smart EQ forfour női szemmel

A smartról mindenkinek egy kétüléses berregő kis doboz jut az eszébe. De mi lenne ha kivágnánk a berregő dízelt, a lassú váltót, beraknánk a helyére egy elektromos hajtást, és még két ülést hátulra? Ez lenne az ideális városi autó?

Sokan keresnek meg, hogy javasoljak olcsó elektromos autót. Az olcsó villanyautó persze kicsit oxymoron, mert nem nagyon használjuk egy mondatban az olcsó és az elektromos autó szavakat. Igaz, minden csak viszonyítás kérdése, és azt sem szabad elfelejteni, hogy egy dolog megvenni egy autót, de azt fenn is kell tartani. Ilyenkor jön az elektromos autók előnye. Na de akkor melyiket vegyük a legolcsóbbak közül? C-Zero, i-Miev, Leaf? Vagy esetleg egy elektromos smart?

Benzines illetve dízel smartokat viszonylag sokat láthatunk a városok utcáin, az elektromos smartból viszont még nem jön szembe minden sarkon egy. Ez megváltozhat, mivel hamarosan nem gyártanak majd belsőégésű motorral smartokat, jövőre már csak elektromos meghajtással vehet smartot, az aki ilyen autót szeretne. De vajon megéri ilyesmiben gondolkozni? Elég nagy? Kinek lehet jó?

Ezekre a kérdésekre kerestem a választ, amikor elhoztam az autót tesztre, aztán rájöttem, hogy ezt az autót nem nekem kell tesztelnem, hanem olyan valakinek, akinek most is hasonló kocsija van, mellé gyerekülése is, így egész más szemmel tudja bemutatni a smartot, mint én. Így hát felhívtam Andit, hogy lenne-e kedve elvinni egy hétre a kisautót, ő pedig azonnal igent mondott.

 

Egy komment