iPhone X vásárlási dilemma

Mindenki természetesnek veszi, hogy megveszem az iPhone X-et, pedig én most először az utóbbi 10 évben nem vagyok ebben olyan biztos. Sőt, ha végiggondolom a dolgot, akkor egyre inkább arra jutok, hogy nem kéne megvennem az új iPhone-t.

Ahogy a keynote utáni videóban is elmondtam, szerintem az iPhone X lesz a világ legjobb telefonja ha végre kapható lesz. Akkora savazást kaptam ezért, mint még soha, pedig miért ne lehetne ez a véleményem. Ha számomra lenne jobb, akkor nyilván azt vennék. Ha szar lesz az arcfelismerés, vagy macerás a Home gomb hiánya, akkor majd nem ezt fogom mondani, de látatlanban egyelőre meggyőzött. Ha esetleg lemaradtál a videóról, akkor klikk a play gombra. Hozzászólások közé is érdemes benézni.

Szóval jó kis készülék lesz, de ahogy a videóban is említettem, az ára borzalmasan magas lett. Mondjuk, hogy elhiszem az Apple-nek, hogy ez most a létező legjobb cucc, amit megvehetek, DE!

Az iPhone X nem ér ennyit!

Egy telefon sem ér meg 380 000 illetve 436 000 forintot, legalábbis nekem biztosan nem. Mondom, hogy miért.

Régen – az iPhone 6-ig – volt minden évben egy iPhone. Mindegyik megelőzte a konkurens készülékeket. Minden konkurens készüléket az iPhone-hoz hasonlítottak.  Mindegyikre azt mondta az Apple, hogy a valaha volt legjobb, legszebb, legsatöbbibb iPhone. Ezt az iPhone-t megvehettük általában 220 000 forintos induló árral, aztán már csak a tárhelyért fizettünk többet, ha kellett a hely.

Most mi a helyzet? A legjobb, legszebb, legsatöbbibb iPhone 380 000 forintról indul! Háromszáznyolcvanezerről. WTF!?

Mit lehet most venni 220 000 forintért? iPhone 8-at? Nem, az 267 000-ről indul. iPhone 7-et lehet venni 208 000-ért. Az van most is, köszi szépen Apple.

Nagyon-nagyon szeretnék iPhone X-et, de könnyen lehet, hogy ennyiért nem fogom megvenni. Eleve a 64GB necces (jelenleg egy 128 gigás iPhone-t nyúzok). Pont a videózás miatt kellene leginkább az iPhone X, jelenleg is iPhone-nal veszem fel a vlogomat, rohadt jól jönne az iPhone X jobb kamerája, a teléről nem is beszélve. A 64 GB nem biztos, hogy elég, a 256-os meg már 436 000 forint. Ja és akkor még az sem biztos, hogy egyáltalán meg tudom venni, mert a világ legnagyobb tech cége szokás szerint nem tudja legyártani a világ legjobb telefonját…

Ha az utolsó mondatig érek a gondolkozásban, akkor csak legyintek egyet és inkább nem is gondolok az iPhone X megvásárlására, mert csak felidegesítem magam.

PS: Ahogy közeledik az iPhone X rajtja (November 3), úgy keresnek meg egyre többen hogy szerezzek nekik, tegyek félre, stb. Persze segíteni nem tudok, még azt sem tudni mennyi érkezik az országba, csókos lista sincs, mert az Apple kőkeményen leosztja az indulókészleteket ilyenkor, kérlek ne is írjatok ezzel kapcsolatban, mert tényleg nem tudok segíteni. A legjobb lehetőség az előrendelés, lehetőleg elsőnek megnyomni a kosárba gombot, aztán imádkozni, hogy az Apple szállítson pár darabot.

66 hozzászólás

Irodaprofil

Épp ma beszéltük egy kedves barátommal. Amerikában 1000 dollár+áfa, Európában 1000 Font vagy 1000 Euró. Persze tudom, hogy Amerika messze van, meg kockázat meg árfolyam.
De a nespresso megtudja csinálni. Egy 110 Ft.-os kapszula mindenhol 110 Ft. Csak épp az adott ország pénznemében kell megfizetni. Azaz pl. ~ 0,3 Font. Miért nem lehet, hogy Európában is nettó 1000 dollár+szállítási költséget kelljen fizetni a cikkben szereplő telefonért.

