• The Norwegian
 • fPeter

  Hajrá! 🙂 És RENGETEG kitartást mellé!

 • andrsfehr

  Én is hasonló cipőben járok, csak 25 év helyett 5 évig dohányoztam. Pontosan addig amíg vettem egy elektromos cigarettát, ez volt kb három hete. Az első slukk óta nem kívánom a normál cigit, sőt már irritál ha valaki a közelemben szívja. Többször próbáltam lerakni így egyik napról a másikra, mint te de sosem sikerült ezzel viszont igen. Ajánlom Neked is ha már nem bírod a sóvárgást 🙂

  • E-cigit már próbáltam, nekem az nem vált be.

   • andrsfehr

    Persze, teljesen más. Én egyből vettem egy haladó készletet. A gőz mennyisége és minősége engem nagyon meggyőzött. Nem is gondolok már a cigire, pedig szinte bármikor rágyújthatnék, elég sokan dohányoznak a környezetemben. Sokkal jobban bírom a súlyzós edzéseket nem fulladok ki a szettek között. Azóta elkezdtem rendszeresen futni egyre hosszabb távokat.
    Nem rég láttalak a teremben edzeni és megnéztem a régebbi posztjaidat ahonnan elindultál és meg kell mondjam, hogy nagyon látszik a befektetett munka. Szerintem ha tartod magad ahhoz, amit elhatároztál mégjobban fog látszani az eredmény. Hajrá! 🙂

   • Dávid Zsolt

    Azért mert nem a megfelelő setupot választottad én több mint 3,5 éve nem gyujtottam rá. Csak elektromos és nincs szenvedés. De pl Charlie 5 éve nem szívja.

 • Lambós Józsi

  Hello Andras, kerlek ha akar egyet is elszivsz a jovoben, legyel tokos es szegyenitsd meg magad azzal, hogy keszitesz egy videot es beismered, hogy elszivtal egyet.

 • Petilol

  Én 16 év dohányzás után hagytam abba egyik napról a másikra. Ez 4 éve volt. Addig 1 doboz cigit szívtam el egy nap. Nálam még utána hetekig volt pár szál cigi mert az nyugtatott meg, hogy ha akarnék akkor rá tudnék gyújtani, de nem fogok. Vicces, de ezzel egyidőben a kávézást is abbahagytam pedig azt nem is terveztem.
  A futásban viszont csak majdnem egy év elteltével vettem észre, hogy többet bírok és nem fulladok. Ha elfogadsz egy tanácsot (vagy kettőt) akkor sportolj még többet és nagyon figyelj oda arra, hogy mit eszel mert észrevétlenül mennek fel a kilók ugyanannyi mozgás mellett. Sok sikert!

 • Csak egy hülye

  12 éve tettem le… a régi üzletben még együtt is elszívtunk pár szállal…

  A kamaszkor végén szoktam rá, majd sokáig áltattam magam, hogy nem szenvedélyből, hanem “örömből” dohányzom, na meg azzal is, hogy van kontroll, s én irányítok mindent, aztán ez kb. 10 év után semmivé lett, pár év küzdés után, pedig egyik napról a másikra letettem. Persze kellett hozzá egy kellemetlen élmény, de éreztem, hogy mégegyszer nem akarok a levegő után kapkodni.

  Azóta semmi…

 • PT

  Szép! Hajrá, de rád ez ne legyen igaz, és jöhet a Ferrari! 😀 https://uploads.disquscdn.com/images/f10e9e5139fd73cc2fb39d8a8451e5a9ea9bbae5cd0299c95a80d5d5f6b9610a.jpg

  • Valentin

   Hát ez nagy!!! 😀

 • Gergely Kálmán

  Na jó… leteszem én is! Két napja nem találtam a fél doboz cigimet a lakásban és úgy felb@$%0tt, hogy konkrétan megsértődtem rá, nem vettem újat és azóta nem is gyújtottam rá. Nem volt tudatos, de most megfogant, hogy totál véget vetek ennek. Már többször éreztem, hogy kellemetlen, szagos, bajos…

 • Tomi Juhász

  Gratulálok, és kitartást neked!

