iPhone X vásárlási dilemma

Mindenki természetesnek veszi, hogy megveszem az iPhone X-et, pedig én most először az utóbbi 10 évben nem vagyok ebben olyan biztos. Sőt, ha végiggondolom a dolgot, akkor egyre inkább arra jutok, hogy nem kéne megvennem az új iPhone-t.

Ahogy a keynote utáni videóban is elmondtam, szerintem az iPhone X lesz a világ legjobb telefonja ha végre kapható lesz. Akkora savazást kaptam ezért, mint még soha, pedig miért ne lehetne ez a véleményem. Ha számomra lenne jobb, akkor nyilván azt vennék. Ha szar lesz az arcfelismerés, vagy macerás a Home gomb hiánya, akkor majd nem ezt fogom mondani, de látatlanban egyelőre meggyőzött. Ha esetleg lemaradtál a videóról, akkor klikk a play gombra. Hozzászólások közé is érdemes benézni.

Szóval jó kis készülék lesz, de ahogy a videóban is említettem, az ára borzalmasan magas lett. Mondjuk, hogy elhiszem az Apple-nek, hogy ez most a létező legjobb cucc, amit megvehetek, DE!

Az iPhone X nem ér ennyit!

Egy telefon sem ér meg 380 000 illetve 436 000 forintot, legalábbis nekem biztosan nem. Mondom, hogy miért.

Régen – az iPhone 6-ig – volt minden évben egy iPhone. Mindegyik megelőzte a konkurens készülékeket. Minden konkurens készüléket az iPhone-hoz hasonlítottak.  Mindegyikre azt mondta az Apple, hogy a valaha volt legjobb, legszebb, legsatöbbibb iPhone. Ezt az iPhone-t megvehettük általában 220 000 forintos induló árral, aztán már csak a tárhelyért fizettünk többet, ha kellett a hely.

Most mi a helyzet? A legjobb, legszebb, legsatöbbibb iPhone 380 000 forintról indul! Háromszáznyolcvanezerről. WTF!?

Mit lehet most venni 220 000 forintért? iPhone 8-at? Nem, az 267 000-ről indul. iPhone 7-et lehet venni 208 000-ért. Az van most is, köszi szépen Apple.

Nagyon-nagyon szeretnék iPhone X-et, de könnyen lehet, hogy ennyiért nem fogom megvenni. Eleve a 64GB necces (jelenleg egy 128 gigás iPhone-t nyúzok). Pont a videózás miatt kellene leginkább az iPhone X, jelenleg is iPhone-nal veszem fel a vlogomat, rohadt jól jönne az iPhone X jobb kamerája, a teléről nem is beszélve. A 64 GB nem biztos, hogy elég, a 256-os meg már 436 000 forint. Ja és akkor még az sem biztos, hogy egyáltalán meg tudom venni, mert a világ legnagyobb tech cége szokás szerint nem tudja legyártani a világ legjobb telefonját…

Ha az utolsó mondatig érek a gondolkozásban, akkor csak legyintek egyet és inkább nem is gondolok az iPhone X megvásárlására, mert csak felidegesítem magam.

PS: Ahogy közeledik az iPhone X rajtja (November 3), úgy keresnek meg egyre többen hogy szerezzek nekik, tegyek félre, stb. Persze segíteni nem tudok, még azt sem tudni mennyi érkezik az országba, csókos lista sincs, mert az Apple kőkeményen leosztja az indulókészleteket ilyenkor, kérlek ne is írjatok ezzel kapcsolatban, mert tényleg nem tudok segíteni. A legjobb lehetőség az előrendelés, lehetőleg elsőnek megnyomni a kosárba gombot, aztán imádkozni, hogy az Apple szállítson pár darabot.