Samsung Galaxy S4 – a gyomros művészete

Sokat gondolkoztam, hogy írjak-e postot a tegnap bemutatott ús Samsung telefonról, végül úgy döntöttem, megírom. Egyrészt mert az egyik legnagyobb konkurense az Apple-nek, másrészt hamár végignéztem éjjel a bemutatót (hősnek tartom magam emiatt) akkor miért ne, harmadrészt úgyis előkerülne a kommentekben, negyedrészt több tanulság is levonható a tegnapi Samsung keynote-al kapcsolatban.

Kezdem is magával a bemutatóval. A Samsung hatalmas hype-ot akart, ezért mindjárt New Yorkba szervezték az eseményt (úgymond az Apple országába), a Radio City Music Hall színháztermébe, ami egyébként egy brutálisan szép Broadway színház. Hiba volt. Gyakorlatilag sikerült meggyalázni a Broadway-t meg magát az ikonikus színházat is, azzal a színdarabnak szánt valamivel amit tegnap csináltak. Élő zenekarral, színészekkel, mozgó színpaddal csináltak egy show-t, ami felért egy iszonyú pontosan kivitelezett gyomorba rugással, legalábbis én így éreztem. Az egészet élőben közvetítették, de baromi kínos volt az egész. A Samsung fejes, ha jól emlékszem J.K. Shin úr, amikor megérkezett a színpadra és jó estét kívánt, csak néma csönd volt a válasz. Állt még pár másodpercig a kínos csendben széttárt karokkal, mire nagy nehezen kapott egy kis tapsot. Innentől sem lett jobb a helyzet, leleplezték a telefont, de egyetlen élő demó sem történt, gyakorlatilag az összes új fícsört videóról demózták, a körítés pedig a színészek voltak, született feleségekkel, szteppelő (de minek) kisfiúval, meg ilyenek. Borzasztó gyenge poénok, unalom, és a közönség totális érdektelensége jellemezte a műsort. Nagyjából 50 perc volt az egész “Show”, ebből az 50 percből kb összesen ha 15 perc volt maga az S4 és a telefon tudásának a bemutatása. Azt például nem sikerült elmondaniuk, hogy mennyi a készülék üzemideje, csak a 2400 MhA-s akksit emlegették, de a processzorról sem esett szó. Gratula. Tim Cook szerintem hangosan röhöghetett miután végignézte ezt a tegnapi bemutatót, mindenesetre a Samsungnak sikerült megmutatnia, hogy hogyan nem szabad terméket bemutatni. Egy káosz volt az egész. A függöny felgördüléséig egyébként úgy néz ki, hogy valami nagy durranásra számíthat az ember, aztán… Mindenesetre a késeket pakoljátok el a közeletekből ha végig akarjátok nézni, nehogy valaki felvagdossa az ereit. A fenti nagyon szubjektív vélemény, de szerintem tényleg borzalmas volt az egész. Ha az Apple csinál ilyet, tuti, kidobtam volna a hatodikról a telefonomat mérgemben. Elvettek egy órát az életemből… Na mindegy, óvatosan kattintsatok, itt lehet visszanézni az eseményt.

Ennyit magáról a bemutatóról, most jöjjön a készülék. A Samsung lemásolta saját magát. Tényleg. Az új S4, gyakorlatilag egy S3 ráncfelvarrás, hívhatnák nyugodtan a készüléket Galaxy S3s-nek, fricskázhatták volna az elnevezéssel az Apple-t. Nincs is semmi baj egyébként ezzel a ráncfelvarrással, csak ugyebár eszébe jut az embernek, hogy volt nemrég az a Samsung reklámkampány amiben az iPhone usereket fikázta a Samsung és elsütötték azt a poént (0:20-nál), hogy a sorban álló Apple fanok mondják egymásnak, hogy az új iPhone 4S ugyanúgy néz ki mint az iPhone 4, honnan fogják tudni, hogy neki az új készüléke van.

Most ugyanezt lépte a Samsung is, alig-alig különböztethető meg az S3 és az S4. Ami egyébként nem nagy baj, az Apple is csak két évente frissíti a designt, csak annyi a különbség, hogy a Galaxy S3 dizájnja közel sem tökéletes. Ez nem csak szerintem van így, sokan fikázták Androidos körökből is az S3-at a kinézete miatt. Az S4 ugyanaz a szappantartó forma, gagyi műanyagból, csak tettek rá egy korbefutó aluminium csíkot (iPhone 3G mintára, de nem leszek gonosz). Azért a korrektség kedvéért megjegyzem, hogy az új készülék valamivel szebb lett. Ügyesen sikerült megoldaniuk, hogy egy vékonyabb házba, belerakjanak egy immár 5 inches kijelzőt (keskenyebb kávával a kijelző korül), de ettől nem nőtt sem a szélessége, sem a magassága a telefonnak. Tényleg ügyes megoldás. Ettől függetlenül az 5 inches kijelző szerintem továbbra is egy vicc (pinpongütő méret), de hát úgy látszik ez kell a népeknek, csak hát meddig lehet ezt fokozni a jövőben? Még egy mondtat a dizájnról. A Samsung kb még most sem tart ott ahol az iPhone 3G letisztult formája tartott 5 évvel ezelőtt… Szubjektív vélemény, de tényleg így gondolom.

