig a Nokia igenis tud jó hardvert gyártani, de a WP8 valami borzalom megjelenésre a csempékkel, illetve az egész koncepció olyan szokatlan, még Android után is.

PSY

Akármilyen telefont fogok a kezembe, közelébe sem ér az Apple-nek. Teljesen más kategória. Aki idejön fikázni nem tudja mit beszél, mit fikáz. Most van először Iphone-om nem vagyok Apple fan ( ill. most már igen)
H.Andras így tovább, jó a post! Ismét önmagad vagy- hajrá

Oliver

Hosszabb távon szerintem a Sony-ban van fantázia. Az Apple-hoz hasonlóan nagyon magas náluk a Know How. Pl. Jobs is nagyon becsülte a vállalatot és most a telefonok terén nagyon elkezdtek rámenni a minőségre. A napokban volt a kezemben egy Xperia T és elég jól összerakott kis masina. Egyedül a saját felület nem tetszett rajta. Az S3 egy becsapós kis dög (beszélve a sajátomról is :))… ez az amoled kijelző után a többi olyan fakónak tűnik, holott ez a nem színhelyes. :) Viszont a Sony Brava Engine tényleg nem rossz.

uTomi

Ez a cikknek nevezett beböfögés egy vicc lett! Előre közlöm, hogy van egy iPhone5-öm, iPad3-mam, Macbook Pro 2012 stb. (Csak mielőtt még valamelyik oldal fanjának titulálnak!) .
Jön egy köztudott Apple fan és leír egy komoly véleményt két termékről amiket még csak nem hogy nem is fogott a kezében, de látni se látta őket.
A Lumia 920-egy féltégla. Köszönjük. Csakhogy miközben az a 40-70gr(i4 vagy i5) elenyésző, addig kapok NFC-t, vezeték nélküli töltést, egy optikai képstabilizátoros kamerát, 2000-es akkut, és egy unibody házat ami nem karcolódik meg attól ha valaki rálehell. És akkor nem is említem a lilásodó kamerát, az alkalmanként kihagyó érintő kijelzőt (Apple minőség mi?) vagy az iszonyatosan könnyen sérülő házat. Szoftveres oldalról meg húzzuk már ki a seggünkből a fejünket és vegyük észre, hogy kurva unlamas 5 év után ugyanazt a kezdőképernyőt bámulni, vagy akkor említsem az Apple Mapsot. Na ugye, itt is van bőven hiányosság.
Surface. 1, Össz vissz 1,5 hete jött ki. Azok az akadások amik vannak szerintem bőven javítva lesznek. (Ezek egyébként is csak a Desktop App-ban jönnek elő, okkal!) Cserébe meg nem csak egy baszott nagy iPod Touchot kapok hanem egy annál jóval többre alkalmas rendszert. (Pl. majdnem teljes értékű Office 2013 szemben a vicc kategória iWorknél ami 3 év után még mindig képtelen Landscape dokumentum létrehozására!) Persze tudjuk Cook megmondta, hogy ha egy eszköz esetleg valami komolyabbra is alkalmas mint tartalomfogyasztás az szar. Köszönjük most ezt visszaböfögted.
Ez a Touch Cover meg szakad, meg lassú meg hasonló baromságok meg köszi de nálam egyenértékű az iPhoneom felrobbant videókkal. Hiszem ha látom.
Ja a legviccesebb a következő: A Surface lassú. Nem számít egyébként, hogy minden tesztben benne van, hogy gyorsabb még a hihetetlen iPad4-nél is pl. böngészőben. Lassú mert csak. És fos Microsoft. Köszönjük kedves Handrás sikeresen lejárattad magad újra. A Plastik után egy oldallal kevesebb amit olvasni fogok. És ezek után nyilván a boltodat is elkerülöm. Egy korlátolt hülyegyerek vagy.

Jozsi

Unnepelyesen megfogadom, hogy soha tobbe nem fogom olvasni Handras blogjat….mert…mert..mert…csunyat mondott a Lumiara, ja es kritizalta a Surface-t is…es kulonbenis egy hulye gyerek…leirta a velemenyet a sajat blogjan…es ez faj nekem…mert nem egyezik az en velemenyemmel…ami lehetetlen…hiszen a vilag korulottem forog…apukam pedig a microsoftnal dolgozik…szidni csak nekem van jogom az Applet me a posztolot. Azt mondtam mar, hogy olyan egy hulyegyerek a Handras, meg korlatolt is? Mig en nem.

En egy rendes es normalis szemely vagyok. Soha nem vagyok elfogult, nem is szemelyeskedek es tok objektiv vagyok.

Na, hol is van a kovetkezo poszt? Ne kelljen mar varni. Valahova be szeretnem mar irni, hogy milyen jo is az uj Lumiam. Az androidblog.hu-t nem olvassa senki…:(

Atus85

uTomi a Windows fan. Legyél vele boldog és nézegessed az akadásokat.

BHA

Hát amikor ennyit tudok olvasni, hogy nehéz, a cég csőd szélén áll, és nem érdekel, akkor bizony kibaszott savanyú a szőlő :D

Gábor

Látom Atus85 az értő szövegolvasás terén te is nehézségekkel küzdesz.

ad

Hát azért eléggé vicces, hogy férfi (?) létedre nem bírsz el 20 deka párizsit. Egyébként meg mondanám, hogy ha nem vagy egy gyúrós kopasz állat, akkor legalább vág az eszed, de akkor sem értem, hogy nálad a 64-nek a 46 az hol a fele? Egyébként ha a wp7 (vagy 8) a félkész, akkor mi volt az ios az első három évben, amikor még copy paste sem volt? Egyébként mielőtt kitörölnéd a kommentet, mondván, hogy azt állítom, hogy az MS sokkal jobb mint az Apple, csak szólok, hogy nem ez a helyzet, a különbség az, hogy az Apple szar, te meg huje vagy. Persze akinek a drágább egyértelműen a jobb, annak sok sikert a boldogsághoz:)

Xavier

@uTomi:

“A Lumia 920-egy féltégla. Köszönjük. Csakhogy miközben az a 40-70gr(i4 vagy i5) elenyésző, addig kapok NFC-t”

Jobban hiányolom a Note 2-mből a PassBookot, mert az legalább használható már sok helyen, míg az NFC ott van, de csak dísznek.

