Veszik a BMW i3-at, mint a cukrot

A BMW i3 és BMW i8 modellek értékesítése már az idei első három negyedévben túlszárnyalta a 2016-os egész éves eredményeket.

Még soha nem kelt el száznál több autó a BMW i3 és i8 modelljeiből egyetlen év alatt. Sőt, az idei első három negyedévben átadott, tehát januártól szeptember végig forgalomba helyezett 105 db autó a teljes 2016-os évi értékesítési eredményt is jócskán túlszárnyalja. 95 db BMW i3 és további 10 db BMW i8-as modellt vettek át tulajdonosaik Magyarországon.

BMW elektromos autó

Talán megmosolyogtató, hogy százas darabszámokban beszélünk, de ne felejtsük el, hogy egy 12-15 millió forintos autóról van szó. Mindenesetre az biztos, hogy a fővárosban már naponta lehet látni egy vagy több BMW i3-at, már rá se csodálkoznak az emberek, mint két évvel ezelőtt. Na jó, azért még sokan megnézik, de már nem jönnek oda a mosóhoz kérdezgetni róla. Két éve még amikor az első i3 tesztet csináltam, nem lehetett úgy megállni vele, hogy ne jött volna valaki oda kérdezősködni, meg rácsodálkozni az autóra. Ha lemaradtál a BMW i3 teszt videóról, amit három éve készítettem, most pótolhatod.

A BMW azt is elárulta, hogy az eladott i3-asok 80 százaléka teljesen elektromos, mindössze a vásárlók 20 százaléka választja a hatótávnövelővel ellátott REX modellt.

Kíváncsi vagyok egy év múlva ilyenkor, milyen számok lesznek, addigra már rég kapható lesz a ráncfelvarrott i3 és a turbósított i3s is. (Én például még mindig nem tudtam eldönteni, hogy ha lecserélem az autóm, akkor sima vagy S i3-ba üljek át… Tudom, menjek a fenébe a problémáimmal. 🙂 )

 • Ez így is lesz, nem is kérdés.

 • én a Fiat 500e-vel szemezek egy ideje, 4 millió körül vannak használtan. Kaliforniából hozzák be őket (4-5 évesek), és igazából nem érzem rizikónak a dolgot.
  András, nem gondolkozol egy ilyen tesztben?

 • István F

  Szia András,
  Nem szeretnél nyitni egy facebook csoportot a BMW i3 tulajdonosok számára ?
  Ha már ilyen sokan vagyunk jó lenne egy ilyen csoport ahogy van a Nissan Leaf-nek valamint a Fiat 500e-nek stb.
  Van már egy “BMW i3 magyar fórum” de sajnos nem nagyon pörög csak 3 ember követi