Audi e-tron – első pillantásra szerelem?

Tesla Model X, Jaguar I-Pace, most pedig itt az Audi teljesen elektromos SUV-je az e-tron. Most végre beleülhettem és ismerkedhettem vele egy kicsit.

Csak az i3 meg ne tudja, gondoltam magamban, miközben közeledtem egy Audi szalonban az e-tron felé. A négy karika hívogatóan csalogatott – gyere te kis BMW-s, ülj be – kacsintott rám a digitális tükör. Úristen a kis BMW-m lemerül bánatában ha ez kiderül. Épp arra készülök, hogy beüljek az egyik legnagyobb konkurens elektromos autójába. De hát a BMW-nek még nincs elektromos szabadidő-autója, így nem számít megcsalásnak. Meg végül is a Jaguár I-Pace is megvolt, és abból sem lett baj. Majd azt mondom a kis i3-asomnak, hogy ez a munkám, nem jelentett semmit. Nekem különben sem jönnek be az ilyen testes autók, a kis filigrán verdákat szeretem. Közben azért egyre közelebb értem a világoskék elektromos Audihoz. Aztán többet nem gondoltam az i3-ra, inkább megérintettem a kilincset, miközben végig a digitális tükörre tapadt a szemem.

Az ajtó halk kattanással nyílt ki, én pedig beültem. Miután becsuktam az ajtót hihetetlen csönd lett csak ketten maradtunk. Én és az e-tron. Végigpillantottam a műszerfalon, ami olyan mintha pár végtelenül precíz suhintással faragták volna ki egy szamurájkard segítségével. Megsimítottam a négyágú kormányt, miközben a jobb kezem már a váltókar bőrfelületén pihent. Megnyomtam a Start gombot, az autó pedig életre kelt. Semmi hang vagy remegés, hiszen teljesen elektromos. Az utaskabinban felderengtek a hangulatvilágítások, életre kelt a három nagy kijelző. Persze tudtam, hogy még nem padlózhatom le neki, egyelőre csak finoman ismerkedhetünk, de vezetni még nem vezethetem. Nem baj, majd az a pillanat is elérkezik – gondoltam – és megnyomtam a felvétel gombot a kamerán, hogy nektek is bemutassam. Íme az e-tron testközelből:

Ezek a videók, a Patreon támogatóim nélkül nem jöhetnének létre:

Hírkereső.hu, Tiszta energiák, SmartnapelemEbikeshop.huRackhost.hu, Andrássy Miklós, Plavecz Péter, Ambrus Dani, Kasler Attila, Dobi Csaba, Lepsényi Gábor, Kabay Dávid, Meetupvideo, Attila, Ráth István, Kele Gábor, Kis Zoltán, NEXTFOTO Studió, Rácz Gábor, Vajda Márk, Nagy Balázs, Kisvarga Richárd, Láda-Hartyányi András, Polgár Andor, Meskó Bálint, Alfa Amore, Bak László, Franko Viktor, TöltőPont.eu, Nagy Roland, Faragó Attila, Stefan Hornak, Szép Gábor, Kovács Patrik, Tóth AndrásStreamTrek, Kolbert István, Hadi László, Vitatom.hu, Bencze István, Kele Máté, Kósa János, Veres Lajos, Kanczler Csaba, SomazedMarkert László,  Polonkai Norbert, Misota Richárd, Péter Tamás, Hafra Dániel, Lagolit, Ady Krisztián, Springer Botond mesterfodrász, Szirbik Albert, dr. Koscsó Krisztián, Fehérvári Attila, Sándor Bence, Kránitz Lajos András, Andras Keresztes, Dobi Csaba, István Fidric, Hájas Tamás, Légrádi Zoltán, Orosz Bálint, Csík Nándor, Balázs Géza, Zsolt Kocsmarszky, Péter Örkényi, Attila Mészáros, Kiss Tibor, webeditor.huKreatura Média