Hardver: 1920×1080-as kijelző, (még mindig PenTile), impresszív szám, 441 ppi. Nem mintha számítana, mert 300 felett úgysem látjuk a pixeleket, de jól néz ki a specifikációkban. A processzort nem mondták el a keynote alatt, valami 8 magos cucc, de igazábol egyszerre max 4 mag működik, a másik 4 mag meg csak akkor ha energiatakarékos módban van a telefon, tökmindegy. 13 megapixeles kamera, ez is jól hangzik a speckók közt, duál kamera, ami semmire nem jó igazából, de ez is jól hangzik. Ami tényleg jó lehet, az a sok kis “Life” szenzor, ezekkel mindenféle egészségi adatot mérhetünk magunkról, mennyit gyalogoltunk, testhő, ilyesmi.

Szoftver: Smart Scroll: Gizmodó szerint nem működik, egyébként a szemünk mozgására scrollozna (Matolcsy buktad ezt). Smart Pause: Ez jól működik, kérdés mi értelme. Én sokszor nézek Youtube videót miközben pl kávét főzök, de idegesítene, ha megállítaná a videót, ha nem nézem a kijelzőt. Simán jó az ha az ember elfordul, de a háttérben megy tovább a videó, mondjuk beszél valaki folyamatosan, mutatják ugyanazt a fejet, nem marad le semmiről az ember. Kikapcsolható funkció persze, de felejthető funkció.
Air View: levegőben matathatünk a kijelző felett, az pedig érzékeli, hogy mit akarunk. Jól hangzik ha éppen hamburgert zabálunk, és dzsuvás a kezünk, de a Gizmodó szerint ez a funkció sem működik. Pipa. Fordítógép: Cool, de millió app létezik erre évek óta. Parasztvakítás: pipa. Volt valami cucc amivel NFC segítségével összehangolhatjuk a haverjaink telefonjával a miénket, így egyszerre szólhat ugyanaz a zene több telefonon. Cool. Cigánydiszkó 2.0 pipa. Hangos fotó készítése, gifbe! exportálva. Pipa. A duál kamerával csinálhatunk videót amin mondjuk látszik a család, meg kicsiben az én fejem is. Jézusom… Pipa.

Biztosan kihagytam pár új funkciót, de igazából azért mert a tegnap bemutatott új fícsörök nagy része parasztvakítás, sok hasznavehetetlen hülyeség amit a legtöbben úgysem fognak használni, ikább csak arra jók, hogy feleslegesen zabálják az akksit, illetve jól mutatnak a reklámvideókban. Kb olyanok mint a Siri itthon, vagy az Apple maps 3D-s nézete. Persze magát az oprendszert nem nagyin sikerült szebbre illetve használhatóbbra csiszolni, pedig a TouchWizz felületen lenne mit fejleszteni. Mindenesetre az animált háttéret kidobták, ez is valami.

Huhh nagyon hosszú a post, zárjuk is le, és el is érkezek a végkövetkeztetéshez. Az okostelefon iparban elérkeztünk a kifulladáshoz. Nincs hova innoválni, ezt a tegnapi Galaxy S4 bemutatója is jól példázza, és majd valószínűleg az iPhone 5S megjelenése is ezt fogja alátámasztani. Minimális újításokat persze lehet csinálni, bár az is fontos lenne, hogy ezek az újdonságok működjenek is. Leszámítva a Maps fiaskót, azért az Apple ha valamiben jó, hát ebben. Amit az iPhone tud, azt nagyon jól tudja, majdnem tökéletesen, de az biztos, hogy a készülék, a szoftver ,a kiegészítők, az Apple TV, Mac, iPad, Airplay, az iCloud, stb, tökéletes szimbiózist alkotnak.

