Ilyen buszokat a városokba! – Man Lion’s City electric

Nincs is jobb annál, amikor elindul előttünk a leharcolt dízel busz és fekete füstöt okád az arcunkba. Bárcsak lenne erre megoldás. Várj! De hiszen van megoldás!

Biztosan mindenki húzta már fel az ablakot egy dízel busz mögött haladva, vagy lépett hátra párat a buszmegállóban, miközben a jó öreg BKV busznak odapörkölt a sofőr. Azt sem kell ecsetelnem milyen érzés, amikor mondjuk bringázás közben terítenek be a korommal, a többi mérgező anyagról nem is beszélve. Lehet sötétzöldezni, meg minden, de azért a fentieket mindenki megtapasztalja. Most arról ne is beszéljünk, hogy a városokban ez a korom lerakódik nemcsak a tüdőnkbe, de a házak falára és a hidakra is.

Szerencsére ez elindult valami, elvileg 2022-től az új buszok már csak elektromos meghajtásúak lehetnek. Azért írom, hogy elvileg, mert rengeteg pénzről van szó, könnyen megeshet, hogy pénz hiányában nem veszünk majd szép új eleketromos buszokat, hanem addig járatjuk a régieket, amíg azoknak ki nem fordul a bele, mi meg megfulladunk tőlük. De ne legyen így, remélem nem lesz igazam. Az biztos, hogy ez a váltás. mindenkinek érdeke. Az utasoknak és minden városlakónak.

Elektromos buszok eddig is voltak itthon, Pécsen például most adtak át 10 darab BYD elektromos buszt, Debrecenben Mercedes buszokat helyeztek forgalomba, szóval valami történik végre.

Gondoltam is rá pár hete, hogy el kéne menni kipróbálni ezeket és készíteni valami videót, amikor egyszer csak befutott egy meghívás, hogy lenne lehetőség a zalaegerszegi tesztpályán MAN elektromos buszt kipróbálni, ráadásul vezethetem is. Nem kellett kétszer mondani, egyből igent mondtam. Íme:

Ezek a videók, a Patreon illetve Youtube támogatóim nélkül nem jöhetnének létre:

Kapu.hu, Tiszta energiák, SmartnapelemRackhost.hu, Gabler hűtőkamrák, SzmartDiszkont.huHolló Gábor, Andrássy Miklós, Plavecz Péter, Ambrus Dani, Kasler Attila, Dobi Csaba, Lepsényi Gábor, Kabay Dávid, Meetupvideo, Attila, Ráth István, Kele Gábor, NEXTFOTO Studió, Rácz Gábor, Vajda Márk, Nagy Balázs, Kisvarga Richárd, Láda-Hartyányi András, Polgár Andor, Meskó Bálint, Alfa Amore, Bak László, Franko Viktor, TöltőPont.eu, Nagy Roland, Faragó Attila, Stefan Hornak, Szép Gábor, Kovács Patrik, Tóth AndrásStreamTrek, Kolbert István, Hadi László, Vitatom.hu, Bencze István, Kele Máté, Kósa János, Veres Lajos, Kanczler Csaba, SomazedMarkert László,  Polonkai Norbert, Misota Richárd, Péter Tamás, Hafra Dániel, Ady Krisztián, Springer Botond mesterfodrász, Szirbik Albert, dr. Koscsó Krisztián, Fehérvári Attila, Sándor Bence, Kránitz Lajos András, Dobi Csaba, István Fidric, Hájas Tamás, Légrádi Zoltán, Orosz Bálint, Csík Nándor, Balázs Géza, Péter Örkényi, Attila Mészáros, Kiss Tibor, webeditor.huKreatura Média, Kövér István, Szakonyi Gábor, Tóth Gergő, Gergő Imreh Baksai, Tőzsér Martin, Kőhalmi Péter, Bencze István, Kövér István, Makó Krisztián, Kenesei Tamás, Glacz Bernát, Csobádi Béla, Pergel Dániel, Valuch Máté, Horváth Géza, Németh Roland, Robotka Attila, BurzaChrissHun, Kancsal Tamás, Nagy Norbert, Peter Botyanszki, Zoltán Vörös, Tamás Miklós, Vajda Márk, Miszlik Ádám, Vágujhelyi Gergely, Hangszerdiszkont.hu, Faluvégi Balázs Péter, Fehér Péter, Rapcsok Patrik, Csaba Sándor, Urbán Viktor, Kovács István, Dávid Lencsés-Tóth, Tamás Borsos, Otto Olah, Bunyevácz Árpád Márk, Környezetbarát weboldal készítés, CoderWeb, Péter, Patonai Szabolcs, Széles Csongor, Roland Csuk, Csikós Botond, Juhász Gábor, David Szalay, NyariPeter.hu, Koór Béla, Kuszák Gábor, Drónfelvétel Készítés, Super Soco, Doboszai András, KittoMedia BackgroundMusicService, Kiskopárdi Zoltán, Janka Roni, Molnár Tamás, Kuszák Gábor, Pál Antal, Kecsmár Tamás, Nagy Áron Janka, Zsolt Sáfrány, Progresszív Burkoló, Enterprise-Support.hu, Török Péter, Vas Dávid, Vajda Márk, Stokker Miklós, Dávid Tamás, Sánta Lajos