Töltő az egész város! – Parkl

Most még ingyen lehet tölteni sok helyen, de ez hamarosan megszűnik. Ezzel együtt egy teljesen új piac alakul majd ki az elektromos autók miatt, gőzerővel kell telepíteni majd töltőket. Itt jön képbe a Parkl!

A héten Norvégiában voltamMercedes EQC-t tesztelni – ez lesz majd jövő hét szombaton a csatornámon. Oslo kicsit olyan, mint egy időgép. Megnézhetjük hol tartunk majd pár (sok) év múlva. Az eladott autók több, mint 50 százaléka elektromos, ez 5-6000 vadi új elektromos autó eladását jelenti minden hónapban. Magyarországon negyedévente kb 700 db jelenleg. Már a reptéri parkoló is elképesztő volt. Egy szinten több száz elektromos autó látványa egészen hihetetlen látvány volt, ahogy az is, hogy szinte bárhol lehet tölteni. Éttermeknél, hoteleknél, de a turista látványosságoknál és akár a kempingeknél is mindenhol ott voltak a desztinációs töltők.

Mi még közel sem tartunk itt, bár idén szépen megindultak a töltőtelepítések és az elektromos autók is egyre jobban fogynak. A jövőben viszont nem kérdés, hogy hatalmas biznisz lesz töltőket telepíteni. Teljesen meg fog változni a most megszokott benzinkutas rendszer. Mi értelme lenne benzinkúton tankolni, ha mondjuk a hotelben is tölthetek, vagy egy jó étteremnél félúton? Persze szükség lesz az autópályák melletti villámtöltőkre a benzinkutak helyén-mellett, de ugyanígy szükség lesz a célállomásokon a töltőkre, egész egyszerűen azért, mert így logikus. Benzint nem lehet töltögetni egy hotel parkolójában, de elektromos áram mindenhol van. A Teslás utunkon is a hotelben töltöttük az autót, hogy reggel teli aksival indulhassunk.

A kicsit hosszúra nyúlt bevezetővel el is jutottunk a mai videó főszereplőjéhez a Parkl nevre keresztelt startuphoz. A Parkl-lel pont egy éve készítettem videót. Akkor még csak eldugott parkolók felderítésére volt jó az alkalmazásuk, idén viszont már jóval többet nyújtanak ennél. Somogyi Zsolt mutatta meg, milyen fejlesztések történtek a Parkl-nél az elmúlt egy évben. Hotel, étterem, vendéglátással foglalkozók is figyeljenek! Íme:

Ha Parkl töltőt szeretnél őt keresd: Magyar Balázs, üzletfejlesztési vezető: balazs.magyar@parkl.net és +36 30 266 67 66, Parkl weboldala itt, iOS appAndroid appFacebook itt, Instagram itt.

