Tipp: iPhone ébresztő kikapcsolása távolról. (értsd kádból)

Jártál már úgy, hogy mondjuk reggel 8-ra be van állítva az iPhone-od ébresztője, de valamiért nem az ébresztőre, hanem magadtól már egy negyed órával korábban felkeltél? Ha meg már van egy kis plusz időd munkába indulás előtt, ezt kihasználva befekszel a kádba kezedben az iPadeddel egy jó kis fürdőzéssel egybekötött netezgetésre, hogy jól induljon a nap?

És az megvolt, amikor már kényelmesen elmerültél a jó forró vízben, kényelmesen megtámasztottad a fejed a kád szélén, kezedben az iPad, olvasod az iMagazinon a kommenteket, és arra gondolsz: “Ez az élet Babolcsai néni!”?

És akkor megszólal az iPhone ébresztője! Messze tőled, a konyhában ahol hagytad a kávéfőző mellett…

nooooo

A következő lehetőségeket gondolod át. Leszarod, és hagyod csörögni. Igen ám, de mivel rezeg is, arra gondolsz, hogy szép lassan lemászhat a konyhapultról, ezzel szilánkosra törve magát a telefon a konyha padlóján. Ahhh… Meg egyébként rohadt idegesítő is sokáig hallgatni a csöngést. Közben rájössz, hogy a csajodat (Ha van csajod, feleséged, barátod, stb. Ha nincs, akkor ezzel nem kell foglalkozni, de nekem pl. van barátnőm.) is felébreszti az egész lakást bezengő rezgés plusz ébresztő hang. Ekkor arra gondolsz, hogy letudod gyorsan az egészet, és kiugrassz a kádból, kifutsz a konyhába, és lenyomod az alarmot. Ekkor rájössz, hogy kurva drága volt a parketta, és nem kéne szétáztatni. Aztán arra gondolsz, hogy kimászol a kádból, megtörölközöl, kimész a konyhába és lekapcsolod az ébresztést azon a rohadt telefonon. De ezt se nagyon akarod, mert ha már megtörölköztél, akkor már felesleges újra visszamenni a kádba és lőttek az egész fürdőzéses élménynek. True Story!

Megmondom mit kell tenni amire nem gondoltál:

Ha nincs iPad nálad fürdés közben, akkor megszívtad. Na de ha ott van a kezedben az iPad! Nyertél! Elindítod a Facetime Appot iPaden, és felhívod magadat. Amint kicsörög a facetime hívás az iPhone-on, le is teheted a hívást, és az ébresztő sem fog többé megszólalni. Nem ébresztetted fel a csajod, nem vizezted össze a lakást, nem kellett hallgatni az idegölő csörgést, és a fürdést sem kell megszakítani.

Ilyen egyszerű. Persze most azt mondjátok, hogy ki kell kapcsolni ébredés után az ébresztőt, meg be kell vinni a kád közelébe a telefont. De nem. A fent leírt eset meg fog történni. Előbb vagy utóbb, de megtörténik. De legalább most már tudod a megoldást. PS: Ha például WC-n ülsz az iPadeddel, akkor is működik. 🙂

 • Lenny

  Jaaa, vagy Siri, és akkor nulla katt bazmeg. Nyertünk? 😀

 • Lenny

  zsg
  Írd azt, hogy “remek”, azt mindig elfogadja. 🙂 (Sajna azt nem, hogy “szar”…)

 • Lenny

  gusson
  Hát nem is tudom, hogy mondjuk felkelj?
  Nem egyszer volt már, hogy olyan mélyen aludtam, hogy már legalább 4-5 perce szólt az ébresztő mire felfogtam és felébredtem rá. Elég mérges lettem volna, ha 1 perc után leáll magától. Az egy dolog, hogy később újrakezdi, de van olyan, hogy kell, a hosszú időtartam, hogy felébredj rá.

 • ger

  off topic: Handrás, az iSyle boltban javasolták, hogy téged keressek – a követekező ügyben kérném a tanácsodat: az ultrawide LG 34UM95-ös monitort, amiről írtál nemrég, szeretném használni Macbook Air 11-essel. Kérdéseim:

  – tapasztalatod szerint van-e olyan jó képminősége, mint az Apple Thunderbolt Display-nek? (volt egy régebbi 21:9-es LG monitorom, de nagyon életlen és szemcsés képe volt a Display-hez képest)
  – gond nélkül meghajtja-e a Macbook Air az LG-t?
  – nem okoz-e gondot, hogy az Airnek csak 1-es Thunderboltja van, míg a monitornak már 2-es?

  Amennyiben nem javaslod az LG-t, akkor Apple Thunderbolt Display-t veszek, de nagyon fájó szívvel…

 • Huba

  De sirit gombbal kell aktivalni

 • Lenny

  Lehet úgyis, hogy odatartod a fejedhez a telót. És az valós egy katt, mert csak a sleep/wake gombot kell megnyomni. Míg Freddy egy kattja az valójában szerintem nem egy, mert egyszer feloldja a telefont és max csak autután jön az egy kattja ami amúgy szerintem még innetől is több mert elő kell húzni a notification centert és EGY kattal deaktiválni az ébresztőt.
  Szóval Freddy egy kattjához képest a mienk nulla. 😀 (De legalábbis valós egy katt.)