“vezeték nélküli töltést”

Ez az évszázad vicce. Jobban kötődik a készüléked adott helyhez, mintha vezeték végén ülne.
Kábellel töltve tudom használni és telefonálni is, a csodás vezeték nélküli töltésnél meg nem. Arról nem is beszélve, hogy cipeld magaddal mindenhova a töltőállomást a hatásfokáról és a töltési sebességről is hallgassunk inkább.

“egy optikai képstabilizátoros kamerát”

Ami átlagos körülmények között alig jobb felvételeket készít, mint bármelyik mai felső kategóriás készülék. Esti, kevés fényes körülmények között valóban jó, de ezért nem választanám.

” 2000-es akkut”

Amivel még mindig gyengébb az üzemideje, mint az iPhone-nak gyengébb aksival.

“és egy unibody házat ami nem karcolódik meg attól ha valaki rálehell. És akkor nem is említem a lilásodó kamerát, az alkalmanként kihagyó érintő kijelzőt”

Hát nem tudom, ismerősi körben 6 emberkének van fekete i5-e és egyik sem karcolódik, pedig tok nélkül használják és lilás képekről sem hallottam még panaszkodni, pedig ketten közülük kárfelmérőként a mobiljukat használják fotózásra.

A Lumia 920-tól egyébként engem pont a komolytalan műanyag burkolat és a kanári színek azok, amik elriasztanának (a hozzá ajánlott munkavédelmi fejhallgató meg kb. a röhej kategória :D )
Nem tudom, de nekem, ha fizetnének sem használnék ilyesmit: http://bloomecorp.com/wp-content/uploads/2012/09/nokia-purity-pro-stereo-headset-by-monster-yellow-with-nokia-lumia-920.jpeg

Pedroka

A betyárját, jó kis írás lett. Be voltál baszva amikor írtad Andriska? (ez lehet az egyetlen mentséged)

gerimaster

Szerintem kár lehúzni a Lumia sorozatot, nagy remek kis készülékek. Valóban nehezebb a 920-as vetélytársainál, de tagadhatatlan hogy olyan innovációkkal van tele, melyet alapvetően a Iphone-tól vártam volna az 5-ös széria megjelenésekor. Sajnálom nem így lett, és kétségtelen tény az Iphone 5 egy ballépés az APPLE részéről. Nem hiába máris készül az 5S, jóval korábban mint azt bárki várta volna.
Mellesleg a kételkedőknek, ez nem csak az én véleményem a tőzsde is igazolja. 160 milliárd dollár árfolyam veszteséget könyvelhet el az APPLE mióta az új szériák megjelentek. Egyértelművé tette a piac, hogy nem eladási számok érdeklik, hanem innováció és jövőkép, ami most kiadott APPLE termékekből hiányzik. Jó pár millió Iphone5 ingyen kelt el. :)
Minden értelmes szakújság leírta most is ahogyan az elmúlt évben is, hogy az IOS unalmas ikonokból áll 5 éve, az IOS 6.0-6.01 gyakorlatilag egy elhibázott rendszer (maps. stb). A google-al való rossz viszony miatt sokáig várhat minden IOS6 (ipad) felhasználó a Google Maps-re vagy Youtube-ra (teljes értékű natív appként). Lássuk be az IOS map kb. 5 év múlva lesz használható, az APPLE Ipad, pedig elsősorban médiafogyasztó eszköz, és mint olyan
YOUTUBE videók nélkül szerintem nem teljes értékű.
Jelenleg már az Ipad(3) készülékem eladásán gondolkozom, mert a frissítés óta gyakorlatilag használhatatlan, a browserben szétcsúsznak a html5-ös oldalakban beágyazott videók, szó szerint néha kifagy pár másodperce, a térkép teljesen használhatatlan, youtube nincs, csak fizetős alkalmazások révén, azok is csak 720p-ben maximum. Ennyit a csodás retina felbontásról. A melegedésről, valamint az akku időről szerintem már vitát sem érdemes nyitni, mert kb. 5-6 óra teljes üzemet bír.

Szóval nyitott vagyok a surface-re lumiára, szerintem lassan ideje váltani …

Xavier

“Minden értelmes szakújság leírta most is ahogyan az elmúlt évben is, hogy az IOS unalmas ikonokból áll 5 éve”

Igen, csak apró gond, hogy nem az unalmas ikonokat kell nézegetned, hanem az azokkal indítható izgalmas alkalmazásokat. Lehet, hogy a gagyi widgetek és a pörgő csempék izgalmasabbak, csak az a gubanc, hogy mindez érdektelen, mert egy smartphone-t a használható alkalmazások miatt veszel, ezen a téren meg az iOS jelenleg még mindig messze piacvezető.

“Mellesleg a kételkedőknek, ez nem csak az én véleményem a tőzsde is igazolja. 160 milliárd dollár árfolyam veszteséget könyvelhet el az APPLE mióta az új szériák megjelentek.”

Minden IT-s cég értéke esett a tőzsdén, csak mondjuk ez már nem lenne bulvárhír, ha így nézzük.

