iPad launch Live

Persze még nem a hazai rajtról van szó, hanem azokról az országokról, ahol most indul az iPad 3. Konkrétan: USA, Kanada, Anglia, Németország, Franciaország, Svájc, Japán, Hong-Kong, Szingapúr és Ausztrália, az itt élő szerencsések már 16-án reggel hozzájuthatnak az új iPadhez. Japánban és Ausztráliaban már holnap van, ott már sokan meg is vásárolhatták a cuccot. Itt jegyezném meg, hogy kommentekben semmit ne kérdezzetek a hazai rajtról, úgysem mondhatok semmi konkrétumot.

Gondolom sokan azt hittétek, hogy én is kimegyek az angolokhoz és beállok a sorba, de ahogy azt a keynote alatt már mondtam is, ez most elmarad. Egész egyszerűen azért, mert annyira közel van a hazai rajt, hogy nincs értelme kiutazni, épp elég móka lesz nekem levezényelni az XMS-ben az iPad rajtot.

Tehát itthon maradtam, viszont több csapatról is tudok, akik nem bírtak magukkal, és most indulnak vagy már kinn vannak, az ő tudósításukat össze tudom foglalni.

Az egyik csapattól már kaptam is infókat, Pulai G aki a barátnőjével ment ki németországba az alábbiakat küldte:

16:50 G: Délután négykor már kinn voltunk a egyik Müncheni Apple Store előtt, ekkor már több mint 15-en álltak sorba.

klikk a folytatáshoz

Időközben láttam Facebookon, hogy a szifon.com-os srácok is elindultak Németország felé, gondolom hajnalra odaérnek, és ők is tolják majd a kontentot.

19:15 G: Azóta beálltunk a sorba, 35 én vagyunk kb. gecihideg van, a wifi néha elszáll előttünk németek mögöttünk oroszok állnak. De van egy kb 13 éves kissrác egymaga üldögél.

Közben ugyancsak Facebookon láttam, hogy Londonba is sokan elindultak. Nekik üzenem: ha küldtök képeket, akkor Londont is szívesen postolom.

20:35: New Yorkban a kockánál is keményen gyűlnek a népek, pedig ott még csak du 4 óra van. PS: továbbra is a cube a kedvenc boltom:

Talán vannak páran akik nem régóta követik a handras.hu-t, nekik összeszedtem a korábbi iPad Launch közvetítéseimet.

iPad 1 launch 2010 New York az éjszaka.
iPad 1 launch 2010 New York videó a rajtról.
iPad 1 launch London 2010 videó
iPad 2 launch Las Vegas 2011
iPad 2 launch Budapest XMS 2011 képekben
iPad 2 launch Budapest XMS videó

21:00: Pulai G unalmában küldött esti képeket az Apple Store-ról. Nem irigylem most őket, tudom milyen órákat ácsorogni a hidegben. PS: Nemsokára írok róla, hogy miért teszik meg mégis ezt az emberek.Látszik, hogy a boltban már pakolgatják a cuccokat, készülnek a reggeli rohamra.

Naszóval. Még több mint 10 óra van hátra a rajtig, és mint fent írtam, ez elég kemény tud lenni a hidegben, sokan mégis bevállalják ezeket a sorbanállásokat, köztük én is.
Hogy miért? Sokat gondolkoztam ezen, aztán arra jutottam, hogy több dolog játszik össze. Az Apple baromi jó termékeket készít, látatlanban vettük-vesszük az iPhone-t vagy az iPadet, már a bejelentés pillanatában AKARJUK a terméket. Tökmindegy szükségünk van-e rá egyszerűen kell. Tehát egy nagyon kívánatos termékről van szó, amit a lehető leghamarabb akarunk megkaparintani, ez az egyik oka, hogy az emberek beállnak a sorba. Ezekben a sorokban egyforma érdeklődési körű emberek állnak, tehát gyarkorlatilag bárkivel lehet beszélgetni, igazán jó kis közösségi élmény. Persze a várakozás hosszú, az utcán többnyire hideg is van, álmos is az ember, tehát vannak holtpontok, és tényleg nagyon fárasztó az egész. Aztán ahogy kivilágosodik és közeledik a rajt időpontja, kezd felpörögni mindenki, míg végül a nyitás pillanatában egy hatalmas adrenalinlökettel elszabadul valami olyan érzés, amit nem igazán tudok mihez hasonlítani. Mindenki mosolyog tapsol, tapsolnak a store-ban is, egészen elképesztő amit a sok-sok óra várakozás után átél az ember, tényleg hatalmas a pörgés a rajt pillanatában. Miután sikerült megkaparintani a terméket, még utána is jó sokáig nagyon jó érzés, legalábbis mintha a Mount Everestet mászta volna meg az ember, azt érzed: Megvan, megcsináltam!.
Hát ilyesmi egy launch, de nagyon nehéz elképzelni annak aki még nem élt át ilyesmit.