A Samsung most (sem) dobott semmi korszakalkotót, és bár biztos vagyok benne, hogy rengeteg S4-et el fognak adni, azért könnyen lehet, hogy ebben a szegmensben (legokosabb okostelefon piacra gondolok) piacot veszítenek. Hogy miért? Mert az S4 nem lett igazán jó készülék, és nem csak szerintem. Ahogy olvasom a külföldi lapok véleményét, meg a fórumokat, nagyon sokan gondolják így. Ha én Androidos lennék, biztosan inkább egy HTC One készüléket vásárolnék, mert bár a HTC One közel sem tökéletes készülék, de a kinézetben és anyagminőségben simán veri az S4-et, pedig a One dizájnjába is bőven bele lehetne kötni.

Vagy talán egy Nokiát vennék? Vagy mégiscsak jó az iPhone 5? Én nyilván maradok az iPhone vonalon, a nagy kérdés, hogy a másik sok száz millió potenciális vásárló hogyan dönt. Ezt pedig csak majd egy év múlva fogjuk meglátni.

345 hozzászólás

raczgabor

Istii “Azért az életben előfordulnak olyan pillanatok amikor csak az egyik kezed szabad és a másikkal kell felvenni a telefont, vagy tárcsázni, vagy sms-t írn”
Erre az 5″-os képernyőn is elég 1 kéz.

????

akinek nem kell ekkora telefon az ne vegye meg ilyen egyszerű ha meg kőműves vagy vegyél NOKIA 206 Asha sárágban azt malterozd össze

khom

Ma próbáltam egy Xperia P-t. Akkora egy hulladék… Ettől jobbra számítottam. De nem. 4. Valahányas android van rajta. Katasztrófa. Vissza is adtam ismerősnek. Aztan beszélgettünk másról, akart nekem mutatni neten egy oldalt. Bemegy a bongeszobe, belezoomol, hat akkor látom hogy a böngésző is szar, nagyon nem azt csinálja amit kene, szóval belezoomol, és ugy megakadt, hogy én olyat meg egy telefontol sem lattam. 1 percig be volt fagyva. Aztán elkezdett ugrálni a kép. Ezek a ficsorok meg szanalmasak… Van ez az arcfelismero. Elkezdte nekem mutatni milyen jó neki van olyan imádja stb. Másnap mar nem is volt neki beállítva mert megutalta. Kis fényben állítólag nem működik. Inkább WindowsPhonet vennék mint androidot (ha nem lenne iOS, of course:D )

????

igen amikor egy középkategóriás telefonnal hasonlítod össze az ifónt az abszolút reális valamint ha értenél hozzá tudnád, hogy Samsungon van legjobban optimalizálva a rendszer valamint a win-es mobilok se nagyon jók amik abban az árkategóriába vannak

csak ez tipikus Mac-es tulajdonság, hogy ami nem MAC vagy IOS az már elvből szar evvel nincs semmi gond az ő valóságukba így is van az objektív valóság lényegtelen 🙂

Igor

Az S4 nem mozgatta meg a fantáziámat, de ha az Apple nem újít a GUI-n és marad ez az elavult, ikonos “számológép” style, váltok HTC One-ra.

joey

frisco: valamit keversz: én nem mondtam soha, hogy nem fogok reagálni az irományaidra. Ez a jövőben sem lesz másként, én válaszolni fogok/megszólítalak, ha olyat írsz amiről van véleményem. Ha unod, akkor ne reagálj.
—-

ez már nem neked, csak hogy nem a levegőbe beszélek:
Megtaláltam a linkeket is:
http://mobilarena.hu/tema/samsung_galaxy_s_i_ii_felhasznalok_off_topicja/hsz_26541-26541.html
http://mobilarena.hu/tema/samsung_galaxy_s_i_ii_felhasznalok_off_topicja/hsz_26587-26587.html
http://mobilarena.hu/tema/samsung_galaxy_s_i_ii_felhasznalok_off_topicja/hsz_26595-26595.html

Nem igazán titkol semmit: “Kollegak bentrol rohogtek. Persze nem vettem meg csak delelott megbeszeltuk hogy szivatjuk a nepet.”
Még az itteni live videó alatt is buzizott végig. Talán a screenshot el van még mentve valahol.