  Nagyon nehéz döntés, mert egy eleve berögződött rutint kell abbahagyni, a nikotinhiányról nem is beszélve, de hosszútávon mindenképp megéri!

  Adonis persze nem bírta ki hogy ne trollkodjon bele a videóba.. 😀

 • Charles Borroneo

  Én 30 évig dohányoztam többé-kevésbé folyamatosan. Eddig háromszor tettem le a cigit, mindannyiszor legalább egy évre. Az első hét elég szenvedős, de az utána jövő három rosszabb. De ami a legrosszabb az az, hogy mindig hiányzik, még hosszú hónapok múltán is. Persze nem napi szinten, általában eszébe sem jut az embernek, de ha meglát valakit cigizni akkor mindig eszébe jut, hogy de jó lenne elszívni egyet. Én ezért is szoktam vissza mindannyiszor. Alkudoztam magammal. Elmentünk nyaralni. Hogyan lehetne nyaralni cigi nélkül? Csak ezen a héten dohányzom, aztán újra abbahagyom.
  Most éppen megint nem dohányzom, december 22 óta nem szívtam egy szálat sem. Persze jobb az ember közérzete, de az biztos, hogy életem végéig meg fogom szenvedni a hiányát. Az esti teraszos beszélgetések, a vacsora utáni lazulások, a reggeli kávék soha többé nem lesznek olyanok, mint régen. Sokat lehet nyerni a dohányzás elhagyásával, de lesznek dolgok, amik soha nem lesznek ugyanolyanok.
  Lehetne azt javasolni, hogy senki nem szokjon rá, de én például nagyon szerettem dohányozni, és örülök, hogy megélhettem vele sok-sok dolgot. Mint ahogy annak is örülök, hogy most már nem dohányzom, egészségesebb és fittebb vagyok.
  Sok sikert és kitartást, összességében megéri.

  • Charles Borroneo

   Két dolgot tennék még hozzá. Sokféle dohányos van, én az a fajta vagyok, aki kifejezetten szeret cigarettázni. Megéltem minden egyes szálat és valóban örömmel töltött el. Engem nem is az egészségkárosító hatása vagy az ára rettentett el a végén, hanem a függőség, amit okozott. Mert amilyen jó dolog volt szívni, legalább annyira rossz dolog volt akkor is szívni, amikor éppen nem akartam. Hogy nem tudtam egy kétórás autóutat megállás nélkül végigvezetni. Hogy egy filmet nem tudtam úgy végignézni, hogy ne kelljen leállítanom. Hogy egy ausztrál repülőút gondolata is elborzasztott.
   Irigylem a feleségem aki kocadohányos, bármikor elszív egy fél doboz cigit, hogy utána hónapokig rá se gyújtson.

 • Szabi

  Grat! Én is ezzel küzdök . Igazából nikotinhiányom nincsen csak a megszokások utána mindig rágyújtok 2-3 nap után csak azért, hogy kiprobáljam undorok e már tőle 🙁 Akkor ha már megvettem ezt a dobozt csak elszívom ezután újra két-három nap szünet 🙁

 • iphos bojócka

  húú bundás, az önellentmondásaidat azért gyűjtöm, szép blog lesz belőle:D bár az iphos nyomorékoknak hiába, levés az ész:)))

 • Tomics

  Aki nem tud leszokni ajánlom én is a (nem gagyi) elektromos cigaretta használatát, 80-90%ban csökkenti a cigaretta utáni vágyat és szinte 0% egészségkárosító hatása van (a média által hangoztatott dolgokkal ellentétben, utána lehet nézni a tanulmányoknak). A másik ami több ismerősömnek is bevállt: Allan Carr leszoktató könyv elolvasása illetve szemináriumokon való részvétel…ezerszer többet ér mint bármelyik nikotintapasz. Nekem az E-cigi vált be, mai napig szívom.

