A világ legjobb autója

Másodszorra is sikerült egy Ferrari 458-ast vezetni. (ha esetleg kimaradt volna az első, akkor klikk ide) Nem kérdés, ez most a világ legjobb autója. Tudom, hogy most sokan lázasan elkezdenek gondolkozni, hogy Bugatti Veyron, meg McLaren, meg ilyenek biztosan jobbak, de nem. Ha mindent összeadunk, gyorsulás, végsebesség, kanyarsebesség, komfort, futómű, fogyasztás, ár, stb, akkor nagyon úgy néz ki, hogy ez most a világ legjobb autója. Na jó, a legjobb sportkocsi. Amikor előszőr vezettem, akkor csak fél órám volt, és csak ismerkedtem az autóval, de másodszorra már egészen más volt, nem volt bennem semmi félelem, hogy jaj, most egy méregdrága autót vezetek, nehogy összetörjem, meg jaj, most mikor meg hol is kell elváltani a fokozatokat. Most csak beleültem, és vezettem mintha mindig is ilyen autót vezettem volna. Egyszerűen csak élveztem ahogy pörög mögöttem a motor négy és kilencezres fordulat között, ahogy egész egyszerűen felzabálja a kanyarokat, ahogy a váltó zéró idő alatt vált, ahogy visszaváltásnál bugyborékol mögöttem a három kipufogó, ahogy hármas végénél eléri a 200-at, de az is élmény ha csak hetedik fokozatban 60-al suhan az ember.

Na mind1, nem nagyon lehet leírni az élményt, az alábbi videó is lószart ad vissza abból amit ez az autó nyújt. Azért érdemes megnézni a co-pilot arcát mellettem. A fickónak ez a munkája, nap mint nap ezt csinálja, nap mint nap vezeti ezt az autót, és mégis élvezi minden pillanatát. El is mondta, hogy bár van egy F40-ese otthon, ezt a 458-ast jobbnak tartja, és nagyon nagyon szeretne venni egyet. (jah, én is) A fickó egyébként megdicsért a kollégáinak, hogy milyen ügyesen terelgettem a Ferrari-t, de én úgy éreztem inkább az autó érdeme, hogy nem haltunk meg. Volt még egy jó poénja mikor vezetés után beszélgettünk, elmondta, hogy a brazilokat utálja nagyon autóztatni, mert ők azok akik “gyorsan akarnak menni, csak épp nem tudnak gyorsan menni…”

Vezettem egy Ferrari Californiát is, de az egy fos volt a 458-ashoz képest. Egy lomha nehéz szar. Persze tök jó autó az is, de az Italia mellett egy rakás szar. A BMW-m is egy rakás szar. Az 599-est is kipróbálhattam volna, de tudtam, hogy felesleges, az Italia után bármibe beleülsz nem lesz jó, ez van.

A mostani videót hosszabbra hagytam mint a múltkorit, mert sokan kértétek, hogy legyen egy kicsit hosszabb. Nézzétek meg, és tervezzétek a Maranellói utazást. 🙂

Ferrari 458 Italia from Andras Horvath on Vimeo.