Sőt, anno az egész konfliktusunk onnan indult, hogy meg mertem említeni, hogy a samoleden nincs rendes fehér. Erre lehazugozott és buzizott…

akos696

Na lassan a Samsung is vérciki lesz, mint az Iphone. Ha valakinek Iphone-t látok a kezében, azt már nem tartom túl komoly figurának, bocs. Sajnos lassan ez a helyzet a Samsunggal Galaxy vonalával is, bár még nem ennyire. Igazi tini telefonok villantásra. Szerintem ez az egész teljes érintőkijelző eleve egy parasztvakítás, üzleti felhasználásra alkalmatlan, tehát amire egy telefon tényleg való, egész napos gyakori telefonálásra ezek a készülékek nem alkalmasak. Jelenleg egy E6-ot használok Bella frissítéssel, teljes megelégedéssel. Így van értelme ez érintőkijelzőnek, hogy a gombok támogatására szolgáljanak és nem merül le fél nap alatt. De, ha mondjuk a teljes érintő okitelcsire buknék, megpróbálnám az új Lumina 920-at Windows Phone 8-al. Az még menő és, ahogy olvasom elég jó is. 🙂

U.i: Iphone minőségről: Együzletember barátom küszködik vele üzleti felhassználással. 2 év alatt a 3. vadiúj Iphonját gyűri, mert mindig kicserélték gariban. De legalább a garis ügyintézés jó. 🙂

OpenEye

akos696, ilyen ítélkezés alapján pont Te tünteted fel magadat baromira komolytalan embernek. No offense, csak a leírtak alapján ez jön le.

derler

“Szerintem ez az egész teljes érintőkijelző eleve egy parasztvakítás, üzleti felhasználásra alkalmatlan, tehát amire egy telefon tényleg való, egész napos gyakori telefonálásra ezek a készülékek nem alkalmasak”

Ne gondold, hogy az az egyetlen felhasználási mód, ahogy te használod a telefont. Én pl. telefonálásra alig használom, böngészésre, információszerzésre annál inkább. Szóval nekem ez már nem egy telefon, amivel internetezni lehet, hanem egy internetező-gép, amivel ritkán telefonálok is.

Szóval a nagy kijelző nekem például ideális. “üzleti felhasználásra alkalmatlan”, irod. Szerinted a userek hány százaléka használja az okostelefont üzletre, és hány százaléka szórakozásra? A business userek kisebbségben vannak, nem ők a fő célcsoport. Ők vegyenek blackberry-t vagy hasonlót.

dgabor

Valaki tudná definiálni, hogy mi az az üzleti falhasználás?

Frunkp

@Handrás: Ciki is lenne, ha telefonálás, üzenetküldés, böngészés, és youtube videók, meg buta játékok úgy betömnék a memóriát az iphoneon, hogy újra kéne indítani, mert elvileg az egész telefon arra van kihegyezve, hogy egy 300 éve halott zombi 5 perc alatt megtanulja kezelni. (Bár sok iphone-ost ismerek, és nekik néha kell, kb olyan sűrűn, mint nekem az S3-ast, de ők biztos nem olyan profin használják,mint te.) Viszont amit mindig mondok, hogy az iphone üzleti felhasználó számára nem tud többet, mint egy butatelefon, amiben van email kliens, míg az összes androidos készülék, főleg a galaxy sorozat, mert erősek (megjelenésükkor mindig a legerősebbek a piacon), alkalmasak arra, hogy jailbreak/root nélkül amit kitalálsz megvalósíthatod (persze bizonyos keretek között, de ezeket összehasonlítani, kb olyan, mint egy állatkertet összehasonlítani a Nakuru tó nemzeti parkkal kenyában).

Frunkp

@dgabor: Üzleti felhasználás? Esetemben: Árajánlat módosítása, küldése, néha vissza az irodába bekarikázott résszel jelölve a javítandókat, titkosítással ellátott demo file-ok hurcolása, bemutatása, esetenként átmásolása megrendelő számítógépére, belső levelezés kezelése, ha napi 20 órán át keményen használom, de nem tudom tölteni, mert úton vagyok cserélhessem az akksit töltöttre, NFC alapú beléptetőrendszerek használata emailben kapott kóddal, nem kell recepció, nem kell kisérő… És ezeket egy készülékben szeretem, hogy ne kelljen sok mindent hurcolni, régen ehhez laptop kellett, és nfc úgy sem ment. Persze régen is meg lehetett oldani a dolgokat, de ha már lehet ezeket a funkciókat egyben használni, akkor minek használjak több eszközt. Tudom, hogy kisebbségben vagyok ezzel a felhasználással, de emlékeztek az apple 1984 reklámjára? Ők sem azt mondták akkor még, hogy a sz@r finom, mert többmilliárd légy nem tévedhet.

OpenEye

“NFC alapú beléptetőrendszerek használata emailben kapott kóddal, nem kell recepció, nem kell kisérő”

Ilyen van nálunk valahol? Csak a kíváncsiság miatt kérdem.

OpenEye

llaszlo, joey, nem lehetne a máshova tartozó vitátokat máshol privátban folytatni? baromira nem tartozik ez ide.

