A hír igaz – Egyesült az iSTYLE és az XMS

Miután most nagyon gyorsan klikkeltetek ide a cím miatt, nyugodjatok meg, és olvassátok el ezt a postot, gyorsan meg fogjátok érteni miért léptük meg a két cég egyesítését. Nemrég jöttem le a színpadról egyébként, talán már láttatok egy két közvetítést a neten. 🙂

Nagyon régóta beszélgettünk már erről az összeolvadásról egyébként az iSTYLE-os srácokkal, egész egyszerűen azért, mert tudtuk, hogy rengeteg előnnyel járna egy ilyen fúzió, nemcsak nekünk de az ügyfeleinknek is. Először is a legfontosabb: én továbbra is cégvezető maradok, csak most nem két hanem hat boltot vezetek majd. Természetesen megkapom segítségnek TG-t (Tamás Gábort) az iSTYLE mostani ügyvezetőjét. Őt talán nem ismeritek annyian mint engem, de bízzatok bennem és higyétek el, hogy jó fej, ugyanannyira imádja az Apple termékeket, legalább annyira maximalista, és ugyanúgy munkamániás mint én vagyok. Jól fogunk tudni együtt dolgozni, ez pedig nektek, kedves vásárlóinknak lesz jó.

A két cég egyesülésével egy 6 boltos Apple Premium Reseller üzletlánc jön létre, egységes megjelenéssel, és teljesen azonos kínálattal. Megszűnik végre az a probléma, hogy a vásárlóknak egyik boltból a másikba kell rohangálniuk egy-egy kiegészítő miatt. Rengetegszer előfordult, hogy megkérdezték a Plaza XMS-ben, hogy a Westendben lévő boltunkban van-e ez vagy az a Mac, vagy kiegészítő. Ilyenkor mindig el kellett magyarázni, hogy az nem a mi boltunk, nem tudjuk stb. Ennek most vége. Egyrészt minden márka megtalálható lesz mind a 6 boltunkban, másrészt mind a 6 bolt a miénk lesz.

2F1B5461---Version-2

Mondanom sem kell, hogy rengeteg energiánk ment el mind nekem, mind TG-nek, hogy bár mindketten APR boltokat üzemeltetünk tehát ugyanazt csiáljuk, viszont mindent kétszer kell. Mit értek ez alatt? Teljesen feleslegesen van most két webshopunk, az iSTYLE is csinálta a sajátját, az XMS is úgyanígy tett. Eddig ketten voltunk két webshopra, mostantól ketten leszünk egy webshopra. Ugyanez a marketing anyagokra is igaz, eddig ketten csináltunk két féle marketing munkát, most ketten csinálunk egyfélét, és még a végtelenségik sorolhatnám, kezdve a két könyveléstől, egészen az házhozszállításig. Egy szó mint száz, sokkal hatékonyabbak leszünk, a megspórolt energiát pedig fordíthatjuk például új kiegészítők keresésére, a kollégák képzésére, a webshop jobbá tételére stb. Ez megintcsak az ügyfeleinknek lesz jó.

Természetesen voltak üzleti okok is a döntésünkben. Tudom mire gondoltok most. Nem. Nem lesz 2 Ferrarim, nem azért jön létre az egyesülés mert kaptam egy zsák pénzt, és nem, nem is azért történik a fúzió, mert az XMS csődbe ment volna. Az X-Multimesiashop Kft-t, nem számoljuk fel, csak visszafizetjük az eddigi hiteleket, és végül fut majd nullásan a cég, ugyanis nincs rá szükség. Maradva az üzleti megfontolás kérdésénél, elárulom, hogy a jelenlegi gazdasági helyzet, a második válság, a tranzakciós adók, a gyenge forint is közrejátszott a döntésben. Egész egyszerűen semmi értelmét nem láttam, hogy egy ilyen nehéz gazdasági helyzetben szinte csak azért dolgozzunk, hogy a bankoknak fizetgessük a hitelek kamatát. (úgy érzem a fenti helyzet a közeljövőben nem is fog változni) Sokkal jobb ha a nyereséget mondjuk fejlesztésekre, új boltokra, nagyobb árukészletre lehet fordítani, ezt pedig kizárólag úgy tehetjük meg ha összeállunk egy tőkeerős céggel. Márpedig az iSTYLE tőkeerős cég. 28! iSTYLE APR üzlet találhatő közép európában, szlovákiában, csehországban, romániában, és persze magyarországon is itt lesz ez a 6 bolt.