“Egyértelművé tette a piac, hogy nem eladási számok érdeklik, hanem innováció és jövőkép”

Ez ellentmondás.
Az eladási számok határozzák meg azt, hogy adott terméknek mekkora a piaca :D
Az innovációt meg nem a használhatatlan és felesleges feature-ők halmozása jelenti.

“A google-al való rossz viszony miatt sokáig várhat minden IOS6 (ipad) felhasználó a Google Maps-re vagy Youtube-ra (teljes értékű natív appként). ”

Youtube app már vagy tucatnyi van, mint ahogy Gmaps-es is.
Mondjuk én speciel soha nem használtam, mert csak térképet nem nézegetek, navigációhoz meg offline navit használok, ami fényévekkel fejlettebb, mint a Google terméke.

“a browserben szétcsúsznak a html5-ös oldalakban beágyazott videók, szó szerint néha kifagy pár másodperce”

Érdekes, nálam nem.

“a térkép teljesen használhatatlan”

Itt ahol lakom a POI-k és maga a térkép is pontosabb, mint a Google-é, de mint írtam ez engem nem izgat, mert navira nem használnám egyiket sem, másra meg nem kell.

“A melegedésről, valamint az akku időről szerintem már vitát sem érdemes nyitni, mert kb. 5-6 óra teljes üzemet bír.”

Ott valami komoly gáz lesz, nálam lazán elvan egy töltéssel akár 1 hétig is, napi 1,5-2 óra használattal és bár komolyabb használatnál langyos a burkolat de messze nem olyan forró, mint hasonló használat mellett a Galaxy Note-om (az, ha töltés közben használom, akkor lazán felmegy 50-52 fokig).

gerimaster

„Igen, csak apró gond, hogy nem az unalmas ikonokat kell nézegetned, hanem az azokkal indítható izgalmas alkalmazásokat. Lehet, hogy a gagyi widgetek és a pörgő csempék izgalmasabbak, csak az a gubanc, hogy mindez érdektelen, mert egy smartphone-t a használható alkalmazások miatt veszel, ezen a téren meg az iOS jelenleg még mindig messze piacvezető.”

Szerintem a nyitó képernyő információszolgáltatása már alap követelmény, miért nyissam meg az „izgalmas” facebook app-ot, ha látom előre ki és mit szólt hozzá. Felesleges nyitogatások, szerintem idejemúltak.
A használható alkalmazásokról meg eltér a véleményünk, szerintem a zenélő fénykard messze nem olyan értékű mint egy normális office alkalmazás. Hiába van valamiből 600 ezer, ha jó esetben is életemben 1000-et próbálok ki, és ebből 995-öt törlök, mert a zenélő fénykard applikáció csak más zenével.:)

„Minden IT-s cég értéke esett a tőzsdén, csak mondjuk ez már nem lenne bulvárhír, ha így nézzük.”

Ha ez így volna, nem írtam volna le. AZ APPLE a 3 év válságot meg sem érezte, egyszerűen túlértékelt volt, és még most is az. A drasztikus esés (ami Magyarország teljes adósságával is nagyobb összeg) az elmúlt 2,5 hónapban következett be. Egyértelmű hogy nem eladási számok miatt, az APPLE hozta a számokat 5 mill. db IPhone 3 nap alatt, ipad 3 mill. db. A gond teljesen máshol volt, a befektetők nem hisznek már az egyediségben, és innovációban amit az APPLE eddig képviselt.

„Ez ellentmondás.
Az eladási számok határozzák meg azt, hogy adott terméknek mekkora a piaca :D
Az innovációt meg nem a használhatatlan és felesleges feature-ők halmozása jelenti.”

Az ellentmondás csak a hozzászólásodban találhatsz.  Az innováció határozza meg egy cég értékét a jövőre nézve, az eladás pedig a pillanatnyit.

„Youtube app már vagy tucatnyi van, mint ahogy Gmaps-es is.
Mondjuk én speciel soha nem használtam, mert csak térképet nem nézegetek, navigációhoz meg offline navit használok, ami fényévekkel fejlettebb, mint a Google terméke.”

Leírtam, mind fizetős ami használhatóbb volna, de így is mindegyik korlátozott, a youtube api csak kis része a youtube szolgáltatásoknak (ezt használják az appok), harmadik gyártók nem kapnak lehetőséget a goggle szolgáltatások teljes kihasználásához. Az ingyenes youtube appok pl. dátum alapján való keresési funkcióhoz már fizetést kérnek. Kissé nevetséges.
Saját fiók kezelése nehézkes, nem megoldható.

„Érdekes, nálam nem.” (HTML5 hibák, beágyazás megjelenítése)

Sebaj, nálunk igen, és egyszerre 3 készüléken 

„Itt ahol lakom a POI-k és maga a térkép is pontosabb, mint a Google-é, de mint írtam ez engem nem izgat, mert navira nem használnám egyiket sem, másra meg nem kell.”

Ez szerintem túlzás volt a részedről, egyrészt mert még nem fogadják a POI regisztrációkat Magyarországról, sokan erről panaszkodnak. Másrészt 10 éves munkát nem lehet 3 hónap alatt bepótolni.
Nem mellékesen, nálam sok helyen még az utca neveket sem mutatja rendesen, a 3D nézetről szerintem inkább nem is beszéljünk.

„Ott valami komoly gáz lesz, nálam lazán elvan egy töltéssel akár 1 hétig is, napi 1,5-2 óra használattal és bár komolyabb használatnál langyos a burkolat de messze nem olyan forró, mint hasonló használat mellett a Galaxy Note-om (az, ha töltés közben használom, akkor lazán felmegy 50-52 fokig).”