 • esquirol de terra

  Nekem most lesz 21.-én a 16.éve hogy leszoktam a cigiről. Reggel felkeltem és azt mondtam magamnak: Mától nem cigizek. Kimentem a konyhába és kidobtam a szemétbe az összes gyújtót ,cigit,hamutálat. Majd elmentem és vettem magamnak egy biciklit és elkezdtem tekerni. Nem azt mondom hogy az első szigetkör után nem voltam rosszul,majdnem elájultam,szédültem alig kaptam levegőt.Mennyi szenny lehetett a tüdőmben ha ennyitől majdnem meghaltam. Voltak már kisebb megpróbáltatásoknál is gondok de nem érdekeltek.Sajnos. De a biciklin rádöbbentem hogy pont ideje volt letenni azt a szemetet.Nem azt mondom hogy nem volt kurva nehéz mert az volt,de a makacsságom átsegített a nehezén. Egy ilyen dolog szerintem csakis és kizárólag fejben dől el,nem hiszek a méregdrága kezelésekben,ha fejben nulla vagy sose fog sikerülni.Kurva makacsnak kell lenni,ráadásul az én környezetemben majdnem mindenki cigizett,így még nehezebb volt a dolog. Azóta a társaságból már többen leszoktak a cigiről hála a jó égnek. Kitartást kívánok neked ehhez az embert próbáló dologhoz.

 • Myxomatosis

  Elhiheted Handras ezt a sok hülyeséget, de a dohányzásnak konkrétan 0 káros hatása van.
  Régebben minden 12év fölötti dohányzott és nem volt senkinek semmi baja. Az hogy rosszabbul vagy jobban érzed magad csupán placebo hatása annak amiket hallottál, olvastál róla, és mivel már a dobozokon is a negatív tudatosítás megy így nagyon erős a hatása.
  Dohányozni nem bűn és nem is egészségtelen, csupán egy régi hagyomány életben tartása, megemlékezés a régi kor western hőseiről, színészekről és megannyi inspiráló hősről.

  • Aha, jól van. Sőt kifejezetten egészséges… LOL 🙂

   • Myxomatosis

    Nem kell elhinni, de ha a későbbiekben kiderül hogy az összes 20-100 emberes kutatás a dohányzás káros hatására mennyire nem volt tudományos, és hogy valójában csak placebo hatás volt, akkor még fel fogom ezt hozni, lol.

   • Myxomatosis

    Egyébként csak gondolj bele, hogy egy in vitro tesztnek semmi köze a valósághoz. Hitelesen in vivo pedig sosem tesztelték és nem is fogják tudni, hiszen ahhoz kéne több száz ember akiket születésüktől fogva pontosan ugyan úgy, ugyan ott, nevelnek ugyan azzal etetik stb és a felével elszívatnának napi 20-50 szál cigarettát, és NEM MONDJÁK NEKIK HOGY KÁROS hogy elkerüljék a placebo hatást.
    De ez sose történt meg, és nem is fog, szóval a “dohányzást halált, rákot, stb okoz” csak annyira hiteles mint a “víz halált okoz”.

   • Myxomatosis

    Ja és nem, nem egészséges, szóval nincs pozitív élettani hatása (ha csak a pillanatnyi stressz szint csökkentését nem vesszük annak).
    Az igazi baj vele az hogy a dohányzás egyfajta ködösítés, magunk megtévesztése, mindenkinek vannak olyan dolgai amikre nem szívesen gondol, félelem, harag, apátia, érzése kapcsolódik hozzá. Általában erről tereljük el a figyelmünket dohányzással. Amikor legközelebb előjön hogy dohányoznál, próbáld ki hogy nem gondolsz semmire csak hagyod az érzést lenni, előbb-utóbb eltűnik, és rájössz hogy nem is a nikotin iránti vágyad volt az.

   • Márton Szigeti

    dont feed the troll

    • Myxomatosis

     Ez nem trollkodás.

   • Dani

    Szerintem @disqus_3Fh8pGqhjV:disqus puszta léte bizonyíték a dohányzás káros hatásaira. 🙂 Maxi respect mindenkinek, aki képes letenni a cigit!

    • Myxomatosis

     A nyulak nem dohanyoznak!