Attila Bárdi

Milyen szallitasi koltseg? Kinaban gyartanak, szerintem ugyanannyiert viszik az USA-ba, mint Europaba. Inkabb 1000 dodo + AFA. Ahogy az USA-ban is.

IS200

Megpróbálok segíteni:

-100 forintnál 7% áfakülönbség az 7 forint, 300ezer forintnál 7 % áfakülönbség az 21000 forint (Ha pl Angliát nézzük, ahol 20% az áfa)

– Ha jol tudom a nespresso kávékra nem kell különböző “törvényileg előírt” szerzői jogdíjakat fizetni. ha jól tudom, Angliában az iphone-ra sem.

– Egy 100 forintos terméknél 10% árfolyamingadozás (pl a dollárnál) kb 10 forint, 300 ezer forintnál 30000 forint

balage

3000 doboz nespresso kapszulánál pont ugyanannyi az áfa, és az árfolyam különbségnél is, mint egy 300ezres telefonnál.

A kávé pedig sok helyen jövedéki termék, jövedéki adókkal – a telefon pedig nem.

Egyáltalán nem irreális elvárás, hogy mindenhol ugyanannyiba kerüljön egy termék, aminek a haszon kulcsa ezt elbírja. Pont nem érdekelne, hogy a magyar piacon kevesebbet keres rajta…

IS200

A kommentem első felének az (is) volt a lényege, hogy egy 110 forintos kapszulánál nem veszel észre akkora különbséget, itt nálunk spanyolországban 36cent a standard kapszula, ami középárfolyamon 112ft, pedig csak 21% az áfa, a mo-i 27%-kal szemben. A 6% áfakülönbség körülbelül 2 cent különbségnek vagy 6 és fél forintnak felel meg. Ha ingadozik kicsit az árfolyam, mondjuk megerősödik a forint az euroval szemben (ez pont nem fog bekövetkezni), akkor 36 cent akár 100 forint is lehet. Ennyi ingadozás még belefér, nem fognak átárazni, mert az ún. menüköltség (vagyis az átárazás költsége) magasabb volna. De akárhogy is nézzük, amikor karácsonykor hazemegyek és veszek otthon pár rúd kávét, nem tűnik fel, hogy néha itt, néha otthon picit olcsóbb a kapszula, mert pár forintról beszélünk.

Egy 1000 euros terméknél, aminél az áfakülönbség akár 20-30ezer huf is lehett, viszont mindenhogy feltűnik. Egy kapszula kávén lehet max 10 forint speciális adó az oszág függvényében, egy 256gbos telefonnál sokezer.

Szóval szerintem irreális elvárás, hogy ugyanannyiba kerüljön egy telefon mo-n mint máshol. Ebből a cikkből kiderül, hogy ha a nettó árat nézed, akkor már ugyananyni nagyjából mindenhol, sőt, nettó Németo-ban pl egy ezressel drágább a 437ezres teló mint bp-n:
http://index.hu/tech/2017/09/20/mi_kerul_egy_iphone-on_437_ezer_forintba/

balage

Nem irreálisabb elvárás a mindenhol egyforma áru kapszula, mint az egyforma áru telefon – ne keverd a százalékos arányokat, és az annak számszerűsített értékét.

1000 eurónyi telefonon pontosan ugyanannyi az áfa (feltéve, hgoy egyforma az áfa kulcs) van, mint 1000 eurónyi kapszulán.
Tehát 1000 eurnyi kisker árbevételből ugyanannyi marad mindkét gyártónál (és az pont teljesen mindegy, hogy ehhez 1db-ot, vagy 3000db-ot kell eladni)

A “számításod” szerint jobban elviselnéd, ha minden nap megadóztatnának nagyobb százalékkal – mert az akkor is csak napi pár forint/euro, mintha év végén egy kisebb kulcssal, mert az meg egy összegben mennyire sok…

IS200

Valószínűleg félreérted amit mondok, megpróbálok egyszerűbben fogalmazni: a kávékapszula sem kerül ugyanannyiba mindehol, csak azt a pár forintos különbséget nem veszed észre. egy 100 forintos terméknél 2-3-4-5-6 forintnyi áfakülönbség ugyanúgy megvan, csak nem veszed észre, mert 2centről beszélünk. Ha 1000 eurónyi kapszulát veszel, akkor ugyanúgy megvan az a 10-20-30 ezer forintnyi áfakülönbség, illetve az árfolyamkockázat stb.