Frunkp

@OpenEye: Magyarországon csak egy-két helyen láttam, ott se nagyon tudják kezelni, de Németországban, és Ausztriában sűrűn futok ilyenbe. Már nem nagyon csinálnak csak kártyás beléptetőt nfc nélkül. Olyan helyeken jó megoldás, ahol fontos a biztonság, ugyanakkor bizonyos partnereknek viszonylag szabad bejárást engedélyeznek, előre be lehet állítani a jogosultságot is, pl.: ha csak a tárgyalóban találkozunk, akkor bejárat, lift, adott szint, adott ajtó, de voltam olyan helyen, ahol a megbeszélés szünetében ugyanazzal az nfc kóddal lementem az étkezdébe, és a kasszánál igazoltam a telefonommal, hogy a cég vendége vagyok. Mivel egészen jól szabványosított az nfc, lassan a belépőkártyákra sem kell plusszban költeni, pláne olyan helyen, ahol jár a céges mobil. Persze az ellenzők azt mondják elhagyod a mobilod, elhagysz mindent, vagy ha törik, stb… de nem ugyanez van a pénztárcával is? Ráadásul volt idő, amikor 5 különböző belépőkártyát kellett hordoznom, azt nem egykönnyen pakolod el. És ha el is hagyod a telefont, nem kell várni új kártyákra, beszerzed a cseretelefont, és pár perc alatt megvannak ugyanazok a belépők

pártatlan

Nemtom feltűnt-e valakinek, de amit Handrás említett, hogy mennyire ciki volt a Samsung-os előadás…….hát tényleg az volt DE az elején azért kapott ovációt az öreg Samuvezér, nem volt síri csend. De kajakra Handrás, hangosísd fel a szmárt tévédet az iOS applikációddal, mert szerintem néha nem hallasz rendesen saját magadtól 🙂

Amúgy nekem is 4S-em van, nem bánnék egy egy nagyobb kijelzőt de nekem nem érte meg i5-re váltani. Engem az iOS appok minősége tart az Apple mellett és a biztonság, mert nem egy lyukas lufi mint andróéknál, oszt ennyi…

greba

Érdekes volt olvasni az együgyű elemzést amit almaagyú andrás rögtönzött. Érdemes a szöveget elmenteni mert ha kijön az 5S és hasonló fícsöröket tartalmaz majd, mennyire más megvilágításba fogja helyezni andriska a most haszontalannak aposztrofált újításokat. Az egész írásról süt a konkurens gyűlölete, kezdve hogy a “show” milyen gyenge volt, hogy a dizájn milyen szar. Viszont ezekre az eladási számok csattanós választ adnak majd, kiskopasz!

derler

Végülis ő egy kereskedő, aki abból él, hogy a saját portékáját dicséri. Ezzel nincs semmi baj, csak ezzel a szemmel kell olvasni, és észben tartani, hogy a te érdekeid nem feltétlenül esnek egybe az övével.

Plastik Józsi is ír az Apple-ről, és mivel ő nem árulja, csak használja, ezért őszintébben beszélhet, kimondja, ami nem jó, illetve még azt is megpendíti, hogy ha az Apple nem lép, akkor ő fog lépni más platformra.

Egy Apple-kereskedő ilyet nem mondhat ki, mert a megélhetése fontosabb, de éppen ezért minden józan ember a megfelelő helyén kezeli, amikor egy Apple-kereskedő a konkurenciát minősíti.

OpenEye

“kezdve hogy a “show” milyen gyenge volt”

Talán mert az volt?

llaszlo

greba, akkor olvasd el a droidfanok hozzászólásait, akik az elő közvetítés alatt szintén végig fikázták az előadást és nem tartották nagy számnak a telefont. Talán nem véletlen.

greba

OpenEye: mondjuk szerintem a show színvonala pont huszadrangú egy új telefon bemutatásánál. Csak azt akartam érzékeltetni hogy bandika az élő fába is beleköt ha meghallja hogy samsung 🙂

Handras

“OpenEye: mondjuk szerintem a show színvonala pont huszadrangú egy új telefon bemutatásánál.”

Ha lettek volna tenyleg fasza ficsorok, akkor a show is lehetett volna jo. Ha nem szaggatna a telefon mint az allat, akkor nem bena videokkal kellett volna demozniuk. Ezert nem mindegy, hogy milyen volt a show.

