Nem akarok riogatni, de elég nagy a baj

Az emberiség nemsokára úgy kenődik fel a végzet feliratú falra, hogy csak egy füstölgő roncskupac marad utána. Pedig ha összefognánk, viszonylag könnyen megállíthatnánk a folyamatot.

Le merem fogadni, hogy a legtöbben meg se nézik majd ezt a videót. Jajj a vén hülye kopasz okoskodik itt a klímaváltozásról, meg a jövőről, kit érdekel, a csapból is ez folyik. Talán még ki is röhögnek, hogy mennék inkább csajozni a Teslával ahelyett, hogy a világvégéről pofázok. Aztán lehet, hogy ugyanezek az emberek, 10-15-20 év múlva nem fognak annyira röhögni, amikor bemondják, hogy pár napig 48-50 fok lesz. Vagy jön egy jégeső narancs méretű jéggel. Majd amikor annyira meleg lesz a Duna vize, hogy le kell kapcsolni Paks 1-2?-őt ami miatt nem mennek majd a légkondik, mint ahogy most Franciaországban le kellett zárni pár atomerőművet a hőség miatt.

Rossz hírem van. A fogyasztás nem lesz kevesebb, és az emberekből sem lesz kevesebb a földön, ez pedig nem jelent jót. Persze lenne megoldás, de nem hiszek benne, hogy időben megtesszük a szükséges lépéseket.

Idővonal: https://xkcd.com/1732/ Statisztikák: https://www.worldometers.info/hu/

Egy érdekes cikk itt.

Ezek a videók, a Patreon támogatóim nélkül nem jöhetnének létre:

Kapu.hu, Tiszta energiák, SmartnapelemRackhost.hu, Gabler hűtőkamrák, Tesla Universal, Használt elektromos autók, Holló Gábor, Andrássy Miklós, Plavecz Péter, Ambrus Dani, Kasler Attila, Dobi Csaba, Lepsényi Gábor, Kabay Dávid, Meetupvideo, Attila, Ráth István, Kele Gábor, NEXTFOTO Studió, Rácz Gábor, Vajda Márk, Nagy Balázs, Kisvarga Richárd, Láda-Hartyányi András, Polgár Andor, Meskó Bálint, Alfa Amore, Bak László, Franko Viktor, TöltőPont.eu, Nagy Roland, Faragó Attila, Stefan Hornak, Szép Gábor, Kovács Patrik, Tóth AndrásStreamTrek, Kolbert István, Hadi László, Vitatom.hu, Bencze István, Kele Máté, Kósa János, Veres Lajos, Kanczler Csaba, SomazedMarkert László,  Polonkai Norbert, Misota Richárd, Péter Tamás, Hafra Dániel, Ady Krisztián, Springer Botond mesterfodrász, Szirbik Albert, dr. Koscsó Krisztián, Fehérvári Attila, Sándor Bence, Kránitz Lajos András, Dobi Csaba, István Fidric, Hájas Tamás, Légrádi Zoltán, Orosz Bálint, Csík Nándor, Balázs Géza, Zsolt Kocsmarszky, Péter Örkényi, Attila Mészáros, Kiss Tibor, webeditor.huKreatura Média, Kövér István, Szakonyi Gábor, Tóth Gergő, Gergő Imreh Baksai, Tőzsér Martin, Kőhalmi Péter, Bencze István, Kövér István, Makó Krisztián, Kenesei Tamás, Glacz Bernát, Csobádi Béla, Pergel Dániel, Valuch Máté, Horváth Géza, Németh Roland, Robotka Attila, BurzaChrissHun, Kancsal Tamás, Nagy Norbert, Peter Botyanszki, Zoltán Vörös, Tamás Miklós, Vajda Márk, Miszlik Ádám, Vágujhelyi Gergely, Hangszerdiszkont.hu, Faluvégi Balázs Péter, Mikola Krisztian, Fehér Péter, Rapcsok Patrik, Csaba Sándor, Urbán Viktor, Kovács István, Dávid Lencsés-Tóth, Tamás Borsos, Otto Olah, Bunyevácz Árpád Márk,

58 hozzászólás

Attila Kovács

Fna arra van kitalálva. Mármint a világgazdaság összeomlása ellen.