10:07 G: A sorban olyan 35-40-en állnak, 14-től 60 éves korig. A legidősebb egy orosz mami, aki már mindenkinek beszólt. Túlestünk az első vízosztáson is, és a boltban megkezdődött a termék reklámpaneljeinek lecserélése 25 munkatárs és 5 külsős szerelő közreműködésével. A hőmérséklet +7 fok.
Éjfél után érkezik egy újabb magyar társaság a sorba 4 fővel.

10:45 G: Fél 11 van, felépítettek egy 50 fős kordont. A 20-21-22. rajtrács a miénk. A párizsi veszély nem fenyeget, az oroszokat hátrazavarta a security.

Beszéltem a srácokkal Facetime-on, a sorban az oroszok mar rendesen anyáznak, mert valami gondjuk van a kordonokkal, ahogy lattam a videón, már jó 100 ember áll a sorban a német store előtt. Lélekben veletek vagyok srácok! 🙂

11:04 G: Új info: nagyjából 50 ember benyomorgott elénk a sarokba. Ha végig tudnak állni egymás nyakán a hidegben 9 órát akkor csak menjenek be előttünk bmeg…

11:31 G: Rátaláltunk az első helyen álló magyar srácra kokárdával a mellkasán. Németországban él, blogger, iPhone 4S sorbanállásnál az ő posztjaiből és videóiból tájékozódtunk otthonról. Az ajtóban álló szintén magyar secutityvel társalognak magyarul a csajozásról. Az oroszok is megnyugodtak egy kicsit, visszavitték a székeket, és a földre ültek, plusz Apple munkatársak jöttek ki buzdítani a tömeget, az oroszok lelkesen ujjonganak és táncolnak ELŐTTÜNK a sorban. Az egyik épp a lábamnál alszik. A lenti videón ott a kokárda 🙂

11:52:

00:42 G: harmadjára hozzák a KV-t. Hideg van…

01:00: Pulai G sztem bealudt, a szifonos csapat még bőven úton, úgyhogy hajnalban folytatjuk, addig pihenjetek ti is, meg a sorbanállók is.

3:00: Ott az új iPad! Állatkínzás.

4:45: Az emberek hullanak mint a legyek (az oroszok egymáson alszanak), de közben kirakták, hogy “sehvolutionär”.

05:45 Szifon csapat: Mi egyelőre megreggelizünk, háll istennek nem kell kint állnunk a hidegben, valójában így is terveztük. 🙂 Körülbelül 8-ra vissza megyünk, nálunk 9:30-kor nyitnak. – A szifonosok egy kis boltba mentek, ahol nincs egy lélek se, és a bolt is később nyit. Igaz nem kell a hidegben sorbanállni, viszont nagy partyhangulat sem lesz, valamit valamiért 🙂 – Handras

Szifon.com: Zwei ipad bitte!

06:35: Ezeket osztogatják éppen. Ezek ugyebár nem sorszámok, arra vannak, hogy a bolt tudja mikor fogynak ki a készletek. Kiosztják a modelleknek megfelelő cetliket, ha elfogynak a cetlik, elfogytak az iPadek is. Biztos, hogy kevés lesz a készlet, és délutánra kifogyan a ZÚJ iPadből.

06:54: A sor vége a kép hátsó részén jobbra fordul de ott is tart.

Kukacwap jelenti Szingapúrból:
“Én Szingapúrban vagyok! Itt 7 órával van előttetek, 10-kor nyitnak a boltok, azaz hajnali 3-kor nálatok. Ahol vagyok ott épp sor nincs, első vagyok itt. 28 fok van, napos jó idő és elég volt csak 8-kor kelni.

Nos, csak azt tudom erre mondani, hogy látni kell. ha meg van nyitva egy lap egymás mellett az iPad2-n és az iPad-en, a vak is látja, hogy ég és föld. Gyönyörű!”