balage

ez volt az alapállítás: “Egy 110 Ft.-os kapszula mindenhol 110 Ft.”

na mindegy, béke 🙂

creed23

Csak Ő épp azt mondja, hogy egyik helyen a kapszula 108Ft a másik helyen 114Ft és ezt nem veszed úgy észre.

balage

Az alapállítás ez volt:

“De a nespresso megtudja csinálni. Egy 110 Ft.-os kapszula mindenhol 110 Ft. Csak épp az adott ország pénznemében kell megfizetni. Azaz pl. ~ 0,3 Font. Miért nem lehet, hogy Európában is nettó 1000 dollár+szállítási költséget kelljen fizetni a cikkben szereplő telefonért.”

IBM PC

Az alapállítás egy hablaty.
A nespresso sem tudja megcsinálni!

ROZSE

Azt nem értem egyáltalán minek kell venni iPhone-t évente? Nekem egy 6s plus-om van, de fel sem merül, hogy lecseréljem, pedig használatban van elég durván: fejlesztés közben rajta tesztelek pl.
Most “normál” használat mellett mégis mi az ami miatt váltani kéne?? Semmi. Najó talán kicsit a kamera, bár a 6s plus/7plus ban is már elég jó van.

Egyébként a Keynote alatt meg végig azt magyaráztad, hogy instant get, meg hogy leszarod, hogy mennyibe kerül akkor is te veszel ilyet elsőnek. Ezek után nem nagyon értem a posztot 😀

Péter Kővári

Utolso felvetesedre a valasz…. tul sok ido telt el a bemutatas es a launch kozott… valoszinuleg ha a 8 al egyutt jott volna ki mar ott lenne a kezeben 🙂 viszont igy, egyre inkabb csillapszik az irracionalis vagy, es vele egyutt erosodnek az ész ervek 🙂

vargatom

Az anyagi oldala lehet érdekes, a fő kérdés az hogy hogyan alakul egy ilyen készülék értékvesztési görbéje. Mivel fizikailag ennyi idő alatt kevésbé használódik el (sérülések, akksi) ezért lehet, hogy jobban megéri évente egy kisebb összegért váltani, mint 2-3-4 évente sokkal többért. Nekem egy barátom szokta ezt csinálni, és minden évben jóval 150 ezer felett tudja eladni a használt iphone-ját; cserébe pedig mindig új, az összes aktuális újdonsággal rendelkező telefonja van.

Andras Horvath

Így van. Én eddig évente 50-60 körül cseréltem a készülékeimet, így mindig új és garis telefont használhattam. Lehet két három évente is cserélni, kb ugyanannyiba kerül az is. Kivéve ha valaki 6-7 évig használ egy telefont, de az meg szenvedés, mert lassú lesz, stb.

visuo

András! Mint hivatalos Apple értékesítő mennyire bírálhatsz Apple termékeket és szolgáltatásokat? És mennyire dicsérheted a konkurenciát?

Lui

Pedig egyszerű. Handrás ahogy egyre idősebb, kinőtte az iPhone hype dolgot. Rajött, hogy vannak sokkal fontosabbak, jobban megbecsüli a pénzt, leesett neki az is, hogy az Apple sem ugyanaz a cég mint régen, kitisztult a látása, elmúlt a drog hatása.. 🙂

Huey

A frissítési inger egy olyan dolog, hogy valakinek vagy megvan, vagy nincs. Attól függ, mennyire tekintesz használati tárgyként a telefonodra. Én például PC-t csak akkor bővítek/veszek, ha már használhatatlanul elavult, mások meg arra rejszolnak, hogy minden évben belenyomnak pár tízezrest erre-arra. Nálam a telefon ilyen. Szeretem az új masinákat, érdekel, mit tud az aktuális generáció, és amikor megveszem a friss példányt, akkor bizony az nekem minden egyes nap örömet okoz, amikor a kezembe veszem, használom (és nem csak két hétig, hanem hónapokig), mert ez az egyik érdeklődési köröm. Ellennék én egy iPhone 6-al is, hiszen tudja, amire használnám, de örömet nem okozna a birtoklása és a használata. Ez is csak egyfajta hobbi, becsípődés. Senki, ismétlem, senki nem tartozik érte magyarázattal senkinek.

