Bréking! iOS 4.3 beta iPhone és iPad újdonságok!

Az Apple kirakta developer oldalára az iOS 4.3 update-et, nagyon finom kis fícsörökkel megspékelve, természetesen mindent eldobtam, félbehagytam a lefekvéshez készülődést és azonnal feltoltam az iPademre, és az iPhone-omra a bétát.

Nem is tudom melyikkel kezdjem. Legyen az iPhone:

1. Personal Hotspot, tehát meg lehet majd osztani a 3G netet Wifin keresztül 5 másik eszközre. Reméljük nem tiltják le ezt a hazai szolgáltatók, mert a hírek szerint például az AT&T nem engedélyezi ezt… No komment.

2. Új Facetime ikon, nem mintha a régivel baj lett volna, de mostanában szeretik elkúrni a megszokott szép ikonokat.

3. új exponáló hangeffektet kapott a kamera…

photo7

iPad:
Na ez az érdekesebb.
1. Multi gesture azaz négy vagy 5 ujjas multitask vezérlés akárcsak Magic Trackpaden!
– Pinazoommal a home képernyőre jutunk
– Felfele scrollal előjön a multitask bar
– jobbra ballra lökdösve az ujjunkkal pedig váltogathatunk az appok közt, ez pedig annyira állatul meg lett csinálva, hogy beszartok!

screen-shot-2011-01-13-at-123937-am

2. A jobb oldali kis kapcsolónak megmondhatjuk, hogy némítson, vagy a képernyő elforgatását kapcsolja – én tuti visszaállítom

3. Teljes képernyős iAD, ez mondjuk hidegen hagy

Biztos vannak még rejtett újdonságok, egyelőre ezeket találtam, videó is van már:

Update: így mutatja az iPad a netkapcsolatot, ha az iPhone-ról megosztott netre kapcsolódunk. Szupercukiság!

113 hozzászólás

zozo

p84:
üzemmódokra valóban nincs megoldás, amikor meglett az első iPhoneom (3G) faszságnak gondoltam, aztán rájöttem, hogy tulajdonképpen egy néma és egy nem néma üzemmód nekem tökéletesen elég, valószínúleg az emberek többségének elég, az applenek meg fontos volt a letisztiltság, ezért nem is raktak bele üzemmódokat.
csoportok: van rá app, contactstap pl, ott csoportokba tudod rendezni a kontaktokat és utánna úgy is jelennek meg a gyári névjegyzékben.
Egy kérdés: te 1000Euoroért vetted az i4-et?:D

p84

Zozo:
Nem a töredékéért ezért is döntöttem mellette mert ez szép és később könnyebb lepasszolni míg egy használt N szinte lehetetlen és szinte egy árban volt a C700 val. De egy új 8800 kártyafüggetlenül hivatalosan ott jár 1000EUR körül. Köszönöm a tippet, beszerzek egyet.

Mr. Byu

Na igen, ez most egy marha ügyes frissítés iPad-re, ezt el kell ismernem. 🙂 iPhone-on a home gomb használata nem gond, mert mindig az ember keze ügyében van, de iPaden nem feltétlenül kényelmes mindig a gomb után nyúlkálni egy ekkora panelen.

Na látod Handras, most tényleg nem szarral gurigázik az Apple! Az Angry Birds OSX-re az szarral gurigázás, de ez nem! 😀 Ez nagyon hasznos innováció.

És ebből látszik, hogy végső soron mégis az Apple mutatja az utat a világnak, mert míg az idei CES-en kétmagos procikkal dobálóztak, nem volt egy db olyan tablet sem, amivel ilyet lehetne csinálni. Míg mindenki azzal van elfoglalva, hogy a magokra, gigahertzekre, stb. verje magát, az Apple csinál megint valami olyat, ami sokkal többet ér ezeknél. És akkor még nem is az iPad 2-ről beszélünk, csak egy régivel is kompatibilis szoftveres frissítésről.

Következő lépés az lesz, hogy az Android ezt valamilyen formában megpróbálja lemásolni. Ami nem baj, mert jó dolgot nem bűn (rendesen) másolni, de akinek ez után sem fogja kiszűrni a szemét, h az Apple mutatja az irányt, a többiek meg csak szaladnak arra amerre mutat, az vak.

czanga

@viktor

Szifon.com weboldalt kezd el erősen olvasgatni. Ehhez jailbreak kell, amit itt nem fog szerintem senki kifejteni, mivel nagyon hosszú lenne, illetve nem ez a megfelelő fórum erre.

Zack

Húú nagyon remélem h a “HOME” gombot nem veszik majd ki az iphone 5-ből.
kicsit nehézkes lenne kezelni ezzel a többujjas módszerrel. főleg h csomószor csak egykézel használom. Az esetek 80%-ban.

Mr. Byu

Zack, az iPhone-ra nem is csinálták ezt meg, nem véletlenül. 🙂 Maximum 3 ujj használata lehet elképzelhető ilyen kicsi kijelzőn, az is csak korlátozottan, esetleg 2 ujjra lehetne pár ficsőrt megcsinálni, de a home gombot ki nem veszik, az biztos.

YBT300

Mit értesz az alatt, hogy béta (azt, hogy csak Mac-esek tudják felfrissíteni)? mert nekem windowsom(Sajnos) van és én nekem az írja ki h majd 2011. 01. 20 tudom frissíteni

oribali

NA AZ BIZTOS, HOGY AZ APPLE NEM SZARRAL GURIGÁZIK!!! EZ MÁR A JÖVŐŐŐ

KIVÁCSI leszek a microfos miokr fog ilyet felmutatni!!

Microsoft, kiss my apps!

kirc

@Zozo:

Azért telefonról wifi hotspotként osztani a netet egy Ipadra, aminek a játékkonzol mellett a NET a nagy előnye badarság, akkupazarlás… És elveszti a mobilitását ha mellé a telefont ami osztja BE KELL DUGNI…

Tele van a net az olcsó használt sima wifis Ipad hírdetésekkel mert mindenki eladja mert vagy nagyobb kell neki vagy mert hiányzik neki a 3G. És megbánták.

Ne válassz elhamarkodottan ha eddig nem vettél.

kirc

Hát ha sosem mész pl vidékre, vagy be a városba kiülni vele vhová ahol nincs wifi, vagy pl nem vonatozol órákat, stb.

Hanem csak bizonyos helyeken használod, melóhely, otthon, szülőknél, ahol mindenhol van wifi akkor király.

Nekem 3G-s van, de még nem raktam bele a SIM-et. Télen nem nagyon mennék vele sehová, legutóbb meg a vonaton inkább filmet néztem rajta.

Ami viszont érdekelne ezzel az új updatettel, hogy pl. Flipboardban ha Flickr feedet csatolsz és ott jönnek a képek akkor ott pl “pinazoommal” lehet a képek mérete között váltogatni. Na az ilyenkor hogy működne? Vagy Red Alertben a több egységet is ilyen fura módon lehet kijelölni, amit akár hirtelen egy ilyen összehúzott ujj-mozdulatnak érzékelhet…