Semmi gáz nincs, több készülék van nálunk, régebbi ipad2 sorozat is és a 3-as verzió is. Videózás max. 4-5 óra folyamatosan, sima használat 5-6 óra. Egyszer megpanaszoltuk, elmondták ez van ezt lehet szeretni.
A melegedés videózás közben nagyon durva, nem akarok túlozni, de kellemetlen kézben tartani.

Összegezve, példaképpen az IPAD 6 hónap használat után:

Nincs Youtube
Nincs Maps
Melegedik
HTML5 kompatibilitás sajnos rossz
Flash Player soha nem volt
Informatív kezdőképernyő hiánya
Unalmas ikonok, felesleges alkalmazás nyitás zárás.
Alkalmazás visszalépés, nyitott állapotba részben lehetséges.
Store, minden ami jó az fizetős, sokba kerül mire használható szoftverek lesznek rajta
16:9 videók gyakorlatilag csak fél képernyőt használnak, egérmozi 10’-on
Office alkalmazások használhatatlanok

Nem kötekedni akarok, de ha valaki őszinte és ráadásul tapasztalata is van az adott témában, belátja az IPAD egy játékszer gyereknek.
SURFACE lassúság ide vagy oda már csak az office miatt is kíváncsi vagyok rá. A Lumia úgyszintén hasonló okok miatt érdekel.

luqe

“Majdnem kétszer nehezebb mint egy iPhone 5, de még egy iPhone 4S-nél jóval nehezebb, pedig az iPhone 4S nem volt könnyűnek nevezhető. Lumia: 185 gramm (képzelj el majdnem 20 deka párizsit), iPhone 4S: 140 gramm, iPhone 5: 112 gramm (10 deka parizer).”

Én eddig olvastam el ezt a posztot. Szerintem ez előre vetíti a további színvonalat is, ezért hagytam abba. 185 gramm az 18,5 deka parizer (de még sajtból is 18,5 deka…) 112 gramm pedig 11,2 deka parizer. Ebből mégis majdnem sikerült kihozni, hogy az iphone 5 fele tömegű egy lumiához képest (20 deka vs. 10 deka).

Tipikus kereskedői megnyilvánulás…

(arról az apróságról nem is szólnék, hogy az iphone tulajok legalább 3/4-e mindenféle bámpert tuszkol a telefonjára amitől egyrészt ocsmány lesz – fehér iphone rózsaszín tokkal kombó klasszikus a lányoknál, fiúknál fekete-fekete, vagy fekete-fehér, amitől elég otrombán néz ki, bár így legalább már kényelmetlen fogni annyira)

vkevin

Én nem hiszem el ,hogy ezt komolyan gondoltad handrás , te ugyanannyira vagy habzószájú apple fan , mint a droidos trollkommentelőid. Jó ,hogy meg kell találni a középutat , ahogyan írtad , de már az apple átesett a ló másik oldalára , évek óta másról sem szólnak a termékek ,csakhogy mennyivel lett vékonyabb és nagyobb/kisebb az adott termék , hol marad az innováció ? Épp most kezdett a microsoft és a nokia felemelkedni és az apple pedig lefelé haladni ezen a téren…

house of pain

1. egyrészt arrogáns vagy
2. Alma bolt tulajdonosként is túl szubjektív amit írsz. Saját tapasztalaid nincsenek, külföldi szakírók tesztjeit idézgeted, persze csak olyanokat akik olyanokat írtak amelyek szinkronban vannak a te percepcióiddal.
3. aki nem bír el egy 188 gr súlyú telefont, nos az menjen el edzeni.
4. beszélhetnél arról is,hogy az új Ájfonok hány százaléka megy szervízbe manapság.
5. ár érték arányban jobb a Lumia mint az Ájfon és nem törik atomjaira ha leejted.

gerimaster

Kedves Handras!

Sorolom az innovációkat, melyek nemcsak egyediek, de jelenleg APPLE készülékek specifikáció nem tartalmazzák:

- Clearblack IPS technológia (jelenleg közelebb áll az Amoled-hez)
- PureMotion HD+ 60 Hz-es képernyő frissítés
- Nappal is látható képernyők (Amoled+, vagy a lumia 920-as emelt fényerejű megoldása a fényelnyelő réteg)
- Optikai képstabilizátor (videó és fényképezéshez) (A digitális képstabilizátor csökkenti a látószöget és felbontást is)
- Pureview (több szegmensből összeállított nagy felbontású kép)
- Indukciós töltés (Wireless)
- HTC Beats Audio vagy hasonló minőség
- Érzékenyebb képernyő (kesztyű, toll stb., a resistive képernyők kihalása óta hiányzik)
- SD kártya bővíthetőség (Androidok)
- HD felbontáshoz illeszkedő képernyőformátum (i5 már az, de az összes IPAD-on csak egér mozizni lehet)
- MicroUSB (azért vannak szabványok, hogy használjuk őket)
Szoftver téren :
- térkép, navigáció ingyenesen (natív app-ok)
- Informatív kezdőképernyő (csempe, widget, vagy bármi hasonló)

Szerintem van még pár innováció amit nem soroltam fel, most ennyi jutott eszembe.

Handras

A listabol az egyetlen cucc ami innovacionak mondhato az a Pureview technologia. Ez sem terjedt meg el, a hatalmas meretu szenzor miatt.

Meg talan a kesztyus kezeles, az osszes tobbi amit felsoroltal ezer eve letezo technika. A kijelzokbe bele se menjunk, mert az iPhone 5 kijelzoje meg mindig az egyik a legjobb a piacon, mar 3 eve retinas, engadgeten most volt teszt, 2. lett az iPhone.

gerimaster

Handrás!

