Samsung Galaxy S vs iPhone

Mostanában az összes iPhone-os postomban előkerül, hogy az iPhone az szar, Android a király, én meg húzom a számat, mert már elég sok Androidos készüléket tapogattam, hogy tudjam, ez nem igaz. Vannak jó dolgok az Androidos telefonokban, de szerintem több a rossz. Ígértem, hogy lesz erről videó, tegnap fel is vettünk több mint húsz percet egy Samsung Galaxy S-ről, természetesen egy iPhone-t is mellé tettünk.

Laci kollégám három napig tesztelte a Galaxy S-t, írt is róla, hogy ne csak videó legyen:

Előre bocsátom, hogy évek óta iPhone-t használok, jelenleg egy iPhone 4-et, tehát mindenképp ezzel tudom összehasonlítani a Samsung zászlóshajóját, illetve az iOS rendszerhez szoktam hozzá. A Galaxy S-t mint abszolút laikus hétköznapi felhasználó közelítettem meg. Ami elsőre szembeötlik a Galaxy S-nél, hogy a kezelőfelület, a betűk, az ikonok, a gombok, csúszkák sokkal kevésbé szépek mint az iOS-ben, az Apple dizájn terén még mindig verhetetlen. Maga az SGS elég műanyag, műanyag a hátlapja, a kijelzője, még a krómhatású kerete is, sokkal gagyibb érzetet nyújt kézben fogva, mint egy iPhone. A dizájnban próbálták lekoppintani az Apple-t, de pl. az alsó keretbe csak úgy belefúrt mikrofonnyílás elég otrombán néz ki, az USB-t takaró kis ajtócska nyitogatása nehézkes. A screen lock gomb nagyon rossz helyre került, simán be lehet nyomni véletlenül, nem érezni rendesen a nyomáspontját, kicsi, csúszik. Szintén tervezési hibának tartom a hátlapra került külső hangszórót (ami egyébként talán kicsit jobban szól, mint az iPhone-é), mert ha letesszük az asztalra, neadj’ Isten a kanapéra a telefont, el is zártuk a hang útját. A kijelző nem rossz, de kisebb a felbontása és a fényereje, mint az iPhone 4-é, valahogy túlszaturáltak a színek, mintha a kontrasztja is rosszabb lenne.

Pár gondolat az operációs rendszerről. Nagyon sokat fejlődött az Android az utóbbi egy évben, kezd egész jó lenni, de még mindig rengeteg hiányossága van. Sokszor, főleg böngészéskor iszonyatosan belassul, és úgy vettem észre, hogy ez nem feltétlenül függ a futó alkalmazások számától. Néha legszívesebben a földhöz csapná az ember, amikor egy weboldalon akar görgetni vagy nagyítani, illetve van hogy a home screenre való visszalépés is hihetetlenül akadozik. Az Android Market még kiforratlan, itthon nem elérhetők a fizetős alkalmazások, sokkal áttekinthetetlenebb, mint az iTunes App Store. Van hogy le akar tölteni egy alkalmazást az ember, nem történik semmi, aztán még egyszer rányom, pár perc múlva elkezd ténylegesen lejönni a program, van hogy kétszer is letöltődik, egyszóval bajos a dolog. A fentről lehúzható értesítés-rész jó ötlet, kár hogy a kijelző a szélein mintha kevésbé lenne érzékeny, van hogy háromszor-négyszer is meg kell próbálni lehúzni ezt az ablakot, cserébe könnyen kapcsolgathatjuk az akkuzabáló eszközöket (Wi-Fi, GPS, stb).

A böngésző sokkal rosszabb mint a Mobile Safari, a kétbökéses “intelligens zoom” össze-vissza működik, van hogy eltalálja mire kéne ránagyítani, van hogy nem. A lassulásokról ugye már írtam, ami még gáz, az a back-forward gombok használhatósága. A backre ugye van egy fizikai érintőgombunk, a forwardot menüből kell előbányászni. A vissza gombhoz még annyi hozzáfűznivalóm van, hogy ha a legelső (tehát backezésnél sorban az utolsó) oldalnál használjuk, akkor kilép a böngészőből. Bravó, ez nagyon idegesítő tud lenni. Elvileg tud a telefon valami butított Flash-t kezelni, gyakorlatban ennek sok értelme nincs, beágyazott indexvideókat például nem sikerült lejátszani vele, bár a Flash-only oldalak egy része így elérhető, viszont iszonyúan szaggat az egész, inkább ki ki is kapcsoltam a francba.

