0,9 liter 1000 kilométeren? 19 éves sofőrrel? Lehetséges! – Opel Ampera

Van amikor keresnem kell, de van, hogy házhoz jön a téma, mint például most is. Egy fiatalember felajánlotta, hogy elmeséli miért választott 19 évesen plug-in hibrid autót és azt is elmondta miért épp az Opel Amperát.

Bár az Opel Ampera sem teljesen elektromos autó, de maradva a múlt héten elkezdett plug-in vonalon, most is egy tölthető, de benzinmotorral is felszerelt autót mutatok nektek. Bár ez a videó most inkább a tulajdonosáról szól, nem annyira az Amperáról, majd tavasszal tervezek egy nagyobb lélegzetvételű tesztet az Opel hibrid autójáról.

Azért mondom, hogy inkább a tulajdonosról szól ez az epizód, mert azt szerettem volna megmutatni, hogy nem csak a hozzám hasonló középkorú, vagy idősebb embereket érdekelheti az elektromos autózás, hanem az egészen fiatalokat is. A cím sem véletlen, egészen meglepő mennyire takarékosan lehet közlekedni ezzel az autóval. Én ugyan csak 24 évesen kezdtem el vezetni, de az biztos, hogy nem túl takarékosan bántam az Astrámmal, ellenben Áronnal, aki még engem is meglepett, mikor a fogyasztásmérőre pillantottam. Na de nem is húzom a szót, jöjjön inkább a videó. Íme:

 

 • Gipsz Jakab

  A következő? Csak nem egy új Leaf lesz? Kinn voltál te is a bemutatóján?

 • Ye Olde Trip

  Mert Apa megvette azert valasztotta.

 • Sztar Ido

  nem bántásként,de apuci megvette neki,azért nem az ö körme kopott meg.

  • Nem ez a lényeg. 2-es dízel Golfot is füstöltethetne ehelyett.

   • Sztar Ido

    Jogos. Azt is apuci venné. És itt ne a bemutatott tartalommal van bajom hanem amilyen nagyképü mer a havernak bmw van ezek a felsö tizezerbe tartozo emberek gyerekei.majd ha ugyan ugy ér el valamit ahogy te na majd akkor lesz valaki

    • Tehát akkor nem is kellett volna megcsinálni ezt a videót, mert a szüleitől kapta az autót? Sztem van ezzel még így pár százezer család, hogy a gyerek autót kap. Még ha Teslát kapott volna akkor megértem az ilyen kommenteket.

     • Horváth Árpád

      Nem a videóval nem volt gond leginkább azzal a személyel akié volt a kocsi mert ahogy előadta magát, úgy mondta el az egészet hogy ő vette a kocsit nem a szülei vették neki mert akkor az ember azt mondaná hogy nah legalább ő kimondja vagy elmondta volna hogy köszöni a szüleinek igy már teljesen jó lett volna de az a duma anyu mondta vegyek valami megjelenős autót 😀 . Ez tényleg vicces volt főleg ha az amperát egy új 3-as bmw hasonlítjuk. Amúgy a videóid nagyszerüek dronos videók is nagyon ütösek tényleg feldobják a videót. Ha elfogadsz egy építő kritikát attól aki még a hegedűs gyula utcai boltodból vett klipsch hangfalat és kb azóta követem a blogod mióta van, hogy kerüld az ilyen jellegű videót amit most csináltál mert ez a 19 éves fiú nem illik a videóidba pl a megnyilvánulásai miatt de még lehetne sorolni bár szerintem ezt te is érzed és várom a következő videót 🙂

      • gusson

       Én az “anyum az mondta, hogy vegyünk valami megjelenős autót” dumánál kapcsoltam ki.

      • Horváth Árpád

       Én végig néztem mert András videói mindig jók bár ez most érdekes kategória lett. Biztos van egy réteg akinek nem tünt fel az hogy a srác vagyis kisfiú mert inkább ez illik rá hisz 19 éves hogy hogyan adja elő magát, bár aki figyelt annál tuti kiverte a biztositékot.

