Végre beleülhettem egy Jaguar I-PACE-be

A Mercedes, a BMW, vagy az Audi is megtehette volna, hogy luxus elektromos autót dob piacra, de végül a Jaguar volt, aki elsőként megtette ezt a lépést. Én pedig végre beleülhettem.

Milyen ironikus – gondoltam – hogy amikor elkezdtem ezt az elektromos autós kalandot, akkor az első videó címe az volt, hogy miért váltottam Jaguár F-Type-ról i3-ra, most meg a Jaguárhoz megyek, hogy végre beülhessek az elektromos autójukba.

Az alábbi videó elég neccesen készült el. Még Vegasban kezdődött a sztori, amikor is kaptam egy levelet, hogy május 9-én lesz a magyarországi I-PACE bemutató, szeretettel várnak reggel 10-kor. Nos, nekem ezen a napon 8:30-kor szállt le a gépem, összesen 23 órás repülés és két átszállásos gyötrelem után. De mivel nagyon érdekelt az autó, a reptérről hazamentem átöltözni. Mikor hazaértem még megküzdöttem a macskámmal, aki teljesen ki volt akadva. Konkrétan fújt rám, ami sosem történt meg, valószínűleg szellemnek hitt. Három hét után egy állat a kis fejében már rég eltemeti a gazdáját, gondolván, hogy belehalt a vadászatba. Kb 15 perc kellett neki, hogy rájöjjön nem szellem vagyok, azóta szent a béke, jobban szeret, mint valaha. Szóval a macska lelkének ápolgatása után lefürödtem, átöltöztem, beültem az igen poros i3-ba, ami alig vesztett töltést a három hetes állásban és elmentem a Jaguár szalonba.

Mire odaértem már totál kiütött a meleg meg a nemalvás miatti fáradtság, a mikrofont is otthon hagytam, ezért abban maradtunk, hogy majd másnap megcsinálom a videót. A jetlag miatt semmit nem tudtam aludni, ezért a következő nap telefonon megkérdeztem lehetne-e, hogy pénteken menjek, addigra talán már beszédképes leszek. Mondták, hogy persze, csak délután viszik el az autót. Pénteken végül némi alvás után sikerült másodszorra is eljutni az I-PACE-hez. Épp majdnem végeztem a belső felvételekkel, mikor a recepciós hölgy szólt, hogy bocsi, de korábban jött a szállító, vinné el az autót. Ahhh…

Ilyen gyorsan még nem vettem fel a beszéd részét egy videómnak se, de végül sikerült, ha egy kicsit hadarósan is. Íme:

Sokan kérdezték miért nem volt második videó a héten. Nos, mivel a Patreon beesett a heti két videó goal alá, nem lett második videó. Ha újra elérjük az 1000-es stretch goalt, akkor megint minden héten két videó lesz. 🙂

Ők már megtették és támogatnak:

Hírkereső.huBarna Ervin, PT, Andrássy Miklós, Plavecz Péter, Ambrus, Kasler Attila, Dobi Csaba, Lepsényi Gábor, Kabay Dávid, Meetupvideo, Attila, Ráth István, Kele Gábor, Kis Zoltán, Burza Miklós és Burza Krisztián, NEXTFOTO Studió, Rácz Gábor, Vajda Márk, Nagy Balázs, Kisvarga Richárd, Tőzsér Martin, Láda-Hartyányi András, Szilágyi Péter, Bakonyi Gábor Soma, Polgár Andor, Meskó Bálint, Alfa Amore, Bak László, Franko Viktor, Bihacsy Bence, Mátó Attila, TöltőPont.eu, Farkas Ákos, Nagy Roland, Faragó Attila, Stefan Hornak, Szép Gábor, Kovács Patrik, Tóth András, Jojart Ernő, Mester Gábor, StreamTrek, Kolbert István, Hadi László, Falu György, Vitatom.hu, Bencze István, Kele Máté, Kósa János, Veres Lajos, Dévényi Gábor, Kanczler Csaba

 • Zsiráf Zoli

  szép meg jó, de a Teslához akkor lesz érdemben mérhető, ha a Jaguár is kiépíti a töltőhálózatát.
  Elméletben most is rengeteg köztöltő van, de gyakorlatban komoly kompromisszumok nélkül csak a Teslával lehet elindulni hosszabb útra és azzal is csak nyugat fele. Egy 20M+-os luxusautónál ne legyenek kompromisszumok.

  • A Jaguár tuti nem fog töltőhálózatot építeni. A Tesla 40 milla inkább, szóval meg is fizeted azt a töltőhálózatot. 🙂

 • Nyikhaj istenke

  https://www.youtube.com/watch?v=bLD3HmOqYJU Szerintem ez lesz az igazi verzió belőle 🙂

  • W

   És a monogramom az oldalán… ez jel 🙂

   Nagyon tetszik az autó, elviselném. Azt nem tudom, hogy ha nagy a hatótávja és nincs supercharger kompatibilitása akkor 3 órát kell ácsorognom a villámtöltőnél?

   András mi lett a Patreonos vonallal? Elég jelentőset bezuhant… amikor legutoljára néztem 1500 USD körül volt, most meg 900 körül.

   • Nyikhaj istenke

    A fehér verzió jön érted, elvisz ahová menni akarsz, kiszállsz és ő megy a következő utasért. Napi 50 fuvart terveznek neki.

   • Agent 47

    Szerintem a bezuhanás oka csak az, hogy a Hírkeresővel átálltak utalásra. Azt pedig a Patreon így már nem jelzi.

 • Ha majd szinte mindenkinek lessz akkor én is igyekszem venni de addig álmodom velük

 • Andras Szabo

  Csak egy epito jellegu kritikam lenne a videokhoz. Szerintem bantoan sokat hasznalod a “nagyon” es a “nagyon-nagyon” szavakat/szofordulatokat. Nezd vissza egyszer ezt a videot (pl. ezt vagy egy masik olyat, ahol izgatottan vagy pozitivan allsz a teszt targyahoz). Szerintem erdemes lenne ezen egy kicsit csiszolni. Masik oldalrol viszont ha mar csak ennyi a gond, akkor igazabol nincs is tul nagy baj. Szerintem a formatum, kep- es hangminoseg, temavalasztas, informaciomennyiseg az tokre rendben van.

  • realitivitásgyakorlat

   bizony. meg még a “rettenetesen” és egyéb oda nem illő szavak. Szerintem is érdemesebb lenne kissé tárgyilagosan rajongani, ha van ilyen.