Porsche Taycan Turbo S – A lélek elektromosítva

Milyen lehet egy elektromos autó, amit a Porsche alkotott meg? Szentségtörés? Értelmetlen erőfitogtatás? A Porsche szerint nem a hajtás számít, hanem az élmény.

Tavaly a frankfurti autóshow-n mindössze két autóról készítettem videót. Az egyik az ID.3 volt, a másik a Taycan. Mindkettő baromi fontos autó, csak mindkettő másért. Az ID-3 elhozhatja az átlagemberek számára is az elektromos autózást, a Taycan meg egy technológiai mestermű. Március 11-én megjött a várva várt email:

Már láttad a Taycant, most vezesd!

Törökországban versenypályán lett volna a vezetés április 1-én, de persze aCovid 19 közbeszólt és három nappal az indulás előtt a Porsche törölte az eseményt. Várható volt persze, mégis nagyon szomorú voltam, simán vállaltam volna 2 hét karantént is cserébe azért, hogy odaléphessek a Taycan-nak.

Júliusban elkezdtek érkezni az első példányok, így végül egy kedves hazai tulajnak köszönhetően tudtam vezetni egy Taycan Turbót, de csak itt a környéken. Akkor nem is csináltam videót, mert már tudtam, hogy nemsokára Németországban vezethetem versenypályán is és közúton is. Persze a Covid továbbra is benne volt a pakliban, de most kijutottunk, méghozzá a legendás Hockenheim ringre a Porsche Experience Centerhez. Az érkezés estéjén megkértem Alexát a PR-ost, hogy ha lehet foglaljon nekem egy fehér Turbo S-t, mert hát a videón az mutat jól, meg hát a Turbót vezettem is már, kíváncsi voltam mire képes a Turbo S.

Másnap reggel egy gyors eligazítást követően meg is kaptuk az autókat. Beszereltem a kamerát és pár perccel később már 260-nal repesztettem a jó kis német sebességhatár nélküli autópályán, hogy aztán megérkezzek egy csodálatos erdei útra, aminek a kanyargós útvonalát már előre láttam a navin beprogramozva. A kezem kicsit remegett, a tenyerem pedig izzadt a 80 millió forintos autó alcantarával bevont kormányán. Elindítottam a felvételt, majd lepadlóztam. Az ezt követő pillanatokban, villámgyorsan átértékeltem magamban mindent, amit addig gondoltam a Porsche világáról.

PS: a versenypályán már nem volt csak minimális idő videózni, de a jövő héten megpróbálok a pályás élményekről is valamit összevágni.

Ezek a videók, a Patreon illetve Youtube támogatóim nélkül nem jöhetnének létre:

Kapu.hu, Tiszta energiák, SmartnapelemRackhost.hu, Gabler hűtőkamrák, SzmartDiszkont.huHolló Gábor, Andrássy Miklós, Plavecz Péter, Ambrus Dani, Kasler Attila, Dobi Csaba, Lepsényi Gábor, Kabay Dávid, Meetupvideo, Attila, Ráth István, Kele Gábor, NEXTFOTO Studió, Rácz Gábor, Vajda Márk, Nagy Balázs, Kisvarga Richárd, Láda-Hartyányi András, Polgár Andor, Meskó Bálint, Alfa Amore, Bak László, Franko Viktor, TöltőPont.eu, Nagy Roland, Faragó Attila, Stefan Hornak, Szép Gábor, Kovács Patrik, Tóth AndrásStreamTrek, Kolbert István, Hadi László, Vitatom.hu, Bencze István, Kele Máté, Kósa János, Veres Lajos, Kanczler Csaba, SomazedMarkert László,  Polonkai Norbert, Misota Richárd, Péter Tamás, Hafra Dániel, Ady Krisztián, Springer Botond mesterfodrász, Szirbik Albert, dr. Koscsó Krisztián, Fehérvári Attila, Sándor Bence, Kránitz Lajos András, Dobi Csaba, István Fidric, Hájas Tamás, Légrádi Zoltán, Orosz Bálint, Csík Nándor, Balázs Géza, Péter Örkényi, Attila Mészáros, Kiss Tibor, webeditor.huKreatura Média, Kövér István, Szakonyi Gábor, Tóth Gergő, Gergő Imreh Baksai, Tőzsér Martin, Kőhalmi Péter, Bencze István, Kövér István, Makó Krisztián, Kenesei Tamás, Glacz Bernát, Csobádi Béla, Pergel Dániel, Valuch Máté, Horváth Géza, Németh Roland, Robotka Attila, BurzaChrissHun, Kancsal Tamás, Nagy Norbert, Peter Botyanszki, Zoltán Vörös, Tamás Miklós, Vajda Márk, Miszlik Ádám, Vágujhelyi Gergely, Hangszerdiszkont.hu, Faluvégi Balázs Péter, Fehér Péter, Rapcsok Patrik, Csaba Sándor, Urbán Viktor, Kovács István, Dávid Lencsés-Tóth, Tamás Borsos, Otto Olah, Bunyevácz Árpád Márk, Környezetbarát weboldal készítés, CoderWeb, Péter, Patonai Szabolcs, Széles Csongor, Roland Csuk, Csikós Botond, Juhász Gábor, David Szalay, NyariPeter.hu, Koór Béla, Kuszák Gábor, Drónfelvétel Készítés, Super Soco, Doboszai András, KittoMedia BackgroundMusicService, Kiskopárdi Zoltán, Janka Roni, Molnár Tamás, Kuszák Gábor, Pál Antal, Kecsmár Tamás, Nagy Áron Janka, Zsolt Sáfrány, Progresszív Burkoló, Enterprise-Support.hu, Török Péter, Vas Dávid, Vajda Márk, Stokker Miklós, Dávid Tamás