Új iMac tesztek

Pénteken megérkezett az első szállítmány a kedden bejelentett iMacek első példányaiból, 21-esből jött a gyengébb modell illetve 27-es i5 2.8 GHz-es érkezett, gyorsan le is teszteltem őket MCS kollégával.

Amint az a chartokból látszik a 27-es iMac nem gyorsult jelentősen, mindössze 5% sebességnövekedést sikerült elérni, viszont a 21-es iMac az i3 procira váltással jelentősen gyorsabb lett. Számomra ami pici csalódást okozott, az a 27-esben lévő videokártya teljesítménye ami alig alig lett gyorsabb az előző i5-ös gépekben lévő 4850-eshez képest, de remélhetőleg az OS X frissítéssel érkeznek az új driverek is, amitől majd jelentősen gyorsulnak ezek a gépek is. Érdemes megnézni a novemberi iMac tesztjeimhez képest az OS X frissítéseknek köszönhetően mennyit gyorsultak cinebench alatt még a rendering idők is, remélhetőleg tovább tudják optimalizálni a rendszert az új gépekre, főleg a grafikus részre kellene rágyúrni, hogy a Starcaft 2 ütősen fusson. (majd megkérem Angeldayt, hogy hozza el a Starcraftját, és próbáljuk ki a 27-es iMacen.) Lapozz a tesztekhez:

Összességében elmondható, hogy akik korábban vásároltak i5-ös 27-es iMacet, azoknak most nem kell szívniuk a fogukat, mert az új gépek alig gyorsabbak, a 21.5-inches gépeket viszont most már sokaknak érdemes lehet megvenni, mert eddig nem volt annyira jó az ár-teljesítmény mutatójuk, de a mostani frissítés ezt megoldotta az i3-as proci keményen üti az eddigi Core 2 Duókat, és a videokártya sebessége is jelentősen jobb lett az eddigi 9400-ashoz képest. Ami sokaknak jó hír, mostantól lehet rendelni a 27-es iMaceket plusz SSD vinyóval is a meglévő alap winchester mellé, ez pedig egy nagyon gyors rendszert fog produkálni. Fontos tudni, hogy otthon nem fogjuk tudni belepakolni az iMacbe az SSD-t, mivel spéci beépítőkeret kell hozzá, tehát csak CTO-ban lehet megrendelni az SSD-vel szerelt gépeket.

Még egy érdekesség. Tavaly novemberben az iMac megjelenésekor az indexen azt írták, hogy a 27-es iMac túl nagy. Én már akkor sem értettem egyet ezzel az állítással, és most megnézve az eladásainkat, egyértelmű, hogy a legtöbben nem így gondolják, az XMS-ben 75%-al több 27-es gépet adunk el mint 21.5-öst.