Android 2.2 (Froyo) Test (Flash On) vs iPhone 3Gs

A hétvégi kis flash szösszenethez érdemes megnézni az alábbi videót, melyen egy iPhone-t egy Nexust és egy HTC-t hasonlítanak össze. Az videó elején még egészen meggyőző ahogyan elindulnak a flashes játékok, de ez kevésbé érdekes az App store kínálatát tekintve, ami inkább érdekes az a sima böngészés iszonyatos belassulása a nexuson. Amint pár kis flash banner betöltődik recseg ropog a zoomolás illetve a scroll, majd szépen el is fogy a memória. A srácnak többször is meg kellett vágnia a videót mert széjjel halt a nexus és nem azt csinálta amit kellett volna, pedig abban egy jóval erősebb proci dolgozik mint a majd egy éves iPhone-ban.

Persze ha valakinek ez jó így az vegyen Androidos telefont, de ne mondjuk már azt, hogy azért jobb mert van rajta flash, nem minden fekete és fehér. Igen, van rajta flash, viszont szarul működik. iPhone-on meg nincs flash, nem is kell kapcsolgatni semmit ki-be, és szerencsére egyre több iPhone-ra illetve iPadre optimalizált oldal készül, ami szépen megjeleníti a h.264 html5 videókat, és a zoomolás meg a scrollozás sem szaggat. Legjobb példa a blogom. Itt van ez a beágyazott youtube videó.
Android: először a beállitások közt be kell kapcsolni a flasht (mert ugyebár a bannerek miatt ki van kapcsolva, hogy ne lassuljon a böngésző), majd visszalépni a böngészőbe, nyomva tartani az ujjunkat a videón, hogy legyen kontrol, aztán meg lehet nézni a videót, majd újra kikapcsolni a flash plugint.

iPhone-on: megnyomjuk a play gombot.