Ugyancsak kukacwap küldte az alábbi képet, aki mostanra már boldog tulajdonosa a zúj iPadnek, gondolom nem kell feliratoznom, hogy melyik oldalon melyik iPad kijelzője látható.

07:15: Ömlenek az App store-ba az update-ek, van már külön lista is a Retina Displayt kihasználó appokról. Aki okos fejlesztő volt, az most kaszálni fog. Star Walk, Infinity Blade 2, már töltheted is őket G! 🙂

Alig fél óra a rajtig, ezért gyorsan csináltam egy miniinterjút Gáborral, mert tudom, hogy később már csak az iPaddel fog foglalkozni, meg aludni fog hazafelé.

– Mennyire volt hideg?
– egész ejjel 3 fok volt de erősen minusznak tűnt éjjel 3 után

– Mennyire volt hosszú az éjszaka? Mikor jött el a holtpont?
– a holtpont nagyjából 5-10perccel a szifonosok posztja után jött el, ugyanis ennyi ideig tartott realizálni az információt.

– Hányszor gondoltad az éjjel, hogy mekkora baromságot csinálsz?
– minden alkalommal amikor a mögöttünk és előttünk álló orosz banda közösen rázendített valami nemzeti indulóra (és azért a 15 óra alatt párszor előfordult)

– Réka hányszor mondta, hogy szakít veled?
– Réka akkor mondta hogy szakit velem amikor a kartyak kiosztasanal reggel 6 kor azt mondtam hogy mostantol mar nem mehet ki a sorbol pisilni.

– Segít, hogy kezd világosodni és a tudat, hogy már csak 1 óra van hátra?
– mar teljesen vilagos van es egesz meleg itt a sajto es a teljesen kikeszult tomeget meg nekiallnak lelkesiteni h kiabaljunk meg hullamozzunk hat mondjuk ez annyira nem segit, de kozel vagyunk az ajtohoz es mar csak 40 perc 🙂 azert az xmsbe is benezunk a launchra, ott legalabb meleg van 🙂

07:30: Kicentizve keményen, de megérkezett egy kamionnyi iPad. Pár ezer darabra saccolom a készletet.

Kitartás, innen már csak a dolog fun része következik. 🙂

7:49: érkezett még egy teherautónyi iPad

10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 Rajt!

Ebben a pillanatban Németországban elindult az új iPad, Gáborék most bejutnak, és kezükbe kapják minden idők legjobb tabletjét. Szívesen ott lennék én is, de hát egy hetet csak kibírok, aztán leemelek egyet az XMS-ben a polcról. Can’t wait!

8:15 Szifon: Tovabbra sincs senki, beultunk egy kavezoba ahonnan ralatunk a “sorra” 🙂 Egybkent beszeltunk mar a bolt tulajdonosaval, 9kor ernek ide az az uj iPadek.

Vagy ilyen jól megy kinn az APR-eknek, hogy nem szerveznek launchot, vagy …

9:45 Szifon.com: “Kezünkben ;)”

Jelenleg sajnos nem volt az osszes verziobol… De parat sikerult beszerezni. Most tovabb indulunk, hatha sikerul a maradekot megszerezni, amint lesz idonk megmutatjuk es beszelunk rola!

10:30: Tóth András küldött képeket Londonból, ő most ért oda a Regent Streetre, ahol még mindig nagy a pörgés.

Pulai G elküldte az első videót, amit akkor vett fel, amikor több mint 14 óra sorbanállás után végre bejutottak a boltba. Elnézést kér a remegésért, a nagy rohanásban remegő kézzel ilyet tudott csak produkálni 🙂

11:17: fogynak a készletek Londonban:

Azt hiszem mindent sikerült összefoglalni, ha további infókat szeretnétek, akkor a szifon.com -os srácok oldalát érdemes nézegetni, én majd a saját iPademel készült teszteket szeretném postolni, jövő hét végén, most erősen dolgoznom kell, ha megnézitek az xms.hu főoldalát, akkor könnyű kitalálni, hogy min. 🙂

 • Tmix

  Erről a nagy sorbanállásról egy vicc jut mindig az eszembe:

  3 bika áll a dombtetőn, nézik a völgyben legelésző teheneket. A legfiatalabb ugrándozik, ficánkol és azt mondja:
  – Gyerünk, rohanjunk le és dugjunk meg egyet!
  A közepkorú bika azt mondja:
  – Szépen leballagunk és megdugunk 3-at.
  A legidősebb:
  – Megvárjuk míg feljönnek és megdugjuk az összeset.