The Norwegian

Két napja a Microsoft, most ez.
Napokon belül valami nagyon durva coming out-ra számítok. 😀

PT

Francba az i3-mal, vesz helyette egy euro 4-es dízel autót, mert az nemis környezetszennyező, csak a csúnya emberek mondják ezt!

W

Szerintem vesz egy tanyat, aram napelembol, viz kutbol huzva, persze a paradicsomot maga termeli 🙂

vargatom

A nagy kérdés még az lehet itt szerintem, hogy vajon ez egy egyszeri kilengés lesz az árban, vagy mostantól arra lehet számítani, hogy minden évben 1000 dollár körül lesz az új csúcsmodell…

The Daniel

Ezt a logikát követve, a következő csúcsmodell már 1100 dollárról indul, hiszen az új…

Fakem28

És majd szépen eljut megint az Apple oda mint a 80-as években mielőtt visszahívták Jobs-ot, hogy mentse meg őket. Szart kezdenek gyártani mocskos drágán! Én még talán jó időben lettem Apple Júzer, de ha most gondolkodnék platformokon az tuti, hogy nem az Apple lenne a befutó. Gyakorlatilag pár év alatt majdnem duplázódtak az árak. Hol volt 100%-os infláció amit én nem vettem észre? Mi az a konkurenseket megelőző innováció ami megéri a felárat? Touch ID helyett fejlesztenek egy valamit ami vagy jó lesz vagy nem? 400.000-ért??? MacBook szintén zenész. TouchBar? Mire? Pár éve mikor az asztalon hevertek a barátok telefonjai és volt köztük android meg windows is akkor még érezni lehetett, hogy az iPhone jobb ezeknél mert tényleg az volt. Ma, egy Huawei Mate9 pro, vagy egy Samsung S8+, vagy egy One+5 kívánatos tárgynak néz ki!!!!! Technikai különbségek meg eltűntek mint fing a szélben.

Bocs a kirohanásomért, de haragszom az Apple-re. Haragszom mert a profit került megint szem elé náluk. Mert megint a tőzsdei f@szok mondják meg mit kell csinálni. Mert Tim Cook nem alkalmas igazi vezetésre és iránymutatásra és nem képes az asztalra csapni, hogy ez így nem jó.

Szép hétvégét! Várjuk inkább az elektronauta újabb kalandját 🙂

Valentin

Sajnos teljes mértékben egyetértek veled. Én 2008-ban lettem Apple user a Macbook Alu-mal, és imádtam az Apple cuccait, de nagyjából 2013 óta az van, amit te írsz, én meg egy csalódott, szomorú egykori Apple fun lettem.
Ugyanazt érzem és látom, amit te is írsz itt, s Handrás is ezt látja.

Windows-os platformon tud valaki hasonlóan jól rendszerező, megbízható és használható programot, mint a Photos Mac-en?

vargatom

Kb. erre céloztam én is 🙂
Egyetlen dolgot tennék hozzá – mivel várhatóan ugye nagyon korlátozott lesz az elérhetősége egy jó darabig, ezért az Apple is csak viszonylag későn tudja majd felmérni, hogy mekkora is a tényleges kereslet egy ilyen telefonra. Szóval egy kicsit nehéz lesz előre belőniük a 2018-as flagship telefon árát…

syradan

Vettem egy iPhone 8-at, ezzel lecserélve a 4 éves iPhone 5S-em. Így, hogy eladtam az 5S-t, nem fájt annyira az ára az újnak, 217-re jött ki (Aú, de fáj!). Viszont azt gondolom, ez megint 4 évig telefon lesz.

JamesTKirk

pont leírtam a másik cikknél hogy a mosolygós kakit nem látom innovációnak, ami indokolná hogy ismét iphone-t vegyek, a watch os-t is elbaszták (toy story, tényleg, think different)…
az iphone x egyelőre több kérdést vet fel, hogyan fog működni az arcfelismerés, milyen lesz a keret nélküli kijelző, lesz-e valami menetrendszerű probléma (antenna, akksi, stb.). de apple felhasználóként (watch-iphone-ipad-mac) az az érzésem, hogy a többiek szépen lassan elhúznak, és nincs think different. egyedül az osx hiányozna, ha váltanék. ha hivatalosan futna a surface bookon, az lenne az instant get.