Ami zavaró, az a portrait-landscape mód kezelése, egyrészt nincs animáció, másrészt baromi érzékeny a dolog, nem lehet úgy letenni a telefont az asztalra, hogy pl. a böngészőben ne forduljon át a kép, idegesítő. Rotation lock nincs, vagyis a settingsben ki lehet kapcsolni a forgatást, akkor csak álló módunk van, illetve a böngészőben be tudjuk kapcsolni, hogy csak fekvő módunk legyen, de teljesen inkonzisztens ez a rész. Apropó landscape mód: pl. SMS írásnál vagy IM-nél írhatunk így, de kitölti az egész kijelzőt a billentyűzet, nem látjuk azt amire éppen válaszolunk, ennek semmi értelmét nem láttam, nagyon zavaró. A billentyűzet annyira nem rossz, de valahogy sokkal bizonytalanabbul használható mint iPhone-on, többször ütöttem mellé, és lassabbnak is tűnt, valószínűleg nem annyira pontos a kijelző mint az iPhone-é, ezért lehet könnyen melléütni. Nincs benne magyar szótár, így nem tudja automatikusan átjavítani a szavakat. Az ún. Swype szövegbevitel nagyon jó ötlet és tényleg gyorsan lehet vele írni, kár hogy ezt sem tudtam magyarul használni, így a hétköznapi használatban egyelőre nincs sok értelme.

Van pár ötletes megoldás illetve pozitívum is. Az internet gyorsabb az SGS-en mint az iPhone 4-en, mind Wi-Fin, mind 3G-n. A méréseim alapján a letöltési sebesség mindkét esetben átlag 20-40%-kal gyorsabb, van hogy a duplája (Wi-Fi), a feltöltés viszont mindig lassabb volt. Jó ötlet az ún. feloldóminta, amit PIN kód helyett használhatunk, bár az érintőkijelző pontatlansága miatt néha idegesítő. A QR-kódos appletöltés tetszett, gyorsan leszedegthetünk vele alkalmazásokat pl. ha egy blogot böngészünk az asztali gépünkön. Léteznek igényes alkalmazások is, pl. az Angry Birds, de nem sokat találtam belőlük, valószínűleg amint elérhető lesz itthon a fizetős Market ez a helyzet változik, persze ehhez kellenek a fejlesztők is, illetve nem ártana, ha az alkalmazások legalább fele annyira igényesen meg lennének designolva mint az iPhone appok. Elég nagy hátrány, hogy mindenféle szemetet beengednek a marketbe…

Röviden ennyi jut eszembe a háromnapos használat után, még az akksiról annyit, hogy kb. másfél napot ki lehet húzni vele, bár hétvégén volt nálam a telefon szabadnapon, így sokat nem beszéltem rajta, de nyomogattam illetve játszottam vele. Mindenesetre kevesebbet bír, mint az iPhone 4, az tisztán látszik.

Pár gyakorlati tanács a végére azoknak, akik Macen akarják használni a Galaxy S-t (ha van ilyen :D):
– Google fiókkal tud szinkronizálni, vagyis pl. a kontaktjainkat úgy tudjuk rászinkronizálni, ha Address Book-ot szinkronizálunk Google Contacts-al, elég gördülékenyen működik
– USB-n lehet rá fájlokat másolni, ehhez debug módba kell kapcsolni a telefont a beállításokban, majd amikor rákötjük a gépre, be kell állítani a fentről lehúzható menüben, hogy muntolja fel a fájlrendszerét. Nem elegáns megoldás, de működik.

Ezek jutottak eszembe a videó felvétele után, vannak átfedések, illetve írtam olyan dolgokról, ami ott nem került elő. Összegezve: a Samsung Galaxy S nem egy rossz telefon, ha az iPhone 4 mondjuk 9 pont, akkor ez 6. Semmi pénzért nem cserélném le rá az iPhone-t, de ha az nem lenne, simán megvenném ezt. Persze kérdés, hogy lenne-e Galaxy S, ha nem jelenik meg az iPhone…

A készüléket köszönjük a szifon.com-nak akik maguk is írtak róla, illetve az XXL GSM-nek.

644 hozzászólás

joey

ForRedGlory: leszarom, hogy kinek mennyibe került. én nem adtam ki többszázezret érte, és te tudod nagyon jól, másik fórumon is írtam, ikon csomag miatt nekem olcsóbban jön ki az i4. se több se kevesebb mondanivalóm nem volt.

az 5 jobb droidos dolgot meg gondold át… segítek, mert magadtól nem jössz rá: nem én mondtam

arra mikor adsz már választ, hogy VoiceOver be volt-e kapcsolva, amikor a videót csináltad?

qwerty

joey: akkor a sok melleduma helyett ami lathatoan nagyon jol megy neked, kanyarodjunk vissza az eredeti vitankhoz: szo szerint ezt irtad az SGS-re: “ez a jelenlegi legjobb androidos készülék. magasan.” erre irtam azt, hogy legalabb 5 ugyanolyan vagy jobb tudasu android telo van.

HTC Desire, Google Nexus One (ezek kb ugyanolyan tudasuak), HTC EVO, Motorola Droid (Milestone) 2, HTC Desire HD (ezek osszessegeben jobbak)

erre mit fogsz mondani? hogy nem is leteznek ezek a telefonok, vagy egyszer az eletben ertelmes vitara hajlasz es beismered hogy mekkora baromsagokat beszeltel?

Xavier

ForRedGlory:

“csinálsz egy factory resetet, akkor appbrainről 1-2 kattintással minden programot újra tudsz tenni, nem kell keresgélni, nem kell elbaszni vele 1 napot… ‘ kattintás és már installálod is… ”

Mint amit az iTunes alapból megcsinál immár 3 éve?

