Elszálltam, mint a győzelmi zászló – szélcsatorna repülés

Sokan félnek a repüléstől, nem is beszélve a szabadesésről. Pedig van egy teljesen veszélytelen megoldás, ha szeretnénk repülni, mint a madár.

A Mavic 2 videómban is említettem, hogy már gyerekkoromban, mennyire odavoltam a repülésért és persze most is. Főleg, hogy 34 éves koromig nem is ültem repülőgépen. Így aztán, amikor megkeresett az Élménypláza, hogy válasszak valamit az elérhető élményeik közül, azonnal az ejtőernyős ugrásra böktem rá. Aztán hamar megegyeztünk, hogy mielőtt kiugrom 4000 méter magasból, nem ártana kicsit gyakorolni. Így hát elmentem egy szélcsatornába, hogy profi oktató segítségével kicsit ráérezzek a dologra.

Azt hittem 5 perc után már otthonosan repülök majd a csőben, ha megnézitek a fejem, látszik, hogy nagyon koncentráltam, mert ciki lett volna felkenődni az üvegfalra. Plusz a videó kedvéért nyitott sisakban repültem, hogy látszódjon az arcom. Így utólag visszagondolva, inkább be kellett volna áldozni a dolgot, ugyanis a brutál erős szél teljesen szétfújta az orromat belül, még este is éreztem, mikor lefeküdtem. De mindent a videóért, nem akartam, hogy tükröződjön a sisak plexije. Ezt leszámítva hatalmas élmény volt, egészen hihetetlen volt megtapasztalni, hogy milyen három dimenzióban navigálni. Mindenesetre ha kipróbáljátok, akkor zárt sisakot kérjetek, sokkal jobban jártok, épp elég dologra kell figyelni repülés közben. Nekem így sikerült az első repülésem. Íme:

Ahogy a videóban is mondtam, tuti ki fogok ugrani egy gépből, természetesen arról is készül majd videó, amit remélhetőleg legkésőbb novemberben meg is nézhettek. Addig is az Élménypláza oldalán tudtok időpontot foglalni, természetesen nem csak szélcsatornára, hanem egy csomó mást is ki lehet próbálni.

Ezek a videók, a Patreon támógatóim nélkül nem jöhetnének létre:

Hírkereső.hu, Ebikeshop.huRackhost.hu Barna Ervin, PT, Andrássy Miklós, Plavecz Péter, Ambrus, Kasler Attila, Dobi Csaba, Lepsényi Gábor, Kabay Dávid, Meetupvideo, Attila, Ráth István, Kele Gábor, Kis Zoltán, Burza Miklós és Burza Krisztián, NEXTFOTO Studió, Rácz Gábor, Vajda Márk, Nagy Balázs, Kisvarga Richárd, Tőzsér Martin, Láda-Hartyányi András, Szilágyi Péter, Bakonyi Gábor Soma, Polgár Andor, Meskó Bálint, Alfa Amore, Bak László, Franko Viktor, Bihacsy Bence, Mátó Attila, TöltőPont.eu, Farkas Ákos, Nagy Roland, Faragó Attila, Stefan Hornak, Szép Gábor, Kovács Patrik, Tóth András, Jojart Ernő, Mester Gábor, StreamTrek, Kolbert István, Hadi László, Falu György, Vitatom.hu, Bencze István, Kele Máté, Kósa János, Veres Lajos, Dévényi Gábor, Kanczler Csaba, SomazedMarkert László, Bogdán Gergő, Polonkai Norbert, Kőhalmi Péter, Misota Richárd, Péter Tamás, Hafra Dániel, Mezriczki Ferenc Bálint, Lagolit, Károly Izsák, Ady Krisztián, Springer Botond mesterfodrász, Szirbik Albert, dr. Koscsó Krisztián, Fehérvári Attila, Sándor Bence, Kránitz Lajos András, Andras Keresztes, Dobi Csaba, Fenyősy György, István Fidric, Hájas Tamás, Légrádi Zoltán, Orosz Bálint, Csík Nándor, Balázs Géza, Zsolt Kocsmarszky, Péter Örkényi, Attila Mészáros, Kiss Tibor, webeditor.hu

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél például linket a nevedre, írj nekem üzenetet Patreonon!)

  • Nemeth Andras

    Mi most hétvégén voltunk, csak ajánlani tudom a helyet!

  • Valentin

    Tuti!