Figyelj a saját kérdésedre, és a válaszomra. Azt kérdezted a többi gyártó milyen technológiákat vonultatott fel. Nos én felsoroltam őket. Nem azt mondtam, hogy a héten születtek ezek az innovációk, hanem hogy az APPLE termékek semelyike sem tartalmazza őket.
A kijelzőbe azért menjünk bele, ha már felhoztad, mert az u.n retina (magas felbontásra utal), nem technológiai vívmány.

Egy 25 hz-es IPS kijelző ma már nem 2-ik hely. Ezt tényleg csak elfogult teszt alapján lehet állítani, ha a mostani konkurenciát nézed.
Egy Super Amoled HD bármikor ráver, és a LUMIA 920-as képernyője Puremotion (60hz) és Clearback technológiákra épül. Az APPLE “retinája” máris a 3-ik helyre szorul egy ilyen összehasonlításban.

Handrás, nézz meg más teszteket is, ne csak a “jól bevált” tesztelők véleménye alapján írj. Talán a legjobb lenne, ha élőben hasonlítanád össze őket.

Lumia 920 már vásárolható Magyarországon, és a SG3 időtlen idők óta. Kíváncsi lennék egy tesztre, amit Te csinálsz
a készülékek fizikai birtokában.

korino

A cikkért elismerés, de szerintem pont az a jó ha van súlya érezzem h van benne anyag és ha be akarok verni egy szöget arra is jó a gorilla glass. A W8 csak hab a tortán! Egy új világ kezdete ahol mindent össze tudsz integrálni és a vezeték nélküli töltés is fantasztikus. Az Ip 5 illetve az apple meg speciális csatlakozókkal látja el termékeit ami külön macera. Gondoljunk csak bele micsoda előny lesz a jövőben a vezeték nélküli töltés! Bemész a munkahelyedre vagy egy kocsmába, suliba, könyvtárba stb és tölt a telefonod, az I phone-oddal meg szaladhatsz, hogy találj hálózati csatlakozót..
Azt hiszem a Nokia vissza fog jönni a csőd széléről és az I phone is megtartja helyét hiszen sok hű vásárlója akad.
Összegzéskén pedig annyi, hogy azt hiszem most iszom egy jó sört………

Mario

A Nokia Lumia 920 a legjobb telefon!A képvilága,hangminősége,letisztultsága,szépsége,szín variációi,Wp8 rendszer,anyaghasználat,a legjobb és kész!Ma volt nálam 1 órát,nem lehet lerakni.Iphone a második csak sajnos,bele kell törődni,úgy,hogy az iphone 5-som oda adom a10 éves tesómnak és megveszem ezt a csodát!!!!!!!!

Mario

Handrás téged meg felnőttebnek hittelek,!Miért nem lehet beismerni valamit,hogy jobb,mindenkinél van szebb,jobb,okosabb,gazdagabb,kövérebb,soványabb,stb.De te csak hajtod a magadét,mielőtt a kezedben tartanád
a telefont.Megnézném az irigységed a Nokia felé!Miért csak egy valami lehet jo,nincs legjobb,esetleg jelenleg legjobb,kinek a pap kinek a papné,nekem a Nokia Lumia 920 arcomra fagyasztotta a vigyort,hogy majd biztos győz a vadiuj,idáig kedvelt iphonom,de tévedtem és beismerem!Le a kalappal a nokia előtt!Arra meg nem kell buszkélkedni,hogy tudsz angolul is káromkodni,falusi voltál,bocsi…..

Mítoszromboló

Gyakorlatilag a 185g-on kívül épkézláb ellenérv a Nokia 920 ellen nem hangzott el. Tény, hogy a 110g impozánsabb, kényelmesebb, és való igaz fontos szempont a súly kérdés. Mind e mellett vagy épp ezzel szemben azt mondanám, hogy ennél azért lényegesen fontosabb szempontok is vannak. Mondjuk nem hátrány ha a térkép szolgáltatás működik, rendesen. Arra még nem fizetett rá senki, mert 10 dkg párizsival több van a zsebében, de az már szopatás, ha nem oda vezet a cucc, ahová menni akarok. Nyilván meg fogják oldani majd, de azért ne tegyünk már úgy, mintha minden rendben lenne iPhone 5 téren.

Az se hangzik rosszul, hogy a kijelző nagyobb és szebb felbontást tesz lehetővé, persze ez olyankor már nem szempont ha valami jobb, mint az iPhone 5, ellenben mondjuk 6-7 hónapja még ezzel érveltetek a Galaxy 3-al szemben. Cink nem?

Nem utolsó szempont a készenléti idő és a vezeték nélküli töltés lehetősége. 225óra vs 360óra a Nokia javára lényegesen nagyobb kijelző méret ellenére.

A kamera minőségét meg sem említem, mert felesleges az iPhone akármelyik szériájával összehasonlítani, nagyságrendekkel magasabb csapatban játszik a Nokia. Persze gondolom egy iPhone ügyfélnek nem “kell” az iPhone minőségű kameránál jobb, mert olyan nem is lehet talán, ugyanakkor a korábbi vitákban itt is ennek erőssége volt az egyik fő érv.

Meglátásom szerint erősen megosztotta a piacot az iPhone 5 és azt is leszögezhetjük, hogy zuhannak mint állat, mióta Sztív már nem ötletel, mióta a samsung pert nyert, mióta a HTC-vel megállapodtak, mióta a térképpel a cég történetének legnagyobb imázsrombolása történt, mióta fejek hullottak az Apple-nél, és mióta az emberek végre felismerték, hogy átb…ták őket, mert fél áron is ezt vagy jobb vasat megvehetnek más gyártóktól. Nem mondom, hogy megszűnik az Apple, mert nyilván ki fog találni valamit a folytatásra, ahogy a többi cég is, de a szemfényvesztés időszakának vége, méghozzá végleg. Új időszámítás kezdődik.