 • Molnár Rack László

  Hát, GRAT! Április 22.-én olvasom ezt a posztodat. Csak remélni tudom, hogy azóta kitartottál! XD
  Én alapvetően nem dohányzom rendszeresen, de ha megiszok 3-4 sört akkor olyan erős inger tör rám, hogy szinte nem tudok ellenállni és elszívok párat. Baráti társaságban, italozás közben a reflex szintén áll. Halmozottan. 🙁

 • Valentin

  András, ez aztán igen!!! Gratulálok!
  Ha nem gyújtasz rá az elkövetkezendő 5 évben (és lehetőleg akkor már utána se tedd!), s mellette gyerekeid is születnek, akkor a legjobb úton haladsz az örökkévalóságig,
  s boldogan hunyod majd le a szemed.

 • VincentV

  Igazad van, de azért azt vegyük figyelembe, hogy sok embernek nincs baja magával a szokással vagy a függőséggel, szereti csinálni, jobban esik neki a kávé/sör, szereti az ízeket, a füstöt (gőzt) kifújni, stb.. Lehetne még ragozni. Szóval őket az egészségkárosító hatás, vagy az ár borzaszt el, nekik erre jó válasz lehet az e-cigi. Szóval ha így nézzük, akkor nekik bevált, főleg hogy biztosan sokan vannak köztük akik már amúgy halottak lennének, így meg nem azok 🙂

 • Toljad én 3 éve raktam le 14 év dohányzás után. Egyik napról a másikra. Egy napot rászántam hogy átgondoljam mekkora idióta vagyok hogy dohányzom. Másnaptól már nem dohányoztam. Az első pár hét nagyon rossz főleg ha a kollégák nagy része dohányzik, de utána csak előnye van!!

 • Mr. Deluxe

  Hajrá Bandi! Csak a gyengek nem tudnak leszokni, menni fog! 😉

 • Ion Vers

  muhahha , en napi 4 dobozrol jottem le, elso 3 honapban csak aludtam , de meg mindig beugrik mennyire jo a cigi egy kaveval , igy 5 ev utan is
  ha majad gyogyitjak a tudorakot, visszaszokok , mert KURVA JO

  • Ben Bokor

   ha öt perc egy cigi, az napi 6,5 óra. HOGY? 😀

 • Huey

  2011-ben szoktam le, a mai napig hiányzik. Nem a füst, nem a veszélyek, csak maga a cigizés. Mondjuk egy jó dumálás mellett. Vagy a teraszon flashelve. De visszaszokni sosem fogok, mert nagyon nem kívánom. Évente 1X rábeszélnek egy egy szálra, de baromi rosszul esik.

 • WiIlis

  Sosem szoktam ra, de van mas karos szenvedelyem helyette, pl. chips, light cola, sorozatok. ennyi jar nekem is. Gratulalok hozza. Viszont,Kell egy kis ido,mire regeneralodik a tudod, kitartast hozza.

  Menni fog, mindig optimistan allj hozza. Pl sose mondd ki hangosan,sot ha lehet ne is gondold,hogy nem lesz konnyu, stb. Minden kimondott szo, mondat, egy sor program az elmedben, a neuralis halodban. Mondd hangosan azt,hogy ez a vilag legkonnyebb dolga, sarlatan, aki azt allitja,hogy nincs igy. Igen hazugsag. De a hazug program is program. Hasznos program.

  De ami meg ennel is fontosabb: Igenis mondd masoknak, hogy szokjanak le. Egyreszt ez felelosseg is, milyen peldat mutatsz nalad gyengebb embereknek, es tudat alatt elultetsz vele kis magokat, amik kihajtanak, es erot adnak a felismereshez,hogy mennyire onpusztito, primitiv, idiotak.!

  • WiIlis

   Te mar egy uj ember vagy, allitsd azt,hogy sosem dohanyoztal, csapd be magad, es mondd azt,hogy csak egy rossz remalom volt,vagy egy selejt alteregod a parhuzamos dimenziokbol!
   Ilyen egyszeru manipulalni, es kiiktatni a rossz dolgokat. Csak pozitivan.

 • András Boár

  Hali! Rég jártam erre, ezért csak most szólok!
  Én 2006.05.01. napján tettem le másodjára a cigit és azóta nem szívom. Szerencsére nem is kívánom. Az első leszokásom után folyton evett a fene, és állandóan a cigire gondoltam.