      • Szerintem te nem tudod milyen egy atlagos 19 eves. 😉

      • Horváth Árpád

       Voltam 19 és vannak ismerőseim is akik ilyen idősek és ők is lestek mikor mondtam nézzék meg a videót és mondjanak valamit a látottakra ők is nevettek és szinte mindenkinek az a mondtad maradt meg anyu mondta vegyek valami mutatós autót itt a vegyek szó az ami erős legfeljebb megveszik neki és itt tényleg nem azzal van a gond hogy vesznek a gyereknek egy kocsit de ne tegyen már úgy hogy ő vette 😀 könyörgöm.

      • Áron

       Nagyon örülök, hogy nevettek a 19 éves ismerőseid. Nos megjelenős autó mondjuk lehet egy E30 as BMW egy Suzuki Swift Sport vagy igazából bármi.
       Ráadásul az apuci megvette sztereotípia most nem teljesen jön be, hiszem 11 éves korom óta nyáron és ősszel dolgoztam ráadásul nem kérek azóta szinte soha szülinapi és karácsonyi ajándékot annak érdekében, hogy a leendő autóra félretett pénz gyarapodjon. Nekem mindig is az autók voltak az első és már előre megterveztem, hogy hogyan fog összejönni.

      • Horváth Árpád

       Ez annyira szar 11 évesen dolgoztam nyáron meg ősszel jó mindegy nem mondok semmit erre inkább

      • Alex

       Akkor nem csak nekem nem szimpi a gyerkoc. Apja helyeben tuti inkabb max a szemuvege arat aldoznam a kocsira

     • Sztar Ido

      Dehogy is. Irtam ilyet? Csak még fogalma sincs arrol hogy mi az hogy fenttartani egy autót tankolni meg szervizelni stb öneki ez csak egy autó ami leesett. Értéke nincs. Ne mérgelödj csak mert én másként látom a szituációt

     • Valentin

      Nagyon jó válasz Handrás, akkár én is írhattam volna, egyetértek, s hozzáteszem, utálom ezt az irígységet, ami az emberekből árad itt Magyarországon!

    • Domi Lovász

     És?

  • Márton Szigeti

   Az ilyen “apuci megvette” szöveggel csak azok jönnek, akiket anno leszartak a szülei. Biztos rossz lehetett 🙂 Normális ember nem irigyli tőle. És nem, egyáltalán nem adta elő magát a srác. Volt rá pénze a szüleinek, ő meg választhatott volna bármilyen más autót hogy menőzzön (4 millából is lehet már “csajozós” autót venni), de ő ezt választotta. Ez normális gondolkozásra vall.

 • Horváth Árpád

  Jó diák melója lehet 😀

 • napraforgó

  sőt a srác azt se tudja milyen katonának lenni 😀 álljatok már le 🙂

 • Zoltán

  Sokan hajlamosak összekeverni az izgalomból eredő kényszeredettséget, és mesterkéltséget a nagyképűséggel és a kivagyisággal. A videoból szépen kiderül, hogy tervezett kérdesek mentén haladtak. Így nekem inkább vizsgadrukk érzésem volt a sráccal kapcsolatban, de András -te sem voltán olyan laza, mint szoktál, amikor csak te szerepelsz, vagy ismerőssel készítesz riportot. Látszik, hogy ez a terep még idegen egy kicsit, de biztos lesz jobb is később! Úgyhogy hajrá, nyomjad és várjuk a videokat! Az meg, hogy a srác autót kapott? Kapjon! Az én lányom is fog majd! És azt kívánom, hogy minél több szülő engedhesse meg magának ezt. Csak nevelje közben úgy, hogy értékelje az ajándékot. És ez a srác bizony értékelte és megbecsüli. Ez teljesen rendben van így szerintem!

 • schvik

  Örüljetek neki, hogy van aki 19 éves fejjel így gondolkozik, kérhetett volna benzintemetőt is. Én is fogok majd a gyerekeimnek autót venni, de ettől még nem lesznek sem lusták, sem rossz emberek. Az ember jelleme ugyanis a neveléstől és a példamutatástól függ, és ehhez nem kell őket lyukas gatyában járatni.

  • Emmert József

   “anyum azt mondta, hogy vegyünk valami megjelenős autót…” A példamutatás. 🙂

   • schvik

    Ennyiből megítélni egy szülőt…

    • Emmert József

     Ez is egy aspektus.

     • Márton Szigeti

      Igen, a te hülye gondolkodásmódodból eredő aspektus.

      • Emmert József

       Fejlett vitakultúra.