Anonimus Anonymus

Én ez miatt nem aggódok.30-40 év múlva a magyar már csak egy “mitológiai” lény lesz.Addig meg kibírjuk azt a kis kellemetlenséget mint a csapongó időjárás.

Köles Ákos

Üdv!

Na végre valaki, akinek feltűnik, hogy mennyit változott az időjárás Magyarországon az elmúlt 30 évben. Hallelúja már ketten vagyunk!
Teljes mértékben igazad van. A fogyasztói társadalom rákfenéje, hogy a fogyasztás drasztikusan csökken az egész rendszer összeomlik! A kereskedelemben kicsit otthon vagyok és az egyik megoldás a multikon múlik. Tudod mennyi visszáru keletkezik mondjuk egy hatalmas bevásárló központban amiatt, hogy mindig mindenből legyen kint a polcon? A pékárukat még eladják cégeknek, akik állatokat tartanak, de a lejárt csomagolt árukkal, csak a szemetet gyártjuk. És mindez miért??? Mert ezek a bevásárlóközpontok lazán kezelik az árurendelést. Pedig simán ki lehetne centizni az árukészletet.
Vagy pl. mit várunk akkor, amikor a területemen megvalósítom a papír nélküli irodát, míg a cég többi területén tonnaszámra nyomtatják a papírt. Ja és a terület vezetőinek alaphangon van 3 gyerekük. Én megteszem, amit meg kell tenni, úgy hogy nekem nincs gyerekem… Vicc az egész! A másik nagy probléma, amit említettél a túlnépesedés. Azonnali születésszabályozást kellene bevezetni az összes országban. Biológusok kiszámolták, hogy a Földön az optimális népesség 44 millió fő lenne. Most meg vagyunk több, mint 7,5 milliárdan??? Az összes kördiagramról hiányzik két adat:
1. A Földön lévő többlet ember lélegzéséből adódó kibocsátás.
2. A dohányzásból adódó káros anyag kibocsátás.
A Földet ma érő napenergia: 2 278 135 305 064 MWh és nem kezdünk lényegében vele semmit???
3 fokos átlaghőmérséklet emelkedésre vagyunk a nagy BUMM-tól. Érdekes adat az, ha most teljesen megszűnne a káros anyag kibocsátás az utóhatásaitól 1,5 fokot emelkedne az átlag hőmérséklet!!!
Valóban nagy a baj, de ahogy mondtad a drasztikus fogyasztás csökkentés a rendszer összeomlásához vezetne…

Kemény a szövege, de igaz:
https://www.youtube.com/watch?v=Xdpa1_DllAA

Ákos

Kiss Bálint

Nem azért mert elakarom bagatellizálni a dolgot, csak úgy beugrott, hogy nem is volt olyan hülyeség Thanos terve 🙂

Valentin

– Benne lettél volna Thanos eltűntetett embereibe?
– És ami még rosszabb, ha a feleséged, gyerekeid benne vannak, és te életben maradsz?

Zsolt

Jómagam az előző “Mit (t)együnk” videó óta, mikor tudatosult bennem, hogy a tehenek mennyire károsak az ő szellentésükkel, és hogy egy tejtehén 110-150 liter vizet iszik naponta, mikor a Föld bizonyos részein szomjaznak, NEM ETTEM TEHENET, azaz marhát, sőt, szinte amikor csak tehetem halat eszem a húsok közül. Persze eszem a többit is hébe-hóba, de eddig fordítva volt.

Mindezeket most még a videó megnézése előtt írom, csak a címre reagálva.
Belecsöppentünk egy nemzetközi egészségprogramba a kampánycégemmel… én sem szeretnék riogatni, de hatalmas a baj… az emberek 95%-a nem egészséges… és a fiatalok még sokkal rosszabb állapotban vannak, mint az idősek… tessék bemenni az onkológiára, és megnézni, hogy milyen korosztályból hányan fekszenek bent a végüket várva… siralmas a helyzet… és addig, míg az “egészségügy” azért ad a kórháznak pénzt, hogy mennyi lábat vág le, vagy mennyi kemót nyomnak az emberekbe, addig hullani fogunk, mint a legyek… jómagam nemrég veszítettem el egy 39 éves anyukát… nem 89 éves! 39 éves!