“Még a Westendben lévő Samsung hivatalos boltjában is 145.000 Ft függetlenül a Galaxy. ”

A 8 GB-os, a 16-os mennyi is?
Egyébként nem olcsóbb, mert a Galaxy S ára szépen zuhan, amikor megjelent akkor Angliában drágább volt a 16 GB-os SGS, mint a 16 GB-os iP4, mostanra már olcsóbb lett. Mondjuk aki csalódott benne és eladta pár hét, hónap után az ennek kevéssé örül. Én pont annyiért adtam el a 3GS-emet, mint amennyiért 1 éve vettem, vajon te 1 év múlva mit kapsz a SGS-edért? 😀

“Azért szifonban egy csöppet több belső memória van”

Mindkét készülékben 512 MB RAM van, más kérdés, hogy ebből mennyit kap a felhasználó és mennyit zabál el a rendszer.

A porszemes dolog meg hazugság.

Egy keményebb porszem képes lenne erre, de ehhez két dolognak kéne megtörténnie. A porszemnek erős nyomás alatt végig kellene karcolnia egy nagyobb felületet, majd egy kemény felületre felfeküdve a porszemre nyomást kellene kifejteni (mint fentebb írták az üvegesek is így vágják az üveglapokat).
Ezzel az a gond, hogy tokon belül nem szokása a porszemeknek a mozgás, főleg nem nagy erőbehatással, a másik meg, hogy a tokok anyaga puha műanyag, vagy szilikon, no azon keresztül nem fogja senki megnyomni azt a porszemet olyan erővel, hogy kárt tegyen az üvegben, illetve próbálkozni lehet, de akkor nem a porszem fogja eltörni a készüléket, hanem a próbálkozás 😀

Joey

qwerty: ebböl a desire hd az egyedüli ami okés, bár az is kb egyenlő és nem kapható. tehát tesztelni sem lehet.

qwerty

joey: a Desire HD-nek masfelszer annyi RAM-ja van, 2.2-vel jon, nagyobb kijelzoje van, lenyegeben kb mindenben legalabb olyan mint az SGS (ez egyebkent az osszes tobbi felsorolt telora igaz, hiaba allitod hogy csak az egyikre, ezzel egyedul sajat magad rohogteted ki es bizonyitod be hogy mennyire nincs halvany fogalmad sem arrol amirol beszelsz), es tobb parameterben alapvetoen joval jobb.
ha az elejen beismerted volna hogy hulyeseget beszeltel, most joval okosabbnak latszanal.

qwerty

joey: nalad ez jelenti azt, hogy “beismerem, segg voltam”?

qwerty

joey: vagyis bebizonyosodott hogy minden erved megbukott es semmilyen racionalis eszkozzel nem tudod a magad hulyeseget bizonyitani ugyhogy inkabb csondesen odanyogsz meg 1-2 gunyos, folenyes megjegyzest, hatha valami szerencsetlen nem veszi eszre hogy mennyire leegetted magad? hat, vesziteni tudni kell, te nem tudsz.

Makiwara

qwerty: Nem szokásom megvédeni joey-t ,de rendben! Én szerzek neked egy I4-et te pedig szerezz egy Desire HD-t és csináljunk összehasonlítást… Jha ,hogy még kint sincs a piacon… vagy csináljunk milestone 2-vel (jha ,hogy ez sincs még) Evo 4G (Jha ,hogy ez is amerika). A N1-el és Desire-vel lehetne még pariztatni ,de nincs értelme(ezek felett egy picivel ott van az SGS) . Csodálkozom ,hogy a Droid Incredible-t nem hoztad fel :D.

qwerty

makiwara: nem ertem h miert i4-et akarsz szerezni. amin a vita megy most, az az sgs es a tobbi android telo, az i4 nem kapcsolodik ide. joey mondott egy HATALMAS hulyeseget sgs-re, idezem: “ez a jelenlegi legjobb androidos készülék. magasan.”
miutan ezt 5 keszulek felsorolasaval, 5szorosen megcafoltam, meg mindig nem ismeri el hogy mekkora baromsagot mondott, es ez az ami botrany. szanalmas, abszolut nem vitapartner, egy ertelmes mondatot nem irt eddig az egesz topicban.

joey: ennyire zavar hogy mas ertelmesen akar vitatkozni? vagy ertelmesen ervelsz, vagy csendben maradsz. az elozot elegszer bebizonyitottad mar hogy nem megy, szoval a legjobb ha az utobbi opcional maradsz. reszemrol befejeztem, egy vicc vagy. ennyi esszel egy szocskevel se akarj vitatkozni.

joey

qwerty: remélem tudod, hogy a legapróbb beleszólásod sincs abba, hogy mit csinálhatok. A felsorolt készülékek mindegyikénél jobb a galaxy s, kivéve a desire hd, de annak megjelenését éppen most tolták el. Érveket azért nem írok, mert csak fröcsögsz a kezdetek óta, így nem látom értelmét. a gyengébb proci, 3d teljesítmény, meg a béna, mt normális kezelésére képtelen kijelző (főleg desire/n1 párosnál) neked ezek szerint semmi. persze ezt is kimagyarázod, megcáfolod, lelked rajta.

