Új iMac tesztek

35 komment

Pénteken megérkezett az első szállítmány a kedden bejelentett iMacek első példányaiból, 21-esből jött a gyengébb modell illetve 27-es i5 2.8 GHz-es érkezett, gyorsan le is teszteltem őket MCS kollégával.

Amint az a chartokból látszik a 27-es iMac nem gyorsult jelentősen, mindössze 5% sebességnövekedést sikerült elérni, viszont a 21-es iMac az i3 procira váltással jelentősen gyorsabb lett. Számomra ami pici csalódást okozott, az a 27-esben lévő videokártya teljesítménye ami alig alig lett gyorsabb az előző i5-ös gépekben lévő 4850-eshez képest, de remélhetőleg az OS X frissítéssel érkeznek az új driverek is, amitől majd jelentősen gyorsulnak ezek a gépek is. Érdemes megnézni a novemberi iMac tesztjeimhez képest az OS X frissítéseknek köszönhetően mennyit gyorsultak cinebench alatt még a rendering idők is, remélhetőleg tovább tudják optimalizálni a rendszert az új gépekre, főleg a grafikus részre kellene rágyúrni, hogy a Starcaft 2 ütősen fusson. (majd megkérem Angeldayt, hogy hozza el a Starcraftját, és próbáljuk ki a 27-es iMacen.) Lapozz a tesztekhez:

Összességében elmondható, hogy akik korábban vásároltak i5-ös 27-es iMacet, azoknak most nem kell szívniuk a fogukat, mert az új gépek alig gyorsabbak, a 21.5-inches gépeket viszont most már sokaknak érdemes lehet megvenni, mert eddig nem volt annyira jó az ár-teljesítmény mutatójuk, de a mostani frissítés ezt megoldotta az i3-as proci keményen üti az eddigi Core 2 Duókat, és a videokártya sebessége is jelentősen jobb lett az eddigi 9400-ashoz képest. Ami sokaknak jó hír, mostantól lehet rendelni a 27-es iMaceket plusz SSD vinyóval is a meglévő alap winchester mellé, ez pedig egy nagyon gyors rendszert fog produkálni. Fontos tudni, hogy otthon nem fogjuk tudni belepakolni az iMacbe az SSD-t, mivel spéci beépítőkeret kell hozzá, tehát csak CTO-ban lehet megrendelni az SSD-vel szerelt gépeket.

Még egy érdekesség. Tavaly novemberben az iMac megjelenésekor az indexen azt írták, hogy a 27-es iMac túl nagy. Én már akkor sem értettem egyet ezzel az állítással, és most megnézve az eladásainkat, egyértelmű, hogy a legtöbben nem így gondolják, az XMS-ben 75%-al több 27-es gépet adunk el mint 21.5-öst.

35 komment

Gloinn

Csak hoznák már végre az i szériát az alap macbook proba is. 370ezerért elférne benne basszus, más cégeknél a 200ezres modellekben is az van már.

Torda

“Mire számítasz a 4.0-ás OS-től, illetve az új iPhone-tól? Steve-ék valóban nagy durranásra készülnek?

Steve erre azt mondaná: nem fogtok csalódni! Én is ezt tudom mondani :) Kaptam pár infót Apple közeli emberektől, de ha ezeket elárulnám, hamarosan halott ember lennék :)”
mostmár elmondhatod hogy mit tudtál akkor?

Lajos Vanka

Bár nem venném el Sasvári úrtól sem a lehetőséget… Tehát csak végszükség esetén..

ePtOn

Na akkor mégis törlöm az apróhirdetések közül a 27e-es iMac-et….jobb proci, jobb VGA és csak marketing-gyorsulás?

Torda

Magic trackpad engem is érdekelne, ha lesz a boltotokban egyből megyek kipróbálni

Nomen est Dooman

A 21.5 display ugyanazt a minőséget produkálja, mint a 27-es iMac? A régi 20″ és 24″ között ugye ég és föld volt a különbség. Mert akkor Mini el, 21.5 iMac be, a 24 LED cinema meg megmarad 2nd monitornak.

artificial_intelligence

SC2 nagyon szeretni fogja az 1 giga VRAMot

Blueyes

Üdv!
Nem nagyon értek műszakilag a gépekhez, így inkább megkérdezném. Van egy iMac-em i5-ös 27″-os. Játszok rajta SC2-vel és kb. 10 perc múlva olyan forró lesz a teteje, hogy nem nagyon tudom rajta tartani a kezem. Ez így rendben van szerintetek?