      • Áron

       Kedves József,
       Megjelenős autó lehet akár egy E30-as BMW, egy Suzuki Swift Sport vagy akár a fiatalok körében rendkívül népszerű Honda Civic (persze hangos kipufogó, és megpöckölt motor) Az én édesanyám rendkívül jó és példamutató anya ezt garantálom! Ő csak azt akarta, hogy “fiatalos” autóban üljek! Igen ez igaz, hogy többször jobban meg kellett volna válogatni a szavaimat. Ez volt az első szereplésem, idegen volt még a szituáció.

 • James Ford

  Sajnos amint megláttam a címet egyből tudtam, hogy jönnek majd az “apuci megvette” meg ilyen olyan kommentek ezért kapásból letekertem a videó megnézése előtt, hogy megerősítést kapjak és hát ez is történt. Itthon nem szabad ilyen videókat csinálni, mert a magyar nép nem tudja elfogadni vagy inkább befogadni azt, ha valaki tehetős. Az biztos csalt és úgy szerezte a pénzt vagy protekciója volt. Szerintem aki megteheti az tegye is meg, hogy egy ilyen autóba ülteti a gyerekét. Vehetett volna neki egy szakadt kettes golfot amiben az első kis ütközésnél ott marad de akkor legalább a magyar nép szimpatizál vele mert nem azt látja, hogy ez a kis kölök már most jobban él mint az adott irigy 35 évesen.

  Amúgy nekem eddig nem tetszettek az amperák nem is akartam utánuk nézni a neten és így saccolva azt mondtam volna 30 kilcsát elmegy elektromosan de így a videó után szimpatikusabb lett és az ára a használtaknak elég baráti.

  • Emmert József

   Szerintem itt senkinek sem azzal van a gond, ha valakinek jobban megy, hanem ha megy a vetítés és a nagyoskodás. Ha valami, ez ugyancsak nagyon jellemző a mai magyar állapotokra.
   De ha engem kérdezel, kifejezetten örülök neki, hogy nem élek így most sem és 19 évesen sem. Nem érzem, hogy irigynek kellene lennem, csak azért mert valaki tehetősebb. Pont, hogy nem fokmérő.

   • Áron

    A videóban érzéltetni próbáltam azt, hogy a mai fiatalokkal ellentétben én (és hozzám hasonló társak) próbálok (próbálnak) ésszerűbben élni. A kontrasztokkal próbáltam nyomatékosítani, nem jött át sokaknak, már a sztereotípia elferdítheti az emberről kialakított képet, amit már maga a korom kialakít sokakban, így már mondhattam volna bármit nem lett volna jó.
    Nem vagyok magamutogató, a közösségi médán az oldalaim privátak és jó ha egy évben egyszer megosztok valamit.

  • Alex

   Jaj dehogy vagyok irigy.. mire a kocsira? Igen jobb van neki mint nekem volt 19evesen (nem is volt de orultem mint majom a farkanak ha en vezethettem a suliig az ibizat) de pl az egyik legjobb haverom 4-5millas kocsival jart be addigra megsem utaltam vagy irigyeltem. De o ugyanugy beult a szakadt ibizaba is ha ugy volt. Es bar nem szabad 10 perces video utan biralni egy embert de nekem lesut a fiatalemberrol h az a fajta aki mar nem adna a sajat szintje ala. (ertsd sznob)

   • napraforgó

    szerintem meg mindenki foglalkozzon a saját családjával, meg a saját anyagi helyzetével, mert amit itt csináltok az annyira hungarikum…

    • Alex

     En senki anyagi helyzetet nem hoztam fel. Es azt hinni h csak a magyarok irigyek eleg nagy butasag. Nagyon sok angol lengyel es spanyol ember kozt elek es hidd el ugyan olyanok

 • Palásti Gábor

  Azt hiányzott a videóból hogy mennyi ideje van meg neki az autó, mennyi kilométerrel vette és volt e valami hibája. Jó lenne ha olyan videókat is csinálnál amibe öregebb elektromos autók vannak hogy lássuk mekkora kockázat egy 8 éves autó például.