Handras

Kedves Mario: mint azt mar vagy 5-szor leirtam, en csak azokat irtam le amit a kulfoldi ujsagirok. Szerintuk pedig nem iphone killer a Nokia. Ennyi a tortenet.

Post utolso mondata megvolt?

“PS: elhiszem, hogy van akinek ettől függetlenül bejön a fenti két termék, de, hogy a világ legjobbjai lennének a kategóriájukban azt erősen kétlem.”

Handras

“Gyakorlatilag a 185g-on kívül épkézláb ellenérv a Nokia 920 ellen nem hangzott el.”

De. Sokaknak tul nagy a kijelzo, alkalmazasok a fasorban sincsenek amig nem adnak el belole 50 milliot, addig nem is lesznek. Third Party kiegeszitok gyakorlatilag nem leteznek. A prediktiv szovegbevitel szar. Szar benne a virtualis billentyuzet, szar a szovegkijeloles. Az App store is szar. Ize marketplace. Es igen, volt mar a kezemben, es igen tul nagy, es nehez.

Felreertes ne essek, a Nokia mindent beleadott, ha valasztanom kene e kozott meg egy Samsung kozt, tuti ezt valasztanam, de az iPhone-t nem veri meg.

Mítoszromboló

Fejet kell hajtsak, illetve azt mondom helyette, amit már korábbi kedves hozzászóló társam is megtette, kinek a pap, kinek a papné. A méret valóban egy olyan szempont, ami ki-ki dolog, de szubjektív dolog, ami a működést nem befolyásolja. Minden esetre értem a gondodat, nekem nagyobb gondot jelent a térkép mizéria. Az alkalmazások fasorba sincsenek kifejezést nem igazán tudom felmérni. Biztos vannak, akik hozzászoktak, hogy 30-50 app van a telefonjukon, én végeztem ez ügyben felméréseket és a felhasználók 99%-a 5-10 appot használ folyamatosan, vagy ilyen-olyan rendszerességgel. A többit csak kipróbálja és vagy fent hagyja, vagy radír. Nem találtam olyan alkalmazást, amit WP8 alatt ne lehetne futtatni. Meg is lepne ha a vásárlói korosztály (18-26 év) tudna mondani olyan appot, ami nélkül az élete üres és használhatatlan lenne. Csak kérdezz körbe a 20 éves diákok között mire használják az okostelefonjukat. Meg fogsz lepődni, bár meglepne ha nem tudnád. Magyarul azt akarom csak érzékeltetni, hogy jól hangzik az 50 millió app, csak hát ebből mondjuk az átlag mennyit használ naponta? Ez a fő kérdés. Ez szerintem (is) nem csak WP8 alatt, de Symbian alatt is ki van szolgálva tisztességesen, és BB alatt is. A predektív szövegbevitel a kijelző és szövegkijelölésre írt nemes egyszerűségű “szar” megjelölésed mögött egy szintén személyes szubjektív véleményt érzek. Gondolom iPhone esetében ezek másként vannak, ahhoz szoktál hozzá. A szar fogalma nálam azt jelenti, hogy használhatatlan, felesleges. Így értetted? Valóban nem, vagy rosszul látja el ezeket a feladatokat a készülék? Gyakorlatilag azt akarod mondani, hogy bár vannak ezek a fícsörök, de nem működő képesek, vagy csak arról van szó, hogy neked mondjuk nem esik kézre? Mert ez nagy különbség! Én még használhatatlan Nokiát nem láttam. Samsungom már volt, ami szó szerint használhatatlan volt a bejövő hívásoknál (galaxy), de Nokia sose. Érzelmileg kötődsz a készülékedhez, amit én tiszteletben tartok, el is ismerem, hogy nagy durranás volt 2007-ben az iPhone, engem is lázba hozott, mára azonban érzésem szerint felzárkózott mindenki, de ezt nyilván a piac fogja eldönteni végső soron, nem mi itt, ebben a blogban.

OpenEye

@brumi1234:”OpenEye: Érdekes módon, azon a vacak instabil windowson működik… de persze, az os x tökéletes tudom…csak vannak dolgot amiket nem szabad akarni megcsinálni rajta.

Ez most egy komoly válasz volt… a flash a windowson is instabil… működni meg működik OSX-en is, de ugyanúgy szarul.

Egyre hülyébb érveid vannak, szerintem inkább ne szólj hozzá valamihez ha értelmeset nem tudsz.

lényegtelen

Még mindig a lényeg, mint mond a felhasználó:

Microsoft Surface review for real people:
http://betanews.com/2012/11/14/microsoft-surface-review-for-real-people/

És mit mond Steve Wozniak:

“Apple Cofounder Steve Wozniak Now Thinks Microsoft Might Be More Innovative”,
http://finance.yahoo.com/news/apple-cofounder-now-thinks-microsoft-214612399.html

KB kezd ugyanaz a helyzet előállni, mint az iPhone megjelenésekor 2007-ben, hogy az elkötelezett geek-ek nagyon fikázták, de a felhasználók meg imádták. Most is ez megy. Én szóltam.

Lyesmith

Ne röhögtess 185gr. Az 4S az 160gr. Gyakorlatilag annyit nyom egy svájci bicska. Ez nagyon messze van egy féltéglától.

Túl nagy? Merthogy az Apple szerint a 4S az túl kicsi azért kiadták a 5-s és ezért minden Apple fan azonnal ment megvenni. Megjegyzem akkora mint a Samsung GS3 abból meg többet vettek mint IPhone ból szóval valszeg az embereknek mégiscsak kell a nagyobb méret.

Hogy kit érdekel hogy jobb kamerája van mint az IPhonnak? Talán azokat akik nem olyan régen azon élveztek hogy az IPhonnak mannyivel jobb a kamerája mint a GS3-nak.