Zoli Bako

Handrás!
Nem tudod a készüléket megvenni áfamentesen ?
vagy 90ezret spórlnál rajta ami majdnem egy iPhone SE ára.

Zoli Bako

Igen,véleményem szerint a true depth camera system tolja meg az árát meg a kamera esetleg de még nem annyit az egész telefon

Ben

Felesleges igy beleszallni… na meg aztan ki tudja, lehet lesz valami szeriahibaja vagy valami aztan szivhatod a fogadat. Ilyen nagy fejleszteseknel amugy is megeri kivarni hogy kiforrjon, lehet jovore meg mar csak bezelless modellek lesznek, olcsobban.

Inkabb vegyel egy kis MILC-et videozashoz.

Andras Horvath

Hiba nem izgat, mert garanciális. GoPróm van, gondolkoztam már MILC-en is, de arről nem lehet instára fotót videót feltölteni, nincs midig nálam, és azért én teljesen váratlanul elég sok random kontentot gyártok, legegyszerűbb ezt telefonnal csinálni.

Ben

A Panasonic-okban szokott wifi lenni, van egy companion appja is es egy kisebb pancake-el egy kabat zsebeben is elfer boven, par perc szoszoles utan ugyanugy tolhatod instara a kepeket. Neked, mint aki mar regen is fotozott siman el tudom ezt kepzelni szemely szerint.

Serious

Eddig tartottam magam a 2 évente történő cseréhez. Hát most is kinyögöm magamból a 10-et, de ezt már legalább 3-4 évre tervezem. Nálam ezt érte el a drágább telefon.

Krisztián Kovács

En nem teljesen ertem ezt. Az evenkenti csere okosan vegrehajtva nem jelent sokkal nagyobb difit mint a 2-3-4 eves csere… nem az a draga hogy cserel az ember az csak realizalas. A draga hogy az ember kezeben ez avul naprol napra.

Márton Zoltán Szabó

Úgy általánosságban nagyon elszabadultak a(z okos)telefon árak. Más, főleg nagyobb gyártók, főleg flagship modell sorozatai folyamatosan drágulnak. Nekem eddig 130e volt a maximum, amit készülékre költöttem és habár szeretem, meg jól működik, mégis bánom, hogy ennyit kiadtam érte. Hiába munkaeszköz is a telefonom, azért azt nem lehet mondani, hogy behozná az árát, plusz bevételt termelne, egy középkategóriás, olcsóbb darabhoz képest, szemben mondjuk egy erősebb, drágább notebookkal, ami teljesen racionális döntés lehet.
Az iPhone X biztosan nagyon kelendő lesz, én mégis azt remélem, hogy a józan ész azért csak megálljt parancsol előbb utóbb ennek a tendenciának. Én legközelebb biztosan egy max. 2-300 dolláros kínait veszek.

BR

Tegnap olvastam ezt az postot, ma reggel felkeltem és gondoltam, hogy gyorsan megnézem, tényleg jól emlékszem-e. Reggeli kábaságban felmerült annek a lehetősége is, hogy csak ámodtam, vagy nem Handrás blogjában olvastam… 😉

jarodfree

Nekem azóta is az i8 plus a nyerő. 6S-ről váltok. Ahogy eddig, most is kihagytam egy verziót, így az ugrás már elég jó.
Az i8 design nem lesz új, de legalább az ár és tudás rendben és a kijelző és a face id bétatesztelésében se kell részt vennem.
Mondjuk a design hisztit soha nem értettem. Ez egy telefon. Minden telefonnak van kijelzője, gombjai, nagy truvájt egyik se tud a külsőben. A faltól falig kijelző se akkora wow érzés három nap múlva.