  • Alex

   Majd ha lesz ra egy pozitiv pelda. Addig semmikepp nem lesz ilyen

 • apapp

  Nem ertem a haborgokat, ahhoz, hogy a fiadnak 18 eves korara tudjal venni egy 4-5 millas autot, havi szinten eleg kb 20ezret felretenni neki. Egy dohanyos ennyit siman elpofekel egy honap alatt, igy meg azt se mondanam, hogy kogazdagnak kene lenni hozza. A hangsuly itt azon van, hogy abbol a penzbol siman csapathatna egy benzinteneto bmwvel is, raerositve a gazdag apuci fiu sztereotipiakra, ehelyett o inkabb egy elektromos autot valasztott. Nyilvan itt apuci hatasa ervenyesult, mint ahogy elmondta elsosorban azert valasztott ilyet mert az apja is elektromos autot valasztott. Anyuci vegyel inkabb megjelenos autot hozzaszolasa inkabb az anyjat minositi mint a gyereket, de szerencsere a gyerek itt inkabb az apjat kovette.

 • Valentin

  Milyen nyugalom áradt ebből a videóból!
  (Mint az elektromos autókban ülve. 🙂 )
  Nagyon tetszett, és az is, hogy egy fiatal srác is elektromos párti lett, és nem tett mást, csak kipróbálta.
  Ezt üzenném másnak is, hogy csak próbáljon ki egy elektromos autót!
  Köszönjük!

 • soldadozka

  Körülbelül fél évig vezettem egy Amperát, nagyon szerethető autó, kettő negatívum merült fel nálam, mégpedig a következők:
  – A távolsági fényszórója elképesztően gyenge
  – Mivel az autó eléggé ültetett, ha esik az eső, és van egy kicsi víz az úton, nagyjából 40-50 km/h-s sebességgel KELL haladnod, mert nagyon dobálja a kocsit (plusz az ültetés miatt gyakran a padkákra is oda kell figyelni, nehogy leszedd az elejét a kocsinak :D)

  Egyébként pedig – ahogyan a videóban is elhangzott –, használtan a 4-4,5 millió forintos árát bőven megéri, csak városban használva rengeteget lehet spórolni.

 • Andy Bond

  Jó lett a videó nagyon. Különösen azért mert emberi és nem személytelen.

  A srácnak: gratulálok, hogy bevállalta, remélem nem zavarja az irígy emberek ugatása.

  Andrásnak: a kényes témákról is beszélni kell és véleményt formálni. Nem lehet csak mindenkinek tetsző tartalmakat készíteni, különösen Magyarországon ahol divat az irígykedés. Ettől lesz több ez a blog, mint bármelyik másik szintetikus oldal amit pénzért gyártanak robotok a tetszési index alapján.

  Én csak egyvalamit irígylek a sráctól az az, hogy még csak 19 éves…

  Egyébként valaki autót kap az apjától, más stadiont vagy kastélyt, de az 8 éve nem zavarja a többséget itthon, akkor ez se zavarja.

  Nem akarok megbántani senkit vagy vitát indítani, de remélem ezt ki lehet mondani még ebben az országban.

  • Alex

   Az irigykedes nem nemzeti divat hanem emberi. Mindenki irigy valamire valamilyen formaban max nem latja be

 • Gábor Gejjer

  Szervusz András, az Ampera nem plug-in hibrid, hanem hatótáv növelt elekrtomos autó (5N van a forgalmimban, mégha hatótávja ezen kategória belépési küszöbét éri is csak el). A két kategória közötti különnség alapvető, hiszen a mi autónkba soh nem “kell” bekapcsolódnia a robbanómotornak, csak ha nincs megfelelő töltöttség. A srác pedig egyáltalán nem volt nagyképű(atyaég én milyen voltam az ő korában), szerintem kifejezetten normális, szimpatikus arc.

 • Áron

  Kedves Alex,
  Látom nem vagy tisztában az autók áraival sem, ennek ellenére egy autós videóhoz kommenteltél. A videóban megemlítem az árakat, de lehet addig nem jutottál vagy csak nem értetted. Látom te is nagyon ráértél szapulni a másikat úgy, ahogy igazából szokták ebben az országban.
  Mellékesen megjegyezném azt is, hogy a profilképed arra utal, hogy igazábol nem is kéne komolyan venni téged egy olyan profilképpel, ami egy hölgyet ábrázol, amely térdenállva kielégíti egy rajzfilmfigura fejét vagy mi, értelmezni sem tudom.

 • Gipsz János