A helyzet az hogy az Apple semmilyen újdonságot nem tett le az asztalra az elmúlt 3-4 évben. Az emberek kezdik megunni.

Részemről IPhone 5-ösöm van de összehasonítva semmiben sem jobb mint Lumia 920 vagy bármelyik újabb Android. Egy valamiben viszont messze elmarad azoktól. Mégpedig a személyre szabhatóságban.

Lyesmith

Egy valami ami kifejezetten zavaró az AMOLED után az az IPS kijelző kontrasztja. Ha sötétben nézi az ember akkor az egész kijelző szürkén világít míg az AMOLED tökéletesen fekete. AZ IPS rendkívül fárasztó a szemnek.

gzbotii

Latszik ez is egy elvakult handrasos cikk..mondom en ezt iPhone 4 tulajkent.
Azert lassuk be, i5 nem nagy durranas, L920 azert raer szepen, majdnem minde teren.
Aki meg elvakult, az az is marad..

lényegtelen

Érdekes elolvasni a mobilarena-s cikk hozzászólásait, mennyire nincs pariban a felhasználói véleményekkel. Még mindig azt mondom, hogy a felhasználó véleménye fontosabb, mint a tesztelőké.

OpenEye

Ha nem volna a tesztelők posztja, nem lennének ilyen “hangosak” a felhasználói vélemények. Megjegyzem a legtöbbet kritizált tömeg mizériát a tesztelő – nagyon helyesen – összehasonlítási viszonylatban írta le, hogy “nehéz a kategóriatársakhoz képest”, de természetesen erre egyből jött a trollinvázió… ebből kiindulva a felhasználói vélemények jó részét tizedelni kellene értelmes hozzászólásokra.

llaszlo

@lényegtelen
És mégis miről mondanak véleményt? Egy olyan telefonról amit még sosem használtak? Mert itthon még nem kapható. Lehet van pár arc aki már használta, de az nem mérvadó.

Azie

Csodálatos a súly fikázása, ami valójában tömeg. :) Nehéz a 180g? Mióta van a cikk írójának telefonja? Fogott már a kezében akár GH 198-at, vagy hogy csak a legsikeresebb telefont említsem 3310-est vagy 3210est (330g!!! 130g és 150g ) Érdekes, hogy ugyanolyan öltönyben, rövidnadrágban járunk és nem kezd el senki hisztizni, hogy a farmer ma is 3 kg. Kicsit elkényelmesedtünk. Ekkora méretű telefonhoz szerintem simán jó még ez a tömeg. Nem 250g+. (Nem mintha akkor rosszabb lenne.)

Mind az iP5, mind a L920 túl van árazva. Az alma iszonyatosan, a nokia csak egy kicsit. Itthon. Külföldön pedig nem ár alapján választasz telefont, hanem kinézet/kamera/tudás/márkaszeretet/anyaghasználat alapján. Mivel mind kb. ugyanannyiba kerül.

Ár/érték arányban egyértelműen a 8X a győztes, de van akinek nem tetszik a “négyszög lekerekített sarkokkal”, vagy az iStore és szabadalomfüggő pénzhajhászás. Na nekik egy kis változatosságot jelenthet a L920.

A legnagyobb hiba, amit a nokia elkövetett a WP8as telefonokkal, hogy nem voltak a boltokban az oprendszer megjelenésekor. És nagyon sok helyen lassan 1 hónap elteltével sincsenek, ellentétben a HTC-vel.

A vezetékmentes töltést pedig egy L920W hobbinevű készülékben kellett volna árusítani, ugyanis amíg nincs kiépítve wireless töltőhálózat (a Coca cola és Heineken logó mellett ott villogna a WP8 logó is a kocsma ajtaja felett), addig tök értelmetlen. Európában ez pedig egy ideig sztem nem lesz mindennapos).

És hozhatott volna egy 150g-s wireless nélkülit mondjuk. És akkor nem lenne a hiszti. (Tekintve, hogy a pakkban alapból ugye nincs w/l töltő.

OpenEye

“Mind az iP5, mind a L920 túl van árazva.” Ez mi ez a marhaság? Nem először látom, de már megkérdem.

pofádlapos

Néha idetévedek és volt párszor hogy csóváltam a fejem de ez a poszt…
/o:

Seközöd

Aki nem bír el egy ekkora telefont az húzzon el a konditerembe. Nem olyan egetverően nagy probléma mint ahogy handras szajkózza minden 3. sorban, persze az elvakult iFasz felhasználók mindenbe belekötnek viszont ami az almánál van az semmiség (kopás, maps , kis dolgok ugye egy negyed millás készülékért )

wehrm

nem iphone 5 gyilkos a Lumia 920 de koroket ver ra az biztos.

kibaszottkurvajó

eléggé szarrágó dolog ezt boncolgatni Andris mindkét eszköz szerintem minden igényt kielégítő a többi csak felesleges sznoboskodás

Ilanor

A két készülék nagyából hasonló tudású. És szerintem a tömegük kérdése igen is fontos. És ehhez még azt tenném hozzá , hogy nem csak a tömeg de a vékonyság és a méret is fontos. Nekem is volt készüléekém ami akkor jónak számított a piacon, de mégis a súlya miatt adtam túl rajta 2 hét után. És nem is kodimmal volt baj :) , hanem inkább az életstílusomba nem illet.

Szerinetem nem sz*ás. Csak különböző felhasználók vannak, különböző életstílussal, és mindenki maga dönti el hogy kinek mi az ami a legjobban kielégíti az igényeit.

Így mire is jó egy-egy ilyen poszt, hogy el tudd dönteni hova teszed a pénzed, minél több info. legyen a kezedben az adott darabról. És ne 1 v. 2 hét után mondd azt rá hogy ez nekem mégsem kell. Mert nem tudod használni.