Zoltán

Nekem is hasonló dilemmám van! Ugyanis nekem baromira tetszik az X, de még jobban tetszene, ha 7 / 8 Plus méretben is lenne. 100%, hogy fognak ilyet gyártani, lesz rá igény! És ha most mevenném az X-et, a reális árcsökkenése 1 év múlva 70-80e Ft, a nem annyira reális, 100-120! Namármost ha el akarnám adni, mert mondjuk kijön egy X Plus és megindul rá a nyálkiválasztásom, akkor kb 260-290 között kellene kérnem egy 1 éves telefonért!!!! Na az én ismerősi körömben, nincs olyan ember, aki ezt kifizetné, amikor ennyiért vatta új Samsung S8-at vehet, vagy bármilyen csúcs androidot! Értem, hogy ez az iPhone X, de akkor is… Úgyhogy az évenkénti cserét én is átgondoltam és arra jutottam, hogy egy készüléket addig fogok használni, amig szét nem esik a kezemben…

Krisztián Kovács

Ennyit nem fog erni szerintem. Nezd meg a par honappal ezelotti i7 arakat… juliusban ujra cserelt i7+-t vettem 190korul… mennyi volt ez egy eve? A szurkeimport is tolja le… ha utoleri magat a termeles kb afamentes lesz a szurke vadiuj garis ar…

apapp

Ilyen magas pozicioban azert alapnak kene lennie egy ceges iphone-nak, foleg az istylenal, vagy legalabbis egy kedvezmenyes dolgozoi arnak.

Zehetmayer Gábor

Lekerültek az iStyle bannerek, pár napon belül két Apple-t “fikázó” bejegyzés… szerintem azért össze lehet ezt rakni. 😉

Garrett

Nekem az a legnagyobb problémám, hogy már ez az 1000 dollár is egy mocskosul pofátlan összeg egy telefonért, viszont ennek itt nincsen vége. Biztos vagyok benne, hogy 1500$ -ig is el fognak menni, mert majd lesz iPhone X Plus, illetve majd jön az 512GB -os verzió. 2-3 év múlva lazán elkérik majd az 1500 dodót… és még mindig egy telefonról beszélünk.

András Oláh

“és még mindig egy telefonról beszélünk.” – szerintem ez már rég nincs így, ez egy mini zsebszámítógép / kamera, amivel többek közt, de nem elsősorban telefonálni is lehet. Akinek a telefonálás a fő szempont, annak teljesen felesleges okostelefont venni, pláne csúcskategóriásat.

Sajnos a köznyelvben megmaradt a telefon név, ami érthető, mert a telefonokból nőtték ki magukat, de a tudásukat tekintve jóval többek annál. És ez indokolhatja a magasabb árat (bizonyos pontig)

Attila Körmöndi

Igazad van egyetértek veled. Mondjuk az is igaz, hogy ezek már inkább számítógépek mint telefonok. De ennyit én se adnék érte nekem olyan 120-130e a plafon, de már azt is sajnálom. Inkább költöm biciklire 🙂 Viszont abban is biztos vagyok, hogy Te venni fogsz mégis 🙂

PTR

Függetlenül attól, hogy a legjobb telefon lesz, és ha valaki hajlandó is lenne érte kifizetni az árat, szerintem első generációt semmiképpen se vegyen: iPhone, retina MBP, Apple Watch, stb mindegyik pár generáció múlva “érett be” (az óra most kezd majd). Várj egy évet, addig kihúzod a mostani telefonnal, és jövőre ha kijön egy javított verzió (szinte biztos, hogy lehet majd hova fejleszteni) akkor lecsapsz arra ugyanennyiért. Ha meg mégse ezen a vonalon megy tovább az Apple akkor megveszed normálisabb áron, vagy mész a 8S (vagy annak megfelelő) telefonra.

Andras Horvath

Első generációs Apple Watch-om van és tökéletesen működik. Ez nagy hülyeség, hogy nem szabad első generációsat venni. Egyrészt ha senki nem venne 1gen terméket, akkor nem lenne 2gen, másrészt mindig lesz gyorsabb jobb kiforrottabb egy termékből.

Az iPhone X-ből nyilán lesz jövőre jobb, de két év múlva még jobb lesz, három év múlva meg annál is jobb. Szóval nem értem amit írsz. 🙂

PTR

Arra gondoltam, hogy ez az arcfelismerés még elég új lesz, fene tudja mennyire válik be. Hozzáteszem, ha egy cégben bízok aki meg tudná csinálni az az Apple, a Touch ID is általuk vált először használhatóvá. Én biztos várnék vele. Persze ha kiderül, hogy ez valóban olyan jó, amilyennek lennie kell és annyira várnék rá akkor nyilván belevágnék pár hónap múlva. Egyelőre viszont én még kihagynám, de nyilván nem vagyunk egyformák.

