iPhone 5 rajt

Idén nem mentem ki Londonba sorba állni az új iPhone-ért. Egész egyszerűen azért, mert rengeteg a meló amit el kell végeznem, nem tudok most egy napot rászánni erre. Természetesen nem maradok iPhone 5 nélkül, ha minden jól megy estére már kezemben lesz a kicsike, ugyanis három kollégám név szerint Móni, Laci és Gergő (akiknek ezúton is köszönöm, hogy végigszívják helyettem a napot) kimentek Londonba és elintézik a telefonom beszerzését, nomeg kell két darab demókészülék is a Fashion Streetre, ezeket is megszerzik. Ha jut… Ha minden sikerül, holnaptól meg lehet tapizni őket a Fashion Streeten.

Pulai G is kinn van Munchenben ahol éjszaka kemény 2 fokra esett a hőmérő higanyszála, ugyanitt az index.hu csapata is már ott van a sorban és közvetítik az eseményeket. PS: megtisztelő, hogy beleírtak az ezzel kapcsolatos cikkbe. Aztán majd ne engem szidjatok a fagyoskodás miatt, én szóltam előre. 🙂

A szifonosok Párizsban tanyáznak, náluk is van szöveges közvetítés, meg fotók. Természetesen a világon mindenhol hatalmas sorok állnak már tegnap este óta, Pulai G jelentette valamikor este 8-kor, hogy már több mint 500 ember lehet a sorban. Az alábbi kép 18:20-kor készült.

Lacival kicsit el is kezdtünk aggódni, hogy vajon jut-e nekük telefon a Regent Streeten lévő Apple Store-ban, ugyanis az XMS iPhone team csak reggel fél 10 felé ér majd oda, addigra meg tuti totális madness alakul ki a bolt előtt. Most jött egy infó, már több mint 1000 ember áll a Regent Streeten… Kalandos lesz az biztos.

Még valami. A hazai T-Mobile kirakta az árakat, 28-ától meg lehet venni akár 19 900 forintért is a készüléket, feltéve, ha aláírunk két évet és egy Ikon 600 csomagot választunk. (Nekem ez a csomag van már évek óta, teljesen elégedett vagyok vele) Független árak sem változtak, továbbra is 199 ezerről indulnak. T-Mobile rajton tuti ott leszek, sztem itthon is várható egy kisebb őrület. Helyszínt és időpontot is tudom már, de nem írhatom meg.

Nah, ezek vannak, drukkoljatok, hogy legyen elegendő készlet Londonban. Ha van valami infó, pl kezembe kerül az iPhone 5 jelentkezem, most elhúzok dolgozni.

Update: XMS iPhone launch team megérkezett a Regent Steetre, jelentésük szerint több mint 3000 ember áll a sorban. 16 gigás készülékek már elfogytak, 32 gigások jutnak még. Helyes, pont ilyeneket akarunk. A repülőgépet mondjuk lehet lekésik…

Update 2: Laciéknak még két óra a sor, hihetetlen mennyiségű ember áll a boltok előtt.

Update 3: Elkezdtek jönni az App Store-ba az iPhone 5 16:9-es kijelzőjére optimalizált alkalmazások, az összes Apple alkalmazás frissült természetesen, de jött Facebook, Twitter, Shazam, Flipboard, WordPress, iHealt, ezek hirtelen amik a telefonomon is rajta vannak, nyilván rengeteg alkalmazás frissül majd a napokban. Úgy látszik a legtöbb fejlesztőnek nem okoz majd gondot, hogy gyorsan lefrissítse az alkalmazását.

Update 4: Az XMS iPhone különítmény alig 7 óra sorbanállással megszerezte az én telcsimet és a Fashion Streetre szánt demókészülékeket, viszont a repülőt lekésték, de reggel jönnek egy másik járattal, szerintem most jól leisszák magukat… 🙂 Sokan kérdezték, igen, ki lesz rakva a boltban, de csak a Fashion Streeten, a Plazában nem lesz, és nem, nem fogjuk árulni továbbra sem.

Még pár kép. Londoni sor:

London a sor után:

A fehér pedig az enyém 🙂

361 hozzászólás

Gábor

paragon köszi a tapasztalatokat, de nekem telefon kell, és jelen állás szerint én nem cipelnék magammal sehova egy iPad nagyságú gépet. Suliba nekem már nem kell, mert most nyáron fejeztem be az Msc-t így nem érint. Dolgozni nem dolgoznék szabadidőmben így ez sem érint 🙂
De tényleg köszi!

Pdudas

Lehet, hogy valojaban a telefon es az iPad kozotti meret lesz az idealis.
Nekem van telefon es iPad is – a telefon tul kicsi a munkara, az iPad tul nagy hogy mindig nalam legyen.
A ketto kozotti meret akar idealis is lehet (szamomra) – de meg kell varnom amig egy 7″ koruli tablet elokerul.
Vagy egy Google Nexus 7 vagy akar iPad mini is lehet – csak akkor tudom eldonteni hasznalhato-e ha mar kiprobaltam.

iPad nem rossz es a tablagepek kozott valoban a legjobb jelenleg – de nekem az ios tul zart. Meg a megvaltoztathatatlan dolgok is idegesitoek. Mint peldaul az a kurva VIP mailbox. Ok, legyen benne – de szeretnem en eldonteni legyen-e ott a fiokok kozott (azaz kikapcsolhatora kene megcsinalni). Meg hasonlok.

bob

Na ugy laton kiderult sokaknak idén is draga a telefon es iden sem lett arcsokkenes, lol

szmmate

Az lenne a kérdésem, hogy van-e valakinek tapasztalata már arról, hogy amikor egy micro sim-es telefonra váltott, akkor a telefonnal együtt kiküldték-e azt is webshopos rendelés esetén. Ha igen, akkor gondoljátok, hogy a nano simmel is ez lesz, vagy be kell menni egy t-pontba kicseréltetni?

levi

Az a bosszantó az egészben, hogy a T és Voda is nagyon drágán adja a csomagokat. Erdélyben az Orange annyi percet ad olcsón, hogy le sem tudod telefonálni. Szerintem felvidéken is hasonló! Ezek a hazai szolgáltatók mind gazemberek mint minden külföldi multi cég HAZÁNKBAN!!!

mv3

Nekem semmi olyat nem hozott az IOS 6 amitől felvillanyozódnék, teljesen elégedett voltam az 5.1.1 verzióval.
Sőtt, hiányzik a Google maps, tessék visszaadni, vagy gőzerővel fejleszteni!
Ez a mostani kopás, karcolódás nekem tuti elvenné a kedvem, ok, nem olcsó, vigyázni kell
rá, de nem egy műtárgyat akarok a zsebemben cipelni.
Majd jövőre, amikor nem az iPhone 6, hanem az 5 S jön, az talán egy összeszedettebb készülék lesz.

mv3

Bár nem picsogok, senki sem kényszerít rá, hogy vegyek, mint ahogy mást sem. Ez a legjobb az egészben, mindenki maga eldöntheti, mi és mennyit ér meg neki.

diceman

t-mobile küldi a nano simet a futárral.
amúgy ameddig az iphone 5 20k a htc onex 70 az s3 pedig 80 ugyanolyan dijcsomag es huseg mellett addig nem kerdes melyiket veszem

K

@bbk

Minden hasonló méretű tömeg ekkora dzsuvát hagy maga után. Csak még mielőtt kitalálod, hogy valami Apple sajátosságról van szó… : )