Handras

“Lesz itt még 5″-os iphone srácok, csak türelem ”

Elobb utobb biztosan. a 4 inches mellett. Ettol meg az ide kommentelo Phone-osok nem nagyon vesznek majd, meg a Samsung S4-et istenitok sem. Ja, es kurva szomoru, hogy a mobilpiacon ez a noveljuk az egekbe a kijelzo meretet a tendencia, ez sehova nem vezet.

gusson

Végigolvasva a kommenteket az jutott eszembe, hogy ilyen szópárbajok hangozhatnak el egy óvodai homokozóban is. Kinek szebb és nagyobb a lapátja, teknősformája, meg kisvödre. 🙂
Egy, talán két olyan írást olvastam, ami elmondja, hogy miért nem jó a jelenlegi iOS, és miért jó a valamilyen droidos telefon. (pl. Frunkp kommentjei).
Mert az ugye elfogadható, hogy egy adott feladat csoporthoz választunk eszközt, nem pedig azért, hogy villantsunk a téren a haverok és a csajok/fiúk előtt. Az ugye megint csak az ovis szint.

Hogy én mi alapján választottam a jelenlegi telefonomat?
Egyszerű, kellett egy olyan készülék és ökoszisztéma, ami egy-két-három évig még stabilan működik, nincs semmi felesleges csicsamicsa (vagy legalább kikapcsolható). Ne legyen tepsi méretű, arra ott a sütőben a céleszköz. Bármikor elérhessem a webet vele. A néhány általam eddig is használt app is megtalálható legyen a programkínálatban. Itt nem volt szempont az ingyenesség. Egy-egy bkv jegy árát még ki tudom fizetni azokért az appokért. 🙂
Ami mindenek előtt állt, az pedig az, hogy _telefonálni_ is lehessen vele. Ehhez pedig nem kell n+1 magos processzor, szvsz.

Szóval mostanában i4S-sel tartom a kapcsolatot a világgal, mert egyszerűen csak működik. 🙂

raczgabor

Bocs, a tepsi méretű telefonon _nem_ sütünk, hanem nekünk az a jó méret.
És nem feltétlenül a mások előtti villantás kényszere befolyásol a választáskor, mert akkor nyilván csakis az iPhone jöhet szóba egy normálisan gondolkozó, felvilágosult ember számára. Komolyan. A kollégáim között is az iPhone A Telefon, és kb furán néznek rám, hogy én miért nem azt vettem, ha már.
És nem is a szent feladatcsoporthoz veszünk kütyüt, mert a legtöbb ember számára szükséges appok és tualjdonságok kb mindkét platformon elérhetőek.
Egyébként az általad felsorolt dolgokra elég lenne egy Samsung Galaxy 3 vagy Ace, azokon is elérhető az Angry Bird meg a Talking Tom Cat, valamint a telefonálás. Azt a 2-3 dollárt nyilván kibírod, ha már megvetted.. az iPhone-t negyedmillióért.

Én azért választottam a Galaxy S1-et, mert az iPhone-t méretét kicsinek, az árát nagynak találtam, de független médiumokban jókat olvastam róla, és nem is csalódtam. Most már simán megengedhetném magamnak az i5-öt, jobb is lenne a Mac és iPad meg iPod mellé, de nem kell, valószínűleg még nagyobb méretben sem. Kibírom a Note 3 vagy SGS5 megjelenéséig…

gusson

@raczgabor

Csak a mondanivalóm lényegét nem értetted meg, sebaj.
Érzelmekkel nem lehet vitatkozni, ezért nem teszem, csak a pontosság kedvéért írom le néhány gondolatom.

Egy Galaxy Mini tanított meg arra, hogy 200ezer forint alatt nem várhatjuk el egy androidos telefontól, hogy telefonálhassunk vele kedvünk szerint. Őandroidsága a leglehetetlenebb időpontokban döntött úgy, hogy most nagyon elfoglalja magát valami kurva fontos dologgal, így nem ér rá a bejövő hívással foglalkozni, tehát nem kell azt nekünk fogadni. Tapizhattam én a zöld gombot, le se tojta. Nem egyedi eset volt. A rendszeres újraindulások szintén lélekemelők voltak, főleg akkor, amikor épp szükségem lett volna a készülékre, mint _telefonra_. Az akku időtartamáról már nem is beszélve.

Tepsiméret: számomra nem megfelelő a nagyméretű készülék, sztem a sütőbe való a tepsi, nem zsebbe. Lehet, hogy a zsebeimmel van baj, de kipróbáltam egy kollégám S2-ét, majd S3-át (igaz, tokban tartja/tartotta), s nem fért el a zsebeimben kényelmesen.
Ettől még neked lehet hasznos eszköz egy ekkora kijelzőjű telefon, nem vitatom.

Közel negyedmillióért autót vagy Sony Xperia Z-t vásárolunk (hiszen az is 200e körül van), nem i4S-t. Hidd el, egy telefonért nem adok annyi pénzt. Egyszerűen nem érnek annyit. Igaz, nem is a launch night-on álltam érte sorba.