Makiwara

qwerty: arra akartam rávilágítani ,hogy ezen készülékek egy része még nem is kapható vagy már nem kapható. Illetve amerikai piacra szánt. Ezeket nem lehetne hasonlítani így. Ha innen nézed a I9002 (asszem ez a neve) is baromi jó lesz. Illetve az SGS 2 is nagyon jó. Csak még nincs. Ami pedig sajnos nincs nem hasonlítható semmihez. Így hiába hivatkozol Joey-nak ,hogy van több jobb készülék. Ha csak lesz vagy mi Európaiak nem használhatjuk.

joey

ForRedGlory meg nagyon eltűnt a topikból…
várnám válaszát, hogy aktív volt-r a VoiceOver a videón, valamint, hogy bocsánatot kérjen, mert éppen ő támadott azzal, hogy azt állítottam 5 jobb droidos készülék van a SGS-nél.
dehát mind a 2 dolog kínos neki, utóbbi helyzetet pedig élvezi, hogy engem szid valaki, meg nem akar a saját oldalán konfliktust. Hiszen az egyértelmű, hogy ő sem ért egyet qwerty kijelentésével. az is érdekes, hogy őt nm pocskondiázza, qwerty pedig konkrétan kinevette az álláspontját: “Jah, 5 jobb androidos telefon van a Galaxynál, kac-kac”
érdekes dolgok ezek…

ForRedGlory

joey barátom. Ha megengeded nem olvasom mindig ezt a szifonos oldalt. Remélem ezt a hibát megbocsátod nekem…
1., elnézést az 5 droidos megjegyzésért, úgy emlékeztem Te írtad
2., fogalmam sincs hogy be volt-e kapcsolva, életemben először fogtam ilyen telefont. Viszont ha be volt kapcsolva, így elkezd akadni? na ne már…. ilyet a szifon nem csinálhat, mert 20 appot futtat folyamatosan akadás nélkül, egy esetleg bekapcsolt voice faszomtól meg szaggat…? Mind1, jó magyarázkodást, az megy 😀
Attól függetlenül hogy benéztem azt amiért bocsánatot kérek, ne érezd magad magas lovon, mert egy picikével sem vagy jobb azoktól, akik fikáznak, köztük engem is… hülye voltam hogy beírtam ebbe a szenny oldalba, de hát handrás faszságát nehéz szó nélkül bírni…

egyember

Szerintem az Iphone 4 design-ja sokkal szarabb mint a Galaxy sé kockamobil és az alján ott az a hatalmas rés legalább valamilyen fedőt rakhattak volna rá.

qwerty

joey: ez csak tanacs volt, ha nem akarod magad vicc targyava tenni. ahogy az is tanacs lehet hogy ne ugorj a kutba, ettol fuggetlenul te megmutathatod hogy csakazertis bele tudsz ugrani. tolem egetheted itt magad a vegtelensegig, nem nekem faj, neked fog.
es mi az hogy en frocsogok osszevissza? a te kommentjeid feleben meg torekves sincs epeszu ervekkel valo vitara, mig ram ez egyaltalan nem jellemzo. pontosan a valosag ellenkezojet beszeled es pontosan azzal akarsz besarozni amit te csinalsz. ilyet csak troll csinal.

hiaba jelentesz ki tenykent egy hazugsagot amit tovabbra sem tudtal SEMMIVEL alatamasztani, a felsorolt keszulekek EGYIKENEL SEM egyertelmuen hogy jobb a galaxy. a nexus one es desire ugyanolyan (proci/ram/stb) parameterekkel rendelkezik, valamint mindkettore elerheto joideje a 2.2, ami onmagaban hatalmas elony. a masik 3 felsorolt telo pedig egyertelmuen jobb a galaxy s-nel. raadasul te nem is azt allitottad hogy nincs 5 ugyanolyan/jobb android telo, hanem hogy egy sincs, es a galaxy s a legjobb, MAGASAN. ismetlem ezt mar vagy kb 5-odszorre, mert ugy tunik hogy meg mindig nem jutott el az agyadig. ha nem latod be hogy ezzel mekkora baromsagot mondtal, akkor jobb inkabb most AZONNAL zarjuk le ezt az egesz mizeriat.

Makiwara

qwerty: Miért mondod azt ,hogy van 5 ugyan olyan jó vagy jobb? Ha nincs. Desire aztán ennyivel kalap kabát.(N1 forgalmazása már sajnos nem igazán van ,hacsak nem használtan veszed)
Arra gondolj ,hogyha neked most androidos telefont kellene választanod és bemennél mo-n egy boltba mi közül tudnál választani? Hogyan tudod azt megmondani ,hogy jobb egy még meg sem jelent készülék? Ráadásul a piaci forgalom hiánya miatt nem lehet alternatíva.