Kib…… légszennyezés, vízszennyezés, és hiányállapotok, mérgezések… ez jellemzi a ma társadalmát…

Amennyiben nem változtatunk, 20 év múlva a ma születő fiatalok jó esetben terméketlenek lesznek, rosszabb esetben a kórházban várják a végét… nem vicces… Aki pedig azt hiszi, hogy őt ez már nem érdekli, mert öreg, leszarja a fiatalokat, hogy nem lesz jövője, tájékoztatom, hogy nagy az esélye, hogy van újraszületés, tehát visszaszületsz és te szopsz valójában… szóval mindenki tegyen meg mindent, amit csak tud! Az elég. De egy fokkal sem kevesebbet!

Köles Ákos

Azt már leírtam ott is, hogy nem a tehenek a felelősek, hanem a durván 7,5 milliárd többlet ember, aki a Földön él! A marhák nem maguktól szaporodtak el az ember tenyészti, hogy jól lakjon tehát az alap probléma a 7,5 milliárd ember. Ettől függetlenül eregetik a metánt és isszák az ivóvizet stb.

Molnár Katalin

azaz, túl sok ember él a bolygón – főleg afrika és ázsiában, mert a fehérek már csak alig gyártanak gyermeket. az hogy embertől csinált a jelenlegi klíma, az még nem biztos, mert a CO2 csak kb. 0,04%-ék az összlevegőben!

Molnár Katalin

de kezdenek szépen finoman bevándorólni európába – és akkor kezd növekdni az ő öko lábnyomuk is. véleményem szerint sokkal jobb lenne, ha azsiában és afrikában lenne egy jó program a népcsökkentéshez, mert ez így nem mehet tovább, hohy folyamatosan növekedünk. jobb lenne, ha ezen a bolygón max. 1 milliard ember élne. amúgy a bolygónak 1 ember se kell! avval se lenne semmi megoldva, ha mindenki elektromos járgányokkal járkálna!

Molnár Katalin

apropó, a világgazdaság összeomlása így is úgy is várható, mert a jelenlegi rendszer hatalmas inflációt okoz minden ágon, úgy hogy az embereknek már nem is lesz pénze nagyon vásárólni semmit vagyis csak a legfontosabbat, és ott már nem nagyon fér bele nagyon új autó vagy autó fenntartása stb. hiába, szar az egész, mert minden nagyon drága …

Zsolt

Nem a 7,5 milliárd ember a baj. Ha nem eszünk tehenet, nem tartják.

Köles Ákos

“Biológusok kiszámolták, hogy a Földön az optimális népesség 44 millió fő
lenne. Most meg vagyunk több, mint 7,5 milliárdan??? Az összes
kördiagramról hiányzik két adat:
1. A Földön lévő többlet ember lélegzéséből adódó kibocsátás.
2. A dohányzásból adódó káros anyag kibocsátás.”