Azt továbbra is fenntartom, ha kizárjuk a divatfaktort, akkor az igényeinkhez (lehetőségeinkhez) választunk készüléket, azaz mire szeretnénk elsősorban használni. Tehát feladatokhoz, és itt nem a kvarcjátékokra gondolok. Azokon túl is van élet.

Mivel én annak idején bődületesen nagyot szívtam a Droiddal (tudom, az még nem a vajprojektes ZseléBab volt), valami igen nagyot kéne villantania, hogy ismét bízzak benne. A szemkövetés, meg a csilivili mozgó háttér kevés nekem, nem győz meg.

S zárásul: mikor elkezdtem keresgélni új telefont nagyon vacilláltam iOS vagy WP. Elsősorban a szoftverellátottság, másodsorban az ár/érték arány döntött. Pedig nagyon kedvelem a Nokiát (az eddigi telefonjaim nagy része Nokia volt, az 5110-től kezdve az N5230-ig bezárólag). Ha nem ilyen töketlenek, és nem balfaszkodnak annyit, most is valamilyen Nokiám lenne. Talán majd legközelebb.

"telefonon _nem_ sütünk!!" NEM, A FASZT NEM!!

raczgabor: nagyon unalmas a béna lapát-térítő mániád és magasról leszarom,hogy egy birka vagy aki azthiszi több nőt kap meg ha nagyobb lapátja van. ovodás hittérítő álmagabiztos
droidos gyökér :)))

peace!!!

Szabiii23

Én várom az i5s mint a Messiást de ha nem lesz legalább 4,7 akkor nem kell!!

lacikap910i

Olyan jó olvasni hogy mennyire nem jó a samsung meg az android és az ájfón az isten.Abban igaza van mindenkinek hogy az iphone anyag minősége high-tech….de azt mondani akinek nincs pénze az samsungot vesz nem igazán jó érv…Autófényező vagyok és nagyon sok szakmabeli meg autó ipari ismerősöm van akiknek nincs túl sok pénzük,és mindegyik azt mondja hogy csak azért vettek ájfónt mert 5-10 ezrekér rámelegítette a szolgáltató,és ha már olcsó akkor vesz.Nekem is volt 2 évig de kijelentem hogy soha életben többet nem kell,mert lehet fos az android meg a samu ..de valahogy a NOTE 2 elég jól össze van rakva és igen ping-pong ütő de ez benne a tökéletes és a hozzá tartozó ceruza…vég szóként több ismerősöm adja el az ifont és samsungot vesz esetleg sony-t

Eddye

Hát Handras ez megint ütős lett!:D
Én is hasonló véleménnyel voltam elsőre…
Én elkezdtem nézni élőben ezt az undorító giccsparádét, de a felénél kikapcsoltam.
Tetszik az írás, nem unatkoztam alatta 🙂

Molnár György

A cikk kicsit epőlös, de ez tőle ez normális – én szeretek minél több véleményt olvasni (ettől várom, hogy táguljon a világ számomra)
Az tuti, hogy ez volt az eddigi összes bemutató közül a legfurcsább, de aki azt fikázza, hogy nem olyan mint at almáé azzal nagy gondok vannak, hiszen itt pont az volt a lényeg, hogy nekik nem az a lényeg, hogy mekkora a proci meg a többi, hanem próbálnak megteremteni egy életérzést és betanitani használati szokásokat (itt gyorsan említenék egy “bölcs dakota közmondást” miszerint másban a szákát is míg a saját szemében a geredát sem) – pont egy almafanatikusnak magyarázzunk ilyet??? – na de mind1, majd az idő eldönti, hogy “átjött” e az embereknek vagy sem. – a legtöbb fícsör nekem sem kellene, kivéve a lebegőujjas, az azért néha jól jönne, de remélem ez nem egy levédett dolog, amiért vad perhadjárat indul – már, ha értitek a finom célzást
Fikázni a “hájpot” – pont egy almástól? Nekem neeee, én minden almás prezit láttam, és személyesen volt részem az üvegkocka előtt ácsorgó embereket látni, ahogy a kordonépítő alkalmazottak tovább “hájpolják” őket! – mondjuk én is fogtam a hasam az egésztől, de ez amerika és ott ez a normális … ez van.
Fikázni, hogy nem kell nagyobb kijelző??? – i5 nem nagyobb kijelzővel rendelkezik mint az előd? De!
Fikázni a 441 ppi-t, bezzeg, ha “retinadiszléj”-ként jött volna ki egy “kéjnót”-on akkor lenne nacibafékezés de rendesen!
Ami a méretet illeti az csak megszokás kérdése
Én két dolgot utálok a Samyben
1.) Halálosan idegesít a TouchWiz és az összes szerintük halálosan fontos(szerintem meg halálosan feleseleges) app, amit le se lehet törölni – mondjuk ez így van más gyártóknál is
2.) AZ a plehó anyagválasztás ami miatt 19 990 Ft-ot is sajnálnék adi a készülékeikért – Jelenleg ezért használok HOX-et, de ha a következő Nexus-t nem a Samy fogja csinálni, akkor lehet, hogy arra váltok (esetleg Nexus X-re), mert bár a dizájn bejön az új HTC One-nál az új szoftretől kicsit tartok

