Rámentek itthon is a tolvajok az Apple boltokra

Ma ismét loptak az XMS-ből, de most nem szarakodtak holmi iPhone lenyúlással, mindjárt két retinás gépet loptak el.

Gondolom sokan láttátok az alábbi két videót, az egyiken egy autóval törnek be egy Apple Store-ba, egy másikat éjjel rámolnak ki.

Nálunk tavaly novemberben kezdődött a dolog, akkor két iPhone-t nyúltak le a Fashion Street XMS-ből, amit a kollégák kinn felejtettek az asztalon. Videó:

Ezután decemberben a Duna Plazaban lovasítottak meg egy iPhone 5-öst, majd pofátlan módon ugyanez a tolvaj most januárban a Fashion Streetről nyúlt le egy iPhone 4S-t. Ezekről már ki sem raktam a videót. Minek…

Pár napja az iStyle Andrássy úti boltjába próbáltak meg betörni, a külső ajtót be is törte a fickó, szerencsére tovább már nem jutott. Íme:

Betörési kísérlet from iSTYLE.hu on Vimeo.

Ma pedig megtörtént a legpofátlanabb lopás, két fickó egyszerre két Retina MacBook Próval távozott. Tudták, hogy sípolni fog a lopásgátló, de nem érdekelte őket, kirohantak a gépekkel. Itt még nincs vége a történetnek. Három kollégám dolgozott a boltba, ketten azonnal a nyomukba eredtek, és a pláza előtt az egyik kollégám utol is érte az egyik tolvajt, aki viszont megfenyegette, hogy ha hozzá mer nyúlni, akkor meg fogja késelni. Ezzel szépen elrohant. Jah, nem mellékesen menekülés közben egy rakás ruha hullott ki a tolvajokből, amit korábban más boltokban nyúltak le. PS: olyan boltokból ahol egyébként biztonsági őr is volt. Na. Íme a videó a mairól:

XMS MacBook Pro lopás from Andras Horvath on Vimeo.

De tudjátok mi a legdurvább? Amit kommentekben kapunk az emberektől. Hogy mi milyen hülyék vagyunk, miért nincsenek lebetonozva a gépek, miért engedünk be mindenkit, miért nem vesszük észre, hogy valaki valószínűleg tolvaj, miért nem zárjuk be az ajtót, miért nincs biztonsági őr, és hasonlók. Ja meg miért ilyen szar minőségű a videó… Szerinted érdekli a tolvajokat a videó minősége? Költöi kérdés volt, nem kell válaszolni. Ja meg, mi rendeztük meg a videót, mert feltünő gyorsan rohannak az eladók a tolvajok után. Persze élvezzük kirabolni magunkat.

Elvétve akad egy-egy hozzászólás melyben a tolvajok felmenőit emlegetik. Emberek! Itt lopás történt, ez látszik a videón. Ez tényleg mindenkit hidegen hagy? Ezek az emberek holnap a szüleidet is kirabolhatják!!! Vagy téged!!!

Említhetném azt is, hogy a tolvajok akadálytalanul rohantak keresztül a plázán, egyetlen kedves állampolgár sem akadt aki kirakta volna a lábát keresztbe valamelyik elé, sőt az emberek szétnyíltak, utat engedve a menekülő tolvajoknak.

Most akkor így megkérdezném: ma több mint 1 millió forinttal megkárositottak. És még én vagyok a hülye? Emberek! Itt konkértan arról van szó, hogy bűnözők kb azt csinálnak amit akarnak. A rendőrséget nem érdekli az egész, még ujjlenyomatot sem voltak hajlandóak venni a pultról. És ha drótköteleket rakok a gépekre akkor mi van? Elcsípik egy pillanat alatt. Ha felveszek biztonsági őrt, simán félrelökik, vagy rosszabb esetben megkéselik. Tényleg még minket kell lebaszni? Hogy nem mentek oda az eladók hozzájuk. De odamentek, csak ez nem látszik a videón, mert 10 perccel korábban történt meg. Miért nem áll valaki az ajtóban? Mi van??? Egész nap ott álljon valaki az ajtó közepén? Vagy melyik oldalon álljon? Ez egy 150 négyzetméteres bolt, lehetetlen minden vásárló nyakába egy biztonsági őrt állítani. Nem inkább az lenne a megoldás, hogy az ilyen rohadt tolvajokat megbuntessék végre keményen, ne pedig kisétáljanak az örsről egy ejnyebejnyével? Ha egyáltalán elkapják… Két gép értéke bőven 1 milla felett, de ez nem számít nagy értékű lopásnak, ezért a rendőrség nem foglalkozik vele. Hát akkor mi számít nagy értékűnek??? Bocs, de nekem ez igenis nagy értéknek számít.

