Tuning Hambuger ajánló

Még 2012-ben írtam egy posztot, melyben azt állítottam, hogy a város legjobb hamburgere a Hard Rock burgere. Kaptam akkor hideget meleget, még egy év múlva is hallgattam, hogy mekkora hülye vagyok, amiért 3400 forintot kiadok egy hamburgerért. Azóta sok hamburgerest kipróbáltam Budapesten, de továbbra is a Hard Rock maradt a kedvencem. Tegnap viszont új kihívóra akadtam, ez pedig nem más mint a Tuning Burger.

Teljesen szubjektív poszt következik, mert ugyebár mindenkinek más-más kaja számít jónak.

A Tuning Burger a hetedik kerületben található, és egészen véletlenül jutottam el hozzájuk tegnap. Az edzőteremben emelgettük Robi barátommal a súlyokat, és valahogy szóba kerültek a hamburgerek. Robi mondogatta, hogy a Tuningot próbáljam ki, mert baromi jó a hamburgerük. Mondtam neki, hogy mióta kinn voltam USA-ban a nyugati parton, azóta elég finnyás vagyok hamburger ügyben, és elég magasan van a léc. Addig addig vitáztunk, míg végül abban maradtunk, hogy edzés után egyből menjünk oda. Elég fáradtak és éhesek voltunk, gyorsan rákívántunk a csirke-rizs kombó helyett egy hamburgerre.

tuning-bar2-player.hu_

Az Akácfa utcában található az étterem, ahol nem egyszerű parkolni, de végül szerencsénk volt és találtunk helyet. Azért javaslom a taxit, vagy a tömegközlekedést, mert a környék tényleg elég zsúfolt parkolás szempontjából. A fenti fotón láthatjátok a helyiséget, nagyon hangulatos kis kajálda. Péntek este teljesen tele volt (jó jel), szerencsére Robinak volt annyi esze, hogy még az edzőteremből foglalt asztalt.

De beszéljünk a hamburgerről, hiszen az a lényeg. A kiszolgáló gyorsan érkezett, nagyon kedves volt, elmondta az ajánlatokat meg a tudnivalókat a húsokról és egyebekről és már rendelhettünk is. Gyorsan kiválasztottam egy Classic Burgert, plusz  kértem mellé egy Jack Daniel’s whiskey-t, aztán később még egyet, de ez nem is lényeges.

A Classic Burger, 1950 forint, a buciban pedig a 180 grammos hús mellett, találunk római salátát, mustárt, házi paradicsomszószt, csemege ubit, fekete erdei sonkát, cheddar sajtot, és paradicsomot. Igen a sonkán kicsit fenn akadtam, de erről majd később.

IMG_0631

Az első harapásnál Robi kérdően nézett rám, én pedig csendben bólogattam miközben arra gondoltam, hogy igen, igen, ez nem valami gagyi, hanem valami olyasmi amire most oda kell figyelnem. Ennek megfelelően lassan és akkurátusan fogyasztottam el az utolsó morzsáig a hamburgeremet.

Most pedig a hosszas bevezető után jöjjenek a benyomásaim. Az esetleges negatívumok nem kell felhördülni, kizárólag a saját ízlésem határozza meg a véleményem.

Szóval. A buci nagyon finom. A legtöbb étteremben már a bucinál kezdődik a probléma, itt tökéletes. Talán egy hajszálnyit jobban megpiríthatták volna az enyémet, de például Robié tökéletes volt.

A húsra sem tudok mást mondani, mint azt, hogy tökéletes. Fogalmam sincs mi a titka a tökéletes hamburgerhúsnak, de a Tuningban ismerik a titkot, és ennek megfelelően készítik el. A hús íze és az állaga is mesés, egyszerűen nem tudok belekötni. Mindössze annyi kifogásom volt, hogy a buci méretéhez képest kicsit kicsi volt a hús, de a végére ez már egyáltalán nem érdekelt, annyira finom volt.

Ez valószínűleg csak engem zavar, de ebben a burgerben kicsit sok volt zöldség és a szósz. Ismételem az én ízlésemhez képest. Szerintem a kevesebb több, ezért nem szeretem ha agyon van pakolva egy burger. Egyrészt macerás elfogyasztani akár késsel, akár kézben tartva, másrészt a sok szószon meg paradicsomon elcsúszkálnak az összetevők, harmadrészt nem annyira roppannak a falatok a szánkban amiatt, hogy eláztatják a burgerben lévő cuccokat a levek. Kétszer le is ettem magam egyébként, pedig nem szoktam bénázni. Ezt az apróságot leszámítva viszont az ízek itt is tökéletesen rendben voltak. Annyira nem bántam egyébként a dolgot, mert így még inkább laktató volt a burger, én pedig nagyon éhes voltam.

A roppanós dolgokra visszatérve, ami nekem nagyon hiányzott, az a bacon. A Tuning egy vékony sonkát helyez a hús tetejére, nem pedig egy jól megpirított bacont. Persze a sonka is finom volt, de azért a bacon az bacon. Ha ez is benne lett volna teljes lett volna a gasztronómiai élményem.

A tányéron lévő sült krumpli és a káposzta is tökéletes volt, pedig ezt is könnyedén el szokták rontani, főleg a krumplit. A krumplira különösen háklis vagyok, ha valami mirelit izét tesznek elém meg sem eszem. Ráadásul az arányok is rendben voltak, nem sem kevés sem túl sok a köret, pont egyszerre fogyott el minden.

IMG_0633

A deszert kínálat nagyon egyszerű, konkrétan egyetlen finomságot lehet választani, egy csokiszuflét egy gombóc fagyival. Erre is rámentem, és nem is bántam meg. Olyan volt amilyennek lennie kell: tökéletes! Nem, nem akarom tudni hány kalória volt, ne is írjátok, egy kemény edzés után néha-néha megérdemel az ember egy kis bűnözést!

Összességében, nagyon meg voltam elégedve, és melegen ajánlom mindenkinek a Tuning Burgert. A kiszolgálás tökéletes, a hely hangulata tökéletes, és a hamburger is olyan ami után egy tősgyökeres ínyenc amcsi is megnyalná mind a tíz úját. Mint megtudtam, vannak tematikus napok, ilyenkor bármit lehet kérni a hamburgerbe, például az általam hiányolt roppanós bacont is. Alig várom, hogy ismét kipróbáljam! Az árak teljesen reálisak, többet is kifizettem volna, mert egy igazán jó hamburger amibe a szívét lelkét belerakja a készítője, bármennyi pénzt megér. Érdemes egyébként az étlapot is átböngészni, mert természetesen nem csak egy fajta hamburgert találtok.

A Tuning Burger Facebook oldalát itt találjátok (jó sok 5 csillagos értékeléssel), az étterem weblapját pedig ide kattintva érhetitek el.

PS: a posztért nem fizetett senki, azért írtam meg, hogy a hozzám hasonló finnyás arcok is tolhassanak magukba egy igazán finom hambit.