Kiugrottam egy repülőgépből…

Elképzelted már milyen lehet szabadesésben zuhanni? Bakancslistán van, hogy kiugrassz 4000 méter magasból? Én megtettem! Életem egyik legnagyobb élménye volt!

A szélcsatornás videómban megígértem, hogy ki fogok ugrani egy repülőgépből. Természetesen nem csak vetítettem, tényleg megtettem. 4000 méterről ugrottam és annyit elárulhatok, hogy nagyon nem bántam meg, ahogyan ezt szerintem az arcom vissza is adja majd, ha megnézitek az ugrásról készült videót. Nem is szaporítom a szót, nézd meg inkább!

Ha te is szeretnéd kipipálni a bakancslistádat, az Élménypláza oldalán tudsz időpontot foglalni, természetesen nem csak szélcsatornára, vagy ejtőernyős ugrásra, hanem egy csomó mást is ki lehet próbálni!

Ezek a videók, a Patreon támógatóim nélkül nem jöhetnének létre:

Hírkereső.hu, Tiszta energiák, SmartnapelemEbikeshop.huRackhost.hu, Andrássy Miklós, Plavecz Péter, Ambrus Dani, Kasler Attila, Dobi Csaba, Lepsényi Gábor, Kabay Dávid, Meetupvideo, Attila, Ráth István, Kele Gábor, Kis Zoltán, NEXTFOTO Studió, Rácz Gábor, Vajda Márk, Nagy Balázs, Kisvarga Richárd, Láda-Hartyányi András, Polgár Andor, Meskó Bálint, Alfa Amore, Bak László, Franko Viktor, TöltőPont.eu, Nagy Roland, Faragó Attila, Stefan Hornak, Szép Gábor, Kovács Patrik, Tóth AndrásStreamTrek, Kolbert István, Hadi László, Vitatom.hu, Bencze István, Kele Máté, Kósa János, Veres Lajos, Kanczler Csaba, SomazedMarkert László,  Polonkai Norbert, Misota Richárd, Péter Tamás, Hafra Dániel, Lagolit, Ady Krisztián, Springer Botond mesterfodrász, Szirbik Albert, dr. Koscsó Krisztián, Fehérvári Attila, Sándor Bence, Kránitz Lajos András, Andras Keresztes, Dobi Csaba, István Fidric, Hájas Tamás, Légrádi Zoltán, Orosz Bálint, Csík Nándor, Balázs Géza, Zsolt Kocsmarszky, Péter Örkényi, Attila Mészáros, Kiss Tibor, webeditor.huKreatura Média

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél például linket a nevedre, írj nekem üzenetet Patreonon!)

 • Köles Ákos

  Szerintem ez is van olyan izgalmas, mint egy ejtőernyős ugrás! Ja, és ez már nem prototípus!!!
  https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/jaguar/egyeb/jaguar_egyeb_i-pace_ev_400-_awd_90_kwh-afa-13534709

  • Hat ez a hirdetes pont nem vitte feljebb a pulzusom. 🙂

   • Köles Ákos

    Na jó a hírdetés az én pulzusomat sem vitte feljebb. Amennyiben a garázsomban állna már más lenne a helyzet pulzus terén. 🙂
    Engem azért izgat, hogy egy szinte null km-es sorozatgyártású i-Pace mit tud a széthajtott prototípushoz képest. Remélem, ha lesz lehetőséged rá csinálsz tesztet.

 • Valentin

  Fasza volt András!
  Végül Marci kiugrott?

  • Nem tudott, mar nem volt aznap gép. De egyszer kilokom 🙂

   • Valentin

    :-DDD
    Egyébként nem is mondtam András, de a feleségem a csatornádon bemutatott szélcsatornás lebegést kapta 2. házassági évfordulójára tőlem, és annak ellenére nagyon élvezte, hogy ő már korábban ugrott repülőről!
    Én is lebegtem, és bár egyáltalán nem könnyű, azaz sokat kell/kéne gyakorolni, hogy jól menjen, de így is nagyon nagy élmény volt!!!
    Szóval nagyon köszi az ötletet, mert tényleg sokkal jobb egy másfajta élményt adni neki, mint valami tárgyi dolgot, amiket eleve nem szeretek nagyon adni, mert unalmasak, ha csak nincs valami, amiről tudom, hogy vágyik rá.
    Nagyok köszi!!!
    PS: Bent mondtam is a srácnak, hogy végeredményképpen rajtad keresztül jutottunk el ide, s a röhej az, hogy volt velünk egy időben egy másik srác, aki külföldön él, csak most hazaugrott, és ő is a te videódat látva jutott el ide.

 • Dezider Szolard

  Ugorjon akinek nyolc anyja van … 🙂 Vegigneztem, engem jobban kimeritett a nezese szerintem, mint teged a vegigcsinalasa… Jo volt!

 • VincentV

  Egyszer én is kipróbáltam, pro tipp: ha ugrani szeretnétek, menjetek minél távolabb BP-től (ahogy Handrás is tette), könnyebben kapnak magasabb légteret a vidéki reptereken a TMA (Ferihegy közelkörzete), illetve annak a távolsága miatt. Így ott nagyobb eséllyel tudtok 4000m -ről ugrani. A város környékén ennél jóval alacsonyabban ugratnak, ami értelem szerűen levon az élményből. Ettől függetlenül amikor árakat néztek, mindig kérdezzetek rá a magasságra, és ahhoz képest hasonlítsátok össze az ajánlatokat. Sok esetben vidéken sem kaptok 4000m-et, mert a dolog legdrágább része a motoros gép gépideje, és ha ugyanannyi pénzt be tudnak szedni egy 2000m-es ugrásért mint a 4000m-esért, akkor értelem szerűen a szolgáltatónak a 2000-es éri meg jobban, csak ezt nem fogja ilyen szépen elmagyarázni 🙂

  • Sheme

   Az országban két helyen van lehetőség 4km-ről ugrani. Az egyik Siófok-Kiliti, a másik Székesfehérvár-Börgönd.

   • VincentV

    + LHDV (Dunaújváros) ami hirtelen eszembe jut, de annyira nem követem az ernyős dolgokat.