Gyári munkásból Influenszer – 9. rész

Öröm, fájdalom, kudarc, siker, szerelem, depresszió, boldogság, jó és rossz döntések, harcok és győzelmek váltakozása. Egy életrajzi sorozat rólam vágatlanul, őszintén. Minden hétköznap 18:00 kezdéssel.

Tegnap hiába tettem publicra Youtube-on, fél órán keresztül csak azok látták a nyolcadik részt, akik innen, vagy Facebookról kattintottak. 🤬 Ami még viccesebb, hogy aztán ma pont ez a 8. rész került ki a Youtube felkapott videói közé. Nem mintha ez bármit is számítana, hiszen sok videóm szerepelt már kiemelve, csak vicces, hogy mondjuk nem az 1. rész került ki, hanem a 8. Gondolom meghülyült az algoritmus.

Nade jöjjön inkább az utolsó előtti rész ezen a héten, de előtte még érdekességképp vethettek egy pillantást a 2001-es xms.hu-ra. Mai szemmel nézve nagyon vicces, pedig rengeteg meló volt vele, még az Erba Kft építette és én meg Ladányi András töltögettük fel tartalommal. 🙂

6 hozzászólás

Palásti Gábor

Azért szidod most az Apple-t mert drága de G5 os 650 ezerér nem volt drága mikor egy pc 200 ezer körül volt?

Andras Horvath

Az a baj, hogy a PC most is 200k (ez persze nem igaz, mert egy jó HP gép inkább 600K), a Mac Pro viszont 2 milla lett. Ahogy az iPhone is 200 volt, most meg 400.

Palásti Gábor

Arról beszélhetnél hogy tanultál meg angolul és milyen szinten tudsz?
Mert szerintem ez segített neked az előre jutásban.

haban

Az iPod amit a kezedben forgattal mar a 4. generacio volt. Mar az elso iPodnal elborult az agyam, hogy micsoda termek 🙂 imadtam is mindet, es az utolso classic kivegzese utan meg inkabb a kedvenc apple termekem az iPod elso ketto generacioja (persze a legkomolyabb kiegeszitovel, a zoknival). A firewire400 utan https://uploads.disquscdn.com/images/f6f14dd7a13706edc360d551fdc6efdee62b8c6afd5892d74deccb143660e777.jpg jott el az uj vilag, hogy minden fiatal ezt akarta, es ez agyazott meg az iPhone-nak. Orulok hogy megmutattad 😉

Valentin

András, kezd számomra félelmetes lenni a hasonlóság te és az én családom között.
Ahogy írtam korábban, az én apám is tüdőrákban halt meg.
De amit nem írtam még:
– Ő is 61 évesen, és ő is a sok cigi miatt (ez mondjuk érthető).
– Ő is Zeniten fotózott, méghozzá gönyörűen, anyukámról és a családomról nagyon szép fotókat készített és laborált otthon a fürdőszobában anyukámmal.
– Később megörököltem az ő Zenit gépét -még szélén cellás fénymérős készülék volt, így elég sokat kellett tökölni egy kép megalkotásához, de tény, hogy nagyon jól megtanultam a rekesz/zársebesség, ISO/ASA optika fényerősség és mélységéllesség együttesét.
– Apu azt akarta, hogy fotós iskolába menjek, mert így egyből lesz szakmám, s szerinte tehetségem volt hozzá -emlékszem, egyik születésnapján nagyon elsírta magát a meghatódottságtól, pedig kemény ember volt, amikor egyik színes fotómat nagyíttattam ki és keretezten be neki, amin egy fát fotóztam le félig alsó perspektívából -, anyu meg azt akarta, hogy továbbtanuljak, de mivel akkor a szüleim már réges-rég elváltak, s emiatt anyu nagyobb hatással volt rám, ezért továbbtanultam.
Nem vagyok benne biztos, hogy ez volt a megfelelő választás, és tudom, hogy ha fotósnak mentem volna, modell fotós lettem volna, mert már akkor is fogékony voltam a nők minden rezdülésére, s nagyon könnyen kommunikáltam velük, fesztelenebbül éreztem magam közöttük, sokkal könnyebben szót értettem velük, mint a férfiakkal.
Szóval szó ami szó, azt hiszem apukámnak igaza volt, s így a továbbtanulással hatalmas varga betűt írtam le.
– Szóval apu hatására kezdtem el fotózni 14 évesen, és a legkedvesebb fgépem később egy Yashica Elektro 35 volt, aminek a 45mm-es fix objektívja őrülten szépen rajzolt.
Ezzel a géppel fotóztam apunak a Fát, s később neki is ajándékoztam ezt a fépet, annyira vágyott rá.
– Első macem -nem mellesleg még most is az van:-DDD, de 5 éve nem tudom lecserélni egy jobb gépre, annyira kiábrándító gépeket dob piacra az Apple, s annyira ki is ábrándulam a cégből úgy 2014 óta – egy MacBook Alu volt, amit használtan vettem 320 000 Ft-ért 2009 februárjában 4 GB RAM-mal és 512 GB HDD-vel, mindezt azért, mert annyira megutáltam a Windows-on, hogy mikor odaültem dolgozni elé, hogy csináljak valamit -TV műsorok vágása, fotózás-, akkor rendszeresen valamit telepíteni, updatelni, vírusírtózni, ápolgatni kellett rajta, mielőtt ténylegesen elkezdhettem volna rajta dolgozni, és
mert a Dell laptopok ugyanannyiba kerültek, mint ez a MacBook, mely előbbiek nagyon rondák és unalmasak voltak, utóbbitól meg elállt a lélegzetem.

Esküszöm, 2 sort akartam csak írni! 🙂