Molnár Katalin

na de lassan, ha pl. írtanak erdőket és banán vagy egyéb zöldség és gyümölcs féléket ültetnek helyettük, melyeknek nagyobb levelük van, akkor azok is megkötik a CO2-őt. a másik meg az, hogy ebből a klímaváltozásból nagy hisztéria lesz csinálva világszerte, lehet csak azért, hogy minél több adópénzeket tudjanak behajtani a demográfia megváltozás miatt, mert itt minél kevesebb ember tart el mostmár minél több nem dolgozó embert, és a magyar cigányságban is van már egy kb. 80%-os réteg, aki nem dolgozik semmit és csak otthon üldögél és gyereket gyártanak mint a szallagon. az se legyen már elfelejtve, hogy az oxigénban csak kb. 0,04%-ék a CO2, és abból kb. 3%-ék amit az ember okozz belőle, a többit önmaga a természet bocsájtja ki, és azt se felejtsük el, hogy a CO2 kell a növényeknek az oxigén elóállításához és mint növénytáplaléknak is, mint a nitrogén is, ami a levegő többsége, és azt se felejtsük el, hogy rengeteg olyan kutató-professzorok vannak a világon, akik cáfolják azt, hogy az ember okozza a jelenlegi klímaváltozást … az egész jelenlegi klímahisztéria viszont egy bal és jobboldali politikai játszma is, és eddig egyáltalán nem fix, hogy kinek van igaza ebben az ügyben, vagy hogy valóban embertől okozott a klímaváltozás van – vagy éppen nem? az lenne a legjobb, ha afrikában és ázsiában, ahol világszerte a legtöbb ember születik nyomorban, hogy ottan a nyomorrétegekben, azért kapjanak az ottan lévő emberek valami pénzes támogatásokat, hogy ne szüljenek ennyi gyereket a nyomorba, vagyis aki kevesebbet szül, az minél több pénzhez juthasson, mert minél több ember minél többet károsítja ezt a bolygót, mert nem egyedűl a klímaváltozásról van itt szó, hanem arról is, hogy mennyire növekednek a mindenféle káros hulladékok, mérgekek, vegyszerek amit nap mint nap millió-tonna-számra bocsájtunk ki a természetben. pl. otthonokban sem kellene használni semmi hagyományos vegyszeres tisztítószerket, ecettel is vagy sima vízzel is lehet tisztítani lakást edényeket stb., a vegyszeres téstápolók helyet is organikus növényolajokat is lehetne használni stb… stb… szerintem a főmegoldás ennek a bolygónak főleg csak az lehet, hogy jelenleg minél kevesebb ember szülessen, majd elér egy egészségesz szintet amit tartósan tartani kellene és persze renaturálni kellene minél több földterületeket melyek telebetonozva vagy aszfaltozva vannak most, és persze minél többnek vegánúl vagyis növényalapúan kellene táplálkozni, és minél többen biciklire kellene ülniük, ahogy amszterdam vagy koppenhágában teszik már régebben, ott ahol az átlagember jóval intelligensebb mint idehaza.

Zsolt

44 millió? Olyan kevés, hogy nem találkoznánk egymással.

Tavaly októberben leszoktam a dohányzásról. Pedig 23 évig szerettem dohányozni. Meghoztam a döntést.

Zsolt

Nem a 10%-át, akár többet hajlandó lennék odaadni arra, hogy jobb világ legyen. Amúgy sajnos, mivel nem felelősségteljes minden ember, lehet hogy az lesz a megoldás, hogy öko adót kell kivetni az emberekre.

W

Ez a hajo elment, mondom ezt ugy, hogy a mindennapjaimat aldozom munka szinten a kornyezetvedelem teruleten es fogom is amig elek. De semmi eselyunk nincsen.
Vannak olyanok akik tesznek ez ellen es vannak akik lesz@rjak (utobbi a nagyon nagy tobbseg). A fiamnak talan meg van eselye egy viszonylag normalis vilagban elni egy darabig, idosebb koraban hatalmas megvonasokkal kell majd szembeneznie (remelem ezt mar nem elem meg). Utana vege. Visszamegyunk par evezredet, de talan igy lesz a legjobb.
Akik manapsag elvezik az eletet es tesznek mindenki masra, pontosan ugyan addig fognak elni mint akik guriznek ellene (legalabb a 0.0000001% esely miatt). Lehet nekik van igazuk!

TETE

Nagyon népszerű ma erről a témáról beszélni…..de a többségnél ez csak duma. Egy képmutató, álszent duma. Azért mert elektromos autóval járunk, meg esetleg van napelem a háztetőn, azt hisszük, mi megtettünk minden, a többi mások hibája. Egy nagy frászt! Ezzel csak magunkat nyugtatjuk, és papolunk
másolnak….közben meg megmagyarázzuk, a fogyasztói társdalom tehet arról, hogy évente autót cserélünk. Ugyan már.
Annyira imádom, hogy mindenki tudja a megoldást, nyomja az álszent, saját magát népszerűsítő trendi dumát, közben meg pont úgy él mint az, akiknek erről dumál.