  2005-ben kísérőként a Magyar Tüdőgyógyászok Kongresszusán vettem rész. Többnyire az előtérben csámborogtam, nézelődtem, olvasgattam, néha elővettem a MacBookomat. Megpróbáltam kitölteni a várakozás idejét. Volt egy csomó előadás. Orvosoktól orvosoknak. Nem foglalkoztam különösebben velük, viszont egy dohányzással kapcsolatos előadásra beültem. Gondoltam hátha lesz valami érdekes. előtte persze elszívtam egy cigit. 🙂
  Ott mondta a kutatást vezető prof. hogy az erőből leszokók kb. nyolcvan százaléka (a pontos adatokra már nem emlékszem) 2 éven belül visszaszokik. A segéd eszközt használóknál ez az arány megfordul. A konkrét eset ismertetésében tapaszt, ill. tapasz és gyógyszer kombót használtak. A tapasz, gyógyszer kombónál 90% felett volt a 2 éven belül nem visszaesők aránya. Úgy mondta a prof, hogy a betegek felé úgy kell kommunikálni a segédeszköz szükségességét, hogy ha fáj a fejed két dolgot tehetsz. Vagy megvárod míg elmúlik, vagy beveszel egy fájdalomcsillapítót. Nos ez volt az a momentum ami segített és azóta sem kívánom a cigit.

  Nagyon fontos, hogy hogyan szokunk le!
  Először is határozott és tudatos döntést kell hozni előtte. Neked is akarnod kell a leszokást.
  Az nem megoldás, hogy ragasztgatod a tapaszokat, rágod a nikotinos rágót, de igazán nem akarod letenni a cigit.
  Én kb. 2005. szeptemberében döntöttem el, hogy május elsejétől nem cigizek. Volt kb. 7-8 hónapom, hogy lelkileg felkészüljek az alkalomra.

  Használj segédeszközt. Én tapaszt használtam és azután hagytam abba, amikor este levételkor vettem észre, hogy reggel elfelejtettem felrakni. Gyógyszert akkor nem használtam, mert még nem volt kimondottan dohányzás leszoktató (champix, vagy valami hasonló) gyógyszer. Egy antidepresszánsnak volt dohányzás leszoktató mellékhatása, amit pszichiáter írhatott fel. Ilyen gyógyszerekből fejlesztették ki a leszoktató gyógyszereket. Azokat amelyeket a már leszokás előtt néhány nappal szedni kell.

  Remélem a sztorim leírásával segíteni tudok néhány embernek a leszokásban.

 • ha5abe

  Én 10 évnyi dohányzás után, több mint 30 éve szoktam le a dohányzásról. Azóta sem dohányzom.
  Nehezen szántam rá magam, attól féltem, hogy felsülök magam előtt.
  Kidolgoztam egy módszert, amivel olyan könnyű volt a leszokás, hogy magam is nehezen hittem el.
  Nem értettem, miért mondják, hogy olyan nehéz a leszokás, pedig napi 1 doboz mezítlábas szinfóniát szívtam.
  Úgy gondoltam – utóbb igazolódott – hogy nem csak a nikotinnal van a baj, hanem a társult szokásokkal. Pontosabban a nikotinhiány az elhanyagolható (tapasztalatom szerint) a szokások rabságához képest.
  A tervem az volt, hogy a szokások egy részén próbálok változtatni, a nikotin pedig egyenlőre marad. Így aztán a cigaretta / pipa szokásait vetettem össze.
  Nézzük ezeket:
  cigarettánál letüdőzés / pipánál ez ló-rugás lenne
  ujjak közti pörgetés / pipánál ez más
  csikk elpöckölése / pipánál ez is más ezért pl. villamos megállóban nem gyújt pipára az ember.
  csikk elnyomása / pipánál ez is más
  étkezés után vagy kávézás közben más a hatás,
  cigizést szinte bárhol / pipázást kevesebb helyen lehet megoldani
  és hosszasan lehetne sorolni.
  Amit el kellett döntenem, hogy ha rágyújtok az csakis pipa és soha többet cigaretta.
  Beszereztem tehát egy pipát és jó fajta ízletes dohányt.
  Belenéztem a tükörbe, mélyen a saját szemembe és megszületett a döntés.
  Megtanultam pipázni – nagyjából – és tartottam magam a magamnak tett fogadalomhoz.
  Még élveztem is a dolgot. A cigi nem hiányzott annyira, mint gondoltam.
  Néhány hét elteltével már nem köhécseltem reggel. Kaptam levegőt, amikor a busz után futottam. Ezek jelentősen motiváltak! Egy idő elteltével büdösnek éreztem mások cigijét.
  Nem borzolom tovább az idegeiteket.
  A lényeg, hogy kb. 3-4 hónap múlva annyira megszerettem a pipát, hogy kezdtem félni, hogy most meg arról nem fogok tudni leszokni, ezért letettem. És csodák csodájára könnyen ment. Nem voltam ideges, nem híztam meg. Azóta sem gyújtottam rá. Magam sem értem pontosan hogyan lehetett, de ahogyan az elején is írtam szerintem nem a nikotinfüggőség az igazi bűnös, hanem a társult szokások. Az elektromos cigaretta sokban hasonlít a cigarettára, ezért lehet, hogy annak segítségével nehezebb dolgom lett volna.