Xavier

qwerty:

“a felsorolt keszulekek EGYIKENEL SEM egyertelmuen hogy jobb a galaxy. a nexus one es desire ugyanolyan (proci/ram/stb) parameterekkel rendelkezik”

Kár, hogy nem ismered a platformod készülékeit. 🙂
A Nexusnak és Desire-nak más a procija (Snapdragon/Hummingbird) és a Galaxy S-ben lényegesen erősebb GPU van.

Tiensin

Engem meggyőzött a teszt. SGS-t fogok venni, pedig iPhone4-et akartam. Igazából némileg jobb az iPhone (persze lehet jönni azzal ,hogy zártabb rendszer, több éves előnnyel stb, de tény ,hogy most perpill ez van) és trónfosztásra nem került sor, de nem annyival ,hogy megérné nekem és sok más embernek a jelenleg +50 E Ft-ot előfizetésben.
Viszont nem ítélek el senkit, aki Apple termékeket használ, hiszen mi baj van abban ,ha valaki kicsit érzelmi alapon dönt? Ha valaki kizárólag az ár/érték arányt nézi, hogy mennyit kap a pénzéért Forintonként, akkor véletlenül se vegyen Apple terméket, járjon Dacia Logannel, meg Keeway robogóval…(ha valaki ezt magára veszi ,akkor sorry, csupán példaként hoztam fel eme márkákat:).

qwerty

Makiwara: ha most bemennel mo-n egy boltba, iphone4-et sem kapnal, mindenhol elfogyott, szoval ennyi erovel azt sem jogos megemliteni.

xavier: a proci,ram parametereirol beszeltem, ertem itt az orajelet, memoria mennyiseget. azt most nem tudom hogy a konkret chip mennyiben kulonbozik, ennyire nem akartam belemenni a reszletekbe.

joey

qwerty: “ha nem latod be hogy ezzel mekkora baromsagot mondtal, akkor jobb inkabb most AZONNAL zarjuk le ezt az egesz mizeriat.”
aha. tehát szerinted ha más a véleményem, akkor nem is érdemes tovább vitázni, ez aztán az igazán korrekt vitapartner hozzáállás. :D:D

És igen, magasan jobb, mert papíron is erősebb, az olyan papíron nem látható dolgok, mint amit említettem is, a normálisan működő mt nagyon sokszor hatalmasat dob a felhasználói élményen, sokkal jobb használni, ezáltal sokkal jobb lesz a készülék.. Ha nem mondok konkrétumot, akkor szar vitapartner vagyok, ha mondok, akkor elintézed annyival, hogy hülyeség. az egyébként, hogy 1ghz mind a 2 proci, semmit nem jelent, a samué jóval erősebb. a gpu pedig nem csak alapból erősebb, de mivel van driver is hiozzá, még rátesz egy lapáttal a HTC-kre.

De igazad van, most zárjuk le, mert nem elég, hogy elfogult vagy, még nem is ismered a szent platform készülékeit. Pluszban már mások is mondják, hogy nincs igazad, de te csak fröcsögsz még. Na ez a szánalmas.

Muffi

Hello!

Az oké hogy szarrá fikáztátok a Galaxy S-et, de egyetlen egy negatív dolgot sem mondtatok az Iphone 4-ről… Pedig annak is vannak hibái… és nem értem h azokat miért nem mondtátok el?
pl. – CSengőhangot nem lehet beállítani az Iphone 4-en (vagyis mp3 számot )
– akkor Iphoneról csk Iphonera lehet küldeni…
– Vagy egyik haveromnak iPhone 4 -e van és otthon rátett számokat a gépéről és átjött hozzám h kell neki xy zene szám és h tegyük fel az iphone jára.. mondok ok. Rátettük a számokat a telojára de amiket számokat rátett otthon azok letörlődtek és csak az én zenéim maradtak meg az Phone-ján!!-.-
– Jah igen meg az is kimaradt a tesztből, hogy az Iphone 4 nem támogatja a normális SIM kártyát, hanem egy kisebb változatát csk… és az nem megoldás ha kivágdossuk a kártyánkat mert nem fog működni akkor!!
– MEg eléggé ragaszkodik az iPhone az iTunes-hoz és a Quicktimehoz…

Szóval én ezt a tesztet igazságtalannak érzékelem, mert az egész teszt csak az iphone pozitív dolgairól szól semmi nagtívumot nem mondanak csak egyfolytában a Galaxyt fikázzák… Szóval a tesztben lehet érzékelni, hogy iphone párti tesztelők készítették a tesztet…. 😉

Xavier

Muffi:

“- CSengőhangot nem lehet beállítani az Iphone 4-en (vagyis mp3 számot )”

Lehet.

“- akkor Iphoneról csk Iphonera lehet küldeni…”

Program kérdése és lehet.

“- Vagy egyik haveromnak iPhone 4 -e van és otthon rátett számokat a gépéről és átjött hozzám h kell neki xy zene szám és h tegyük fel az iphone jára.. mondok ok. Rátettük a számokat a telojára de amiket számokat rátett otthon azok letörlődtek és csak az én zenéim maradtak meg az Phone-ján!!-.-”

Ne lopj zenét.