 • H.Huba

  Huba: sirit gombbal kell aktiválni
  Üdv névrokon! Amúgy a Sirit nem muszáj gombbal aktiválni, elég csak a füledhez tenni és beszélni

 • Kovacsne

  Tipikus ertelmetlen poszt, bazmeg, ez velem minden aldott nap elofordul, felkeleskor elso dolgom kiloni az ebresztest, hogy soha nem felejtettem el meg semmit? De, nagyon is. De csak egyszer, utana figyelek ra.

 • Ügyike

  Az ötleted kábé annyira jó, mint kivajazva eltenni egy tálat, hogy amikor főzőműsort nézel és azt mondják, hogy “vegyünk elő egy kivajazott tálat”, akkor kéznél legyen.

  Trendi vagy továbbra is.

 • Fr..ed..dy

  Lenny, miért kapcsolnám ki a mindennapi ébresztést, amikor csak arról van szó, hogy előbb keltem fel. Nagyon nem érted a szituációt. Másik: Androidon a lock screen felnyitása nélkül lehet klikkelni a noti centeren. És ezekből az apróságokból még rengeteg van. Bár ahogy látom az új IOS-ekbe egyre többet raknak át, aminek ti vagytok a legnagyobb nyertesei!

 • Ben

  HiányoztálFreddy :DDD

 • Huba

  Hhuba:

  Na, basszus ezt nem tudtam! Meg is talaltam hozza a raise… beallitast de nem csinal semmit:)

 • pudva

  f@szom, en nemhogy elobb nem ebredek, hanem sokszor az ebresztore se. 🙂

 • pepe

  Szegény Handras gondolom megbánta hogy kiírta ezt a postot…. 😀

 • Miert bantam volna meg? 🙂

 • béla

  Handras, beadtad határidőre az adóbevallásodat? És honnan volt pénzed fürdőkádra? JOGOM van tudni!

 • gusson

  @Lenny Lassan 30 éve kelek ébresztőre, de még sosem volt gondom abból, hogy csak egy-két percig csörgött a vekker. Ha elaludtam, csak azért történt, mert kikapcsoltam a csörgéskor, s nem szundizni küldtem.
  Az elektronikus ébresztők előtti időkben, amikor csak felhúzós vekkerek léteztek, nem volt gond az egy perces csengetés, most meg ideológia születik egy nyilvánvalóan téves koncepcióra.
  Az okostelefonok idejében könnyedén megoldható lenne a szabadon konfigurálható ébresztő funkció, pl. időtartam, hangerő, ciklusok száma, stb.

 • V

  En ezt mar eleg regota ismerem. Bar úgy használtam, hogy egy masik mobilrol csörgettem meg a telómat 🙂

 • Stokely

  Handras

  ““Nem kell venni 200kert ipadet. Ha nincs ugyis az iphonenal ulsz a kadba… ”

  Azért egy iPad sokkal jobb tartalomfogyasztásra mint egy telefon.”

  Ez tény. Termeszetesen en is ipaddel az agyban olvasok, jatszok stb. Csak a kritikus hozzaszolasra reagaltam. De azert koszi h megnyugtattal hogy jo dontest hoztam

 • Lenny

  gusson:
  Az a vekker régen úgy csörgött, hogy a halottak is felkeltek 3 másodperc alatt. Most meg ott pittyegputtyog valami… Én mélyen alszok, kell, hogy csörögjön sokáig.

 • Lenny

  Vagy hangosan. 🙂

 • Lenny

  Veszek is egy vekkert bakker, csak nincs szundi…
  (sorry a floodért)

 • Mellay

  Az nem megoldás, hogy iPad-en állítasz be ébresztőt?
  S ha fürdesz, akkor ott van nálad és le tudod nyomni.

 • Gly

  En ajánlom a Timely nevű App-ot van iOS-re es Droid-ra is is ha bármelyik eszközön ki nyomod az ebresztőt ki kapcsolja a többi eszközön is (ha akarja az ember). Szerintem nagyon jól sikerült óra App.

 • Gly

  Hoppa most latom iOs-re nincs is az, helyette valami time planner app, ugylatszik megszunt vagy rosszul emlekeztem, hogy van iOS-re is. Sorry my bad…

 • MacPro16core

  Telefonon filmet nézni??? Na ne már. A legjobb megoldás egy iPad és egy otthoni NAS. AVplayerHD-n beállítani az ftp-t és több terrányi filmet HD-ben (minden félekiterjesztésű videót és feliratot kezel) bárhonnan a világon nézhetsz. Kell ennél jobb? Nekem bejön 🙂

 • gerner

  Ja bazmeg az emberek nagyrésze iPad-del fürdik. Idióta!

 • iuz

  Handras! Én azt javaslom neked hogy ne fürgyé’ le. Úgy jó, ha büdös a picsád!

 • Majom1

  Miért nem egy tükröt visz a kádba iPad helyett. Úgyis magát nézi nem?