Kapu.hu, Tiszta energiák, SmartnapelemEbikeshop.huRackhost.hu, Holló Gábor, Andrássy Miklós, Plavecz Péter, Ambrus Dani, Kasler Attila, Dobi Csaba, Lepsényi Gábor, Kabay Dávid, Meetupvideo, Attila, Ráth István, Kele Gábor, NEXTFOTO Studió, Rácz Gábor, Vajda Márk, Nagy Balázs, Kisvarga Richárd, Láda-Hartyányi András, Polgár Andor, Meskó Bálint, Alfa Amore, Bak László, Franko Viktor, TöltőPont.eu, Nagy Roland, Faragó Attila, Stefan Hornak, Szép Gábor, Kovács Patrik, Tóth AndrásStreamTrek, Kolbert István, Hadi László, Vitatom.hu, Bencze István, Kele Máté, Kósa János, Veres Lajos, Kanczler Csaba, SomazedMarkert László,  Polonkai Norbert, Misota Richárd, Péter Tamás, Hafra Dániel, Ady Krisztián, Springer Botond mesterfodrász, Szirbik Albert, dr. Koscsó Krisztián, Fehérvári Attila, Sándor Bence, Kránitz Lajos András, Dobi Csaba, István Fidric, Hájas Tamás, Légrádi Zoltán, Orosz Bálint, Csík Nándor, Balázs Géza, Zsolt Kocsmarszky, Péter Örkényi, Attila Mészáros, Kiss Tibor, webeditor.huKreatura Média, Kövér István, Szakonyi Gábor, Tóth Gergő, Gergő Imreh Baksai, Tőzsér Martin, Kőhalmi Péter, Bencze István, Kövér István, Makó Krisztián, Kenesei Tamás, Glacz Bernát, Csobádi Béla, Pergel Dániel, Valuch Máté, Horváth Géza, Németh Roland, Robotka Attila, BurzaChrissHun, Kancsal Tamás, Nagy Norbert, Peter Botyanszki, Zoltán Vörös, Tamás Miklós, Vajda Márk, Miszlik Ádám, Vágujhelyi Gergely, Hangszerdiszkont.hu, Faluvégi Balázs Péter, Mikola Krisztian, Fehér Péter, Rapcsok Patrik, Csaba Sándor, Urbán Viktor, Kovács István

 

13 hozzászólás

qubit

Ilyen vállalkozásokból és vállalkozókból kellene több ebbe az országba. Innovatív, ötletes, működik, és jövőbemutató. Tetszett!

Secret Santa

Egyetértek. Sajnos, ahogy elérik a kritikus méretet, “megtetszik” valakinek és kapnak egy vissza nem utasítható ajánlatot…

Valentin

Lényegében a magyar államra. Mikor bezártam az oldalt, akkor már nekem is az volt a fejemben, hogy állami tulajdonba fog ez is vándorolni, és elqrvul az egész rendszer.
?

W

Nagyon tetszett az epizod, koszi es ertekes infokkal volt tele. A Parkl-on pedig latszik elvezik amit csinalnak es hittel csinaljak, ez nagyon fontos, jovot epitenek. Lehet lecserelem erre a parkolas app-omat.

Keksz

Néztétek az innogy/echarge+ (elmű) árakat? A most induló teszt után 99ft/kWh fognak kérni a töltésért. Na, ez kb. annyi mint Németországban. És így az eautok terjedéset teljesen megakasztják. Ez mennyivel drágább mint otthon tölteni? Majdnem 3x, nem? De ugye aki nem tud otthon, annak marad az “utca” 🙂

bounty

Ha valaki azért vett vagy venne e-autót, mert ingyen lehet az utcán tölteni, az már rég rossz. Eleve tudható volt mindig, hogy ez csak egy kezdeti, max. pár éves időszakra szól. Soha nem volt alternatívája a kényelmes esti otthoni töltésnek szerintem, nem arról szól. Amúgy meg ezekkel az árakkal is töredéke a benzinköltségnek, szóval miért is akasztaná meg? Az autók árai pedig szépen csökkenni fognak, már bementek 10m alá, eljön majd az 5m-s szint, az ár csökkenésével pedig a terjedés növekszik. Használtból is egyre több lesz, amit a kisebb pénzűek is meg tudnak már venni. Teremgarázsokban már kezdik a lakóközösségek pedzegetni a töltőállomások kiépítésének a szervezését, nálunk pl. megszavazták a héten, hogy lehessen ilyent igényelni bárkinek.

realitivitásgyakorlat

“Amúgy meg ezekkel az árakkal is töredéke a benzinköltségnek”

Khm. Ezzel az árral 16-18 Ft is lehet egy villanykm ára.
Egy takarékos dízellel 19-20 Ft, egy benzinessel 32-34Ft.

Óvatosan a szavakkal.

bounty

Hát a fele az pl. töredék 🙂 Meg a 2/3 is. Igazából, ha akármennyivel is kevesebb, az már töredék.

Balogh Balázs

legalább lesznek jó eséllyel szabad töltők a belvárosban…