Úgyhogy csak jöjjenek az ilyen posztok. Mert szerintem szükség van rájuk.

Amúgy az én igényeimet a kettő közül az ipone elégíteni ki jobban, és igen pont a súly , méret , vékonyság dönt. De akik a Lumiára szavaznak, tegyenek belátásuk szerint , biztos jól csinálják. Nem ismerem az életüket.

Egyébként nincs apple termékem (még),nem tudom valaha lesz e , mindíg onnan veszek ahol a megfelőt megtalálom és ha ez épp egy apple, akkor az , de ennél a posztnál nem tudtam megállni hogy be írjak ide most.

Egyetek almát

basszatok meg mind..veszek 1 trabantot teli tankkal s meg egy laptopot s egy kb 80-90 ezer forintos okostelefont. Kurvara jobban jarok mint 1 kibaszott I-fasszal. Sznobsag az egesz apple bammeg. Megveszi akinek otthon szarjak a penzt s hulye. S kozbe nem veszi eszre, hogy a telefon tobb mint felet a kurva APPLE-logora adja..de hat mitszamit..seggfej applefanank mind1..veszi a sok agymosott faszkalap.

Phoner

Sziasztok,

Öt napja cseréltem az iPhoneomat 920ra. 4-esem volt, előtte hármas úgyhogy már elég rég iOSt használtam. Itt voltam egy két éves, a sarkain elszíneződött kijelzőjű, kiakadt bekapcsoló gombbal rendelkező telefonnal, autós tartóval, egyéb külső eszközökkel és azon gondolkoztam, hogy megvegyem-e az 5öst (az autós tartóba fektett pénz pl kapásból ugrott az új csatlakozó miatt). A négyest már nagyon nem bírtam, az iOS (egyébként jó de, klasszikus, bármilyen nagy felbontásban megrajzolt ikonos) működésében nem láttam túl sok innovatív lehetőséget és valljuk meg, ez a működés volt a legkevésbé innovatív a kezdetektől fogva. Egyik barátom, hasonló helyzetben az ötöst választotta, így tudtam próbálgatni. Nem győzött meg. Közben jött a a Win8 amit már az első publikus béta óta használtam otthon a HTPC-n, és vhogy megláttam benne a koncepcót… (mellesleg nekem a telefon a legfontosabb munkaeszközöm, nincs tabletem, a laptopot sem mozdítottam régóta)
Nem akarom túl hosszúra nyújtani, kissé kiábrándult iOS használóként a Nokia mellett döntöttem.
A telefonról:
A méretét (nagy, főleg a 4es után) tényleg nehéz volt megszokni, de kb két napig tartott, több előnye van mint hátránya,
Használat közben a súlya érdektelen. (tényleg nehezebb mint a többi, de belül van a határon és használat közben ritkán szoktam összehasonlítgatni vagy mérlegre tenni)
A prediktív szövegbevitel volt az egyik amit a legkevésbé szerettem az iOSben, többször is küldtem értelmetlen szöveget, főleg sms-ben. A Nokiáé nekem jobban bejön.
Szövegkijelölésben nem látok nagy különbséget.
Az Office tökéletes.
A kontaktkezelés sokkal jobb mint az iPhoneban, a különböző fiókok összekapcsolásával egy új minőség jött létre sztem.
A mail szebb, és jobb használni. Tudok pl. “sűrgős” (!) mailt küldeni, azaz prioritást állítani.
Az, hogy az SMSnél és a mailnél ugyanott van a küldés gomb, nagyon jó.
Igaz, hogy nem tudtam minden alkalmazást “áthozni” a iPhoneról, de mindenre találtam kiegészítő megoldást.
A élő csempés megoldás az egyik legjobb amit ezen a téren a kitaláltak egy ideje.
Maga az oprendszer egyébként elég összeszedett, eddig nem találtam égbekiáltó baromságot.
Az alkalmazások színvonala változó (de ez mindegyik mobil OSre igaz), de a fizetősöknél többnyire működik a kipróbálás lehetősége. Ez sokat segít.
Szóval én bíztatok mindenkit a Nokia (vagy bármelyik WP8as telefon) kipróbálására.

Dave

Régen szerettem a blogot , úgy éreztem van valaki , aki megosztja a saját tapasztalatait a kedvenc márkám termékeiről. Ez mára teljesen eltűnt , az egész blog nem sugall semmit , csak azt hogy almán kivül nincs élet. Van ipadem mert jó , meg van ipodom mert jó , meg volt minden iphone-ból 1-1 darab 5ön kívül mert jók voltak , meg van itthon egy közös mbp mert az is jó , de azért a világ nem ebből áll. Számomra hihetetlen a csőlátásod ami a blog minden egyes bejegyzésében megfigyelhető nagyjából…

Adrian

185g = 20 dkg
112g = 10 dkg
Ilyen kerekítést meg sem mernék említeni a pénzügytanáromnak…
Féltégla
Postban: 4x
A teljes oldalon meg sem mertem számolni.

Erika

Épp most tervezek váltani galaxy note-ról (sima) iphone 5-re, de még billegek a kettő között. Ami a szifon mellett szól, a szinkronizálás, mivel van egy MacBook prom és egy iPadom. A note-nek is megvannak a számomra már ismert előnyei mint nagy méret, toll, flash, swype (talán mind közül ez a legfontosabb). De berágtam rá, mert a szoftver cserbenhagyott kétszer is az utóbbi időben. Szóval, mi a vélemény? Segítsetek. Érdemes…? :))

NOKIA4EVER

ekkora egy amatooort omg :D :D :D na ilyen gagyi kommentet se olvas gyarkan az ember…meg h iphone omg…tic tac -os doboz…