 • Tmix

  De szerintem az Apple főhadiszállásán is azt mondják, hogy “igen, megcsináltuk, sokadszor is sorban állnak” 🙂

 • kiiso
 • Keresztes György

  Szerintem ilyen nem létezik. Egy APP van és kezeli a két felbontást. Nem úgy mint pl. iPhone Vs. iPad

 • Keresztes György: a logikát egyelőre én se értem. Azért írtam azt a feltételezést, hogy a régi appoknál ottmarad szemétben a régiből valami. De majd ha más is leteszteli akkor láthatjuk, hogy egyedi eset-e, vagy másnál is van ilyen. Amit megpróbálok majd, hogy lesimázom azt is és restoreolom, csak fejeződjön be teljesen az új.

 • VMark

  Basszus… azt hittem, hogy legkésőbb a nemzetközi launch idejében elindult az előrendelés… de még semmi. 🙁

 • Peti77

  Nézegettem pár részvény árfolyamot. Az Apple részvény 3 éve 219 dollár volt. Akkor kellett volna venni belőle. 😀 Ma meg 580 felett van már, és mi lesz itt, ha az iPad3 sikeres lesz. ( mondjuk miért ne lenne az 😛 )

 • Peti77

  Sorry, 2 éve volt 219 dollár az Apple részvény. 2 éve. Az durva.

 • Daniel

  Ez is egy olyan élmény amit csak nagyon kevés ember tud megfizetni. Tavaly nyár óta gyűjtök iPad-re, mégsem jött össze. 🙁

  • Andreas

   Mennyi pénzed hiányzik?

 • Péter

  kukacwap:

  http://kepfeltoltes.hu/120316/RetinaDisplay_www.kepfeltoltes.hu_.png

  Amit belinkeltél 2 képet, hogy a Numbers-nél még a számok is ott vannak, hát az az aprólékosság nem cask ott jelenik meg.. Ezen a képen is amit úgy screen shootoltam ki apple oldaláról, jól látszik, hogy a kis könyvjelzőcskén az iPad 2-n még nem volt semmi, (üres barna volt) addig az új iPaden már tettek bele apró kis vonalakat.. Ilyen, és ehez hasonló javítások meg számos helyen vannak.. 🙂 Úgyhgoy igen, ahogy Handras mondaná, “Hát igen, az Apple nem szarral gurigázik” 😀

 • csekk xms.hu 🙂

 • Mikortól lehet előrendelni???

 • RR2 screenshotok. később még ma lesz Infinity Blade II.

  http://dl.dropbox.com/u/30971883/IMG_0068.jpg
  http://dl.dropbox.com/u/30971883/IMG_0069.jpg
  http://dl.dropbox.com/u/30971883/IMG_0072.jpg

  a műszerfalat, autórádiót, meg az előttem bóklászó két Golf-ot nézzétek

 • Sanyibá

  Handras remélem nem reggel 8-kor kezditek el a partyt, mert mire 6-7 környékén odaérnék hozzátok, tuti elfogy…:(

 • MarioG

  Hát én csekkolom, de nem látok semmit, pedig keresem! 🙁

 • MarioG

  Ja, csak a dátum! 🙂

 • Handrásnak megírtam londonból a mostani fejleményeket. Mi 15 darab készüléket tudtunk vásárolni. 🙂 Infok 10 percen belül a blogomon 🙂

 • Akit érdekel ez volt: http://youtu.be/qrvsQdf2TjI

 • Attila

  Londonban a Selfridgesben, 1 sarokra a Regent str-tol van 400 iPad es nincs sor csak ugy szolok 🙂 Gyertek! Az osszes 4G es a 16-os Wifis van, a 32-es nalunk elfogyott, 64-es nincs UK-ben sehol allitolag…

 • P84

  Ez szomorú:

  “Az első benyomások alapján az A5X nevű négymagos grafikus csip sem olyan gyors, mint ahogy ígérték, a tesztek szerint a nagyításnál ez nagyon meglátszik. Több tesztelő úgy gondolja, a kevés változtatás miatt a táblagépet inkább Ipad 2S-nek kellene hívni.”
  index.hu

  http://index.hu/tech/2012/03/16/tolonganak_az_uj_ipadert/

 • A kijelzőt leszámítva én sem látok sok újdonságot, bár a kamera már használható, az iPad 2-esbe sajnos nem volt, a súlya nehezbb jóval és még vastagabb is. De imádom, ez van. Majd pár Londoni képet küldök Handrásnak, ha érdekli őt.