Csaba

“az indexen azt írták, hogy a 27-es iMac túl nagy”

Persze, hogy azt írták, az átlagos 19-22″ méretű monitorokhoz szokott embereknek leesik az álla, amint meglát egy 27-es iMac-et. Én is azt mondtam, amikor először megláttam, hogy ?W3*#@:§/!…

Persze azért könnyen meg lehet szokni a 27-est is… :)

mark

azt szeretném kérdezni, hogy nem is lesz kapható az xms-ben i7-es imac? mert néztem az amerikai online boltot és ott van i7-es..vagy az a régi? o.O

Handras

mark: nalunk is ott van a bovitesek kozott.

Nomen est Dooman: igen.

Torda: jovo het hetfo elvileg.

Blueyes: az aluhaz is hutofelulet, normalis, hogy forro.

Handras

Jah, csak a CTO nem olyan jo moka, mert hetekig tart mig megerkezik, es akkor mar inkabb az i7-es eri meg.

kiiso

értem, logikus. de a teljesség kedvéért szerepelhetne ez az opció, hátha vkinek arra van ingerenciája. és csak kötekedésből kérdeztem :D

Lajos Vanka

Handras írta:
2010. August 2., @ 3:16 pm

Arról nem is beszélve, amíg a vársárlók átveszik a 6 hétig készülő gépet… :)

kiiso

“…es akkor mar inkabb az i7-es eri meg.”
Most vagy Te keversz össze valamit, vagy én vagyok hülye. :D
A 3,6 Ghz-es i5ös kétmagos processzor az erősebbik, 3,2es i3mas helyett rendelhető a 21,5ös és 27es iMecbe.
3,06 ghz i3(KÉT mag, csak 21,5) < 3,2 ghz i3(KÉT mag) < 3,6 ghz i5(KÉT mag) < 2,8 ghz i5(NÉGY mag, csak 27) < 2,93 ghz i7(NÉGY mag, csak 27)

Anzal0te

Handrás, milyen Euró/Dollár árfolyamtól sorolják be kedvezőbb eurós árra az Apple termékeket? Mert kezdi összeszedni magát a pamut pénz..

dodi

Jó drága lett az alap imac. Jobb is sokkal ez nem kérdés, csak így már nehezebb beszállni az internetbe

mohosenator

Szerintem egyelőre win alatt jobban fog futni az sc2 és ez betudható a gyengécske vga drivereknek. szerintem…

Virt

A sc 2 tökéletesen fut 2009-es Macbook Pron, 2.26 GhZ Core 2 Duo Proci, 4 Giga Ram. Persze a grafika nincs mindenhol fullon de nyugodtan a kellemes tartományba sorolható a megjelenítés. Summa summarum szerintem az új IMacen repülnie kell.

Crash_

Én az SCII-őt 27″-os i7-en próbáltam. Max felbontáson röcccenésmentesen megy. Egyetlen esetben láttam szaggatást, amikor a Time Machine rájött, hohy a fél órája az Aperture-be importált két gigányi képet a háttérben ő biztos, ami biztos alapon lementené. Utána visszaállt a rend.

mohosenator

Virt: nekem is ilyen gépem van csak még 2 giga rammal. Milyen beállításokkal játszol? Felbontás? 10.6.4?

andoresp

hi all.

sry h nem a témába vág de megszeretném kérdezni hogy mit tudok akkor csinálni ha elfelejtettem a passcode t iphone hoz? kérlek segítsetek

köszi

Virt

Mohosenator: én a Starcraft által felkínált beállitásokon játszom, a játék nem lagolt. A legutolso verziójú Snow Leo morog a gépen.

Vikos

Azt nem értem mi a tökért nem bírja István bácsi belepasszírozni a 4 magos i7-eseket …:(

Ez az egyetlen indok ami visszatántorít hogy messzire elhajítsam a Dell-em és boldog MBP tulaj legyek…
———————————————————————————————

De majd csak eljön az idő mikor végre belerakják az i7-820QM-et…