Még valami: gépet még sosem loptak el 10 év alatt, most valami megváltozott. Lehet nem lesz más választásom mint felbérelni rengeteg pénzért biztonsági őröket, mert ez így nagyon gáz. Ez most nem tanács csak egy gondolat. Ha tanácsolhatnék ilyesmit a kereskedőknek, akkor azt mondanám: tarts egy gázpisztolyt a boltban, és ha sikerül egy-egy ilyen tolvalyt elkapni, vidd be a raktárba, törd el kezét lábát, rugdosd véresre, ezt vedd videóra, és rakd fel a Youtube-ra, hátha tanul belőle pár rohadék. De persze ilyesmit nem tanácsolhatok, de mi lenne ha…

Mi lesz a következő? Bemennek fegyveresen rabolni az Apple boltokba? Bejonnek a kirakaton kocsival?

Na mindegy. Az XMS facebook oldalán kinn van a videó, kérlek osszátok meg, hátha sikerül elkapni ezeket a rohadékokat. Felajánlottam 200 000 forint nyomravezető jutalmat, és nem a gépek miatt, hanem azért hogy rács mögé kerüljön a két rohadék.

A két gép sorozatszáma:
C02JP1G9DR53
C02J53X1DKQ1

706 hozzászólás

Kántor

Nekem az jutott az eszembe, hogy ha már úgyis rá van kötve a gépekre valamilyen érzékelő, akkor mi lenne, ha ebben az esetben egész egyszerűen az ajtó nem nyílna ki, hanem automatikusan bezárulna?

Truman

A tolvajoknak levágni a kezüket. De Handrás te ettől függetlenül egy barom vagy és részben magadnak köszönheted ami történt…

Blake Dashed

Ha jól tudom akkor léteznek kisebb nyomkövetők. Rá kellene rakni az összes eszközre egyet. Lehet nagy befektetés lenne, de kifizetődne, ha netán lopás történne.

Természetesen csak a kiállított eszközökre lenne szükséges. Így, ha valaki ismét arra folyamodik, hogy lop a boltból akkor tudjátok nyomon követni az illetőt. Majd a rendőrségnek adni az információt. Persze a gép belsejébe kellene rakni az eszközt, hogy még akarva se tudja senki eltávolítani, csak a boltban dolgozó szervizesek.

Nyilván, ha Te nem cselekszel, más nem fog. Egy tökéletes világban másképp lenne a dolog.

Együtt érzek Veled és támogatom az egyéni raktáros “megoldásod”. (:

Publikálom a videód és a cikked is Permalinkbe, hátha tudok segíteni.

Alex

A forgóajtó jó megoldás lenne szerintem is. Amint riasztás van, megáll. Senki sem sérül meg, hiszen lassan működik, védve van az egyén úgymond a forogóajtóban, addig meg a tolvaj is be van zárva, rendőrség v vmelyik securitys pedig pár perc alatt riasztva legyen, és jöjjenek. Mellesleg istyleban ha jól tudom levannak “ragasztva” a gépek. Teljesen jó megoldás, aki kiváncsi a súlyára az fogjon meg egy tejesdobozt, nah annyi egy kg……. Ez nem akkora élmény amit muszáj átélnie a vevőnek, és nem lesznek ellopva a gépek, ennyi. Sok sikert az előkészületekhez!

gabor

“Említhetném azt is, hogy a tolvajok akadálytalanul rohantak keresztül a plázán, egyetlen kedves állampolgár sem akadt aki kirakta volna a lábát keresztbe valamelyik elé, sőt az emberek szétnyíltak, utat engedve a menekülő tolvajoknak.”

Valószínűleg azért, mert nem tudták, hogy tolvajok. Vagy te bárkit felrúgsz, aki nem sétál?

sx

A beállításoknál van egy olyan funkció, hogy a “Mac keresése”?
Na akkor ez most mi a szent sz@r.
Reklámfogás?
Mikor ellopták Jobs gépét, hogyan is lett meg?
Annyira istenítik ezt a funkciót, ami lehet, hogy nem is működik?
Vagy ha mégis működik, akkor miért csak egy bolti butított
sz@r rendszer futtatsz ezeken a drága gépeken?