 • Ha nem pont nemzeti ünnepre esik a launch én is szívesen kimentem volna megnézni magamnak egy launchot….meg persze ott leszek remélhetőleg Handrasnál is a magyar Launchnál.

  De nem tudom, hogy érdemes-e az új iPadre cserélnem a saját iPad1-emet, vagy jobb vétel olcsóbban egy iPad2.

 • Szerintem az eg után nem éri meg a kettő, de hát kinek a pap kinek a paplana 🙂 Szerintem megéri azt a kb 20 e forint különbözetet.

 • ht@htphoto.hu: nalunk biztosan nem lesz elorendeles, ennyit elarulhatok. Annak fog jutni, aki aznap eljon a boltba, ugy mint tavaly, biztos, hogy nem lesz keszlet elorendelesben.

 • Peti77

  Ami engem aggaszt ( az, hogy a proci ugyanaz nem érdekel), hogy a 16gb-s iPad-en hogyan fogok elférni a tárhellyel, mivel az app-ok méretei “retinásítás” után drámain megugrottak, iMovie 400 mb felé ment, ami több mint 4x méret, az iWork app-ok szintén 3-4x-ére híztak hirtelen. Nagyon nem lesz ez így jó, kedves Apple!!!!!!

 • scooby

  Handras irtam mailt….tobb dolgot felvetve kernek valaszt itt vagy mailben…koszonom.

 • Harpad

  Nekem az a véleményem hogy a 16gb már most nem kellett volna kiadni helyére mehetett volna a 32gb árban is és jött volna egy új 128gb változat . De ha a programok a 4x foglalják mint eddig a játékok sem lesznek kivételek .

 • Peti77

  Nekem amúgy az az érzésem, hogy mivel 4x több pixelt kell mozgatni pl játékoknál is a rendszernek és mivel a proci változatlan a 4 magos grafikus chip arra lesz elég, hogy a felbontással lépést tartsanak (ha belegondoltok 30-40e ft alatti kártyák pc-nél köhögnek a full hd-tól már), és grafikailag fejlődést így nem igen lehet kihozni komolyabbat az új iPadből. Mindenesetre csupán a pixel 4x-ezés is látványos tud lenni, de kétlem, hogy árnyékolásban, bevilàgításban, shader-ekben tudnának feljebb lépni akkorát, mint az ipad 1 és 2 közt, hisz a plusz kakaót elviszi a szerintem a brutál felbontás kiszolgálása. Na majd meglátjuk mit hoznak ki belőle. A keynote-n bemutatott játékokat az iPad2 is elfogja bírni, ha a fejlesztők is engedik, nyilván a régi felbontáson, de képi hatások változtatása nélkül.

 • scooby: egyreszt nincs idom valaszolni ennyi mindenre, masreszt mindent leirtal, mit akarsz hallani? Igen ketszer akkorak az appok, ketszer jobban is neznek ki, nem nagyon izgat, mert a 32-es iPademen most is van 20 giga szabad hely, lehet venni 64-est is.. A samsung amoled tulszaturalt, es nem szinhelyes, az iPadet meg nem lattam ezert nem tudok rola nyilatkozni, de gyanitom az apple nem csinalt ra neonzoldet

 • Köszi Andris.

 • Pal

  Na azert egy kis Canon 5D Mark iii reklam talan belefer…Dublinban 2.-nak kaptam meg par oraja

 • scooby

  a toltesrol valamit meg esetleg? velemenyed? ha jovoheten a kezedben lesz ezekre a kerdesekre kiternel es beszamlonal….koszonettel.

 • féregfecó

  “gecihideg” ??

  ja, a színvonal az változatlan

 • Harpad

  scooby mint említve lett már jó pár napja nagyobb az aksi maga de nagyobb is a fogyasztás ám az üzemidő maradt de a táp amivel töltöd maradt a régi ebből következik hogy a töltési idő nőtt de addig semmi biztosat nem lehet mondani míg valaki le nem teszteli légy türelemmel minden ki fog derülni 🙂

 • Zoltán

  Kukacwap: Neked már a kezedben van a cucc! Kérlek írj már pár sort ezzel a véleménnyel kapcsolatban ami az index.hu-n jelent meg:

  “Az első benyomások alapján az A5X nevű négymagos grafikus csip sem olyan gyors, mint ahogy ígérték, a tesztek szerint a nagyításnál ez nagyon meglátszik.”