Roland

Eléggé egyetértek Molnár Györggyel,bár szerintem elég erőltetett volt ez a bemutató,bár az apple keynoteok sem túl izgalmasak először szarrá fényezik magukat(nyilván van mire) aztán megmutatják a legjobb legújabb legforradalmiabb legcsodálatosabb leghiperebb és még sorolhatnám azt a sok hülye jelzőt amit olyankor használnak (minden egyes évben).Nekem sem tetszik az S4,főleg ez a sok idióta fícsör amit beleraktak.felesleges…volt már mindenféle telefonom de a Note 2 viszi a pálmát messze..lehet dícsérni az iPhone-t de nekem azt ne mondják hogy 180ért(és akkor még nem is a legdrágábbat mondtam) vegyek meg egy olyan okostelefont amihez alig merek hozzányúlni mert félek hogy le fog merülni még mielőtt hazaérek(ja a vigyél magaddal töltőt megoldás meg ahha meg a nagy ló…)…ez egyszerűen röhej..borzalmas az akkumlátor ideje(mint ahogy sok más droidosnak is de azt megveszi az ember 80-90ért).A Note2 után meg visszatérni egy 4s-re egyszerűen kínzás.persze ha még nem volt nagy képernyős telefonod addig jó a 4s mérete is.A lényeg hogy az S4 el lett cseszve csak úgy mint az i5.És sokkal kevesebb összegért messze jobb telefonokat talál az ember mint pl.: a Nexus 4,Xperia Z,Note 2,esetleg még a 4s-t is idesorolnám mert nagyon pofás kis készülék( csak az akksija ne lenne ilyen gyenge)

chris

hát… szerintem a legújabb BB10 bemutató volt a legjobb… Először fényeztek aztán ÉLŐBEN!! végigmentek minden egyes fícsörön és megmutatták mi hogy működik. Szerintem az volt az igazi. Éreztem azt hogy értelme volt hogy nézem, konkrét információkkal gazdagodtam nem csak annyival mint amennyit 3 mondatban össze lehet foglalni..

andriska

Ki az a szerencsétlen anyaszomorító aki nem tudja helyesen leírni azt hogy iPhone. Nagyobb a képpontsűrűség? véletlen nem emlékszel te mit mondtál amikor lealázta az iphone 4s az s2-t mert 70 nem is tudom hánnyal nagyobb volt a ppi-je? valami olyasmit mondhattál, hogy nem tök mindegy mennyi a ppi? 250 fölött úgysem látod a pixeleket. ne legyünk már paradoxok kéremszépen!

Parallax

kicsit elfogult a cikk, de végülis ezen a blogon ez érthető.
a samsung igazán mellőzhetné már ezt a féltégla méretet.

Sándor

Valószínüleg igazad van az S4-et illetően. Mert ugye a világ a hitványulás felé halad, csak jó marketing kell hozzá.
Az almás telefon is egy divatot próbál kiszolgálni, igaz és becsületére szól, hogy magas szinten.
Ezzel együtt is aki képes egy csomó pénzt kiadni egy termékért amit használni sem tud, ha előtte nem regisztrál, szerintem egyéb gonoszságokra is képes. Nem tudom mit szólnál, ha veszel egy autót és nem mehetsz egy métert sem vele, amíg nem regisztrálsz? A vételár megfizetése nem a termék birtokba vehetőségét jelenti?
Azért (is) ilyen a világ, mert a tisztelt vásárló bármit(?) lenyel, ha rábeszélik…

minek az :D

inkább egy HTC One készüléket vásárolnék

Azért látszik hogy foggal körömmel próbálsz vergődni, hogy hátha most nem vesznek s4-et 😀

Ja meg gizmodo teszteli és azt mondja nem jó, érdekes mindenki másnak jó :DD de hát nyalni kell az epölnek, az iphone4es dolog után 😀

minek az :D

Ja meg azok a dumák már, hogy ppi minek kell úgyse látni, blabla, minden komolyabb mobilos lap leírta, hogy igenis látszik a fullhd, meg amikor i4 kijött percenként kellett nacit cserélni mert fúdedurva volt, nevetséges 😀