Az életem legnagyobb döntése volt ez a mostani, de olvastam egyszer valahol, hogy azok a cégek tudnak életben maradni és fejlődni, akik képesek sűrűn meghozni döntéseket. A döntések fele egyébként lehet, hogy hibás, de a gyorsan és sokat dönteni képes cégek újabb döntésekkel hamar kijavítják ezeket az esetleges hibás döntéseket. Milyen igaz. Igazából hatalmas, de mégis elég egyszerű döntés volt. Eldobom az XMS nevet, kirakom az iStyle logót a meglévő boltjainkra, eltünnek a hitelek, és végül is minden marad a régiben, csak egy sokkal nagyobb céget vezethetek. Új kihívások, 4 új bolt, új webshop, 52 kolléga, stb. De például most már azt is elárulhatom, hogy titkon mindig is irigyeltem a Westendben lévő üveghajót az iSTYLE-tól, most végre ezt is vezethetem majd, gyanítom gyakran fogtok ott találkozni velem. 🙂 PS: mikor TG annak idején az üveghajó APR megnyító előtt megmutatta a terveket, elismerően csettintettem.
De persze ne felejtsük el, hogy lokáció híjján a budán élő embereket sosem értük volna el, mostantól ez is megoldódik, jöhettek a megújult Mammut-ban lévő boltunkba is, de ott az új Árkád, és persze az Andrássy út is.

Mostanra biztosan sokan gondoltak arra, hogy jó-jó, de hát mi ezért vagy azért az XMS-t szerettük, és mostantól nem lesz XMS. Nos, ne így álljatok ehhez a kérdéshez. Az XMS név szűnik meg, de az XMS tudása, én, vagy minden amit szerettetek az XMS-ben, továbbra is megmarad. Megmarad a Duna Plaza bolt, megmarad természetesen a Fashion Street bolt is. Nyilván ez fordítva is igaz, volt aki az iSTYLE-t jobban szerette mint az XMS-t, de épp ez a lényeg! Mindkét cégnek megvannak a maga erősségei-előnyei, ezeket most szépen összegyúrjuk, és bármiben lefogadom, hogy ettől csak még jobbak leszünk. Természetesen mindkét cégnek voltak hiányosságai is, de azt gondolom, hogy ami az egyik cégben gyengeség volt, a másik cég pont abban volt erős, tehát eyyel a fúzióval, pont a gyengeségek tünnek majd el. Mondok példát: az XMS-nek nem volt saját szervize ezért sokat bénáztunk, és lassúak voltunk garanciális ügyintézésben, az iSTYLE-nak van saját szervize, emiatt sokkal gyorsabbak és rugalmasabbak voltak. Nem volt energia az oktatásra most azt is külön helyszinen külön csapattal fogjuk csinálni.

Így a végén még szeretném megköszönni mindazoknak a segítségét, erőfeszítését akik mindvégig velünk, az XMS csapatával voltak, termeszetesen továbbra is várunk mindenkit szeretettel, immáron hat boltban.

Screen Shot 2013-09-14 at 13.26.37

Ebben a hónapban lesz még két meglepetésünk, ezekről majd később írok. Most megyek vissza ünnepelni a csapatommal 🙂 PS: már most kezdhettek gondolkodni, hogy melyik boltunk elé jöttök kempelni a nemsokara esedékes iPad rajtra. 🙂

438 hozzászólás

Tibi

Frédi: na most igazad van, amikor megláttam a képet azt mondtam hogy na ez már kezd emberi lenni.. .:)

A nexus7-el is pont az a bajom az ipadminivel szemben, hogy ez a hosszúkás képarány tré.

deviza jelzáloghiteles ájfónos

frédi.. tarolni fognak az eladások idén is, jövőre meg a mondjuk pl azzal a designnal még annál is jobban amit linkeltél 🙂

mudva

Chuck:

szerintem ez senkinek nem volt titok, de azert az is eleg eros tulzas, hogy aki iPhone 5-ot arult 185 es 195 ezer Ft. kozott, az AFA-t csal. Ki lehet szamolni, hogy ha netto 440 fontba kerult a 16 gigas iPhone 5, akkor 27%-os afaval 350 Ft-os font arfolyamon mennyibe kerult.