“- Jah igen meg az is kimaradt a tesztből, hogy az Iphone 4 nem támogatja a normális SIM kártyát, hanem egy kisebb változatát csk… és az nem megoldás ha kivágdossuk a kártyánkat mert nem fog működni akkor!!”

A microSIM is rendes SIM kártya.

“- MEg eléggé ragaszkodik az iPhone az iTunes-hoz és a Quicktimehoz…”

Az SGS meg ragaszkodik a Google-hoz.
(A Quicktime-hoz egyébként nem ragaszkodik semmi.)

qwerty

joey: ez nem velemenykerdes, hanem tenykerdes. raadasul te magad is ezt irtad: “ebböl a desire hd az egyedüli ami okés, bár az is kb egyenlő”. ez (ami egyebkent hazugsag, a desire hd jelentosen jobb) es amit elozoleg irtal (sgs magasan a legjobb) onmagaban is eleg volt ahhoz hogy teljes ellentmondasba kerulj nem csak a tenyekkel, de sajat magaddal is. mivel megint csak osszevissza tereled a szot es nem ismered be amit egyebkent mar reg beismertel azzal h sajat magad megcafoltad, reszemrol ezt a “vitat” ami a reszedrol a nevetseges szardobalasban merul ki ervek es konkretumok nelkul, lezartnak tekintem.

Makiwara

qwerty: Kérlek értsd meg ,hogy:
HTC DESIRE HD : NINCS ELKÉSZÍTVE!!!!
HTC EVO 4G : ONLY AMERIKA
HTC DROID INCREDIBLE : ONLY AMERIKA
MOTOROLA MILESTONE 2 : NEM ELÉRHETŐ ;Európában nincs
HTC DESIRE : Több fontos paraméterében is gyengébb az SGS-nél.
NEXUS ONE : Már nem kapható. (Csak használtan)
MOTOROLA MOTOROI XT720: Multimédaphone-nak jó , kellemes kialakítás ,de sajnos szintén a hardwareben van a gyengepont
ACER STREAM : Ő lehet még pariban ,de szintén több ponton elvérzik.
SONY ERICSON X10: Nagyon jó készülék sokat gondolkodtam rajta ,hogy ilyet vegyek-e ,de a bizonytalan szoftvertámogatás miatt nem szívesen ajánlom senkinek.

Aki ilyen szegmensben és Androidban gondolkodik ma MAGYARORSZÁGON nem tud jobbat venni! (A desire szép jó anyagban, valamivel látványosabb a kezelőfelület, van vaku ,de hardware tekintetében az SGS túlmutat rajta. Illetve a jövőbeni szoftvertámogatás is bizonytalan) Az Iphone 4 pedig csak szolgáltatóknál fogyott el a GSM Boltok árulják.

Oller

Szerintem egy érintőképernyős telefonnál, nagyon fontos, hogy a képernyőn ha valamire rányomsz, akkor az rögtön reagáljon! Ez esetben a Galaxy S elbukott. A 3G-nél is az idegesít, hogy csomószor így akadozik meg minden. A 3GS már jó.

Muffi

Oller!

Jóóó én nem tom neked miért nem regált rögtön az érintésre a Galaxy S… Lehet tiéd gyárihibás vagy nem tudom.. De a haverom Galaxyja 2 napig itt volt nálam agyon nyomkodtam és egyszersem volt olyan h nem reagált elsőre… szóóval ez csk nálad bukott el.. meg érdekes én is letettema telot ahogy a videoban de nekem nem fordult meg a kijelző… sztem alapból egy gyári hibás telot kaptatok vagy nem tom… jaa és a tesztben ha ez egyáltalán teszt na jo haggyuk inkább… igazából egy töredékét mutattátok csak be hogy mit tud a Galaxy S… és a legjelentéktelenebb “ti szerintetek” hibát vettétek elő… én 2 napig nyomkodtam állandoan és még mindig van egy csomó dolog amit nem fedeztem még benne!
Elhiszem h Istenitení kell az iPhone-t mert huu ahh a legjobb.. de így leszarozni lealázni a Galaxy S-et és ugy egy videot feltenni, hogy az iPhone-nak semmi hibája sincs egy tökéletes telonak beállítani.. na ahhoz máár kell egy pofa.. de látom titeket ez nem zavar… Ahm amugy csk megjegyezném nem sértésképpen de más forumokon is a ti teszteteket elég szánalmas, viccesnek találja a többi ember… !
Ja annyi még hogy ha 2 telot akartok máskor összehasonlítani és videot csinálni akkor mind a 2-ről mondjatok pozitív dolgokat és negatívdolgokat mert ebben a tesztben ugy éreztem mintha az egész teszt csak a Glaxy S-ről szólna! -.- Na mind1…

NA csak ennyit akartam! 🙂

RCH

Ha kártyafüggetlenül akarnám megvenni a telefonok valamelyikét, akkor az IPhone4 pont kétszer drágább, mint a Galaxy S.
De valahogy nem hiszem, hogy az életemhez kétszer többet tudna hozzátenni. Vagy igen? Kétszer nagyobb a kijelzô? Kétszer tovább bírja az akksi? Kétszer gyorsabb a böngészô? Kétszer jobb a felhasználói élmény? Kétszer… ehhh… hagyjuk.
Sajnos úgy látom senki sem tud teljesen objektív lenni.