Őszintén nézünk magunkban, mi mi teszünk azért, hogy ezek a vázolt, égető problémák ne következzenek be ? Nem használunk műanyagot ? Nem eszünk gyors étteremben ? Nem megyünk repülővel ? Nem vásárolunk a fogyasztói társdalom igényelte termékeket ? Vagy mit ? Ezer dolgot tehetnénk, de nem tesszük. Azt várjuk, más tegye meg helyettünk. Persze, ha az említett adóemelés, meg tiltások bekövetkeznének, mindenki háborogna, mert akkor saját valóság lenne amiről most csak papolunk. Lásd, legyen fizetős a töltés témakört.

TETE

Ez igen, ehhez gratulálok !!! Te teszed is, nem csak papolsz !

Treil

Minél többet fogyasztasz annál jobban hozzájárulsz a CO2 kibocsátáshoz. Márpedig Magyarországon többet fogyasztanak mint mondjuk a világ népességének 90%-a. És nem, attól hogy a lakosság 95%-nak elérhetetlen árú elektromos autóval nem pöfögik közvetlen az utcára a CO2-t még nem lesz senki zöldebb. Számomra csak az hiteles aki tanyán lakik közművek nélkül, kerékpárral jár, majd az ő szájából hitelesnek tartom ezt az éghajlat mizériát.
Mindig más faszával kell verni a csalánt ugyebár. Szemét brazilok kivágják az esőerdőt, igaz 20-ad annyit fogyasztanak mint az elkényelmesedett európai, de ők dögöljenek éhen, lehetőleg környezettudatosságból. Ha mégtöbb adót rátolnának a kormányok az átlagparasztra környezetvédelem címén, akkor menne a sírás, a lényeg hogy mindig más fizesse meg. Ez alól semmilyen influencer nem kivétel.
A lényeg amire ki akarok lyukadni ez a képmutatás. Tegyünk valamit hogy élhető legyen a Föld 50 év múlva is, de azért holnap is meg tudjuk venni az új kütyüt a plázában, hétvégén le tudjunk menni 80km-re valamelyik strandra koktélt szürcsölni az elektromos autónkkal. Szóval akkor a tízmilliós kérdés, mégis hogyan gondoljátok a változást? Dögöljenek meg a brazilok, ültessük be a Szaharát akácfa erdővel, végre üzemeljék be a CO2-ből szenet készítő csodagépeket? Váltsák le Trumpot? Komolyan, mit vártok?

Andras Horvath

A tanya rosszabb, mint minden mas csak mondom. Nem hatekony, es ha mindenko tanyan akarna elni, egy darab fa nem maradna a foldon, annyi hely kene.

Treil

A tanya képletes dolog volt. A lényeg hogy még közüzemi fogyasztása sincs, ergo a fogyasztási cikkek nagy része kiesik, körülbelül egy bangladesi csóróval lesz egyenlő a biológiai lábnyoma. Csak azért vicces amikor a zöldek Paks vagy pl egy Bős-Nagymaros ellen lobbiznak, miközben maguk is használnak villanyt. Természetesen hozzájuk csak szélkerékből juttat áramot a közmű.

István Tamasi

A héten egy autómérnök azt nyilatkozta a tévében, hogy a gyártás és az üzemanyag (értsd elektromos áram) előállítását illetően az elektromos autó ökológiai lábnyoma 1,3-1,5 szerese a robbanómotorosnak

István Tamasi

Csak szólok, hogy az elektromos autó (elektromos motor + akku gyártás, áramtermelés, ) 1,3-1,5x nagyobb környezetterheléssel jár mint egy korszerű robbanómotoros.

Spartaqus

Ugye nem arra a német kutatásra alapozod ezt mait már kismillióan cáfoltak?

István Tamasi

Nem. Egy hazai szakember interjújára a hazai tévében.

Spartaqus

Még mindig érdekelne, hogy melyik szakember és melyik interjú volt? Szívesen megnézném!

