New York fekete-fehérben

Elég az iPad postokból, itt az első NY-i fotóválogatás, első körben egy fekete-fehér válogatást rakok ki mert bár ritkán szoktam fekete-fehér képeket csinálni, valamiért jól áll ez a fajta fotózás a városnak, ezért gyakran megnyomtam a B&W opciót a NY-i képeken, így hamar összegyűlt egy galériára elegendő adag. Íme:

57 hozzászólás

GT

hát azért a zöldkozkázás meg AV között nagy külömbség van!!!

ha manuálban használod akkor a fénymérő alapján szépen beállítod ideálisra az expót. blende elővásztásban csak a blendét állítod és a gép pontosan ugyanoda teszi magától a záridőt ahova te amugyis tekerted… így 1 az h feleslegesen tekered csomót a tárcsát, 2, sokkal lassabban tekered oda mit ahogy a gép odaállítja, 3, sokkal egyszerűbb az expo korrekciót állítgatni mint manuálba tekergetni.

1ik haverom volt ilyen “mindent manuálba mert aza profi” aztán 2 év után már elig lehet tekerni a d200-án a tárcsákat. elkoptak, nehezen mozognak….

40D-m van és általában 90%ban AV ben használom. csak akkor manuál ha olyan expo korrekció kell ami már nem fér bele a +-2fé be.

GT

manuál sztem akkor jó ha studióban vagy, bár ottis inkább a blende a fontos hiszen ugyis ott a vakuszinkron idő.

galandris

GT
hát most itt ebbe nem mennék bele, mert egy kicsit offnak érzem.
persze nem annyira ff ahogy írtam de a szmájli ott is volt, viszont nem is olyan egyszerű ahogy Te írod, na de mind1, ha neked jó, akkor hajrá.
nem vitatkozom.
ps. 50D-n még nem kopik a tárcs másfél év M után 😉

esfrost

Handrás:

Olvastunk az utadról, néztük a fotóidat, néztük a videóidat, szó volt mindenről, ami apple, viszont nem esett szó egy olyan dologról, mint az étel. Volt szerencséd kipróbálni olyan “gyors kajákat”, amiket ide haza nem lehet fellelni? Még nem jártam Amerikában, de ha egyszer is sikerül kijutnom, akkor biztos, hogy az egyik fő dolog lesz, hogy minél több olyan ételt kipróbáljak, amit ide haza nem lehet.