Új bolt

Itt az idő, hogy megírjam ezt a postot az új boltról, ami bár csak egy költözés a plazán belül, mégis nagyobb feladat volt mint a tavalyi APR boltunk megnyitása.
Idén júliusban döntöttem el, hogy új boltra van szükségünk, mert egész egyszerűen kinőttük a régit. Egy év alatt rengeteg új kiegészítőt kezdtünk el forgalmazni amiket már nem tudtunk hova kipakolni, és sokszor előfordult, hogy több mint tíz vásárló gyűlt össze akiket 50 négyzetméteres eladótérben már kicsit kaotikus kiszolgálni.
Épp kapóra jött egy felszabadult bolthelység pont a mozival szemben a mozgólépcsőnél, 78 négyzetméteres eladótérrel, 12 nm-es raktárral, és egy szép hosszú 7.4 méteres portállal, le is csaptam gyorsan erre az üzlethelységre, és elkezdtük a munkálatokat.
Itt jöttek a nehézségek. A visszajelzések alapján a régi bolt is nagyon tetszett az embereknek, ezt akartam jelentősen felülmúlni ami mint kiderült nem volt annyira egyszerű feladat. Teljesen új világítást akartam, új bútorokat és a lehető legjobban kihasznált teret létrehozni. Emiatt kb ötször annyi munka volt mint az előző boltnál, meg persze jöttek az előre nem látható problémák mint például a komplett tűzjelző illetve tűzoltó rendszer áttervezése és átépítése, ami súlyos pénzeket illetve időt emésztett fel.
Az sem segített, hogy ilyenkor az Apple-nek el kell küldeni a bolt alaprajzát fotókkal, és ők meg megtervezik a bútorok elrendezését, ezt a lépést pedig nem lehet kihagyni, mert különben sosem kapja meg a bolt a premium reseller minősítést, az meg kell. A baj csak az, hogy az Apple több mint három hónapig ült a terveken, miközben nekünk azért haladni kellett a munkálatokkal, hogy még a karácsonyi hajtás előtt meg tudjunk nyitni, csak bízhattam benne, hogy az én elképzeléseim megegyeznek azzal amit az Apple-ös fiúk papírra vetnek.
Végül az Apple elküldte a terveket ami majdnem pontosan az volt amit én még nyár végén kb 16 perc alatt kitaláltam… (nem nagy mágia, ha x helyen a bejárat azzal szemben a raktár bejárata, akkor a kettő közé kerül a cashdesk a többi meg adja magát) Ekkor már október volt, örültek is az asztalosok és egyéb munkásemberek, mikor közöltem, hogy na akkor most már mehet a gyártás, viszont két hét mulva nyitás. Tudni kell, hogy az asztalosok semmit nem szeretnek befejezni harminc napon belül, meg persze az üvegesek sem, szóval nem kis feladat volt meggyőzni őket, hogy márpedig kész kell lenni időre, mert a megnyitó időpontja nem csúszhat.

Most elkezdhetném felsorolni a menet közben felmerült szívásokat, de ez bő 2000 karakter lenne, ezért inkább kihagynám. A videón látszik a végeredmény és az is, hogy a megnyitó előtti pillanatokban is még csavarokat hajtottunk be, APR logót szereltünk fel, (a videón 0:20-nál látszik ahogy elmegy az áram porszívózás közben) a népek meg már kinn vártak mikor felsöpörtük az utolsó sitthalmokat a parkettáról, szóval jó móka volt… Mondanom sem kell, hogy a megnyitás előtti 48 órában mindenki dolgozott, mindössze pár óra alvás jutott nekem is meg a kollégáimnak is, kb már mindenki a háta közepére kívánta az egészet mire végeztünk. Viszont miután kitártuk az ajtókat elmult a feszültség és azóta is nagyon jó érzés az új boltban dolgozni. Szellős, fényes, kényelmesen elférünk mi is és az összes kiállított demógép nagyon jól érzi magát.

Jelenleg az ország egyik legnagyobb eladóhelységével rendelkező bolt a miénk, azt hiszem egy darabig megleszünk itt, és remélem a vásárlók is kellemesen fogják érezni magukat ha nálunk járnak. Természetesen nincs hátradőlés, mert a jövőre nézve is van pár megvalósítandó tervünk, de ezekről majd akkor ha megvalósultak. Addig is XMS reloaded.

Videó a megnyitóról

Ha nincs Quicktime, akkor klikk ide a Vimeós linkre

83 hozzászólás

nevembalint

Gratulálok a bolthoz, nagyon jó lett. Ma (vagyis tegnap) voltam nálatok és azt hiszem ez már nyugat. Viszont a kiszolgálással nem vagyok elégedett. Igaz hogy nem vettem semmit, de köszönni illene, főleg ha a vásárló ezt megteszi. Lehet hogy csak pont el voltak foglalva az eladók, nem tudom. De a lényeg amiért felmentem pestre, hogy kipróbáljam a magic mouset. Eleinte szkeptikus voltam, de a görgetője meggyőzött. Btw, milyen egér van kint a Mac Pro-hoz?