István Tamasi

Nem szoktam tévéműsorokat és/vagy tévében szereplők neveit elmenteni. Ön talán elmenti ?
A VW nem tekinthető objektívnek, mint autógyár erősen érintett és elfogult.

Spartaqus

Legalább a csatornára emlékeznék…
Objektív senki nem lesz, de azért egy olyan gyártó aki nem csak elektromos autót gyárt azért elég objektív tud lenni.

Valentin

Csak szólok, hogy hatalmas tévedésben vagy, nagyon meg vagy vezetve, és ökörségeket állítasz!
Kényelmes a büdös füstös autódon vitetni magad, miközben napról-napra csak nő a hasad, de a város egyre büdösebb és rákkeltőbb miattad (is)?
Hány km-t gyalogolsz naponta?

István Tamasi

Csak szólok, hogy tájékozódnod kellene milyen környezetterheléssel jár az elektromos motorokhoz szükséges réz, az akkukhoz szükséges ritka fémek, vegyi anyagok előállítása, az elhasznált akkuk megsemmisítése mielőtt oktalan módon firkálgatsz.

Spartaqus

“az elhasznált akkuk megsemmisítése” – ja már értem… Ezt is az a “szakember” mondta? 😀

István Tamasi

Csak a gödi (a háromból az egyik) haza akkumulátor gyár évente százezer kg különösen veszélyes kategóriába sorolt vegyszer felhasználásával fog működni mire teljesen üzembe áll.

Spartaqus

A több mint évente 1millió “hagyományos” motort gyártó Audi szerinted mennyit használt?

Valentin

Előbb néz körbe a több, mint 2000 kommentem között a villanyautosok.hu -n, mivel nem vagyok tisztában, s mivel nem, mielőtt minden téren ostoba elméleteddel előjössz!

Valamint:
Mostani hír:
https://m.kisalfold.hu/kulfold_hirek/negyvenezer_liter_olaj_omlott_a_tengerbe_chile_partjainal/2604258/

EZEK UTÁN (ÉS EZ EGY SPONTÁN MAI HÍR, NEM KÉSZÜLTEM, NEM IS MIATTAM ÖMLÖTT AZ OLAJ A TENGERBE! ) AZT GONDOLOM, KÁR ARRÓL BESZÉLNI, HOGY NEM KELL FELVÁLTANI A FÜSTÖS AUTÓKAT TELJESEN ELEKTROMOSOKRA, ÉS SEMMI ILYEN IRÁNYÚ OSTOBASÁGRA NEM FOGOK VÁLASZOLNI!

István Tamasi

Sem előbb, sem utóbb nem vagyok a kommentjeidre rátapadva még akkor sem ha oly nagyra tartod a kommentjeimet, hogy darabra ismered és megjegyzed őket. Másodszor amit írtam az nem az én szűklátókörű és nem vaskalapos őskövület elméletem, hanem egy autós szakmérnök véleménye.
Nem tartom magam kiemelkedő szakembernek ezért inkább trollok (mint pl spartaqus, valentin, de lehet, hogy ez a kettő egy és ugyanaz) helyett szakemberek véleményére figyelek. Hallottam olyan szakvéleményt (az illető fejlesztő mérnök egy vezető német autógyártó cégnél) ami szerint az elektromos autó egy átmeneti divat, mert egyrészt a nagy autógyárak már 3-4 literes átlagfogyasztású robbanómotorokon dolgoznak, másrészt az illető szerint hosszú távon inkább az üzemanyagcellás autóké a jövő semmint az elektromosoké.

Valentin

Annyira nincs saját és reális véleményed a dolgokról, hogy szaktekintélyeknek titulált, de a német ipar által fizetett őskövület és már lejáratott (az illető “szakember” saját magát is bőven lejáratta az elméletével) fantazmagóriákat adsz tovább???
Nem kell rátapadnom a véleményeidre, hogy anno egy-két kommented alapján lássam, hogy közöd nincs a témához, ezért aztán könnyű volt megjegyeznem néked!
Egyébként azzal nem is lenne még semmi baj, hogy egyáltalán nem értesz a témához, de az már baj, hogy kártékonyan terjesztés az ostobaságokat itt, és pont az ellenkezőjét teszed annak, amitől a Föld élhetőbb környezet lenne!!!
S nem, nem vagyok Spartacus, de azt látom, hogy hasonló módon próbálja helyrerakni a kártékony kommentjeidet, de annyira rugalmatlan egy darab vagy, hogy nem tudsz elmozdulni a megvezetett és mások által beléd injektált véleménytől.

