Macworld tudósítás

Hát akkor csapjunk bele a lecsóba! Ahogyan a múltkor is, ma is igyekszünk közvetíteni a keynote-on elhangzott eseményeket. Szurkoljunk együtt, hogy király cuccokat mutasson be Phil Schiller barátunk.

5 perc a startig.

Elkezdődött…

Nem meglepő módon Phil Schiller jelent meg a színpadon.

A kivetítőn pár Apple Retail Store-t mutatnak világszerte. Németország, Kína, stb. Hetente 3.4 millió látogató világszerte az Apple boltokban

Az első újdonság az iLife ’09! Egy Face Detection feautre került bele az iPhoto ’09-be. Felismeri az arcokat a képeken, és ez alapján tagelhetjük a fotóinkat. A Places segítségével pedig különböző helyszínekhez rendelhetjük a fotóinkat (geotagging).

Továbbra is az iPhoto-ról megy a rizsa, slideshow bemutató, stb. A Face Detection segítségével végre nem vágja félbe az arcokat a Ken Burns effect. A slideshow-k mennek iPhone-on is.

Phil demózza az új iPhoto-t már egy ideje.

Macrumors: 9:24 am STEVE JOBS JUST DIED -Szerintem ez nem vicces…

Hihetetlen meglepetés: itt az új iMove is! Animált térképeken mutathatjuk meg a nézőknek, hogy merre jártunk mikor a filmjeinket csináltuk, stb. Randy Ubillos mutogatja az új fícsöröket. Sosem hallottunk róla. A Precision Editor végre valami timeline-szerűségnek tűnik. Bekerült egy képstabilizátor-jellegű cucc, és különböző effekteket pakolhatunk a videónkra.

Sorra került a GarageBand ’09 is. Gitár- és zongoraoktató leckék kerültek bele, kilenc darab, ami bemutatja nekünk az alapokat. Potom 5 dollár/db áron pedig vásárolhatunk olyan oktatóanyagokat is, amiken neves előadók szerepelnek.

Éééés, itt az új iWork is. Komolyan, alig bírunk magunkkal itt. Keynote: Új áttűnések és hasonlók (nyilván). Obama. iPhone-al és iPod touch-al vezérelhető. Ez mondjuk jó ötlet. Pages: új template-ek. Numbers: semmi extra. Új bundle, hogy az iLife-ot, iWork-öt és Leopard-ot egy csomagban megvásárolhatjuk, kedvezőbb áron. Ugorjunk.

iWork.com: a Google Docs-hoz hasonló új szolgáltatás.

One more thing: új 17-es MacBook Pro… 1920×1200 pixel, 700:1-hez kontraszt, 60%-al nagyobb színtartomány, a dizájn ismert. +50 dollárért nem golssy! 🙂 Max. 8 giga RAM, végre. Bár ezt már a 15″-nél is megoldhatták volna. Új akku-technológia. 40%-al nagyobb, de a súlya hasonló. 3x-os akkuélettartamot. Ez mondjuk durva. Diszkrét videokártyával 7 óra, integrálttal 8 óra.

iTunes Store-al kapcsolatus újdonságok. Ezek ugye továbbra sem érintenek minket túlzottan… A negyedév végére minden zeneszám DRM-free lesz.

És vége. Se új iMac, se Mac mini, se Mac Pro, se Cinema Display, se semmi. iPhone nano meg főleg nincs (szerencsére).

Az XMS.hu iMac termékoldala.
Az XMS.hu MacBook Pro termékoldala.
Az XMS.hu Mac mini termékoldala.