Egyébként hazafelé menet beugrottam az istyleba összehasonlításképpen, nem tudtam meg ott semmi újat, a régi macbook volt kint, az új imaceknél gyerekek játszottak, magic mouse sem volt kint. Még mindig az XMS a legjobb.

Habergowd

Handrás…

Elnézegettem a cuccokat,és rájöttemh az istyle egy premium shit.Szvsz az istyleba senki ne menjen,handrás,bocsánat Handrás a legjobb….

lewisfromeurope

Habergowd: Nálad miben nyilvánul meg a “premium shit”?

Marci

nevembalint: Ne akadjunk már fent minden egyes kibaszott alkalommal ezen a köszönési mizérián. Előfordul, hogy nem köszönnek, de ritka. Kit érdekel? Elfoglaltak. Lépj túl ezen.

A Mac Pro-nál egy Razer Lachesis van.

erdsiger

Nyitási akciót nem terveztek? Mondjuk a gyengébb 13-as MBP 4 GB memóriával? =)

lewisfromeurope

Vagy a nagyobb Mac Pro full-full bovetessel? Na? 5 helyett 1 millio? Occo 🙂

erdsiger

Uhh, csütörtökön vagy pénteken megyek venni egy 2.26-os 13-as MBP-t, remélem addig nem kapkodják el az összeset. 🙂

nevembalint

Marci: nem akadtam fent, nem is az volt a mondandóm lénylege, csak megjegyeztem.

jajli

Gratulálok én is, csak a videót láttam, de tényleg szép.
Viszont a többi boltot nem illik leszólni, ott is mindent megtesznek a vásárlóért. Én a MacBolt-ban vásárlok és csak jó és pozitív tapasztalatom van, ugyanúgy szívük lelkük az apple!!
Mégegyszer gratulálok és sok sikert a bolthoz.

Handras

gergel: vannak olyan nyelvészek, akik határozottan elítélik ezt a stigmatizáló szemléletet, hiszen „a kontextusból úgyis kiderül, hogy a helység szó szobát vagy falut, várost jelent…”

Torda

handras ezt a videót te vágtad?
szerinted full hd videók vágásához elég egy mac mini? (azt hogy a végén mennyit kell várni nem érdekel, csak hogy közben nem vészes e)

a régebbi videókat, meg amugy, mivel vágtad össze???

bmp

Torda:
Szerintem a mac mini teljesitmenye mar-mar eleg, talan a vinyo sebessege nem.
Ismerek olyan embert aki G4-es minivel is megoldja 🙂

Amugy a bolt Instant Get 😀

Handras

Torda: ezt speciel nem en vagtam, egy MacBook Pron keszult. Mac Minin is lehet videot vagni, csak lassabb lesz mint egy erosebb gepen.

KI

Handras: van arra vonatkozóan valami elképzelés, hogy mennyivel lesz fürgébb a Core i7 iMac? Érdemes költeni rá a pénzt?

talamasca

A videóknál nem lehetne megoldani, hogy az iPhone-n is menjen?
Mégiscsak Apple… 😉

Fundy

Handras Gratula a bolthoz, de asszem már mondtam a megnyitón 🙂

Torda: Az iMovie-nak bőven sok is még a kép a kép-ben effektet is reccenésmentesen vágja 2 1280×720-as videó esetében az első Unibodys Macbook 2.0-ám. A kisebb Mac Mini kb azt tudja.
Viszont mondjuk Final Cut 7-ben próbáltam multiclip vágást elkövetni és ment-ment de idegesítően lassan, azt hiszem a vinyó sebessége miatt (többek közt). Viszont Motion-ben csodásan lehet dolgozni vele.

almafa

Handras: van-e neked valamilyen privat email cimed, amire tudnek egy linket kuldeni a kikurt macbookomrol, ami ugy felkurta az agyam, hogy … nem akarnam kitenni ide a linket, ha van ra mod, akkor megadnam a linket privatban.

udv es koszi!

Richy

Az Apple nem reg kidobta a 10.6.2-es osx frissitest 🙂
ez azt is jelentheti, hogy a quadcore-os gepek valoszinuleg
elindultak a gyarbol 🙂 ha igy van renel hamar ide ernek.

Veritas

A végén nekem bejön a mozgólépcsős állás, meg az sem utolsó szempont, hogy Annát is MAChívtad…

aioo

Összességében nagyon áttekinthető lett az új bolt, gratulálok a fejlődéshez és egyaránt a sikereitekhez !
Csak így tovább !