Spartaqus

Az trollkodás ha bemásolom Neked a VW hivatalos véleményét az elektromos autókról? Szerintem azért ez így elég gáz… Azért egy konszern véleménye gyanítom többet nyom a latba mint egy meg nem nevezett szakembernek.

István Tamasi

Önmagát minősíti az akinek a nemzetthy média tagja kisalföld az első számú hírforrás.

Valentin

Az első számú hírforrásom a Klub rádió, konkrétan a rádió, ez meg a Google 1. számú találata volt, mikor az éterben elhangzott szavakra rákerestem, vagyis a Google-t minősítetted, és az adott hír kapcsán meg teljesen irreleváns, hogy honnan raktam be.
Amúgy meg ANNYIRA DE ANNYIRA OKOS VAGY, HOGY GYAKORLATILAG SZINTE SEMMI INFORMÁCIÓK ALAPJÁN MONDASZ VÉLEMÉNYT EGY EMBERRŐL!
Aki ismer engem akár a handrasról, akár a villanyautosok.hu -ról, vagy máshonnan, egyenesen kinevetne téged -szerintem már meg is tették, jót röhögtek rajta- az állításod miatt!!!
Hagyj békén a hülyeségeiddel kérlek, csevegj veled hasonszőrű, vagy nálad még egyszerűbb emberekkel, azokkal jól fogod érezni magad, annál is inkább, mert a felvetéseimre meg nem reagáltál, vagyis elhízott lehetsz, és baromira nem gyalogolsz (másképpen kikérted volna magadnak)! Inkább ezzel a problémáddal küzdjél, ne velem!

István Tamasi

Össze-vissza hazudozol: az előbb a kisalföld.hu most meg a klubrádió. Ha több eszed lenne akkor legalább konzekvensen tudnál hazudozni.

Valentin

András 1kg fa nem köthet meg 2,5 kg szenet, mert akkor min. 2,5 kg volna! :-)))
… 2,5 kg CO2 -ot akartál szerintem mondani, amiből a C-et építi be a testébe vagyis 12/44 (szén / szén-dioxid móltömege), vagyis 27%-át építi be, azaz a 2,5 kg adatoddal számolva, 2,5kg X 0.27=
1 kg fa 0,68 kg C-et köt meg magában.

Amúgy mit várunk egy olyan országban, ahol a kormány jóvoltából a fákat éppen írtják, mint ha az is közellenség volna, mert jó pár éve ez megy ebben az országban, nyilván ez is a pénz nyerészkedésről szól.
“10 000 új fát telepítünk Bp-re” – Főkert és Tarlós
Most komolyan ettől hanyatt kéne dobnunk magunkat, főleg hogy ez a program 2016 óta megy!????

10 000 új fát nem a régiek kivágásával kéne telepíteni, hanem pluszban, és nem 4 év alatt!

Inárcs mellett úgy létesít naperőművet kormányközeli kör (ez is nagy korrupciós pénzlenyúlásról szól, és nem másról), hogy kiírtják az erdőt, és az erdő helyébe telepítik!!!!!
Az épületek teteje meg üresen pang szerte az országban, és gyűjti be a rengeteg hőt nyáron, amitől mégjobban mennek a légkondícionálók.