Nem neztem utana, de elkepzelhetonek tartom, hogy ha amerikabol erkezik egy fuggetlen peldany, akkor az vamolva, afaval is kijohet 180 ezerbol. Szerintem a MediaMarkt is ilyen termekeket arulhat. ( Nincs ra garancia, csak amit ok adnak. )

chas

“először újra akarnák húzni a szoftvert, ami egy ötös”

Én is rendszerhibával vittem be a garanciális gépet, de nekem ingyen újahúzták.

Stock

chas: “Én is rendszerhibával vittem be a garanciális gépet, de nekem ingyen újahúzták.”
korrekt, akkor vagy ennyire baleknak nézek ki, vagy a lehúzós műszakban voltam ott… 🙂 Handrás szempontjából egyik sem jó előjel.

Benji

deviza jelzáloghiteles ájfónos : ezzel a névvel te tudhatsz valamit 🙂 🙂

mudva

Ok, valoban, lemaradt a 4800 Ft-os artisjus ize.

Adjuk ezt is hozza, akkor az arfolyamtol fuggoen 190 es 200 ezer forint kozott kellett mozognia egy nem afacsalt iPhone 5-nek. Ez eleg minimalis ingadozast feltetelez, hiszen 320-as font arfolyamnal mar 183 ezernel jaruk, artisjussal, afaval, mindennel.

Szoval szerintem nem kellene az osszes boltot afacsalonak nevezni, ahol mondjuk 10-15 ezerrel olcsobb egy keszulek. Velemenyem szerint a kulonbseg egyszeruen abbol adodik, hogy egy egyszemelyes ceg, ami mondjuk egy 10 nm-es uzletben mukodik, az joval kevesebb rezsivel rendelkezik, mint egy APR az Andrassy uton. De ettol meg nem feltetlenul csal afat.

jokoko

tapsi-hapsi ha képben lennél, akkor tudnád, hogy a részvények esése semmit sem jelent. De te ilyen szerencsétlen vagy úgy látszik.

TG

“Stock
2013.09.17. 12:48

chas: “Én is rendszerhibával vittem be a garanciális gépet, de nekem ingyen újahúzták.”
korrekt, akkor vagy ennyire baleknak nézek ki, vagy a lehúzós műszakban voltam ott… 🙂 Handrás szempontjából egyik sem jó előjel.”

nem ismerem a részleteket, de van egy harmadik verzió, ha nem a rendszer miatt kell újrahúzni hanem a felhasználó miatt. ha adsz munkalapszámot megnézzük

tapsi-hapsi

jokoko:

te szerencsétlen már hogyne jelentene sokat az árfolyam esése… azt jelenti, hogy valamit elbasztak az applénél. ha lenne árfolyamod, akkor a tiéd is folyamatosan esne.

Zoltán

HAndrás!!! Remélem az istyle-os weboldalakat rendbe rakjátok és úgy fog kinézni mint az xms oldal!!!

Jój

Valaki dobjon már egy linket, hogy hol lehet megnézni a keynote-ot.

Brian

@ tapsi-hapsi 2013.09.17. 13:48

Jól hangzik, csak jópár notebookban már évek óta benn az ujjlenyomat olvasó. Biztosan azon tesztelte az
NSA a technológiát és mivel bejött jöhetnek a mobilok 🙂

Persze ettől még én személy szerint baromságnak tartom. Ahogy a fizikai gomb nélküli telefonokat is. De ez már legyen az én bajom.

dani

@tapsi-hapsi
Olvasgass kicsit az ujjlenyomatolvasók működéséről, ne ilyen mno-s firkásznak az agyfingását linkelgesd… Semmi köze a valósághoz csak beállt ő is a sorba a sok birka közé, aki félti az ujját, mert neki “aztmondtákhogyazrossz”

Brian

dani 2013.09.17. 14:24 Te miből gondolod, hogy nem így van? Mert neked meg az mondták? Se te se én se tapsi nem fogjuk soha megtudni, hogy az NSA tudja-e használni az iPhone ujjlenyomat olvasóját avagy sem. Legalábbis amíg nem jön még egy Snowden addig biztosan nem.

szukuro

Gondolom az ujjlenyomatos telefon miatt aggódók nem mostanában csináltattak útlevelet, ott ugyanis kötelező, míg iPhone-t venni nem az.

dani

@Brian
Olvass utána egy ilyen rendszer működésének. Nem tudják a meglévő adatokból visszaállítani az ujjad valódi képét (maximum egy nagyon kis százalékát), így semmit sem tudnak vele kezdeni. Sem az NSA, sem a Moszad, sem az IH, senki.