 • ha5abe

  Én 10 évnyi dohányzás után, több mint 30 éve szoktam le a dohányzásról. Azóta sem dohányzom.
  Nehezen szántam rá magam, attól féltem, hogy felsülök magam előtt.
  Kidolgoztam egy módszert, amivel olyan könnyű volt a leszokás, hogy magam is nehezen hittem el.
  Nem értettem, miért mondják, hogy olyan nehéz a leszokás, pedig napi 1 doboz mezítlábas szinfóniát szívtam.
  Úgy gondoltam – utóbb igazolódott – hogy nem csak a nikotinnal van a baj,
  hanem a társult szokásokkal. Pontosabban a nikotinhiány az
  elhanyagolható (tapasztalatom szerint) a szokások rabságához képest.
  A tervem az volt, hogy a szokások egy részén próbálok változtatni, a
  nikotin pedig egyenlőre marad. Így aztán a cigaretta / pipa szokásait
  vetettem össze. Nézzük ezeket:
  cigarettánál letüdőzés / pipánál ez ló-rugás lenne
  ujjak közti pörgetés / pipánál ez más
  csikk elpöckölése / pipánál ez is más ezért pl. villamos megállóban nem gyújt pipára az ember.
  csikk elnyomása / pipánál ez is más
  étkezés után vagy kávézás közben más a hatás,
  cigizést szinte bárhol / pipázást kevesebb helyen lehet megoldani
  és hosszasan lehetne sorolni.
  Amit el kellett döntenem, hogy ha rágyújtok az csakis pipa és soha többet cigaretta.
  Beszereztem tehát egy pipát és jó fajta ízletes dohányt.
  Belenéztem a tükörbe, mélyen a saját szemembe és megszületett a döntés.
  Megtanultam pipázni – nagyjából – és tartottam magam a magamnak tett fogadalomhoz.
  Még élveztem is a dolgot. A cigi nem hiányzott annyira, mint gondoltam.
  Néhány hét elteltével már nem köhécseltem reggel. Kaptam levegőt, amikor a
  busz után futottam. Ezek jelentősen motiváltak! Egy idő elteltével
  büdösnek éreztem mások cigijét.
  Nem részletezem tovább a történetet.
  A lényeg, hogy kb. 3-4 hónap múlva annyira megszerettem a pipát, hogy
  kezdtem félni, hogy – a mellett, hogy ez sem veszélytelen – most meg
  erre szokok rá túlságosan, ezért letettem. És csodák csodájára könnyen
  ment. Csak kicsit hiányzott. Nem voltam ideges, nem híztam meg. Azóta
  sem gyújtottam rá. Magam sem értem pontosan hogyan lehetett. (Azóta
  tudom, hogy a helyettesítő módszerekhez sorolható amit kitaláltam
  magamnak.) Ahogyan az elején is írtam szerintem nem a nikotinfüggőség az
  igazi bűnös, hanem a társult szokások. Az elektromos cigaretta sokban
  hasonlít a cigarettára, ezért lehet, hogy annak segítségével nehezebb
  dolgom lett volna.

 • Ben Bokor

  odaadhattad volna egy rászorulónak azt a három dobozt valamelyik aluljáróban 🙂