Xavier

RCH:

iPhone 4 16 GB függetlenül: 499 font (165 eFt), itthon függetlenül 185.990 + 20.000 Ft/205.990 Ft (T-Mobile)

Samsung Galaxy S 16 GB (márkaboltban, hivatalos itthoni garanciával): 152.990 Ft

Lehet, hogy rossz vagyok matekból, de egyik iPhone 4 árhoz képest sem kerül fele annyiba az SGS.

“Sajnos úgy látom senki sem tud teljesen objektív lenni.”

Te sem 😀

Makiwara

Everman/ULKESH/Xavier

Függetlenül:
GSMLine:
I4 16G = 240 000 HUF
SGS 16G = 139 000 HUF

Magyarországon szolgáltatónál(T-Mobile):
SGS 8 G = 123 000 HUF
I4 16 G =165 000 HUF

(Az SGS bővíthetőségének hála pár ezer forintért 8 gigával megtoldható a tárkapacitás. Ami tökéletesen megfelel zenék , DIVX filmek , Képek, Dokumentumok tárolására lévőn ,hogy ez nem igényel akkora I/O sebességet így a Flash memória megmaradhat 720P-s videók és egyebek lejátszására. )

Ha ma magyarországon venni akarsz ilyen készüléket és olcsón be akarod szerezni hírtelen nagyobb pénzösszeg befektetése nélkül:
szolgáltató:
T-Mobile: 5000 Huf/Hó egy optimális konstrukcióban minimum fixen 24 hónapra 117 000 HUF.
SGS Telenornál:
30 000 HUF egy kevsébé jó konstrukcióban(5200 HUF) ,de 1 év után tarifát válthatsz .

Ezeket átlagos felhasználóra értem. Akik nem neteznek el havi 5 gigát.. Nem telefonálnak 6 millió percet. (Mert egy pénzszivattyús konstrukcióban megvehető szintén 30 K ért 2 év rablánc mellett az I4)

Márkaképviseletek:

Mivel hivatalos apple bolt MO-n nincs csak egy Premium seller….. De náluk sem kapható I4 viszont a 3GS is 200 felett van.. Rossz ómen.

Míg ,ahogy mondtad az SGS 16 gigás a samsung márkaboltban 152. 990 Ft.

Bárhol néztem ezeket elég komoly árkülönbségek vannak.

GSM Boltban : 100 K
Szolgáltatónál: 42 K (Ugye a 8 gigás memória kártya ezen az értéken ront)
Szolgáltatónál élőfizuval (Hasonló árú ,de nem egyforma értékű konstrukciók mellett):
90 K
Márkaképviselet minimum 50 K (De ez növekedni fog)

Tiensin

Pont objektíven tekintve nem annyival jobb az iphone 4, mint amennyivel drágább. Viszont elég annyit mondani ,hogy azért vettem iphonet, mert nekem EZ kellett ez tetszett akármi. Ősi emberi szokás ,hogy valaki vesz vmit, és próbálja bemagyarázni magának ,hogy miért volt kurvajó vétel (aki marketingben jártas tuti el is tudja mondani, hogy ez hogyan is működik:). Ahogy objektíven tekintve fszér vettem ilyen autót anno, de nemérdekel, nekem ez kellett stb. stb. VISZONT nem próbálom megmagyarázni ,hogy ez igazából jó vétel volt…

joey

Tiensin: szerintem ha tetszik, elégedett vagyok vele, és örömöm lelem benne, akkor kurva jó vétel volt. 😀
Az, hogy mennyivel ér többet, szubjektív, nekem konkrétan maga az iOS több, mint 2x annyit ér, mint az összes oprendszer együtt.

Tiensin

Teljesen jogos! Igazából a kommunikációval volt a gond..iphone killer. Alma körte esete (no pu intended:) az egész. Ettől függetlenül a tesztet is inkább úgy hoztam volna ki, hogy akinek az iPhone kell azt ne hagyja magát eltántorítani, de aki árérzékeny az nyugodtan megveheti az SGS-t, mivel jó telefon.

Xavier

Makwara:

“Függetlenül:
GSMLine:
I4 16G = 240 000 HUF
SGS 16G = 139 000 HUF”

GSM boltban csak a hülye vesz iPhone 4-et, mikor hivatalosan a T-Mobiltól is olcsóbb.
No meg a bolti gari az SGS-re sem igen vonzó dolog.

“(Az SGS bővíthetőségének hála pár ezer forintért 8 gigával megtoldható a tárkapacitás. Ami tökéletesen megfelel zenék , DIVX filmek , Képek, Dokumentumok tárolására lévőn ,hogy ez nem igényel akkora I/O sebességet így a Flash memória megmaradhat 720P-s videók és egyebek lejátszására. )”

Ez persze nem igaz, de jól hangzik.
Gondolom a lagfixek azért particionálják át még a belső flasht is, mert annyira nem számít az IO sebesség.
De ha igaz is volna akkor is érdektelen, mert azonos kategóriát hasonlítsunk, ha árat nézel, vagy akkor most a Toyota is egy kategória a Ferrarival, igaz egy picit lassabb, de az ára kárpótol és szakadéknak ez is van olyan gyors?