  Mire gondolhatott itt a cikk szerzője??? Nagyításnál belassul a szerkezet?
  Nyugtass meg, hogy azért ugye lassabb nem lett mint a 2-es???

 • Keresztes György

  Version : látom megint nem bírsz magaddal. Tegyél rá RDP appot és futtasd a 22″os monitorodon futó Windows8at nativ felbontason aztán szarjal be rajta 🙂

  Tudom én magam írtam jog skippeljuk az okoskodó hozzászólásaidat de nyilván arra megy ki hogy fleozzal hogy “nekem mar van” ülj be a lotuszodba vagy corvettedbe amit az autoszerelo haveroddal szénné tuningoltál es nyilvan 8000 loeros, aztán keress valami másik helyet ahol népszerű vagy.

 • Handras

  Kulfoldi beszamolokban sehol nem irtak, hogy lassabb lenne. Ugyanazt a sebesseget tudja mint az ipad 2

 • Wanderer

  Az index-es “cikk” meg megalol. Random módon összeollóz ezt azt a net-ről és ennyi.

 • Harpad

  Az is hülye lehet aki azt feltételezi hogy lassú lett illetve lassabb mint az ipad 2 csak egy kis ész kell hozzá egy olyan nagy cég mint az Apple nem engedhet meg magának ilyet , ott előre elvan tervezve milyen lépésekben fejlesztik a termékeket . De egy biztos a retina display senkinek sem fog csalódást okozni !!!!

 • Keresztes György

  Ezt nem tudhatjuk. Különben nem néztem meg a videót az indexen de tapasztalatatom szerint a GUI *csak* akkor szaggat be az i* eszközökön ha elfogy a RAM. És azért néha elfogy ha valaki lusta hetekig kilépni a programokból. És sajna a restart sem segít mert visszaindulnak

 • féregfecó
 • ANRO

  Hát a videón látszik, hogy ez egy szebb kijelzős iPad2 de semmi extra. 🙁
  A kamera kit érdekel?! 4g szintúgy,
  Elgondolkodtató a váltás, függetlenül attól, hogy ez most a legjobb gép a piacon.

 • ANRO: Egy táblánál nem sok fontosabb paraméter van mint a kijelző minősége, ipad1-ről ipad 2-re nem váltottam, most viszont fogok 🙂

 • scooby

  most lehet csak nekem tunt ugy,de az ipad 3-as zoldje bizony kicsit samus zold volt…az ips zoldje termeszetesebb….lehet ez a plusz 40%os saturacio amit korabban szidtunk?…de video alapjan nem akarok itelkezni de ugy tunik,hogy pedig tulszaturalas lesz 🙁 viszlat szep valodi szinek…

  Ar ertekben viszont most az ipad 2 sztem ajanlott lett nagyon!

 • Sparrow

  “Konkrétan: USA, Kanada, Anglia, Németország, Franciaország, Svájc, Japán, Hong-Kong, Szingapúr és Ausztrália,” — kihagytál néhány országot. Észak-Írország, Skócia, Wales.

 • Sakos

  Sziasztok!

  Engem az érdekelne, hogy GPS továbbra is csak a mobilnetes (4G) modellben lesz, vagyis a csak wifisben nem?
  Tudja ezt esetleg valaki?

 • Wanderer

  Sakos: Az Apple oldalán lévő specifikációk alapján csak a 4G-ben van GPS.

 • GrandMasterB

  Gyelekek, nem akadozik itt semmi, nem tudom az index honnan szedte az infoját. Nekem ez az első iPad-em, de nem látok akadást nagyításoknál.

 • Imi

  ezt az indexes “cikket” megint az a tóth balázs jegyzi, akinél az a tábla fokmérője, hogy elfér-e az adott eszköz a zakójában, vagy a farmer-zsebében? 🙂

 • Atthead

  Még alig láttál valamit az új iPaden, lesz ami majd megreccen, hidd el, de ez nem azt jelenti, hogy nem jó ez a gép. iPad2-n is van, amikor a Settings maga is akadozik, shit happens.