Sándorvagyok

Szukoro eszed neked is annyi van minden az összes hülyének itt:) btw útlevélkészítés alkalmával nem az usa legnagyobb cége fogja kapni az ujjlenyomatomat. Ezen el lehet vitatkozni, hogy mennyivel jobb/rosszabb, minden esetre az biztos, hogy így nem egy kézben van minden ID infó az egyénről, marhára nem ugyanaz.
Ne haragudjatok már, de 2013-ban számotokra (itt sokan informatikusok vagy hasonló körökből érkezők vagytok) komoly és elfogadható érv az, hogy “a prociban tároljuk, tehát nem fér hozzá senki”. Persze. Míg meg nem engedik pénzért, vagy rá nem kényszerítik, fel nem törik őket. Azért ha esetleg az ios7 JB -vel majd hozzá lehet férni, akkor remélem sokan rájönnek, hogy miről van szó.

Brian

dani 2013.09.17. 14:51 Legyen igazad. Bár szerintem ha az iPhone képes azonosítani téged akkor az NSA is. Értem én, hogy az iPhone csak két ujjadról vesz lenyomatot a hatóság meg mindről. Ha erre gondolsz.

dani

@Brian
Nem, nem erre gondolok. Az iPhone arról a két ujjadról is csak kb. az 1/3-áról készít “képet” és az erre a területre eső barázdaváltozások közül sem érzékeli mindet (mint ahogy az összes többi rendszer sem). Már az egész ott bukik, hogy a kapott információkból az alapvető barázda formákat, amikből három van, sem tudják visszafejteni, mert néhány pont nem elég ehhez. Nemhogy az ujjad egész területét.

OpenEye

Megint valami ami túl van lihegve… ha valakinek kéne az ujjlenyomata, nem az iPhoneját venném igénybe.

Stock

TG: “nem ismerem a részleteket, de van egy harmadik verzió, ha nem a rendszer miatt kell újrahúzni hanem a felhasználó miatt. ha adsz munkalapszámot megnézzük”

nagyon figyelmes a részedről, megpróbálom megtalálni a munkalapot, de ez egy januári történet (ezt még nem írtam)… a felhasználó miatt nem hiszem, mert életem első mac gépe volt, 2 nappal előtte kapcsoltam be és semmit nem állítottam rajta, semmit nem töltöttem rá (csak napi használat mellett azt tapasztaltam, hogy mindenben rosszabb a 10 éves full vírusos addigi pc-nél), pont ezért háborított fel ez a mentalitás egy olyan cégnél, ami együtt árulja a gépet és az oprendszert.. valamint a rendszer full szűz állapotú.

TG

@Stock

megnézettem, azt látjuk hogy nem volt hardveres gondja a gépnek csak szoftveres viszont nem nézték az év eleji szabadságok miatt a vásárlás dátumát, így azt gondolták felhasználó okozta probléma és ezért ajánlottak ki fizetős szolgáltatást. elnézést a tévedésért, rászóltam a srácokra hogy erre figyeljenek a jövőben!

Stock

TG: köszönöm, bár a gépem még mindig egy rakás… ami non stop lefagy, lassú, eltüntet dolgokat, grafikai problémákkal küzd, nem tud wifi-hez csatlakozni, stb…. és az Almárium szerint hibátlan. pfff!

Stock

TG: bár egy apróság még eszembe jutott, több ismerősöm panaszkodott hasonlóra…. illetve ami 100%, hogy személyesen mielőtt elhoztam tőletek a gépet én felhívtam a kedves kollégád figyelmét, hogy a gép még totál új és így nem értem a garancia miben létét… amire ő semmit sem válaszolt.