YiZo

Fudejolnézki! Gratulaaaaa!!! 🙂 Gondolom meló volt vele, nem kevés… jó ilyet látni.

kandras

nagyon jo lett az uzlet, minden szuper
1 a baj
rossz helyen van, messze tavol
legkozelebb a mammutba koltozzetek
koszi
🙂

név

Sajnos én is negatív tapasztalattal rendelkezek az eladókkal kapcsolatban, viszont nem csak innen, hanem az eddig meglátogatott kb 8-10 (nem csak hazai) reseller boltok 90%-nál…
Egyrészt azt gondolom, hogy az eladó feladata elsődlegesen az, hogy a boltba betérő vásárlókat kiszolgálja, ahogy a nevében is benne van ELADJON. elhiszem, hogy akad dolga bőven, mint ahogy fentebb is le lett írva egy hasonló hozzáfűzésre reagálva, de könyörgöm….ha annyi feladat van, akkor tessék felvenni egy kollégát azokra a feladatokra, aki hátul vagy bánom is én, hogy hol elvégzi ezeket a feladatokat, és nem érzi ugy magát a vásárló, mikor bemegy és vissza se köszönnek neki – igen, nem köszöntek, a legközelebbi reseller boltban emlékezve az esetre direkt még hangosabban, nyomatékosabban köszöntem, de szintén annyira a gépükbe voltak temetkezve az eladók, hogy abszolut figyelmen kívül hagytak,mintha mi sem történt volna,ugyhogy itt már megfordultam és ki is mentem azzal a lendülettel,ez egyébként a westendben történt – , hogy a magasságos eladót meg merjem e zavarni a halaszthatatlanul fontos fórumozásában azzal a nevetségesen jelentéktelen üggyel, hogy sürgősen itt szeretnék nekik itthagyni 500.000 Ft-ot egy termékér. Nemtudom, mi a kulcsa annak, hogy ha bemegy az ember egy ilyen reseller shopba, minimum emberszámba vegyék, olyan extra igényekről már nem is beszélve, hogy ha már PREMIUM RESELLER Storerol beszélünk, prémium kiszolgálás is társuljon hozzá. Ha bemegyek valahova elkölteni x100.000 Ft-ot igenis ugráljanak körbe,szolgáljanak ki maradéktalanul, érezzem azt, hogy PREMIUM reseller storeban vagyok, és ne csak attól legyen az, hogy szép dizájnos bútorok vannak, szép nagy tér stb.Nyilván fontos ez is,én konkrétan nem ettől érzem jól magam, szerintem sokkal fontosabb az, hogy ha bemegy az ember ilyen boltba, akkor ne a hideg érdektelenség tükröződjön az eladók arcáról, ne még a vevő érezze magát kínosan, hogy “na most akkor kérdezhetek e az igen elfoglaltnak tűnő eladótól vagy sem”, hanem egy prémium termékhez és bolthoz illő prémium kiszolgálást várnék el. És már bocsánat a kifejezésér, de leszarom, hogy mi dolga van az eladónak a számítógépén. Ha bemegyek én legyek az első. De legalább minimum a köszönés. Nem akarok tiszteletlen és paraszt lenni (anno én is eladóként kezdtem, szoval tisztelet a kivételnek, meg akinek nem inge…) de egyrészt nevetséges másrészt bosszantó és felháborító, hogy az az eladó akinek a havi fizetésének a többszörösét tervezem otthagyni olyan lekezelően, nagyképűen, és flegmán viselkedik, mintha magától Steve Jobstól mernék tanácsot kérni a vásárláshoz.

Lényeg a lényeg egyik reseller shopban sem vásároltam, pedig egy iMacet valamint egy touchot szándékoztam beszerezni, de megoldottam más módon. Nemtudom, lehet olyan nagyon jól megy az üzlet, hogy egy imac-el több vagy kevesebb nem oszt nem szoroz, de rajtam kívül lehet, hogy van még naponta 2 hozzám hasonló ember….ismerősöm is tapasztalta ugyanezt, plusz tényleg nem egyszeri, egy helyen fellépő esetről van szó, több ilyen storeban is ez volt a tapasztalatom.
Tudom, hogy nem könnyű az alkalmazottakkal, én is tapasztalom nap mint nap, de szerintem kivitelezhető lenne kiküszöbölni az ilyen téren fellépő hiányosságokat…..

oribali

@név
Az XMS nem ilyen… Én legalábbis nem tapasztaltam.. Még meg is kérdezték, hogy segíthetnek-e.. A Westendbe (ott mi is van? i S t y l e … nemtom mind1) meg más… Az nem XMS.. 🙂

m@xsys

Szép a bólt, jó ide betérni.
Akár hányszor megfordultam az XMS-be, nekem mindig segítettek a fiúk.

Én anno végül az WE iStyle-ba vettem meg a McBook Pro-t (az ár és az ajándék miatt!), de nagyon körültekintően, szájbarágósan kiszolgáltak. Előrre be volt foglalva a gép….első lépések mind elmagyarázva egy Windows-on nevelkedett vásárlónak.
Viszont ugyan csak ott volt negativ tapasztalatom, mégpedig: rosszul kezdtem: csak meg szeretném nézni – ennyi elég is volt és koccolt is az értékesítő nagyon hamar tovább. Nem érezte a pénz szagát 😀
Habár meggyözhető vagyok, de ha valamki drága, attól még nem biztos, hogy jó. Nem is vettem semmit. (akkor nem is akartam)