Xbox One X gyorsteszt

Már nem is tudom hány éve van Xbox-om és már azt sem tudom hanyadikat vettem meg ma reggel. Csak azt tudtam, hogy végre 4K HDR-ben játszhatok mostantól a Forzával. Meg minden mással persze. Na de vajon mennyire lehet észrevenni a különbséget?

Idén korábban jött el a karácsony, már reggel úgy keltem fel, mint a kisgyerek aki várja az esti csomagbontogatást. Én estig se vártam, reggel 10-kor elmentem a konzolvilágba, és megvettem a Microsoft új konzolját. Vagyis csak félig új, ez is egy Xbox One, csak erősebb, mint az Xbox One. Ezért Xbox One X lett a neve. Nem tíz, mint az iPhone X, hanem iksz. Olyasmi mint az iPhone 8. Az is egy iPhone 7 csak kétszer erősebb, meg másfélszer drágább. Vajon ugyanazok az emberek számolnak xls-ben? Na mindegy.

6 teraflops, 12 GB GDDR5 grafikus memória, ha ezekre gerjed valaki, nekem semmit nem jelentenek, max annyit, hogy gyors mint a fene.

A lényeg, hogy az új Xbox One X végre 4K-ban HDR-ben 60 képkocka per másodperc sebességgel futtatja a most is kapható Xbox játékokat. Már amelyiket megírták rá persze. De egyébként elég sokat megírtak, én viszont csak a Forzával játszom, ezért a Forzával is készült a videó, amiben elmondom az új Xboxról az első benyomásaimat, tapasztalatokat.

44 hozzászólás

T. Bence

OFF: Handras, a mögötted lévő képet a queensboro hídról hol lehet beszerezni?

DnP

LG oleded nem égett még be? Sokan nyöszörögnek miatta….

Lac Tóth

.. és végre bitstreamként tolja a BD hangot az AVR felé..

csab2

OFF
András! Az iPhone Green Program miért van annyira eldugva az iSTYLE oldalán? Az iMagazin cikkjében találtam meg a linket.
Mivel az oldalon lévő táblázatban nincs benne az X, megkérdeztem ímélben és azt a választ kaptam, hogy benne van. Tegyétek be a listába/táblázatba!
Köszönöm!

TG

főoldali banneren és minden iPhone termékoldalon kint van, pedig online nem is érhető el csak üzletben. iPhone X mellé azért nem tettük ki mert nincs iPhone X készleten.

The Norwegian

A soundbar-t mégis megtartottad? 🙂
Ha jól emlékszem nem voltál elájulva tőle.

Horváth Árpád

Valami kisebb 5.1 nem lenne jobb ? csak elfér nálad mert gondolom helyhiány miatt nem vettél nagy hangfalakat.

Horváth Árpád

Ha akarsz jó rendszert ami nem foglal nagy helyet de minőségi és van benne erő is akkor nézd meg a Focal evo sib 5.1.2 ez már dolby vison-t is tudja 🙂

Myxomatosis

Nem mindegy hogy két vezeték megy fél méteren, vagy 5 keresztúl az egész szobán. Legalábbis én ezért mondtam le az 5.1-ről.

Horváth Árpád

El lehet tüntetni a kábeleket ez nem lehet probléma és ha élvezni akarod a filmet jó hanggal akkor kell az 5.1

csab2

Azért azt tegyük hozzá, hogy az LG tévéknek elég jó a hangja. Legalábbis nekem egy 50-es LG-m van, és annak tök jó hangja van, klasszisokkal jobb, mint előtte a 42-es Samsungomnak volt.

Horváth Árpád

Nekem B7-es oled van meglepet hogy egész jó a hangja bár ennyiért lehet jó filmhez kell azért a hangfal hogy átjöjjön játékra is bár még nem vettem meg az xboxot várom a black friday-t 🙂

Gremlins

helló, mi a TV típusa? HDR10? Meg is tudja jeleníteni?

Márton Szigeti

Kár, hogy maga a platform egy rakás szar, hiába raknak alá bivaly hardvert. Persze ha szereted a Forzát, akkor nincs más választás, de amúgy egyértelműen PS4.

Myxomatosis

Irigyellek, már csak azért is mert van ami motivál hogy felállj abból a fotelből. 😀

ascend honor 6

XBOX ONE X 4K-s Forza7 a 4K-s LG OLED HDR TV-n, na végre!

A világ utolsó nagy problémája is megoldódott ezzel!

Palásti Gábor

Gran Turismo Sport-ot játszottál már András? Kíváncsi lennék a véleményedre hogy a Forzával szemben melyik a jobb?

Karnage

Most tényleg, mire számítasz? 🙂 Konkrétan mondta is hogy a Forza az egyetlen amivel játszik és ez a nem tudom hanyadik xbox-a. Szerinted ezek után reális hogy a Gran Turismo-t szériát fogja méltatni? Az olyan lenne mintha a Microsoft-ot dícsérni x évnyi apple kereskedőség mellett. Finoman szólva is váratlan coming out lenne. 🙂

Karnage

Amúgy jogos. Igaz én már vagy 6 éve nem is néztem semmilyen autós játék felé, de amikor legutóbb játszottam ilyesmivel a Forza 3-4 környékén, akkor jobban tetszett, mint az akkori GT-k.

Karnage

“hogy végre 4K HDR-ben játszhatok mostantól a Forzával. Meg minden mással persze”

“A lényeg, hogy az új Xbox One X végre 4K-ban HDR-ben 60 képkocka per másodperc sebességgel futtatja a most is kapható Xbox játékokat.”

Azért ez így csúsztatás. Már most tudjuk hogy közel sem fog MINDEN játék 4k 60FPS-ben futni az új box-on. Én vágom, hogy te a Forzára gerjedsz és az speciel tudja mindkettőt és neked kb. csak ez számít, de a Forza mindig is egy kiugróan jól optimalizált sorozat volt. Nagyon szar PC konfigokon is megdöbbentően jól fut.
Nagyon sok játéknál ez kompromisszumos felállás lesz – vagy a nagyobb felbontás vagy a 60FPS. A kettő egyszerre sokszor nem lesz elérhető. Sőt, lesznek játékok ahol eleve nem fog menni a 4k opció egyáltalán…

Zsiráf Zoli

nincs xboxom és ultraHD tv-m: a garázsban tárolom a sportautót, tv-zni nem szoktam. Nincs városos poszterem sem, viszont ha kinézek az ablakon, alattam a város. Úgy maradok gyerek, hogy játszom a sajátjaimmal. Maradi vagyok? Azt azért vágom, hogy ez a poszt nem a magamfajtának szól 🙂

Karnage

Hát figyelj, nem lehet mindenki akkora sztár mint te. 🙂 Érted, gondolj már bele milyen szar lenne ha mindenki akkora májer lenne, mint te. Akkor most mivel próbálnál menőzni meg kompenzálni? 🙂

gusson

OFF: András, a tv-d mögötti felület tapéta, vagy 3D burkolat?

Zengei

Szervusz! Ezt a videót a X-essel vetted fel, vagy még a kamerával?
Jó játékot! 🙂