A Telenorhoz meg akkor sem mennék, ha ingyen adnák az iPhone 4-et, a 3G hálózatuk itt ahol lakom gyakorlatilag olyan, mintha nem is volna. Szóval jó ár az a 30 eFt, de a hozzá tartozó előfizetés kb. vicc kategória és a szolgáltatás minősége is enyhén botrányos. (A cégünk is Telenor előfizető, de valami okból a mobilnetet T-Mobilost használunk :D)

“Mivel hivatalos apple bolt MO-n nincs csak egy Premium seller….. De náluk sem kapható I4 viszont a 3GS is 200 felett van.. Rossz ómen.”

Premium Resellernél hol láttál te 3GS-t 200 felett? 😀

“Bárhol néztem ezeket elég komoly árkülönbségek vannak.”

Én egy dolgot tudok biztosra, az én független iPhone 4-em futárral és microSIM-el együtt 170 eFt-ba került.
A 20 eFt-nyi különbség meg bőven kárpótolva van.
Használtam az SGS-t, de örültem, mikor sikerült eladnom. Nem egy kategória a kettő.

http://kepkezelo.com/images/nepvd2r4al1ujcw4clp3.jpg

RCH

Xavier:

OK, bedôltem az elsô árnak, ami szembejött velem. (259.000 Ft)
Figyelmetlen voltam, sorry.

Makiwara

“Makwara:”

Én legalább le tudtam írni a neveid. (Asszem) Igyekeztem átfogó képet adni ,hogy mit hol mennyiért és egy GSM bolt sem marathatod ki.

http://xms.hu/apple.php?tk=iphone Parancsolj!

Az IO sebesség pedig nem számít egy megfelelő minőségű memória kártyánál (Azért vannak különbségek). A zene hallgatás , a DIVX filmnézés pedig memória kártyáról sem akadozik. Ergo tehát jól működik és teszi a dolgát ,ahogy adattárolásra is tökéletesen alkalmas!

Sajnos azért nem írtam 16 gigást ,mert én vettem a fáradtságot és utána néztem a dolgoknak. A szolgáltatóknál pedig én nem láttam (T-Mobile) 16 gigás SGS-t. A Telenoros dologhoz pedig ott volt a megjegyzésem. Nekem nincsenek előítéleteim a szolgáltatókkal szemben. Van egy jó ajánlata. Jó árban megveheti az ,aki szeretné.

Az pedig ,hogy te saját tulajdonként használtál-e már SGS-t hááát….. (olvastam már más fórumban is ezt a megnyilvánulást ,aki ismer az sejtheti ,hogy mi a válasz 🙂 )

RákÚr

ForRedGlory !

Próbáld meg újra értelmezni amit írtam. Ha felfogod, akkor nem írsz még egyszer ekkora f@szságokat…

Xavier

Makiwara:

Bocs az elírásért.

“Az pedig ,hogy te saját tulajdonként használtál-e már SGS-t hááát…..”

Az, hogy mit hiszel az engem kicsit sem érdekel.

Muffi

Ahm én csk annyit fűznék ide méég hogy én most ez a 2 telo között flózok és szerintetek melyiket vegyem meg? Kérlek írjáátok le de csk akkor ha tudtok is jóó indokot , hogy miért a Galaxy vagy miért az iPhone 4-et válasszam!!! Az iylenek hogy fekete a háttér és fehér betűvel van írva a szöveg meg hogy elfordula kijelzőő.. na ilyenekre nem vok kiváncsi… olyanra vagyok ami tényleg igazolja azt hogy az a telo a jobb!!

Előre is köszi!

Felix

Muffi.
Szerintem ha ennyi pénzért szeretnél telefont vásárolni ne hagyatkozz mások véleményére. Amennyiben van lehetőséged kipróbálni a telefonokat inkább az alapján dönts. Akárhogy is nézem nincs olyan hely ahol részrehajlástól mentes választ kapnál.
Előny ha pontosan tudod mire és hogyan szeretnéd használni a telefont.
Ha a felhasználói élmény fontos szerintem (ismétlem szerintem) az iphone jelenleg jobb.
Az android kevésbé zárt rendszer ez is lehet előny. És persze az ár valamint a support.

Fan

Kelemen. Ezt a cikket is az a nagytudású írt az origón, aki pár hete lehúzta a Galaxyt, majd kb 10 percel később eltűnt a cikk a süllyesztőben. Viszont ahogy olvasom, a faszságait benne hagyta. LOL
Origo egyébként is a szifont nyomja, szóval ennyit a pártatlanságról. IGAZI mobilos oldalak tesztjét ajánld inkább, ne ilyen szutykokat 🙂

vitahum

Szánalmas. Ettől nagyobb lesz az Apple presztizse? esetleg a tiétek?