Vogon

Az intő jel hogy a környezetemben a legnagyobb apple evangelista az ios 11 frissítés után vett egy Samsung S8at?

Huey

Az maximum annak a jele, hogy evangelista barátod nem túl eszes. Először is soha nem frissítünk azonnal, mindig megvárjuk, hogy másoknál mit produkál az új rendszer. Másodszor ha frissítettünk, és még nem az igazi, akkor sem kell eldobni a telefont, pár hét és szépen minden javítva lesz OTA.

ialma

Hong kong-ban az ismerősöm a nagyobbat 331 055 Ft megfelelő HKD -ért veszi , na ez a para hogy itt meg 439 a nagyobb . És egy percre sem gondolnám hogy az APPLE a hibás !! nem is sokallom érte a 340 000 forintott ! Csak persze rabló kormányunk éhes 27 % áfa plusz egyébb adók és már is ott vagyunk a 400 ezer felett ! Én is sokallom de ha ez az ár nem tudok mit tenni , max kiugrok valamelyik szomszédos országba és megveszem ott , és persze ott mégveszem netto és nem fizetek azeknek a rabló kormánynak adót érte

Huey

Szerintem is nagyon drága, de már olyan régen bámulom az iPhone 6-ot 6s, 7, és immáron 8 képében is lényegében tökéletesen változatlan felhasználói élménnyel, hogy nem is kérdés a vásárlás. Valakit a művészet indít be, valakit az asztali pc-k, én telefonmániás vagyok, és ezt fizetem meg. Ugyanakkor nekem is nagyon kellemetlen ez a bizonytalanság, hogy lesz-e telefon a következő fél évben, szvsz nevetséges, hogy így rajtol az Apple. 9:01-kor ott fogom nyomni az előrendelést, amilyen gyorsan csak tudom, plusz szóltam 3 kisebb boltban is, hogy ha szereznek én megyek érte, de nagy reményeim nincsenek.

Krisztián Kovács

A telefon draga az biztos. De manapsag mindenki baromi sokat nyomkodja naponta, vagy folyamatosan ott van a keze ugyeben.. es ha valakit ez boldogit akkor legyen. Dohanyzassal is aranylag gyorsan ossze lehet szedni azt az osszeget (vagy pialassal) ami ehhez kell… vagy az ezerszer elnyutt avulasi pelda az auto, ez annak a toredeke egy nagyon nem is luxusauto eseteben is.

xforum net

Figyelemre méltó András őszintén reális véleménye. Respect.

Valter Nagy

Ha valaki megteheti az Te vagy H.András! Én nem sajnálom! Ilyet ki ne hagyj!!Egyszer élünk! Én megvenném ha valaki megdobna az árával!Manapság minden drága!!!

JamesTKirk

igen, nem tudjuk hogyan fog működni. az innováció hiányát továbbra is fenntartom, a macbook pro vagy az imac az osx nélkül már rég megbukott volna és senki nem venné. szerintem. ugyanezt gondolom a sima iphone-ról is. az integrált környezet, és a megvásárolt programok tartanak itt, ezek nélkül már rég válotttam volna, pedig idegesít az android.

Norbert Gomez

Sziasztok, hátha valaki tud segíteni. Nagyon vártam az iphone X- telefont, h megjelenjen. A home gomb megszünése nagyon nem tetszik viszont biztos meg lehet szokni és tényleg bomba lett a telefon. Viszont ma nagyon elgondolkoztam, több banki alkalmazást is használok amit jelen pillanatban simán az újlenyomatommal aktiválok, a világ legkényelmesebb dolga, nem kell pöcsölni jelszavakkal, üzenetekkel. Viszont ez a X-ben ugye nem lesz.. Nem hinném. hogy az MKB vagy a KandH beletervezi az apjába az arcfelismerést.(bár reménykedem.:)) A kérdésem tök egyszerű. Vagy X-em lesz vagy elvesztek egy kényelmi funkciót??? (egyébként ha ezt nem oldották meg inkább 8-ast fogok venni). előre is köszi a válaszokat.