Mit várunk egy olyan országtól, aminek a lakossága (tehát MAGYAROK!)
– még mindig egy ilyen kormányt tart hatalmon,
– 2019-ben az üres ásványvizes (egyáltalán miért vesznek még mindig ilyet???) és egyéb palackokat a kupakot ráhúzva összenyomás nélkül dobják ki, hogy a kukásautó többször fordulhasson, mert nem tudja így összepréselni a hidraulikája, ezzel is még nagyobb környezetszennyezést és bűzt idézve elö a városban és mindenhol,
– nyáron is járatják az autóikat indulás előtt, amikor nem kéne (árnyékban állt a diesel, traktor hangú pickup, reggel van és nincs meleg) mert sikk, ill. magasan lesz@rják (ez egyébként ugyanaz a mérnök ember, a kormány koncessziós autópálya építkezésen dolgozik, de nagyon sok így cselekvő ember van az országban, nap mint nap tapasztalom) ???!

Valentin

Egyébként nekem a kis mammut-nagy mammut rész tetszett a legjobban :-DDDD (a többivel tisztában vagyok, e szerint élek, s teljesen egyetértek András mondandójával, igaza van)!

Spartaqus

Ahhoz, hogy ez lényegében változzon felülről jövő szabályozás kellene, mert csak az igazán széleskörű… az viszont mindig fáj valakinek, népszerűtlen döntéssel plusz terhekkel jár és máris megjelennek a lobbik. Ez majd akkor fog változni, amikor már “nagyon fáj”. Próbálhat itt mindenki “zölden” élni és a saját lelkiismeretét tisztábbá tenni, csak arányaiban nagyon kevesen gondolkodnak így… no meg lemondásokkal vagy extra költségekkel jár a kényelem meg nagy úr. Gyors, széleskörű hatást mindig ipari/kormányzati szinten lehet(ne) elérni…

Köles Ákos

Üdv!

Egy dologgal kiegészíteném András mondanivalójának azon részét, hogy mit is tehetünk mi emberek azzal kapcsolatban, hogy ez a fogyasztói társadalom ne omoljon össze!
Erre szerintem sokan nem gondolnak, de nem csak akkor szűnnek meg munkahelyek, ha nem vásárolunk. Akkor is megszűnnek munkahelyek, ha egy gyárat robotizálnak! Mit tud tenni egy átlagos vásárló a mai világban? Nem is gondolná milyen sokat. Én vásárlás előtt mindig megnézem az adott cég termékének (mobiltelefon, TV, autó stb.) gyártásáról a netes videókat és nem vásárolok olyan terméket, ahogy nem azt látom, hogy a gyártósoron emberek állnak. Ahol azt látom, hogy teljesen robotizált a gyártás azt nem veszem meg! Minél több embert látok az összeszerelő videókon annál jobban vásárolok attól a cégtől.
https://www.youtube.com/watch?v=pm4M5I-o74Q&fbclid=IwAR3DZcovO6bTMivEuHkwSCdKQdCV5AGApYYV_bcJkGKD06tvIRbZ_ztMMIk

Summit

, A fogyasztás csökkenése nem okozna gazdasági összeomlást. Gondolj bele abba hogy mit csinálnának az emberek a nem elköltött pénzükkel – vagy beraknák a bankba (és onnantól a bank fektetné be) vagy szolgáltatásokra költenék, azaz létrejönnének új vállalkozások, ahová a pénz átáramlana. (ugyanez megtörtént már sokszor, amikor a szállítás a lovakról átváltott a kocsikra, akkor is rengeteg lószerszám-készítő ember munkája szűnt meg. Csak éppen keletkezett egy csomó autószerelő)
A környezetvédelem jelenleg “közlegelő” jellegű probléma, minden államnak megvan a kifogása arra, hogy minél többet szennyezhessen, természetesen a többiek viszont fogják vissza magukat. A kitörés ebből az lehet, ha megértik az adott államok, hogy hosszútávon az a gazdaság a versenyképesebb, amelyik kevesebb energiafelhasználással, kevesebb szennyezéssel tartósabb termékeket gyárt – természetesen ennek a beindításához állami segítségre lenne szükség, hogy a fogyasztókat is ebbe az irányba tereljék.
Másik dolog, amit meg lehetne tenni, az externáliák folyamatos bevonása, ez is a fenntarthatóbb termelés irányába mozdítaná a termelőket és a fogyasztókat is egyaránt – természetesen nem ehetne egyik napról a másikra, az tényleg egy gazdasági összeomlást okozna.